voqo 23.07.07, 08:32 Dziennikarzowi GW trzeba pomóc, tak? Ale gdy to Michnik wytacza procesy karne na lewo i prawo, wszystkim mającym inne niż on zdanie, to wtedy jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faiga_danielak Czas bojkotować żydowskie i niemieckie gadzinówki 23.07.07, 11:24 a kioskarzy karać przykładnie np. spaleniem kiosku. Odpowiedz Link Zgłoś
gorf Re: stanowisko izby wydawcow prasy 23.07.07, 11:11 Michnik nie wytacza procesow karnych bo nie jest prokuratorem, ani tez nie donosi do prokuratury. sklada pozwy cywilne przeciw ludziom ktorzy jego zdaniem naruszyli jego dobra osobiste. czy slusznie, nie mnie wnikac, ja bym raczej z takiej mozliwosci nie korzystal. Ale akurat izba wydawcow prasy apeluje zeby takie sprawy rozstrzygac w drodze postepowania cywilnego. czyli tak jak michnik... Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Michnik vel Szechter na banicję! 23.07.07, 11:33 Grupa trzymająca sondaże (i nie tylko) www.pgb.org.pl/old/index.php?id=76 trzeba więc oczyścić Polskę ze szpiegów, denuncjatorów, komunistycznych bandziorów, masonów i wszelkiego rodzaju POLONOFOBÓW. Zacytuję tu fragment z wykładów Mędrca Syjonu, może to da wam do myślenia jaką ideologią jesteście naszpikowani: § 10. Jak owładnąć opinią społeczną? Aby owładnąć opinią społeczną, należy ją doprowadzić do dezorientacji, głosząc z różnych stron tyle poglądów społecznych i tak długo, dopóki goje nie zbłądzą w tym labiryncie i nie zrozumieją, że najlepiej jest nie mieć żadnych przekonań co do spraw politycznych, których społeczeństwo nie może być świadome, bowiem świadomy jest ich tylko ten, kto kieruje społeczeństwem. Oto tajemnica pierwsza. Druga tajemnica, której posiadanie jest konieczne dla sprawowania z powodzeniem rządów, polega na tym, by o tyle rozplenić wady narodowe, przyzwyczajenia, namiętności, warunki współżycia, aby nikt nie mógł zrozumieć tego chaosu, oraz aby ludzie przestali pojmować się wzajemnie. Środek ten posuży jeszcze do zasiania waśni wśródd wszystkich partii, do rozczłonkowania sił zbiorowych, które nie chcą jeszcze ukorzyć sić przed nami, do wyzucia z odwagi wszelkiej inicjatywy osobistej, zdolnej choć trochę szkodzić sprawie naszej. Cytat jednego z forumowiczów (pewnie mi wybaczy) Byłbym niezmiernie mojej ulubionej gazecie zobowiązany, gdyby jednak dziś, gdy emocje i podniecający zapach juchy zwierzyny tropionej przez kauzperdów w stylu Rokity już wygasły, Gazeta Wyborcza wyjaśniła uczciwie ludziom - nie potrafiącym się rozeznać w tych prawniczych wywijasach, dobrych dla np. nadwornych krętaczy prezydentow ale nie dla czytleników - co następuje; 1. Czy to dobrze, że Jakubowska - czego nigdy zresztą nie kryła i za co ją wówczas podziwialem - wprowadziła zmiany mające uniemożliwić prywatyzację naszej telewizji regionalnej - czy to było niedobre dla Polski i Polaków? (nawet jeśli "GW" bardzo chciała je kupić - jak np. kupiła Radio Clasic i przerobiła na jakieś g... ) Czy dobrze, że telewizja regionalna jest jeszcze telewizją publiczną - czy lepiej żeby już należała do Murdocha czy jakiegoś innego Augsteina? 2. O to samo chodziło - czego tak arcyprofesjonalni żurnaliści nam nie wyjaśniają - przy skreśleniu słów "i czasposima". Trzeba więc znów spytać: Czy to dobrze, że jeszcze niecałe media (choć prawie całe) należą np. do Niemców - czy niedobrze? Ja wprawdzie na to swój pogląd mam, ale wypadałoby to wyjaśnić Czytelnikom "GW", skoro i w niej samej zmienił sie już pogląd na inwestycje kapitału zagranicznego w media polskie, czego świadectwem choćby wojennka z beobachter nazywanym przez "GW" "Der Dziennik"... Słuszna zresztą... Chyba, że uważacie w gruncie rzeczy tak, jak brat Waszego zastępcy naczelnego - Jacek Kurski: że ludziom można wcisnąć każdą ciemnotę... Może nawet,co byłoby logiczne,uważacie, że skoro już wyprzedano cały polski przemysł, o którym, by obniżyć jego cenę, mawiano się, że to skansen i pozbyto się już całej energetyki, to nie powinno być również mediów o polskich korzeniach, żeby nie mogły o tym pisać, jeno media polsko-języczne? Trzeba się w podobnych sprawach jasno wypowiadać, jeśli jesteście uczciwi, żeby nie oddawać pola w dyskusji na te tematy np. red.Michalkiewiczowi czy innym, których tak za to wciąż krytykujecie. Było wiele dobrego w latach, które teraz wspominacie, ale rozbój jaki przy podniesionej kurtynie bez żadnych(procz NIK) protestów odbył się na polskiej gospodarce, to była zwyczajna granda. Odpowiedz Link Zgłoś
macborys Re: Michnik vel Szechter na banicję! 23.07.07, 16:43 kup sobie kolko i stuknij sie w czolko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś