Dodaj do ulubionych

Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia l...

03.07.07, 08:37

- Istnieje taka możliwość prawna. W tej chwili nie rozpatrujemy takiego
rozwiązania, ale przypatrujemy się każdego dnia jak postępują rozmowy i jak
wygląda eskalacja problemu - zaznaczył Kaczmarek.

Bo takie rozwiązanie byłoby znacznie droższe, niż danie lekarzom podwyżek.

Obserwuj wątek
    • pierot6 Kaczmarek... kłamca ministrem... 03.07.07, 08:38
      Panie Kaczmarek!..Co z kontami SLD?..Oszust!
      • c.lina Brawo! Zróbcie z nimi porządek! 03.07.07, 08:51
        .
        • ivulspirit z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 08:55
          wcielanie lekarzy do wojska to wspaniały sposób na eskalację problemu
          • ecichon będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łodzi? 03.07.07, 08:58
            ivulspirit napisał:

> wcielanie lekarzy do wojska to wspaniały sposób na eskalację problemu

Niech się zwalniają z pracy ale z poszanowaniem kodeksu pracy. Z 3-miesięcznym
            wypowiedzeniem. To, co teraz robią to bandytyzm i powinni za to odpowiedzieć karnie.
            • borow4 dorna w kalosze i na madagaskar 03.07.07, 09:06
              czy bede skutki tego stwierdzenia
              • codipar2 Re: dorna w kalosze i na madagaskar 03.07.07, 09:12
                ...na madagaskar tak, ale po co w kalosze?? Na bosaka go tak...Ale to bosak
                moze sie obrazić...Hmmm...
                Z drugiej strony - co Ci zrobiły wszelkie formy życia na madagaskarze, że
                chcesz ich tak pokarać??:))
                • resdes PIS to jednak komuchy! 03.07.07, 09:37
                  • wrojoz Leczyć trzeba Kaczyńskiego.!! 03.07.07, 09:44
                    Przecież to ciężko chory człowiek.
                    • marcowroc Myslisz, że to zemsta za nieudane leczenie? 03.07.07, 10:02
                      To by się nawet trzymało kupy.
                      • zuzur Istnieje możliwość L4 dla lekarza w kamaszach. 03.07.07, 11:13
                        Istnieje możliwość L4 dla lekarza w kamaszach. Jeden drugiemu wystawi...
                        i problem powróci do Dorna i Kaczmarka.

A potem lud powiesi na latarni Dorna i Kaczmarka za jaja.
                        • alejajaniemaco I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z tym 03.07.07, 11:23
                          porzadek. To co wyprawiaja lekarze nie miesci sie w glowie rozsadnego obywatela.
                          Szczyt hamstwa i korupcji. Ale czego mozna by bylo sie spodziewac po
                          wyksztalciuchach. Za nic maja solidarna Polske. Jak pacze na studentow to krew
                          mi sie burzy w zylach. Pija i bawia sie zamiast cos zrobic dla polski - np
                          zbudowac autostrade albo stadion.
                          • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 11:26
                            Grunt, to poczucie humoru ;-)
                            • darling221 towarzysze ministrowie pocałujcie nas w dupy 03.07.07, 14:33
                              • darling221 trzeba miec przyjaciół lekarzy w kazdej specjalnoś 03.07.07, 14:35
                                tak jak ja.
                                • creme Kilka słów... 03.07.07, 14:56
                                  www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_zatrudnienie_wynagrodzenia_gosp_w_2006.pdf

PRZECIĘTNE MIESIĘCZNE WYNAGRODZENIE BRUTTO BEZ WYPŁAT NAGRÓD ROCZNYCH WEDŁUG
                                  SEKCJI GOSPODARKI NARODOWEJ W KWARTAŁACH 2006 R.

strona 36....

...niższe zarobki tylko w sekcji Hotele i Restauracje... jednak już niebawem
                                  lider nam się zmieni... jakby nie było Euro2012 za pasem...
                                  Medycyna i ochrona zdrowia Polsce jaka jest kazdy widzi, a kolejny już
                                  zmieniony w składzie parlament ma w nosie jaka sytuacja ma miejsce obecnie i
                                  jaka będzie miała miejsce jutro...
                                  Jedno jest pewne... nie ma szans aby ministerek rodem z PRL'u... na okrągło
                                  snujący i roztaczający wizje mętnego systemu opieki zdrowotnej... przyczynił
                                  się w jakikolwiek sensowny, pozytywny sposób do zmiany obecnego niewydolnego
                                  systemu opieki zdrowotnej w Polsce... Otóż mam wrażenie, że nasz naczelny
                                  abstynent ten jakże patologiczny system skutecznie utrwala... Dokonuje jakichś
                                  tam obliczeń i kalkulacji już od 2 lat... Podczas ostatniej konferencji
                                  dobitnie dał wyraz temu, że coś policzył... coś ma... coś w tym wszystkim
                                  jednak na rzeczy jest...
                                  Na świecie istnieją przedsiębiorstwa, których niejednokrotnie wartość rocznego
                                  budżetu przekracza wartość całego rocznego budżetu 36 mln kraju nad Wisłą (nie
                                  tylko budżetu na ochronę zdrowia)... Gdyby te przedsiębiorstwa miały dokonywać
                                  prognoz i obliczeń, kalkulacji, porównań, jakichkolwiek zmian, reform... w
                                  tempie naszego ulubieńca-organizatora słuzby zdrowia to jak sądzę niewiele by z
                                  nich pozostało...
                                  Jednakże nasz naczelny abstynent kraju, twórcza, artystyczna, mocno
                                  skoncentrowana na obliczeniach i kalkulacjach dusza... twierdzi, że tworzy i że
                                  to co tworzy na pewno się przyda... i że trzeba mu lat 7 może 10...:) To jakiś
                                  obłęd... a po wszystkim głośno szczeka... a ja nie kupuję psa, który na mnie
                                  szczeka...
                                  • niesiolek_esbecka-swinia L_u_d_u__Warszawy__P_o_g_o_ń__Bia łą__Z_a_r_a_z_ę_! 03.07.07, 18:08
                                    minister obrony, Aleksander Szczygło:

Dlaczego nie macie pretensji do tych lekarzy,
                                    którzy nie wykonują swoich obowiązków,
                                    którzy odchodzą od łóżek chorych.
                                    To jest moralne postępowanie? To jest hucpa ...

...W miasteczku namiotowym od soboty
                                    trwa także "biały weekend" ...
                                    ...............................................

To zbrodnia !!

Pacjenci umierają z braku opieki
                                    a biała zaraza bawi się na pikniku
                                    piekąc kiełbaski i tańcząc !!!

Najwyższy czas na oddolną reakcję
                                    Obywateli i Rodzin Pacjentów -
                                    rozwalić piknik cynicznego
                                    białego bydła !!!!!!

• poszeklu Re: L_u_d_u__Warszawy__P_o_g_o_ń__Bia łą__Z_a_r_a 03.07.07, 18:21
                                      niesiolek_esbecka-swinia napisal:
                                      >
                                      minister obrony, Aleksander Szczygło:

Dlaczego nie macie pretensji do tych lekarzy,
                                      którzy nie wykonują swoich obowiązków,
                                      którzy odchodzą od łóżek chorych.
                                      To jest moralne postępowanie? To jest hucpa ...

...W miasteczku namiotowym od soboty
                                      trwa także "biały weekend" ...
                                      ...............................................

To zbrodnia !!

Pacjenci umierają z braku opieki
                                      a biała zaraza bawi się na pikniku
                                      piekąc kiełbaski i tańcząc !!!

Najwyższy czas na oddolną reakcję
                                      Obywateli i Rodzin Pacjentów -
                                      rozwalić piknik cynicznego
                                      białego bydła !!!!!!
                                      >
                                      Popieram!
                                      • henryk131 ***lekarze**wyjezdzajcie w US 100000$/rok min 03.07.07, 19:33
                                    • ag.mat1 Re: L_u_d_u__Warszawy__P_o_g_o_ń__Bia łą__Z_a_r_a 03.07.07, 19:02
                                      a z drugiej strony - dlaczego nie macie pretensji do tych wszystkich siedzących
                                      na "górze" - za te miliony,tysiace, miliardy brane, rabowane co miesiąc, za te
                                      wille, wojaże, podróże - i popatrzcie na pielęgniarkę, na nauczyciela, na
                                      emeryta muszącego wyżyć za kilkaset zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to kpina co
                                      wyrabiają z naszym krajem.Sumienia nie mają,modlą sie na każdym kroku i
                                      okradają zwykłych ludzi.ach, szkoda gadać,
                                • mis22 Lekarze do wojska, pacjenci do nieba 03.07.07, 15:01
                                  Wpadłem na pomysł jak rozwiązać problem lecznictwa w Polsce po przeczytaniu, że
                                  lekarze powinni być skazani na służbę wojskową, a studentów trzeba zmusić do
                                  budowy dróg. Wiadomo, że 95% Polaków to katolicy. Celem katolika jest aby pójść
                                  do nieba, gdzie wszyscy są szczęśliwi i nie ma żadnych kłopotów. Każdy katolik
                                  powinien podporządkować się woli Boga. Jeśli choruje i grozi mu śmierć to
                                  znaczy, że Bóg zdecydował aby on poszedł do nieba. Nie należy się tej woli
                                  boskiej sprzeciwiać, leczyć chorego i odwlekać jego rozstanie się z padołem
                                  cierpień. Więc strajkujący lekarze nareszcie przestali spełniać podszepty
                                  szatana i przedłużać niepotrzebnie życie ludzkie. Czy nie mam racji?
                                  • robert.zimnicki Re: Lekarze do wojska, pacjenci do nieba 03.07.07, 15:28
                                    masz swieta racje

dodatkowo moznaby przeszkolic kler, ktory juz teraz znakomicie sobie radzi w
                                    pozyskiwaniu srodkow, a metoda "co laska, nie mniej niz" opanowal perfekt.
                                    Mianowicie, kto zaplaci sowicie, zostanie poddany kuracji egzorcystycznej,
                                    polegajacej na wymodleniu cudu, na przyklad w postaci odrostu watroby, tudziez
                                    trzeciej nerki (lub cudownego uleczenia, tego co chore), oczywiscie wszystko w
                                    pieknych plenerach lichenia. A skromni i cisi - coz, dla nich szef tego burdla
                                    nie przewidzial nic innego jak tylko szybkie zejscie z tego padolu. Kler rowniez
                                    w tej kwestii ma opanowana technike dzialania - nie dasz kasy, bedziesz pochowan
                                    pod plotem, dzieki temu na cmentarzach bedzie zachowana czystosc katolickiej rasy.

mis22 napisał:

> Wpadłem na pomysł jak rozwiązać problem lecznictwa w Polsce po przeczytaniu, że
                                    >
                                    > lekarze powinni być skazani na służbę wojskową, a studentów trzeba zmusić do
                                    > budowy dróg. Wiadomo, że 95% Polaków to katolicy. Celem katolika jest aby pójść
                                    >
                                    > do nieba, gdzie wszyscy są szczęśliwi i nie ma żadnych kłopotów. Każdy katolik
                                    > powinien podporządkować się woli Boga. Jeśli choruje i grozi mu śmierć to
                                    > znaczy, że Bóg zdecydował aby on poszedł do nieba. Nie należy się tej woli
                                    > boskiej sprzeciwiać, leczyć chorego i odwlekać jego rozstanie się z padołem
                                    > cierpień. Więc strajkujący lekarze nareszcie przestali spełniać podszepty
                                    > szatana i przedłużać niepotrzebnie życie ludzkie. Czy nie mam racji?
                                  • cat_1 Re: Lekarze do wojska, pacjenci do nieba 03.07.07, 15:53
                                    wiadomo,że prawdziwy pisowiec nie pójdzie do lekarza, wiara w wodza go uleczy.
                                    Proponuję nową formę protestu - nie leczyć pisowskich działaczy !
                                  • anka5515 Re: Lekarze do wojska, pacjenci do nieba 04.07.07, 01:55
                                    Modlić się wolno, może zdarzy sie uzdrowienie. A jest to tanie i bezproblemowe -
                                    niepotrzebni są lekarze, pielęgniarki, szpitale... a nawet kościoły - można się
                                    modlić w domu.
                          • gulcia77 Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 11:36
                            Nie chcę popełnić błędu merytorycznego, ale zdaje się u Jerofiejewa jest taka
                            zabawna anegdota o tym jak komsomolska młodzież postanowiła czegoś dokonać "w
                            czynie społecznym", wzięli ze złomowiska samolot, odremontowali na chybcika,
                            zaprosili wierchuszkę partyjną, wzlecieli w powietrze, a potem oznajmili
                            zebranym, że wszyscy twierdzili, że ten samolot to złom i nigdy nie poleci, a
                            oni wznieśli go w powietrze. Na pokładzie zapanowało niezłe przerażenie :)
                            Wiesz, niech drogi budują drogowcy, stadiony wznoszą budowlańcy, a lekarze -
                            leczą. I niech każdy zarabia za to godziwe pieniądze. Sytuacja rynkowa
                            spowodowała, że budowlańcy zarabiają już w miarę przyzwoicie, drogowcy też. Nie
                            uważasz, że nadszedł czas na lekarzy i pielęgniarki? Ich odpowiedzialność jest
                            trochę większa, nie uważasz??? A "kamasze" to żadne rozwiązanie!!! Ale jak się
                            nie ma najmniejszego pomysłu na uzdrowienie sytuacji to się łapie różnych
                            głupotek. A ten rząd jest popisem niekompetencji, nienawiści i głupoty
                            • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:02
                              I wielkiej nigodziwości. Pod płaszczykiem szczytnych haseł skryli się dwaj
                              podli kurduple, którym zaufało wielu ludzi, licząc na to, że zrealizują choć w
                              części te szczytne hasła. Sorry panowie k. nie przejdziecie do historii jako
                              odnowiciele ani moralni, ani duchowi; ale jako szatańskie pomioty, które
                              skłóciły Polaków, ośmieszyły i osłabiły Polskę.
                              • gulcia77 Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:07
                                Racja! Co więcej - władza wścieka się za to, że ludzie im wypominają wszelkie
                                hultajstwa, a przecież za czasów SLD działo się to samo. Otóż z przykrością
                                stwierdzam, że nie to samo. Choć zewnętrznie istniał wyżej rozwinięty klucz
                                kompetencji przy obsadzaniu stanowisk, a poza tym (i to jest chyba
                                najważniejsze!!!) lewica nie głosiła "odnowy moralnej". Myślę, że właśnie to
                                wzbudza w ludziach największą odrazę wobec rządzących!!!
                                • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:27
                                  A ja dołączyłabym do tego gigantyczną hipokryzję. Obszczekiwali poprzedników,
                                  zarzucali im to, co sami teraz robią. Boli mnie najbardziej to, że nauczyłam
                                  się od nich potwornej nienawiści. Żaden rząd nigdy w tak negatywny sposób na
                                  mnie nie oddziaływał.
                                • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:27
                                  A ja dołączyłabym do tego gigantyczną hipokryzję. Obszczekiwali poprzedników,
                                  zarzucali im to, co sami teraz robią. Boli mnie najbardziej to, że nauczyłam
                                  się od nich potwornej nienawiści. Żaden rząd nigdy w tak negatywny sposób na
                                  mnie nie oddziaływał.
                                  • malq Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 13:20
                                    Swiete slowa Saniba... ja akurat jestem lekarzem,od trzech lat w UK i jestem
                                    szczelsiwy ze nie musze w tym brac udzialu,ani w tych strajkach ani w tym zyciu
                                    publicznym,udalo mi sie jeszcze przed Kaczorami,ufff!
                                    • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 14:10
                                      Wiesz, w sumie to jest mi przykro, bo tak być nie powinno. To niedobrze, że
                                      czuję w serduchu to co czuję, ale cholera mnie bierze na tę bandę hipokrytów.
                                      Pozdrawiam serdecznie :-)
                                  • anvill Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 14:19
                                    Ja nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego odpowiedzialność ten nieudolny
                                    rzad chce znów na kogoś zrzucić? Dlaczego lekarze mają odpowiadać za to że
                                    kiepsko zarabiają a nie ci którzy są u sterów i tym wszystkim zawiadują?
                                    Lekarze stwierdzili że nie moga się dogadać z pracodawca więc składają
                                    wypowiedzenia a za to jak firma hula po odejściu pracownika odpowiada ten kto
                                    stoi na jej czele i doprowadził do sytuacji w której kluczowy pracownik
                                    przeszedł do konkurencji. Jezyk którym posługuje się premier Kaczyński w
                                    negocjacjach woła o pomste do nieba - mój szef kiedy chciał zapobiec mojemu
                                    odejściu z pracy oprócz podwyżki i innych takich musiał mi obiecać na forum że
                                    bedzie w troche inny sposób ze mna rozmawiał (mniej arogancki) - cóż jest to
                                    menedzer, który jest rozliczany ze swoich działań - ja pytam kiedy i kto
                                    rozliczy premiera?
                                    Ale ja myśle że kiedy Kaczory zaczną wymierzać swoje Prawo i swoją
                                    Sprawiedliwość to oby się nie przejechali - bo tak wzburzonego społeczeństwa
                                    już dawno nie widziałem i mam szczere obawy że "lud" zacznie wynierzać swoją
                                    sprawiedliwość-ludową i mam poważne obawy że kilku panów może zawisnąc za jaja
                                    na stołecznych latarniach...
                                    • saniba Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 14:25
                                      O ile u tych panów będzie można te jaja znaleźć. Cóż... pozostanie powywieszać
                                      ich w sposób tradycyjny :-)
                          • krisp_2007 Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:54
                            Jakież pole do popisu:

Kamasz gumowy lekarski.
                            Kamasz sterylny jednorazowy.
                            Kamasz do wielokrotnego użytku.
                            Kamasz operacyjny.
                            Kamasz dyżurowy.
                            Kamasz pielęgniarski.
                            Kamasz podkuty (dla GOPR).
                            Płetwo-kamasz (dla WOPR).
                            Siostro ! kamasz.
                            Kamasz ordynatorski.
                            Obchód w kamaszach.
                            Pijany doktor zaszył kamasz w brzuchu pacjenta !
                            Szewcy zarzuceni stertą kamaszy do podzelowania.
                            Ile kamaszy przysługuje lekarzowi rocznie jako część odzieży ochronnej.
                            Kamasze Dr Martensa.
                            • alex1215 Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 12:57
                              krisp_2007 napisał:

> Jakież pole do popisu:
                              >
                              > Kamasz gumowy lekarski.
                              > Kamasz sterylny jednorazowy.
                              > Kamasz do wielokrotnego użytku.
                              > Kamasz operacyjny.
                              > Kamasz dyżurowy.
                              > Kamasz pielęgniarski.
                              > Kamasz podkuty (dla GOPR).
                              > Płetwo-kamasz (dla WOPR).
                              > Siostro ! kamasz.
                              > Kamasz ordynatorski.
                              > Obchód w kamaszach.
                              > Pijany doktor zaszył kamasz w brzuchu pacjenta !
                              > Szewcy zarzuceni stertą kamaszy do podzelowania.
                              > Ile kamaszy przysługuje lekarzowi rocznie jako część odzieży ochronnej.
                              > Kamasze Dr Martensa.

"kamasze rolnicze" ( np. typu Adidas, Puma ) beda refinansowane z budzetu :)
                          • vapor1 naucz sie pisac po polsku nieuku najpierw 03.07.07, 13:05
                            na radiu maryja uczony...
                          • k0len Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 14:25
                            Czy naprawde uwazasz ze Polska jest solidarna?
                            Cy uwazasz ze jesli zrobi sie porzadek z "wyksztaucichami" to Polska bedzie
                            solidarna??
                            Cyz uwazasz ze taka solidarnosc duzo rozni sie od faszyzmu???

Pozdrawiam :-)
                          • pos3gacz Re: I wlasnie dlatego ciesze sie ze PIS zrobi z t 03.07.07, 22:51
                            alejajaniemaco napisała:

> porzadek. To co wyprawiaja lekarze nie miesci sie w glowie rozsadnego
                            obywatela
                            > .
                            > Szczyt hamstwa i korupcji. Ale czego mozna by bylo sie spodziewac po
                            > wyksztalciuchach. Za nic maja solidarna Polske. Jak pacze na studentow to krew
                            > mi sie burzy w zylach. Pija i bawia sie zamiast cos zrobic dla polski - np
                            > zbudowac autostrade albo stadion.
                            xxxxxxxxxxxxxxxx
                            Chamie naucz się wpierw prawidłowo pisać,a potem zabieraj głos na forum.
                  • skubi6 Kto na czym popłynie 03.07.07, 09:46
                    SLD robił wiele złego, ale popłynął na jednej konkretnej rzeczy: na aferze z
                    Rywinem.

PiS robi jeszcze więcej złego, ale popłynie na jednej konkretnej rzeczy: na
                    strajku służby zdrowia.

Życzymy miłej podróży.

www.skubi.net/nieoddaj.html
                    www.skubi.net/macierewicz.html
                  • drbob20 Re: PIS to jednak komuchy! 03.07.07, 11:04
                    PiS to totalitarne bydlo!
              • wrojoz Re: dorna w kalosze i na madagaskar 03.07.07, 09:45
              • kzet69 Re: dorna w kalosze i na madagaskar 03.07.07, 10:18
                szkoda lemurów są pod ochroną....
                • pantikapej Re: dorna w kalosze i na madagaskar 03.07.07, 11:31
                  kzet69 napisał:
                  > szkoda lemurów są pod ochroną....

A kto powiedział, że i tych lemurów nie da się w kamasze?
                  Będą musiały żyć! A nie - tracić pieniądze na jakąś ochronę! ;)
            • c.rayback Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 09:07
              Przeczytalem naglowek Twojego posta i mimo to nie jestem za eutanazja.Jestem za odstrzalem sanitarnym.
            • saniba Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:15
              I uważasz, że 3 miesięczne wypowiedzenia coś zmienią? Wezmą zaległe urlopy,
              pójdą na zwolnienia i tyle. Zamiast wieszać psy na lekarzach powinno się
              wieszać psy na kolejnych rządach, które gó.. w kierunku rozwiązania problemów
              służby zdrowia zrobiły. Odpowiedzialni są wszystcy i z lewa czy z prawa!
              Marnowali kasę panstwową na piękne nowe budynki dla NFZ i ZUS, na super
              wyposażenia biur - na służbę zdrowia już nie starczało. Z jednej strony wkurza
              mnie to, że lekarze odchodzą od łóżek pacjentów i nie chcą leczyć; ale z
              drugiej strony rozumiem ich. Uważam, że zamiast na nich psioczyć, należałoby
              zrobić nacisk na rządzących, którzy tak pięknie znaleźli kasę na rozbudowywanie
              administracji - aby dali lekarzom realne propozycje, a nie ich straszyli.
            • dawcy_pawulonu Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:41
              Te hieny nie znają pojęcia etyka i przyzwoitość.
              • rk111 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:49
                Tak samo jak politycy obecnej koalicji rządzącej gwałcą kobiety molestują
                zatrudniają rodzinkę, tak samo jak księża wykorzystują seksualnie dzieci to i
                pracownikom pogotowia w Łodzi przytrafiło sie mieć między sobą zwyrodnialców
                ale nie świadczy to że wszyscy są winni takich zachowań.
                • dawcy_pawulonu Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 11:14
                  Tak samo jak politycy obecnej koalicji rządzącej gwałcą kobiety molestują
                  > zatrudniają rodzinkę, tak samo jak księża wykorzystują seksualnie dzieci to i
                  > pracownikom pogotowia w Łodzi przytrafiło sie mieć między sobą zwyrodnialców
                  > ale nie świadczy to że wszyscy są winni takich zachowań.

Lekarze to łachudry widać po skali ich żądań.
                  Za pieniądze zrobią wszystko bo to są ludzie nieczuli na cierpienie chorych
                  tylko czuli na wielotysięczne wypłaty.
                  • saniba Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 11:28
                    Znasz powiedzenie, że "za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się
                    podli"?
                    • dawcy_pawulonu Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 11:47
                      Może rzeczywiście jest coś na rzeczy w tym przysłowiu.
                      • saniba Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 11:49
                        Wierz mi - jest to bardzo prawdziwe powiedzenie :-)
                  • domektomek Dziwni jesteście. 03.07.07, 12:20
                    Niedawno czytałem w Gazecie o pensjach pilotów LOT-u. Na dzień dobry ,po szkole
                    otrzymują 4-6tyś brutto.Początkujący lekarz dostaje 1800zł brutto.Biorąc pod
                    uwagę ilość wypadków lotniczych obciążenie psychiczne lekarza możliwością zgonu
                    pacjenta jest o wiele większe.Piloci z LOT-u też odchodzą do firm zagranicznych
                    i jakoś nikt nie bierze ich do wojska.Pewnie dlatego,że są to piloci
                    wojskowi.Ja chętnie zostanę lekarzem wojskowym.Sądzę że dadzą mi wówczs
                    podwyżkę,gdyż otzymał bym z miejsca stopień co najmniej majora. A po 15 latach
                    pracy uprawnienia emerytalne.Więc ja w kamasze bardzo chętnie.
                    • a.k.traper Mamy jedną Polskę i Wy za nią odpowiadacie. 03.07.07, 12:47
                      Mam wrażenie ze to motto Pis co do polityki społecznej. Oni sa powołani do
                      tępienia "wrogów ludu", w sferze społecznej ani nie maja żadnych propozycji,
                      ani nie potrafia rozmawiac ani tez nie chca nikogo słuchać. Taka nierogacizna,
                      sporo kwiku przy korycie.
                  • krisp_2007 Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 13:05
                    Czuły pracownik stacji benzynowej zatankował mi do pełna za darmo samochód,
                    który za darmo dostałem od czułego dilera (zobwiązuje go do tego przysięga
                    Dileresa). Ucieszyłem się - wrażliwa pani w hipermarkecie zapakowała mi pełen
                    wózek zakupów i nic za to nie chciała. A po południu jeszcze jedna radość.
                    Wezwany hydraulik przyleciał w te pędy, zreperował kran i nic za to nie chciał.
                    Wzruszył mnie stwierdzeniem, że przysięga Hydraulikesa i powołanie hydrauliczne
                    nakazują mu zająć się moim kranem od tak, po prostu. I jeszcze go wypucował.
                    Następnego dnia pojechałem do pracy gładką jak stół drogą, mijając czyściutkie
                    ulice. W pracy założyłem czarną podkoszulkę, fartuch i powiedziałęm, że bez
                    7500 zł palcem nie kiwnę. Taki ze mnie wykształciuch - konował.
                  • krisp_2007 Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 13:08
                    Jedni mają takie wykształcenie, że kolejki do nich są na dwa lata do przodu.
                    Inni mają 1000 zł, siedzą w domu, żłopią piwo. I nikt nie chce ich do roboty
                    nawet za 1200. Ergo - trzeba było zostać wykształciuchem. Zamiast żłopać piwo.
                  • pos3gacz Re: Lekarskie hieny za 7500 tyś a inni 1000 03.07.07, 23:04
                    dawcy_pawulonu napisała:

> Tak samo jak politycy obecnej koalicji rządzącej gwałcą kobiety molestują
                    > > zatrudniają rodzinkę, tak samo jak księża wykorzystują seksualnie dzieci
                    > to i
                    > > pracownikom pogotowia w Łodzi przytrafiło sie mieć między sobą zwyrodnial
                    > ców
                    > > ale nie świadczy to że wszyscy są winni takich zachowań.
                    >
                    > Lekarze to łachudry widać po skali ich żądań.
                    > Za pieniądze zrobią wszystko bo to są ludzie nieczuli na cierpienie chorych
                    > tylko czuli na wielotysięczne wypłaty.
                    xxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Tobie baranie przydałby się dawca mózgu.
              • baranska_anna Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 11:35
                A inne hieny nie przeprowadziły tak bardzo potrzebnej prywatyzacji służby
                zdrowia od lat!!! Poza tym lekarze powinni po prostu zwolnić się z pracy - wtedy
                nie łamaliby przysięgi.. w końcu nie zatrudnionych nie obowiązuje.
              • tlenekwegla Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 12:07
                po pierwsze przypisywanie tak wulgarnej cechy całej grupie społecznej jest
                nadużyciem intelektualnym, chciało by się nawet powiedzieć, że jest to bezkresna
                głupota człowieka, który nie potrafi interpretować prostych faktów
                społeczno-politycznych i potrzebuje tv trwam i naszego dziennika by zrobiły to
                za niego. ja osobiście jestem zdania, że inny rząd byłby w stanie zażegnać tą
                sytuację, za nim jeszcze urosła do rozmiarów psychologicznej wojny na
                wyniszczenie. ale czego się można spodziewać po kimś kto do rozmów z
                pielęgniarkami wysyła gosiewskiego, etatowego klauna IV RP, dla mnie gdybym był
                taką protestującą pielęgniarką, to rozmowa z kimś takim byłby jak mocno
                wymierzony policzek. no i czego, jak eskalacji problemu można sie spodziewać po
                rządzie, który w momencie gdy lekarze wysuwają swoje żądania, ogłasza podwyżki
                dla CBA, ABW i IPN, nie jestem ignorantem,jak niektórzy na tym forum (o tobie
                mowa dawco_bzduronu )i wiem że funkcjonariuszy wyżej wymienionych służb jest
                mniej niż lekarzy, ale rozsądny rząd w takiej sytuacji powinien być rozważny.
                zamiast tego daje lekarzom i nie tylko, do zrozumienia, że nie będzie pieniędzy
                dla niektórych grup, ale za to zaczniemy budować państwo policyjne, które wyśle
                was w kamasze jak podskoczycie. nie popieram lekarzy we wszystkim co robią, ale
                ludzie oprzytomnijcie trochę, bo w imię zaściankowego, homofobicznego,
                kurdupelowatego, i pieniaczego patriotyzmu zabijają nam demokrację.
              • malq Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 13:42
                Znaja pojecie wyobraz to sobie!Ale czy tylko lekarze sa zobowiazani do bycia
                etycznymi i przyzwoitymi!?Tym sie im zawsze bedzie zamykac gebe,chocby nie wiem
                jak ciezko pracowali,nie daj sie poniesc takim glupim schematom myslowy,mysl
                troche!
            • rk111 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:43
              W Polsce chyba jeszcze nie ma nakazu jedzenia więc to że ktoś nie spożywa
              pokarmów nie jest przestępstwem, a jeśli nie je to jest niezdolny do pracy i nie
              może się opiekować pacjentami dostaje zwolnienie lekarskie itd. Co do
              odpowiedzialności za zdrowie pacjentów to odpowiada za nie właściciel szpitala i
              oczywiście rząd więc ci panowie powinni być pociągnięci do odpowiedzialności
              karnej za narażeni życia pacjentów a nie lekarze.
              • rumburak_999 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:54
                Oj mylisz się bardzo.
                Ta głodówka zostanie zinterpretowana jako zaniedbanie "gotowości" do wykonywania
                pracy a tym samym narażenie życia i zdrowia pacjenta. Mogą nawet zasugerować, że
                to to samo co picie w pracy. A ciemna masa ich zwolenników to łyknie, bo czemu nie?
                A tą władzę nie interesuje to, że przy dobrym prawniku taki zarzut długo się nie
                utrzyma. Wystarczy jeśli wsadzi się tego i owego do aresztu. Trzy miesiące się
                przetrzyma, a tyle wystarczy żeby inni się przestraszyli.
                Oni myślą w kategoriach: kto nie z nami ten przeciwko nam. A ponieważ przeciwko
                są szatani to wszelkie metody są usprawiedliwione. A że mają już usłużnych
                prokuratorów i sędziów to się zbytnio nie napracują.
                • jag_2002 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 10:58
                  I co? zwolnia dyscyplinarnie? To rozwiaze problem trzymiesiecznych wypowiedzen,
                  a ja ciekawa jestem kogo zatrudnia na ich miejsce. Mnie nie, ja juz odeszlam z
                  zawodu. W kamasze mnie nie wezma, bo jestem w ciazy.
                  • rumburak_999 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 11:02
                    > a ja ciekawa jestem kogo zatrudnia na ich miejsce.

Każdy musi z czegoś żyć. Nie wszyscy wyjadą, nie wszyscy założą prywatne
                    gabinety, nie wszyscy zmienią zawód.

To jest wojna nerwów: kto pierwszy pęknie.
                    Lekarze chcą wrócić do pracy, ale na uczciwych warunkach.
                    Kaczyńscy chcą lekarzy zastraszyć i zmusić do powrotu do pracy. Do tej władzy to
                    tylko na kolanach.
                    • krolewna007 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 12:30
                      a ja jestem na stażu i moim najwiekszym marzeniem jest pracować 75h/tydzien za
                      1200zł tylko,ze mam małe szanse bo w Wielkopolsce coraz mniej jest
                      rezydentur.ostatnio jakies 40 na 220osób konczących studia
                      pewnie bede pracować pa 1/4 etatu (teoretycznie bo polityka szpitala jest
                      taka,ze zatrudniaja na ułamek etatu i za tyle własnie płacą a w pracu siedzi sie
                      normalnie 8h codziennie. tylko,ze skoro chcesz robić specjalizacje to twoja
                      sprawa,musisz byc...)
                      • rumburak_999 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 12:48
                        Jak długo potrwa staż?
                        Ile w Twoim przypadku potrwa nauka do momentu gdy będziesz mógł(mogła)
                        samodzielnie pracować w zawodzie?

Załóżmy, że na studia udało się dostać przy pierwszym podejściu i polsko
                        profesorskie podejście do studenta nie przedłużyło studiów o dodatkowy roczek
                        lub dwa, to ile jeszcze po 6 latach studiów?
                        • jag_2002 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 13:48
                          przy dobrych ukladach specjalizacja 5-6 lat, mnie sie udalo w 5,5 roku - na
                          wolontariacie, zylam z tego, co maz zarobil, nie jest lekarzem
                        • krolewna007 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 22:45
                          po studiach 13miesięcy stażu, LEP (lekarski egzamin państwowy) i 5lat
                          specjalizacji . lub 6 jesli to specjalizacja zabiegowa. potem kilka lat pracy u
                          kogos w gabinecie,zeby miec uprawnienia do prowadzenia własnego. gdzies koło
                          35-37roku życia licze,ze zaczne normalniej zarabiac.
                          • jag_2002 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 04.07.07, 11:22
                            a co do otwierania gabinetu, to juz bzdury. Gabinet mozna otworzyc zaraz po
                            otrzymaniu prawa wykonywania zawodu, tylko kto przyjdzie do lekarza bez
                            specjalizacji?
                      • anka5515 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 04.07.07, 02:29
                        A w łódzkim zwrócono część rezydentur bo nie znaleźli się chętni. I z tego co
                        wiem nie tylko w łódzkim. Zastanów się dobrze co ty tu jeszcze robisz.
            • krisp_2007 Re: będą mordować pacjentów jak ich koledzy z Łod 03.07.07, 12:57
              Tak też się zwalniają - z trzymiesięcznym wypowiedzeniem. W oddziałach, w
              których lekarze strajkują, jest pełniony dyżur. Pacjenci nie są tam pozbawieni
              opieki. Padłem ofiarą mediów, właśnej wyobraźni i emocji.
            • kita1979 przeciez są 3-miesięczne!!!!! 03.07.07, 19:24
              nie śledzisz wiadomości
              Przecież lekarze, którzy złożyli wypowiedzenia, zrobili to z zachowaniem
              obowiązującego prawa. Dlatego najgorzej będzie we wrześniu, październiku.
              A do pracy jako lekarz nikt nie powinien być zmuszany. Czy murarz musi pracować
              jako murarz, górnik jako górnik, nauczycielka jako nauczycielka???? Nie chcecie
              człowiekowi płacić tyle ile on chce, to on nie będzie pracował i tyle. Takie są
              prawa rynku.Widziałam relację chyba w wiadomościach jakiegoś zbulwersowanego
              emeryta, że czemu to lekarze nie wypisują numeru PESEL, bo on jak nie chciał
              gdzieś pracować, to sie zwalniał i szedł do innej pracy. Ciekawe, czy teraz ma
              to samo zdanie. Punkt widzenia to czesto punkt siedzenia i nikt tego nie zmieni.
          • wiloughby Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 09:28
            spoko spoko. chcą rewolucji, to będą ją mieli. tych co są wezmą do wojska, a
            nowych nie będzie, no bo kto będzie chciał zostać lekarzem, skoro od razu może
            pójść w kamasze?
          • wrojoz Kaczyńscy muszą odejść.!! 03.07.07, 09:46
            I to szybko.
          • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 10:21
            ivulspirit napisał:

> wcielanie lekarzy do wojska to wspaniały sposób na eskalację problemu

Sposob jeszcze lepszy: lekarze zadajcie jeszcze wiecej mimi 30%, ktore juz
            dostaliscie!
            Ja tez chcialby dostac taka podwyzke!
            • gromek1 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 10:35
              Tobie się nie należy bo nie umiesz pisać, a lekarze i owszem.
              • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 13:26
                gromek1 napisał:

> Tobie się nie należy bo nie umiesz pisać, a lekarze i owszem.

A moze to ty nie umiesz czytac????
                Poza tym moj charakter pisma o niebo przewyzsza ten jakim posluguja sie lekarze.
                • rumburak_999 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 18:30
                  anty_komunista napisał:
                  > Poza tym moj charakter pisma o niebo przewyzsza ten jakim posluguja sie lekarze
                  Buahahaha, co za argument! Dawno się tak nie ubawiłem.
                  Umiejętność pisania nie ma nic wspólnego z tym, czy się ładne czy brzydkie
                  literki stawia. To umiejętność formułowania myśli w poprawnie skonstruowane
                  zdania z zachowaniem ciągu przyczynowo-skutkowego. Umiejętność dowodzenia
                  własnego zdania i podważania zdania cudzego.
                  Wiem, kompletna abstrakcja.

PS. A najładniejsze literki robi drukarka. Robisz takie ładne???
                  • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 21:19
                    rumburak_999 napisał:

> anty_komunista napisał:
                    > > Poza tym moj charakter pisma o niebo przewyzsza ten jakim posluguja sie l
                    > ekarze
                    > Buahahaha, co za argument! Dawno się tak nie ubawiłem.
                    > Umiejętność pisania nie ma nic wspólnego z tym, czy się ładne czy brzydkie
                    > literki stawia. To umiejętność formułowania myśli w poprawnie skonstruowane
                    > zdania z zachowaniem ciągu przyczynowo-skutkowego. Umiejętność dowodzenia
                    > własnego zdania i podważania zdania cudzego.
                    > Wiem, kompletna abstrakcja.
                    >
                    > PS. A najładniejsze literki robi drukarka. Robisz takie ładne???

Nizly jestes. Niby taki elokwentny i uzywajacy ladnych slow. Tylko tyle, ze
                    kompletnie nie lapiesz o co chodzi. Przeczytaj caly watek to sie dowiesz. A
                    moze raz ci nie wystarczy to czytaj do skutku. Tylko uwazaj zeby cie noc nie
                    zastala bo mozesz zaspac jutro do pracy.
                    • rumburak_999 Re: z niewolnika nie ma pracownika 04.07.07, 00:22
                      anty_komunista napisał:

> Tylko uwazaj zeby cie noc nie
                      > zastala bo mozesz zaspac jutro do pracy.
                      Ludzie się dzielą na tych, którzy pracują na innych i tych innych, nie mylić z
                      bezrobotnymi. Skąd wiesz, do których się zaliczam?
                      • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 04.07.07, 13:45
                        rumburak_999 napisał:

>
                        > > Tylko uwazaj zeby cie noc nie
                        > > zastala bo mozesz zaspac jutro do pracy.
                        > Ludzie się dzielą na tych, którzy pracują na innych i tych innych, nie mylić z
                        > bezrobotnymi. Skąd wiesz, do których się zaliczam?

No widzisz jak szybciutko odstąpiłeś od tego o czym rozmawialiśmy w tym wątku.
                        Jednoznacznie przyznałeś się więc do tego, że twoja wcześniejsza wypowiedź była
                        bez sensu.
            • rumburak_999 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 10:58
              > Ja tez chcialby dostac taka podwyzke!

To najpierw tak popracuj. Posiedzisz sobie 36 godzin w robocie z dyżurem i
              zaśpiewasz inaczej.
              I zapomnij o pospaniu. Jak załapiesz godzinkę snu to zaraz Cię wybudzą.

I myśleć musisz natychmiast - każda twoja decyzja potencjalnie może uruchomić
              serię zdarzeń, które doprowadzą do śmierci człowieka.
              Więc zapomnij o kawusi, rogaliku i gazetce na dobre wybudzenie się.
              • rk111 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 11:07
                Znam smak siedzenia w pracy po 18 godzin i nie zazdroszczę im tej podwyżki.
              • docentbartek Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 11:14
                Bez przesady. Obecnie większość dyżurujących lekarzy siedzi w domu i jest pod
                telefonem, więc nie napracują się tak bardzo. Ciekawe, ze nie wszyscy strajkują,
                w dobrze zorganizowanych szpitalach mają lepsze zarobki i nie muszą strajkować.
                A jeśli chodzi o meritum, to uważam, że powinni dostać takie pieniądze, ale
                wtedy nie mogą mieć prywatnej praktyki. Albo albo, a nie tak jak teraz prywatna
                praktyka na państwowym sprzęcie. Tak jak teraz nie może być.
                • iffa4 dyzury pod telefonem 03.07.07, 12:11
                  Ale bzdury gadasz z tym siedzeniem w domu na dyzurach!!! "Wiekszosc siedzi' ,
                  hehehe.
                  Maly szpital powiatowy, dyzurni w szpitalu: 1 chirurg, 1 internista, 1
                  pediatra, 1 ginekolog - poloznik, 2 anestezjologow (1 na intensywnej terapii, 1
                  do znieczulen, interwencji, reanimacji).
                  "Pod telefonem" - 1 chirurg i 1 ginekolog - poloznik - wzywani do operacji.
                  Identyczne proporcje sa w wielkich szpitalach, tylko tam dyzuruje na miejscu 2-
                  3 lekarzy na danym oddziale.
                  Pod telefonem sa wylacznie czlonkowie zespolow operacyjnych.
                  I gdzie ta wiekszosc ????
                  • docentbartek Re: dyzury pod telefonem 03.07.07, 13:25
                    Mały szpital powiatowy nie ma intensywnej terapii, a jest na terenie szpitala
                    tylko jeden lub dwóch lekarzy, przeważnie chirurg i pediatra. Cała reszta jest w
                    domu. w dużych szpitalach tez jest różnie. sam niedawno byłem w szpitalu
                    wojewódzkim na 500 łóżek w nocy było 4 lekarzy. Poza tym pracowałem w służbie
                    zdrowia i wiem jak jest.
                    • hwa_rang84 ...eeeee...? 04.07.07, 19:08
                      > Mały szpital powiatowy nie ma intensywnej terapii
                      Jak ma jakakolwiek zabiegowke,musi miec oiom.Z definicji.

a jest na terenie szpitala
                      > tylko jeden lub dwóch lekarzy, przeważnie chirurg i pediatra. Cała reszta jest
                      > w
                      > domu. w dużych szpitalach tez jest różnie.
                      Bzdura,jakich malo.Zawsze jest CONAJMNIEJ jeden na oddzial&jeden pod telefonem.W
                      duzych szpitalach masz 2-3na oddziale przez cala dobe i drugie tyle pod
                      telefonem.I to od inteny/pediatrii po neurochirurgie.

>Poza tym pracowałem w służbie
                      > zdrowia i wiem jak jest.
                      ...chyba k... jako informatyk!!!!
                      /ostatnio jak sie na izbie spieprzyl komputer,w ktory trzeba non-stop wklepywac
                      pacjentow,ZAKONTRAKTOWANY palant tej specjalnosci przyjezdzal od godziny 11.00
                      do 19.00.Przyjechal,jak go poprosil dyrektor szpitala,po telefonicznej prosbie
                      ordynatora:]Nie mam nic do informatykow i ten to oczywiscie wyjatek,jak w kazdym
                      zawodzie,ale owszem-dzieki niemu jestem ostatnio ciety na ta grupe.../
                • krolewna007 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 12:34
                  dlaczego nie mogą miec prywatnej praktyki?
                  to jakis idotyczny pomysł rdem z głębokiej komuny.
                  na panstwowym sprzecie faktycznr nie ale w domu albo swoim gabinecie jak najbardziej
                  • docentbartek Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 13:28
                    Bo nie wyobrażam sobie, że przy państwowej posadzie i prywatnej praktyce, lekarz
                    będzie poświęcał swój czas i uwagę na posadę państwową. Poza tym to zawsze
                    będzie rodzic patologie, że po pobycie w szpitalu, lekarz wymusi wizyty u siebie
                    w gabinecie prywatnym.
              • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 13:31
                rumburak_999 napisał:

> > Ja tez chcialby dostac taka podwyzke!
                >
                > To najpierw tak popracuj. Posiedzisz sobie 36 godzin w robocie z dyżurem i
                > zaśpiewasz inaczej.
                > I zapomnij o pospaniu. Jak załapiesz godzinkę snu to zaraz Cię wybudzą.
                >
                > I myśleć musisz natychmiast - każda twoja decyzja potencjalnie może uruchomić
                > serię zdarzeń, które doprowadzą do śmierci człowieka.
                > Więc zapomnij o kawusi, rogaliku i gazetce na dobre wybudzenie się.

Ciekawe i to nawet bardzo!
                Bo niejednokrotnie widzialem lekarzy na dyzurach we snie. A poza tym ci, ktorzy
                nie spali przyjmowali sobie prywatnie pacjentow, uzywajac do badan na tych
                pacjentach szpitalnego sprzetu.
                I wierz mi kolego, ze czasami pracowalem dlugo i to o wiele za dlugo wcale nie
                spiac! Wiec nie sol mi tu takich dyrdymalow!
                A o pensji jaka sie bedzie zarabiac trzeba bylo myslec jak sie wybieralo zawod!
                • titta Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 15:07
                  To pomysla teraz. ciekawe co zrobi rzad jak szpitale bedzie trzeba zamykac z
                  braku lekarzy?
                • rumburak_999 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 17:30
                  anty_komunista napisał:
                  > Bo niejednokrotnie widzialem lekarzy na dyzurach we snie.
                  > A poza tym ci, ktorzy nie spali przyjmowali sobie prywatnie pacjentow,
                  > uzywajac do badan na tych pacjentach szpitalnego sprzetu.
                  (...)
                  > ze czasami pracowalem dlugo

To co Ty tyle po nocach w szpitalach robisz? Jednych doglądasz jak śpią na
                  kozetkach, drugich jak walą prywatne fuchy na USG o trzeciej nad ranem.
                  I jeszcze tyle pracujesz. Wow!
                  Chyba, że jedno z drugim - działania operacyjne?
                  • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 21:21
                    rumburak_999 napisał:

> > Bo niejednokrotnie widzialem lekarzy na dyzurach we snie.
                    > > A poza tym ci, ktorzy nie spali przyjmowali sobie prywatnie pacjentow,
                    > > uzywajac do badan na tych pacjentach szpitalnego sprzetu.
                    > (...)
                    > > ze czasami pracowalem dlugo
                    >
                    > To co Ty tyle po nocach w szpitalach robisz? Jednych doglądasz jak śpią na
                    > kozetkach, drugich jak walą prywatne fuchy na USG o trzeciej nad ranem.
                    > I jeszcze tyle pracujesz. Wow!
                    > Chyba, że jedno z drugim - działania operacyjne?

No to sie kolega rzeczowo wypowiedzial. Zadnych argumentow przeciw moim.
                    Hahaha. Smiech, tylko tyle na ten temat.
                    • rumburak_999 Re: z niewolnika nie ma pracownika 03.07.07, 23:40
                      anty_komunista napisał:
                      > No to sie kolega rzeczowo wypowiedzial. Zadnych argumentow przeciw moim.
                      > Hahaha. Smiech, tylko tyle na ten temat.

Ja nie argumentowałem. Ja się naśmiewałem.
                      Pękasz koleś, ale właściwie co Ci pozostało?
                      • anty_komunista Re: z niewolnika nie ma pracownika 04.07.07, 13:49
                        rumburak_999 napisał:

> > No to sie kolega rzeczowo wypowiedzial. Zadnych argumentow przeciw moim.
                        > > Hahaha. Smiech, tylko tyle na ten temat.
                        >
                        > Ja nie argumentowałem. Ja się naśmiewałem.
                        > Pękasz koleś, ale właściwie co Ci pozostało?

Sam pękasz wypowiadając się bez używania jakichkolwiek argumentów. Ale przecież
                        właśnie tak jest najłatwiej, wyśmiać, wyszydzić tego, z którym się polemizuje.
                        Inteligentni ludzie w ten sposób nie rozmawiają.
                        • hwa_rang84 ..bo tutaj nie mamy argumentow:)To o czym 04.07.07, 19:11
                          opowiadasz jest groteska,z ktora sie praktycznie nie spotykamy i brzmi dla nas
                          jak totalna bzdura.A jedyne co mozemy w tym przypadku zrobic,to
                          zaproponowac,abys zamiast piep... od rzeczy faktycznie kiedys sie wybral na
                          dyzur do szpitala,posiedzial cala dobe i zobaczyl,jak naprawde pracuja lekarze.
                          • anty_komunista Re: ..bo tutaj nie mamy argumentow:)To o czym 05.07.07, 08:55
                            hwa_rang84 napisał:

> opowiadasz jest groteska,z ktora sie praktycznie nie spotykamy i brzmi dla nas
                            > jak totalna bzdura.A jedyne co mozemy w tym przypadku zrobic,to
                            > zaproponowac,abys zamiast piep... od rzeczy faktycznie kiedys sie wybral na
                            > dyzur do szpitala,posiedzial cala dobe i zobaczyl,jak naprawde pracuja
                            lekarze.

Po pierwsze to nie "piep...ę" tylko mówię to co widzę. A jeśli chcesz wiedzieć
                            to właśnie byłem w szpitalu i widziałem jak lekarze "pracują" na dyżurach.
                            Spostrzeżenia ujęte są w poprzednich postach.
                            • hwa_rang84 Re: ..bo tutaj nie mamy argumentow:)To o czym 05.07.07, 11:10
                              > Po pierwsze to nie "piep...ę" tylko mówię to co widzę. A jeśli chcesz wiedzieć
                              > to właśnie byłem w szpitalu i widziałem jak lekarze "pracują" na dyżurach.
                              > Spostrzeżenia ujęte są w poprzednich postach.

Dziwne.Bo nie liczac ostatniego miesiaca,jestem w szpitalach CODZIENNIE i jakos
                              mam inne doswiadczenia.Oprocz tego,na studiach przewinalem sie przez mase
                              oddzialow,rowniez jako wolontariusz i wiesz co?Dziwnym trafem,jakos cholera nie
                              moge potwierdzic Twojej relacji.I wiesz co?Jakos Ci nie wierze,ze wogole tam
                              byles.Ale mniejsza o to;to,ze doktor nie stoi przez cala noc przy Twoim
                              lozku,czy na Twojej sali nie swiadczy o tym,ze nic nie robi,ludzie!!!Poza
                              tym,zejdz sobie na izbe i zobacz,jak np.tam sie "nic nie robi".Czesto nic nie
                              robimy przez kilka godzin w nocy na bloku operacyjnym,np od 1szej do 5tej,bo
                              jakis idiota chcial popelnic samobojstwo wbijajac sobie noz w brzuch,"z powodow
                              milosnych".Albo,o 2giej w nocy przychodzi z kumplem lekko podciety koles,ktoremu
                              ortopeda ok.19.00 zakladal longete i mowi:"Bo bylismy z kumplem teraz na
                              baletach,zalozcie mi to jeszcze raz,bo mi spadlo"./obie sytuacje widzialem na
                              wlasne oczy/.Ludzie,czy wy wszyscy naprawde myslicie,ze my sie opier...,a dyzury
                              to spotkania towarzyskie?!

Swoja droga,to wszystko i tak juz bez znaczenia...I tak nie bede siedzial w tym
                              kraju dluzej,niz musze-przeczytaj moj post na koncu ostatniej strony.Pomijajac
                              nawet kwestie finansowe /bo niby zawsze da sie jakos ustawic,ch... ze za 15-20
                              lat,ale sie da.../,nie mam ochoty skonczyc jak ten gosc...
          • ryskoc Mozna i tak ale czy to dobry pomysl? 04.07.07, 14:36
            Ja co prawda lekarzem nie jestem, ale nigdzie tak nie odpocząłem sobie jak w
            wojsku. Praca/służba od 7-15 (czyste 8 godzin), mieszkanie za darmo, jedzenie za
            darmo, i jeszcze żołd (może nie najwyższy ale bez kombinowania) - lekarze jeśli
            się nie mylę to mają stopnie podoficerskie lub oficerskie - czy ktoś może wie
            ile teraz wynosi żołd podoficera / oficera ?

Czy napewno nas stać na powołanie lekarzy do wojska ?

• ecichon Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 08:56
          To świetny pomysł. Wolałabym być leczona przez lekarzy z Ukrainy niż przez
          różnych "Mirosławów G." albo polityków jak Bukiel.
          A dla lekarza z Ukrainy kilka tys. zł miesięcznie to niewyobrażalny zarobek.
          Przyjadą na pewno. Ci z zachodniej Ukrainy często znają dobrze język polski więc
          problemu nie będzie.
          • iluminacja256 Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 09:00
            Ale wy ludzie ejsteście głupi...Jasne, przyjedzie sobie kilka tysięcy lekarzy ,
            oczywiscie samych, bez rodzin , które utrzymuja, mieszkanie zorganizują sobie
            sami, a polski znają w mowie i w pismie jak drugi język - debil!
            • koham.mihnika jest inne rozwiazanie, zamiast lekarze na zachod 03.07.07, 09:04
              niech pisiorki i wierni poddani wyjada do resztek komunizmu na wschod. Beda miec
              jak lubia. Darmowe leczenie, wszystko za darmo!!! W niedziele beda odwiedzac
              wodza w mauzoleum.
              • wrojoz ...a kiedy zarzuty za przekręty PiS.... 03.07.07, 09:47
                PiS to sekta.
            • rybka9915 no to beda sie polacy uczyli ukrainskiego, 03.07.07, 10:55
              potem przyjdzie czas na mongolski no i chinski jako uwienczenie sukcesow
              poltyki pisu/samobrony/lepry.
              Ludzie, tzn. ta ciemniejsza czesc sa tak naiwni, ze plakac sie chce widzac, jak
              te pisowskie-hieny wykorzystuja ich do swoich haniebnych czynow.
              Lekarze odpowiadaja za leczenie, ale za system stworzony do leczenia -
              odpowiada rzad. Wiec za swa nieudolnosc niech nie obciaza lekarzy i
              pielegniarki.
              • alex1215 Re: no to beda sie polacy uczyli ukrainskiego, 03.07.07, 10:57
                rybka9915 napisała:

> Lekarze odpowiadaja za leczenie, ale za system stworzony do leczenia -
                > odpowiada rzad. Wiec za swa nieudolnosc niech nie obciaza lekarzy i
                > pielegniarki.

pisalem juz wczesniej, pewnie chca wykorzystac sytuacje
                do polaryzacji nastrojow i dzielenia spoleczenstwa, ktore
                tym latwiej mogloby sie zgodzic na zmiane systemu politycznego
                i ew. instalacje "IV RP".
                • hwa_rang84 Hm...divida et conquera?Ale Rzym tez upadl... 04.07.07, 19:14
                  ...jakby na to nie patrzec...
          • ml2403 Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 09:08
            Jak coś tak głupiego chcesz powiedzieć to powiedz do lustra. Ciekawe który
            lekarz z Ukrainy przyjedzie do Polski, żeby zarobić nawet 2000 zł miesięcznie i
            wydać na utrzymanie 1500. Czy myślisz, że tam są idioci. Abstrahuję od tego, ze
            nie mają prawa wykonywania zawodu. Rząd nerwowo przebiera nogami i stąd te
            pomysły.
            • kijwoko Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 13:06
              > Jak coś tak głupiego chcesz powiedzieć to powiedz do lustra. Ciekawe który
              > lekarz z Ukrainy przyjedzie do Polski, żeby zarobić nawet 2000 zł miesięcznie i
              >
              > wydać na utrzymanie 1500. Czy myślisz, że tam są idioci. Abstrahuję od tego, ze
              >
              > nie mają prawa wykonywania zawodu.

Dokladnie, poza tym czy lekarze z Ukrainy zarabiaja mniej niz w Polsce? A jak
              juz moga pracowac za granica, to jada do takiej Anglii na przyklad.

PS: nawet na Bialorusi lekarze zarabiaja lepiej...

rzady pis+lpr+samoobrona:
              "Ludzie ludziom zgotowali ten los"
          • ola.x1 Lekarka. 03.07.07, 09:37
            Czytam te posty i napiszę tylko jedno:"obudzcie się z tej zbyt głębokiej
            narkozy" jaką wam podawano przez ostatnie piętnaście lat. Czy wy jako pacjenci
            naprawdę nie rozumiecie, że rabunkowa polityka doprowadziła do upadku ochrony
            zdrowia? Czy zdajecie sobie sprawę, że nie ma pieniędzy na leczenie, a pensje
            lekarzy są tylko jednym z elementów? Ochrona zdrowia w Polsce przestaje isnieć.
            I może gdy ma się grypę, albo potrzebne są okulary to jakoś sobie można z tym
            poradzić, ale co jeśli chodzi o nowotwory, wypadki, choroby przewlekłe,
            operacje? A politycy cały czas wierzą, że gdy się zamknie ozy to i problem
            zniknie.
            • wrojoz Samoobrona do lecznictwa. Lepper doktor. 03.07.07, 09:48
              Beger i Hojarska zorganizować leczenie.!!
          • krolewna007 Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 12:36
            kilka tysięcy???!!!

jakby polscy lekarze tyle zarabiali to żaden by nie strajkował
          • docentbartek Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 13:31
            akurat dr Mirosław G. jest świetnym kardiochirurgiem i tylko idioci z PIS i od
            ministra Zero mogli sie tak wobec niego wygłupić
          • leszlong Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 03.07.07, 13:39
            Z Ukrainy już nawet na zbieranie owoców czy innych robót rolnych nie chcą
            przyjeżdżać, a co dopiero jako lekarze. Wbrew pozorom, nie wszyscy tam czekają
            na wyjazd na mityczny Zachód. Wkrótce to my będziemy tam jeździć na saksy.
          • michnix2 Ukrainscy lekarze zarabiaja wiecej niz polscy 03.07.07, 14:56
            Zaden nie przyjedzie. Ale gdyby nawet jakis Ukrainiec zdecydowal sie na
            emigracje zarobkowa do Polski, to tylko jako etap przejsciowy - majac prawo
            wykonywania zawodu w Polsce, bedzie mial rowniez w Niemczech. Po co pracowac w
            Polsce za 1.5 tys. zlotych, skoro moze w Niemczech za 10.000?

I jeszcze jedno: na Ukrainie jest normalne, ze lekarz bierze lapowki, wiec
            rzeczywiste zarobki tamtejszych lekarzy sa DUUUUUZO wyzsze niz Polakow.
          • anka5515 Re: Ściągnijcie lekarzy po lwowskiej akademii! 04.07.07, 02:46
            Lekarze na Ukrainie zarabiają więcej niż u nas. A jeśli zdecydują sie na wyjazd
            to też pojadą na zachód bo zarobią wiecej. Na pewno nie zostaną u nas.
        • pos3gacz Re: Brawo! Zróbcie z nimi porządek! 03.07.07, 09:52
          c.lina napisała:
          xxxxxxxxxxxxxxx
          Dziecko tobie może pomóc tylko i wyłącznie zamknięty oddział psychiatryczny.

• vapor1 a kimże Ty jestes? 03.07.07, 13:03
          ...ze tak ochoczo wołasz "brawo". Pracujesz gdzies, zarabiasz? A na jakim
          stanowsku i ile jesli wolno spytac? A durny Dorn jak zwykle bzdury ciemnemu
          ludowi wciska. Owszem sa bogaci lekarze, ale nie dorobili sie na etatach w
          panstwowej ochronie zdrowia, tylko na braniu kilku etatów, dyżurów lub na
          prywatnej praktyce.
        • titta Re: Brawo! Zróbcie z nimi porządek! 03.07.07, 14:56
          A co zrobisz jak sie ZWOLNA? Tez zmusiz do pracy?
      • sumienie.lk Kaczmarek bzdury opowiada (jak każdy klakier JK) 03.07.07, 08:52
        Kaczmarek opowiada bzdury, bo:
        1. Nie ma tylu lekarzy w MSWiA, aby zastapili strajkujących
        2. Nie ma mozliwości, aby z dnia na dzień lekarze z Ukrainy mogli leczyć w RP
        3. Na sprowadzenie lekarzy z Unii nie ma kasy
        Niech wreszcie te pisiorkowe przemądrzalce usiądą do stołu i zaczną rozmawiać o
        realych zmianach dziś, a nie w przeyszłości! Nie da się leczyć za darmo, to
        musi kosztować, bo zdrowie nie czeka aż pisiorki i ich poplecznicy łaskawie
        uchwalą podwyższenie budżetu na służbę zdrowia.
        • iedsupo Re: Kaczmarek bzdury opowiada (jak każdy klakier 03.07.07, 09:58
          sumienie.lk napisał:

> Kaczmarek opowiada bzdury, bo:
          > 1. Nie ma tylu lekarzy w MSWiA, aby zastapili strajkujących
          > 2. Nie ma mozliwości, aby z dnia na dzień lekarze z Ukrainy mogli leczyć w RP
          > 3. Na sprowadzenie lekarzy z Unii nie ma kasy

W sprawie stajku lekarzy PiSdactwo zachowuje się jak lemingi, więc nie jest
          wykluczone, że jednak spróbują rozwiązań siłowych. W takim przypadku, czekają
          nas bolesne paroksyzmy władzy usiłującej za wszelką cenę postawić na swoim, po
          czym kaczy reżim upadnie.
          • kzet69 Re: Kaczmarek bzdury opowiada (jak każdy klakier 03.07.07, 10:24
            coś mi się zdaje że te 4 pielęgniarki , które były w kancelarii premiera to
            początek końca IV-kaczej RP nareszcie...
      • zezowaty_cyklop Re: pierot6 - typowy komuszek 03.07.07, 08:54
        A o co ci chodzi? Że mamy niewydolny aparat ścigania przestępców z SLD? Przecież
        SLD/PZPR go tworzyło i przez lata blokowało jego reformy! Wymagasz żeby w tych
        warunkach w 2 miesiące taką skomplikowaną sprawę rozwikłać? Podczas gdy 3 lata
        zajmuje osądzenie posła który głosował na 2 ręce (sprawa powinna trwać kwadrans
        łącznie z wypełnianiem papierków)? Pomyśl zanim coś napiszesz komuszku.
        • iedsupo Kaczmarek - kłamca 03.07.07, 10:01
          Bredził że coś wie tylko nie powie. Może w sądzie mu zmięknie rura, a jak nie -
          to niech płaci ta PiSdacka gnida.
          • zezowaty_cyklop Re: Kaczmarek - kłamca 04.07.07, 09:57
            Oczywiście, że w sądzie, na tajnej rozprawie powie. Tylko dlaczego ta
            perspektywa uciszyła komuszków z SLD i już nie wołają o dowody? Może się
            przestraszyli, że rzeczywiście nie są tak sprytni jak ich matuszka Rosija
            zapewniała, że będą po szkoleniach w Moskwie?
            • iedsupo Re: Kaczmarek - kłamca 04.07.07, 19:57
              Widać w przeciwieństwie do prominentnych członków mafii rządzącej panowie z SLD
              nie znajdują zbytniego upodobania w bełkotliwym pustosłowiu. W swoim czasie
              odpowiedzieli na insynuacje duraka i teraz czekają na rozstrzygnięcie sądu. Cóż
              za ożywczy powiew na tle PiSdackich pajaców, którzy upajają się konferencjami
              prasowymi poświęconymi ich absurdalnym domysłom z cyklu "możliwe jest że być może".
              • zezowaty_cyklop Re: Kaczmarek - kłamca 05.07.07, 10:27
                > panowie z SLD nie znajdują zbytniego upodobania w bełkotliwym pustosłowiu.

LOL ! :)
                To Ty jesteś tym kolesiem co w śpiączce przeżył wszystkie kadencje rządów SLD?
                • iedsupo Re: Kaczmarek - kłamca 06.07.07, 09:12
                  Wszystko co SLD robiło będąc u władzy blednie przy obecnych występach trupy
                  nieśmiesznych klownów dla niepoznaki zwanej rządem PiS. Degrengolada i
                  bolszewizm to "znaki firmowe" tej władzy okupacyjnej.
                  • zezowaty_cyklop Re: Kaczmarek - kłamca 06.07.07, 09:27
                    Oczywiście, że blednie i to w dwóch znaczeniach wyrażenia którego użyłeś:

Po pierwsze kolesie z SLD byli lepiej zorganizowani więc mało ich przekrętów
                    wychodziło na jaw - rozumiem, że przekręty ujawnione za ich czasów mogą wyglądać
                    blado w porównaniu do tego co teraz jest ujawniane dzięki jako takiemu
                    usprawnieniu pracy wymiaru sprawiedliwości.

Po drugie blednie spora część SLD-owskich aparatczyków na myśl o tym, że
                    robienie przekrętów będąc przy władzy jednak nie jest takie bezkarne jak ich w
                    Rosji uczono.
                    • iedsupo Re: Kaczmarek - kłamca 06.07.07, 12:16
                      Przekręty PiSdactwa zaczną wychodzić na jaw dopiero za kilka lat. Za
                      Kaczyńskimi cały czas snuje się smród afer okołotelegrafowych, z udziału w FOZZ
                      też się nie rozliczyli. To co wypisujesz na temat rzekomego blednięcia
                      prominentów SLD jest śmiechu warte. Afery SLD zostały ujawnione jeszcze za
                      rządów SLD (co nota bene b. dobrze świadczy o funkcjonowaniu mechanizmów
                      demokratycznej kontroli w 3 RP), wszystko co zrobiła kacza klika to
                      kilkadziesiąt bezproduktywnych konferencji prasowych poświęconych biciu piany i
                      sianiu pomówień.
                      • hwa_rang84 ...a co mnie obchodza ich przekrety...? 07.07.07, 12:56
                        Niech sobie robia,jakie chca-mnie to nie obchodzi!!!Oni maja po prostu sprawnie
                        kierowac panstwem-i tyle!!!SLD nie robilo tego najlepiej,ale tez nie pieprzylo
                        tego tak jak PIS!!!!!!!!Albo moze inaczej-SLD WOGOLE zajmowalo sie rzadzeniem
                        krajem,bo pis do tej pory tylko szuka starych afer...a po co...?
      • wrojoz Re: Kaczmarek... kłamca ministrem... 03.07.07, 09:45
        pierot6 napisał:

> Panie Kaczmarek!..Co z kontami SLD?..Oszust!
        • wrojoz Bardzo słaby PiS 03.07.07, 09:49
          Co oni robią.?
    • fraglesi67 Zamordyzm 03.07.07, 08:39
      Podstawowe narzędzie władzy ludowej
    • australopitecus Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:48
      ....... podczas prac polowych obowiazkowe czytanie czerwonych ksiazeczek PiS.
    • koham.mihnika jeszcze jeden swir z mlotkiem. Myslalem, ze po 03.07.07, 08:49
      Walesie z siekiera, bedzie spokoj.
      • sumienie.lk W PiS-ie są same takie świry 03.07.07, 08:54

• wrojoz Re: W PiS-ie są same takie świry 03.07.07, 09:52
          PiS do lekarza.!!!!
    • pan_opticum Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:49
      > no i last but not least - reedukacja moralna lekarzy - np. przy pracach
      > polowych - wtedy zobaczą jak ciężka jest praca rolnika którym tak gardzą.

A potem do huty! Do kopalni! Na obróbkę skrawaniem! Do tokarki! Do stoczni! Do
      łopaty! Na budowę! Dowalić im wszystkim.

Ja przypomnę panu Kaczmarkowi że jest prawna możliwość odebrania jego
      ugrupowaniu władzy. To już tylko dwa lata.
      • aron2004 Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:50
        pan_opticum napisał:

> A potem do huty! Do kopalni! Na obróbkę skrawaniem! Do tokarki! Do stoczni!
        Do łopaty! Na budowę! Dowalić im wszystkim.

Nie dowalić. Po prostu lekarz powinien poznać jak pracują grupy społeczne
        niezdegenerowane moralnie.
        • koham.mihnika w PRL Bis tylko w zlobku sa niewinni, od przedszko 03.07.07, 08:54
          la zaczyna sie inwazja szatanow.

Rozumiem, ze pijani chlopi, gornicy bojowkarze, element kryminalny w SO,
          faszysci z LPR, setki tysiecy urzedasow obijajacych sie przez 8 godzin itd to
          jest zdrowa tkanka tego narodu?
        • tomasz10012 Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:56
          Facet nie uprawiaj totalnej demagogii.
          To co piszesz jest kiepskie , a Twoja logika jest złudna, jeśli ten typ
          rozumowania można w ogóle kojarzyć z logicznym myśleniem.

1. Lekarze przeginają to fakt. Nie wolno im traktować pacjentów jak palantów.
          To też fakt. Niemniej jak 2 lub 3 lata temu górnicy przyjechali do Warszawy
          zaprotestować przeciwko reformie górnictwa, to nawet opozycyjny wtedy PiS ich
          poparł. Nie poparł zmian, które w sektorze górnictwa są niezbędne , bo tam jest
          pompowane miliony złotych, które są przejadane i rozkradane - ale górnicy są
          silni i władza się ich boi.
          2. Konflikt z lekarzami i pielęgniarkami dowodzi też, że władza rżnie głupa, a
          Premier nie ma żadnego pomysłu na gospodarkę, jak Premier to i cała rządząca
          tzw. koalicja. Dopóki gospodarka się kręci, dopóty jest spokój. Pierwszy
          konflikt i co? Ściana - zero pomysłu, zero propozycji, zero kompetencji!!!!
          Co potrafi Premier? Już nie szuka agentów w służbie zdrowia, poszedł dalej -
          demaskuje Szatana!!!!! CHyba nadszedł już czas , aby ogłosić go bogiem.
          • lukkiee Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:35
            Rząd od 1,5 miesiąca nie potrafi lub nie chce się porozumieć z lekarzami. Więc
            proszę nie zwalać wszystkiego na strajkujących. Kto w momencie roszczeń lekarzy
            zdecydował się na obniżkę składek rentowych? Co to miało znaczyć i - jak
            myślicie - zostało odebrane przez strajkujących. Łgaże z PISu wymyślili sobie,
            że "dadzą" składki (rentowe) a potem powiedzą "sorry, ci źli lekarze zabierają
            wam składki, drodzy podatnicy".

A JA CHCĘ, ABY SŁUŻBA ZDROWIA BYŁA PRYWATNA. BĘDZIE LEPSZA, EFEKTYWNIEJ
            ZARZĄDZANA I TAŃSZA.
            • wrojoz Beznadziejny PiS 03.07.07, 09:50
              Zamordyzm.
          • rumburak_999 Re: Zamordyzm 03.07.07, 10:47
            > władza rżnie głupa

Znaczy się .arek gosiaczka? A co na to kot?
        • dgr Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:57
          Sugerujesz że w ramach wymiany doświadczeń, grupa 'niezdegenerowana' moralnie,
          np. górnicy, powinna leczyć Ciepie i twoją najbliższą rodzinę ?
        • arturwilmanski Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:58
          No to niech "grupy społeczne niezdegenerowane moralnie" zajmą się leczeniem.
          Dlaczego lekarz ma pracować za "co łaska"? Nie pamiętam jakoś propozycji
          "przeczołgiwania" np. strajkujących górników.
        • gwiezdny_kupiec Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:08
          > > A potem do huty! Do kopalni! Na obróbkę skrawaniem! Do tokarki! Do stoczn
          > i!
          > Do łopaty! Na budowę! Dowalić im wszystkim.
          >
          > Nie dowalić. Po prostu lekarz powinien poznać jak pracują grupy społeczne
          > niezdegenerowane moralnie.

Chyba nie napisałeś tego na poważnie ? To ironia prawda ?
          • zigzaur Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:29
            Samo pojęcie "grupy społeczne" to socjalistyczny totalitaryzm.
            Praca ludzka ma charakter indywidualny.
            • wrojoz Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:50
              zigzaur napisał:

> Samo pojęcie "grupy społeczne" to socjalistyczny totalitaryzm.
              > Praca ludzka ma charakter indywidualny.
          • kzet69 Re: Zamordyzm 03.07.07, 10:52
            aron jest ofiarą strajku psychiatrów nasiliło mu się bo tabletki się
            skończyły... a na marginesie facet (tzn. Aron) rżnie państwo na podatkach
            prowadząc prywatna firme przewozową a udaje rolnika i płaci grosze na KRUS a ma
            czelnosc innym stawiac zarzuty ... wyjątkowa gnida
            • aron2004 Re: Zamordyzm 03.07.07, 22:23
              kzet69 napisał:

> aron jest ofiarą strajku psychiatrów nasiliło mu się bo tabletki się
              > skończyły... a na marginesie facet (tzn. Aron) rżnie państwo na podatkach
              > prowadząc prywatna firme przewozową a udaje rolnika

Bzdurzysz. Wcale nie udaję rolnika - mam ziemniaki, truskawki, ogórki, kapustę,
              łąkę, krowy, świnie, kury...

a firma przewozowa to działalność dodatkowa, do której każdy ma prawo.
        • pan_opticum Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:48
          Nie ma czegoś takiego jak "niezdegenerowane grupy społeczne". Sąsiad mojego
          znajomego ma zwyczaj pieprzenia swoich kur. Jest rolnikiem. Może ma uczyć
          lekarzy moralności?
        • rumburak_999 Re: Zamordyzm 03.07.07, 10:41
          Znaczy się połóweczkę obalić i zamelinować się gdzieś w krzaczkach?
        • stawonog lekarze jak rolnicy 03.07.07, 12:15
          Popieram aronku, i niech placa skladke taka jak rolnicy - wtedy nfz bedzie sie
          cieszyl (info dla Ciebie - rolnicy ubezpieczeni sa w KRUSIE- to taka instytucja
          w ktorej uzyskujesz swiadczenia zdrowotne za grosze, i jesli pracujesz to tez
          do ich leczenia doplacasz)
    • lk10 Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia l.. 03.07.07, 08:49
      IDŹ PAN PANIE KACZMARKU PO ROZUM DO GŁOWY - MAMY 21 WIEK - W KAMASZE NA SIŁĘ
      BRALI ZA CARA . DZISIAJ SAMO MÓWIENIE O TAKIEJ MOŻLIWOŚCI ŚWIADCZY O SPORYCH
      OGRANICZENIACH NIESTETY UMYSŁOWYCH. PISOWI BRAK KADRY DOSKWIERA BARDZO WSTYD,
      WSTYD ...............
      • ola.x1 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:28
        Na szczęście nad prawem polskim jest jeszcze prawo unijne, a nie słyszałąm, aby
        w którymkolwiek kraju lekarze byli zmilitaryzowani:) Może jeszcze powinniśmy
        robić rano zbiórkę na Placu Defilad? Jestem lekarką i przyznam, że niedobrze mi
        się robi gdy czytam większość tutejszych wypowiedzi. Lekarz to WOLNY ZAWÓD, a w
        związku z tym możemy pracować, albo odejść z pracy jeżeli uznamy że jesteśmy
        źle opłacani. Ja to zrobiłam kilka lat temu, pracuję nadal jako lekarz, nie
        biorę łapówek, jeżdżę samochodem i nie narzekam na zarobki. Życzę moim kolegom
        aby też dojrzeli do tej decyzji i po prostu zostawili te "posady" za 1500
        złotych.
    • presentation1 ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 08:51
      powinno znalesc rozwiazanie na kazda sytuacje zagrazajaca panstwu.Wielu powie -Dlaczego rzad nie daje podwyzek?.Odpowiedz moze byc tylko jedna.Jestesmy w trakcie trwania roku budzetowego.Czy rzad ma rozwalic budzet?Dlaczego nie wypowiadaja sie eksperci na zamowienie?To moze grozic nawet zalamaniem finansow panstwa.Czy chcecie wariantu argetynskiego?Komu na tym zalezy?
      • aron2004 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 08:52
        lekarzom zależy na tym, żeby rolnicy płacili składki zdrowotne na ich pensje i
        żeby lekarze jeździli Lexusami, a rolnicy musieli sprzedać traktory i orać
        końmi, bo nie będzie ich stać na paliwo.
        • akkj Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 08:58
          aron2004 napisał:

> lekarzom zależy na tym, żeby rolnicy płacili składki zdrowotne na ich pensje
          i
          > żeby lekarze jeździli Lexusami, a rolnicy musieli sprzedać traktory i orać
          > końmi, bo nie będzie ich stać na paliwo.

Powiedz tak sine ira et studio: czy ty naprawde jestes taki fantastycznie
          glupi??? Czy moze jednak udajesz??
        • presentation1 ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 08:59
          na Sluzbe Zdrowia.
          Obniżenie składki rentowej to sabotaż"

"Mimo ostrzeżeń Lewicy i Demokratów prezydent podpisał ustawę obniżającą składkę rentową. Ta ustawa kosztuje budżet dodatkowe 19 mld złotych. Podejmowanie takiej decyzji w sytuacji, gdy służba zdrowia jest niedofinansowana, jest rodzajem sabotażu albo krańcowej nieodpowiedzialności" - pisze w "Fakcie" Marek Borowski, szef Socjaldemokracji Polskiej.

Nie wszystko jest jeszcze stracone, bo ustawa przewiduje dwa etapy obniżki składki rentowej. Pierwszy etap, który kosztuje budżet około 8 miliardów złotych, wchodzi w życie już 1 lipca, a drugi, kosztujący 11 miliardów - 1 stycznia 2008.

W tej sytuacji premier, zamiast szukać szatanów kierujących strajkami, powinien wnieść niezwłocznie nowelizację wspomnianej ustawy i anulować drugi jej etap. To pozwoli od 1 stycznia 2008 r. dysponować poważną kwotą, z której część może być przeznaczona na podwyżkę płac, a także na dofinansowanie służby zdrowia, bo ten mityczny koszyk świadczeń gwarantowanych ministra Religi ma jedną poważną wadę - brakuje na niego pieniędzy.

Niezależnie od tego kilkakrotnie już przedstawialiśmy pięciopunktowy projekt reformy służby zdrowia, której przeprowadzenie jest absolutnie konieczne. Nasz projekt przewiduje przekształcenie szpitali w spółki użyteczności publicznej oraz przekazanie wszystkich szpitali jednemu gestorowi, czyli sejmikowi wojewódzkiemu, tak by jeden podmiot mógł dysponować siecią placówek.

Ponadto szpitale powinny mieć prawo pobierać opłaty za świadczenia dokonane poza kontraktem z NFZ, tak by w momencie wyczerpania pieniędzy z funduszu, szpital mógł wykorzystywać swój potencjał. Szpitale, które mają lepsze warunki, np. większą liczbę pomieszczeń, mogłyby pobierać od pacjentów, którzy sobie tego życzą, dodatkowe opłaty za podwyższony standard (oddzielne pokoje, telewizory itp.). Warunkiem tego jest dokładne określenie przez ministra definicji standardowych warunków leczenia.

Przedstawiłem konkretne projekty działań, które mogłyby poprawić znacząco sytuację w służbie zdrowia. Jednak podkreślam, że żadne reformy nie pomogą, jeżeli się służby zdrowia nie dofinansuje. Przy 4,2 procenta PKB, jakie przeznaczamy na system opieki zdrowotnej, jesteśmy w ogonie Europy i to należy zmienić. A wprowadzenie tych kilku dodatkowych zasad spowoduje, że szpitale nie będą się zadłużać, będą lepiej zarządzane i lepiej wykorzystają swoje możliwości.
          • presentation1 Re: ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 09:02
            Czyli?Pozbawic spoleczenstwo tych minimalnych ale zawsze jakis podwyzek a dac kolesiom z SLD.
          • ml2403 Re: ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 09:30
            Głos bez emocji, więc można bez emocji odpowiedzieć. Obniżenie podatków jest
            kozystne dla ochrony zdrowia, gdyż napędza koniunkturę i zwiększa zatrudnienie.
            Przypominam, że pieniądze NFZ to odpis 7,5% z PIT-u, a więc im więcej
            zatrudnionych tym większy wpływ do NFZ. Jak spada beZrobocie NFZ ma więcej
            pieniędzy i dlatego w przyszłym roku może być te 6mld więcej o których mówił
            Gosiewski, ale to zrobi się samo, a nie rząd da tu cokolwiek. Kwestia
            wykorzystania dodatkowych mocy przerobowych szpitali i inne tego typu pomysły
            to oczywiście sprawa polityczna. Ktoś za dodatkową opłatą dostanie lepsze
            warunki, ktoś inny gorsze. I tu pisiaki litują się nad biednym społeczeństwem.
            A ta bieda jest taka, że w prywatnym szpitalu gdzie pracuję i stworzono sale
            komercyjne o dobrym standardzie z ceną 300 zł za dobę, jest do tych sal kolejka
            i czasem nawet jak ktoś chce to nie może z nich korzystać.
            • wrojoz Jarosław Kaczyński to przerażająca farsa. 03.07.07, 09:53
              I jak to długo ma trwać.?
            • e.gajowa Re: ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 10:11
              Na tym to polega, ta wasza prywatyzacja, bierzecie tylko przypadki opłacalne a
              liczyć umiecie lepiej jak ekonomiści i teraz toczycie bój o doprowadzenie
              prywatyzacji czyli uwłaszczenia się na MOIM do końca. Takiej zgody nie ma. Przez
              całe swoje zawodowe życie okazuje się że byłam okradana i co i teraz też ma być
              tak samo.
              Kończą wam się powoli tzw. "wziątki" i podnosicie larum, gdzie byliście jak
              trzeba było powiedzieć -NIE- Łapińskiemu i Millerowi. Gdzie byliście jak
              okradano wasze własne placówki, jak pieniądze wyciekały jak z dziurawej wanny.
              Uszczelnijcie ją ale nie zatapiajcie swoich miejsc pracy i nie mówcie jakie
              Eldorado czeka Was na zachodzie. Tak się składa że znam zachodnie szpitale i
              polskich "konowałów" pracujących na stanowisku salowych.
              Tak jak w Polsce dobry lekarz nie musi strajkować tak i na zachodzie dobry
              lekarz zarabia. "Konował"wszędzie pozostanie "Konowałem".
              • kzet69 Re: ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 12:53
                oj gajowa gajowa jesteś bardzo głupia... trzeba było się uczyc a nie zadowalac
                sie zawodówką... Jakim twoim???? żabko komuna zdechła w 1989...
                • e.gajowa Re: ...Lewica ma panaceum.................. 03.07.07, 13:32
                  Głupich to najbliższej rodzinie poszukaj nie ja wybrałam komunę los tak chciał.
                  Nie znaczy że tak łatwo zapomina się jak poprzednicy dzisiejszych
                  najzagorzalszych demokratów z ochlapusem na czele potrafili manipulować i
                  okradać Bogu ducha winnych ludzi.
                  Dlaczego mając 20 lat nie mogłam wykupić prywatnego ubezpieczenia, kto mi teraz
                  je sprzeda jak mam 56 lat?. Dlaczego taki "mądry" człowiek jak ty nie może
                  splunąć w stronę ZUSu i powiedzieć - a gó... nie dam kasy, tylko bulisz jak za
                  zboże. Czepiasz się mojego wykształcenia, bez urazy mimo trudności mam
                  porównywalne do prezia, tylko do bagażnika się nie chowałam i po drabinie nie
                  uciekałam.
                  Jeżeli ktoś broni swojej przez lata wypracowanej pozycji to według ciebie jest
                  głupi, bo co, bo nie chce żeby byle "konował" zawłaszczył budynki i sprzęt
                  kupiony za moje podatki. Chce mieć prywatny szpital nikt mu nie broni. Kupi
                  działkę, przygotuje projekt i niech buduje, wyposaża kto mu zabroni. Wtedy
                  będzie wiedział ile to kosztuje i uszanuje każdego chorego bo to będzie jego
                  wypracowana kasa.
                  Myślisz że nie będzie obłożenia w tych dawniej zbudowanych szpitalach i co z
                  tego zbyt mało jest miejsc dla ludzi starych, którzy potrzebują całodobowej
                  opieki, ludzi może głupich, ale to oni wypracowali to co przez postkomunę było
                  przez 15 lat prywatyzowane /rozkradane po dokapitalizowaniu z budżetu Państwa?
                  Nie szafuj epitetami, bo nigdy nie wiesz bez dyskusji czy przypadkiem ktoś nie
                  ma racji.
        • c.rayback Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:05
          Sam zes to wymyslil ze mozna tak uproscic sprawe?Wez no pomysl czy przypadkiem powody nie sa inne.Tylko nie sluchaj wodza,tylko postaraj sie SAM analizowac sytuacje,to nie boli.I mniej populizmu.

Co do rolnikow-jako podatnik uwazam instytucje KRUS za patologiczna i gleboko niesprawiedliwa,bo aktualnie to lekarze skladaja sie na limuzyny dla niektorych rolnikow-cwaniakow.
        • taglinda Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:05
          tyś się chłopcze z choinki urwał...
          jesteś najprymitywniejszego sortu bolszewikiem, mentalnym skrzyżowaniem Gomółki
          z towarzyszem Mao. Do tego nieestetycznie nieinteligentnym.
          Po prostu - czystej wody funkcjonariusz PiS.

Rozwiń się twórczo - żeby było dokąd gnać tych doktorków, reaktywuj PGR-y.
          Skoszaruj ich w chlewach. Niech chleją "Arizonę", a nie koniaki. Ziemniaki i
          kamienie niech po polach zbieraja w listopadzie i grudniu. Każdemu wydłub jedno
          oko, połam prawą rękę i nogę, zeby nigdy nie mogli dostać prawa jazdy i
          poczuli, jak zdrowy naród jeździ komunikacją miejską, a nie Maybachami.

A potem niech ewentualnie wrócą do stołów operacyjnych i trzęsacą się lewą ręką
          niech kroją takich debili jak ty.

no i jeszcze parę drobiazgów - przywróć nakazy pracy, zakazy wyjazdów za
          granicę, punkty za pochodzenie i takie tam cudowne wynalazki...
        • twgalba Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:09
          Śmiech mnie ogarnia jak czytam wypowiedzi takich małorolnych , pazernych chamów
          jak aron2004. Rolnicy to jedna z najbardziej zdegenerowanych grup społecznych.
          Nie płacą PIT , składki na KRUS prawie żadne , łapy po dopłaty ciągle
          wyciągnięte , ciągle narzekają na klęski ale wydać parę groszy na ubezpieczenia
          to już nie łaska a najlepiej wychodzi im blokowanie dróg i chlanie gorzały. I
          zawsze im mało , mają jedną krowę i dwie kury i dziwią się , że nie stać ich na
          mercedesa i nowy dom.
          • aron2004 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:11
            rolnicy w czasie komuny płacili dostawy obowiazkowe ( rząd pod przymusem
            zabierał im płody rolne po cenie niższej niż rynkowa) a w czasach III RP było
            zbijanie inflacji kosztem wsi.
            Teraz gdy wreszcie rząd patriotyczny chce przynajmniej częściowo zrekompensować
            rolnikom straty to konowały żądają przekazania kasy z kieszeni rolników do
            swoich. Po prostu skandal!
            • zigzaur Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:35
              A po co komu rolnicy?
              Żywność można importować. Żywności jest na świecie aż za dużo. Wiele państw
              nawet dopłaca do eksportu.
              • wrojoz Jarosław Kaczyński jest skandalem.! 03.07.07, 09:54
            • polska_baba Dostaw obowiązkowych nie ma już od ponad 30 lat 03.07.07, 10:22
              Więc nie opowiadaj głupot. Za inflację zapłacił każdy przedsiębiorca i każdy,
              kto miał jakieś oszczędności w złotówkach, zapłacili za nią także pracownicy
              najemni, zwłaszcza, co z prywatnych firm, bo podwyzki nie nadążały za inflacją,
              a rolnicy są jedyną grupą społeczną, której te straty wynagrodzono, i to z
              nawiązką (KRUS, renty, nieopodatkowane dochody, dopłaty unijne).
              Najwyższy już czas, żeby rolnicy byli opodatkowani tak, jak reszta społeczeństwa.
          • marcinbe3 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:35
            Jak można mówić takie bzdury! To jest już jawne obrażanie rolników w sposób
            urągający jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji! Wiesz co Ci powiem! Rolnik
            przynajmniej wie co to ciężka praca. Ty natomiast nic o tym nie wiesz a
            potrafisz gadać takie głupoty! Rolnik ponosi bardzo duże koszty a dopłaty
            bezpośrednie mają mu jedynie zrekompensować ponoszone straty. Dziecko wie że im
            rolnik taniej sprzeda tym żywność będzie tańsza dla odbiorców-czyli nas
            wszystkich. Ale jak mówiłem Ty nic nie rozumiesz, więc jedz sobie zagraniczną
            żywność!!!!!! Od rolników wara!!!
            • iedsupo Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 10:15
              Jak już to ktoś powyżej napisał - po co komu rolnicy ? Żywność można importować,
              jest to dużo prostsze i tańsze niż hipotetyczny import lekarzy. Jako mieszkaniec
              miasta mam głęboko w d.pie skąd pochodzi żywność którą zjadam, natomiast mierzi
              mnie sama myśl o tym, że z moich podatków utrzymywana jest patologiczna
              instytucja pod nazwą KRUS. Rolnictwo to zawód taki sam jak inne, ale w tym kraju
              kasta rolnicza ma same przywileje i żadnych obowiązków. Czas z tym skończyć.
              • marcinbe3 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 10:24
                Jak rolnicy mają tak dobrze to przyjdź na wieś i sam się przekonaj. Skoro tak
                mówisz to oznacza tylko tyle że nic nie wiesz na ten temat. KRUS został dwa
                albo trzy lata temu wyróżniony (przez zagraniczne organizacje zajmujące się
                oceną funkcjonowania takich agend) jako najlepiej funkcjonująca jednostka
                ubezpieczeniowa w Europie Środkowej. Czy to oznacza patologię?
                Pozatym widzę że gardzisz ciężką pracą rolników... Nie mogę prowadzić
                merytorycznej dyskusji z kimś takim. W głowie mi się nie mieści że istnieją
                jeszcze tacy ludzie, którym wydaje się że są najlepsi a gardzą innymi. Egoizm w
                najczystszym wydaniu!
                • rafvonthorn Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 11:03
                  Człowieku, rolnicy mają przywileje kosztem reszty społeczeństwa. Jak możesz się
                  spodziewać szacunku w takiej sytuacji? Nie gardzimy rolnikami, ale ludźmi,
                  którzy żyją na nasz koszt...
                  • marcinbe3 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 13:14
                    To jest już komentarz wykraczający poza zdroworozsądkowe rozumowanie! Jeżeli
                    uważasz że rolnicy żyją na nasz koszt to uświadom sobie że to dzięki nim w
                    Polsce jest jeszcze w miarę tania żywność w porównaniu z innymi krajami UE. A
                    przecież żywność kupujemy wszyscy. Więc jeśli żywność będzie tańsza to więcej
                    pieniędzy zostanie się w naszych budżetach domowych do wydania np. na inne
                    cele. To dla nas wszystkich jest korzystne. Jeśli tak mówisz to zróbmy tak żeby
                    rolnicy otrzymywali godziwą zapłatę za swoje produkty to wtedy żaden rolnik nie
                    będzie przeciwny płaceniu większych składek na ubezpieczenie itp. To jest
                    oczywiste! Ale w tej chwili rolnicy otrzymują tylko tyle ile chce dać im
                    odbiorca- a to już jest patologia i dyktat. Tak być nie powinno. Cieszę się że
                    Tobie dobrze się powodzi i możesz sobie pozwolić na większe wydatki niż
                    przeciętny obywatel. Ale wobec tego jesteś wyjątkiem!
                    Jak możesz mówić że gardzisz tymi, którzy żyją na nasz koszt! Przecież w kraju
                    są ludzie słabi, bezdomni i bezrobotni, któzy nie mają środków na życie. Są też
                    rodziny wielodzietne, które ( w ramach Twojego rozumowania) żyją na nasz koszt.
                    Przecież takie myślenie jest nieracjonalne i niewłaściwe. Zmień lepiej swoje
                    rozumowanie bo wkrótce może się okazać że i Ty będziesz oskarżony o to że
                    żyjesz na czyjś koszt. Sam zobacz jak to brzmi......i się zastanów czy to jest
                    właściwe.......
                    • gulcia77 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 13:21
                      marcinbe!!! Komunizm już był!!! I się nie sprawdził!!!
                      A państwo nie jest od tego, żeby utrzymywać słabych, bezrobotnych (większości to
                      robić się nie chce), czy rodziny wielodzietne, ale żeby zapewnić taki wzrost
                      gospodarczy, żeby państwo NIE WYDAWAŁO na tych, których wymieniłeś, tylko żeby
                      sami się utrzymywali.
                      A co do rolników, to dla mnie 1h ziemi i parę kur na podwórku to NIE JEST
                      rolnictwo. Kto broni rolnikom zakładać np spółdzielnie, wnosząc jako kapitał
                      własną ziemię i pracę!!! Wtedy będą w stanie negocjować lepsze warunki cenowe z
                      odbiorcami i osiągać zyski. Kto powiedział, ze rolnictwo nie może być firmą?
                      Prężną i rozwijającą się.
                      Ale nie! W Polsce rolnik nigdy nie myśli o tym, żeby mieć taką fajną krowę jak
                      sąsiad, tylko żeby sąsiadowi ta krowa zdechła!!
                      Dlatego popieram zniesienie KRUS-u! Rolnicy zostaną zmuszeni do myślenia
                      kategoriami ekonomii, a nie legendy o "powołaniu"
                    • iedsupo Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 18:49
                      marcinbe3 napisał:

> To jest już komentarz wykraczający poza zdroworozsądkowe rozumowanie! Jeżeli
                      > uważasz że rolnicy żyją na nasz koszt to uświadom sobie że to dzięki nim w
                      > Polsce jest jeszcze w miarę tania żywność w porównaniu z innymi krajami UE.

A co, jak przestaniemy ich dotować, to rolnicy znikną ??? Nie będzie komu
                      uprawiać ziemi ??? Trudno prowadzić merytoryczną dyskusję na te tematy z kimś,
                      kto nie rozumie podstaw ekonomii, więc tylko wyrażę moje szczere przekonanie, że
                      nawet gdybyśmy CAŁĄ żywność musieli importować (co oczywiście nigdy nie nastąpi)
                      to i tak per saldo wyszlibyśmy na tym lepiej, niż teraz. W swoim obecnym
                      kształcie, sektor agrarny w Polsce fabryka darmozjadów i żebraków.
                      • marcinbe3 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 23:24
                        ...jak widać mamy tu do czynienia z całkowitym brakiem rozeznania w sektorze
                        rolno-spożywczym...jeśli będziecie patrzeć na ludzi tylko z punktu widzenia
                        ekonomii to dojdziemy do granic absurdu, gdzie każdy człowiek będzie traktowany
                        jako przedmiot a nie podmiot...
                        nie będe więcej się wypowiadał na ten temat bo musiałbym użyć słów, które
                        mogłyby wielu obrazić więc teraz zamilknę...
                        • hwa_rang84 Obrazasz wiele osob od samego poczatku dyskusji!!! 04.07.07, 17:03
                          Niech zyje klasa robotniczo-chlopska!!!-swietnie,ale nie o to w tej bajce
                          chodzi.Wlasnie ma byc podejscie CZYSTO ekonomiczne-tzn.pracujesz=zarabiasz.A
                          nie,ze zyjesz z doplat i chlejesz dzien w dzien!!!A tak wyglada polska pier...
                          wies!!!
                • gromek1 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 11:18
                  O pogardzie nie mo że być mowy. I nie ma w tym nic dziwnego, że rolnicy bronią
                  swoich przywilejów tak jak robią to wszystkie inne grupy zawodowe (również
                  lekarze i pielęgniarki). Cały robem polega na tym, że wyborcze hasła
                  PIS "solidarne i tanie państwo" są ewidentnie sprzeczne i nie da się ich
                  pogodzić. Jeżeli państwo ma być solidarne to musi istnieć rozbudowany system
                  redystrybucji peniędzy, a to wymaga dodatkowych etatów, kosztó itd. więc
                  państwo nie może być tanie. Jak każda populistyczna partia PiS zadeklarował, że
                  będzie dawał więcej niż może. Minęły dwa lata i kolene grupy zawodowe domagają
                  się i będą się domagać relizacji obietnic. Nie ma tu żadnych innych czynnych
                  szatanów (fakt, że taka sytuacja to gratka dla opozycji i byliby kretynami,
                  gdyby tego nie wykorzystywali), układu agentów itd. To jest paradoks każdej
                  władzy państwowej w systemie demokratycznym im więcej obszarów przejmie pod
                  swoją kontrolę tym władza ta jest słabsza i bardziej wrażliwa na kryzysy. W
                  konsekwencji albo orbituje w kierunku atorytaryzmu albo reformuje się poprzez
                  samoograniczenie. Obawiam się jednak, że obecny Rząd do wyboru tej drugiej
                  drogi nir jest zdolny zarówno z racji cech charakteru szefa jak i tego, że stał
                  się (Rząd) zakładnikiem własnej retoryki.
        • arturwilmanski Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:09
          Kiepski pomysł, konie są droższe w utrzymamniu. A co to za rolnik z 1 ha? Spora
          część jest rolnikami tylko z nazwy, żeby się załapać do KRUSu i ew. na dopłaty.
          Osobiście wolę, żeby mi państwo mniej pieniędzy z wypłaty kradło i żeby rolnicy
          też płacili na ubezpieczenie zdrowotne jak inni obywatele. Podobno mamy państwo
          solidarne?
          • aron2004 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:11
            rolnicy utrzymywali cały kraj za komuny bo zasuwali od rana do nocy a
            wykształciuchy piły kawę w pracy
            • koham.mihnika wlasciwie juz sie zdekonspirowales trolu 03.07.07, 09:13
              kto ci placi za szczucie?
              Wiesz co robi sie z gnidami?

aron2004 napisał:

> rolnicy utrzymywali cały kraj za komuny bo zasuwali od rana do nocy a
              > wykształciuchy piły kawę w pracy
            • twgalba Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:27
              "rolnicy utrzymywali cały kraj " ale się ubawiłem !!! Facet idź się leczyć.
              Widać , że tępak z Ciebie i nikt Cię nie przekona , że czarne jest czarne a
              białe jest białe. Jeżeli masz kompleks braku wykształcenia to bierz tornister i
              zapieprzaj do szkoły a nie obrażaj mądrzejszych od siebie.
              • marcinbe3 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:30
                Bardzo przepraszam ale kogo jak kogo ale rolników to proszę nie obrażać! Oni
                tylko wiedzą ile kosztuje ciężka praca. Przecież to dzięki ich trudowi masz
                chleb! Jeśli chcesz to możesz sobie jeść niemieckie, holenderskie albo
                francuskie pieczywo itp. Ale czy będzie ono zdrowe i tak smaczne jak nasze? Na
                pewno nie! Smacznego życzę!
                • wrojoz Bolszewizm kwitnie przy pomocy PiS. 03.07.07, 09:55
                • iedsupo Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 10:22
                  marcinbe3 napisał:

> Jeśli chcesz to możesz sobie jeść niemieckie, holenderskie albo francuskie
                  > pieczywo itp. Ale czy będzie ono zdrowe i tak smaczne jak nasze? Na pewno nie!
                  > Smacznego życzę!

Straszysz nas czerstwym chlebusiem ?!? Cóż, każde poświęcenie warte jest tego,
                  by w końcu kasta rolnicza utraciła swe prominenckie przywileje :)
            • krolewna007 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 13:00
              chodzi włąsnie o to drogi Aronie,że komuny już nie ma i nie chcemy mieć komuny
              bis,żeby teraz wszyscy utrzymywali rolników, tylko normalne demokratyczne
              panstwo z wolnym rynkiem. każdy płaci swoje ubezpieczenie
        • ml2403 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:20
          Ty znowu swoje. Niech rząd powie i podpisze porozumienie, że na oachronę
          zdrowia przeznaczy 6% PKB powiedzmy na 2009, a strajki się skończą, nawet nie
          będą chcieli podwyżek w tym roku. Ale pisiaki nie będą chcieli bo mają inne
          cele, a jak nie dadzą w roku wyborczym to ich już nie bedzie, a Jarosław będzie
          mógł pisać pamiętniki.
          • presentation1 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 09:25
            Rzad chce dac kase na Sluzbe Zdrowia lecz lekarze i pielegniarki twierdza ze nie dostana podwyzek tylko wyda sie kase na glupie cele jak zakup sprzetu medycznego dla pacjentow.
            • wrojoz Co ma zrobic Kaczyński ?. Odejść. 03.07.07, 09:56
            • gromek1 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 11:41
              To może jednak dać na podwyżki. Chyba że pisiakowe dyrektory wzięły już
              prowizje od producentów sprzętu i nijak się teraz wycofać.
        • stawonog Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 12:21
          Aronku a czym Ty jezdzisz? i ile placisz skladki zdrowotnej? ktos juz tu
          podnosil ze rzniesz PIS placac KRUS mimo zes przedsiebiorca?
        • krolewna007 Re: ....Panstwo prawa............... 03.07.07, 12:50
          póki co to lekarze opłacają leczenie rolników płacąc zus
      • jkwt Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 09:03
        I dlatego rząd wydał kilka mld złotych na obniżkę składki rentowej?
        Bo grozi nam załamanie finansów państwa i wariant argentyński?
        Walnij się w ten zakuty łeb i zamiast powtarzać głupoty po wodzu zacznij
        samodzielnie myśleć.
        • presentation1 Re: Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 09:05
          Ty puknij sie w glowke.To co zostalo wprowadzone juz dawno zarejstrowano w budzecie.Panstwo nie dziala z dnia na dzien.Chyba ze twoj prywatny budzet.Ale kogo on obchodzi?
          • jkwt Re: Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 09:08
            Oj dziecko, dziecko. Bełkoczesz.
            • presentation1 Re: Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 09:10
              Dziecka to poszukaj sobie w domu.
              • zigzaur Re: Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 09:42
                A ty w swoim komputerze.
                • wrojoz Co się stało z moim Narodem.? Kaczopodobni.? 03.07.07, 09:56
          • gromek1 Re: Obniżka składki rentowej? 03.07.07, 11:44
            To jest rachunek za populizm wyborczy.
            Miało być państwo solidarne i tanie (kto się mógł na takie sprzeczne farmazony
            nabrać). Minęły dwa lata i ludzie chcą to widzieć. Teraz lekarze, za moment
            kolejarze, górnicy, nauczyciele, słowem wszystkie sektory, które nie zostały
            jeszcze sprywatyzowane.
    • daretto Undermana do czołgów, 03.07.07, 08:53
      pasuje jak mało kt, albo do tych wozów pancernych które Zemke kupił. Bukiel do
      żandarmerii.
      • realista100 Kaczmarek..Obiecał pan podać konta SLD ! 03.07.07, 09:01
        znowu, w stylu Ziobry, pomówił pan, skłamał?!
        • wrojoz Czy jeszcze ktoś znosi Kaczyńskich.? 03.07.07, 09:57
          • mobisek Re: Czy jeszcze ktoś znosi Kaczyńskich.? 03.07.07, 10:17
            Kaczki na taczki!
    • maaac i wydać im małe czerwone książeczki 03.07.07, 08:54
      z manifestem programowym IV RP

PS:
      Ciekawe po ile sprzedają na wolnym rynku licencje na ustrój a'la MAO? Bo chyba
      PiS szanuje prawa autorskie?
    • akkj Re: Zamordyzm 03.07.07, 08:55
      aron2004 napisał:

> do wojska konowałów niech kaprale przeczołgają ich na poligonie w deszczu i
      > błocie
      >
      > dodatkowo lustracja majątkowa lekarzy - niech pokażą jak to z pensji 1200 zł
      > dorobili się willi i limuzyn
      >
      > no i last but not least - reedukacja moralna lekarzy - np. przy pracach
      > polowych - wtedy zobaczą jak ciężka jest praca rolnika którym tak gardzą.

Tak jak Czerwoni Khmerzy brali za morde element klasowo podejrzany w Kambodzy?

Zdebilenie i zbydlecenie zwolennikow PiS nadal mnie zdumiewa, mimo, ze
      przezylem juz rzady komuny. Ale PiSkomuna wnosi jednak do zycia nowa "jakosc"
      PS. Myslalem, ze po Gomulce nie moze byc wiekszego prymitywa, ksenofoba i
      cwiercinteligenta. Ale tow. Jaroslaw juz go przegonil...
    • jkwt Przymus pracy dla lekarzy 03.07.07, 08:59
      O widzę, że pan Kaczmarek tęskni za czasami niewolnictwa.
      Otóż powiem panu, panie Kaczmarek, że lekarz nic nie musi. Jest wolnym
      człowiekiem i nie musi pracować jako lekarz, nie musi w ogóle pracować, albo
      może wyjechać dokąd chce.
      I jak tak dalej będzie pan i pana rząd postępował to zostanie wam tylko
      zatrudnienie weterynarzy z Samoobrony. Jeden już nawet się znalazł, który się
      ginekologią amatorsko zajmował. Co prawda teraz siedzi w areszcie, ale to chyba
      nie duży problem.
      • kazio_rozlamowiec Re: Przymus pracy dla lekarzy 03.07.07, 09:05
        ...poslugiwanie sie prawem jako instrumentem polityki to to co PIS lubi
        najbardziej Problem polega na tym ze w konstytucji jest napisane ze RP jest
        demokratycznym panstwem prawa a nie prywatnym folwarkiem chlopakow z pisu Oni
        ktorzy sie chwala na kazdym kroku ze wywalczyli nam demokracje sami ja niszcza
        Bo prawo to nie tylko to co jest napisane w ustawie ale tez jego duch

Jesli wezma w kamasze- czekam odrazu na pierwsze wyroki sądów w tej sprawie a
        jak trzeba będzie to mysle ze i do Strasburga sprawa dojdzie
      • wrojoz Chory rząd i Premier. Wyleczyc albo usunąć. 03.07.07, 09:58
    • 777newbetterfastersatan Istnieje też mozliwość bezprawnej rewolucji 03.07.07, 08:59
      w wyniku której wszystkie te matoły gardłem za swoją głupotę odpowiedzą!
    • miliarder lekarze to sitwa. 03.07.07, 09:01
      co miesiąc na przymusowe zdrowotne płace kilkaset złotych.

mój lekarz pierwszego kontaktu pracuje na państwowym etatcie 2 (dwie!) godziny
      tygodniowo.

rozpędzić tą sitwe!
      • c.rayback Re: lekarze to sitwa. 03.07.07, 09:06
        Nie trzeba,sami sie rozpedza.Pytanie co pozniej?Pomyslales?
      • jkwt Re: lekarze to sitwa. 03.07.07, 09:06
        Płacisz podatek nazwany ubezpieczeniem zdrowotnym. Nic więcej. W imię polski
        solidarnej płacisz również za tych, którym się pracować nie chce oraz rolników,
        którzy są wszyscy jak jeden mąż biedni jak mysz kościelna.
        Ja też płacę tyle, że bym sobie wykupił prywatne ubezpieczenie dla siebie i
        całej rodziny i jeszcze by mi sporo zostało. Płacę i nie korzystam z publicznej
        służby zdrowia.
        • zigzaur Re: lekarze to sitwa. 03.07.07, 09:53
          90 % tych "składek ubezpieczeniowych" idzie na urzędasów z układu (pisuar,
          szambobrona, buractwo, naziści). Państwowy lekarz za zbadanie jednego pacjenta
          otrzymuje tyle, ile płacisz za parkowanie.
          • wrojoz Brawo lekarze.! Rząd upodla. 03.07.07, 09:59
      • jag_2002 Re: lekarze to sitwa. 03.07.07, 11:10
        a moze ma tyle etatu? czyli np. 1/20 ? (jedną dwudziestą?)
      • gromek1 Re: lekarze to sitwa. 03.07.07, 11:47
        Bredzisz. Dwie godziny to pracuje on tylko w Twjej przchodni, pewnie ma jeszcze
        kilka (naście) ułamków etatu w innych przychodniach i szpitalach. I to też jest
        efekt poronionej "reformy" służby zdrowia.
    • biobuster Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:07
      > Bo takie rozwiązanie byłoby znacznie droższe, niż danie lekarzom podwyżek.

A to w czymś przeszkadza?
    • ml2403 Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:14
      Piszesz bo chcesz coś napisać, czy używasz szarych komórek. Po pierwsze do
      wojska można wziąć lekarza na ćwiczenia, chyba, że ogłoszą stan wojny. Po
      drugie lekarz jest co najmniej podporucznikiem, więc to on raczej czołgałby
      kaprala. Po trzecie takie szkolenia przechodzi większość lekarzy i wojsko nie
      jest im obce. I w końcu wzięcie lekarza do wojska to danie go do dyspozycji
      wojska a nie pacjentów, komuś się coś w głowie pomieszało.
      • zigzaur Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:32
        W dodatku, zmobilizowany lekarz jest na utrzymaniu państwa:
        - niepracujący członkowie rodziny otrzymują zasiłki,
        - państwo pokrywa koszty zakwaterowania, wyżywienia, umundurowania i wyposażenia
        sprzętowego,
        - do tego dochodzą darmowe bilety itd.

Wojsko to droga impreza.
    • marcinbe3 Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia l.. 03.07.07, 09:16
      Każde państwo na świecie musi być przygotowane na sytuacje kryzysowe. Polska
      jest panstwem, które ma określony tryb postępowania w sytuacji tej, z którą
      mamy do czynienia obecnie. Nie może być tak że zdrowie i życie pacjentów jest
      zagrożone wskutek strajku lekarzy! Powiedzmy sobie szczerze: w obecnej sytuacji
      gospodarczej naszego kraju- strajki w służbie zdrowia czy w innym sektorze
      gospodarki są rażącym naruszeniem norm etyczno-moralnych. Dziś słuchałem z
      zaciekawieniem wypowiedzi lekarza reprezentującego związki zawodowe służby
      zdrowia. Z jego wypowiedzi wynika jasno że lekarzom tak naprawdę zależy na
      własnych pensjach a nie na dobru pacjenta! To jest oczywiste i tylko ktoś mało
      rozgarnięty tego nie zauważy. Pomyślmy- przecież co my-pacjenci będziemy z tego
      mieli, gdy lekarze będą więcej zarabiać? Czy skrócą się kolejki do przychodni?
      Czy będzie więcej pieniędzy na leczenie? Czy poprawi się dostępnośc do służby
      zdrowia? Na wszystkie te pytania można odpowiedzieć tylko- nie!!!!
      Lekarze wmawiają ludziom że działają dla ich dobra. Niedawno mieliśmy pokaz
      tego "dobra" na Barskiej. To było oczywiste zagrożenie nie tylko zdrowia ale i
      życia pacjentów! Za takie czyny lekarze z tego szpitala powinni ponieśc
      określone prawem konsekwencje. Dziwi mnie dlaczego prokurator tu jeszcze nie
      działa.
      I wreszcie na koniec- domaganie się podwyżek w tym roku jest skrajną
      nieodpowiedzialnością! Pielęgniarkom- 1000 zł podwyżki, lekarzom- pensja 5000-
      7500zł. Przecież te sumy już robią wrażenie gdy na nie się patrzy.
      Byłem zdecydowanym przeciwnikiem prywatyzacji w służbie zdrowia ale jak patrze
      na to wszystko to myślę że ograniczona prywatyzacja by się tutaj przydała.
      Wtedy nie byłoby strajków bo za każde takie postępowanie lekarz byłby wyrzucany
      z pracy- może to jest jakiś sposób na nieuzasadnione strajki. Wtedy żaden
      lekarz nie narzekałby na nadmiar dyżurów itp. Tylko w sferze budżetowej jest
      jeszcze możliwośc podjęcia strajków- bo w inych sektorach (np. prywatnym)
      rozpoczęcie strajku jest prawie niemożliwe......
      • ml2403 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:41
        Odpowiem ci tylko jednym faktem. Otwieram gazetę i oferta, praca dla
        specjalisty w Wielkiej Brytanii, zarobki od 7800-12000zł TYGODNIOWO !!!. Czy
        myślisz, że tam są idioci, że chcą tyle płacić ?
        • marcinbe3 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:46
          Masz rację!! Oczywiście. Ale my nie żyjemy w Wielkiej Brytanii tylko w Polsce.
          Musimy dostosować się do naszych realiów. Słuchaj- gdyby oni zarabiali tam tyle
          co u nas to nie mogliby nic kupić a już na pewno nie utrzymaliby się za takie
          pieniądze. Tam jest droższe życie! Dlatego są tak wysokie zarobki. U nas życie
          jest o wiele tańsze i za to zarobki są niższe. To jest oczywiste...Jeśli chcesz
          to porównaj sobie cenę np. bochenka chleba tam i w Polsce albo paczkę
          papierosów tam i u nas itd. sam zobaczysz różnice....
          • zigzaur Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:50
            Jest akurat na odwrót:
            W UK ceny są wysokie, bo zarobki są wysokie.
            • marcinbe3 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 10:29
              Ale czy to coś zmienia postać rzeczy? Nie. Tak czy owak tam wszystko jest
              droższe!
          • kosmosiki Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 10:44
            > to porównaj sobie cenę np. bochenka chleba tam i w Polsce albo paczkę
            > papierosów tam i u nas itd. sam zobaczysz różnice....

Takie porównanie to sobie w buty możesz włożyć. To porównanie dla idiotów bez
            wyobraźni.

Porównaj sobie lepiej ile musisz pracować aby zarobić na samochód, laptopa czy
            mieszkanie.
            • marcinbe3 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 13:17
              Człowieku czy Ty nie rozumiesz że tu jest Polska???!!! Wielka Brytania jest
              gdzie indziej. Pozatym tutaj są realia takie jakie są....Dlaczego porównujecie
              zarobki tam z tymi tu....?
              UK nie była pod wpływem komunizmu przez 50 lat i mogła rozwijać się
              bezproblemowo. Zrozumcie to wreszcie-dzięki temu oni mają wyższe zarobki i
              większy budżet do podziału.
              • hwa_rang84 Zabawni jestescie:)Dawno sie tak nie usmialem:) 04.07.07, 14:21
                Ok.Tu jest Polska,tam jest Wielka brytania.Srednia w UK to cos zdaje sie 2tys
                GBP.Placa miesieczna faceta po studiach,na STAZU to 6tys GBP,na specjalizacji
                12-17tys GBP,lekarza specjalisty to przedzial 20-30tys GBP.Czyli,Stazysta
                zarabia 3 srednie krajowe,po stazu 6-9srednich krajowych,ze specjalizacja-10-15
                srednich krajowych.
                Przeliczajac na warunki polskie;srednia krajowa to ok.2tys PLN.Obecnie staz to
                wolontariat,specjalizacja czesto rowniez jest wolontariatem,po specjalizacji DO
                2tys pln.Wprowadzmy w takim razie takie stosunki placowe,jakie panuja w UK.I
                nagle,lekarz zacznie zarabiac:na stazu-6tys pln,na specjalizacji 12-17 tys
                pln,po specjalizacji 20-30tys pln.No i co,robaczki,te 5 i 7,5tys pln to duzo,czy
                jednak cholernie malo?;)
      • jag_2002 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 11:14
        Kochany, lekarz nie musi pracowac na panstwowym lub jako lekarz, wiec gadki o
        moralnosci sa nie na miejscu. O wysokosci zadanych podwyzek i ewentualnym
        strajku rzad wiedzial od zeszlego roku - mogl sie pzygotowac, tym bardziej, ze
        strajk opozniono, nie rozpoczal sie w styczniu tylko w maju. Wiec nie gadaj, ze
        lekarze "rozwalaja budzet" - rzad na to mogl sie przygotowac juz w zeszlym roku.
        • michnix2 Kolejne klamstwo 03.07.07, 15:06
          Lekarz MUSI pracowac na panstwowym. Nie moge zrobic specjalizacji pracujac w
          prywatnym szpitalu. Jest to niemozliwe, bo socjalistyczny rzad nie uznaje
          czegos takiego jak prywatny szpital. Dla nich to jest zapluty karzel reakcji i
          nalezy go tepic.

Poza tym lekarze dzialaja w warunkach skrajnego dumpingu. Wyobrazasz sobie jak
          wygladalby rynek samochodow w Polsce, gdyby rzad rozdawal kazdemu po tanim
          samochodzie? Bankructwa na calego.
          • jag_2002 Re: Kolejne klamstwo 04.07.07, 11:42
            "na panstwowym" tylko do czasu zrobienia specjalizacji (ja zrobilam na
            wolontariacie) a potem juz w wiekszosci wypadkow nie musi - odeszlam z zawodu,
            zarabiam prawie tyle, ile teraz lekarze sie domagaja, a moi pacjenci zalowali,
            ze odchodze
      • gromek1 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 11:53
        "Tylko w sferze budżetowej jest jeszcze możliwośc podjęcia strajków- bo w inych
        sektorach (np. prywatnym) rozpoczęcie strajku jest prawie niemożliwe...... "
        A wiesz dlaczego?
        Bo sektor prywatny angażuje własne pieniądze i w sporach zbiorowych rozmawia
        tylko merytorycznie. Dlatego każdy prywaciarz będzie tak negocjwał, żeby
        minimalizować straty firmy.
        Rząd dzieli Państwowe (czytaj nie swoje pieniądze) i ma rachunek ekonomiczny w
        d...e. Liczy się tylko ideologia i przedwyborcza sondażowa arytmetyka.
      • ralfzs Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 15:45
        Ty etyku od siedmiu boleści - a gdzie jest etyka jak chory człowiek czeka po
        kilka mieś. na operacje która ma mu uratować życie a kasa chorych już kasy nie
        ma i facet umiera przed doczekaniem do operacji - wiesz ile jest takich
        przypadków w Polsce ? Każdy polski rząd zamiatał pod dywan problem opieki
        zdrowotnej - kosztem personelu medycznego - tak od kilkunastu lat. Dlaczego bo
        BAŁ SIĘ POWIEDZIEĆ ludowi pracującemu, że LECZENIE NIE JEST ZA DARMO. Dlatego
        mała grupa pracujących na umowę o pracę utrzymuje leczenie dla całej Polski -
        bogaci rolnicy z setkami ha i kupą pieniędzy nie płacą w zasadzie NIC - a biedny
        miastowy pracownik wiele razy tyle a zarabia grosze. To jest sprawiedliwe ????
        To jest granda w biały dzień.
        Państwo płaci (z naszych podatków) za KRUS do NFZ mniej niż 5 % tego co wpłacają
        pracujący w mieście a za to trzeba leczyć .... 12 mln ludzi na wsi, którzy nie
        płacą NIC .... To jak może być dobrze jak 10 mln (optymistycznie) płaci za
        leczenie wszystkich obywateli ....
    • jwoj1 Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia l.. 03.07.07, 09:17
      Panowie Kaczmarek i Dorn mówią bzdury.Nie ma prawnej możliwości zmuszania ludzi
      do wykonywania wyuczonego zawodu,jeśli sami tego nie chcą,a więc także w
      przypadku,gdyby zostali wcieleni do wojska.
      • marcinbe3 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 09:24
        Jest możliwość prawna. Słuchaj. Wskutek zagrożenia bezpieczeństwa państwa jest
        dopuszczalne zmuszenie kogoś do wykonywania określonych prawem czynności. Można
        np. lekarzy powołać do służby wojskowej-wtedy mają oni obowiązek wykonywać
        swoje czyności. Gdyby wskutek strajku lekarzy zdrowie lub życie pacjentów było
        zagrożone to wtedy można to rozumieć jako zagrożenie bezpieczeństwa
        państwa,wskutek tego jest możliwość powołania lekarzy do wykonywania swoich
        czynności w ramach służby wojskowej. Tu lekarz nie może odmówić!!!! Ma
        obowiązek wyonywania swoich czynności- czyli leczenia! To są radykalne
        rozwiązania ale niestety czasami konieczne....
        • jkwt Prawo wykonywania zawodu 03.07.07, 09:31
          Wystarczy, że wyrzuci do kosza swoje prawo wykonywania zawodu i dyplomy
          specjalizacji. Bez papierów nikt nie pozwoli się mu nawet zbliżyć do pacjenta.
          Nawet jeśli będzie ubrany w kamasze i minister Dorn lub Kaczmarek tak rozkazuje.
          Podobnie rzecz ma się z lekarzami z Ukrainy. Najpierw muszą uzystkać prawo
          wykonywania zawodu w Polsce.
          • zigzaur Re: Prawo wykonywania zawodu 03.07.07, 09:41
            Serdecznie życzę działaczom PiS, a zwłaszcza ich koalicjantom, aby dostali się w
            łapy radzieckich wraczy.
            • wrojoz I Kaczyńscy zniszczą Polskę.? 03.07.07, 10:00
              Dlaczego pozwalamy.?
        • mobisek Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 10:23
          A w ogóle to najlepiej wziąć wszystkich w kamasze: nauczycieli, robotników
          budowlanych, naukowców itd. itd. - i wszyscy pracują na prikaz! Nie trzeba
          sobie wtedy dupy zawracać całą ekonomią i budżetem. Na końcu pozostaje jeszcze
          tylko wznieść pomniki Wielkiemu (malutkiemu) Wodzowi - i mamy Koreę Płn. jak
          się patrzy...
        • gromek1 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 12:01
          "Gdyby wskutek strajku lekarzy zdrowie lub życie pacjentów było zagrożone to
          wtedy można to rozumieć jako zagrożenie bezpieczeństwa państwa"
          Otóż nie można. Wystarczy przeczytać definicję Państwa i definicję zagrożenia
          jego bezpieczeństwa. Całe to pieprzenie Kaczmarka ma tylko jeden cel pstraszyć
          lekarzy i zantagonizować przeciw nim resztę społeczeństwa. Swoją drogą to
          obrzydliwe i bardzo stalinowskie. Tak samo kiedyś wyszydzano kułaków
          (specjalnie podaje ten przykład bo z poprzednich postów wynika, że jest Ci
          bliska rolnicza grupa zawodowa). Wtedy też aparatczyki krzyczeli, że spekulują
          gdy naród głoduje (można to od biedy podciągnąć pod stan zagrożenia Państwa),
          że bogacą się nadmiernie, chowają złoto i waluty w siennikach itd.
          To samo teraz piszesz Ty i presentation o lekarzach (że mają wille, samochody
          itd.)
          • marcinbe3 Re: Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia 03.07.07, 23:30

A widziałaś lekarza w maluchu??......bo ja nie.... Oczywistym faktom nie możesz
            zaprzeczyć.
            • hwa_rang84 Cholernie oczywisty fakt.Ciekawe,bo ja widuje na 04.07.07, 14:24
              codzien,choc nie w maluchu,a w starym polonezie.I nie jest to wyjatek.Chcesz
              jeszcze dodac jakis idiotyczny komunistyczny stereotyp?
    • zigzaur Dowcip o kamaszach: 03.07.07, 09:23
      Sierżant musztruje wziętych do wojska inteligentów:
      - Pluton, w dwuszeregu zbiórka! Baczność! Wyrównać! I ten na końcu, ten mały w
      czerwonym też!
      Głos z szeregu:
      - Ależ panie sierżancie! To jest przecież hydrant!
      Sierżant odpowiada:
      - Wszystko jedno! Wykształciuchy też muszą słuchać rozkazów!
    • fleshless ale to jest bolszewia! 03.07.07, 09:26
      to jest niepojęte!
    • zigzaur Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:27
      Serdecznie ci życzę aby twoje dziecko operował lekarz, który przed chwilą wrócił
      z poligonu po zajęciach w stylu wspinania się po drzewach i kopania okopów i
      nawet nie zdążył się umyć. O stanie rąk nie wspominam.
      • wrojoz Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:51
        zigzaur napisał:

> Serdecznie ci życzę aby twoje dziecko operował lekarz, który przed chwilą
        wróci
        > ł
        > z poligonu po zajęciach w stylu wspinania się po drzewach i kopania okopów i
        > nawet nie zdążył się umyć. O stanie rąk nie wspominam.
    • maretina Kaczmarek: Istnieje możliwość prawna "wzięcia l.. 03.07.07, 09:28
      "Ten, kto w imię niewielkiego, tymczasowego poczucia bezpieczeństwa poświęca
      podstawowe wolności, nie zasługuje ani na bezpieczeństwo ani na wolność."
      Benjamin Franklin
    • naroczanka To juz jest straszne, na co oni sobie ozwalają!!!! 03.07.07, 09:29
    • zigzaur Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:30
      A za czyje pieniądze wiejscy milionerzy się bogacą i jeszcze dostają dotacje?
      • wrojoz Re: Zamordyzm 03.07.07, 09:51
        Totalitaryzm PiSu.
    • maretina panie kaczmarek.... 03.07.07, 09:32
      Kto w polityce rabie piesią w stol, powinien najpierw upewnic sie, ze nie leza
      na nim pinezki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka