Dodaj do ulubionych

Żydzi, myślcie inaczej o Polakach

19.07.07, 08:31
Gdyby napisał to samo Polak zostałby odsądzony, także przez GW, od czci i
wiary i przylepiono by mu łatkę antysemityzmu. W stosunkach między Polską a
środowiskami żydowskimi (szczególnie tymi z Ameryki) naprawdę trzeba coś
zmienić.
Obserwuj wątek
    • piechstolem Żydzi, myślcie inaczej o Polakach 19.07.07, 08:33
      Ludzie dobrej woli oraz głupcy są w każdym narodzie. Truizm, ale trzeba go
      powtarzać. Chciałbym dożyć czasów, gdy będzie można powiedzieć: "Polak - Żyd,
      dwa bratanki". Trzeba nad tym wciąż pracować, dobrze że pojawiają się takie
      sygnały w Izraelu.

Rydzyk musi odejść!

<a href="www.piech.stolem.net">www.piech.stolem.net</a>
      • scibor3 Re: Żydzi, myślcie inaczej o Polakach 19.07.07, 09:17
        Nie możemy być bratankami. Mamy za bardzo odmienne haplotypy. Może dalekimi
        kuzynami. Zresztą owe przysłowie "Polak, Węgier - dwa bratanki" powstało z myślą
        nie o Wegrach tych właściwych tylko o ...Słowakach.
      • polonski Ciekawa sprawa... 19.07.07, 11:21
        Patrzyli z gory na polonskiego w latach 60 bo mogli uciekac na "zachod".A teraz
        jak poczuli kase(ktora maja nadzieje wyrwac polakom) i paszporty europejskie to
        zaczyna byc glosno o nich.
        Pamietam doskonale jak podczas mojego dlugoletniego pobytu w USA podgryzali
        mnie i innych Polskich Ludzi i starali sie dyskryminowac na kazdym kroku.
        Najgorsi byli ci co mieli tzw. "korzenie" polskie (szczegolnie wsciekla grupa
        ludzi)
        Jezeli o mnie chodzi to dalej moga rozrabiac a ich panstwo, czy ubezpieczalnia
        i tak zwroci koszty zniszczena jak nie to mamy "dobre" wiezienia dla
        przestepcow m.i. zydowskich.
        No problem Brother_Jew.

Nie zarzucaj mi antysemityzmu bo mam bardzo dobrych kolegow w Izraelu (sa to
        prawdziwi Zydzi a nie "zarazeni" wrogoscia do polonskiego).

Bron nas boze przed zbytnia przyjaznia zydowska. Czy nie mozna raz do cholery
        miec spokoj z zydowskimi sprawami.Czy nie moga sobie zyc w swoim kraju i
        odpieprzyc sie od polonskiego.
        • kauzyperda Re: Ciekawa sprawa... 19.07.07, 16:54
          Cóż, jak dorabiałem na studiach w USA to wolałem pracować dla Żyda niż dla
          Polaka. Z pierwszym szło się dogadać, a Polak tylko patrzy jak rodaka
          wykorzystac i oszukać.

Inna sprawa, że Żydzi faktycznie za nami nie przepadają. To chyba taka
          podświadoma chęć odwetu za krzywdy historyczne tylko skierowana nie przeciw
          faktycznym krzywdzicielom, ale przeciw tym, których poprostu łatwiej
          nienawidzieć bo są pod jakimś względem słabsi. Żydowi łatwiej nienawidzieć
          Polaka, bo jest od niego najczęściej biedniejszy. Nienawidząc Niemca czuje się
          durnie, bo szkop go wyśmieje zza szyby swojego merola.

Podobnie zresztą jest z nami. Głupio nam boczyć się na Niemców za miliony
          zabitych ale z przyjemnością wielu Polaków nienawidzi Rosjan za mniejsze
          przewiny, bo przeciętny Rosjanin jest biedniejszy od przeciętnego Polaka.
          • el.es Re: Ciekawa sprawa... 19.07.07, 17:45
            No wiesz... Zydzi nienawidzili Niemcow tylko do czasu, az Niemcy sypneli grubymi
            milionami. Polska tez bedzie wrogiem do czasu, az nie spelni ich zadan
            finansowych :-/
      • jendrek57 Żydzi nie mogą myśleć inaczej! 19.07.07, 11:43
        Każdy, kto nie jest żydem, jest gojem czyli podczłowiekiem - tak mają napisane
        w Talmudzie, a prawdy talmudyczne nie podlegają dyskusji. Żyd, który zaczął
        myśleć "inaczej", postawiłby sie w opozycji do swego rabina i gminy.
    • kiviwa Żydzi, myślcie inaczej o Polakach 19.07.07, 08:54
      Ten cytat wiele mówi:"choć przyznaje, że antysemityzmu nie udało się w Polsce -
      ani nigdzie indziej na świecie - wykorzenić". Wiele mówi o samych Żydach, czymś
      zniechęcają do siebie...
    • deerzet Re: :[...Trupów] - sam Pan trup -odruch wymiotny.. 19.07.07, 09:43
      ...mozna hamować. Lekami.
      Myśl nowocześnie człeku.
      Inaczej zmarnowan będziesz...
    • nether1 Re: Żydzi, myślcie inaczej o Polakach 19.07.07, 14:40
      Wiesz co, z tym odsadzaniem od czci i wiary to raczej przesadzasz. O ile sie
      nie myle, to wlasnie na lamach Wyborczej dosc niedawno pojawil sie artykul na
      temat zlego zachowania mlodziezy izraelskiej podczas wizyt w Polsce.
      Nie mam przed soba archiwum, ale mam wrazenie, ze przez lata bylo tez wiele
      innych artykulow krytycznych nt. polityki izraela, czy mentalnosci czesci Zydow
      amerykanskich itd. itd.
      A to, ze czesc amerykanskich Zydow jest niedoinformowana (tak jak wiekszosc
      Amerykanow)i kultywuje prymitywne stereotypy nt Polakow, to tez prawda. Ciekawy
      temat na rozszerzona analize historyczno-socjologiczna, zreszta.
      Tak jak duza czesc Polakow kultywuje prymitywne stereotypy rodem z 'Rycerza
      Niepokalanej', Der Stûrmera lub Protokolow Medrcow Syjonu. W czym aktywnie
      sekunduje im czesc przedstawicieli polskiego Kosciola Katolickiego.
      I potem zieje sie nienawiscia do tych mitycznych stworow ktore samemu sie
      stworzylo.Bo prawdziwego Zyda malo kto w dzisiejszej Polsce widzial.
      Rowniez prawda, ze malo ktory amerykanski Zyd kiedykolwiek widzial Polaka.

Podobnie w relacjach polsko-ukrainskich, turecko-ormianskich, serbsko-
      chorwackich....itd, itd, itd.
      Nienawisc- rasowa lub nacjonalistyczna, entuzjastycznie hodowana, szczelnie
      obudowana odpowiednimi ideologiami, mitologiami, klamstwami i polprawdami, jest
      zrodlem cierpien, takze dla tych, ktorzy ja odczuwaja, a czasem tylko dla nich.
      A to mozna zmienic. Wszyscy jestesmy w stanie przestac nienawidzic i zajac sie
      budowa a nie destrukcja To zalezy od nas.
    • toja3003 Co to znaczy „nie okazują szacunku”? Bo nie 19.07.07, 16:14
      Co to znaczy „nie okazują szacunku”? Bo nie schodzą z chodnika z ukłonem,
      zdejmując czapkę przed „gospodarzem”? Jeżeli ktoś popełnia przestępstwo, np.
      demoluje hotel, to na to mamy chyba w Polsce paragrafy i te powinny obowiązywać
      każdego a jeśli „brak szacunku” nie jest przestępstwem to po co o tym pisać
      skoro nie mówi się konkretnie o co chodzi.
      • el.es O to chodzi... 19.07.07, 17:51
        przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2916&Itemid=58
    • maaac Jedni tylko piszą inni działają. 19.07.07, 17:40
      Prosze bardzo konkretna fundacja zajmująca się konkretną działalnością uczenia
      dzieci żydowskich, że Polska to nie tylko kraj grobów i "morderców ich
      przodków".
      Z drugiej strony polskie dzieci mogą zobaczyć jaka jest różnica
      pomiędzy 'żydami' z www.polonica.net, a prawdziwymi Żydami.
      Jedne i drugie są mocno zdziwione, że prawda wygląda ciut inaczej niż oszołomy
      z obydwu stron próbują im wmówić.
      Polecam również książkę "Trudne pytania"
      www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,491670.html#fullinfo
      Są to pytania padające właśnie w czasie takich kontaktów i próba odpowiedzi na
      nie (jedne co mi brakowało to nieobecność przedstawienia racji strony
      palestyńskiej w pytaniu dotyczącym konfliktu Izrael-Palestyna).
      • wet3 Zydzi, myslcie inaczej o Polakach 19.07.07, 17:58
        Jedna jaskolka nie czyni wiosny! Einmal ist keinmal!!!
        PS - Ale dobre i to. Moze za tym cos ruszy?
        • gamil-wasim bylem pare razy w Izraelu i 19.07.07, 18:49
          zadnej wrogosci nie odczulem-wrecz przeciwnie: co druga osoba mi opowiadala, ze
          ma ojca/matke/zone/meza z Polski i bylo bardzo sympatycznie.
          • czarek1 Re: bylem pare razy w Izraelu i 19.07.07, 19:20
            Z tej calej dyskusji nasuwa mi sie kilka uwag:
            1 - To nie kto inny, ale qwlasnei GW wydrukowala ow artykul krytyczny o
            izraelskeij mlodziezy - i bardzo slusznei, jesli jacys przedstawiciele tej
            mlodziezy zachowywali sie zle. Widac wiec, z eGW wcale nei jest, jak to zcesto
            rozne junkiery wypisuja - agencja Mossadu
            2 - Kilku swirow zydowskich z jednym Polakiem staraja sie bezskutecznie uzyskac
            miliardy dolarow odszkodowania od rzadu polskiego zreszta calkiem
            bezpodsatwinie. Rydzykowcy to rozdmuchali, starszac wszystkich Polakow Zydami.
            3 - rzeczywiscie, poziom wiedzy n/t Polski i Polakow jest strasznie niski w
            USA, niezaleznie od pochodzenai etnicznego i wyznania obywatela.
            4 - Nie bylem nigdy w Izraelu, ale slyszalem od ludzi (Polakow), ktorzy
            byli,ze tamtejsci ludzie byli do nich bardzo serdeczni
            5 - Wielu Zydow w Kanadzie i w Ameryce nosi w sobie (albo pzreneisione na
            mlodsze pokolenia) starszne doswiadczenia z Polakami - akurat antysemitami,
            ktorzy ich skrzywdzili w Polsce. Wiadomo,ze byly pogromy, nei tylko w Kielcach.
            Swaidomosc zlego pozostaje w pamieci znacznie dluzej, niz swiadomosc dobrego.
            To mogly byc (ze strony Polakow) jednostki, mety, szumowinuy) ale dla
            pokrzywdzonego staja sie stereotypami.
            6 O idiotyzmach napisanych w tym watku na temat Talmudu i pojow - podludzi nie
            bede rozprawial. Zasluguja na wysmianie a ich auotor na dobrego psychiatre.
            • wet3 Re: czarek1 19.07.07, 20:17
              Dzieki za opowiadanie bajek dla grzecznych dzieci. Jakie to wzruszajace. Chyba
              sie posikam ze smiechu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka