123zly 10.07.07, 07:08 Rydzowi wolno wszystko bo za pasem mogą być nowe wybory...... nie wolno tylko obrażać kota! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taglinda Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 07:09 jak bardzo można się jeszcze sprostytuować? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 07:13 Rydzyku zaprzecza temu co powiedział, kłamie w żywe oczy, a PiS udaje, że mu wierzy. Dla wszystkich tak jest wygodniej. Pewnie prezydent jest bardzo tym zdenerwowany, ale publicznie do tego się nie przyzna, żeby nie szkodzić PiS'owi. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Uwierz mi to nie koniec szmacenia sie. 10.07.07, 07:36 Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 07:47 on tylko uprawiał retorykę Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 08:17 Właśnie ciekawa by była debata telewizyjna Ojca Dyktatora z Hubertem o pan prezydencie - oczywiście z uprawianiem retoryki:D Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 My nie zapomnimy i będziemy przypominać... 10.07.07, 08:23 to samego końca Populizmu i Socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Olemy słowa kaplana nienawiści 10.07.07, 08:56 jako i oszust, jego czarownica i brat olewają. W końcu to ich obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik Talmudyczna manipulacja dziennikarza... 10.07.07, 09:32 "Paweł Zalewski nie daje nam kilkuset tysięcy głosów. Sojusz z radiem jest dla nas strategiczny, niezależnie od takich wypowiedzi." Żaden polityk PiS nie mógł tak powiedzieć. Ten cytat jest zmyślony. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Rydzyk nie zaprzecza, a Pisuchy jedzą tę kupę i 10.07.07, 09:38 paluchy oblizują. A naród wymiotuje. PiS boi się kilku tysięcy plujących jadem staruszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Tchórze - dla władzy dadzą się opluwać każdemu 10.07.07, 09:48 Rzeczywiście, gdy słuchałem wczoraj pisiorków jedno słowo nasuwało sie natychmiast: Tchórze. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Błąd w sprawie Zalewskiego 10.07.07, 10:51 "Paweł Zalewski nie daje nam kilkuset tysięcy głosów." - na pewno nie daje kilkuset tysięcy głosów, ale trochę daje. Jeśli takich Zalewskich, odrzuconych za jakąś tam krytykę, zbierze się dziesięciu albo więcej, to PiS znacząco straci. I już traci. Jerzy Marek Nowakowski popierał kaczki, teraz został obsmarowany w raporcie Macierewicza i z nimi wojuje. Prezes TK Stępień był lubiany przez kaczki, ale wydał kilka wyroków nie po myśli PiS i teraz jest znienawidzony przez kaczki. Marek Jurek chciał swoje poglądy realizować w PiS, ale mu powiedzieli, żeby zostawił sumienie w konfesjonale, więc realizuje poglady poza PiS. Takich przykładów jest sporo. Jak się to wszystko zsumuje, to wychodzi suma wielu małych strat, czyli razem duża strata. Może nie tak duża, jak elektorat radia Rydzyka, ale duża. PiS nie jest partią chrześcijańską, ani w ogóle żadną: www.skubi.net/pis.html Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz PiS to tacy sami oportuniści jak dawniej TW 10.07.07, 11:18 PiS to tacy sami oportuniści jak dawniej TW. Dla władzy i kasy podpiszą i zrobią wszystko. Prawie każdy członek PiS ma w duszy wyryty czerwony sierp i młot Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Komusza manipulacja. A moze to o Mihnikowej? 10.07.07, 14:08 Czemu nie. Wycinanki spreparowanego tekstu maja za cel sklocenie ojca Rydzyka z Kaczynskimi. Cienka prowokacja oparta na prymitywnych metodach. Tu nieslyszalne, tam uciete i robi sie koktail. W ten sposob ze slow najwiekszego nawet autorytetu mozna zrobic co sie chce, chocby reklame burdelu. technika dzisiaj pozwala na perfekcyjna obrobke dzwieku. Tylko autoryzacja moze to potwierdzic, a takiej manipulatorzy nie uzyskali. Odpowiedz Link Zgłoś
amus007 W oku cyklonu jest spokój i cisza, panie Rydzyk.. 10.07.07, 13:04 :) a wokół pańskiej osoby wrecz przeciwnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: W oku cyklonu jest spokój i cisza, panie Rydz 10.07.07, 13:36 No to Panie Ziobro do roboty. Zamknąłeś Huberta to teraz czas na Rydzyka. W końcu obraził nam prezydenta a to jest karalne. Kominiarze powinni wpaść do Torunia i zakuć przestępcę, i wszystko nagrać żeby później można było się pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
wahlrich Re: Błąd w sprawie Zalewskiego 10.07.07, 16:58 chcialbym dodac, ze prezydent natychmiast wystapil w tvp1 i wystekal zerwanie znajomosci z panem zalewskim. podobnie bylo z geremkiem i bartoszewskim. zerwanie znajomosci z rydzykiem przez mysl mu nie przejdzie. maly, paskudny czlowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
letanacze Talmudyczno-semantyczna manipulacja :)))).. 10.07.07, 12:39 oczywiście!; przy okazji taśm pani Begier, premier/prezydent mówił o "prowokacji semantycznej"; cokolwiek to znaczy, wierny lud na pewno to kupi Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Bo tego nie powiedział Polityk, politruku jeden... 10.07.07, 13:50 Jest chyba różnica pomiędzy politykiem a politologiem (takim od marketingu politycznego). A różnica jest taka jak pomiędzy kryminalistą a kryminologiem łosiu. I tego nie powiedział polityk, a jeden ze specjalistów PiSu od marketingu politycznego (taki pewien znajomy po "fachu") Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: My nie zapomnimy i będziemy przypominać... 10.07.07, 09:31 ...i jeden dzień dłużej :) "Paweł Zalewski nie daje nam kilkuset tysięcy głosów." - obłudni hipokryci mówią o tym głośno, że są równi i równiejsi. Takie tam solidarne państwo (z Tadeuszem, dawniej księdzem). Potwory i Spółka muszą wreszcie odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Koniec PiS-u 10.07.07, 11:22 Nigdy ich nie lubiłem. A teraz okazali się szmatami bez honoru. Pora też, żeby kościół wziął odpowiedzialność za rydzyka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agrrest [...] 10.07.07, 12:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza weź wuja wyłącz tego capsa bo się czytać nie da 10.07.07, 12:58 a co do treści to rozumiem że masz podobny szacunek dla władz iranu czy talibów - oni również mieli w d.. cały świat i robili co chcieli - no moze poczucie godności własnej mieli ciut wyższe niz ta nasza ekipa Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: My nie zapomnimy i będziemy przypominać... 10.07.07, 11:42 To mam prośbę: napiszcie czasem do KRRiT. O obelgach, o kłamstwach, czy choćby o nielegalnie nadawanych reklamach. Tylko pozornie to nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Można na mnie liczyć. Popieram... 10.07.07, 17:03 Oto kilka wyrywkowych postów zamieszczonych na portalu Forum GW przez użytkownika o ksywie "tadeusz_ja". Najbardziej zatrważające, że tacy nienawistnicy jak "tadeusz_ja" czy "ergo12" i tylu innych dziś mają czelność oskarżać o. T. Rydzyka o obrażanie prezydenta i jego żony. Ta hipokryzja i fałsz po prostu w głowie się nie mieści. Słusznie napisano że "kto bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem". No i broń nas Panie Boże przed takimi "obrońcami". Pisownia oryginalna bez zmian. "W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem, Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim! Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo! Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was! Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą korzysć!! Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!! Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!! Kaczki do kurnika!! Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami! Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!! Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!! Kościól katolicki w Polsce stacza się!!! Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych partyjek z życia pilitycznego w Polsce! Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!! Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!! Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!! Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia" Radio Maryja- organizacja przestepcza "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!! Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […] Swiętość JP2????????? Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera z Torunia! […] Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1 "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już! Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do zlotówki! Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki! Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot? Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski! Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu! Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem! Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski! Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają końca.Pogonimy was jak wściekle psy!! Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę sobie to jedynie wyobrazić!! Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem jest zlodziej rydzyk, Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!! I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę! glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie dotacji dla katolandu!!! Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Jemu maila z gratulacjami! RM zostalo wymienione jako sprawca homofobii w Polsce? ponieważ Radio Maryja jest medium faszystowskim! To wiedz, że ja też wyslalem list do Parlamentu Europejskiego, w którym to napisalem co dzieje się nad wislą, a ten stan nad wislą nazwalem zwyklym faszyzmem! Jasne?? LPR jest partią faszystowską, wystarczy przypatrzyć się Giertychowi i Jego wyczynom! Wyjasniam, pisalem wielokrotnie do PE Tam gdzie trzeba! o ukaranie Polski za antysemityzm, homofobię i pospolity faszyzm.Między innymi przekazalem do Brukseli masę waszych faszystosko brzmiących postów,i robię to dalej, więcej powiem, nie spuszczamy ani na chwilę polskich faszystów "z oka" Ja nie glosowalem ale napisalem do PE o ukaranie Polski! Przyłączyć Dolny Śląsk do Niemiec.... Nie tylko Sląsk, także Pomorze, a wyjdzie to ludziom tam mieszkającym na dobre!" Mam w dupie Twoje IMPONDERABILIA CHCĘ BYĆ WOLNYM CZŁOWIEKIEM! Ludzie, lekarza na tych pojebów !!!!! Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najwyższy czas aby powstrzymać tych oszalałych bliżniaków w marszu ku "Czwartej RP" Zapraszam Galbo! Dostaniesz wpiedol odemnie Polska kraj pavulonu zepchnięta do Azji! I bardzo dobrze! Jest już po kaczkach!! Panie ziobro ty ministrze kaczy! Kiedy zejdziesz mi z oczu mendo?" Odpowiedz Link Zgłoś
macko4 Brak klasy, brak kultury, brak myślenia 10.07.07, 22:55 Całą bandę Potworów i Spółki najlepiej charakteryzuje cytacik z Bułhakowa: "wyłączył mózg z pracy z wprawą działacza partyjnego"... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 08:34 Tak jak nie trawię otca derektora tak mam mieszane odczucia. Z jednej strony z chęcią widziałbym go wywalonym z radia i w wiecznej infamii (na co zasługuje po stokroć). Z drugiej... osiągnąć to powołując się na przepis "obrazy głowy państwa"? Niesmak. To tak jakby zjeść ludożercę w akcie walki z kanibalizmem :P Sam jestem zwolennikiem nieograniczonej swobody wypowiedzi (dlatego np. jedną z niewielu rzeczy za które szanuję GW jest to, że jej fora nie są prewencyjnie cenzorowane) i wolałbym aby otca muchomorka ścignąć za cokolwiek innego. A swoją drogą - sugerowałbym ludziom z PO (za którą przepadam niemal równie mocno jak za PiS) aby już gotowali sobie spot wyborczy z co lepszymi wypowiedziami. Przed wyborami będzie jak znalazł gdy bracia mniejsi znowu będą fraternizować się z ojczulkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 08:50 Mnie by się to zjedzenie kanibala podobało: "Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie". Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 11:14 > wolałbym aby otca muchomorka ścignąć za cokolwiek innego. Jedna skrupulatna kontrola finansowa w jego imperium i razem z wieloma wielebnymi redemptorystami idzie do pula na oko tak na 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Należy zweryfikować proces bezdomnego Huberta 10.07.07, 11:36 Brawo za tę wypowiedź. Jednakże mnie, choćby najlepszy spot PO, nie zmusi do oddania na nich głosu, jeżeli się pokumają z PiS, LPR lub SO, na których w chwili obecnej wieszają psy, słusznie czyniąc z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Platforma bardziej się zeszmaciła 11.07.07, 16:09 ...Tuska ściągnęli (wyglądał jakby po odwyku, albo po kuracji w zakładzie psychiatrycznym)...i chciał odwołać ...13 ministrów, myśląc dureń, że ma większość wespół z wrogiem śmiertelnym Samoobroną, co za hipokryzja i infantylność zarazem. Donaldzie, żeby rządzić trzeba trochę mieć pod sufitem, ...ktoś ci władzy nie załatwi jeżeli sam jej nie zdobędziesz w prawdziwych nie wirtualnych wyborach, a na to się nie zanosi... Odpowiedz Link Zgłoś
rysslowi Re: Obłuda i Hipokryzja, PiS się zeszmacił do koń 10.07.07, 09:35 Maria Kaczyńska powinna odejść od męża. Cóż to za człowiek który nie staje w obronie dobrego imienia żony? Pani Mario myślę,że nie zasluzyla Pani na tekie traktowanie przez męża i najbliższą rodzinę. Władza na pewno jest wiele warta, ale pisał poeta "nic na tym świecie nie jest warte aby człowiek odwrócił się od tego co kocha"/ Życzę Pani odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Obłuda i Hipokryzja, PiS się zeszmacił do koń 10.07.07, 09:38 Pytamy jednego ze strategów PiS: - Będziecie udawali, że deszcz pada? - Będziemy bagatelizowali sprawę, aż wszyscy o tym zapomną. -Na Pawła Zalewskiego premier napadł za nieporównanie łagodniejsze słowa o polityce zagranicznej. A teraz taka pobłażliwość? - Paweł Zalewski nie daje nam kilkuset tysięcy głosów. Sojusz z radiem jest dla nas strategiczny, niezależnie od takich wypowiedzi. - Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Obłuda i Hipokryzja, PiS się zeszmacił do koń 10.07.07, 11:16 kalinowski11 napisał: > To już nie tylko palec, ale całą rękę a wkrótce głowę PiS umieści w rydzykowym > tyłku. Jak można tak się szmacić ? *************************************** Wczoraj Tomasz Wołek w TVN24 określił tłumaczenia Dziedziczaka, jako propagandowy bełkot(!). Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 najlepsze jest to, że Rydzyk nie zaprzecza, on 10.07.07, 08:25 on tylko twierdzi, że nie chciał obrażać, a lud nie zna się na retoryce :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Faktom się nie zaprzecza, fakty się lekceważy... 10.07.07, 08:52 ...to jedna z nauk jakie dają seminaria. Uczą tam jeszcze, że nigdy nie należy przepraszać za słowa, a już przenigdy nie należy przepraszać kobiety. Oto prawdziwe oblicze Kościoła i jego zakłamanych sług w czarnych sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Nie zapomnimy, szczegółnie przy urnie 10.07.07, 07:10 PiS liczy na zbiorową amnezję narodu? O!!! NIE!!!!Nie zapomnimy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula PiS ma racje. Ludzie zapomna bo sa glupi i glusi. 10.07.07, 07:26 Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Re: PiS ma racje. Ludzie zapomna bo sa glupi i gl 10.07.07, 13:24 i tu się mylisz licząc na zbiorową amnezję. Pamiętamy wszystko, każde słowo i czyn - przy urnach wyciagniemy wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Nie zapomnimy, szczegółnie przy urnie 10.07.07, 08:34 wanda43 napisała: > PiS liczy na zbiorową amnezję narodu? > O!!! NIE!!!!Nie zapomnimy!!!! xxxxxxxxxxxxxxx O jakieś Ty dziewczę naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Nie zapomnimy, szczegółnie przy urnie 10.07.07, 08:37 To nie amnezja - to pamięć selektywna. Mózg wielu wyborców po prostu wyprze te wspomnienia z pamięci jako niepasujące do "układanki". Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski wart Pac pałaca, a pałac Paca.. 10.07.07, 07:10 ktoś się dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 [...] 10.07.07, 14:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Zgadza się. Nie zapomnimy (tadziu nie wstydź się) 10.07.07, 16:54 "W Walce z Wami, czarnymi pomiotami gotow jestem sprzysiegnąc z Urbanem, Milerem,Kwasniewskim,i Jaruzelskim! Katoliku_polski1wasze 5 min.już minęlo Niedoczekanie twoje,ta halastra rydzykowa nie pobędzie dlugo! Glupku smierdzący pisuarze, dlaczego wszystkich nazywasz agentami, waswz czas się już skończyl, ten pokurcz już w piętke goni, jest już po was! Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą korzysć!! Proszę Państwa! Dziś o 17-j skończyla się Polska!! Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł Re: to jakiś koszmar !!!!/uciekajmy z Polski!!!!!! Kaczki do kurnika!! Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on buzię! kościól w Polsce próbuje wywolać zimną wojnę z Niemcami! Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!! Gdyby odemnie to zależalo też puściłbym gazociąg po dnie Bałtyku!!! Kościól katolicki w Polsce stacza się!!! Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych partyjek z życia pilitycznego w Polsce! Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!! Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!! Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!! Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia" Radio Maryja- organizacja przestepcza "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!! Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […] Swiętość JP2????????? Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera z Torunia! […] Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1 "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!! Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już! Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do zlotówki! Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki! Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot? Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski! Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu! Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem! Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski! Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają końca.Pogonimy was jak wściekle psy!! Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę sobie to jedynie wyobrazić!! Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem jest zlodziej rydzyk, Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!! I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę! glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie dotacji dla katolandu!!! Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Jemu maila z gratulacjami! RM zostalo wymienione jako sprawca homofobii w Polsce? ponieważ Radio Maryja jest medium faszystowskim! To wiedz, że ja też wyslalem list do Parlamentu Europejskiego, w którym to napisalem co dzieje się nad wislą, a ten stan nad wislą nazwalem zwyklym faszyzmem! Jasne?? LPR jest partią faszystowską, wystarczy przypatrzyć się Giertychowi i Jego wyczynom! Wyjasniam, pisalem wielokrotnie do PE Tam gdzie trzeba! o ukaranie Polski za antysemityzm, homofobię i pospolity faszyzm.Między innymi przekazalem do Brukseli masę waszych faszystosko brzmiących postów,i robię to dalej, więcej powiem, nie spuszczamy ani na chwilę polskich faszystów "z oka" Ja nie glosowalem ale napisalem do PE o ukaranie Polski! Przyłączyć Dolny Śląsk do Niemiec.... Nie tylko Sląsk, także Pomorze, a wyjdzie to ludziom tam mieszkającym na dobre!" Mam w dupie Twoje IMPONDERABILIA CHCĘ BYĆ WOLNYM CZŁOWIEKIEM! Ludzie, lekarza na tych pojebów !!!!! Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najwyższy czas aby powstrzymać tych oszalałych bliżniaków w marszu ku "Czwartej RP" Zapraszam Galbo! Dostaniesz wpiedol odemnie Polska kraj pavulonu zepchnięta do Azji! I bardzo dobrze! Jest już po kaczkach!! Panie ziobro ty ministrze kaczy! Kiedy zejdziesz mi z oczu mendo?" Najbardziej zatrważające, że tacy nienawistni ludzie jak "tadeusz_ja" czy "ergo12" dziś mają czelność oskarżać o. T. Rydzyka o obrażanie prezydenta i jego żony. Ta hipokryzja i fałsz po prostu w głowie się nie mieści. Słusznie napisano że "kto bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem". No i broń nas Panie Boże przed takimi "obrońcami". Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Tadziu jeszcze nie pokazał wszystkiego co potrafi. 10.07.07, 17:26 Układ rządzący rysuje się już całkiem wyraźnie - na samej górze, w charakterze możnego protektora występuje padre Rydzyk, zaś kaczory to jego klienci. Przy takiej konfiguracji władzy, należy się spodziewać dalszych erupcji chrześcijańskiej miłości bliźniego u właściciela moherowego elektoratu, wszak nie ma na tego człowieka żadnego bata - ani rząd, ani episkopat, ani nawet Ewangelia nie są dla niego żadnym autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Bardzo merytoryczne i wizjonerskie nawet... 10.07.07, 17:41 Niestety posada wróżki już obsadzona. Proszę szukać dalej. Może "tadeusz_ja" będzie wiedział coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria nie wolno zapomniec 10.07.07, 07:20 media powinny codziennie i do znudzenia o tym przypominac. Nie dajcie soba sterowac, ciagle nalezy walkowac te wyklady trujacego grzyba, nawet trzymac je jako sygnal w telefonach komorkowych, to nie ma prawa odejsc tak jak wszystkie afery za sprawa panow Kaczynskich- w niebyt, nie dlatego, ze rozwiazane, tylko dlatego, ze mnoza sie nowe. Nalezy przyczepic sie do radiomaryjnej afery jak rzep i siac, siac, siac. Odpowiedz Link Zgłoś
aykro Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 07:20 Ciekaewe, czy Hubert H moze tak się bronić: "Trzeba się znac na retoryce". Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula A nie mowilem? Nic z tego nie bedzie! Ha ha ha 10.07.07, 07:25 Panowie Kaczynscy udowadniaja poprostu ze jako mezczyzni nie maja honoru. To szmaty ktore dla pozostania na stolkach pozwola obrazic kazdego. Matke, Zone, Ojca ..... tylko kotka nie wolno ruszac. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: A nie mowilem? Nic z tego nie bedzie! Ha ha h 10.07.07, 07:53 mozna ich obsikac,byle tylko nie zabrac stolka Odpowiedz Link Zgłoś
daretto GW = ????????? 10.07.07, 07:27 Bardzo proszę o nazwisko tego ważnego polityka PiS, czy jest to może Michnik, Czech ??? Czy komuś z redakcji śniło sie to wszystko. Nie tak dawno sami pluliście na prezydenta, a teraz stajecie w jego "obronie" to szcyt hipokryzji i zdziczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Co? Prawda w oczy kole? 10.07.07, 07:30 Rydzykowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
katczerwonychszmat Prawda w oczy kole? ...prawda to wasz główny wróg! 10.07.07, 08:19 augustus_germanicus_caligula napisał: > Michnikowcu? "Gazeta Wyborcza" od swych narodzin traktowała prawdę jako swego głównego wroga, dlatego Waldemar Łysiak kilkanaście lat temu przezwał tę gazetę "Ministerstwem Prawdy". "Ministerstwo Prawdy" - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
acentymaz5 co kłopoty ze zrozumieniem tekstu ??? 10.07.07, 08:28 katczerwonychszmat napisała: > augustus_germanicus_caligula napisał: > Michnikowcu? wyraźnie jest napisane Rydzykowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: co kłopoty ze zrozumieniem tekstu ??? 10.07.07, 09:36 A potem Ci będzie jeszcze wpierał, że to Ty nie szanujesz prawdy. Typowy moher. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: co kłopoty ze zrozumieniem tekstu ??? 10.07.07, 11:47 A gdzie w tym tekscie masz prawde? naprawde wierzysz ze "strateg" Pisu opowiada takie rzeczy dziennikarzowi Wyborczej? Jeszcze ten tytul z gw lilipucia czcionka, tu pasuje "prawda jest prawda gdy to nasza prawda, a reszta to Gownoprawda" Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Prawda w oczy kole? ...prawda to wasz główny 10.07.07, 11:54 @kat: posługiwanie się słowami Łysiaka to przykład powrotu PRL-u. Łysiak dzięki szczodrości UB wyjeżdżał za zagranicę, chociażby do USA. A teraz Łysiak przymila się do władzy ponownie. Wie, że z komuchami może dojść do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: GW = ????????? 10.07.07, 08:40 daretto napisał: > Bardzo proszę o nazwisko tego ważnego polityka PiS, czy jest to może Michnik, > Czech ??? Czy komuś z redakcji śniło sie to wszystko. Nie tak dawno sami > pluliście na prezydenta, a teraz stajecie w jego "obronie" to szcyt hipokryzji > i zdziczenia. xxxxxxxxxxxxxxx Nieuku naucz się porządnie pisać po polsku,albo wpierw przeczytaj co spłodziłeś i postaraj się poprawić.To już jest SZ C YT wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: GW = ????????? 10.07.07, 09:03 daretto napisał: > Bardzo proszę o nazwisko tego ważnego polityka PiS, czy jest to może Michnik, > Czech ??? Czy komuś z redakcji śniło sie to wszystko. Nie tak dawno sami > pluliście na prezydenta, a teraz stajecie w jego "obronie" to szcyt hipokryzji > i zdziczenia. Równie dobrze można by napisać, że redaktor słonce - jak powiedzial, chcacy zachowac anonimowosc, jeden z pracownikow gazety - to pedofil. To nie dziennikarstwo na poziomie, to poziom rynsztoka. Ciekawe dlaczego jedni moga nazywac innych chorymi z nienawisci, czyli nie wprost - wariatami, a drugim nie wolno wyrazic pogladow na temat aborcji nawet w ostrej formie, gdzie chodzi o zycie ludzkie nie ma zmiluj. Poza tym, to nie pokatna rozmowa ukazujaca nam prawdziwe oblicze ojca Rydzyka, jego poglady znamy od dawna i wiemy, ze nie patyczkuje sie, gdy chodzi o takie sprawy, jak zycie, mowil to publicznie, to nie rozmowy redaktora slonce z ktorych moglismy uslyszec jacy kulturalni i kompetentni dziennikarze pracuja w Gazecie, cytuje: "ku.., my się na tym gazie nie znamy". Ale forumowicze już wiedza, juz im napisano, co maja myslec, a jesli ktos jeszcze nie wie, to inni forumowicze radza: powtarzac, powtarzac, powtarzac. To mentalnosc komunisty: argument powtorzony piaty raz osiaga range prawdy, tak ma wygladac dziennikarstwo wolnej Polski: codziennie, milion gwozdzi w milion desek. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: GW = ????????? 10.07.07, 10:11 nie patyczkuje? ty to chamstwo jakie zaprezentował Rydzyk określasz mianem "patyczkowania"?? nie wiem, czy PIS ci zrobił jakieś pranie mózgu, ale przerażasz mnie. nie interesuje mnie, czy Rydzyk jest księdzem, czy zakonnikiem, czy żydem, czy sodomitą. wiem, że obraził urzedujacego prezydenta i jego żonę. i choć nie lubię Kaczorów, uwazam, że urzędników tego stopnia obrazać nie wolno. a jeśli uważasz, że wolno, to cóż - mogę tylko napisać, żeby się twoja matka poddała eutanazji - co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: GW = ????????? 10.07.07, 12:46 Droga kicciu, tu odpowiem na oba twoje posty. Co do czarownicy, a co miał powiedzieć, o kims, kto jednego dnia modli się w kościele (wg KK aborcja to zbrodnia), a drugiego dnia przyjmuje u siebie zwolenników aborcji - że to jaskółka postępu?! Kiedy jeszcze chodzilem do kosciola, z ambony niezyjacy juz ksiadz mowil, nie - grzmial przed wyborami: "katolik, chrzescijanin nie glosuje na komunistow, na cywilizacje smierci, tacy nie moga nami rzadzic". Liczni parafianie byli oburzeni, i ja tez, mlody bylem - glupi, az doroslem i zetknalem sie z Grudzinskim, z Solzenicynem. Dzis z lezka w oku wspominam tego czlowieka, ktory nie bal sie wygarnac prosto z mostu, kiedy chodzilo o rzeczy fundamentalne, nawet jesliby koscol swiecil pustkami na druga niedziele - Kosciol nie jest od mowienia przyjemnosci, kadzenia wiernym. Zawsze byl pelny. Co do stwierdzenia oszust, to rzeczywiscie stwierdzenie obrazliwe, ale ja mam inne pytanie: czy to prawda, ze jednego dnia pan Kaczynski mowi jedno, a drugiego dnia - drugie? Chcialbym, zeby odpowiedzial nam na to pytanie, zanim "powiesza" Rydzyka, jesli tak, tak bylo, to jak to nazwac i czy mam do tego prawo, czy nie - od ktorego szczebla zaczyna sie ta nietykalnosc w demokracji? Ja bym chcial wiedziec, bo jesli oszukal Rydzyka, to moze i mnie oszukuje, nie glosowalem na PiS, i w przyszlosci tez nie bede, jesli maja wodza... kogo, no, jak to nazwac, alez oczywiscie - oszusta. Jesli slowa sa prawdziwe, to moga byc najostrzejsze, jesli w lagodnej formie nie sa przyjmowane - taka terapia szokowa. Oczywiscie mozna sie obrazac na prawde, przymykac oczy, na pijanstwo jednego prezydenta, na klamstwa drugiego, Main Kampf - trzeciego, ale skutki tego w przyszlosci zazwyczaj sa fatalne. Prania mozgu nikt mi nie zrobil, nie jestem sluchaczem RM, ale ja sie na twoje slowa nie obrazam, chociaz wg twoich kryteriow powinienem, jesli tak uwazasz - twoja sprawa, ja po prostu, nie lubie przyjmowac informacji bezkrytycznie. Natomiast, co do mojej matki, co ty o niej wiesz, ze pozwalasz sobie na takie slowa? Moja matka nie modli sie jednego dnia, nie przysiega razem z moim ojcem, ze bedzie stac na strazy itd., a drugiego dnia przyjmuje u siebie takie! osoby. Nie widzialem u niej na herbatce delegacji przeciwnikow aborcji, czego ja zostalem przez moja matke nauczony, aby wysluchac argumentow obu stron. Co do obrazania forumowicza, niech tam, mea culpa, ze nazywam czlowieka, ktory na wszelki wypadek najpierw bije w morde, dopiero potem pyta, o co chodzi, iz ma rozum w piesci. Politpoprawnosc zbiera wsrod mlodych przerazajace zniwo. W tej chwili akurat jest zakazane slowo czarownica, oszust, ale juz grozby pobicia przechodza bez echa, mieszcza sie w ramach wolnosci slowa, takie grozby pod adresem kaplana, w kazdym razie do momentu, az wypowie sie na lamach Wyborczej jakis autorytet moralny, ze teraz wicie, rozumicie, nie, bo chwilowo sa nam potrzebni. PS. Gdyby jakis premier, albo prezydent zechcial kiedys znowu otworzyc "linie produkcyjna" w Auschwitz, pamietaj!, zeby nie mowic o nim faszysta, albo mordercta itd., bo to wazna figura jest, ktora nalezy szanowac - jak mawiali Niemcy: porzadek musi byc, rozkaz, jest rozkaz. Rozkazali strzelac strzelalismy, gazowac - gazowalismy i przez mysl nam nie przeszlo, ze nasz wodz, to morderca, a szkoda. Byli tacy, niewielu ich bylo i bardzo szybko wszelki sluch o nich zaginal, odnalezli ich potem w ksiegach diabla, jak nazywa sie obozowa dokumentacje hitlerowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: GW = ????????? 10.07.07, 11:08 Kazdy moze wyrazac swoje poglady w takiej formie,w jakiej chce.Powinien tylko nie zzymac sie,kiedy przekroczy granice prawa,czy dobre obyczaje i musi ponosic konsekwencje swojej niewyparzonej gebusi.Pytanie powinno brzmiec ,dlaczego zwykly czlowiek musi ponosic konsekwencje,a taki papcio Rydzyk nie.No i nie jest tu zadnym usprawiedliwieniem,ze poglady ojczulka znamy.To jest ujma na honorze Polakow,a przede wszystkim rzadzacych-znamy,wiemy,ale jestesmy takie tchorze,ze boimy sie polozyc temu kres. Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: GW = ????????? 10.07.07, 12:57 maura4 napisała: > Kazdy moze wyrazac swoje poglady w takiej formie,w jakiej chce.Powinien tylko > nie zzymac sie,kiedy przekroczy granice prawa,czy dobre obyczaje i musi ponosic > > konsekwencje swojej niewyparzonej gebusi.Pytanie powinno brzmiec ,dlaczego > zwykly czlowiek musi ponosic konsekwencje,a taki papcio Rydzyk nie.No i nie > jest tu zadnym usprawiedliwieniem,ze poglady ojczulka znamy.To jest ujma na > honorze Polakow,a przede wszystkim rzadzacych-znamy,wiemy,ale jestesmy takie > tchorze,ze boimy sie polozyc temu kres. Pełna zgoda - odpowiedzialnosc za slowa. Najpierw jenak chcialbym wiedziec czy to co Rydzyk powiedzial jest prawda - o obludnym zachowaniu prezydentowej, oszustwie premiera, roszczeniach lobby zydowskiego, potem niech go skazuja na banicje. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: GW = ????????? 10.07.07, 11:36 boa.donosiciel napisał: > Ciekawe dlaczego jedni moga nazywac innych chorymi z nienawisci, czyli nie > wprost - wariatami, a drugim nie wolno wyrazic pogladow na temat aborcji nawet > w ostrej formie, gdzie chodzi o zycie ludzkie nie ma zmiluj. O aborcji możecie mówić, co chcecie. Możecie zachęcać innych, żeby myśleli tak jak Wy. Możecie nawet chodzić po domach i rozmawiać o tym z ludźmi. Nie macie jednak prawa do narzucania siłą Waszych poglądów wszystkim za pomocą prawa państwowego, ani do obrażania ludzi, którzy mają na ten temat inne zdanie. A do tego głównie ogranicza się Wasza "walka o życie poczęte", bo dla porzuconych dzieci nie robicie NIC. Jest zasadnicza różnica między posiadaniem poglądów i ich głoszeniem, a dążeniem do narzucenia tychże poglądów wszystkim. Osobiście mam większy szacunek do świadków Jehowy niż do katoli spod znaku Rydzyka czy Jurka. Mają swoją wiarę, traktują ją poważnie i zachęcają innych do jej przyjęcia, ale jeśli człowiek powie "apostołom", że nie jest zainteresowany, to grzecznie sobie idą. Nie domagają się wpisania do Konstytucji zakazu transfuzji krwi, bo tak mówi Biblia. Nie proponują politykom swoich głosów w zamian za wprowadzenie ich religii w szkołach. Współczuję Ci, że nie rozumiesz tych prostych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: GW = ????????? 10.07.07, 13:34 Masz do mnie pretensje a sama innych wyzywasz od katoli, wszystkich bez wyjatku, sluchaczy RM (ja RM nie slucham chociaz od czasu do czasu dla zweryfikowania wiadomosci dla poznania opinii drugiej strony - zagladam tam by wysluchac co maja do powiedzenia ich publicysci). Nizej zacytowalas madry tekst, madre argumenty, tu wykazalas, ze sama niewiele z niego zrozumialas, albo zrozumialas, ale nie stosujesz ich w praktyce, zanim zaczniesz pouczac sama daj przyklad, ja przynajmniej nie jestem hipokryta, przyznaja sie szczerze do moich pogladow, bez powodu tez nikogo nie obrazam. Naprawde ciekawy tekst: "Cham nierzadko tłumaczy swoje zachowanie potrzebą ujawniania prawdy. Niezafałszowana moralność wymaga - jak twierdzi - mówienia wszystkiego bez ogródek. Ignorowanie podstawowych względów delikatności i dyskrecji to jego zdaniem wyraz szczerości i prostolinijności. Dobre maniery - to tylko zakłamanie i obłuda. Oburza się głośno na wysuwanie pozornych - jego zdaniem - przeszkód natury moralnej, na puste gesty, na teatralne odgrywanie ról. [...] Jedynie bezwzględne nieliczenie się z niczym służy - w mniemaniu chama - jawności i prawdzie". (z artykułu niemieckiego socjologa Wolfgang Sofsky'ego w tygodniku "Forum" 21/2007 - przytaczam za blogiem Marii Dory). PS. Juz wiem dlaczego nazisci mogli zrobic tak latwo to, czego dokonali - za malo bylo w Niemczech chamow, ktorzy odwazyliby sie glosno i bez ogrodek powiedziec, kim jest Hitler. Taki to kulturalny narod. Kiedys i u nas pojawic moze sie taki przywodca i co, wtedy tez bedziesz kulturalnie cicho siedziec, zeby cie ktos od chamow nie zwyzywal? Oni - Rydzyk i RM - moga sie mylic, aborcja i eutanazja to nie jest droga do nikad, a jesli nie, jesli to oni maja racje? No i chyba maja prawo do gloszenia swojego zdania, ciesze sie ze to przyznajesz, ale prawo do wpisania tych prawd do kostytucji, jesli znajda odpowiednia wiekszosc, tez maja, bo na tym polega demokracja. Moga to wykorzystac rozne lotry, coz demokracja nie jest ustrojem doskonalym, po to mamy wolnosc slowa, to tarcza, bez niej nie ma demokracji, a jaka to wolnosc slowa, jesli pewne poglady mozna, a innych nie wolno publicznie wyglaszac? Rydzyk wypowiedzial te slowa na uczelni a wiec tam gdzie powinno sie na wszystkie strony obracac kazdy czyn rozpatrywac wszystkie mozliwosci by dojsc do prawdy i za to mu robia wymowki ci ktorzy jeszcze niedawno papieza Benedykta XVI bronili przed atakami islamistow ktorym nie wsmak byl cytat ze starozytnej ksiegi na temat islamu. Wasz swiat jest plaski i pozostanie plaski bo taki ma byc heretykow na stos. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kazdy normalny facet by mu przywalił w ryja 10.07.07, 09:43 Takie sa zwyczajowe prawa co do szacunku dla kobiet. Moge nie lubic Kaczyńskich za hipokryzję i nieudaczność w zarządzaniu państwem ale zaden taki lump nie ma prawa obrazać kobiet, tym bardziej zakłamany i pozbawiony honoru klecha Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel Re: Kazdy normalny facet by mu przywalił w ryja 10.07.07, 09:47 Rydzyk atakował poglądy, a nie człowieka, ale Ty tego nie zrozumiesz, bo masz rozum w pięści. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: Kazdy normalny facet by mu przywalił w ryja 10.07.07, 10:14 okreslenie, że prezydent jest oszustem, to obraza człowieka, a nie poglądów nazwanie zony prezydenta czarownicą to atak osobowy - on nie powiedział, że ma poglądy jak czarownice - on ja nazwał czarownicą nie obrazaj ludzi, jak sam nie umiesz myśleć i rozróznić merytorycznej krytyki od personalnych ataków. otóż Rydzyk nie umie tego pierwszego, a poparcie zdobywa dzięki szerzeniu nienawiści wsród takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Kazdy normalny facet by mu przywalił w ryja 10.07.07, 11:14 Zwracanie sie do pani Kaczynskiej-czarownico- i nawolywanie do poddania sie eutanazji,to bylo atakiem na jej poglady ? Ja nie mam pojecia,jakie poglady na rozne sprawy ma pani prezydentowa,bo ona o nich nie mowi.Chyba to ty masz rozum w zadku,jezeli tak naiwnie starasz sie usprawiedliwic papcia,ulubienca wymierajacego gatunku moherowego.Nazywanie prezydenta oszustem,jest ocena ,a nie polemika z pogladami. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Kazdy normalny facet by mu przywalił w ryja 10.07.07, 12:39 boa.donosiciel napisał: > Rydzyk atakował poglądy, a nie człowieka, ale Ty tego nie zrozumiesz, bo masz > rozum w pięści. "Cham nierzadko tłumaczy swoje zachowanie potrzebą ujawniania prawdy. Niezafałszowana moralność wymaga - jak twierdzi - mówienia wszystkiego bez ogródek. Ignorowanie podstawowych względów delikatności i dyskrecji to jego zdaniem wyraz szczerości i prostolinijności. Dobre maniery - to tylko zakłamanie i obłuda. Oburza się głośno na wysuwanie pozornych - jego zdaniem - przeszkód natury moralnej, na puste gesty, na teatralne odgrywanie ról. [...] Jedynie bezwzględne nieliczenie się z niczym służy - w mniemaniu chama - jawności i prawdzie". (z artykułu niemieckiego socjologa Wolfgang Sofsky'ego w tygodniku "Forum" 21/2007 - przytaczam za blogiem Marii Dory). Ale ty tego i tak nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper U mnie wszystko jest proporcjonalne. 10.07.07, 13:19 Jezeli się kogoś obraża, to trzeba liczyc sie ze skutkami, a z tego co ja wiem, pani Kaczyńska nie ma takich pogladów, zaprosiła kobiety róznych opcji by z okazji świeta porozmawiac na rózne tematy, tak jak ja czasem ze swoim proboszczem. Ja wiem co mówie i dla mnie ten cyniczny klecha nie jest człowiekiem honoru a tym bardziej kapłanem głoszącym Dobrą Nowinę. Jego wyznanie wiary jest czysto plemienne: kacyk i bojaźliwi ludkowie. To nie ten wiek, a wiesz kiedy sie pokory nabywa? Jak sie posmakuje własnego razem z trzonowymi, gdybys miał troche przezyc jako facet poznałbtys te madrość życiową, kazdy menel bedzie Cie chwalił jak mu postawisz, jak za często to sie oburzy gdy mu nie postawisz a jak dostanie klapsa w dziasło bedzie ci się kłaniał z daleka. Takie jest prawo buszu. wiesz jaka jest róznica między nami katolikami? Bo nasz Bóg jest nieograniczenie miłosierny, a wy jestescie niemiłosiernie ograniczeni w swych plemiennych wierzeniach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Szatan sie denerwuje ze Matka Przenajswietsza..... 10.07.07, 07:29 ... Boze Ty widzisz i nie strzelasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Szatan sie denerwuje ze Matka Przenajswietsza 10.07.07, 08:42 No wiesz... Muchomorek kwalifikuje się do uznania go za heretyka, tylko KK nie pójdzie z nim "na noże", bo to groziłoby im rozłamem (w Polsce). Gdyby naprawdę chcieli to wystarczył by jeden list z Watykanu a ociec derektor zostałby przeflancowany na Kamczatkę, czy inne Kuryle. No ew. na Nową Zelandię. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Szatan sie denerwuje ze Matka Przenajswietsza 10.07.07, 08:51 nikodem_73 napisał: > No wiesz... Muchomorek kwalifikuje się do uznania go za heretyka, tylko KK nie > pójdzie z nim "na noże", bo to groziłoby im rozłamem (w Polsce). Gdyby naprawdę > chcieli to wystarczył by jeden list z Watykanu a ociec derektor zostałby > przeflancowany na Kamczatkę, czy inne Kuryle. No ew. na Nową Zelandię. xxxxxxxxxxxxxxxxx I za co Ty chcesz karać te krainy.Tylko dlatego,że Rydzyk jest durny. Odpowiedz Link Zgłoś
aotearoa Re: Szatan sie denerwuje ze Matka Przenajswietsza 10.07.07, 11:59 No co ty chcesz od Nowej Zelandii? Bardzo sympatyczny kraj i nic nam nie zrobil, zeby zaslugiwac na taki "prezent" od nas! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A co z Kartoflem???? 10.07.07, 07:30 A gdy Kaczynski był porównywane przez niemiecką gazetę do kartofla to "Wyborcza" pisała żeby to zbagatelizować. Skąd teraz taka troska o Kaczyńskiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: A co z Kartoflem???? 10.07.07, 08:47 jacek2235 napisał: > A gdy Kaczynski był porównywane przez niemiecką gazetę do kartofla > to "Wyborcza" pisała żeby to zbagatelizować. Skąd teraz taka troska o > Kaczyńskiego????? xxxxxxxxxxxxxxx Jacuś Ty masz problem.Nie rozumiesz tego co przed chwilą przeczytałeś. Jesteś idiotą czy tylko udajesz,ale myślę,że jednak to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor7 Żydzińskiego na świadka??? Zdurnieli 10.07.07, 07:41 "Abp Józef Życiński uznał słowa Rydzyka za sprzeczne z Ewangelią." Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Żydzińskiego na świadka??? Zdurnieli 10.07.07, 08:47 A wiesz KATOLIKU, że twój Bóg był Żydem? A "przenajświętsza panienka" to normalnie gudłajka. A teraz dam ci mały quiz do rozwiązania: co masz sądzić o księżach, którzy to z Żydówki robią Królową Polski. :> Będziesz miał zgryz. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Żydzińskiego na świadka??? Zdurnieli 10.07.07, 08:57 nikodem_73 napisał: > A wiesz KATOLIKU, że twój Bóg był Żydem? A "przenajświętsza panienka" to > normalnie gudłajka. A teraz dam ci mały quiz do rozwiązania: co masz sądzić o > księżach, którzy to z Żydówki robią Królową Polski. :> Będziesz miał zgryz. xxxxxxxxxxxxxx To jeszcze nic.Gdyby do niego dotarło to,że ta*przenajświętsza panienka*była Żydówką i do tego panią lekkich obyczajów.To dopiero byłby zgryz dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
manybody Panie Prezydencie niech sie Pan nie ośmiesza i 10.07.07, 07:44 da sobie spokój z tym oszołomem. Odetnie sie od niego bo to śmiech na sali, co on z Panem robi. Odpowiedz Link Zgłoś
wloryp [...] 10.07.07, 07:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamyszka Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 07:51 Nie rozumiem co sie dzieje . Od czasów wojny minęlo ponad 60 lat . Od czasow zmiany ustroju prawie 20. Od 5 lat jestesmy w UNI . Piekny dorobek , a jednoczesnie jest to czas zaprzepaszczonych szans . Wyprzedzily nas gospodarczo kraje , ktore byly zawsze w rankingach daleko za nami . A my ... wybieramy takich ludzi na jakich zaslugujemy . I pozwalamy im rzadzic . Urzadzamy polowanie na czarownice , szukamy wymyslonych wrogow , szukamy problemow tam gdzie ich nie ma . Problemem zas sa biedne pielegniarki , glodne dzieci, emeryci, osoby chore , ktorym odmawia sie prawa do renty i pozostawia bez srodkow do zycia . No i w tym wszystkim kropke nad i postawiil ksiadz Rydzyk . Moze on wie wiecej , moze ma zdolnosc jasnowidzenia ? W niedziele pyta czy koalicja przetrwa a w poniedzialek koalicja juz nie istnieje . Zabraklo mi slów przerazenia jak uslyszalam to co powiedzial na temat Prezydenta i jego zony , na temat naszego kraju . Coraz czesciej i wprost mowi o walce z szatanem . Mam wrazenie , ze go widzi , ze ma z nim do czynienia na co dzien . Czy nie sadzicie Panstwo , ze nalezy wypedzic szatana poprzez odprawienie egzorcyzmow nad ksiedzem ? Ale zamiast zadbac o czesc i honor zony Prezydenta , Premier rozwala koalicje wypedzajac Lepera . Wierze , ze tym razem Leper nie wejdzie juz do tego rzadu. Bylby bez honoru . A chocbysmy powiedzieli cokolwiek na jego temat , to wierze , ze honor Polskiego Chlopa bedzie uratowany . Rolnicy nie doceniaja ile dobrego zrobil on dla nich . Jesli przyjdzie ktos nastepny moze wszystko sie zdarzyc . Zacznijmy chocby od tego ze rusza sie wreszcie skladki na KRUS nieporownywalnie nizsze od skladek dla osob nie zwiazanych z dzialalnoscia rolnicza . Znikna problemy emerytalne i srodki na ich wyplaty . Zastanawiam sie gdzie podzial sie patriotyzm . Czy ktokolwiek mysli jak nas widzi swiat? Co sie dzieje ? Wstyd , po prostu wstyd . Jesli zatem ksiadz Rydzym mowi , ze mamy czasy trudniejsze od komunistycznych , to zastanawiam sie jak moglo do tego dojsc , by ktos mogl bezkarnie obrazac glowe Panstwa , obrazac Polakow i wlos mu z glowy nie spadnie . Jak moglo sie stac , ze ktos staje sie na naszych oczach dyktatorem i my godzimy sie na to . Czy to strach , czy bezsilnosc ? Wstyd , po prostu coraz wiekszy wstyd byc Polakiem . Mimo to gdy znow pojade na urlop za granice powiem dumnie jestem POLKĄ, bo moja polskośc to dzien dzisiejszy , to praca i wychowawcza i materialna . Bo dla mnie Polska to nasze morze i Tatry , to jeziora i rzeki to ludzie ktorzy trwale i pieknie zapisali sie w histori... I tylko mi zal , ze reprezentuja mnie ludzie ktorzy nie potrafia i nie chca kierowac rozwojem gospodarczym naszego kraju , a zajmuja sie rozniecaniem kolejnych klotni . Przytocze przyslowie , ktore wiele lat temu uslyszalam " Jak ojciec glupi to dzieciom bieda " Pozostawiam to pod rozwage wszystkim tym , ktorzy mienia sie byc ojcami i naszego zycia duchowego , rodzinnego ale i ekonomicznego . Co to za ojciec ktory ma pelna spizarnię jadła , gdy jego dzieci gloduja i są wysmiewane przez innych . Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Blyskotliwa retoryka Radia Maryja 10.07.07, 07:55 Blyskotliwa retoryka Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
marsar651 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 07:55 To nie Rydzykowi wolno wszystko tylko KK. Powoli tracimy swoją państwowość, stajemy się LENNEM KOŚCIELNYM. Jest to przejaw braku odpowiedzialności za państwo. Rzeczywiście nie posiada już ono autorytetu, nawet wśród własnego narodu. Odpowiedzialni za zniszczenie powagi państwa są jednak Kaczyńscy, którzy dla władzy są gotowi zrobić wszystko i nie reagują w odpowiedni sposób na próby dewaluacji autorytetu najwyższych organów państwa. Nie zdają sobie tylko sprawy z tego, że powoli stają się złośliwymi, żądnymi zemsty i godnymi pogardy MARIONETKAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
miastus szatan, czarownica... 10.07.07, 07:56 ...mam wrazenie ze zapedzono nas do sredniowiecza Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: szatan, czarownica... 10.07.07, 20:54 Otóż to, proszę szanownego kolegi, otóż to. Nasi "u władzy" operują retoryką dziecka z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Plują w pysk PiSdzielcom. A dla nich deszcz pada 10.07.07, 08:15 Na kolana przed imamem. Dla głosów toruńskich starych moherowych gotowi jesteście udać, że deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
katczerwonychszmat Co wolno o. Michnikowi? 10.07.07, 08:16 "Gazeta Wyborcza" od swych narodzin traktowała prawdę jako swego głównego wroga, dlatego Waldemar Łysiak kilkanaście lat temu przezwał tę gazetę "Ministerstwem Prawdy". "Ministerstwo Prawdy" - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Plastelina? Zmieniles nick? Slusznie bo jak tu.... 10.07.07, 08:35 ... teraz trwac przy wlasnych pogladach Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Co wolno o. Michnikowi? 10.07.07, 09:08 katczerwonychszmat napisała: > "Gazeta Wyborcza" od swych narodzin traktowała prawdę jako swego głównego wroga > , > dlatego Waldemar Łysiak kilkanaście lat temu przezwał tę gazetę "Ministerstwem > Prawdy". "Ministerstwo Prawdy" - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. xxxxxxxxxxxxx Powtarzasz się idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Więcej niż klesze Rydzykowi 10.07.07, 09:09 Sekciarz zdaje się, że jest "sługą Chrystusa". W przypadku tego szatana, słowa o Chrystusie grzęzną w gardle Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Co wolno o. Michnikowi? 10.07.07, 11:46 katczerwonychszmat napisała: > "Gazeta Wyborcza" od swych narodzin traktowała prawdę jako swego głównego wroga > , > dlatego Waldemar Łysiak kilkanaście lat temu przezwał tę gazetę "Ministerstwem > Prawdy". "Ministerstwo Prawdy" - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. A jeszcze dawniej, jakieś 30 lat temu, Łysiak był gwiazdą czerwonych mediów i pupilkiem PRL-owskich władz. Bez problemu jeździł po świecie tam i z powrotem (polski miał paszport na sercu - nie pytajcie, skąd go wziął), a potem pisał o tym książki, które komunistyczne wydawnictwa wydawały mu w dużych nakładach, za co odbierał państwowe nagrody z rąk partyjnych bonzów. Przez lata miał monopol na pewnego rodzaju literaturę. Dlatego po 90 roku, gdy na rynku ukazało się nagle mnóstwo innych ciekawych książek tego typu, chociażby zagranicznych przekładów, nie mógł się z tym pogodzić, i wymyślił sobie spiskową teorię o salonie, który jest wszystkiemu winien. Wielu ludzi, zwłaszcza młodych, o tym nie wie i uważa go za wielkiego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 08:19 Rydzyk jest na stałe naćpany. Watażka Lepper jest już u kresu swoich możliwości. Sam kiedyś powiedział, że władzę przyniosą mu na tacy. Czekam, kiedy to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Ciekawe czy beda Rydzyka scigac z urzedu 10.07.07, 08:21 Ciekawe czy tak jak w przypadku bezdomnego, Rydzyk bedzie sciagany z urzedu. Jesli nie to znaczy ze prokuratura tez jest juz opanowana przez klamcow z PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Ciekawe czy beda Rydzyka scigac z urzedu 10.07.07, 08:25 evald napisał: > Ciekawe czy tak jak w przypadku bezdomnego, Rydzyk bedzie sciagany z urzedu. > Jesli nie to znaczy ze prokuratura tez jest juz opanowana przez klamcow z PiSu. > .. oczywiście, że nie będzie. nasz prokuratura, opanowana przez pisowskie ścierwo, potrafi skutecznie gonić bezdomnych. w przypadku śmiecia rydzyka, cały PiS udaje, że nic się nie stało... awantura z lepperem jest tylko przykrywką i ma sprawić, by społeczeństwo zajęło się czymś innym. rydzyka nie ruszą, bo słuchacze radia co ma ryja są żelaznym elektoratem tego pisowskiego śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Ciekawe czy beda Rydzyka scigac z urzedu 10.07.07, 11:47 evald napisał: > Ciekawe czy tak jak w przypadku bezdomnego, Rydzyk bedzie sciagany z urzedu. > Jesli nie to znaczy ze prokuratura tez jest juz opanowana przez klamcow z PiSu. > .. Nie, w PiSowskiej nowomowie to się nazywa "odzyskana". Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Ciekawe czy beda Rydzyka scigac z urzedu 10.07.07, 20:56 Chyba trzeba trochę skrócić pytanie, do: Ciekawe czy będą Rydzyka ścigać? Kropka. Ale osobiście wątpię, bo w Polsce aferom się łby ukręca lub śledztwo się prowadzi latami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 08:21 przecież wyrzucenie leppera i ta szopka służy tylko wyciszeniu skandalu z rydzykiem. za chwilę każdy będzie gadał o wcześniejszych wyborach, a o rydzyku zapomną. wtedy ta świnia kaczyński przyjmie leppera do koalucji i jeszcze przez dwa lata takich szopek będziemy świadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Co wolno o. Rydzykowi, a obraza Prezydenta RP 10.07.07, 08:22 PiS znowu kreuje rzeczywistość. Obraza Prezydenta RP to fakt, który powinien zostać zbadany prze Prokuraturę. jeżeli miał miejsce, to pozostaje sąd, a nie PiSowskie obsychanie. Jeżeli pomimo stwierdzonego faktu PiS będzie utrzymywał kontakty z Radiem Maryja, to podpisuje się pod zasadą: cel uświęca środki. Zasadę tę świat polityki odrzucił po II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś