Dodaj do ulubionych

Samoobronę czeka rozłam?

01.08.07, 20:15
Haha, odnowa moralna, hahahahahahaha.

Dupy przyspawane do stołków, tłuste łapska przyspawane do poselskich diet.

Hahahahahaha. Jarosław Kaczyński powinien być dumny ze swojego dzieła!
Obserwuj wątek
    • rakieter hehe 01.08.07, 20:18
      Psy lancuchowe kaczyzmu! :)
      • dominik.olsztyn Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 20:19
        .
        • wrojoz Brawo Kaczyński z kryminalistami spóła.! 01.08.07, 20:58
          • tetlian Re: Brawo Kaczyński z kryminalistami spóła.! 01.08.07, 21:04
            Jednym słowem kabaret.
            • douglasmclloyd ^^^^^___S___A___M___O___O___B___O ___R___A___^^^^^^ 01.08.07, 21:29
              Samoobora do gnoju!
              • diwa_z_jowit6 S__Z__A__M__B__O____I____B__R__O_ _N__A 01.08.07, 22:07
            • konread Re: Brawo Kaczyński z kryminalistami spóła.! 01.08.07, 21:34
              A miało być tak pięknie, koalicja miała trwać 5 a nawet 50 kadencji w/g
              kaczystów, brunatnych giertyszków i pospolitych przestępców od mulata:(
            • charybdis Wcale mi nie żal Leppera. 01.08.07, 22:45
              Tak kończą wszyscy, którzy wdają się w konszachty z Jaro K.
              Ohydny Roman będzie następny... ;)
              • koloratura1 Re: Wcale mi nie żal Leppera. 02.08.07, 05:30
                charybdis napisał:

> Tak kończą wszyscy, którzy wdają się w konszachty z Jaro K.
                > Ohydny Roman będzie następny... ;)

A czyżby w kolejce ustawiał się Tusk?
          • kazik.k Re: Brawo Kaczyński z kryminalistami spóła.! 02.08.07, 19:54
            mnie to juz nawet rzygac sie nie chce!nie mam czym!zlodzieja i oszusta z torunia
            wyrzygalem razem z watykanskimi swietosciami!!!"koalicje"-wyrzygalem razem ze
            skarlalymi kurduplami!nie mam juz czym rzygac!!!
        • poszeklu SO bez Leppera - poslowie chca do PiSu 01.08.07, 20:59
          Bat weksli stosowany wobec nieposlusznych, przestal dzialac.
          Lepper zbiera owoce wiernosci. Stolki sa bardziej pociagajace
          dla poslow Samoobrony niz watpliwa solidarnosc z obsmarowanym
          "Wodzem".
          Jak dalej tak pojdzie, to i wybory nie beda potrzene, a PiS
          pochlonawszy czesc Samoobrony bedzie podpisywal nowe koalicje,
          choc byc moze z tymi samymi koalicjantami.
          • kralik111 Re: SO bez Leppera - poslowie chca do PiSu 01.08.07, 21:02
            poszeklu napisał:

> Bat weksli stosowany wobec nieposlusznych, przestal dzialac.
            > Lepper zbiera owoce wiernosci. Stolki sa bardziej pociagajace
            > dla poslow Samoobrony niz watpliwa solidarnosc z obsmarowanym
            > "Wodzem".
            > Jak dalej tak pojdzie, to i wybory nie beda potrzene, a PiS
            > pochlonawszy czesc Samoobrony bedzie podpisywal nowe koalicje,
            > choc byc moze z tymi samymi koalicjantami.

PiS pochlaniajac Samobroona samoczynnie przemienia sie w Samobroone, przeciez
            te stolki zostana w PiS i to PiSduchom na nich najbardziej zalezy...;DDD
          • mirmat1 POstKomunisrtyczne media marza o POPiSie 02.08.07, 04:07
            poszeklu napisał:
            > Bat weksli stosowany wobec nieposlusznych, przestal dzialac.
            > Lepper zbiera owoce wiernosci. Stolki sa bardziej pociagajace
            > dla poslow Samoobrony niz watpliwa solidarnosc z obsmarowanym
            > "Wodzem".
            > Jak dalej tak pojdzie, to i wybory nie beda potrzene, a PiS
            > pochlonawszy czesc Samoobrony bedzie podpisywal nowe koalicje,
            > choc byc moze z tymi samymi koalicjantami.
            M: bedzie to OGROMNYM zawodem dla propagandzistow z TVN-WSI bo jak podaje G.W.:
            "Premier pisze do Tuska? 'Fakty' TVN podały również, że premier Jarosław
            Kaczyński wysłał list do szefa Platformy Obywatelskiej Donalda Tuska z
            propozycją przyszłego porozumienia po ewentualnych przyśpieszonych wyborach
            parlamentarnych. Przedstawiciele władz PiS dementują jednak tę informację."
            Czy ktos moze sobie wyobrazic Jacka Kurskiego razem w koalicji z
            Niesiolowskim ???

Ale radochy agentow WSI nie bedzie. Zbyt w naszej pamieci tkwia rezultaty
            nieszczesliwej koalicji AWS-UW.
            • a.k.traper Media sobie moga marzyc o czym chcą 02.08.07, 05:46
              Tobie powiem, ze masz kiepska pamięć i brak zdolności analitycznych. Większość
              obecnych polityków PiS, to sprawcy nieszczęscia koalicji AWS-UW, premier Buzek
              jako ostatni do tej pory premier miał odwagę pójść w kierunku zmian społeczno -
              gospodarczych(frakcja nieudaczników cały czas dazyła do rozliczeń i to była
              główna siła destrukcyjna, łącznie z szarymi eminencjami wśród hierarchów
              koscielnych), później Miller krytykował sam nic nie robiac, sorry, pozwolił
              zamieszać w słuzbie zdrowia, premier Kaczyński ma olbrzymie checi ale zero
              wykonalnosci, poprawka, dodatkowo peron we Włoszczowej zbudowali. Wbrew pozorom
              posłów: Miesiołowskiego i Kurskiego mniej dzieli niż przypuszczasz, maja
              podobne i poglądy i charaktery, a także spojrzenie na sprawy państwowe. Różnica
              jest tylko w wieku, Kurski jako młodszy ma ciągle werwę do walki zaczepnej na
              przedpolu, Niesiołowski ma podobny temperament ale jego doświadczenie troszke
              go przytemperowało.Ciekawie łaczysz poszczególne firmy w koalicje wokół
              WSI.Gdyby był to taki potężny układ, PiS nawet by nie pisnął, bo za duzo w nim
              tchórzliwych kundelków, kiedy był czas na odwage nie byli widoczni. Gdyby PO
              znowu zadeklarowała na pewniaka koalicje z PiS to pewnie by stworzyli z
              przewaga PiS-u, bo część głosów PO w tym momencie by straciła, nie wiem kto by
              zyskał i czy by zyskał. Byc może to by na zdrowie wyszło obu partiom, w końcu
              wyszłaby jedna, normalna. Osobiscie w to wątpię, bo Kaczyński nie ma ani
              charyzmy ani zdolnosci przywódczych i organizacyjnych by stac na czele, na
              wiekszość polityków z PO z kolei by się nie zgodzili giermkowie z PiS-u. Dla
              Polski, jedyny zdrowy układ polityczny to chyba LiD+PSL+PO, kazda inna
              konfiguracja bedzie walką, ciekawe by było LiD+PiS, ale to zart, PiS jest
              partia amatorów którzy ucza się państwowosci, zanim się naucza ich miejsce
              zajma młodsi których widac juz gdzieniegdzie, tylko w Pis się niepotrzebnie
              spalają, bo tam struktura hierarchiczna. W tej chwili ci młodzi z PiS, jezeli
              nie pokazą lwiego pazura beda straconymi. Wystarczy porównac wypowiedzi
              polityków, obecnie rzadzacej partii, z wypowiedziami ludzi młodych w polityce i
              juz widać róznice jakościową, takze w obyciu. To nie PO odstaje, to PiS ma duzo
              do nauki.A taka koalicja wcale nie bedzie efektywna, chyba że juz zaczną
              rozmawiać i konkretnie to moze za rok im sie uda cos stworzyć, bo Kaczyńskiemu
              niestety wierzy niewielu.
        • saszenka2 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 21:21
          Wyborów nie będzie przed jesienią 2009 roku. Przecież nikt nie zechce stracić
          stołka. Najbardziej prawdopodobna wydaje mi się wersja, że Giertych przejmie
          kontrolę nad LiS-em, a posłom z LiS-u nie opłacają się wybory, bo mogą się
          pożegnać z tą wysoką pensją i Giertych utrzyma swoje przywileje. Premier
          pójdzie na kilka ustępstw i Roman pozostanie w koalicji, przecież w przypadku
          przedterminowych wyborów nie ma co liczyć na ciepłą posadkę wicepremiera.
          www.bogactworoznorodnosci.blox.pl
          • kralik111 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:00
            saszenka2 napisała:

> Wyborów nie będzie przed jesienią 2009 roku. Przecież nikt nie zechce stracić
            > stołka. Najbardziej prawdopodobna wydaje mi się wersja, że Giertych przejmie
            > kontrolę nad LiS-em, a posłom z LiS-u nie opłacają się wybory, bo mogą się
            > pożegnać z tą wysoką pensją i Giertych utrzyma swoje przywileje. Premier
            > pójdzie na kilka ustępstw i Roman pozostanie w koalicji, przecież w przypadku
            > przedterminowych wyborów nie ma co liczyć na ciepłą posadkę wicepremiera.

To jest najbardziej prawdopodobny scenariusz i zarazem najlepszy dla Polski,
            musimy pamietac, ze l.kaczynski bedzie prezydentem przez nastepne 3 lata, czyli
            ktokolwiek wygra nastepne wybory, a nie bedzie to PiS nie bedzie mogl wdrazac
            swojego programu bo kaczynski bedzie wszystko blokwal, podobnie jak kiedys
            robil to kwasniewski.
            • saszenka2 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:14
              kralik111 napisał:

> To jest najbardziej prawdopodobny scenariusz i zarazem najlepszy dla Polski,
              > musimy pamietac, ze l.kaczynski bedzie prezydentem przez nastepne 3 lata,
              czyli
              >
              > ktokolwiek wygra nastepne wybory, a nie bedzie to PiS nie bedzie mogl wdrazac
              > swojego programu bo kaczynski bedzie wszystko blokwal, podobnie jak kiedys
              > robil to kwasniewski.
              Nie zapominaj, że Kaczyński może ubiegać się o reelekecję i co wtedy mamy
              robić? Głosować na PiS, żeby jakiekolwiek reformy były możliwe?
              • kralik111 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:22
                O reelekcje to on sie moze ubiegac, wczesniej raczej dostanie erekcje, co i tak
                jest bardzo watpliwe, l.kaczynski jest najmniej popularnym prezydentem, wiec
                nim bym sie nie martwil, ale tutaj moze pojawic sie zi0ber, polskie
                spleczenstwo jest nieobliczalne i podobnie jak jeszcze niedawn pajac pozbawiony
                krzty logiki macierewicz byl najpopularniejszym politykiem, tak teraz zi0ber ma
                najwieksze zaufanie.
                • saszenka2 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:34
                  kralik111 napisał:

> O reelekcje to on sie moze ubiegac, wczesniej raczej dostanie erekcje, co i
                  tak
                  >
                  > jest bardzo watpliwe, l.kaczynski jest najmniej popularnym prezydentem, wiec
                  > nim bym sie nie martwil, ale tutaj moze pojawic sie zi0ber, polskie
                  > spleczenstwo jest nieobliczalne i podobnie jak jeszcze niedawn pajac
                  pozbawiony
                  >
                  > krzty logiki macierewicz byl najpopularniejszym politykiem, tak teraz zi0ber
                  ma
                  >
                  > najwieksze zaufanie.
                  Jeśli Jarosław uzna, że o prezydenturę ma się ubiegać Lech, a nie Ziobro, a
                  Ziobro nie wyłamie się, pomimo prezydenckich ambicji, to Lech Kaczyński może
                  mieć szansę. Nie lekceważyłabym go. Choć podobno zastanawia się nad polityczną
                  emeryturą, to w to po prostu nie wierzę. Stawiam na start w wyborach
                  Kaczyńskiego i wstrzymanie się Ziobry. Jeśli Ziobro wystartuje, to może liczyć
                  na spore poparcie ze strony społeczeństwa. Cieszy się sporym zaufaniem
                  społecznym. W pojedynku Lech:Ziobro, stawiam na Ziobrę. Jednak sądzę, że
                  wystartuje w 2015. Będzie lojalny wobec PiS-u, to mu da większe szanse.
                  • kralik111 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:59
                    Masz sporo racji, ignorowac kaczynskieg nie powinnismy, ale nastrje spoleczne
                    mowia same za siebie i nie ma szans zeby one sie zmienily poniewaz l.kaczynski
                    smiertelnie narazil sie rydzykowi, ktory napedza PiS elektorat.Co do zzi0bra,
                    to sprawa wyglada tak, ze jezeli teraz nie wykorzysta zaufania splecznego,
                    pozniej nie bedzie mial juz takiej szansy, do 2015 roku niestety odejdzie sporo
                    ludzi starszej daty, czyli glowny elektorat konserwatywny a mlodsi wyborcy, juz
                    nie pojda na gebelszczyzne, EU i globalizacja swje zrobi ;D
                  • dominik.olsztyn Mam nadzieje, ze za przekrety w prokuraturze Zero 01.08.07, 23:17
                    pojdzie tam, gdzie jego miejsce, czyli do jakiegos zakladziku, nad ktorym teraz
                    sprawuje nadzor :)))
            • guru133 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:41
              Ratunku!!!!! Po komentarzu Karlika chyba umrę ze śmiechu. Niezły miglanc z
              Ciebie Karlik. Kaj żeś się ty uchowoł?
              • kralik111 Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 01.08.07, 22:54
                guru133 napisał:

> Ratunku!!!!! Po komentarzu Karlika chyba umrę ze śmiechu. Niezły miglanc z
                > Ciebie Karlik. Kaj żeś się ty uchowoł?

Wstaw moze swoj kmentarz, to sie posmiejemy razem, ale nie sadze zebys na tyle
                bystry byl by napisac cos od siebie...;DDD
            • kazik_b4 kralik ... ty zdrajco ... 01.08.07, 23:03
              • kralik111 Re: kralik ... ty zdrajco ... 01.08.07, 23:10
                Dlaczeg porwnujesz mnie do PiSdoglowego kazika_b4 i nazywasz mnie zdrajca,
                ojciec w dziecinstwie cie bil po glowie, czy moze wodka w kolysce cie poil...?

:-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
                • kazik_b4 nie bredz ... kralik... 01.08.07, 23:33
                  Napisalem "zdrajco", poniewaz wydawalo mi sie ze jeszcze wczoraj nie byles
                  PiSdzielcem!
                  Do nikogo cie nie porownuje - starasz sie robic z siebie durnia ... nie do
                  podrobienia!
                  Zamiast pisac bzdury, zastanow sie troche i nie rob z siebie idioty!

kralik111 napisał:

> Dlaczeg porwnujesz mnie do PiSdoglowego kazika_b4 i nazywasz mnie zdrajca,
                  > ojciec w dziecinstwie cie bil po glowie, czy moze wodka w kolysce cie poil...?
                  >
                  > :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
                  • kralik111 Re: nie bredz ... kralik... 02.08.07, 14:10
                    kazik_b4 napisał:

> Napisalem "zdrajco", poniewaz wydawalo mi sie ze jeszcze wczoraj nie byles
                    > PiSdzielcem!
                    > Do nikogo cie nie porownuje - starasz sie robic z siebie durnia ... nie do
                    > podrobienia!
                    > Zamiast pisac bzdury, zastanow sie troche i nie rob z siebie idioty!

Ja z nikogo nie robie durnia, co najwyzej ty sam z siebie durnia zrobiles,
                    przeczytaj co pisze i o czym pisze, jezeli dalej masz problemy ze zrozumieniem
                    tekstu pisanego poprostu wroc do podstawowki...;DDD

P.S. Slowo PiSdzielec jest moim wlasnym patentem ktory rozpowszechnilem na
                    forum GW, wiec PiSdzielcem nie jestem i nigdy nie bede ;D
            • kazik.k Re: Heh. Moralna rewolucja z posłem Bestrym :)) 02.08.07, 19:58
              no to na ch..nam taki koltun na tym stanowisku?ta IV rzeczpospolita to zwykly
              postaw sukna rozdzierany smierdzacymi lapami "koalicjantow"!!!!sytuacja jak
              przed rozbiorami!!!nie da sie dluzej normalnie zyc w tym kraju!!!
    • monte-everesto Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 20:20
      pecunia non olet. Kasa nie smierdzi i dlatego nawet z szamba sie ja wyciaga.
      Zadluzeni po uszy nie dadza sie odspawac od koryta. Ale koryto robi sie za
      male nawet dla pisu. Bo ludzie kumaja o co chodzi w tym calym grajdolku na
      wiejskiej. Kto wie moze w przyszlej kadencji kaczynscy beda opozycja
      pozaparlamentarna. I beda palic kukly "niewiadomokogo". A moze beda w kiciu?
      Kto wie?
      • tomekp1 Re: Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 20:41
        Nie dziwę się wcale.
    • 123zly po decyzji prokuratury weksle teraz pójdą w ruch 01.08.07, 20:20
      czyż to koniec SZAMBOOBRONY
    • honeyr Na cyckowych przyssanych do podatniczego źródła... 01.08.07, 20:25
      jeden dobry sposób: weksle!
    • monster1972 banda sprzedajnych skur.w.li... i nic wiecej 01.08.07, 20:26
      no ale czego oczekiwać od takich kmiotów?

honoru? godności?

dupy mają do stołków przyspawane i nic ich nie oderwie\

:( oto z kim kaczyński "naprawia" Polskę

POlak-ateista
    • robbie_williams Re: Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 20:27
      Leppi zaraz wyciągnie zza pazuchy weksle i się okaże czy więcej warta dieta
      poselska czy wekslik? He he - miał rację Leppi jak swoje bydełko wekslami
      traktował - toż to na wsi normalka - bydło zagania się psami ewentualnie
      pastuchem elektrycznym. Weksle to i tak Wersal w wykonaniu naszego Solar Andrew
      • monster1972 kaczyński na swoich ma CBA:) lepper weksle 01.08.07, 20:31
        jak ktorys z pisdziaków zacznie myslec o rozłamie, to zaraz dowiemy sie, ze
        są "porazające" dowody na korupcję

hehe

Polak-ateista

ps. jak głupi jest naród, ktory całą władzę oddaje głupcowi??
        • swoboda_t Re: kaczyński na swoich ma CBA:) lepper weksle 01.08.07, 20:35
          > ps. jak głupi jest naród, ktory całą władzę oddaje głupcowi??

FEST ]:/
          • wrojoz Przestępcze morale Kaczyńskiego. 01.08.07, 20:59
        • eti.gda Re: kaczyński na swoich ma CBA:) lepper weksle 02.08.07, 13:13
          monster1972 napisał:

> jak ktorys z pisdziaków zacznie myslec o rozłamie, to zaraz dowiemy sie, ze
          > są "porazające" dowody na korupcję
          >
          > hehe
          >
          > Polak-ateista
          >
          >
          > ps. jak głupi jest naród, ktory całą władzę oddaje głupcowi??

"Nie należy za wiele wymagać od społeczeństwa". (Talmud, Taanit 14)
          I jeszcze:
          "Polski nie zgubi brak obywateli ani ich stan majątkowy, ale terror nierozumu".
          (Maurycy Mochnacki)
    • grali1 Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 20:29
      Tak sobie pytam - czy współpraca z przestępcami nie jest karalna?
      Jak to będzie po wyborach?
      • marcink_23 Re: Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 21:06
        No jak to nie wiesz? Cale PiSdziectwo pod trybunał
    • honeyr Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 20:30
      Ta farbowana koncesjonowana opozycja została ustawiona przez PiS w roli
      umożliwiającej Kaczyńskim, Rokitom, Gowinom, Gosiewskim i im podobnym zachowanie
      koryta po kolejnych wyborach - tylko bezdennie naiwni nabiorą się na
      "opozycyjność" POkrak!
      • babette666 PO?????? watpie !! 01.08.07, 20:33
        ci co opuszcza Sorbone beda traktowani przez PiSzczkow jak przyslowiowe
        smiecie, i tak powinno byc, tak samo ich PiS "ogoli" jak polakow
        wspolpracujacych z niemieckim okupantem, albo jak Niemcy Slazakow, ktorzy nagle
        w latach 80-tych przypomnieli sobie (dla szmalu) ze maja niemieckie korzenie,
        hahahaha, ale burdel
      • kralik111 Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 20:55
        honeyr napisał:

> Ta farbowana koncesjonowana opozycja została ustawiona przez PiS w roli
        > umożliwiającej Kaczyńskim, Rokitom, Gowinom, Gosiewskim i im podobnym
        zachowani
        > e
        > koryta po kolejnych wyborach - tylko bezdennie naiwni nabiorą się na
        > "opozycyjność" POkrak!

Co ty tam stekasz PiSkaczu maly...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• wrojoz Kaczyński-wstydż sie.!! 01.08.07, 21:00
          Mocno się wstydż.!!
        • ready4freddy Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 22:29
          kralik, tys juz chyba zdurnial od tego gadania o kaczkach. honeyr to taki PiSkacz, jak ty arcybiskup.
          • kralik111 Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 23:21
            ready4freddy napisał:

> kralik, tys juz chyba zdurnial od tego gadania o kaczkach. honeyr to taki
            PiSka
            > cz, jak ty arcybiskup.

Dlaczeg sie wciskasz miedzy wodke a zakaske, honeyr cos PiSka i sam nie wie o
            co mu chodzi, wiec w czym masz problem, szukasz przyjaciela to kup se psa.
            • ready4freddy Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 02.08.07, 00:33
              masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem? rozumiem niechec do kaczek, sam ja czuje, ale ciebie chyba zaslepia. don't make a village na forumie.
              • kralik111 Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 02.08.07, 14:12
                ready4freddy napisał:

> masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem? rozumiem niechec do kaczek, sam ja
                cz
                > uje, ale ciebie chyba zaslepia. don't make a village na forumie.

Przegladnalem jeszcze raz watek i doszedem do wniosku, ze wlasnie ty nie
                zaczailes o czym pisze, skup sie i zastanow ;D

Pozdrawiam :)
      • bwwald Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 21:00
        honeyr napisał:

> Ta farbowana koncesjonowana opozycja została ustawiona przez PiS w roli
        > umożliwiającej Kaczyńskim, Rokitom, Gowinom, Gosiewskim i im podobnym zachowani
        > e
        > koryta po kolejnych wyborach - tylko bezdennie naiwni nabiorą się na
        > "opozycyjność" POkrak!

Cokolwiek by nie powiedzieć złego o bolszewickich metodach i poglądach Pana
        Premiera J.K., nie można mu zarzucić infantylności i braku skuteczności. On może
        powiedzieć, że Rokita popełnił zbrodnię na młodej demokracji porównywalną z
        mordem, a po roku Rokita pisze pełne sympatii listy do Jarka. Zatrudnia w
        ministerstwie sprawiedliwości katów opozycjonistów z czasów komunizmu, którzy są
        teraz wierni jak psy, tak jak za PRL. Zatrudnia ministrów, którzy byli
        dygnitarzami PZPR. Przejmuje gazety (rzepa - już tego g... nie czytam, wprost) i
        zezwala tam na zatrudnianie byłych komunistów, którzy piszą panegiryki na cześć
        Jarka i syfu zwanego "solidarnym państwem". "Ciemny naród to kupuje", a PO (IMHO
        samodzielne dojście do władzy tegoż byłoby gorsze niż rządy PiS, bo mało tam
        ludzi z kręgosłupem jak Pan Niesiołowski) znowu zostanie "wydymana" :)
        • kralik111 Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 21:09
          bwwald napisał:

> honeyr napisał:
          >
          > > Ta farbowana koncesjonowana opozycja została ustawiona przez PiS w roli
          > > umożliwiającej Kaczyńskim, Rokitom, Gowinom, Gosiewskim i im podobnym zac
          > howani
          > > e
          > > koryta po kolejnych wyborach - tylko bezdennie naiwni nabiorą się na
          > > "opozycyjność" POkrak!
          >
          > Cokolwiek by nie powiedzieć złego o bolszewickich metodach i poglądach Pana
          > Premiera J.K., nie można mu zarzucić infantylności i braku skuteczności. On
          moż
          > e
          > powiedzieć, że Rokita popełnił zbrodnię na młodej demokracji porównywalną z
          > mordem, a po roku Rokita pisze pełne sympatii listy do Jarka. Zatrudnia w
          > ministerstwie sprawiedliwości katów opozycjonistów z czasów komunizmu, którzy
          s
          > ą
          > teraz wierni jak psy, tak jak za PRL. Zatrudnia ministrów, którzy byli
          > dygnitarzami PZPR. Przejmuje gazety (rzepa - już tego g... nie czytam,
          wprost)
          > i
          > zezwala tam na zatrudnianie byłych komunistów, którzy piszą panegiryki na
          cześć
          > Jarka i syfu zwanego "solidarnym państwem". "Ciemny naród to kupuje", a PO
          (IMH
          > O
          > samodzielne dojście do władzy tegoż byłoby gorsze niż rządy PiS, bo mało tam
          > ludzi z kręgosłupem jak Pan Niesiołowski) znowu zostanie "wydymana" :)

Wytlumacz no, co to jest ten "ludz" z kregoslupem ? Czy to ktos taki jak chamy
          kaczynscy, miller, lepper giertych, czy ten ludz z kregslupem to taki co
          wydrze morde, naubliza, zwyzywa itd. :DDD

I czym ty sie roznisz od takiego leppera, kaczynskieg millera czy oleksego ?
          • bwwald Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 21:18
            kralik111 napisał:

> Wytlumacz no, co to jest ten "ludz" z kregoslupem ? Czy to ktos taki jak chamy
            >
            > kaczynscy, miller, lepper giertych, czy ten ludz z kregslupem to taki co
            > wydrze morde, naubliza, zwyzywa itd. :DDD

Polityk nie ma być ciocią Jadzią. Ma mieć swoje zdanie i nazywać rzeczy po
            imieniu (w stosunku do innych polityków, nie do Polaków), nawet brutalnie.
            Lepiej powiedzieć coś wprost, niż "owijać w bawełnę".

> I czym ty sie roznisz od takiego leppera, kaczynskieg millera czy oleksego ?

Nie wiem czym od nich bym się różnił, bo nie działam w polityce. "Tyle wiemy o
            sobie"...
            Wiem jednak czym różnię się od _Ciebie_ - kulturą osobistą :)

PS. Ten "ludź" z kręgosłupem siedział za nienawiść do komunizmu zanim powstała
            solidarność.
            • kralik111 Re: Uwaga! PO zaczyna kumanie się z PiS ! 01.08.07, 21:50
              > kralik111 napisał:

> Wytlumacz no, co to jest ten "ludz" z kregoslupem ? Czy to ktos taki jak
              > chamy
              > > kaczynscy, miller, lepper giertych, czy ten ludz z kregslupem to taki co
              >
              > > wydrze morde, naubliza, zwyzywa itd. :DDD
              >
              > Polityk nie ma być ciocią Jadzią. Ma mieć swoje zdanie i nazywać rzeczy po
              > imieniu (w stosunku do innych polityków, nie do Polaków), nawet brutalnie.
              > Lepiej powiedzieć coś wprost, niż "owijać w bawełnę".
              >
              > > I czym ty sie roznisz od takiego leppera, kaczynskieg millera czy olekseg
              > o ?
              >
              > Nie wiem czym od nich bym się różnił, bo nie działam w polityce. "Tyle wiemy o
              > sobie"...
              > Wiem jednak czym różnię się od _Ciebie_ - kulturą osobistą :)
              >
              > PS. Ten "ludź" z kręgosłupem siedział za nienawiść do komunizmu zanim powstała
              > solidarność.

Nie znasz mnie i o mojej kulturze osobistej mozesz powiedziec tyle co o
              polityce, czy "ludziu" ktory siedzial w wiezieniu, rowniez wiedz, ze czlwiek
              szczycacy sie kultura osobista nie wytyka jaj braku komus kogo nie zna...;D

Moze powiesz wkoncu kogo masz na mysli, jakiego "ludzia" ktory siedzial przed
              Solidarnscia ?
              • bwwald Test yntelygencji... 01.08.07, 21:56
                1. Nie wytykałem Tobie braku kultury (nie stopniowałem Twojej i mojej), a
                jedynie stwierdziłem różnicę.
                2. "Ty = ty"
                3. pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski, aczkolwiek nie oznacza
                to, że popieram wszystkie działania tego pana ;)
                • kralik111 Re: Test yntelygencji... 01.08.07, 22:03
                  bwwald napisał:

> 1. Nie wytykałem Tobie braku kultury (nie stopniowałem Twojej i mojej), a
                  > jedynie stwierdziłem różnicę.
                  > 2. "Ty = ty"
                  > 3. pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski,
                  aczkolwiek nie oznacza
                  > to, że popieram wszystkie działania tego pana ;)

Za impertynecje przepraszam i zwracam honor :D

• jankbh PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 21:21
        A myslalem, ze Platforma jest partia polityczna i ze podstawowym jej celem jest
        zdobycie wladzy. W tej chwili to juz nawet nie bardzo wiadomo, za co biora
        pieniadze, ale wyborców to wystawili do wiatru.
        • saszenka2 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 21:32
          jankbh napisał:

> A myslalem, ze Platforma jest partia polityczna i ze podstawowym jej celem
          jest
          >
          > zdobycie wladzy. W tej chwili to juz nawet nie bardzo wiadomo, za co biora
          > pieniadze, ale wyborców to wystawili do wiatru.
          Nie zdziwię się, jeśli PO po wyborach zbrata się z PiS. Obu partiom jest po
          drodze.
          • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 21:56
            saszenka2 napisała:

> jankbh napisał:
            >
            > > A myslalem, ze Platforma jest partia polityczna i ze podstawowym jej cele
            > m
            > jest
            > >
            > > zdobycie wladzy. W tej chwili to juz nawet nie bardzo wiadomo, za co bior
            > a
            > > pieniadze, ale wyborców to wystawili do wiatru.
            > Nie zdziwię się, jeśli PO po wyborach zbrata się z PiS. Obu partiom jest po
            > drodze.

Kiedys bylo po drodze, teraz to dwa odrebne bieguny, jezeli naprawde myslisz to
            co piszesz, znaczy tylko, ze nie bardoz sie orietujesz w obecnej sytuacji w
            Polsce...;DDD
            • saszenka2 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 22:11
              kralik111 napisał:

> saszenka2 napisała:
              >
              > > jankbh napisał:
              > >
              > > > A myslalem, ze Platforma jest partia polityczna i ze podstawowym je
              > j cele
              > > m
              > > jest
              > > >
              > > > zdobycie wladzy. W tej chwili to juz nawet nie bardzo wiadomo, za c
              > o bior
              > > a
              > > > pieniadze, ale wyborców to wystawili do wiatru.
              > > Nie zdziwię się, jeśli PO po wyborach zbrata się z PiS. Obu partiom jest
              > po
              > > drodze.
              >
              > Kiedys bylo po drodze, teraz to dwa odrebne bieguny, jezeli naprawde myslisz
              to
              >
              > co piszesz, znaczy tylko, ze nie bardoz sie orietujesz w obecnej sytuacji w
              > Polsce...;DDD
              Kralik, ile osób przypuszczało, że będziemy mieć taką koalicję? Niewielu.
              Platforma z pozoru ma nie po drodze z PiS-em, ale kiedy trzeba będzie zawiązać
              koalicję, to obie partie sobie wiele "przebaczą". Kaczyński dawniej obrażał
              Leppera, ale gdy przyszło co do czego, to mu "przebaczył" i zaprosił go do
              koalicji.
              • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 22:16
                OK, rozumie co masz na mysli, ale na jakiej podstawie twierdzisz, czy sadzisz,
                ze tak sie stanie, po co Platforma mialaby to robic, czy ty zyczylbys sobie
                takieg rozwiazania, czy jakiklwiek wybrca PO zaakceptowalby to ?

Nie, napewno nie i Platforma jest tego calkiem swiadoma, dlatego osobiscie nie
                wierze, ze takie rozwiazanie jest mozliwe.

Pozdrawiam.
                • saszenka2 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 22:26
                  kralik111 napisał:

> OK, rozumie co masz na mysli, ale na jakiej podstawie twierdzisz, czy
                  sadzisz,
                  > ze tak sie stanie, po co Platforma mialaby to robic, czy ty zyczylbys sobie
                  > takieg rozwiazania, czy jakiklwiek wybrca PO zaakceptowalby to ?
                  >
                  > Nie, napewno nie i Platforma jest tego calkiem swiadoma, dlatego osobiscie
                  nie
                  > wierze, ze takie rozwiazanie jest mozliwe.
                  >
                  > Pozdrawiam.
                  PO też karmi swoich wyborców obietnicami, z których później się nie wywiązuje.
                  Jeśli będzie miała władzę, to nie będzie chciała jej stracić, wówczas będzie
                  gotowa zbratać się z PiS-em. Nie będzie wówczas myślala o wyborcach. PiS też o
                  nich nie myślał, kiedy wybierał sobie koalicjantów. Rozważam tę opcję, gdyż
                  wątpię, żeby PO miała tę większość, która umożliwiałaby jej samodzielne
                  rządzenie. Może się zbratać z LiD-em albo z PiS-em, przy czym stawiam na to
                  drugie, bo PiS i PO mają wiele wspólnego.
                  Również pozdrawiam.
                  • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 23:03
                    Oczywiscie, ze PO karmi swoich wyborcow obietnicami bez pokrycia, wszystkie
                    partie na calym swiecie to robia, ale PO za wszelka cene bedzie chciala wdrozyc
                    JOW, bratajac sie z kaczynskimi czy nawet PiS bez kaczynskich, wyborcy im tego
                    nigdy nie wybacza, mimo roznych steretypow krozacych o PO, ta partia nie jest
                    partia karierowiczow jednosezonowych, ich interesuje wladza na dluzej.
                    • kazik_b4 kralik, podaj polska partie jednosezonowa? 01.08.07, 23:24
                      Kazdy polityk mysli o dorwaniu sie do wladzy i jej utrzymaniu ... dluzej, niz
                      do emerytury!
                      A PO jest wyjatkowo beznadziejna opozycja! Majac tylu poslow co PO, rzeczywista
                      opozycja codziennie roznosilaby w puch ten durny rzad PiSdzielcow!
                      • kralik111 Re: kralik, podaj polska partie jednosezonowa? 01.08.07, 23:34
                        Prawio i Sprawiedliwosc, juz dzisiaj chca pozbyc sie wladzy niewiedzac co z niz
                        zrobic, dlateg nie mysla nawet o przyszlym sezonie.

A powiedz jak ty bys z "tyloma" glosami ktore nie pozwalaja nawet zablokowac
                        najglupszej ustawy PiSdolonych rozniosl bys PiSdzielcow, podaj choc jeden
                        przyklad ;DDD
                        • kazik_b4 chyba postradales zmysly?! 01.08.07, 23:52
                          PiS chce oddac wladze? Co ty bredzisz kralik?
                          Rola opozycji jest glosne wytykanie zlych ustaw i wszelkich nieprawidlowosci
                          postepowania rzadzacych, gdzie tylko mozliwe; w sejmie, w srodkach masowego
                          przekazu np.
                          Wezmy ostatnia - nowy kodeks Ziobry! Jak to jest mozliwe, zeby w cywilizowanym
                          kraju UE zabojca wlamywacza jest bezkarny? To tylko drobiazg - takich rodzynkow
                          jest pelno! I co? Cisza...
                          Rzad PiSu jest tak beznadziejny, ze gdyby istniala rzeczywiscie opozycja ...
                          nawet ty bylbys uswiadomiony!

kralik111 napisał:

> Prawio i Sprawiedliwosc, juz dzisiaj chca pozbyc sie wladzy niewiedzac co z
                          niz
                          >
                          > zrobic, dlateg nie mysla nawet o przyszlym sezonie.
                          >
                          > A powiedz jak ty bys z "tyloma" glosami ktore nie pozwalaja nawet zablokowac
                          > najglupszej ustawy PiSdolonych rozniosl bys PiSdzielcow, podaj choc jeden
                          > przyklad ;DDD
                          • bwwald Re: chyba postradales zmysly?! 02.08.07, 00:00
                            kraju UE zabojca wlamywacza jest bezkarny?

Ale w USA chyba tak jest - USA oddało zleceniodawcę mordu generała Papały ;)
                            Poza tym nie odpowiadaj na dzwonek do drzwi, jeśli ktoś mimo wszystko chce wejść
                            - kula w łab - też nie lubię CBA, CBŚ itd o szóstej nad ranem ;)
                            • kazik_b4 nie mam zamiaru wdawac sie w porownania z USA 02.08.07, 00:06
                              W USA jest do dzisiaj kara smierci! ... A poza tym USA nie sa dla mnie zadna
                              referencja!

bwwald napisał:

> Wezmy ostatnia - nowy kodeks Ziobry! Jak to jest mozliwe, zeby w cywilizowanym
                              > kraju UE zabojca wlamywacza jest bezkarny?
                              >
                              > Ale w USA chyba tak jest - USA oddało zleceniodawcę mordu generała Papały ;)
                              > Poza tym nie odpowiadaj na dzwonek do drzwi, jeśli ktoś mimo wszystko chce
                              wejś
                              > ć
                              > - kula w łab - też nie lubię CBA, CBŚ itd o szóstej nad ranem ;)
                              • bwwald To był sarkazm :) 02.08.07, 00:09
                                > W USA jest do dzisiaj kara smierci! ... A poza tym USA nie sa dla mnie zadna
                                > referencja!

Dla mnie prawo USA też nie jest wyrocznią.
                                • kazik_b4 kralik poszedl po rozum do glowy ... 02.08.07, 00:44
                                  oby tylko nie wrocil z pustymi rekoma...
                          • kralik111 Re: chyba postradales zmysly?! 02.08.07, 14:44
                            kazik_b4 napisał:

> PiS chce oddac wladze? Co ty bredzisz kralik?
                            > Rola opozycji jest glosne wytykanie zlych ustaw i wszelkich nieprawidlowosci
                            > postepowania rzadzacych, gdzie tylko mozliwe; w sejmie, w srodkach masowego
                            > przekazu np.
                            > Wezmy ostatnia - nowy kodeks Ziobry! Jak to jest mozliwe, zeby w
                            cywilizowanym
                            > kraju UE zabojca wlamywacza jest bezkarny? To tylko drobiazg - takich
                            rodzynkow
                            >
                            > jest pelno! I co? Cisza...
                            > Rzad PiSu jest tak beznadziejny, ze gdyby istniala rzeczywiscie opozycja ...
                            > nawet ty bylbys uswiadomiony!

Rozumiem doskonale twoje oburzenie, poniewaz sam jestem tym oburzony, ale zwroc
                            uwage na fakt, ze PO przy wszystkich glupich ustawach PiS glosno krytykuje te
                            ustawy, za kazdym razem odzewem jest stekanie kaczynskich i calej kalicji o
                            wscieklych atakach PO na patriotyczna koalicje, zrozum, ze w tym ukladzie
                            politycznym tak PO jak i SLD maja rece zwiazane, nie wygrasz przeciez z
                            chamstwem na pyskowki, nie tedy droga.

Co do checi oddania wladzy przez PiS, to zastanow sie nad pewnym faktem,
                            kaczynscy liczac na reelekcje l.kaczynskieg na prezydenta, musza sie liczyc z
                            tym, ze jedyna droga jest bycie w opozycji, obecna koalicja i ich rzady tylko
                            szkodza lechowi, jest najmniej popularnym prezydentem wszechczasow !
                            Teraz zastanow sie co daly by wczesne wybory jeszcze w tym roku.
                            Zaluzmy, ze wygrywa je PO, do nastepnych wyborow prezydenckich zostaje 3 lata,
                            PO musi z kims stworzyc kalicje i najprawdpodbniej bylby to PSL albo LiD, tak
                            w jednym jak i drugim przypadku sa to partie skazone bylym komunizmem co daje
                            pole do popisu jarkowi w opozycji, pustoszejacy lodowki "liberalw", dziadkowie
                            w wermachcie itd. to byl by maly pikus z tym co nastapiloby dalej, wraz z
                            prezydentem l.kaczynskim bedacym na stanowisku przez jeszcze nastepne 3 lata i
                            blkujacym wszystkie ustawy PO, PiS moze spokojnie liczyc nie tylko na
                            reelekcje l.kaczynskiego, co nawet na wladze abslutna.

Takie sa realia przyjacielu i rzucaniem blota na siebie ich nie zmienimy.

• 1nick Re: chyba postradales zmysly?! 02.08.07, 15:47
                            > kraju UE zabojca wlamywacza jest bezkarny? To tylko drobiazg - takich
                            rodzynkow
                            >
                            > jest pelno! I co? Cisza...

Rozwiązanie typu "Mój dom - moją twierdzą" jest praktykowane w dużej części
                            krajów UE, przykładem może być np. Francja . Mimo iż nie przepadam za obecnymi
                            rządami akurat zmiany w prawie i sądownictwie bardzo mi się podobają.
            • wikal Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 22:51
              Myślę, że im nie po drodze i masz rację. Żeby to zmienić musieliby się zmienić
              liderzy czyli sfrustrowany Tusk i pazerny Kaczor out. A na to się nie zanosi
              ani trochę.
          • koloratura1 Re: PO oddalo punkty walkowerem 02.08.07, 06:21
            saszenka2 napisała:

>
            > Nie zdziwię się, jeśli PO po wyborach zbrata się z PiS. Obu partiom jest po
            > drodze.

Albo 1/3 przejdzie do PiS, 1/3 - do LiD, a reszta, z Rokitą na czele, założy
            następną partię.
        • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 21:54
          jankbh napisał:

> A myslalem, ze Platforma jest partia polityczna i ze podstawowym jej celem
          jest
          >
          > zdobycie wladzy. W tej chwili to juz nawet nie bardzo wiadomo, za co biora
          > pieniadze, ale wyborców to wystawili do wiatru.

Ale o co ci chodzi, czym jestes zawiedziny, czeg oczekiwales po Platformie ?

Jak widac zdobycie wladzy jest podstawowym celem obecnej koalicji, wladza dla
          samej wladzy jest nic nie warta dla partii i ludzi uczciwych...:DDD
          • jankbh Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 22:38
            Ludzie "uczciwi" nie powinni brac sie do polityki. Po Platformie juz niczego
            nie oczekuje - kilkadziesiat glosow, po które platfusom wystarczyloby tylko sie
            schylic, bedzie wspierac teraz PiS i ich paranoiczna polityke.
            • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 23:07
              jankbh napisał:

> Ludzie "uczciwi" nie powinni brac sie do polityki. Po Platformie juz niczego
              > nie oczekuje - kilkadziesiat glosow, po które platfusom wystarczyloby tylko
              sie
              >
              > schylic, bedzie wspierac teraz PiS i ich paranoiczna polityke.

Kruca pysk, na jakiej podstawie twierdzisz, ze PO pojdzie na wspolprace z PiS,
              podaj choc jeden racjnalny przyklad, no i co ty z tymi kilkudziesiecioma
              glosami, jakie kilkadziesiat glosow, o czym ty mowisz?
              • bwwald Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 23:21
                > Kruca pysk, na jakiej podstawie twierdzisz, ze PO pojdzie na wspolprace z PiS,

A nie wystarczy wspólne głosowanie nad ustawami, które TK wywalił do kosza, bo
                można być bolszewikami w IV RP mającymi prawo za g... (PO i PiS), ale nie
                komunistami (IMHO nawet PRL nigdy nie było tak bardzo zakłamane).

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9003064,wiadomosc.html
                moj-komentarz-polityczny.blog.onet.pl/index.html?id=142278493
                "Jeżeli wyborcy PIS-u słyszą z ust ludzi, będącymi dla nich wyrocznią w wielu
                sprawach, takie słowa o JMR jak: zbrodniarz (jak nazwać osobę, dopuszczającą się
                czynów, od których gorsze są tylko mordy?), człowiek skompromitowany, który
                powinien odejść z polityki, kłamca..."

• kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 23:29
                  Rokita nie jest zadna wyrocznia, nie jest tez zadnym liderem PO, pionkiem tez
                  nie jest ;), nie panikuj, PO nie pojdzie na zadna kalicja z PiS, a jezeli PiS
                  kiedys zgodzi sie zagloswac za jakas ustawa PO to dobrze, na dzien dzisiejszy
                  wszystkie propozycje ustaw PO wyladowaly w szufladach marszalkow sejmu albo w
                  koszu, wiec nie widze w jaki to niby sposob mieliby wsplpracwac w przyszlosci.
                  • bwwald Re: PO oddalo punkty walkowerem 01.08.07, 23:39
                    > Rokita nie jest zadna wyrocznia, nie jest tez zadnym liderem PO, pionkiem tez
                    > nie jest ;), nie panikuj,

Ale gdybym miał wybrać pomiędzy PO i PiS, wybrałbym PiS, więc gdzie widzisz moją
                    panikę (wolę wyrazistych polityków niż "ciasto") ;)

> na dzien dzisiejszy
                    > wszystkie propozycje ustaw PO wyladowaly w szufladach marszalkow sejmu albo w
                    > koszu, wiec nie widze w jaki to niby sposob mieliby wsplpracwac w przyszlosci.

Boją się czegoś i dlatego glosują za ustawami, które juz przed orzeczeniem TK są
                    niezgodne z Kontytucja dla Pana Krzysia z warzywniaka? A potem mówią, ze to byl
                    projekt utawy PiS...
                    • kralik111 Re: PO oddalo punkty walkowerem 02.08.07, 14:18
                      bwwald napisał:

> > Rokita nie jest zadna wyrocznia, nie jest tez zadnym liderem PO, pionkiem
                      > tez
                      > > nie jest ;), nie panikuj,
                      >
                      > Ale gdybym miał wybrać pomiędzy PO i PiS, wybrałbym PiS, więc gdzie widzisz
                      moj
                      > ą
                      > panikę (wolę wyrazistych polityków niż "ciasto") ;)
                      >
                      > > na dzien dzisiejszy
                      > > wszystkie propozycje ustaw PO wyladowaly w szufladach marszalkow sejmu al
                      > bo w
                      > > koszu, wiec nie widze w jaki to niby sposob mieliby wsplpracwac w przyszl
                      > osci.
                      >
                      > Boją się czegoś i dlatego glosują za ustawami, które juz przed orzeczeniem TK
                      s
                      > ą
                      > niezgodne z Kontytucja dla Pana Krzysia z warzywniaka? A potem mówią, ze to
                      byl
                      > projekt utawy PiS...

Z twoich slow jasno wynika, ze juz raz wybrales PiS, do czego nie jestes nawet
                      w stanie sie publicznie przyznac, a teraz wykonujesz "robote", straszac
                      potencjalnych wyborcw PO kalicja PiS, to sa manilupacje przyjacielu.

Przykro mi, ale jestes malo wiarygodny ;D
                      • bwwald Re: PO oddalo punkty walkowerem 03.08.07, 21:35
                        kralik111 napisał:

> Z twoich slow jasno wynika, ze juz raz wybrales PiS, do czego nie jestes nawet
                        > w stanie sie publicznie przyznac, a teraz wykonujesz "robote", straszac
                        > potencjalnych wyborcw PO kalicja PiS, to sa manilupacje przyjacielu.
                        >
                        > Przykro mi, ale jestes malo wiarygodny ;D

Chyba byle co jesz i dlatego byle co piszesz :)
                        Piałem, że "gdybym miał wybierać" - zawsze pozostaje Miś Uszatek (jeśli wybór
                        jest między PO i PiS)
              • jankbh Re: PO oddalo punkty walkowerem 02.08.07, 20:26
                kralik111 napisał:

> Kruca pysk, na jakiej podstawie twierdzisz, ze PO pojdzie na wspolprace z
                PiS,
                > podaj choc jeden racjnalny przyklad, no i co ty z tymi kilkudziesiecioma
                > glosami, jakie kilkadziesiat glosow, o czym ty mowisz?

Te kilkadziesiat glosów to poslowie samoobrony (a niedlugo takze i czesc LPR),
                którzy mogli wspierac Platforme, ale beda wzmacniac PiS.
                Nie wiem, na jakiej podstawie mialbym twierdzic, ze PO pójdzie na wspólprace z
                PiS, chyba wziales to z jakiegos innego postu. Wspólpraca z PiS obecnie bylaby
                samobójstwem Platformy, natomiast PO moglaby spokojnie przejac wiekszosc poslów
                PiSu po wyeliminowaniu Kaczynskich i ich najblizszych wspólpracowników - ale do
                wykastrowania PiSu potrzebne sa wlasnie glosy samoobrony.
    • stasi1 to jeśli tyle co lepper mówi to i tak dużo! 01.08.07, 20:33
      W końcu to jest 25 %, a jeszcze doliczyć tych co wcześniej odeszli?
      <Andrzej Lepper nie dawał temu wiary i twierdził, że co najwyżej 10 posłów
      odejdzie z liczącego 44 osoby klubu>
    • evident to jest właśnie IV RP ! 01.08.07, 20:39
      warchoły, chamy, oszołomy, karierowicze, populiści i nawiedzeni
    • dzielanski Dlaczego tak późno? 01.08.07, 20:51
      Ciekawe, czy faktycznie dojdzie do tego rozłamu. Wydaje się, że do tego miała
      zmierzac cała ta chryja z odralnianiem ziemi na jeziorze - do bezpośredniego
      podporządkowania PISSowi jak największej liczby pOSŁÓW Samogwałtu. W przeciwnym
      razie odsunięcie Mulata Trędowatego mogłoby faktycznie grozić nowymi wyborami i
      odsunięciem nie tylko jego, ale i PISSu. Myślę, że taki gracz, jak Większy Mały
      Bliźniak najpierw rozoznał sytuację w Samogwałcie, a dopiero potem kazał
      chłopakom z Biura zaczynać akcję - pytanie tylko, czy dobrze ją rozpoznał?
    • y_anio Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 20:56
      i oto czeka nas porażająca prawda.Sami prawi i sprawiedliwi opuszczą ten bastion
      tzw zgnilizny aby stanowić prawo i sprawiedliwość wreszcie prawdziwie i
      sprawiedliwie dla swego umiłowanego? nie tylko narodu.(czyżby te same prawdy nie
      przyświecały im dawniej? może się pogubili w tym naprawianiu prawa i
      sprawiedliwości- tylko dla kogo?)
    • supermoher Z Bogiem buraki!!! 01.08.07, 20:59
      Najwyższy czas zmienić koryto.
    • kamil0992 A co na to wyborcy? 01.08.07, 21:02
      A może ktoś by wyborców zapytał co o tym myślą. Głosowali na Kandydata Samoobrony, a teraz okaże się, że on jest w PiS. To jest zwyczajne oszustwo, które powinno być karane.
      • zigzaur Re: A co na to wyborcy? 01.08.07, 21:11
        Skoro wyborcy głosowali na złodzieja, to niech nie użalają się, że są okradani.
      • kralik111 Re: A co na to wyborcy? 01.08.07, 21:12
        kamil0992 napisał:

> A może ktoś by wyborców zapytał co o tym myślą. Głosowali na Kandydata
        Samoobro
        > ny, a teraz okaże się, że on jest w PiS. To jest zwyczajne oszustwo, które
        powi
        > nno być karane.

Takiemu lawiranctwu zapobiegly by jednookregowe mandaty wyborcze, ale kaczynscy
        nie chca o tym nawet sluyszec, bo przeciez to wymaga odpowiedzialnosci czego
        oszusci i zldzieje przeciez nie znaja :D
      • vitabravo Grupa ortodoksyjnych Żydów opuściła Majdanek 01.08.07, 21:13
        To i ortodoksyjni samoobrońcy mogą opuścić Leppera.
        • pos3gacz Re: Grupa ortodoksyjnych Żydów opuściła Majdanek 01.08.07, 22:03
          vitabravo napisał:

> To i ortodoksyjni samoobrońcy mogą opuścić Leppera.
          xxxxxxxxxxxx
          Ty tez jesteś ortodoksyjny tylko,że dureń.
    • tadjan Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 21:12
      Dziwiło mnie, że takie buractwo w większości jakie jest w samoobrona znalazło
      się Sejmie, dziwiło mnie że despota oświecony Jarosław niewielki stworzył z tym
      buractwem koalicję. Ale to nic, okazało się. Patrzę z przerażeniem jak taka
      szuja jak czarnecki, który jeszcze niedawno wychwałał naczelnego buraka
      wniebogłosy, dziś go dobija jak wieprza i czeka by stanąć po prawicy swojego
      nowego pana despoty oświeconego Jarosława, to mi się niedobrze robi. Toto ktoś
      wybrał do Sejmu, do Parlamentu Europejskiego, ktoś toto prosi o wywiad na każdy
      temat. Ludzie gdzie my żyjemy, jak długo pozwolimy jakimś durnym partyjkom od
      lewa go prawa handlować miejscami na listach wyborczych i robić z nas głupich.
      To nie my wybieramy. Jaruś zapewne ślub weźmie z czarneckim i będzie rządził po
      wsze czasy, a przynajmniej do czasu póki nie podpali tego kraju.Biedny kraj.
    • pakulec jeszcze tylko zapiąc Andrzeja od tyłu 01.08.07, 21:14
      i Jarek spełni swoje pragnienia ;-)
      • latsch1 Re: jeszcze tylko zapiąc Andrzeja od tyłu 01.08.07, 21:29
        mnie najlepiej śmieszy poseł Czarnecki gdzie on nie był ,w jakiej partii nie
        był członkiem ,w pewnym momencie był nawet prezesem klubu żużlowego Atlas
        Wrocław tak sobie bowiem wymyślił pan prezez a właściwie właścicielRusko
        [,podobno rodzina z panem Solorzem ]i najlepsze było to jak pojechał do LESZNA
        i tam dostał w trąbe od kibica z UNI[poważanie]i to było to
    • jan3211 ...posłowie są jak panienki do wynajęcia ? 01.08.07, 21:16
      To jest rzeczywistosć która skrzeczy. Posłowie ci dostali sie do Sejmu dzięki
      charyzmie Leppera , a teraz się go wypierają jak ....
    • jan3211 Czy "czarodziej Jarrek Potter" ma cykora ? 01.08.07, 21:19
      PiS to jest dopiero grupa globalnych wasali udająca narodowych przywódców ?
    • manfred211 Co bredzi ten Euroosioł Czarnecki? 01.08.07, 21:21
      Samoobrona to Andrzej Lepper, a Andrzej Lepper, to Samoobrona.

Bez Leppera nie ma po prostu Samoobrony. Jeżeli ktoś z tych dwudziestu kmiotków
      uważa, że bez Samoobrony bedzie mógł w przyszłości dostać się do Sejmu, to się
      bardzo myli.

Niektórzy z nich może załapią się na dalekie miejsca list PiS, ale to im nic
      nie da, gdyż PiS w następnych wyborach nie dostanie nawet 10% głosów, a to
      oznacza, że praktycznie nikt z tych gamoni nie dostanie się do Sejmu!

Jeżeli chcą w przyszłości żyć z polityki (kto by nie chciał?), to niech bronią
      tego Leppera jak niepodległości i trzymają się go rękami i nogami!!!
      Koniec Leppera, to także ich koniec polityczny.

A głupkowatych podpowiedzi tego Euroidioty Czarneckiego niech broń Boże nie
      słuchają. Ten pożałowania godny politykier tylko dlatego jest ueroposłem, gdyż
      udało mu się podejść i oszukać Leppera, który dał się nabrać na wątpliwy wdzięk
      i "entelekt" Ryśka-Żużel-Czarneckiego, a teraz ma tego efekty (ma w swojej
      partii V-tą kolumnę, która rozsadza partię od wewnątrz!).

Nie jestem fanem tej partii ale jak widzę, gdy ktoś opluwa faceta, dzięki
      któremu od trzech lat nic nie robi i kasuje miesięcznie 20000 euro, to robi mi
      się niedobrze.
      Panie lepper, jeżeli przeżyje pan ten kataklizm, to niech się Pan wystrzega
      takich ludzi jak Rysiek-Żużel-Czarnecki, jeżeli nie chce Pan swojej zguby!!!
      • saszenka2 Re: Co bredzi ten Euroosioł Czarnecki? 01.08.07, 22:21
        manfred211 napisał:

> Niektórzy z nich może załapią się na dalekie miejsca list PiS, ale to im nic
        > nie da, gdyż PiS w następnych wyborach nie dostanie nawet 10% głosów, a to
        > oznacza, że praktycznie nikt z tych gamoni nie dostanie się do Sejmu!
        To chyba nadmierny optymizm. Obawiam się, że PiS może mieć więcej jak 10%,
        zawsze znajdą się ludzie, którzy im zaufają, wystarczy spojrzeć na sondaże,
        nadal ufają, a co więksi fanatycy bronią ich działań na forach. Jarosław będzie
        walczył o popracie Rydzyka, a ten ma sporą grupę ludzi za sobą. Ludzie
        działania Ziobry nazywają sukcesami... Twierdzą, że PiS odnosi sukcesy...
        Propaganada działa i sądzę, że jeszcze trochę podziała.
        • herr7 "zderzaki" Kaczyńskiego 03.08.07, 22:05
          Ci "uciekinierzy" z Samoobrony to zwykłe kmiotki. Kaczyńskim są potrzebni
          dzisiaj, i im dłużej będzie trwać ten cyrk tym mniej będą dla nich znaczyć. Cały
          ten zamęt będzie trwał, gdyż PO wcale się nie rwie do rządzenia krajem, a
          Kaczyńscy władzy raz zdobytej nie oddadzą. Wybory będą w terminie przewidzianym
          Konstytucją i Lepper z Giertychem nic tu nie wskórają.
          Jak dojdzie w końcu do wyborów to "uciekinierzy" z Samoobrony dostaną
          "zaszczytne" 5-10 miejsce na liście, o ile się na niej znajdą. Zostaną
          wpuszczeni w kanał tak ja wcześniej ich wódz, któremu zawdzięczają to że
          znaleźli się w Sejmie.
          Jeżeli nasze "wolne" sądy nie udowodnią Lepperowi gwałtu na kobyle od sąsiada,
          kiedy ten uczęszczał jeszcze do zawodówki, to Andrew może się z tej klęski
          podnieść. Powinien jednak w przyszłości staranniej dobierać sobie ludzi, a
          wszystkich o podejrzanych życiorysach kierować od razu do PIS.
    • amanasunta Dzielenie skóry na Lepperze.... 01.08.07, 21:29
      A Lepper jako ,,cwany niewolnik''może wykręcić numer jak Begerowa, ale do n-tej
      potęgi.
      A propos kto podgrzewa atmosferę?
      Wypróbowany wróg PiS i Kaczyńskich?Adam i jego ,,wybiórcza''druzyna :)
      • kralik111 Re: Dzielenie skóry na Lepperze.... 01.08.07, 22:09
        amanasunta napisała:

> A Lepper jako ,,cwany niewolnik''może wykręcić numer jak Begerowa, ale do n-
        tej
        > potęgi.
        > A propos kto podgrzewa atmosferę?
        > Wypróbowany wróg PiS i Kaczyńskich?Adam i jego ,,wybiórcza''druzyna :)

Ten sam Adam z druzyna podgrzewajac atmosfere doprwadzil kiedys do konca
        rownie "antypolski" rzadu l.millera, a wczesniej rakowskiego, dlatego sie
        dzisiaj tak na nim mscicie ???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • edi54 Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 21:33

Potencjalni odszczepiency w Samoobronie ,ktorzy rozwazaja opuszczenie
      Andrzeja Leppera , to tak jak samobojcy zakladajacy sobie petle na szyje.
      Lepper przetrwa ,odszczepiency znajda sie na lodzie (tylko naiwniacy
      moga sadzic,ze pisuarczycy beda ich forsowac w zblizajacych sie wyborach
      parlamentarnych).PiS otrzyma zdecydowanie mniej glosow niz wskazuja to
      sondaze (wystarczajaco do siebie zrazil wiele roznych srodowisk).
    • sceptyk31 Samoobronę czeka rozłam? 01.08.07, 21:35
      Kto będzie w przyszłej kampanii najczęściej pokazywany w telewizji ? Oczywiście
      Lipiński i Mojzesowicz jak gawędzą z Renata Beger. Trzeba mieć łeb żeby sobie
      cos takiego zagwarantować.
    • remez2 Panie J. Kaczyński - skoro orły zawsze spadają 01.08.07, 21:40
      na reszki, to na co spadaja kaczki?
    • l005 PiS czeka kompletna samotność i następnie niebyt 01.08.07, 21:45
      Kto przy zdrowych zmysłach zechce jakiejkolwiek koalicji z PiS-em teraz czy w
      przyszłości?
      Myślę że Kaczyńscy i PiS strzelili sobie samobója ponieważ nie wydaje się aby
      mogli rządzić sami jeśli nawet wygrają przyszłe wybory. Ktokolwiek wygra będzie
      musiał wejść w jakąś koalicję mniej lub bardziej formalną. Jestem przekonany że
      PiS nie będzie kandydatem na koalicjanta dla nikogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka