Dodaj do ulubionych

"Times" made in Moscow

03.08.07, 07:49
Jaka wściekłość red. Wacława!
Okazuje się, że nawet "Times" przestaje pisać o Bieriezowskim jako wyłącznie
krystalicznie uczciwym wojowniku o prawa (zachodniego) człowieka w Rosji!
Kruszą się redaktorowi zastępy zwolenników karkołomnych "tez"!
Totalitarna zbrodnia rosyjskiej prasy, a w tle - zapewne - Potjomkin z
kieszeniami wypchanymi polonem!

"nie na czołówce gazety, (...) na stronie dodatku"
-
Obserwuj wątek
    • pimpus18 Re: Made by Wacek 03.08.07, 08:49
      Wydaje się, że wszyscy propagandyści rzucili się na to jak muchy na świerze łajno.
      Jednostronność komentarzy jest porażająca.
      Pisał już o tym w swoim blogu Gwiazdowski w "Rosja" sfałszowała "Timesa"

Posłałem tam wtedy mój komentarz, a ponieważ chodzi o to samo,
      więc nie ma sensu, jeszcze raz się wysilać.

Oto mój kometarz u Gwiazdowskiego:

Panie dziennikarzu Gwiazdowski.
      Częste mijanie się z prawdą daje się i u pana niestety zauważyć.
      Prowadzący Antonow otwarcie na wstępie poinformował publikę, że rzeczony artykuł ukazał się na jednej ze stron
      Timesa, więc o fałszerstwie i celowym wprowadzaniu widzów w błąd nie może być mowy.
      Był też tam pokazany ten numer Timesa drukowany cyrylicą – a to w pańskiej logice mogłoby być uznane
      za jeszcze większe „fałszerstwo”. Times pisany cyrylicą mógłby uchodzić prawie za fałszerstwo stulecia!

Pisze pan: „W materiale wyemitowanym 30. lipca prowadzący poinformował o nowych oskarżeniach rosyjskiej prokuratury wobec Borysa Bieriezowskiego, a w tle można było zobaczyć pierwszą stronę londyńskiej gazety na której widniał tytuł: "Berezovsky is playing us, and it`s embarrassing"”.
      To jest już na pierwszy rzut oka totalną bzdurą. Tytuł tego artykułu zupełnie do tego nie pasuje – zarzuty prokuratury
      (jakieś zamki nad Loarą) były omawiane wcześniej, a gdy na ekranie był widoczny ten artykuł – także pisany cyrylicą
      - Antonow przytaczał tylko cytaty z niego – to chyba wolno(?).
      Szkoda, że pan przy okazji tego nie zrobił, a zamiast tego powraca myślami do zamierzchłej przeszłości.
      Gazeta.ru jednak do tego zupełnie nie pasuje.
      Zachęcałem już pana do większej staranności (myślenia), jednak podobno to ta forma tak pana dotknęła wtedy
      i postanowił pan to zignorować. Dzisiaj postarałem się bardziej, a ten problem u pana ciągle pozostaje widoczny.
      Niestety.

Zrobiłem tam niewielki błąd, przypomniałem sobie, że zarzuty prokuratury dotyczyły nieruchomości
      na francuskiej riwierze.
      Cały ten artykuł można sobie przeczytać tu:

www.inosmi.ru/translation/235794.html

Gwiazdowski pisze: „W materiale wyemitowanym 30. lipca prowadzący poinformował o nowych oskarżeniach rosyjskiej prokuratury wobec Borysa Bieriezowskiego, a w tle można było zobaczyć pierwszą stronę londyńskiej gazety na której widniał tytuł: "Berezovsky is playing us, and it`s embarrassing" - w rzeczywistości była to dopiero szósta strona gazety.”

Wacek pisze: „Prawda o sensacyjnej czołówce "Timesa" sama jednak okazała się sensacyjna. Tekst o Bierezowskim rzeczywiście ukazał się w poniedziałek, ale nie na czołówce gazety, tylko na dalekiej stronie dodatku do dziennika "Times 2" z nagłówkiem "Komentarz, opinia".”

Piszą oni właściwie o tym samym?

Najlepiej byłoby zapoznać czytelników s samym artykułem, tak jak to zrobiono w rosyjskiej telewizji i w tej internetowej
      gazecie. Pan Wacek zamiast tego wybrał jak zwykle propagandowe slogany.

• pimpus18 Re: dla zainteresowanych 03.08.07, 08:53
        żeby było jeszcze szybciej:
        www.inosmi.ru/translation/235794.html
    • lubat "Times" made in Moscow 03.08.07, 09:52
      Wstyd Wacuś, tak żywcem zerżnąć od Michała Gwiazdowskiego. Ten był na tyle
      bardziej pracowity, że zamieścił zdjątka "fałszerstw".

pravda.blox.pl/html
    • dagilis "Times" made in Moscow 03.08.07, 13:34
      "trafi on na stołeczne lotnisko Szeremietiewo"
      w Moskwie sa 4 lotniska, w tym 3 miedzynarodowe - Domodiedovo - DME
      (najbardziej nowoczesne i najszybciej sie rozwijajace, ma ambicje stac sie
      najwiekszym rosyjskim hub'em; coraz wiecej lotow miedzynarodowych, m.in. BA,
      LH, OS, LX oraz od jesieni wszystkie loty Star Alliance do Moskwy), Vnukovo -
      VKO (miedzynarodowe, najwiecej lotow do krajow WNP, rowniez krajowe loty oraz
      chartery), Bykovo - BKA (krajowe loty i chartery) oraz wspomniane
      Szeremietievo - SVO (do niedawna glowne lotnisko miedzynarodowe). Wiekszosc
      lotow z Londynu do Moskwy laduje na DME, w tym wszystkie loty BA (British
      Airways).
      • kacap_z_moskwy Re: "Times" made in Moscow 03.08.07, 15:30
        Ale Pan dzienikaz jezdzi poczagami. Niedawno jechal przez Bialorussiju :)
    • kacap_z_moskwy Re: "Times" made in Moscow 03.08.07, 15:32
      I co mnie naibardzej rosmieszylo - Putin wykrzyknal :))) ze maja zamenic
      mozgi :))) No ja sie z nim wlasnie tu zgadzam.

Tylko szkoda ze nie krzyczal :) Choc by posluchalismy go w gniewie :) Bo z
      usmiechem spokojnie z mlodzierza rozmawial. Ale moze kazde rosyjskie slowo dla
      Pan dzienikarza jest krzykiem?
    • kacap_z_moskwy Co do okladki "Times" 03.08.07, 15:35
      Wszystkie tlumaczone artykuly nie patrzac na strone rozmesczenia pokazuja
      jednym obrazem w TV. I wygladaja jak na pierwszej strnie. Nikt nie sygerowal ze
      na pierwszej stronie. Poprostu pokazali w TV gazete z artykulem. A ze maja inna
      w tej chwili grafike... A kogo to specjalnie obchodzi. Tak samo jak w UK
      pokazywanie obrazkow z Rosji starych jako nowe :)
      • szpion007 Re: Co do okladki "Times" 03.08.07, 18:54
        kacap_z_moskwy napisał:

> w tej chwili grafike... A kogo to specjalnie obchodzi. Tak samo jak w UK
        > pokazywanie obrazkow z Rosji starych jako nowe :)

No kacapie, tego się nie spodziewałem po tobie, ale reagujesz jak typowy
        czekista, że w UK też linczują murzynów :)

Czyli po prostu jesteś takim samym agitatorkiem cara Pupina jak nikoła-pitoła :)
    • zarat.hustra ksiazka 03.08.07, 19:09
      Zalosny juz sie stajesz.
      Z calego art. zauwazyles tylko te informacje ktore chciales zauwazyc.
    • dr_schab Re: Nie znam sprawy 03.08.07, 19:29
      "...ale sobie popiszę" ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka