Dodaj do ulubionych

Religa: mam nadzieję, że pielęgniarki w środę z...

03.07.07, 18:35
Nadzieja matką....
Obserwuj wątek
    • yorik mamy nadzieję 03.07.07, 18:45
      "...zapowiedź utrzymania 30% podwyżek..."
      Czyżby to była mowa o tych "najwyższych od 18 lat podwyżkach" jak je Premier
      określa? to one były tak na serio czy na próbę?
      yorik
      • tetlian Re: mamy nadzieję 03.07.07, 19:03
        A Religa to prorok czy jak?
        • kochanka.dorna A premier z prezydentem wyjadą na Grenlandie 03.07.07, 19:13
          albo do Tadzykistanu
          • plaszcz Mam pomysł, niech kaczory wyjeżdżają na emigrację 03.07.07, 19:19
            a Polacy niech wracają, damy radę bez zawistnych kaczorów, bandytów z samoobrony Leppera i nawiedzonego LPRu !
            • wrojoz Re: Mam pomysł, niech kaczory wyjeżdżają na emigr 03.07.07, 19:42
              • wrojoz Kaczynski ustąp.!! 03.07.07, 19:42
                • almagus Re:Leppej udowodnił,że wystarczy weterynarz do p.K 03.07.07, 21:19
                  Ludziom jak bydłu dać się napaść , potem do knura i wydoić!
                  To jeszcze problem pacjentów,emerytów, całej budzetówki!

Dopadniemy szatana, a kuku, dana dana!

Szanowni koledzy i koleżanki
                  medykom na obiecanki cacanki
                  dajemy łapanie w płynie rybek.
                  My mamy wędki i ojciec grzybek.
                  Ten strajk to szatańska masówka.
                  Rybki w płynie to dla nich kroplówka.
                  Gdy wsuwałem „obiatek” rządowy,
                  genialny pomysł wpadł do mej głowy.
                  Egzorcyzm włączyć w medyczną sztukę,
                  „wykształciuchom” podniesiemy naukę.
                  Poprzez wsparcie w duszpasterstwa liczne,
                  wzmocnimy nasze służby medyczne.
                  Pacjent, ksiądz mają ducha potrzeby,
                  w leczenie włączy się pogrzeby.
                  Wpływ gotówki wiedzie do dostatku,
                  z kościołem unikamy podatku.
                  Biskupów wraz z naczelnym grabarzem,
                  robimy szpitali gospodarzem,
                  leczenie w pieleszach domowych,
                  też ma być w warunkach głodowych!
                  Kamasze, strój dadzą zakony,
                  liczymy na kasę i masowe zgony!
              • mieszadlo Taki pomysł to ja mam od dnia wyborów hehe ;] 03.07.07, 21:56
                Ja ich jeszcze ładnie spakuję, dam zupki w proszku na drogę i karmę dla kota
                nawet Jarkowi kupię ;]
          • wrojoz Re: A premier z prezydentem wyjadą na Grenlandie 03.07.07, 19:45
            kochanka.dorna napisał:

> albo do Tadzykistanu
        • nick3 Dlaczego Religa mówi w imieniu pielęgniarek? 03.07.07, 22:11
          Zrobiły go swoim rzecznikiem, że mówi zamiast nich, co postanowiły???
    • evident Brawo pielęgniarki - zwycięstwo ! 03.07.07, 18:49
      kaczka padła
      • wrojoz Re: Brawo pielęgniarki - zwycięstwo ! 03.07.07, 19:43
        evident napisał:

> kaczka padła
      • pikorab Re: Brawo pielęgniarki - zwycięstwo ! 04.07.07, 07:55
        Jeżeli to ma być zwycięstwo, to tylko Pań pielęgniarek i położnych.
        Istotna jest wiadomość w ostatnim zdaniu tego artykułu w GW.Czy miałoby to ozna-
        czać, że nastąpił podział między średnim personelem a lekarzami ? Jeżeli tak, to
        decydenci powinni sobie zdawać sprawę,że niebawem nastąpi luka pokoleniowa w śro-
        dowisku lekarzy:wielu młodych zamierza emigrować a starsi wiekiem zejdą ze sceny.
        Rząd nie prowadzi chyba planowania strategicznego,że tego nie dostrzega ? pikorab
    • l.o.r.t.e.a Niech się Jolka pośpieszy z wykładem o jedzeniu 03.07.07, 19:03
      bezy!
      • alterpars to co rzad zacznie strzelac ze zniknie? 03.07.07, 19:07
        nie dajcie sie lekarze!!!!
        • pies_na_prawizne sraly muszki bedzie wiosna lecz wyplata 03.07.07, 19:21
          alterpars napisał:

> nie dajcie sie lekarze!!!!
          ---------------------------

nie bedzie rosla, bo pan Religa przed kamerami nie powiedzial, ze tam (w tej
          nowej propozycji) jest zapis, ze te podwyzki dostana w przypadku, gdzie
          dyrektorzy szpitali wytarguja jak najwieksze swiadczenia od NFZ, i te 30%
          zalezy od wysokosci swiadczen, to beda mialy w najlepszym przypadku po 200zl
          wiecej, napewno na szmalec do chleba starczy!!
        • wrojoz Nie dajcie sie lekarze.!!! 03.07.07, 19:44
          Kaczyńscy to szkodnicy.
          • carramba7 Re: Nie dajcie sie lekarze.!!! 03.07.07, 22:08
            Czubku weryerku kraliku sraliku zgodniku...weż p[gułki i pa lulu...
            Jak byś się nie nazwał to wiadomo ktoś ty zacz...wszystkim...tylko nie tobie downie....
    • jaguar666 Religa: mam nadzieję, że pielęgniarki w środę z.. 03.07.07, 21:09
      Religa też mówił, że strajk w szpitalach nie zaszkodzi społeczeństwu oraz na początku kariery ministerialnej, że będzie dbał o interesy i zaspokajał potrzeby służby zdrowia.
      • carramba7 Re: Religa: mam nadzieję, że pielęgniarki w środę 03.07.07, 22:14
        A tak konkretnie...to ty o czym?Może jakieś fakty...a nie s...nie w banię...
    • panacea1 Czy po podwyzkach pielegniary i konowaly 03.07.07, 21:38
      beda mniej krasc, olewac i zabijac pacjentow? Polscy lekarze nie potrafia na
      ogol postawic nawet prostej diagnozy. Pacjent, ktory idzie do kilku lekarzy z
      ta sama choroba przez kazdego jest diagnozowany inaczej, co mowi, ze sa to
      diagnozy totalnie arbitralne. Lekarze zapisuja zazwyczaj pacjentom fury
      trujacych drogich lekow, (za co dostali lapowki od korporacji)w, ktore czynia
      ich jeszcze bardziej chorymi. Ludzie, jezdzcie sie leczyc na Slowacje lub do
      Czech. Polscy lekarze doksztalacaja sie najczesciej tylko na firmowych
      reklamach za lapowki od firm. Oni juz dawno przestali byc lekarzami i sa
      dealerami farmaceutycznych korporacji.

• carramba7 Re: Czy po podwyzkach pielegniary i konowaly 03.07.07, 22:21
        Masz niestety rację,,,
      • genyo Re: Czy po podwyzkach pielegniary i konowaly 03.07.07, 22:43
        panacea1 napisała:

> beda mniej krasc, olewac i zabijac pacjentow? Polscy lekarze nie potrafia na
        > ogol postawic nawet prostej diagnozy. Pacjent, ktory idzie do kilku lekarzy z
        > ta sama choroba przez kazdego jest diagnozowany inaczej, co mowi, ze sa to
        > diagnozy totalnie arbitralne. Lekarze zapisuja zazwyczaj pacjentom fury
        > trujacych drogich lekow, (za co dostali lapowki od korporacji)w, ktore czynia
        > ich jeszcze bardziej chorymi. Ludzie, jezdzcie sie leczyc na Slowacje lub do
        > Czech. Polscy lekarze doksztalacaja sie najczesciej tylko na firmowych
        > reklamach za lapowki od firm. Oni juz dawno przestali byc lekarzami i sa
        > dealerami farmaceutycznych korporacji.

Z tym ze w Czechach lekarze sa 3-krotnie lepiej uposazeni niz w Polsce wiec nie
        musza brac lapowek by zyc na jakims poziomie. tak naprawde odpowiedzialni sa
        urzednicy z NFZ, tam srednia pensja wynosi 4, 5 tys. zl a czy lekarze maja taka
        srednia? Czemu przeciwko temu nikt nie protestuje tylko wszyscy rzucaja sie na
        lekarzy i pielegniarki?szmal plynie tez potezna rzeka na wszelkie odprawy, jak
        te dla dyrektorow TVP, lekka reka daje sie tez szmal na swiatynie opatrznosci ze
        skladek ZUSU-u i nie szczedzi sie kasy na wojakow w Iraku na ktorych jednynie w
        2003 roku wydalismy 142, 7 mln zl, o mundurowych w Afganistanie nie wspomne, a
        jest tez taka min. Kalata, ktora 8 mnl zl wydala na nagrody dla kumpli Leppera
        wiec mam taka propozycje dla wszystkich tych, ktorzy najezdzaja na pielegniarki
        i lekarzy by wzieli zwykly olowek i sobie to policzyli i w ogole zaczeli
        kojarzyc fakty co oczywiscie nie zwalnia lekarzy i pielegniarki
        zodpowiedzialnosci zawodowej by odpowiednio leczyc i opiekowac sie pacjentami.
        • panacea1 Re: Czy po podwyzkach pielegniary i konowaly 04.07.07, 00:04
          Masz racje, ze nasz rzad frywolnie wydaje publiczne pieniadze na cudze
          zbrodnicze wojny oraz na apanaze dla urzednikow i politykow. I masz racje, ze
          urzednicy oraz dyrektorzy krecacy sie wokol NFZ czynia wielkie przekrety. Ich
          trzeba ujawniac, napietnowac, karac. Mysle, ze lekarze i pielegniarki w
          spolecznej sluzbie zrowia maja problem z wizerunkiem publicznym. Nie sa
          postrzegani jako dobrzy profesjonalisci, ktorzy opiekuja sie pacjentami i
          dzialaja dla ich dobra, tylko jako egoistyczni zdemoralizowani agenci wielkich
          korporacji, dla ktorych pacjent jest tylko narzedziem wzbogacania sie nawet po
          trupach. Dlatego ludzie nie popieraja lekarzy i pielegniarek, bo im nie ufaja.
          Ten wizerunek moga zmienic tylko lekarze i pielegniarki, ale watpliwe, czy
          podwyzki plac tego dokonaja. To jest problem fundamentalnego braku moralnosci w
          tym srodowisku, choc jak zawsze zdarzaja sie szlachetne wyjatki. Zmienic to
          moze tylko absolutny zakaz korzystania z wszelkich lapowek od korporacji
          farmaceutycznych (pod grozba kary utraty praw do wykonywania zawodu),
          obowiazkowe wprowadzenie nauczania etyki dla studentow medycyny, i surowe prawo
          karzace przestepczosc w medycynie. Przestepstwa lekarzy wobec chorych sa
          najgorszymi z mozliwych, bo ofiarami sa najslabsi.
          • hwa_rang84 ...a ja jestem ZA lapowkami w sluzbie zdrowia. 04.07.07, 00:31
            Czemu?Czym sie rozni lapowka od oficjalnej zaplaty?Otoz,oficjalna zaplata jest
            opodatkowana.Koniec roznic.

> Ten wizerunek moga zmienic tylko lekarze i pielegniarki, ale watpliwe, czy
            > podwyzki plac tego dokonaja. To jest problem fundamentalnego braku moralnosci w
            >
            > tym srodowisku, choc jak zawsze zdarzaja sie szlachetne wyjatki. Zmienic to
            > moze tylko absolutny zakaz korzystania z wszelkich lapowek od korporacji
            > farmaceutycznych (pod grozba kary utraty praw do wykonywania zawodu),
            > obowiazkowe wprowadzenie nauczania etyki dla studentow medycyny

Pier... synku az boli.Te wielkie lapowki od firm farmaceutycznych to wlasciwie
            wylacznie dlugopisy.No,czasem przyniosa pizze,jak robia jakas prezentacje.Nic
            wiecej-gwarantuje Ci,to tak z autopsji:)
            Co do tego Twojego generalnego braku moralnosci-coz,kazdy ocenia wlasna
            miara.Widac,nie dorastamy Ci do piet:)A tak na powaznie-uwazam,ze niemoralnym
            jest zadanie takiej pracy za obecnie oferowane (buehehe) pieniadze.Etyki powinni
            zostac w pierwszej kolejnosci nauczeni obecnie nam rzadzacy-moze wtedy mniej
            posrod nich mialoby PRAWOMOCNE wyroki sadowe.

Ps.Zanim napiszesz cos glupiego-lapowek,ani dowodow wdziecznosci nie
            przyjmuje,ale wylacznie dlatego,ze jest to karalne prawnie.Nie widze niczego
            nagannego moralnie w przyjmowaniu ich PO zabiegach/leczeniu.Zwlaszcza,przy
            obecnych zarobkach.
            • hwa_rang84 Jeszcze jedno... 04.07.07, 00:47
              Niech mnie ktos poprawi,jesli sie myle /najlepiej prawnik/:sluzba zdrowia jako
              taka nie jest opodatkowana.Wiec,teoretycznie bezprawne jest odliczanie podatku
              od zarobkow lekarzy,a lapowki,jako takie,sa...legalne?Nie interesuje mnie strona
              moralna wg ogolnie pojetego spolecznestwa i wszystkie bzdety z tym
              zwiazane,tylko czysta teoria-jak to jest?
              • panacea1 Re: Jeszcze jedno... 04.07.07, 03:13
                kazdy zarobek jest w Polsce i kazdym innym normalnym kraju podatkowany, wiec
                lapowki powinny byc takze, pomijajac fakt, ze sa one narzedziem korupcji.
                Poczytaj sobie ponizsza wypowiedz pacjenta i dowiedz sie co ludzie o was mysla
                i dlaczego w rankingu zaufania spolecznego lekarze sa na samym szarym koncu
                zawodow tuz obok politykow i dziennikarzy. Ano zasluzyli sobie na brak zaufania
                swa nieuczciwoscia, chciwoscia, bezdusznoscia i arogancja, choc jak zawsze sa
                szlachetne wyjatki. Byc moze ty nie dostales od firm farmaceutycznych nic
                wiecej niz dlugopis i wyzerke na konferencji (widac jestes malo wazny), ale
                inni wazniejsi lekarze dostaja rocznie tysiace $. na jednego lekarza na
                lapowski w USA firmy wydaja rocznie ok. 10 tys.$, a lacznie wydaja na lapowki
                ponad 20 miliardow $ rocznie. I za te kase lekarze zobowiazuja sie truc
                pacjentow, a nierzadko nawet ich zabijac.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=65305352
                • pantanal Aleś pewien siebie ćwoku 04.07.07, 07:44
                  panacea1 napisała:

> Byc moze ty nie dostales od firm farmaceutycznych nic
                  > wiecej niz dlugopis i wyzerke na konferencji (widac jestes malo wazny), ale
                  > inni wazniejsi lekarze dostaja rocznie tysiace $. na jednego lekarza na
                  > lapowski w USA firmy wydaja rocznie ok. 10 tys.$, a lacznie wydaja na lapowki
                  > ponad 20 miliardow $ rocznie. I za te kase lekarze zobowiazuja sie truc
                  > pacjentow, a nierzadko nawet ich zabijac.

I w dodatku kłamliwy!
                  • hwa_rang84 Bzdury,az boli....Oczywiscie,latwiej sobie to tak 04.07.07, 11:30
                    wytlumaczyc-w koncu,lekarz zawsze jest ZLY,prawda panacea1?:]Zapewniam Cie,ze w
                    Polsce finansowanie przez firmy farmaceutyczne praktycznie nie istnieje i jest
                    po prostu kolejnym rozdmuchanym stereotypem.Poza tym,co Ty sobie myslisz-ze k...
                    my pracujemy w szpitalu,zeby mordowac ludzi?!CZy Ciebie pogrzalo doszczetnie?

Panacea1,nadal nie odpowidzialas na moje pytanie:co jest ZLEGO w
                    lapowkach,oprocz tego,ze nie sa opodatkowane?Przeciez,na dluzsza mete to
                    genialna realizacja wizji podazania pieniedzy za pacjentem:]Wiec,o co chodzi?Bo
                    mi sie wydaje,ze ta czesc pseudomoralna jednak nie ma znaczenia,a po prostu wam
                    wszystkim nie podoba sie,ze lekarz moglby zarabiac wiecej,niz robol machajacy
                    kilofem od 8mej do 16.00.
            • jerzy_gw Re: ...a ja jestem ZA lapowkami w sluzbie zdrowia 04.07.07, 01:27
              Podwyżki dla lekarzy tak - ale stawiajmy też warunki. Dlaczego może istnieć
              ustawa, która reguluje możliwość dorabiania pracowników uczelni wyższych (nie
              mogą mieć nieskończoną ilość etatów czy działalności gospodarczych) a nie może
              istnieć taka sama dla lekarzy? Podobno lekarze są bardzo ważni, bo ratują życie.
              Zatem niech nie pracują w 15 miejscach bo w ten sposób zachowują się
              nieodpowiedzialnie będąc w skrajnym zmęczeniu i diagnozując pacjentów czy nawet
              wykonując na nich zabiegi. Praca w 1 miejscu plus praktyka prywatna i koniec.
              Żadnych dodatkowych etatów, a jeśli nawet, to rozliczane z KAŻDEJ godziny tak
              jak w każdym innym zawodzie, a nie jak teraz, że lekarz w 3 miejscach
              zatrudniony w każdym spędzi po 2-3h, a zgarnia wypłatę za PEŁNE etaty. Mam
              wrażenie, że po podwyżkach (jeśli znalazłyby się pieniądze) lekarze zgarną po
              prostu zwielokrotnioną sumę wypłat powiększonych o podwyżkę i nadal dostępni
              będą dla pacjenta 2h dziennie skacząc z etatu na etat codziennie.

Wnioskuję o USTAWOWE ograniczenie możliwości dorabiania lekarzy, a dopiero wtedy
              podwyższanie im płac.
              • hwa_rang84 Znaaasz moje zdanie...;) 04.07.07, 01:55
                Albo w jedna,albo w druga strone.Albo,lekarz ma prawo brac lapowki i pracowac w
                tylu miejscach na ile ma ochote za obecna stawke,albo rozsadna stawka-i nie
                bedzie problemu pracowania w 10ciu miejscach,nawet bez specjalnej ustawy.Z
                prostego powodu-kto u diabla ma ochote sie zajezdzac robota?Uprzedzam Twoja
                odpowiedz-taak,wiem,ze dobry powinien zarabiac dobrze,zly powinien zarabiac
                zle...i niech tak bedzie.Ale nawiasem mowiac,uwazam ze mimo wszystko nawet te 5
                tys dla przecietniaka nie jest wcale rewelacja.

Swoja droga,odrobine zmienilem ostatnio zdanie/spokojnie,bez zadnych wydarzen,to
                wylacznie efekt przemyslen/-co zlego jest w tzw."lapowkach",czy "dowodach
                wdziecznosci"?Spojrzmy prawdzie w oczy,jesli sa PO leczeniu,czy zabiegu nie maja
                ZADNEGO znaczenia.Wystarczy tepic placenie przed i problem z
                glowy.Oczywiscie,wylacznie dla nas,bo rzadzacym sie nie spodoba,ze pomijamy ich
                w "lancuszku".../a w pewnym sensie to mechanizm,w ktorym pieniadze podazaja za
                pacjentem-zabawne,co nie?;)/
    • dorotahgw Dorota Gardias to taka damska odmiana Wałęsy 03.07.07, 22:05
      Śmieszne, cyniczne babsko
      • pies_na_prawizne Re: dorotahgw to cyniczny cwok jak wet3 03.07.07, 22:37
        dorotahgw napisał:

> Śmieszne, cyniczne babsko
        ------------------------

spojrz w lusterko kreaturo, kogo widzisz?????
        • carramba7 Re: dorotahgw to cyniczny cwok jak wet3 03.07.07, 22:42
          Do chlewa ćwoku...czubku...sraliku..
        • dorotahgw Re: dorotahgw to cyniczny cwok jak wet3 03.07.07, 22:45
          Dorotę Gardias.
          .

pies_na_prawizne napisał:

> dorotahgw napisał:
          >
          > > Śmieszne, cyniczne babsko
          > ------------------------
          >
          > spojrz w lusterko kreaturo, kogo widzisz?????
          >
      • pantanal No i dobrze 04.07.07, 07:46
        a ty jesteś kretynka
    • cicho_tam Pielęgniarkom 100%, lekarzom 200 03.07.07, 22:11
      a pozostałym pawulon.
      • dorotahgw Re: Pielęgniarkom 100%, lekarzom 200 03.07.07, 22:47
        cicho_tam napisał:

> a pozostałym pawulon.
        - do bólu
        • dorotahgw Re: Pielęgniarkom 100%, lekarzom 200 03.07.07, 22:47
          dorotahgw napisał:

> cicho_tam napisał:
          >
          > > a pozostałym pawulon.
          > - do bólu
          -bez recepty.
          • pantanal Pisuary, ile wam płacą za kłamstwa na forum? 04.07.07, 07:47
    • megasceptyk A co? Święte czołgi rozjadą białego szatana? 03.07.07, 22:16
      :)
    • hiki6 a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:17
      bo zyc juz sie tutaj nieda
      • dorotahgw Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:34
        Pewnie, że żyć już się tutaj nie da. Nic nie można przekręcić, wyłudzić, podać
        bezkarnie pavulonu celem odprzedania skóry, bo zaraz krwawi siepacze Ziobry się
        pojawiają,

hiki6 napisał:

> bo zyc juz sie tutaj nieda
        • pies_na_prawizne Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:39
          dorotahgw napisał:

>--------------------------------

mam jeszcze jedna ampulke "Pavoulonu" podaj adres to ci wysle, igly za darmo
          • dorotahgw Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:43
            igły mam swoje. Podaję adres; Pogotowie Ratunkowe - Łódź. Na pewno dojdzie, tu
            wszyscy znaja ten adres.
            .

pies_na_prawizne napisał:

> dorotahgw napisał:
            >
            >
            > >--------------------------------
            >
            > mam jeszcze jedna ampulke "Pavoulonu" podaj adres to ci wysle, igly za darmo
            >
            • dorotahgw Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:50
              igly za darmo? -Chyba miałeś na myśli ozdobne wkręty do trumny.
              .
              >dorotahgw napisał:

> igły mam swoje. Podaję adres; Pogotowie Ratunkowe - Łódź. Na pewno dojdzie, tu
              > wszyscy znaja ten adres.
              > .
              >
              > pies_na_prawizne napisał:
              >
              > > dorotahgw napisał:
              > >
              > >
              > > >--------------------------------
              > >
              > > mam jeszcze jedna ampulke "Pavoulonu" podaj adres to ci wysle, igly za da
              > rmo
              > >
              • stawonog Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 04.07.07, 00:31
                Dorotko - zlikwidujmy lekazry w krematorium - naród odetchnie zdrowa piersia
                knura wicepremiera i bedzie odjazdowo - oni nie sa nam do niczego potrzebni
                przeciez- ta banda szkodnikow.... Bez nich bedzie tylko lepiej .....
      • carramba7 Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 03.07.07, 22:38
        hiki6 napisał:

> bo zyc juz sie tutaj nieda

Przekształcić te zozy w spólĸi akcyjne...niech te konowały akcje szpitala w Otqocku na GPW...
        Przepuśccić przez GPW
        • stawonog Re: a ja mam nadzieję, że jutro zniknie ta IV RP 04.07.07, 00:27
          no wlasnie - i sprywatyzowac nfz - utworzyc fundusze rywalizujace o klienta -
          bedzie sie dzialo :) a PRZEDE WSZYSTKIM - ZLIKWIDOWAC ZAWOD LEKARZA - PRZECIEZ
          Z WWYPOWIEDZI JUNKROW, I INNYCH WYNIKA ZE TO TYLKO SZKODNIKI, PO CHELERE NAM
          ONI? czas na znachorow spod znaku Lechujarka
    • adam81w Ja mam nadzieje ze w srode zniknie PIS 04.07.07, 02:08

• pies_na_lewizne A mnie "biale mistaeczko" nie porzeszkadza, niech 04.07.07, 03:35
      A mnie "biale mistaeczko" nie porzeszkadza, niech se stoi nawet i przez
      nastepne 10 lat.

dac pielegniarkom podwyzki w ramach mozliwosci budzetowych, lekarzom natomiast
      zero podwyzek i wprowadzic wysokie kary za przyjmowanie lapowek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka