Dodaj do ulubionych

Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par...

06.07.07, 12:35
W glowie Kaczynskiego panuje paranoja.
Obserwuj wątek
    • kralik111 Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par.. 06.07.07, 12:41
      Naprawde bardzo staram sie dostrzec ta paranoje o ktorej mowi premier, jak
      rowniez sukces o ktorym przekonuje, nie moglby premier doslownie wytlumaczyc,
      na czym ten sukces polega ?
      • milet_z_sedesu *******W PiSie panuje paranoja******* 06.07.07, 12:49
        Chciałbym usłydszec konkrety o tym sukcesie, ale pani Minister jedno a pan
        Prezydent drugie. A obydwoje nie mówią nic konkretnego
        • gilu33 Cichajta ludziska,zara zaklika Presentation1 i nam 06.07.07, 12:53
          przekaże oficjalna wykładnie z Wydziału Propagandy KC PIS. Czekam z
          niecierpliwością na semantyczna wykładnie pojecia" Paranoja Premiera"....
          • jwojnar A ja się już ucieszyłem 06.07.07, 12:58
            Tytuł notatki podziałał na mnie szokowo - Pan Prezydent ma rację, może więc nie
            jest tak beznadziejnie głupi, jak wszyscy twierdzą. Niestety, treść notatki
            wskazuje, że była to tylko manipulacja GW, a Prezydent jest, jaki jest.
            • gilu33 Presentation1, zostaw te gary w francuskim zmywaku 06.07.07, 13:02
              i palnij ideowo,z pozycji pisuaru....
              • poszeklu Polski sukces jest bolesny dla zdrajcow i agentow 06.07.07, 13:45
                Ich to bardzo denerwuje, kiedy pozycja Polski wzrasta,
                kiedy ustalenia miedzynarodowe sa korzystne dla Polski,
                kiedy Polska zaczyna sie podnosic po komunistycznym upadku
                i zaczyna decydowac o swoim w Europie miejscu.
                To jest wbrew stanowisku zdrajcow, renegatow i obcych
                agentow. Patrzcie komu sie nie podoba, ze Polska sie
                wzmacnia i odradza!
                • gromek1 Re: Polski sukces jest bolesny dla zdrajcow i age 06.07.07, 13:47
                  Przestań bredzić!
                  Ani to wzmocnienie ani odrodzenie.
                  • pragmatyk11 www.antykaczy.blog.onet.pl głupoty 06.07.07, 13:55
                    masz racje Gromek1 hhe i tak - rządy kazcyńskich to paranoja !
                    www.antykaczy.blog.onet.pl
                    • kronopio77 Paranoją jest nazywanie kompromitacji "sukcesem" 06.07.07, 15:03
                      Gdzie jest teraz Fotyga?
                      • poszeklu Kiedy Merkel przyjedzie? Agenci sie niecierpliwia 06.07.07, 15:33
                        Widzicie te wpisy pelne rozdraznienia na Polske
                        i polski rzad? Niech Merkel jak najszybciej
                        przyjezdza ze swoimi czolgami. W piwnicach
                        choragiewki w kolorach kupy juz przygotowane.
                        Teraz zdrajcy poczcwiczcie okrzyk powitalny:
                        Zieg Heil!
                        • mirmat1 Dla targowiczan Nicea to smierc 06.07.07, 15:38
                          poszeklu napisał:

> Widzicie te wpisy pelne rozdraznienia na Polske
                          > i polski rzad? Niech Merkel jak najszybciej
                          > przyjezdza ze swoimi czolgami. W piwnicach
                          > choragiewki w kolorach kupy juz przygotowane.
                          > Teraz zdrajcy poczcwiczcie okrzyk powitalny:
                          > Zieg Heil!
                          M: Polska nie na kolanach ???? Rowna praktycznie glosami z Niemcami? Ach jak
                          sie musza meczyc POstKomunistyczne hieny.
                          • iedsupo Nicea to śmierć, Polska w grobie... 06.07.07, 16:18
                            Wyrok już zapadł, tylko jego wykonanie zostało odroczone o 10 lat. Durnie i
                            starcy mogą teraz świętować "sukces", ich dzieci i wnuki patrzą z przerażeniem
                            i pytają - co dalej ?
                            • ctz1 Re: Nicea to śmierć, Polska w grobie... 06.07.07, 16:39
                              --------------------------------------------------------------------------------
                              Pojechali umierać za pierwiastek a wrócili cali i zdrowi, po czym obrażeni na
                              cały w świat, wzięli ...dupy w troki i zeszli z pola widzenia.
                              Czy tak czynią zwycięzcy?

Zapraszam www.swiatowid.fora.pl/index.php
                              • login.gazeta1 Jarek znów zauważył Układ. Układ z każdej strony. 06.07.07, 18:23
                                Układ z lewej, Układ z prawej, Układ ma wielkie oczy...
                                • konread Re: Jarek znów zauważył Układ. Układ z każdej str 06.07.07, 18:38
                                  Układ wszędzie, szatany w około, korporacje niezidentyfikowane chcą ztorpedować
                                  Euro2012 - co to będzie???!!!
                      • mirmat1 Psy szczekaja -na szczescie karawana jedzie dalej 06.07.07, 15:33
                        kronopio77 napisał:
                        > Gdzie jest teraz Fotyga?
                        M: po odkreceniu bagna jakie stworzylo SLD na zasluzonym odpoczynku.
                        Wiem, ze dla wspolczesnych targowiczan Traktat Nicejski, ktory zrownuje Polske
                        de facto z Niemcami jest bolem nie do zniesienia. Bedziecie jednak z tym bolem
                        musieli przetrwac do 2017 kiedy to wasz ZSRE sie i tak zawali pod ciosami
                        islamistow. A my bedziemy wtedy siedziec pod parasolem USArmy.
                        • sumienie.lk O kurde..! mirmat1... 06.07.07, 15:44
                          To z twoją głową mirmat1 jest aż tak źle?
                          • maruda.r Re: O kurde..! mirmat1... 06.07.07, 18:16
                            sumienie.lk napisał:

> To z twoją głową mirmat1 jest aż tak źle?

A kiedy było dobrze? Mirmat1 zawsze pisał krótko, bez sensu i nie na temat.

• rafvonthorn Re: Psy szczekaja -na szczescie karawana jedzie d 06.07.07, 16:47
                          :D. Szczyt naiwności...
                    • sumienie.lk To musi być paranoja skoro premier jet paranoikiem 06.07.07, 15:14
                      Tertium non datum.
                      • ctz1 Re: To musi być paranoja skoro premier jet parano 06.07.07, 16:37
                        a wrócili cali i zdrowi, po czym obrażeni na cały w świat, wzięli ...dupy w
                        troki i zeszli z pola widzenia.
                        Czy tak czynią zwycięzcy?

Zapraszam www.swiatowid.fora.pl/index.php
                • kronopio77 poszeklu - ty sobie jaja robisz, no nie? :) 06.07.07, 15:08
                  Powiedz, że tak, bo nie uwierzę, że jesteś tak naiwny :)
                  • sumienie.lk poszeklu jest jak najbardziej serio! 06.07.07, 15:16
                    To przecież pisiorkowy aparatczyk, a tacy zawsze są serio.
                    • koham.mihnika juz sie uspokoilem, na szczescie pan prezydent 06.07.07, 15:30
                      jest normalny, szkoda tylko, ze reszta spoleczenstwa to banda szajbusow i diablow.
                      Trudna droga do raju, panie prezydencie.
            • pos3gacz Re: A ja się już ucieszyłem 06.07.07, 13:51
              jwojnar napisał:

> Tytuł notatki podziałał na mnie szokowo - Pan Prezydent ma rację, może więc
              nie
              >
              > jest tak beznadziejnie głupi, jak wszyscy twierdzą. Niestety, treść notatki
              > wskazuje, że była to tylko manipulacja GW, a Prezydent jest, jaki jest.
              xxxxxxxxxxxxxxxx
              Faktycznie to jest,a jakoby go nie było.
            • hugzo W kraju jak za granicą :( 06.07.07, 17:38
              Szkoda, że poza granicami Polski jest tak samo jak w jej wnętrzu, o ile nie
              gorzej ehhh
              Nasz kochany Premier-paranoik. Ciekawe czy PiS wykruszy się przed wyborami...
          • pos3gacz Re: Cichajta ludziska,zara zaklika Presentation1 06.07.07, 13:48
            gilu33 napisał:

> przekaże oficjalna wykładnie z Wydziału Propagandy KC PIS. Czekam z
            > niecierpliwością na semantyczna wykładnie pojecia" Paranoja Premiera"....
            xxxxxxxxxxxxxx
            On teraz akurat wziął wychodne,a na zastepcę wyznaczył imbecylka o nicku
            *junkier*
            • sumienie.lk Jestem zdezorientowany: minęła 14-a, a jego nie ma 06.07.07, 15:19
              Chyba jestem uzależniony. Brak mi jego idiotycznych uwag (dokładnie tak samo
              jak kiedyś brak mi było wpisów innych pisiorkowych nawiedzeńców).
              • sumienie.lk Minęła 18-ta, a ten nadal nieobecny... 06.07.07, 17:42

• asia_25 kto to jest ta J(o)anina i kto kogo wpuszcza... 06.07.07, 13:00
          w maliny ?? o matko jaka żenada !!
          • maruda.r Smutna J(o)anina 06.07.07, 15:38

asia_25 napisała:

> w maliny ?? o matko jaka żenada !!

Według premiera, w kwestii oceny wyników szczytu UE "mamy do czynienia ze
            zjawiskiem smutnym".

Zjawisko jest naprawdę smutne, skoro premier, prezydent i MSZ nie są w stanie
            jasno odpowiedzieć, co ustalili. Sami są więc twórcami owej paranoi.

• kazik.k Re: *******W PiSie panuje paranoja******* 06.07.07, 20:57
          milet z sedesu napisal:"...pani minister jedno a pan "prezydent" drugie.moim
          zdaniem oboje wygladaja na pare nacpanych przyglupow dla ktorych zrozumienie
          prostego slowa-pytania graniczy z cudem!!!belkot,belkot ,belkot!!
    • zamek11 +++ jak prezio powiedzial ze sukces to sukces!!! 06.07.07, 12:41
      To on wie co jest dobrem co zlem, kto jest komuchem, co patriotyzmem itd. A
      kto nie zgadza sie ten nie jest Polakiem, a juz na pewno jest paranoikime... to
      chyba proste
      • sumienie.lk No! I mordy w kubeł i nie dyskutować głupio! 06.07.07, 15:25
        Przecież władza wie, co mowi i zawsze tak było, że:
        JAK PARTIA MÓWI, ŻE WEŹMIE, TO WEŹMIE, A JAK MÓWI, ŻE DA, TO MÓWI.
    • pashow.von Gdy ktoś stoi na głowie... 06.07.07, 12:41
      ... to mu się wydaje, że wszyscy dookoła zwariowali i chodzą do góry nogami.
      Kaczyńscy rzeczywiście zadryblowali się w Brukseli na śmierć (za pierwiastek,
      albo Joaninę) - w końcu nogi im się poplątały i padli.
      • jankowski1960 Re: Gdy ktoś stoi na głowie... 06.07.07, 12:43
        1. raz zgadzam sie z preziem - jest paranoikiem.
        • pos3gacz Re: Gdy ktoś stoi na głowie... 06.07.07, 13:56
          jankowski1960 napisał:

> 1. raz zgadzam sie z preziem - jest paranoikiem.
          2.jeżeli się nie zgadzasz to patrz pkt 1
          I stała się Światłość,a więc wszystko jasne.
    • asia_25 Karty na stół !! co zostało wynegocjowane... 06.07.07, 12:43
      i co jest w papierach a nie jakieś tam mętne, beletrystyczne opowieści o
      panującej paranoi, panie premierze bo co jak co ale na pańskim miejscu słowa
      paranoja to ja bym sie wystrzegała jak ognia !!
    • grundol1 Re: Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje p 06.07.07, 12:45
      "Warto umierać za pierwiastek".
      Nie ma pierwiastka, więc gdzie ten sukces???
      • no.655321 Re: Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje p 06.07.07, 12:46
        wymagane konsekwencji od notorycznych kłamców to chyba gruba przesada?

grundol1 napisał:

> "Warto umierać za pierwiastek".
        > Nie ma pierwiastka, więc gdzie ten sukces???
    • ratm1978 paranoje i histerie przetaczaja sie przez Polskę 06.07.07, 12:46
      jasne że mogliśmy osiągnąć więcej, mogliśmy też nie osiągnąć nic
      teraz juz po wszystkim i jest jak jest...widocznie w tym momencie Polske na
      tyle było stać
      i można płakać, piepszyć, szydzić, chwalić, histeryzować ale po co?:)
      chyba tylko po to żeby siać frustracje w narodzie
      • no.655321 rzekomy sukces 06.07.07, 12:47
        napisz lepiej NA CZYM POLEGA TEN RZEKOMY SUKCES ?

ratm1978 napisał:

> jasne że mogliśmy osiągnąć więcej, mogliśmy też nie osiągnąć nic
        > teraz juz po wszystkim i jest jak jest...widocznie w tym momencie Polske na
        > tyle było stać
        > i można płakać, piepszyć, szydzić, chwalić, histeryzować ale po co?:)
        > chyba tylko po to żeby siać frustracje w narodzie
        >
        • ratm1978 no423415 06.07.07, 12:49
          a czy ja mówię o sukcesie??? dajesz przykład tej paranoi:))))
          • no.655321 Re: rat1984 06.07.07, 12:52
            pisałem o sukcesie o którym mówią prezydent, premier i minister spraw
            zagranicznych.

chyba nie chcesz napisać że wszyscy oni bezczelnie kłamią?

ratm1978 napisał:

> a czy ja mówię o sukcesie??? dajesz przykład tej paranoi:))))
            • ratm1978 no782544 06.07.07, 12:57
              no to co sie przyklejasz do mojego postu, skoro piszesz nie na temat?:)
              wg mnie jest umiarkowanie dobrze i tyle na temat, resza w innych moich watkach.
              z zasady można powiedzić że jest źle, jak "prawdziwy Polak"

== medium is the message ==
              • no.655321 Re: rat1984 06.07.07, 13:00
                nie zbaczaj z tematu.
                napisz no (i bez kłamstw, jak zwykle) na czym to polegał sukces polskiej
                delegacji. i jak to jest że porażke nazywa sie sukcesem?

ratm1978 napisał:

> no to co sie przyklejasz do mojego postu, skoro piszesz nie na temat?:)
                > wg mnie jest umiarkowanie dobrze i tyle na temat, resza w innych moich
                watkach.
                > z zasady można powiedzić że jest źle, jak "prawdziwy Polak"
                >
                > == medium is the message ==
                • ratm1978 to najpierw ty napisz co było źle zrobione:) 06.07.07, 13:01
                  ale własnymi słowami, POCZYTAJ INNE MOJE POSTY TO ZNAJDZIESZ ODP. nie bede sie
                  powtarzał
                  • milet_z_sedesu A co było zrobione dobrze? Niech pani Minister 06.07.07, 13:03
                    powie.
                  • gromek1 Re: to najpierw ty napisz co było źle zrobione:) 06.07.07, 13:46
                    Ja Ci odpowiem co moim zdaniem było źle.
                    Cały ten szczyt został przez Kaczyńskich wykorzystany tylko jako pretekst do
                    wzmacniania swojej pozycji w polityce wewnętrznej i konsolidacji zwolenników.
                    Wynik negocjacji miał znaczenie marginalne, liczyła się tylko możliwośc
                    wykorzystania go jako argument propadandowy w kraju.
                    A co do rezultatów w polityce zagranicznej. Cała ta awantura była zupełnie
                    niepotrzebna bo bez względu na sposób liczenia głosów rola Pańśtw silnych
                    będzie rosła, a Państw słabych malała. "Uzyskaliśmy" tylko tyle, że inne kraje
                    będą proponowąły nam sojusze w głosowaniach tylko w przypadku bezwzględnej
                    konieczności.
                    • pikorab Re: to najpierw ty napisz co było źle zrobione:) 06.07.07, 18:45
                      Zamiast tej całej pisaniny i domysłów, należałoby przestudiować tekst traktatu
                      i podeprzeć się opiniami obiektywnych (spoza układu) opiniami uznanych specja-
                      listów w dziedzinie prawa konstytucyjnego i politologii.pikorab
          • kralik111 Re: no423415 06.07.07, 12:57
            ratm1978 napisał:

> a czy ja mówię o sukcesie??? dajesz przykład tej paranoi:))))

Czyli ktos kto mowi o tym "sukcesie" jest paranoikiem...? :-O

Nie mow tylko tego w kregach premiera, bo cie do kompa juz nie dopuszcza...:DDD
            • ratm1978 Re: no423415 06.07.07, 13:00

• kralik111 Re: no423415 06.07.07, 13:04
                Mamy dziesiecioletni okres przejsciowy ktory po uplywie tego czasu nie daje
                zadnych nadziei na przedluzenie go, nie ma takiej mozliwosci, bo tak zostalo
                ustalone, po 2017 roku UE przechodzi na system podwojnej wiekszosci, i tu
                jestesmy udupieni, o sukcesie moze mowic tylko PiS, poniewaz im 10 lat w
                zupelnosci wystarcza, pozniej to bedzie problem innych rzadow i paranoikow,
                czyli calego spoleczenstwa polskiego.
                • ratm1978 bzdury! 06.07.07, 13:07
                  na to musza sie zgodzić wszystkie panstwa, to bzdury wpychane do wam do głów
                  sorry:)
                  nie wiadomo nawet czy za 10lat bedzie istniec unia:)
                  czyli przyznasz rację że to SUKCES że mamy 10 lat a nie 0;)
                  • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 13:11
                    ratm1978 napisał:

> na to musza sie zgodzić wszystkie panstwa, to bzdury wpychane do wam do głów
                    > sorry:)
                    > nie wiadomo nawet czy za 10lat bedzie istniec unia:)
                    > czyli przyznasz rację że to SUKCES że mamy 10 lat a nie 0;)

Czy to jest wytlumaczenie sukcesu ???? :-O
                    Nie wiadmomo czy za 10 lat bedzie istniec UE ??? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

A co zrobisz jak jednak bedzie istniec, sam sie unicestwisz...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 13:23
                      kralik111 napisał:

> ratm1978 napisał:
                      >
                      > > na to musza sie zgodzić wszystkie panstwa, to bzdury wpychane do wam do g
                      > łów
                      > > sorry:)
                      > > nie wiadomo nawet czy za 10lat bedzie istniec unia:)
                      > > czyli przyznasz rację że to SUKCES że mamy 10 lat a nie 0;)
                      >
                      > Czy to jest wytlumaczenie sukcesu ???? :-O
                      > Nie wiadmomo czy za 10 lat bedzie istniec UE ??? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
                      >
                      > A co zrobisz jak jednak bedzie istniec, sam sie unicestwisz...?
                      >
                      > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

kralik śmiertelnie poważny człowieku dwa ostatnie zdania do aluzja, ŻART:)))
                      możesz o tym zapomnieć, ja też bede uwazał na to co mówie, bo znowu nie
                      zrozumiesz - nie byc takim buecem jak komorowski, zwóriłem Ci uwagę na bzdury
                      które wygadujesz
                      i stwierdziłem że to ty jesteś w kaczej dupie tyle na temat:)
                      po prostu do błedu sie przyznac nie potrafisz,
                      • no.655321 kacze krętacze. 06.07.07, 13:25
                        no to na czym polegał sukces kaczyńskich i fotygi na tym szczycie, wytłumacz
                        kiepski, kaczy krętaczu.

nie unikaj tematu.

ratm1978 napisał:

> kralik śmiertelnie poważny człowieku dwa ostatnie zdania do aluzja, ŻART:)))
                        > możesz o tym zapomnieć, ja też bede uwazał na to co mówie, bo znowu nie
                        > zrozumiesz - nie byc takim buecem jak komorowski, zwóriłem Ci uwagę na bzdury
                        > które wygadujesz
                        > i stwierdziłem że to ty jesteś w kaczej dupie tyle na temat:)
                        > po prostu do błedu sie przyznac nie potrafisz,
                        • ratm1978 :) 06.07.07, 13:29
                          jak hieny, człowiek stara sie podyskutowac o problemie, paranoi w
                          społeczeństwie Polskim a tu przyczepi sie takich dwóch i ŻĄDA odpowiedzi na
                          pytanie na kóre nie potrafię odpowiedzieć
                          paranoicy?:)))))
                      • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 13:26
                        Jakie bzdury wygaduje, pytam sie buecu mlody o sukces, czy to tak skomplikowane
                        dla twojego przyciasnawego lebka ???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 13:37
                          nie, wciskasz kit że za 10lat bedziemy mieli przechalapne
                          a to BZDURA!
                          rozmowa zchodzi na manowce, dla mnie starta czasu
                          cya!
                          • no.655321 Re: rat1984 06.07.07, 13:53
                            zrejterował jak kaczki w brukseli:

ratm1978 napisał:
                            > nie, wciskasz kit że za 10lat bedziemy mieli przechalapne
                            > a to BZDURA!
                            > rozmowa zchodzi na manowce, dla mnie starta czasu
                            > cya!

banda kłamliwych tchórzy.
                          • gromek1 Re: bzdury! 06.07.07, 13:53
                            Paranoja bieże się stąd, że każda głupota, którą wdroży rząd, zaraz
                            przedstawiana jest przez Dziewiczaka jako genialny i wiekopomny sukces.
                            Dlatego, gdy Kuchciński mówi o sukcesie to w narodzie odzywa sią odruch
                            bezwarunkowy, objawjający się westchnieniem rozpaczy : "K...wa Mać! Znów
                            Sukces!"
                          • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 13:58
                            ratm1978 napisał:

> nie, wciskasz kit że za 10lat bedziemy mieli przechalapne
                            > a to BZDURA!
                            > rozmowa zchodzi na manowce, dla mnie starta czasu
                            > cya!

Wytlumacz zatem swoimi slowami, co bedziemy miec za 10 lat...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                            • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 14:08
                              jeśli postkomuchy nie bede sie wtracać, jakimś cudem do wyborów pójdzie więcej
                              niż 80% naszego zaangażowanego, światłego społeczeństwa i zagłosuje i wybierze,
                              Rząd który bedzie miał legitymację, Unia w końcu podpisze traktat, zbudujemy te
                              drogi, auostrady, nasza drużyna piłkarska zdobędzie srebro :) w ME12, nie
                              zaatakuja nas talibowie a rosja zniesie embargo na wódkę, stworzymy silne
                              partnerstwo z Litwa Łotwą Estonią, Ukrainą, Czechami Słowacją, Węgrami i
                              Bułgarią, zacznie płynąc ropa z Norwegi i Azrbejdżanu, w Rosji wybuchnie
                              rewolucja pomiędzy biednymi i bogatymi, pogodzimy sie z Niemcamim wrócą polacy
                              z wysp, zainwestują, nie wybuchnie II wojna światowa, bedziemy zdrowi i
                              szczęśliwi to bedzie sukces czego życzę wszystkim polakkom tu i tam:)
                              może tak bedzie wyglądał świat za 10 lat - swoimi słowami:)
                              • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 14:15
                                ratm1978 napisał:

> jeśli postkomuchy nie bede sie wtracać, jakimś cudem do wyborów pójdzie
                                więcej
                                > niż 80% naszego zaangażowanego, światłego społeczeństwa i zagłosuje i
                                wybierze,
                                >
                                > Rząd który bedzie miał legitymację, Unia w końcu podpisze traktat, zbudujemy
                                te
                                >
                                > drogi, auostrady, nasza drużyna piłkarska zdobędzie srebro :) w ME12, nie
                                > zaatakuja nas talibowie a rosja zniesie embargo na wódkę, stworzymy silne
                                > partnerstwo z Litwa Łotwą Estonią, Ukrainą, Czechami Słowacją, Węgrami i
                                > Bułgarią, zacznie płynąc ropa z Norwegi i Azrbejdżanu, w Rosji wybuchnie
                                > rewolucja pomiędzy biednymi i bogatymi, pogodzimy sie z Niemcamim wrócą
                                polacy
                                > z wysp, zainwestują, nie wybuchnie II wojna światowa, bedziemy zdrowi i
                                > szczęśliwi to bedzie sukces czego życzę wszystkim polakkom tu i tam:)
                                > może tak bedzie wyglądał świat za 10 lat - swoimi słowami:)
                                > == medium is the message ==

Moze tak swiat bedzie wygladal, ale ile jest w tym realizmu chlopcze ?
                                Za 10 lat bedzie tak, ze skonczy sie okres przejsciowy i w Europie zapanuje
                                nowy system podwojnej wiekszosci, na szczescie bedziemy miec inny rzad ktory
                                bedzie mial z tym powazny problem, ale to was przeciez nie dotyczy, przeciez
                                pomazyc zawsze mozna...;DDD
                                • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 14:20
                                  marzenia mają to do siebie że sie spełniają jeśli sie w nie wierzy i sie do
                                  nich dąży
                                  współczuje Twoim dzieciom, jesli je masz, najgorsze to podcinanie skrzydeł:(

Za 10 lat bedzie tak, ze skonczy sie okres przejsciowy i w Europie zapanuje
                                  > nowy system podwojnej wiekszosci, na szczescie bedziemy miec inny rzad ktory
                                  > bedzie mial z tym powazny problem, TO JEST BZDURA - ZOBACZYSZ
                                  pozdr.
                                  • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 14:23
                                    ratm1978 napisał:

> marzenia mają to do siebie że sie spełniają jeśli sie w nie wierzy i sie do
                                    > nich dąży
                                    > współczuje Twoim dzieciom, jesli je masz, najgorsze to podcinanie skrzydeł:(
                                    >
                                    >
                                    > Za 10 lat bedzie tak, ze skonczy sie okres przejsciowy i w Europie zapanuje
                                    > > nowy system podwojnej wiekszosci, na szczescie bedziemy miec inny rzad kt
                                    > ory
                                    > > bedzie mial z tym powazny problem, TO JEST BZDURA - ZOBACZYSZ
                                    > pozdr.

Udowodnij, ze jestes wartosciowym czlowiekiem i spelnij te marzenia, ale
                                    najpierw dorosnij, bo sam wytrysk z ciebie faceta nie zrobi...;DDD
                                    • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 14:32
                                      Tobie?!:) udowodnić, a po co? ...bądź szczęsliwy człowieku
                                      cya!
                                      • kralik111 Re: bzdury! 06.07.07, 14:40
                                        ratm1978 napisał:

> Tobie?!:) udowodnić, a po co? ...bądź szczęsliwy człowieku
                                        > cya!

Nieeeee, nie mi udowadniaj, udowodnij to sobie i twoim rodzicom, zeby ich
                                        przekonac, ze nie wychowali strupa i lazje zyciowa...;DDD
                                        • ratm1978 Re: bzdury! 06.07.07, 14:51
                                          o to sie nie martw gościu ... słaby jesteś w polemice jakoś (moim zdaniem)
                                          strup i łajza zyciowa:))))) fajne to
                                          wiesz że takie odzywki świadczą że sam taki jesteś?:) tak żeby sie
                                          dowartościować przynjamniej w internecie
                                          pozdr.
      • milet_z_sedesu Re: paranoje i histerie przetaczaja sie przez PiS 06.07.07, 12:49
        • ratm1978 a kto powiedział że jak sie skonczy okres 06.07.07, 12:53
          przejściowy i przyjdzie pora na wdrożenie systemu większościowego, to nie
          bedzie mozna znów go zawetować??? 10 lat to mnóstow czasu dla Europy, może
          wejdzie do niej Turcja, mniejsze kraje zrozumieją że liczy sie siła głosu i
          powstanie jakaś kolalicja pierwiastowa (tym razem silniejsza)? kto wie..."na
          zycie można opatrzeć w jasnych kolorach"
          pozdr.
      • kralik111 Re: paranoje i histerie przetaczaja sie przez Pol 06.07.07, 12:54
        ratm1978 napisał:

> tyle było stać

Chodzi o to, ze nikt w Polsce nie wie co osiagnelismy, premier nic nie mowi,
        prezydent nic nie mowi, ani pani minister praw zagranicznych nic nie mowi,
        oswiec nas ratm1978 tym sukcesem, wytlumacz nam paranoikom na czym ten sukces
        polega...:DDD
        • ratm1978 kralik111 prosze Cię 06.07.07, 13:04
          nie wciskaj mi tu słó których nie rozumię, te twoje PRL-owskie metody...ech,
          poczytaj sobie prasę, co Cie tu bede oświecał skoro NADAL nie jesteś na to
          gotowy, prosiłem Cie wcześniej byc wyzbył sie schematów myślowych oraz
          stereotypów na mój temat, wyobraź sobie że nie jestem zwyczajnym człowiekiem,
          bedzie Ci o wiele łatwiej
          • kralik111 Re: kralik111 prosze Cię 06.07.07, 13:09
            ratm1978 napisał:

> nie wciskaj mi tu słó których nie rozumię, te twoje PRL-owskie metody...ech,
            > poczytaj sobie prasę, co Cie tu bede oświecał skoro NADAL nie jesteś na to
            > gotowy, prosiłem Cie wcześniej byc wyzbył sie schematów myślowych oraz
            > stereotypów na mój temat, wyobraź sobie że nie jestem zwyczajnym człowiekiem,
            > bedzie Ci o wiele łatwiej

OK w tym momecie pozbywam sie slow ktoryc nie rozumiesz, pozbywam sie metod PRL-
            owskich, jak rowniez pozbywam sie schematow myslowych, W Y T L U M A C Z M I
            T E N S U K C E S...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • ratm1978 Re: kralik111 prosze Cię 06.07.07, 13:24
              a dlazcego ja mam sie tłumaczyć?:)))))))) z zcegoś czego nei powiedziałem? od
              tego jest rzezcnik Rządu a nie ja, może ty mi wytłumaczsz merytorycznie jak
              wygląda nasz armageddon?:)))
              • kralik111 Re: kralik111 prosze Cię 06.07.07, 14:19
                ratm1978 napisał:

> a dlazcego ja mam sie tłumaczyć?:)))))))) z zcegoś czego nei powiedziałem? od
                > tego jest rzezcnik Rządu a nie ja, może ty mi wytłumaczsz merytorycznie jak
                > wygląda nasz armageddon?:)))

No to o co ci wlasniewie chodzi ? Jestes swiadom tego, ze sukcesu zadnego nie
                ma, sam przeciez to potwierdzasz, i slusznie, ze nie chcesz sie z tego
                tlumaczyc, bo nie masz z czego, ale wsciekle atakujesz tych, ktrzy podobnie jak
                ty twierdza, ze sukce sunie ma :-O
                Czy to nie ty w tym przypadku jestes wraz z premierem paranoikiem ???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • ratm1978 każdy tu ma jazdę:))))) 06.07.07, 14:37

• rafvonthorn Ja także, wraz z moim pojazdem :D 06.07.07, 16:49
          • pos3gacz Re: kralik111 prosze Cię 06.07.07, 14:09
            ratm1978 napisał:

> nie wciskaj mi tu słó których nie rozumię, te twoje PRL-owskie metody...ech,
            > poczytaj sobie prasę, co Cie tu bede oświecał skoro NADAL nie jesteś na to
            > gotowy, prosiłem Cie wcześniej byc wyzbył sie schematów myślowych oraz
            > stereotypów na mój temat, wyobraź sobie że nie jestem zwyczajnym człowiekiem,
            > bedzie Ci o wiele łatwiej
            xxxxxxxxxxxxx
            Nie proś kralika,tylko zostaw tą fajną zabawkę i zaiwaniaj się poduczyć.Wtedy
            dopiero zabieraj głos na forum,ale tylko mądrze a nie jak do tej pory.Bay,bay.
            • ratm1978 Re: kralik111 prosze Cię 06.07.07, 14:11

• a.k.traper Jest sukces? Jest, to o co chodzi? 06.07.07, 13:21
        Każda z partii juz swoje zdanie wypowiedziała, lepiej lub gorzej ale cos tam
        uzgodniono. Teraz niepotrzebna dyskusja wychodzi z samej partii władzy.
        Przeciętnego człowieka to tyle interesuje, co wybory na gubernatora Kamczatki.
      • gromek1 Re: paranoje i histerie przetaczaja sie przez Pol 06.07.07, 13:40
        "jasne że mogliśmy osiągnąć więcej, mogliśmy też nie osiągnąć nic teraz juz po
        wszystkim i jest jak jest...widocznie w tym momencie Polske na tyle było stać"

i można pieprzyć, chwalić się, przyznawać Oskary ale po co?:)
        chyba tylko po to żeby tumanić naród i wprowadzać go w stan samozadowolenia
      • pos3gacz Re: paranoje i histerie przetaczaja sie przez Pol 06.07.07, 14:00
        ratm1978 napisał:

> tyle było stać
        xxxxxxxxxxxx
        Synku sam piep-Sz-ysz głupoty.
        • ratm1978 Re: paranoje i histerie przetaczaja sie przez Pol 06.07.07, 14:14
          psychotata sie odezwał, nie wiem jak odpowiedzieć po prostu
    • mozart PiS = Paranoja i Schizofrenia 06.07.07, 12:47
      Jarus do Tworek!
      • pierot6 Jarek puścił bąka... Sukces !..zakrzyknął i beknął 06.07.07, 12:50
    • andrzejg przynajmniej wiadomo o co im chodziło 06.07.07, 12:48
      "mamy do czynienia z próbą niszczenia tego sukcesu, dlatego, że jest to sukces
      prezydenta, przyszłego kandydata na prezydenta, że jest to sukces partii" -
      mówił premier."

podkreslę: "przyszłego kandydata na prezydenta, ze jest to sukces partii"

Nie wazne osiągnięcia.Wazne aby to co jest przekuć w sukces, bo wybory zbliżaja
      się WIELKIMI krokami.A tu tak mało czasu

A.
    • arnold_vosloo Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par.. 06.07.07, 12:49
      blogfm.blox.pl/2007/07/Joanina-w-sejmie-relacja-na-zywo.html
    • gilu33 " padła jasna deklaracja, że jest możliwe......... 06.07.07, 12:50
      "W piątek wieczorem padła jasna deklaracja, że jest możliwe obowiązywanie Nicei
      do 2017 r. na życzenie jednego z państw członkowskich."
      .. co to znaczy że padła deklaracja ? gdzie to zapisano ? czy to dżentelmen
      agremeent cZy pobożne życzenie strony polskiej ? juz raz w historii sojusznicy
      zachodni zadeklarowali chęć niesienia pomocy napadniętej przez germańskie hordy
      Polsce... Czy o takie deklaracje chodzi panu Kaczyńskiemu ?
      • gromek1 Re: " padła jasna deklaracja, że jest możliwe.... 06.07.07, 14:24
        Panie Premierze!
        Gentelmans Agreement jest możliwy jak sama nazwa wszkazuje między dżentelmenami.
        Nie pokładałbym wiec zbytniej nadziei na efektywność tego "agreementu".
    • junkier Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i uwie 06.07.07, 12:51
      Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow, Kwasniewskich i innych
      szkalujacych Polske w obcych gazetacj i uwieszonych u klemki obcych trzeba
      rowniez potraktowac tak, jak na to zasluguja, tzn. calkowitym zdezawuowaniem.

Racje mial Jacek Kurski opisujac skandaliczna i zdradziecka postawe czesci
      dzisiejszej opozycji:

"Widać gołym okiem, że krytyka opozycji jest jałowa, że nie mają nic do
      zaproponowania. Nawet po tej UE to dokładnie widać. Siły polityczne, które
      prowadziły kelnerską turystykę dyplomatyczną, które były chłopcami na posyłki,
      siły polityczne, które dawały się stawiać Putinowi w czwartym rzędzie i pijane
      się chwiały przed grobem w Katyniu, siły polityczne, które tak, jak KLD
      podpisywały asymetryczne, upokarzające traktaty z Niemcami, które nie
      załatwiały żadnych dobrych spraw dla Polski, jak np. granic powojennych, czy
      kwestii mienia niemieckiego na terenach odzyskanych, te siły polityczne dziś są
      odważne krytykować wielki sukces Polski. To widać gołym okiem, że Polska, kiedy
      wreszcie wyrwała się na niepodległość, idzie w dobrą stronę, rozlicza
      przeszłość, wykorzystuje cywilizacyjną szansę europejską, budzi to wściekłość i
      zazdrość opozycji, której zostały już tylko żałosne, marne spoty i kłótnia o
      to, kto je wymyślił. Ktokolwiek je wymyślił, nie zmienią one zdania opinii
      publicznej, że pomimo tych ataków na PiS, idziemy naprawdę w dobrą stronę i mam
      nadzieję, że się utrzymamy."

Calosc wywiadu:
      www.polskieradio.pl/trojka/salon/
      • asia_25 Junkers spaźniasz sie ostatnio... będzie nagana 06.07.07, 12:53
        albo nie wypłacą ci kasy za tradycyjne pisanie bzdur na forum GW
      • no.655321 junkiers 06.07.07, 12:55
        kto opłaca twój dostęp do internetu ?

milcz zatem.

junkier napisał:

> Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow, Kwasniewskich i innych
        > szkalujacych Polske w obcych gazetacj i uwieszonych u klemki obcych trzeba
        > rowniez potraktowac tak, jak na to zasluguja, tzn. calkowitym zdezawuowaniem.
        >
        > Racje mial Jacek Kurski opisujac skandaliczna i zdradziecka postawe czesci
        > dzisiejszej opozycji:
        >
        > "Widać gołym okiem, że krytyka opozycji jest jałowa, że nie mają nic do
        > zaproponowania. Nawet po tej UE to dokładnie widać. Siły polityczne, które
        > prowadziły kelnerską turystykę dyplomatyczną, które były chłopcami na
        posyłki,
        > siły polityczne, które dawały się stawiać Putinowi w czwartym rzędzie i
        pijane
        > się chwiały przed grobem w Katyniu, siły polityczne, które tak, jak KLD
        > podpisywały asymetryczne, upokarzające traktaty z Niemcami, które nie
        > załatwiały żadnych dobrych spraw dla Polski, jak np. granic powojennych, czy
        > kwestii mienia niemieckiego na terenach odzyskanych, te siły polityczne dziś

>
        > odważne krytykować wielki sukces Polski. To widać gołym okiem, że Polska,
        kiedy
        >
        > wreszcie wyrwała się na niepodległość, idzie w dobrą stronę, rozlicza
        > przeszłość, wykorzystuje cywilizacyjną szansę europejską, budzi to wściekłość
        i
        >
        > zazdrość opozycji, której zostały już tylko żałosne, marne spoty i kłótnia o
        > to, kto je wymyślił. Ktokolwiek je wymyślił, nie zmienią one zdania opinii
        > publicznej, że pomimo tych ataków na PiS, idziemy naprawdę w dobrą stronę i
        mam
        >
        > nadzieję, że się utrzymamy."
        >
        > Calosc wywiadu:
        > www.polskieradio.pl/trojka/salon/
        • pierot6 Posłuchajcie debaty...Własnie leci kabarecik PIS-u 06.07.07, 12:56
        • junkier Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami. Geremkow i uwie 06.07.07, 13:01
          Widze ze dosadne acz w 100% celne sformulowania Jacka Kurskiego trafily w czuly
          punkt.

Ale tak ma byc, nie moze byc tak ze jawne kupczenie interesem Polski, do czego
          przyzwyczajano wszystkich w III RP z jej lokajsko-kelnerska pseudo-polityka
          zagr., mozna bylo dluzej chowac pod klamliwe haselka w stylu "wybierzmy
          Europe", "wybierzmy przyszlosc", itp. Dosc tego pustoslowia!
          • grundol1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami. Geremkow i 06.07.07, 13:04
            Nie ma pierwiastka, a ogłoszono sukces.

Oszustów należy nazywać oszustami.
          • milet_z_sedesu Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:05
            To Twój problem :-)
            • junkier Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:08
              Nie we wszystkim sie z J. Kurskim zgadzam ale jego pryncypialne podejscie w
              kwestii polityki zagr. Polski jest calkowicie uzasadnione i dobrze, ze o
              pewnych sprawach mowi wprost, nie chowa ich za fasade pustych haselek jak to w
              III RP bywalo.
              • grundol1 Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:11
                Dorobek polityki zagr. IIIRP:
                NATO, UE, Nicea.

Dorobek polityki zagr. IVRP:
                ???
                • junkier Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:14
                  NATO - to zasluga Walesy, trzeba mu to oddac.

Nicea - to zasluga Buzka, tez czlowieka prawicy.

UE - w swietle skandalicznych warunkow, na jakich przystapilismy (kto to
                  podpisal w Kopenhadze? - SLD i PSL) oraz prob zdegradowania nas do roli pariasa
                  w UE poprzez podwojna wiekszosc, to zaden mi tam sukces, raczej porazka.

I te wlasnei porazke usiluje desperacko 'odkrecic' polityka zagr. IV RP. I
                  trzeba zyczyc jej sukcesow.
                  • augustus_germanicus_caligula Ach Juterk! Masz racje! Rany z Powstania mi sie... 06.07.07, 13:16
                    ... otworzyly jak to czytam..... Wlasnie IV RP! IV RP! IV RP! .....co? ......
                    ? Jakie tabletki? Doktorze.....ku..... ja jeszcze pisze.....
                    009213764023kjh;klajhfqwedfwe Tylko nie kaftan.......
                    • junkier Trzeba byc niewiarygodnym lajdakiem zeby z Powstan 06.07.07, 13:26
                      Trzeba byc niewiarygodnym lajdakiem zeby z Powstania szydzic.
                      • augustus_germanicus_caligula Mowilem o powstaniu Warszawskich Zakladow Metalow 06.07.07, 13:34
                        ych. Jakis Ty glupi Jupiet
                  • kiminohikari junkier, twoj oddzial nazywa sie "IVRP"??? 06.07.07, 13:26
                    bo jak na razie wciaz zyjesz w kraju pt. IIIRP...
                    • junkier III RP rozklada sie w potwornym fetorze agenturaln 06.07.07, 13:29
                      III RP rozklada sie w potwornym fetorze agenturalno-okraglostolowej zgnilizny,
                      czego medialna histeria polskojezycznych gazet jest najlepszy dowodem.
                      • augustus_germanicus_caligula Chce Cie ostrzec ze obrazasz Konstytucje..... 06.07.07, 13:37
                        III RP to nzawa tego kraju. Za obraze flagi lub Konstytucji idzie sie do
                        miejsca gdzie beda na Ciebie wolac Zosia.
                        • akselek Re: Chce Cie ostrzec ze obrazasz Konstytucje..... 06.07.07, 16:23
                          augustus_germanicus_caligula napisał:

> III RP to nzawa tego kraju. Za obraze flagi lub Konstytucji idzie sie do
                          > miejsca gdzie beda na Ciebie wolac Zosia.
                          III RP to byla nazwa mojego Kraju i mam nadzieje, ze juz nie jest!!
                      • kiminohikari fakt faktem... masz czesciowo racje... 06.07.07, 13:40
                        > III RP rozklada sie w potwornym fetorze

niezaprzeczalnie... jak sie spojrzy na giertycha - tego od szwindla z bankiem w
                        wielkopolsce - odmieniajacego patriotyzm na wszelkie sposoby, skazanego
                        prawomocnymi wyrokami wicepremiera leppera etc. to rzeczywiscie mozna
                        stwierdzic, ze rozklada sie w potwornym fetorze...
                      • grundol1 Re: III RP rozklada sie w potwornym fetorze agent 06.07.07, 13:51
                        III RP rozklada sie pod butem paranoidalnej koalicji nieudaczników z
                        kryminalistami i ignorantami
                      • gromek1 Re: III RP rozklada sie w potwornym fetorze agent 06.07.07, 14:29
                        Czy przy okrągłym stole nie było przypadkiem jakichś dwóch bliźniaków?
                  • grundol1 Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:30
                    Gdyby nie UE nie było by spadku bezrobocia i wzrostu gospodarczego czyli niby
                    sukcesów rządu Jarka Same Dobro.

> NATO - to zasluga Walesy, trzeba mu to oddac.
                    > Nicea - to zasluga Buzka, tez czlowieka prawicy.
                    A MSZem u Buzka to nie zdrajca Geremek kierował?
                    • junkier Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 13:35
                      > A MSZem u Buzka to nie zdrajca Geremek kierował?

Jesli Geremek przylozyl reke do sukcesu nicejskiego to trzeba mu to oddac, nie
                      ma z tym problemu.
                      Jednak to co wyprawia jako eurodeputowany PeDetow przekracza wszelkie
                      dopuszczalne granice akceptacji.
                      • augustus_germanicus_caligula Co takiego wyrabia? Gwalci prostytutki? 06.07.07, 13:40
                        A sorry to Twoj koalicjant :)
                      • gromek1 Re: Jacek Kurski Twoim autorytetem???? 06.07.07, 14:33
                        Problem z zagraniczną polityką PiS to skrajności: Kur(F)ski, który wówi co wie
                        ale nie wie co mówi i Minister Szkoda-Fatygi, która nie mówi nic.
              • milet_z_sedesu ******To masz duży problem***** 06.07.07, 13:15
                Ale to twój problem. Mnie nie interesuje co Kurski sobie plecie.
          • no.655321 panie deputowany... wstyd 06.07.07, 13:06
            wstyd tak gryźć ręke, która karmi;)

junkier napisał:
            > mozna bylo dluzej chowac pod klamliwe haselka w stylu "wybierzmy
            > Europe", "wybierzmy przyszlosc", itp. Dosc tego pustoslowia!
      • pierot6 [...] 06.07.07, 12:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • augustus_germanicus_caligula Wez oddech. Obetrzyj sline z brody..... 06.07.07, 12:58
        KC PiS przemowilo
        • monnot Rep Petycja!!!!!!!!!! 06.07.07, 15:51
          Tyle jest durniowatych ludzi na tym forum, ktorzy faktycznie nie znaja , a
          krytykuja rowno!!! Brawo Kaczynscy za wasza odwage i skutecznosc!
          Europa Zachodnia organizuje zreszta petycje domagajaca sie referendum we
          wszystkich panstwach UE . Podpiscie ja! Oto jej adres:

x09,eu/fr/home
      • gilu33 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Kaczorów 06.07.07, 12:59
        Kurskich,Fotygi,Leppery i jemu podobnym kryminalistów oraz innym nieudacznikom
        życiowym z PIS-u trzeba rowniez potraktowac tak, jak na to zasluguja, tzn.
        calkowitym zdezawuowaniem....
        Tandeta polityki zagranicznej prowadzonej przez PIS przynosi hańbę Polsce.!
        A Ty Junkier, nie siedź na odprawach w KC PIS za blisko Jarosława. Paranoja
        przejdzie całkiem na Ciebie,już i tak zdradzasz objawy odchylenia prawicowo-
        nacjonalistyczno-Napoleońskiego....
        • junkier Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Kaczorów 06.07.07, 13:05
          Hanbe, i Jacek Kurski to bardzo celnie okreslil, to przynosila Polsce przez
          lata antygodnosciowa pseudopolityka zagr. III RP: na kolankach przed Wielcec
          Moznymi UE, grzecznie, potulnie, usluznie.

Do pioruna, dosyc tego, jestesmy suwerennym krajem i mozemy prowadzic wlasna
          polityke bez ogladania sie na urzedasow z UE czy, z respektem ale nie
          przesadnym, przywodcow innych panstw. I to wlasnie robia Kaczynscy i Fotyga,
          dobro kraju jest jedynym wyznacznikiem i imperatywem ich polityki zagr.
          • kiminohikari dobre junker... bedziesz lepszy niz pietrzak... 06.07.07, 13:10
            > I to wlasnie robia Kaczynscy i Fotyga,
            > dobro kraju jest jedynym wyznacznikiem i imperatywem ich polityki zagr.

a wyraza sie to m.in. tym, ze do tej pory "krolowa swiatowej
            dyplomacji" nie obsadzila ponad 20 stanowisk ambasadorow...
            oraz tym... ze prezydent dzwoni z brukseli do premiera z pytaniem,
            co ma odpowiedziec innym i jaka decyzje podjac...
            gratuluje junkier... wspaniala i profesjonalna dyplomacje ma polska...
            • augustus_germanicus_caligula Zamknij sie Hikari! Wstyd! Zdrajco! 06.07.07, 13:15
              Czy Ty nie rozumiesz ze Jupies ma racje? Prowadzimy nowy model dyplomacji.
              Niezalezny od nikogo. Od logiki i zdrowego rozumu tez niezalezny. Obietnica
              taniego Panstwa jest spelniana. Nie mamy 20 ambasadorow. Czy Ty wiesz jakie to
              oszczednosci. Ile kosciolow sie zbuduje? Wiec teraz do kata i liz rany bo
              Juciez przemowil i udowodnil swe racje. Chwala! Amen! Do hymnu! "... z ziemi
              Wolskiej do ...."
              • kiminohikari nie zrozumialem wielkosci geniusza... m(_ _)m 06.07.07, 13:22
                > Czy Ty nie rozumiesz ze Jupies ma racje? Prowadzimy nowy model dyplomacji.
                > Niezalezny od nikogo. Od logiki i zdrowego rozumu tez niezalezny.

to nawet na wspolczesne warunki jestesmy az tak innowacyjni????????
                odwolajmy wszystkich ambasadorow!!!
                zamknijmy wszystkie ambasady!!!
                niech cala korespondencja przechodzi przez lapy fotygi i tych dwoch
                geniuszy!!!

A w ramach ubezpieczenia... dokonczmy budowe tej swiatyni, ktora poslowie
                200 lat temu obiecali i niech msz co tydzien msze zamawia, aby nic sie
                nie stalo.

Chwala! Amen! Do hymnu! "... z ziemi Wolskiej do ...."
                • augustus_germanicus_caligula Zeby mi to bylo ostatni raz....... 06.07.07, 13:25
                  Widze ze sie uczysz. Na co nam Sluzby Dyplomatyczne jak mamy Fotuge. Po co sie
                  tak Fotygowac?
                  • kiminohikari a teraz ja skoryguje ^-^ 06.07.07, 13:34
                    > Widze ze sie uczysz. Na co nam Sluzby Dyplomatyczne jak mamy Fotuge.

pani fotyga to jedynie "chlopiec na posylki"...
                    brat lechu tez...
                    tak na prawde, polska dyplomacja ma jedno imie,
                    a ime to brzmi "jarek"... -_o
                    reszta to tylko przystawki... ^-^
                    • augustus_germanicus_caligula A tam opowiadasz. Jarek jednak kogos slucha.... 06.07.07, 13:35
                      ... nawet jesli sa to glosy ktore slyszy w nocy lub mruczenie kotka :)
                      • kiminohikari masz na mysli te szatany, o ktorych tak namietnie 06.07.07, 13:45
                        i z takim zaangazowaniem opowiadal??? -_o
                        • augustus_germanicus_caligula Nigdy nie myslalem ze opis z Wesela tak dobrze.... 06.07.07, 13:57
                          ... bedzie oddawal polska rzeczywistosc.

"...ciemno wszedzie glucho wszedzie.... co to bedzie co to bedzie...."
                          • kiminohikari bedzie jak zwykle... 06.07.07, 14:04
                            miales chamie zloty rog... ^-^
          • augustus_germanicus_caligula Jurkiers! Masz racje! Wzruszylem sie! Och! 06.07.07, 13:12
            Do Pioruna! Czy Wy tego nie widzicie ze Jupers ma racje? Jak Go przeczytalem to
            flaga mi sie sama na maszt wciagnela! W sercu zadrzaly slowianskie nuty! Motory
            mi sie w bombowcu rozgrzaly i juz chcialem leciec nad Berlin... ale najpierw
            hymn odspiewajmy.... Wszyscy wstac.... ".....z ziemi wolskiej do Loski....."
            Siedem razy hura na czesc Premiera i Slonca Rzeczyspopolitej. Amen
          • gromek1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Kaczorów 06.07.07, 14:38
            Chcę Ci tylko przypomnieć, że ponad 50% w referenfum wypowiedziało się za
            przystąpieniem do Unii (równiez z konsekwencjami wynikającymi z konieczności
            samoograniczenia naszej suwerenności w polityce zagranicznej). Chcę Ci równiez
            przypomnieć, że to do poprzedniej ekipy Chirac i Shroeder mieli pretencje o
            zbyt samodzielną polityką zagraniczną (słynna okazja do bycia cicho). Tak więc
            Kur(F)ski jak zwykle konfabuluje zgodnie z zasadą: to lipa ale ciemny lud to
            kupi.
      • kralik111 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:00
        junkier napisał:

> Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow, Kwasniewskich i innych
        > szkalujacych Polske w obcych gazetacj i uwieszonych u klemki obcych trzeba
        > rowniez potraktowac tak, jak na to zasluguja, tzn. calkowitym zdezawuowaniem.
        >
        > Racje mial Jacek Kurski opisujac skandaliczna i zdradziecka postawe czesci
        > dzisiejszej opozycji:
        >
        > "Widać gołym okiem, że krytyka opozycji jest jałowa, że nie mają nic do
        > zaproponowania. Nawet po tej UE to dokładnie widać. Siły polityczne, które
        > prowadziły kelnerską turystykę dyplomatyczną, które były chłopcami na
        posyłki,
        > siły polityczne, które dawały się stawiać Putinowi w czwartym rzędzie i
        pijane
        > się chwiały przed grobem w Katyniu, siły polityczne, które tak, jak KLD
        > podpisywały asymetryczne, upokarzające traktaty z Niemcami, które nie
        > załatwiały żadnych dobrych spraw dla Polski, jak np. granic powojennych, czy
        > kwestii mienia niemieckiego na terenach odzyskanych, te siły polityczne dziś

>
        > odważne krytykować wielki sukces Polski. To widać gołym okiem, że Polska,
        kiedy
        >
        > wreszcie wyrwała się na niepodległość, idzie w dobrą stronę, rozlicza
        > przeszłość, wykorzystuje cywilizacyjną szansę europejską, budzi to wściekłość
        i
        >
        > zazdrość opozycji, której zostały już tylko żałosne, marne spoty i kłótnia o
        > to, kto je wymyślił. Ktokolwiek je wymyślił, nie zmienią one zdania opinii
        > publicznej, że pomimo tych ataków na PiS, idziemy naprawdę w dobrą stronę i
        mam
        >

My juz to junkier wszystko wiemy, bo wklejasz ten sam tekst po kilkadziesiat
        razy dziennie, ale wytlumacz nam, jaki to wszystko ma zwiazek z sukcesem
        premiera i nasza paranoja...??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • grundol1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:00
        Nie ma pierwiastka, a ogłoszono sukces.

Oszustów należy nazywać oszustami.
        • junkier Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:15
          Nie szkaluj. Zdrajcy to SLD i PeDe - chcieli zdegradownia Polski poprzez
          przyjecie podwojnej wiekszosci. A moze przypomnisz sobie jakie media im tak
          zaciekle suflerowaly?
          • milet_z_sedesu zapomniałeś o Hupce i Czaji 06.07.07, 13:18
            • junkier o niemeickich roszczeniach mowil Premier J. Kaczyn 06.07.07, 13:26
              o niemeickich roszczeniach mowil Premier J. Kaczynski w wywiadzie dla Die Welt,
              o ktorym pisala wyborcza.
          • kralik111 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:20
            junkier napisał:

> Nie szkaluj. Zdrajcy to SLD i PeDe - chcieli zdegradownia Polski poprzez
            > przyjecie podwojnej wiekszosci. A moze przypomnisz sobie jakie media im tak
            > zaciekle suflerowaly?

PiS wygralo nam sukces na 10 lat, po ktorych nastapi system podwojnej
            wiekszosci, czyli po 10 latach kaczynscy beda zdrajcami junkier...? :-O
            • junkier Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:24
              Za 10 lat to nie przypuszczam zeby tak chory i zbiurokratyzowany twor jak UE
              istnial jeszcze.
              • augustus_germanicus_caligula Logika u Ciebie emigrowala? 06.07.07, 13:42
                Znaczy sie ze godzimy sie na jakies idiotyczne warunki w nadziei ze sie
                przylaczymy do Unii Afrykanskiej? Chyba jednak zabraklo Ci argumentow
                • kiminohikari albo to jest ta ichnia polityka zagraniczna... 06.07.07, 13:47
                  przez 10 lat wyciagnac ile sie da,
                  a w koncowce rozwalic...
              • kralik111 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:01
                junkier napisał:

> Za 10 lat to nie przypuszczam zeby tak chory i zbiurokratyzowany twor jak UE
                > istnial jeszcze.

Juz to samo twierdzil ratm1978, czy jak go tam zwa, a ja sie pytam, co bedzie
                jak za 10 lat UE nadal bedzie istniala, kaczynscy okaza sie zdrajcami ?

Odpowiedz rzeczowo junkier, stac cie chyba na odrobine prawdy i
                uczciwosci...;DDDDDDDDDD
          • grundol1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:50
            "Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie"
            Miał być pierwistek albo śmierć. Nie ma pierwiastka, nie ma śmierci. Za to jest
            "sukces" (czytaj propaganda sukcesu). Oszustwo to oszustwo. Żadną semantyką tego
            nie zmienisz.
            • junkier Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 13:55
              Nie zadne 'oszustwo' tylko zmiana stanowiska negocjacyjnego uzasadniona
              otrzymaniem stosownych kompensat.
              • kiminohikari czyli innymi slowy... 06.07.07, 14:09
                jarek zrobil w ch**a spoleczenstwo...

a) nie mial poparcia dla pierwiastka...
                b) nie zamierzal go forsowac...
                c) "pierwiastek albo smierc" to byla tylko i wylacznie propaganda...

jeszcze oswiec mnie junkier...
                jakie kompensaty otrzymalismy?
                i nie pisz mi o utrzymaniu nicei...
                bo przy umiejetnosciach negocjatorskich
                kaczynskich polska nigdy nie bedzie w stanie
                wywalczyc jakiejkolwiek wiekszosci...
                • junkier Re: czyli innymi slowy... 06.07.07, 14:15
                  Przeciez pisalem juz, Janina 2 lata, to musi zostac doprowadzone do konca. Bez
                  wzgledu na cene.
                  • kiminohikari kamikaze tez "bez wzgledu na cene" startowali... 06.07.07, 14:17
                  • pos3gacz Re: czyli innymi slowy... 06.07.07, 14:22
                    junkier napisał:

> Przeciez pisalem juz, Janina 2 lata, to musi zostac doprowadzone do konca.
                    Bez
                    > wzgledu na cene.
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    junkier jesteś niedouczonym imbecylem.Joanina a nie Janina.Już jesteś wolny,
                    masz swego pryncypała presentation1 już nadaje.
                    • gromek1 Re: czyli innymi slowy... 06.07.07, 14:44
                      Sorry ale teraz go obronię. Obie formy sa poprawne.
                  • kralik111 Re: czyli innymi slowy... 06.07.07, 14:28
                    junkier napisał:

> Przeciez pisalem juz, Janina 2 lata, to musi zostac doprowadzone do konca.
                    Bez
                    > wzgledu na cene.

Junkier zrozum, ze janna zostala zbabolona przez babochlopa i sprawa jest
                    zamknieta, my juz placimy bardzo wysoka cene za to...;DDD
              • grundol1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:17
                Jest różnica między "uważamy że pierwiastek jest najlepszą opcją" (z czym się
                zgadzam) a "warto umierać za pierwiastek" (co jest oczywistą bzdurą).
                I jeśli się nie umarło a jeszcze ogłosiło sukcesem to jest oszustwo. A jeśli
                ktoś naprawdę wierzy w "warto umierać za pierwiastek" to spokojnie może nazwać
                to zdradą.
                • junkier Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:20
                  Nie myl hasel mobilizujacych dla silneijszego poparcia spolecznego z programem
                  stricte politycznym, bo to jednak dwie rozne sprawy.
                  • grundol1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:33
                    Powiedz wprost, że dla kaczystów białe jest czarne, czarne jest białe,
                    propaganda sukcesu ważniejsza od prawdy. Jeśli ten rząd kłamie nie gorzej niż
                    poprzedni a do tego jest bardziej nieudaczny (SLD przynajmniej parę kilometrów
                    autostrad wybudowało) to czym ma być ta IV RP?
                  • gromek1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:49
                    Więcej niż ta "mobilizacja" dały deklaracje opozycji, że wspierają Rząd w walce
                    o pierwiastek. Rząd oczywiście zrobił na przekór (to zresztą cecha
                    charakterystyczna ludzi zakompleksionych), a teraz rozpacza, że opozycja nie
                    zgadza się, ze odniósł wielki sukces. I jak zwykle przy braku
                    zdroworozsądkowych argumentów wali w bęben układów, agentów i wrażych
                    podżegaczy i imperlialistów z Bonn. O psiakrew! Znaczy z Berlina i Wyborczej.
              • gromek1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:43
                Nie p...l! Wzięli łapówy?!!!
      • kiminohikari junkier... ty zacznij pisac, to myslisz, a nie 06.07.07, 13:03
        ciagle cytowac...
        to kaczynski, to kurski...
        jakby ich czlowiek na codzien nie slyszal...

ty masz wogole wlasne zdanie?
        czy tylko przyswajasz i powtarzasz?
        jak BMW?
        • kiminohikari to co myslisz... mialo byc... 06.07.07, 13:04
        • junkier Re: junkier... ty zacznij pisac, to myslisz, a ni 06.07.07, 13:11
          Przeciez napisalem co mysle o sprawie, a swoj wywod uzasadnilem i poparlem
          obszernym fragmentem z dzisiejszego wywiadu radiowego pos. J. Kurskiego. Z
          ktorym notabene warto zebys sie zapoznal i przemyslal jego tresc, czego zycze.
          • kiminohikari Re: junkier... ty zacznij pisac, to myslisz, a ni 06.07.07, 13:16
            ten belkot???

> odważne krytykować wielki sukces Polski.

jaki sukces??? do tej pory poza sw. trojca dyplomacji
            nikt za bardzo nie wie na czym on polega (m.in. za to
            polegl czesciowo posel zalewski).
            no chyba ze za sukces nalezy uznac to, ze kaczynscy nie
            umarli, mimo braku pierwiastka... wtedy moge uznac, ze byl
            to sukces braci i pisu...

> że pomimo tych ataków na PiS,
            > idziemy naprawdę w dobrą stronę i mam

to byla taka aluzja do nastepnych wyborow i utrzymania stolkow?
            • junkier Re: junkier... ty zacznij pisac, to myslisz, a ni 06.07.07, 13:23
              Kaczynscy 2 lat Joaniny nie odpuszcza, i w tym kontekscie szczyt zostanie z
              pewnoscia uznany za sukces. Przypomnij sobie zreszta inne fragmenty wypowiedzi
              J. Kurskiego:

"- Wyjeżdżaliśmy z przekonaniem większości mediów w Polsce, w większości opinii
              publicznej, większości polityków, że tak naprawdę grozi nam rok 2009 i zasada
              podwójnej większości, czyli sprowadzanie Polski do roli kraju marginalnego. I
              taka Europa, w której trzy wielkie państwa, które dobiorą sobie siedem, czy
              dziesięć małych państw o wielkości województwa wielkopolskiego, będą decydować
              o losach całej Europy. Tymczasem przywieźliśmy większy sukces niż pierwiastek.
              Sukces był tak wielki, że aż zaparło dech panu Olejniczakowi, czy panu
              Donaldowi Tuskowi, którzy w pierwszym odruchu wręcz składali gratulacje
              sukcesowi Polski. Poszli po rozum do głowy w sensie cynicznej socjotechniki i
              stwierdzili, że trwanie w takim przekonaniu o sukcesie Polski nie bardzo im się
              opłaca, w związku z czym wyciągnięto szczegół siedmiorzędnej ważności zimowego
              utrzymania."

• kiminohikari dzieki za cytat... 06.07.07, 13:37
                "I taka Europa, w której trzy wielkie państwa, które dobiorą sobie siedem, czy
                dziesięć małych państw o wielkości województwa wielkopolskiego, będą decydować
                o losach całej Europy. "

wyjasnij mi wiec junkier, dlaczego nasza wspaniala i profesjonalna dyplomacja
                nie byla w stanie zrobic tego samego (w sprawie pierwiastka) o czym mowi kurski?
                skoro pierwiastek jest taki super dla wielu panstw, nasze asy nie byly w stanie
                nikogo do niego przekonac???
                • junkier Re: dzieki za cytat... 06.07.07, 13:53
                  No to zaiste jest dziwne dlaczego ktos z uporem, konekwentnie i uparcie powiada
                  sie za czyms co jest dla niego niekorzystne.

Kilka czynnikow, czy moze bardziej hipotez, moze pomoc nam wyjasnic ten problem:
                  - niechec narazenia sie poteznym Niemcom,
                  - dzialalnosc agentury wplywu,
                  - naciski powiazan nieformalnych, glownie o charakterze masonskim,
                  - korupcja,
                  - zwykla glupota
                  - naiwnosc.

Ktoras z tych hipotez musi byc wlasciwa.
                  • no.655321 Re: dzieki za cytat... 06.07.07, 13:57
                    jest jeszcze jedna możliwość:

- pierwiastek to zupełnie poroniony pomysł, którego przyjęcie nie było w
                    interesie ŻADNEGO z państw członkowskich, także Polski. na szczęście ktoś tam
                    myślał za naszą "delegację specjalnej troski".

junkier napisał:

> No to zaiste jest dziwne dlaczego ktos z uporem, konekwentnie i uparcie
                    powiada
                    >
                    > sie za czyms co jest dla niego niekorzystne.
                    >
                    > Kilka czynnikow, czy moze bardziej hipotez, moze pomoc nam wyjasnic ten
                    problem
                    > :
                    > - niechec narazenia sie poteznym Niemcom,
                    > - dzialalnosc agentury wplywu,
                    > - naciski powiazan nieformalnych, glownie o charakterze masonskim,
                    > - korupcja,
                    > - zwykla glupota
                    > - naiwnosc.
                    >
                    > Ktoras z tych hipotez musi byc wlasciwa.
                  • kiminohikari Re: dzieki za cytat... 06.07.07, 14:02
                    junkier, a moze bys najpierw odpowiedzial na pytanie?
                    dlaczego nasza dyplomacja (wiedzac o szczycie itd. itp.)
                    nie przekonala nikogo (poza czechami moze) do poparcia pierwiastka?

bo tak na prawde nie bedzie mialo znaczenia :
                    system niemiecki/pierwiastek/nicea...
                    jesli polska nie bedzie sie w stanie z nikim porozumiec...

> - niechec narazenia sie poteznym Niemcom,
                    > - dzialalnosc agentury wplywu,
                    > - naciski powiazan nieformalnych, glownie o charakterze masonskim,
                    > - korupcja,
                    > - zwykla glupota
                    > - naiwnosc.

hmmm... nie wiem... jest jedna agentura wplywu...
                    ale ona mnie dopada zazwyczaj w sypialni... wiec to odpada... ^-^
                    jak ci sie podoba (mi tak, fajnie brzmi...),
                    moze "naciski powiazan nieformalnych"?
                    ale o innym charakterze... za bardzo skomplikowane rytualy maja...
                    • junkier Re: dzieki za cytat... 06.07.07, 14:07
                      Dopoki rzadzi w Czechach Klaus, jeden z najwybitniejszych politykow w UE,
                      Polska moze na Czechy liczyc.
                      • no.655321 natural born moron 06.07.07, 14:09
                        hehehe, ten junkier to urodzony dureń albo durnia udaje:

junkier napisał:

> Dopoki rzadzi w Czechach Klaus, jeden z najwybitniejszych politykow w UE,
                        > Polska moze na Czechy liczyc.
                        • kiminohikari Re: natural born moron 06.07.07, 14:13
                          walesa mial racje (to o durniu pod adresem wiadomo kogo)...

junkier mysli jak kaczynscy...
                          oj daleko oni zajada z takim myslenie...
                      • kiminohikari no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:11
                        trza sie modlic za klausa...
                        bo jak zejdzie z tego padolu albo bedzie w opozycji,
                        pospolite ruszenie przeciwko ukladowi w eu to bedzie
                        polska samotna...

gratuluje wizji w polskiej polityce zagranicznej...
                        • junkier Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:18
                          Ten tekst powinien/moze zainteresowac Cie, Mr Kiminhokari:

W Brukseli straciliśmy twarz

Na unijnym szczycie ośmieszyliśmy się w sposób niestety dość dla nas typowy:
                          zaniechawszy dokonania prostego rachunku sił, odgrażaliśmy się, że nie oddamy
                          ani guzika. A za chwilę, gdy zostaliśmy do tego zmuszeni, oddaliśmy wszystko.

Nie ma żadnych powodów - poza propagandowymi potrzebami rządu - aby rezultaty
                          szczytu w Brukseli przedstawiać jako sukces. Polska uzyskała mniej, niż
                          zaproponował jej podczas wizyty w Warszawie tytułem kompromisu prezydent
                          Sarkozy. Przedłużenie obowiązywania systemu nicejskiego do roku 2017 jest
                          iluzoryczne - wedle zapisu w mandacie po roku 2014 Polska będzie mogła tylko
                          domagać się (w oryginale "request", co może oznaczać także "prosić"), aby
                          określoną decyzję podjęto według procedury nicejskiej, ale nie ma tam nic o
                          tym, że to żądanie musi być spełnione.

Iluzoryczny jest również mechanizm blokujący, w istocie dający nam tylko
                          możliwość odwleczenia niektórych decyzji na pewien czas. Możemy oczywiście
                          wierzyć, takjak dał temu wyraz premier, że w ciągu dziesięciu lat staniemy się
                          gospodarczym mocarstwem i to zabezpieczy wystarczająco nasze interesy.

Obawiam się, że równie dobrze możemy wierzyć, iż w ciągu najbliższych
                          dziesięciu lat Polki urodzą kilkadziesiąt milionów dzieci, co zmieni naszą
                          pozycję w systemie podwójnej większości.

Odwrócona strategia

Być może nie dało się osiągnąć więcej. Taki wynik jest porażką, nie jest
                          katastrofą; nie będziemy mieć na decyzję ciał unijnych takiego wpływu, jaki
                          mieć chcieliśmy, ale nie jest przesądzone, że poniesiemy z tego tytułu szkody.
                          Katastrofą jest natomiast sposób, w jaki do tego wyniku doszliśmy.

Nie czuję się na siłach oceniać, czy była szansa zmuszenia Europy do dyskusji o
                          zmianie systemu podwójnej większości. Ale przywódcy państwa polskiego mieli
                          dane, bytakiej oceny dokonać; powinni to zrobić w odpowiednim czasie i
                          wyciągnąć wnioski. Szczyt poprzedziło wiele konsultacji z przywódcami unijnych
                          krajów. Z ich przebiegu musiało wynikać, czy mamy szansę na umieszczenie w
                          mandacie pierwiastka, czy nie.

Jeśli szanse były, to należało na szczycie grać twardo do końca. Jeśli nie, to
                          trzeba było ustąpić wcześniej. Tymczasem postąpiliśmy cudacznie: do ostatniej
                          chwili upieraliśmy się przy swoim, zapowiadaliśmy weto i zerwanie szczytu, by w
                          momencie gdy przyszło do negocjacji... w ogóle o naszym postulacie nie
                          wspomnieć.

Ta wiadomość jest zdumiewająca, ale potwierdza ją wiele nieoficjalnych
                          wypowiedzi uczestników negocjacji: ku zdumieniu partnerów Polska ostatecznie w
                          ogóle nie podniosła sprawy sposobu liczenia głosów. Zgłosiła za to wiele
                          pomniejszych postulatów, których wcześniej nie podnosiła. Przez kilkamiesięcy
                          nasi negocjatorzy trzymali się strategii, zgodnie z którą walczymy o
                          pierwiastek, poświęcając inne sprawy. Na samym szczycie minister Anna Fotyga
                          strategię tę praktycznie odwróciła, bo przecież trudno sądzić, żeby liczyła na
                          jednoczesne przeforsowanie wszystkiego.

Rada Raymonda Chandlera

Zresztą nie wiemy, co się działo na samym szczycie. Są przecieki, że w pewnym
                          momencie nasi główni negocjatorzy zostali w ogóle odsunięci przez minister
                          Fotygę od rozmów, a potem przywróceni, prawdopodobnie po interwencji premiera.
                          Nie wiadomo, dlaczego premier nie pojechał na szczyt, skoro i tak brał w nim
                          udział telefonicznie. Można odnieść wrażenie, że sprawy polskie prowadzone były
                          przez dwa różne zespoły, z których każdy miał inne zamiary.

Po kilku miesiącach tromtadracji, potrząsania szabelką, odgrażania się i
                          dumnego odrzucania kompromisowych propozycji Polska pokornie przyjęła mniej,
                          niż jej wcześniej oferowano. Wystarczyło, że Angela Merkel pogroziła nam
                          postawieniem do kąta. Ta groźba najwyraźniej złamała ducha naszej delegacji. A
                          przecież zarzekając się, że będziemy umierać za pierwiastek, powinniśmy mieć
                          świadomość, że taka groźba padnie. Jak to pisał Raymond Chandler, nie wolno
                          wyjmować pistoletu i wymachiwać nim, jeśli nie jest się zdecydowanym strzelić.

Ośmieszyliśmy się w sposób niestety dość dla nas typowy: nie pierwszy raz,
                          zaniechawszy dokonania prostego rachunku sił, odgrażamy się, że nie oddamy ani
                          guzika, by za chwilę być zmuszonymi oddać wszystko.

Zmiana stanowiska już na samym szczycie, i to zanim zostało ono tam
                          zakwestionowane, była grubym błędem także z innego powodu. Występując z
                          pierwiastkiem, używaliśmy argumentu, iż jest to propozycja dobra dla Europy.
                          Zresztą w ocenie wielu była taka, by przypomnieć życzliwe jej artykuły w kilku
                          poważnych europejskich pismach. Po czym, gdy przyszło co do czego,
                          udowodniliśmy, że - jak od początku twierdzilinasi przeciwnicy - wcale nie
                          zależy nam na Europie, tylko na wyszarpaniu dla siebie nieco większej kasy, bo
                          przecież do tego sprowadza się "sukces" przedłużenia obowiązywania systemu
                          nicejskiego.

Zniszczenie MSZ

Szczyt pokazał też coś, co powinno nas naprawdę mocno zaniepokoić: Polska w
                          ważnych sporach jest sama. Nie umiemy dla swych zamierzeń pozyskiwać nawet
                          tych, których interesy są podobne do naszych. Sprawa wymaga obszerniejszej
                          dyskusji, ale wszystko wskazuje, że to skutek błędów naszej dyplomacji. Wygląda
                          na to, że po prostu jej w tej chwili nie mamy. Polityka zagraniczna to żmudne,
                          codzienne nizanie drobnych porozumień, rozpoznawanie nastrojów, pozyskiwanie i
                          informowanie własnych decydentów, na co mogą liczyć, a na co nie. Kampania o
                          pierwiastek powinna się rozegrać na długo przed szczytem. Jak się wydaje, nie
                          miał kto tego zrobić.

Potwierdziły się niestety głosy krytyków obecnej władzy: "odzyskanie" MSZ przez
                          PiS okazało się jego zniszczeniem.

Za kilka dni rozpoczyna się w UE prezydencja Portugalii. A Polska w ogóle nie
                          ma ambasadora w Lizbonie. Nie ma go także, od długiego już czasu, w Paryżu. Te
                          fakty mówią same za siebie.

Rafał A. Ziemkiewicz
                          www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070629/opinie_a_1.html
                          • kiminohikari Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:26
                            dzieki za artykul...
                            od dawien dawna nie czytalem tak rozsadnego ziemkiewicza...

pare cytatow, ktore jakby sa puenta do mojego ostatniego postu (i ogolnie a
                            propos genialnej dyplomacji kaczynskich):

"Ośmieszyliśmy się w sposób niestety dość dla nas typowy: nie pierwszy raz,
                            zaniechawszy dokonania prostego rachunku sił, odgrażamy się, że nie oddamy ani
                            guzika, by za chwilę być zmuszonymi oddać wszystko. "

"Szczyt pokazał też coś, co powinno nas naprawdę mocno zaniepokoić: Polska w
                            ważnych sporach jest sama. Nie umiemy dla swych zamierzeń pozyskiwać nawet
                            tych, których interesy są podobne do naszych."

"Kampania o pierwiastek powinna się rozegrać na długo przed szczytem. Jak się
                            wydaje, nie miał kto tego zrobić. "

"Za kilka dni rozpoczyna się w UE prezydencja Portugalii. A Polska w ogóle nie
                            ma ambasadora w Lizbonie. Nie ma go także, od długiego już czasu, w Paryżu. Te
                            fakty mówią same za siebie. "

jakze smutna ocena pracy msz...
                            • junkier Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:29
                              No z pewnoscia funkcjonowanie MSZ trzeba poprawic. Ale jednoczesnie bez
                              przywracania poprzedneigo kadrowego status quo.
                              • kiminohikari Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:44
                                > No z pewnoscia funkcjonowanie MSZ trzeba poprawic.

ale kaczynski uwaza, ze msz i fotyga funkcjonuja dobrze...
                                i w tym tkwi problem.

> Ale jednoczesnie bez
                                > przywracania poprzedneigo kadrowego status quo.

to w takim razie kogo chcesz tam widziec?
                                przeciez pis (pisze tylko o pisie, bo przynajmniej
                                teoretycznie wydaja sie byc najbardziej inteligentni
                                z tej koalicji) nie ma odpowiednich kadr (bo gdyby
                                mial, to by nie bylo tylu nieobsadzonych stanowisk)?

+

problemem jest jaroslaw kaczynski. wymaga on po prostu
                                realizacji wszystkiego (od poczatku do konca) zgodnie
                                z jego wlasna wizja... odbiera to dyplomacji elastycznosc.
                                • junkier Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 14:52
                                  > ale kaczynski uwaza, ze msz i fotyga funkcjonuja dobrze...
                                  > i w tym tkwi problem.

Uwazam ze potrzebni sa mlodzi, zdyscyplinowani i zorientowani jednoznacznie
                                  niepodleglosciowo ludzie, tacy chociazby jak M. Cichocki ktorzy powinni
                                  odciazyc Fotyge, odmlodzic kadry i doprowadzic do zmiany ideowego oblicza MSZ.

> to w takim razie kogo chcesz tam widziec?
                                  > przeciez pis (pisze tylko o pisie, bo przynajmniej
                                  > teoretycznie wydaja sie byc najbardziej inteligentni
                                  > z tej koalicji) nie ma odpowiednich kadr (bo gdyby
                                  > mial, to by nie bylo tylu nieobsadzonych stanowisk)?

Jest mnostwo mlodych ludzi, dobrze wyksztalconych, znajacych jezyki, sadze ze
                                  mozliwosci budowania kadry MSZ o ludzi nieskazonych mentalnoscia ani PRL ani
                                  III RP sa, trzeba to wykorzystac.
                                  Sa aktywne srodowiska prawicowe skupione chociazby wokol Gazety Polskiej czy
                                  Najwyzszego czasu, jest KoLiber, jest Instytut Sobieskiego, sadze ze trzeba nad
                                  tym popracowac. Wierze ze jest mozliwosc zbudowania silnej dyplomacji bez
                                  uciekania sie do SLD-owsko-UDeckich popluczyn.

> problemem jest jaroslaw kaczynski. wymaga on po prostu
                                  > realizacji wszystkiego (od poczatku do konca) zgodnie
                                  > z jego wlasna wizja... odbiera to dyplomacji elastycznosc.

Elastycznosc powinna byc co do srodkow ale nie co do celow.
                                  • kiminohikari Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 15:09

pomine juz aspekt kadr... bo nawet ku memu zaskoczeniu
                                    ziemkiewicz tez zaczal sie zastanawiac nad sensem odzyskania
                                    msz przy takiej jego polityce (jeden z ostatnich akapitow
                                    bodajze).

> Elastycznosc powinna byc co do srodkow ale nie co do celow.

znowy... pomijam moje mieszane uczucia co do celow polityki
                                    zagranicznej kaczynskich.
                                    w tym kontekscie, w ktorym pisalem o elastycznosci, mialem na mysli
                                    tylko i wylacznie srodki. wydaje mi sie, ze kaczynski nie ma za duzego
                                    zaufania do ludzi (vide zalewski, co uwazam za raczej ambicjonalne, niz
                                    merytoryczne... ale to nie moj problem, a raczej pisu) & nie rozumie tez
                                    sposobu w jaki robi sie polityke zagraniczna (nie wystarczy krzyczec do
                                    malych panstw "pierwiastek jest dla was dobry", trzeba na dobre pare lub
                                    nawet parenascie miesiecy przed szczytem o poparcie tych panst zabiegac).

polskiej dyplomacji brakuje tego czegos, co sie zwie "delikatnosc
                                    i elegancja" (przynajmniej "oficjalnie", bo nie wyklucza to bycia
                                    draniem od czasu do czasu).
                                    • junkier Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 15:12
                                      O dziwo dluga wymiana opinii pozwolila na pewne ich zblizenie:)
                                      • kiminohikari Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 15:34
                                        > O dziwo dluga wymiana opinii pozwolila na pewne ich zblizenie:)

sadze, ze dalej nie zgadzamy sie co do wiekszosci celow
                                        polityki zagranicznej kaczynskich i pewno nie bedziemy
                                        sie dalej zgadzac -_o

byc moze nawet niektore z tych celow sa sluszne (przyjmijmy,
                                        ze chodzi o bezpieczenstwo energetyczne), ale jak pisalem...
                                        ich reklama jest fatalna, o realizacji nawet nie wspominajac.

idea nie wystarczy, potrzebne sa bardzo dobre narzedzia do ich
                                        realizacji, a tego kaczynski nie widzi, albo nie chce widziec.

stawiam na to drugie : dzialanie pod publike z odpowiednia doza
                                        propagandy, ktore ni jak sie ma pozniej do osiagnietych wynikow.
                                        wydaje mi sie, ze kaczynski robi blad ukierunkowujac cala swoja
                                        energie na oczarowanie elektoratu (chocby glupim stwierdzeniem
                                        zmalpowanym od rokity), a nie na efektywnosc. co zdecydowanie
                                        ogranicza pole manewru (a takze, jak widac po sprawie zalewskiego
                                        i calej dzisiejszej debacie, przynosi wiecej szkody niz pozytku).
                                        • junkier Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 16:01
                                          Ja sadze ze nie doceniasz determinacji Kaczynskiego. On wlasnie dziala
                                          zdecydowanie nie pod publiczke. Gdyby tak bylo nie stawialby ostro spraw, za
                                          ktore jest przez lewicowa prase non stop obstrzeliwany.
                                          • kiminohikari Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 16:17
                                            alez oczywiscie, ze jest gra...
                                            wlasnie to powoduje, ze kaczynski "uzaleznia" sie
                                            za bardzo od polityki wewnetrznej. dwie wypowiedzi
                                            ukierunkowane zdecydowanie na "wewnatrz" (pierwsza
                                            calkowicie zbedne przed szczytem; druga zdecydowanie
                                            pozbawiona logiki + sensu w kontekscie negocjacji,
                                            pewno sie nie zgodzisz, ale niech bedzie) :

- pierwiastek albo smierc
                                            - gdyby nie wojna byloby nas 66 milionow (jesli mnie pamiec
                                            nie myli, dokladnie nie pamietam... byc moze bylo to
                                            skierowane przeciw niemcom, ale niezaprzeczalnie tez w
                                            strone wlasnego + przystawkowego elektoratu; co nie zmienia
                                            faktu, ze byla ona totalnie bez sensu, bo gdyby nie wojna,
                                            to niemcow byloby tez 20-30mln wiecej)

i jak (chyba) wspomnialem troche wczesniej... to szafowanie "smiercia"
                                            przed szczytem, a nastepnie zagmatwanie w wypowiedziach obu braci
                                            i fotygowej moze wskazywac na pewna obawe, ze gdy powie sie wszystko
                                            o szczycie (w sensie wyjasnien, ktorych chcial zalewski), ot moze to
                                            spowodowac rozczarowanie elektoratu (dlatego tylko i wylacznie slyszymy
                                            o "sukcesie" i nic wiecej).

aha, aby nie bylo... w tym momencie pomijam moj osobisty stosunek
                                            do kaczynskich i pisu... to tylko taka (w miare) bezstronna analiza.
                                  • gromek1 Re: no junkier rozwaliles mnie... 06.07.07, 15:11
                                    Zgadzam się, że Fotygę trzeba odciążyć. Można to zrobić prawie natychmiast
                                    wystarczy poprzeć wotum nieufności wniesione przez PO. Co do tej inwazji
                                    młodzieży to owszem ale tylko i wyłącznie w charakterze wołów roboczych.
                                    Dyplomatami to oni mogą zostac za 10 lat, gdy poznają wsazystkie mechanizmy
                                    działań i gdy nawiążą odpowiednią ilość kontaktów ze swoimi odpowiednikami z
                                    innych krajów. Dyplomacja, jak żaden inny resort, jest poukładana pokoleniowo i
                                    żaden z 30 latków nie będzie efektywny w rozmowach z 50 latkiem bo to zupełnie
                                    inny kod pokoleniowy.
                  • gromek1 Re: dzieki za cytat... 06.07.07, 15:01
                    Mam jeszcze jeden najbardziej prawdopodobny. Niekompetencja, nieudolnośc i
                    organiczna niezdolność do zawierania sojuszy (innych niż z faszystami i
                    złodziejami) władz PIS i resortu polityki zagranicznej Rządu Jarosława
                    Kaczyńskiego, połączona z ogólna niechęcią jaką do Braci Mniejszych żywi
                    cywilizowana Europa, bez względu na wielkość kraju i liczbę jego obywateli.
              • grundol1 Re: junkier... ty zacznij pisac, to myslisz, a ni 06.07.07, 14:24
                > Kaczynscy 2 lat Joaniny nie odpuszcza, i w tym kontekscie szczyt zostanie

A jakie to ma znaczenie? Przecież wszyscy wiedzą (oprócz naszego paranoidalnego
                rządu) że za 10 lat UE będzie musiała się zmierzyć z przyłączeniem Turcji
                (76mln) a może i Ukrainy (46mln), więc i tak system głosowania będzie na nowo
                wymyślany. Za pierwiastek i Joaninę naprawdę nie warto umierać.
      • gromek1 Re: Zdrajcow trzeba nazywac zdrajcami, Geremkow i 06.07.07, 14:26
        Nie cytuj Kur(F)skiego bo szkoda energii na zasilanie kompa.
        Nikt nie będzie tracił czasu na czytanie lub słuchanie wypocin tej gnidy.
    • mayday100 Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par.. 06.07.07, 12:56
      Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje paranoja..
      Kto jest autorem tej paranoidalnej gmatwaniny, panie premierze??? Trudno
      powiedzieć, że to jest zwykła porażka?
    • stasieczek5 Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par.. 06.07.07, 12:57
      Pan Premier mówiąc , że to " paranoja" zapomniał, że skrót nazwy jego partii
      PIS oznacza ni mniej, ni więcej " PARANOJA I SCHIZOFRENIA ".
    • takajednaania Paranoik bełkocze coś o paranoi innych! 06.07.07, 12:57
    • puuchatek Re: Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje p 06.07.07, 13:01
      "To wszystko co się dzieje wokół Brukseli to jest zjawisko zdumiewające"

No rzeczywuiście, to zdumiewające! Jak to - premier mówi "A", a ktoś śmie pytać, czy na pewno nie "B"? I jeszcze żądać - co za bezczelność - jakichś wyjaśnień?!

Przecież wiadomo, że jak premiert powiedział, to tak jest i kropka. To zdumiewające, że ktoś w ogóle śmie myśleć inaczej...
    • drbob20 Re: Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje p 06.07.07, 13:05
      augustus_germanicus_caligula napisał:

> W glowie Kaczynskiego panuje paranoja.
      glos debila liczmy popiatnie! czernina!!! zupa mojej babci!!
    • rebus9 Od Prezydenta RP... 06.07.07, 13:08
      oczekuje czegos wiecej niz roli przekaznika w pertraktacjach Brukseli z
      premierem. Ten nasz prezydent od poczatku kadencji nie wykazal sie praktycznie
      zadnymi umiejetnosciami w dyplomacji. Jest definitywnie pionkiem w grze
      Jaroslawa. A to jest pseudodemokracja, bo wybierajac blizniakow zdecydowalismy
      sie na wyciecie funkcji prezydenta przedstawionej w konstytucji na cala
      kadencje. Jedynym pozyzytywnym tego aspektem jest lustracja. Ale w nastepnej
      kadencji zdecydowanie potrzebujemy prezydenta, ktory bedzie mial silna osobowosc
      politychna jak Kwasniewaki czy Walensa. I jest mi wszystko jedno z ktorej strony
      politychnej go wybierzemy.

Skoro premier twierdzi:
      "...jest to sukces prezydenta, przyszłego kandydata na prezydenta.." to ja
      jestem odrazu przeciw. Lech Kaczynski odegral juz swoja role w polityce.
    • presentation1 ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 13:09
      wystepowal Prezydent.W kazdym kraju europejskim w gazetach roi sie od komentarzy gdy zabiera glos Prezydent..U nas postkomuna milczy.Moze to nie sa Polacy?Moze to sa komunisci?Co do szczytu.Otoz media na Zachodzie we Francji czy Niemczech sa wsciekle ze Polacy tak duzo ograli.A w Polsce?Postkomuna jest chora.
      www.bloguez.com/POLSKA/189719/...Swierzbi-mnie-reka...
      • milet_z_sedesu To w Polsce jest prezydent????? 06.07.07, 13:13
        A co robi????
        • presentation1 Re: To w Polsce jest prezydent????? 06.07.07, 13:15
          W Polsce nie bylo widocznie Prezydentow .Teraz jest.
          • milet_z_sedesu A co robi poza wydawaniem pieniędzy 06.07.07, 13:16
            z moich podatków?
            • augustus_germanicus_caligula Sie glupio pytasz.... zbiera je :) 06.07.07, 13:20
      • kralik111 Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 13:17
        presentation1 napisał:

> wystepowal Prezydent.W kazdym kraju europejskim w gazetach roi sie od
        komentarz
        > y gdy zabiera glos Prezydent..U nas postkomuna milczy.Moze to nie sa Polacy?
        Moz
        > e to sa komunisci?Co do szczytu.Otoz media na Zachodzie we Francji czy
        Niemczec
        > h sa wsciekle ze Polacy tak duzo ograli.A w Polsce?Postkomuna jest chora.

Czytam prase europejska ale jakos nigdzie nie napotkalem na wscieklosc o ktorej
        piszesz, przeczytac natomiast mozna o uporze POlski przy czyms czego nie
        wynogocjowali, czyli nabijaja sie z kaczynskich i nas Polakow, fajnie co,
        jestesmy takim jajem Europy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • ratm1978 kralik masz niską samoocenę 06.07.07, 13:56
          i jajo to masz zamiast głowy
          ja sie za Polske nie wstydzę, tez nikt poza graniocą sie ze mnie nie smieje
          artykuły sa różne, pozytywne i negatywne, problem polskich pseudodziennikarzy
          jest zabarwienie negatywne ich przedruku, wolą cytowac te negatywne, dlazcego?
          kto ma w tym interes? pozyjemy zobaczymy, może sie okazac że dziś kupa ludzi
          zostało zrobionych w tzw. bambuko:) może to ja może to ty a może on

• kralik111 Re: kralik masz niską samoocenę 06.07.07, 14:34
            ratm1978 napisał:

> i jajo to masz zamiast głowy
            > ja sie za Polske nie wstydzę, tez nikt poza graniocą sie ze mnie nie smieje
            > artykuły sa różne, pozytywne i negatywne, problem polskich pseudodziennikarzy
            > jest zabarwienie negatywne ich przedruku, wolą cytowac te negatywne, dlazcego?
            > kto ma w tym interes? pozyjemy zobaczymy, może sie okazac że dziś kupa ludzi
            > zostało zrobionych w tzw. bambuko:) może to ja może to ty a może on

O czym ty szczylu mlody PiSkasz, czego ty masz sie wstydzic, co ty czytasz,
            gdzie ty jezdzisz i w jakich gronach sie obracasz, jaka masz doswiadczenia z
            europejczykami?

Ja sie Polski nie wstydze, bo z Polski na szczescie nikt nie szydzi, ale
            wszyscy na swiecie szydza z polskiego rzadu i to jest fakt ktory ciebie
            calkowicie przerasta...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • ratm1978 Re: kralik masz niską samoocenę 06.07.07, 14:55

• kralik111 Re: kralik masz niską samoocenę 06.07.07, 16:00
                Jestes tak glupiutki mlody czlowieku, ze nawet nie rozumiesz co sie do ciebie
                pisze czy mowi, odnies sie do tego, a nie pyskuj szczylu, bo tylko pokazuesz
                jak wielka pomylka jestes dla rodzicow...;DDD
      • augustus_germanicus_caligula Zenek koncz! Zaraz obchod i Ci wylacza kompa.... 06.07.07, 13:17
        ....
      • presentation1 Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 13:34
        Czym rozni sie komunista od malpy?Niczym.Jeno i drugie glupie.Oto motto do postkomuny
        www.bloguez.com/POLSKA/189719/...Swierzbi-mnie-reka...
      • el_dvpa Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 13:50
        miałem watpliwośc przyjemność oglądania. pominę tu wrażenia okołowizualne
        (chrząkanie, pokasłiwanie bez zasłonienia ust, mlaskanie), to meritum mnie
        powaliło: w zasadzie tylko MY tylko wiemy co wygraliśmy, inni się mylą.
        Jeśli 100 osób mówi Tobie że jesteś idiotą, to może należałoby wziąć ich zdanie
        pod uwagę?
      • old.european Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 14:13
        presentation1 napisał:

> Otoz media na Zachodzie we Francji czy Niemczech sa wsciekle ze Polacy
        > tak duzo ograli.

Beda u zrodla, stwierdzam rozweselona odwrotnosc. Nie ugraliscie NICZEGO.
        • presentation1 Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 14:18
          Ja tez jestem u zrodla.
          www.bloguez.com/POLSKA/190266/....Poranek-od-Wyborczej..........
      • gromek1 Re: ...Wczoraj w TVP......... 06.07.07, 15:18
        Przywołaj te media. Daj linki albo coś. Bo ja akurat wiem, że jedynym wygranym
        tego szczytu uznano Wlk. Brytanię. Po cichu, bez "umierania" za cokolwiek.
        Mozna powiedzieć, że osiągnęli swoje cele NIEDOSTRZEGALNIE. Tak się właśnie
        uprawia dyplomację w celu osiągnięcia swoich celów na arenie międzynarodowej. A
        dyplomacja (?) polskiej ekipy miała na celu tylko i wyłącznie przekonanie
        polskiej opinii publicznej o tym jak PiS jest twardy i jak broni polskiej dumy
        w UE. Rezultat nagocjacji w Brukseli od początku był mało istotny bo kazdy inny
        tez przedstawionoby jako wielki sukces.
    • adas313 A miał być pierwiastek... 06.07.07, 13:09
      "Przedłużenie systemu głosowania w Radzie UE zgodnie z zasadami obowiązującymi w
      Traktacie z Nicei przekroczyło to, czego można było się spodziewać przed
      szczytem UE - powiedział Kowal."

No to skoro to co jest jest lepsze od oczekiwań, a oczekiwano pierwiastkia, to
      dlaczego zrobiono taką awanturę o rozwiązanie GORSZE?

Gdzie tu logika?
      • augustus_germanicus_caligula Logika? Logika okazala sie czlonkiem ukladu..... 06.07.07, 13:19
        ... do czasu zakonczenia postepowania przed sadem lustracyjnym Logika i
        Rozsadek zostaja zawieszone we wszytkich funkcjach.
    • nicknack Re: Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje p 06.07.07, 13:13
      Nic dodac nic ujac. Paranoidalni blizniacy zklucili polskie spoleczenstwo i
      probuja to samo zrobic w ramach EU.

Ciotka Zoska tez jez pie..ienta ale nie tak mocno jak bracia Kaczynscy.
    • dziewczyna_zorro On żyje w Matrixie! 06.07.07, 13:13
      Stworzył swój własny świat i prowadzi swoją małą krucjatę! Jeszcze 2 lata
      panowie, panie.
    • orloew Premier: Wokół rezultatów szczytu UE panuje par.. 06.07.07, 13:13
      "To zwyczestwo naszej partii, naszego rzadu, naszej klasy robotniczej".

Tow. Lenin
    • lacymon Na jednym forum niejaki AMIGO zamieścił NIEZŁY 06.07.07, 13:14
      tekst, jest stenogram rozmowy z A.Merkel

wyjaśniający kulisy zawarcia Gentelmen Agreement:
      A.M: Guten Tag, Herr Kaczynski!
      J.K: O Boże , kto tu gada?
      A.M: It is Angela speaking, do you speak english?
      J.K: Aaa inglisz, gud, [na stronie] pani Zosiu mamy Anlików z jakiegoś Andżela, [głośno] ok-malboro!
      A.M: What do you think about Nicea?
      J.K: Aaa to ty, Andżela? Nie poznałem. Gut- Zefiry, Helmut ok! Chciałbym być dobrze zrozumiany..
      A.M: I don't understand.
      J.K: ..patrz mi dobrze na usta, Andżela. Chcemy pierwiastka i już!
      A.M: Could you tell it in english, please?
      J.K: Teraz to plis i plis. Widze, ze już miękniesz, małpo w zielonym. Nic dziwnego, mam dar przekonywania, rozumiesz to?
      A.M: Excuse me?
      J.K: Ekskjuze- dobra, widzę, że też to dostrzegasz, nie musisz klękać. Będzie pierwiastek i Polska od Tatr do morza ... [po chwili] ..albo jakoś tak
      A.M: I cannot to spek with you, don't You un....
      J.K: [przerywa] .. Juan? Co ty mi tu opowiadasz! Albo dobra, ale żebyśmy się dobrze zrozumieli- patrz mi bardzo dobrze na usta- niech będzie Juannina, czy jakoś tak, a potem się zobaczy. I koniec , kropka!
      ..[trzask odkładanej słuchawki]...
      A.M: Hallo? ...Hallo?... [A.M. odkłada słuchawkę]

[w tym czasie]
      J.K: [dzwoni] Pani Aniu. Już się dogadałem z Andżelą, może pani wyjść z łazienki. Ładne tam mają?
      A.F: Ładne, ze złoconymi kranami.
      J.K: Psiajuchy, za naszą wojenną krwawicę te Bruksele zbudowały...
      A.F: I na czym stanęło , Panie Premierze?
      J.K: Przekonałem ich do Zuzanny!
      A.F.: Janiny?
      J.K: A, no właśnie jakoś tak.
      A.F: Pan to jest geniusz!
      J.K: Tak, wiem.
      ..[trzask odkładanej słuchawki]...

Na drugi dzień przyjazne słusznej sprawie media odtrąbiły kolejny potężny sukces Geniusza IV RP i polskiej delegacji w Brukseli.
      Jaśnie Wielmożny Kot Jarosława dostał podwójną porcję szynki na kolację.

Mam nadzieję że AMIGO SIE NA MNIE NIE OBRAZI za umieszczenie tego tutaj !!!!!!!
    • q_vw Zgadzam się z panem premierem... 06.07.07, 13:21
      Zgadzam się z premierem Kaczyńskim, że w sprawie polskiego sukcesu, podczas
      negocjacji unijnych, panuje paranoja. Jakkolwiek jest tak, że paranoję ową
      kreuje sam pan premier...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka