Dodaj do ulubionych

Zła krew doktor Wujkowskiej

• augustus_germanicus_caligula Junkers nie bede ukrywal ze sie toba brzydze.... 08.08.07, 10:10
      .. wiem takze z pewnego zrodla ze jestes znanym pedofilem
    • wuetend Złaaaaa 08.08.07, 10:11
      profesór doktór Wójkowska zapomniala byla nadmienic, iz krew plynaca w zylach
      Woodstockowcow jest nie czerwona, lecz czerwonorozowa.

Prawdziwy Polak takiej krwi nie przyjmie.
    • irenka82 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:13
      rety,ta paniusia chyba w zyciu krwi nie oddala i nie ma pojecia o procedurze
      wymaganej w takim wypadku. wstydz sie babo!
    • tomiczek7 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:20
      Precz z Wujkowską - Dlaczego w tym kraju trzeba utrzymywać ludzi chorych z
      nienawiści?
    • allajah Re: Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:20
      Wujkowska - asexualna ladacznico
    • ami_lii Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:23
      Czy w tym LPR są sami szajbnięci? Pani Wujkowska co chce uczyć tylko
      o miłości małżeńskiej , kalendarzyku i uważa że na Woodstocku to
      napewno krew zakażoną oddają (co innego na pielgrzymkach RM, tam
      napewno jest czyściutka i zdrowiutka jak rybka!) Pan Orzechowski co
      walczy z Darwinem i ekologami, Romek co walczy z Gombrowiczem i
      widzi "ulice ociekające propagandą homoseksualną", pan Kawa któremu
      komputer pzypadkowo wchodzi na strony gejowskie a do tego jeszcze
      dziadziuś Romana który pisze rewolucyjne broszurki i nie rozumie
      dlaczego UE sie wścieka. Co myśmy złego zrobili że nas Bóg pokarał
      takim rządem?
      • komorka25 Re: Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 11:10
        ami_lii napisała:

> Czy w tym LPR są sami szajbnięci?

Na to wygląda.

> Pani Wujkowska co chce uczyć tylko o miłości małżeńskiej,
        > kalendarzyku i uważa że na Woodstocku to
        > napewno krew zakażoną oddają (co innego na pielgrzymkach RM, tam
        > napewno jest czyściutka i zdrowiutka jak rybka!)

Na pielgrzymkach RM nie oddają krwi, bo im się za to nie płaci
        gotowymi przelewami na konto ojca dyktatora.

> Pan Orzechowski co walczy z Darwinem i ekologami, Romek co
        > walczy z Gombrowiczem i widzi "ulice ociekające propagandą
        > homoseksualną", pan Kawa któremu komputer pzypadkowo wchodzi
        > na strony gejowskie a do tego jeszcze
        > dziadziuś Romana który pisze rewolucyjne broszurki i nie rozumie
        > dlaczego UE sie wścieka.

Dobry opis tych nawiedzonych debili, ale jedna uwaga - to tatuś
        Romcia pisuje te kretyńskie broszurki, dziadziuś (Jędrek) juz nie
        żyje, ale nie ma czego żałować, przed wojną faszyzował, po wojnie -
        niemal aż do końca minionego ustroju - kolaborował z komunistami
        (razem z synkiem Maciusiem).

> Co myśmy złego zrobili że nas Bóg pokarał takim rządem?

Ja na nich nie głosowałam, ale teraz nikt sie do tego głupiego
        zachowania nie chce przyznać.

• uwolnic_cyce Re: Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 18:31
        ami_lii napisała:
        Co myśmy złego zrobili że nas Bóg pokarał
        > takim rządem?

Wybraliście go!

• grogreg Uwazam, ze wszyscy czlonkowie LPR powinni ..... 08.08.07, 10:23
      .... w czasie zabiegow hirurgicznych odmowic przyjecia krwi.
      Krew jest obecnie zbyt cenna aby ja marnowac.
    • mangold Ile litrów krwi oddały pielgrzymki ?? 08.08.07, 10:26

• stachu44 Zła krew doktor Wujkowskiej nie przyjeta! 08.08.07, 10:27
      Zbyt wiele w niej bylo ideologii.
    • xs550 Katoprawica caly czas jatrzy... 08.08.07, 10:31
      Taka Wujkowska jest wykladnikiem poziomu reprezentowanego przez ten rzad. Cos tam jej sie wydaje i od razu wydaje opinie. Natomiast tacy normalni ludzie jak ten wiceminister zdrowia to w tych chorym rzadzie wyjatki.
      • junkier Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, paja 08.08.07, 10:33
        Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, pajace i wielbiciele
        lapowek jatrzyli w tym kraju z krotkimi przerwami od 1944 r. I czas
        wreszcie z lewicowym odchylem skonczyc.
        • grogreg Ty niemcu. 08.08.07, 10:34

• junkier Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, paja 08.08.07, 10:38
            To Niemiec ma byc jaka obelga? A to dobre! Nie kazde przywolanie
            narodowosci jest obelga, radze pamietac.
            • grogreg Ty niemcu! 08.08.07, 13:13

• augustus_germanicus_caligula Re: jak widac czas idiotow jeszcze nie minal..... 08.08.07, 10:36
          Junkier matka sie Ciebie musi wstydzic a jesli nie to pewnie sie w
          grobie przewraca. Zreszta moze to dla Ciebie nie bedzie nowina ale
          poczela Cie z tym zydowskim wlascicielem kamienicy jak na czynsz nie
          mieslicie
        • roman337 junkier, antykatolickie bydle,SS-mański pomiot... 08.08.07, 10:38
          i na ciebie przyjdzie czas , parobku szatana rydzyka ...tfu!
        • hapet Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 11:38
          junkier napisał:

> Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, pajace i wielbiciele
          > lapowek jatrzyli w tym kraju z krotkimi przerwami od 1944 r. I czas
          > wreszcie z lewicowym odchylem skonczyc.

No pierwszy raz się zgadzam z Junkierem !!!
          Może najbliższe wybory z tym skończą!
        • y.y Jakim odchyleniem 08.08.07, 12:06
          Od 2 lat w Polsce rządzi prawicowa koalicja PiS-LPR wraz z nijaką
          politycznie SO (kryminaliści nie mają poglądów, wiadomo, kasa ważna)
          więc o czym ty bredzisz człowieku? Odchylenia to chyba Ty masz, w
          głowie.
          • junkier Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, paja 08.08.07, 12:09
            So jest praktycznie poza rzadem. I nie mow ze 8% spoleczenstwa to
            kryminalisci bo kryminalisci glosuja z reguly na tych ktorzy
            obiecuja um bezkarnosc czyli SLD/UW bo te partie mialy najwiekszy
            wplyw na ksztalt polityki karnej w III RP i teraz bezczelnei
            gardluja przeciw zaostrzaniu prawa.

A 2 lata na rozprawe z ponurym dziedzictwem komuny (PRL) i
            postkomuny (III RP) to zdecydowanie za krotko.
            • blackmoore Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 13:22
              junkier, napisz prosze, co ma SLD, UW i cokolwiek jeszcze do
              wypowiedzi nawiedzonej Pani Doktor? Co ma do tego komuna? Czy poza
              pluciem potrafisz cos normalnie wytlumaczyc, wymienic poglady,
              ewentualnie udowdnic jakas racje za pomoca argumentow? Czy w ogole
              cos takiego jest u Ciebie mozliwe? Czy w Twoich wypowiedziach musza
              istniec komunisci, postkomunisci i ktokolwiek inny? Czy kazdy kto
              jest w opozycji do obecnego rzadu i ma inne zdanie jest od razu
              narażony na oplucie przez Ciebie? Czy ślina to jest Twój jedyny
              argument? Pani Doktor na temat krwiodawstwa napisala bzdure za bzdur
              i okazało sie ze jako lekarz nie ma pojęcia na temat krwiodawców
              oraz całych procedur przy tym obowiązujących. Pani Doktor wpiera ze
              krew byla pobierana w zakurzonych namiotach a nie w specjalnych
              autobusach. Pani Doktor nie ma pojecia jak taki autobus wygląda i
              chyba nawet nie wie ze cos takiego istnieje. Pani Doktor
              kompromituje sie, moze to ocenisz? Ja w swoim zyciu oddałem duzo
              litrow krwi, wiem jak to wyglada. A dwa lata temu przyszedl taki
              moment, ze sam jej potrzebowałem. Moze zamiast bezładnego plucia na
              wszystkich co maja inne zdanie od obecnie obowiązującego potrafisz
              napisac swoja opinie na temat wypowiedzi Pani Doktor? Chętnie byśmy
              tutaj z tym sie zapoznali

pozdrawiam junkra i wszystkich tutaj piszących
              • junkier Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 13:37
                Za pozdrowienia uprzejmie dziekuje i odzwajemniam.

Co do wypowiedzi p. Wujkowskiej to nie wchodzac w medyczne
                szczegoly, poniewaz nie jestem medykiem, uwazam ze jesli krew ma byc
                pobierana od srodowisk obarczonych tzw. wyzszym ryzykiem HIV, to w
                interesie biorcow krwi i w interesie ogolnospolecznym jest aby w
                takim wypadku zaostrzyc kontrole aby uniknac np. skandalu takiego
                jak we Francji gdzie wielu osobom chorym na hemofilie podano skazono
                krew i w rezultacie wiekszosc z nich juz nie zyje.

Uwazam ze w takim kontekscie trzeba wypowiedz p. Wujkowskiej
                interpretowac. Nie w kontekscie nagonki na srodowisko R. Maryja, w
                czym niestety celuja postkomunistyczne osrodki antynarodowej
                propagandy.
                • arcisz009 Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 13:42
                  czytałeś wogóle ten artykuł i inne ze3by mieć jaką ktolwiek perspektywę?
                  słyszałeś wypowiedzi lekarzy, którzy tą krew [pobierali i badali? co oni
                  powiedzieli ?? nie chce ci się junkrze ( w ogóle jaki k...a junkier: z pomorza
                  czy z mazur, oni już wyginęli) wyręcze twoje leniwe paluszki :
                  "W żadnej próbce nie znaleziono śladów HIV. Jedna osoba miała żółtaczkę typu B,
                  siedem typu C. Wszyscy będą o tym poinformowani, a ich krew trzeba będzie
                  zniszczyć - mówi Kania. - Gdyby przebadać statystyczną grupę Polaków,
                  uzyskalibyśmy podobne wyniki. A zatem udało się nam zebrać doskonałą krew."
                • arcisz009 Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 13:44
                  a jak ci nie pasuję no to możemy się spotkać i Przedyskutować to jak facet z
                  facetem panie junkier, nie jestem ani prawy ani lewy po prostu lubię na
                  pierd.... takich kozaków jak ty
                • blackmoore Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 14:47
                  junkier napisał:

> Za pozdrowienia uprzejmie dziekuje i odzwajemniam.
                  >
                  > Co do wypowiedzi p. Wujkowskiej to nie wchodzac w medyczne
                  > szczegoly, poniewaz nie jestem medykiem, uwazam ze jesli krew ma
                  byc
                  > pobierana od srodowisk obarczonych tzw. wyzszym ryzykiem HIV, to w
                  > interesie biorcow krwi i w interesie ogolnospolecznym jest aby w
                  > takim wypadku zaostrzyc kontrole aby uniknac np. skandalu takiego
                  > jak we Francji gdzie wielu osobom chorym na hemofilie podano
                  skazono
                  > krew i w rezultacie wiekszosc z nich juz nie zyje.

wszystko fajnie, ale Twoje watpliwosci wyjasnia tekst artykulu i to
                  bardzo dokladnie. Jest tam o sposobie pobierania krwi i jest tez o
                  procedurach temu towarzyszacych
                  >
                  > Uwazam ze w takim kontekscie trzeba wypowiedz p. Wujkowskiej
                  > interpretowac.
                  Pani Doktor wyrazila sie bardzo jasno, nie musimy tu sie doszukiwac
                  zadnych kontekstow. No moze tego czy Pani Doktor dzieli ludzi na
                  lepszych i gorszych np pod wzgledem rodzaju sluchanej muziki. I nie
                  tylko. Jezeli bedzie wypowiadac sie ktos, kto ma problemy ze
                  sformulowaniem zdania, to mozemy tez doszukiwac sie kontekstow. Po
                  wypowiedziach Pani Doktor (studia wyzsze, spejalizacja pewnie tez,
                  doradca w ministerstwie - sic!!!) mysle ze nie musimy siedziec i
                  zastanawiac sie co autor mial na mysli
                  > Nie w kontekscie nagonki na srodowisko R. Maryja, w
                  > czym niestety celuja postkomunistyczne osrodki antynarodowej
                  > propagandy.

Czy pokazanie wrecz idiotycznej wypowiedzi to jest nagonka na RM?
                  Zdaje sie ze ktos powinien przejsc koniecznie kurs asertywnosci, to
                  napewno pomoze
                  • junkier Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 15:18
                    Po 1) Wujkowska ma olbrzymie zaslugi w ratowaniu zycia i obronie
                    zycia poczetego dlatego moze komentowac poczynania takich typkow jak
                    Owsiak & Co, ktorych ideologia jest mocno podejrzana i traci na
                    kilometr eurolibertynizmem.

Druga sprawa to nie chodzi o dyskryminowanie rodzaju muzyki ale o
                    procedury medyczne. Jesli zostaly w pelni zachowane to tym lepiej,
                    niemniej trzeba podziekowac p. Wujkowskiej za czujnosc i troske o
                    zdrowie publiczne.
                    • blackmoore Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 15:33
                      junkier napisał:

> Po 1) Wujkowska ma olbrzymie zaslugi w ratowaniu zycia i obronie
                      > zycia poczetego dlatego moze komentowac poczynania takich typkow
                      jak
                      > Owsiak & Co, ktorych ideologia jest mocno podejrzana i traci na
                      > kilometr eurolibertynizmem.

jak Pani Doktor moze wykazac sie zaslugami dla ratowania zycia to
                      tez powinna sobie zdawac sprawe z tego, ze krew tez jest potrzebna
                      do ratowania zycia, i to kazdego. Jezli Pani Doktor ma zaslugi
                      jakiekolwiek, to nie upowaznia jej to do pisania glupot. A dzieki
                      takiemu typkowi jak Owsiak mnostwo dzieci w tym kraju ma uratowane
                      zycie i zdrowie, i tego nikt jemu nie odbierze, niezaleznie czy to
                      bedzie ubek czy mocher. Nie obchodzi mnie ideologia Owsiaka, dla
                      mnie liczy sie to co on robi dla innych, przedewszystkim dla dzieci.
                      Natomiast podchodzenie do tego ze cokolwiek zrobi Owsiak to jest na
                      pewno zle jest zwykla smiesznoscia. Tak samo ja moge podejsc do
                      tematu ze wszystko co wyplynie ze srodowiska RM jest zle i pisac to
                      na lewo i prawo, nawet artykuly w gazecie.
                      > Druga sprawa to nie chodzi o dyskryminowanie rodzaju muzyki ale o
                      > procedury medyczne. Jesli zostaly w pelni zachowane to tym lepiej,
                      > niemniej trzeba podziekowac p. Wujkowskiej za czujnosc i troske o
                      > zdrowie publiczne.

chyba pomyliles sie z odpowiedzia, spytalem co ma wytkniecie Pani
                      Doktor do atakow na RM. A co do czujnosci Pani Doktor to dziekuje.
                      Sam w czasie operacji mialem podawana krew, ile - nie wiem, ale
                      chirurg powiedzial mi ze "duzo". Nie obchodzi mnie od jakich osob ta
                      krew byla, w co wierzyli, jakiej sluchali muzyki i gdzie ta krew
                      oddali. Obchodzi mnie za to, ze byli to ludzie ktorzy zrobili cos
                      dla innych, bezimiennie, bo nawet nie wiem komu teraz mam
                      podziekowac. Sam mam dosc rzadka grupe i kiedys kolega namowil mnie
                      zeby pojsc do punktu krwiodawstwa. Chodzilem tam przez wiele lat i
                      nie obchodzilo mnie do kogo ta krew trafiala, wazne ze kogos kto
                      jej potrzebowal. I to jest tez zrobienie czegos malego dla innych.
                      Niech Pani Doktor najpierw sie zastanowi o co jej tak wlasciwie
                      idzie, bo potem tacy jak junkier musza tlumaczyc w jej imieniu w
                      jakim kontekscie to mowila.
                      Co do intencji Pani Doktor i Twojej rowniez to moge tylko powiedziec
                      ze brak obiektywizmu to najlzejszy zarzut
                      • junkier Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 15:41
                        Imprezy takie jak WOSP tylko petryfikuja neiwydolnosc sluzby
                        zdrowia, bez urazy.

Co zas do braku obiektywizmu - zycie jest subiektywne. Ja wole jesli
                        krew jest przebadana raz za duzo niz raz za malo. Bo wtedy moze byc
                        tragedia.
                        • blackmoore Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 16:09
                          junkier napisał:

> Imprezy takie jak WOSP tylko petryfikuja neiwydolnosc sluzby
                          > zdrowia, bez urazy.
                          dobrze ze jescze sa ludzie pokroju Owsiaka i Ochojskiej, ze jest
                          Caritas itp. Przynajmniej cos sie dzieje. Nikt nie jest jednak
                          upowazniony do jakiegokolwiek pomniejszania lub wrecz odbierania
                          zaslug komus, kto pomaga innym. I niezaleznie od tego, jakie poglady
                          ten ktos ma. A tak na boku, masz moze jakies dane, ile osob uratowal
                          Rydzyk?

> Co zas do braku obiektywizmu - zycie jest subiektywne. Ja wole
                          jesli
                          > krew jest przebadana raz za duzo niz raz za malo. Bo wtedy moze
                          byc
                          > tragedia.
                          Wroc do artykulu, powtarzam po raz kolejny i przeczytaj jeszcze raz,
                          ze krew zostala pobrana i przebadana wg scisle okreslonych procedur.
                          Wiec moze zmien plyte.
                          I moze wreszcie popatrz na wypowiedz Pani Doktor obietywnie. Bo to
                          ze zaslaninasz sie subiektywizmem tez cie do niczego nie upowaznia.
                          A przynajmnie popatrz oczami wokol siebie i innych. Jak na razie nie
                          potrafisz nic konkretnego napisac, choc przyznaje, ze ton zmieniles,
                          przynajmnie w stosunku do mnie. Ale to za malo
                          • junkier Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 16:29
                            Nie wpadajmy w kult jednostki. Dzieci zawdzeiczaja zakupy aparatury
                            nei Owsiakowi, ale darczyncom, z ktorych zreszta p. Jerzy sam zyje
                            zapewne, oraz mediom ktore naglasniaja impreze WOSP. Gdyby zamiast
                            tych glosnych promocji nadano reklamy i przeznaczono kase dla
                            potrzebujacych, ciekawe jak wygladalby rachunek.

I tak jak podkreslam, wydzwiek tej imprezy nie jest jednoznaczny,
                            jest to wydzweik populistyczny. Ludzie nabywaja przekonania ze
                            dlatego nei ma respiratorow, USG czy strzykawek ze oni nie sa
                            ofiarni. A to nieprawda - nie ma ich dlatego ze chory jest sam
                            system sluzby zdrowia. Ktory trzeba zmienic. Gdyby p. Owsiak i jego
                            szanowni mocodawcy byliby w stanie rzeczywiscie problemy sluzby
                            zdrowia rozwiazac to przeciez WOSP moglaby grac caly miesiac i
                            zapewne by sie udalo. Ale przeciez wiadomo ze nie tedy droga.
                            • blackmoore Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 17:06
                              junkier napisał:

> Nie wpadajmy w kult jednostki. Dzieci zawdzeiczaja zakupy
                              aparatury
                              > nei Owsiakowi, ale darczyncom, z ktorych zreszta p. Jerzy sam zyje
                              > zapewne, oraz mediom ktore naglasniaja impreze WOSP.

kase WOSP obejrzyj w necie - jest rozliczona. Piszac ze
                              Owsiak "zapewne" zyje z tej kasy, moze najpierw postaraj sie miec
                              jakies inne argumenty, "zapewne" to za malo. Gdyby zamiast
                              > tych glosnych promocji nadano reklamy i przeznaczono kase dla
                              > potrzebujacych, ciekawe jak wygladalby rachunek.

ile kosztuja reklamodawcow spoty w TV i radio nie jest zadna
                              tajemnica. Wiec okreslenie "ciekawe jak wygladalby" mozesz sobie
                              policzyc nie wychodzac z domu.
                              jak na razie mamy tu "zapewne" i "ciekawe", argumenty mnie powalaja.
                              Dobrze ze media to naglasniaja, tak samo dobrze ze naglasniaja akcje
                              Caritasu. Jak na razie nie dotarly do mnie informacje o dzialanosci
                              charytatywnej Rydzyka, a przeciez on sie
                              mieni "katolikiem, "prawdziwym polakiem" itp
                              >
                              > I tak jak podkreslam, wydzwiek tej imprezy nie jest jednoznaczny,
                              > jest to wydzweik populistyczny. Ludzie nabywaja przekonania ze
                              > dlatego nei ma respiratorow, USG czy strzykawek ze oni nie sa
                              > ofiarni. A to nieprawda - nie ma ich dlatego ze chory jest sam
                              > system sluzby zdrowia. Ktory trzeba zmienic.
                              Wlasnie kolejny rzad i kolejne ugrupowanie mialo szanse przynajmniej
                              zaczac cos robic dobrego, nie zrobili nic. A przepraszam, kaczynski
                              nazwal pilegniarki "przestepcami" - tak wygladal dialog ze
                              spoleczenstwem. A pielegniarki tez do tego spoleczenstwa naleza czy
                              junkrze chcesz tego czy nie. I kolejny rzad mial szanse poprawic
                              tez poziom sluzby zdrowia, nie zrobil nic.
                              Gdyby p. Owsiak i jego
                              > szanowni mocodawcy byliby w stanie rzeczywiscie problemy sluzby
                              > zdrowia rozwiazac to przeciez WOSP moglaby grac caly miesiac i
                              > zapewne by sie udalo. Ale przeciez wiadomo ze nie tedy droga.
                              Jak widze niewazne co Owsiak robi i dla kogo, dla Ciebie
                              najwazniejsze jest co soba Owsiak reprezentuje. Nie martw sie,
                              Owsiaka znamy juz od wielu lat, o Pani Doktor Wybitnej Wujkowskiej
                              uslyszalem pierwszy raz. I tak tez bedzie za lat -nascie, -dziesiat.
                              O kims beda jeszcze wiele mowic, a kims zapomna w ogole. Niezaleznie
                              od zaslug, ktore miala, a zapomniales przytoczyc tutaj. Bo
                              miano "obroncy zycia" to troche za malo. Ja tez moge tak nazywac
                              samego siebie, chocby z tego powodu ze:
                              1. jestem przeciwnikiem aborcji
                              2. jestem przeciwnikiem eutanazji, choc Rydzyk jako zakonnik uwaza,
                              ze trzeba do tego namawiac innych. A zrobil to, i to
                              nie "kontekscie" tylko doslownie.
                              3. Uwazam ze z jednej strony calkowity zakaz aborcji, a z drugiej
                              strony popieranie kary smierci jest, delikatnie mowiac, smieszne. Ci
                              sami "obroncy zycia, daru od Boga" chca te zycie odbierac innym
                              (PiS, LPR)
                              4. uratowalem dwoje ludzi
                              5. moja krew oddana komus moze tez kogos uratowala?
                              wiec musze sie zastanowic, kto ma wieksze zaslugi w dziedzinie
                              obrony zycia. Ja? A moze Pani Doktor?
                        • kroliklesny Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 17:04
                          Krew jest za cennym lekiem a praca wyspecjalizowanych sluzb za
                          droga, zeby badac "raz za duzo". Bada sie wg scisle ustalonych norm
                          dokladnie tak, jak potrzeba, i thats it, fertig.
                          • trzymilionowy.post Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 22:05
                            www.wosp.org.pl/przystanek/2007/index.php/34/2/0/4087
                            Odpowiedź Przemysława Kani, Dyrektora Generalnego Zarządu Głównego
                            Polskiego Czerwonego Krzyża:

Pragnę odnieść się do artykułu pani Hanny Wujkowskiej "Oby naprawdę
                            po raz ostatni", jaki ukazał się w Naszym Dzienniku w dniu
                            wczorajszym.

Pobór krwi w czasie Przystanku Woodstock w roku bieżącym odbył się
                            (podobnie do roku 2006) z inicjatywy biura Zarządu Głównego
                            Polskiego Czerwonego Krzyża przy współpracy z Wielką Orkiestrą
                            Świątecznej Pomocy oraz RCKiK-ami z Zielonej Góry, Warszawy,
                            Poznania i Katowic. Spełnione zostały wszelkie procedury
                            administracyjne i sanitarne, wymagane przez prawo. Pobór krwi w
                            warunkach pozaszpitalnych jest ściśle określony i wymagania są
                            niezwykle wysokie. Służba krwi je spełniła.

W chwili obecnej każda jednostka krwi, pobrana na przystanku
                            Woodstock została zbadana serologicznie oraz przy pomocy metody PCR
                            na obecność wirusów HIV, HBV i HCV, zgodnie z obowiązującymi
                            procedurami. Z informacji jakie posiadam obecnie, nie ma różnic
                            statystycznych w zakresie występowania wirusów we krwi pobranej
                            podczas akcji na Przystanku Woodstock od krwi pobieranej w innych
                            miejscach Polski i w innym czasie. Przykładem jest RCKiK w Poznaniu,
                            w którym nie stwierdzono występowania wirusa HIV. Stwierdzono 1
                            przypadek HBV i 7 przypadków HCV, co na prawie pół tysiąca pobranych
                            jednostek jest zgodne lub niższe z występowaniem tych wirusów w
                            populacji. Okienko serologiczne w przypadku oddających krwi w
                            dzisiejszych czasach wynosi około 2 tygodni i dotyczy to każdej
                            oddawanej krwi na Świecie.

Krew oddawali młodzi, pełnoletni ludzie po wypełnieniu wymaganych
                            formularzy. Oddawali studenci, księża, uczniowie, lekarze,
                            bezrobotni i inni. Lekarze, badający kandydatów do oddania krwi nie
                            zakwalifikowali ani jednej osoby, która wypiła alkohol. Wszelkie
                            rygorystyczne procedury zostały w tym przypadku wypełnione.

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim wolontariuszom i
                            pracownikom Polskiego Czerwonego Krzyża, pracownikom RCKiK-ów i
                            Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy za umożliwienie i
                            przeprowadzenie tej wspaniałej akcji.

Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim młodym Honorowym
                            Dawcom Krwi, którzy podzielili się własną krwią z potrzebującymi.

Akcja poboru krwi nie ma nic wspólnego z polityką czy
                            światopoglądem. Jest wyłącznie szansą na zapewnienie tego bezcennego
                            leku szpitalom.

Młodzież pokazała po raz kolejny, że można na nią liczyć i jest
                            społecznie odpowiedzialna. Że jest wspaniała.

Uważam, że opis akcji w w/w piśmie jest krzywdzący i skrajnie nie
                            odpowiada rzeczywistości.

Przemysław Kania,
                            Dyrektor Generalny Zarządu Głównego Polskiego Czerwonego Krzyża
        • chomicowa Re: Lewicowe barachlo, slabeusze, slugusy obcych, 08.08.07, 12:48
          Cóż jak widać głupota u ludzi nie ma granic ty prawicowa ciemna maso <killer>
      • nie_jestem_tofik Re: Katoprawica caly czas jatrzy... 08.08.07, 11:33
        w którym ciągle kompromituje się kobiety,
        najpierw glon (minister fotyga), potem kluzik, nowa min sportu i teraz ta pani....
        gdyby ktos je obserwowal, moglby pomyslec, ze wszystkie Polki sa glupie,
        nieporadne, niedokształcone i baznadziejne
        czy to zbieg okolicznisci?

xs550 napisał:

> Taka Wujkowska jest wykladnikiem poziomu reprezentowanego przez ten rzad. Cos
        > tam jej sie wydaje i od razu wydaje opinie. Natomiast tacy normalni ludzie jak
        > ten wiceminister zdrowia to w tych chorym rzadzie wyjatki.
    • michalparadowski Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:36
      Pani Wujkowska, jest święcie przekonana, że tak zwana dobra krew,
      może pochodzić wyłacznie od prawowiernych katolików rydzowych.
      Tyle, że wydaje mi się, że troszeczkę za starawa!
    • ir9 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:42
      ile podobnych akcji urzadzil kosciol?? ciekawe ze kosciol regularnie
      dopieprza sie do owsiaka-moze ze wzgledu na to ze owsiak zbiera i Daje
      a kosciol zbiera i Zatrzymuje.hipokryzja jak zwykle,nic nowego
    • tersta Krew Wujkowskiej zarażona jest nienawiscią katolic 08.08.07, 10:43
    • dellek A jak jest w punkcie krwiodawstwa na codzień 08.08.07, 10:44
      Kiedyś na stażu (po studiach lekarskich) pracowałem przez miesiąc w punkcie
      krwiodawstwa i dobrze pamiętam kto przychodził oddawać krew.
      Często faceci na kacu, którym potrzebny był dzień wolny w pracy na
      odpoczynek..., żule którym potrzebne było 6 czekolad, żeby je sprzedać i kupić
      bełta. Normalni, zdrowi, młodzi mężczyźni oddający krew oczywiście zdarzają sie
      ale bardzo rzadko - najczęściej podczas akcji organizowanych w wojsku, na
      przystanku W. itp.
      Gdyby ta Pani była lekarzem, tak jak mówi, wiedziałaby o tym.
      Wiedziałby również, że każda jednostka krwi poddawana jest odpowiednim badaniom
      wirusologicznym.
      • blackmoore Re: A jak jest w punkcie krwiodawstwa na codzień 08.08.07, 16:15
        dellek napisał:

> Kiedyś na stażu (po studiach lekarskich) pracowałem przez miesiąc
        w punkcie
        > krwiodawstwa i dobrze pamiętam kto przychodził oddawać krew.
        > Często faceci na kacu, którym potrzebny był dzień wolny w pracy na
        > odpoczynek..., żule którym potrzebne było 6 czekolad, żeby je
        sprzedać i kupić
        > bełta.

zgadzam sie, choc co do mlodych zdrowych to mam inne zdanie. Moze
        dlatego ze ja oddawalem krew dawno temu ('80-'90). Wtedy byl inny
        podzial, mniej wiecej 1/3 skacowanych + menelikow,
        reszta "normalna". Natomiast w mojej pierwszej pracy mialem duze
        trudnosci gdy uprzedzalem z kilkudniowym wyprzedzeniem ze nie
        przyjde z takiego i takiego powodu. Slyszalem tylko cos w tym
        stylu "a po co Ci to? A jeszcze krew trafi do jakiegos zomowca?" To
        bylo szczegolnie wytykane w stanie wojennym. Ot, taka ciekawostka...
    • kato28 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:52
      Jaką to trzeba być podłą suką...
    • teq3 Re: Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:55
      Nie sądziłam, że jakakolwiek bzdura głoszona przez panią Wujkowską jeszcze mnie
      zdziwi, ale widać nie ma rekordów żenady :)
      Jeśli ta kobieta jest praktykującym lekarzem to głęboko współczuję jej
      pacjentom. Ktoś tak niedouczony i moralnie zaślepiony nie powinien mieć kontaktu
      z chorymi, bo najzwyczajniej w świecie może zaszkodzić swoim brakiem
      profesjonalizmu.
      Na miejscu PCK wytoczyłabym tej pani proces o zniesławienie.
      Interesujące, że krew oddaje "satanistyczna młodzież" a jakoś o zbiorowym
      oddawaniu krwi przez pielgrzymkowiczów, słuchaczy RM, czy członków Młodzieży
      Wszechpolskiej nie słychać.
      Smutne to wszystko i żenujące, jestem ciekawa, jak daleko się jeszcze posuną w
      szerzeniu nienawiści do ludzi o innych poglądach.
    • tsuranni taki debilizm powinien być karalny 08.08.07, 10:56

• teodycea1 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 10:58
      Dewocja krzyczy: "Michelet wychodzi z Kościoła!"
      Prawda; Dewocja tylko tego nie postrzegła,
      Że za kościołem człowiek o ratunek woła,
      Że kona - że ażeby krew go nie ubiegła,
      To ornat drze się w pasy i związuje rany.
      *
      A faryzeusz mimo idzie zadumany...

Cyprian Kamil Norwid 1851
    • krwawymsciciel Re: Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 11:00
      co za pi..
    • bergman1 powinna przetestować 08.08.07, 11:00
      sama tą krew.
    • anka7911 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 11:07
      podła szmata.
      wszystkim którzy oddali krew należą się OGROMNE podziękowania z
      pomoc w RATOWANIU LUDZKIEGO ŻYCIA.
      DZIĘKUJĘ.
    • roman337 Rydzyk zaraził Wujkowską syfem nienawiści ! 08.08.07, 11:19
    • saniba Z góry sorałka - co za niedo..e ku..szcze... 08.08.07, 11:20
      Czytałam forum na onecie i szlag mnie trafił. Przez tę ku..ką
      wywłokę Ludzie, którzy zrobili coś dobrego, poczuli się upokorzeni,
      jak nigdy jeszcze, są też tacy, którzy wręcz się przyznają, iż
      płakali po przeczytaniu słów tej larwy.
      Do ku.. nędzy, jak wobec tego tłumaczyć młodym ludziom w takich
      przypadkach co jest dobre, a co złe, skoro to ku..szcze umysłowe, z
      góry przekreśliło tę kapitalną akcję, płynącą z serca i to w
      momencie, kiedy nie ma zapasów krwi w bankach. Mam ochotę tej
      szmacie skuć mordę i skopać tłuste dupsko, brzydko jest komuś źle
      życzyć, ale ja jej życzę, aby zniknęła ze sceny politycznej i aby
      nigdy więcej nie dotykała się do żadnego pacjenta - byłby to zły
      dotyk!!!
      • chateau Re: Z góry sorałka - co za niedo..e ku..szcze... 08.08.07, 11:25
        Nie można być obrażonym przez kogoś, kto nie ma zdolności honorowej.

IMHO jedyna metoda na takich jełopów to sąd - p. Wujkowska celowo rozpowszechnia
        kłamliwe informacje na temat sposobu pobierania krwi
        na przystanku Woodstock, zaś biorąc pod uwagę pełnioną przez nią funkcję czyn
        ten ma wysoką szkodliwość społeczną. To jakie pani Wujkowska ma poglądy nie ma
        nic do rzeczy. Celowo i z premedytacją skłamała.
        • saniba Re: Z góry sorałka - co za niedo..e ku..szcze... 08.08.07, 11:58
          Owszem , to co to ścierwo zrobiło jest niedopuszczalne, nieetyczne i
          całkowicie naganne (ale za to w dobrym towarzstwie ministra mniej
          niż zero, może ich uczą tego na "patriotycznych" pogadankach?).
          Sorry, ale na razie to aż trzęsę się z wściekłości. Sama chciałam
          tyle razy oddać krew, ale nie mogę, ponieważ kilkakrotnie mi ją
          przetaczano i lekarze stwierdzili, że nie mogę być dawcą (w sumie
          nawet nie wiem dlaczego :-(. Bardzo tego żałuję, bo tu nie chodzi
          nawet o dar, ale o życie innych ludzi. I choćby dlatego nie jestem w
          stanie pojąc, jak "lekarz" może używać takich stwierdzeń.
          MÓJ SKROMNY APEL: Olejcie ścierwo, niech się zadławi własną,
          niesatanistyczną (choć kto wie?!) krwią nienawiści. Ludzie chorzy
          nas potrzebują, a życie to największy dar. Pozdrawiam,
    • waldek020459 Zła krew doktor Wujkowskiej 08.08.07, 11:22
      Pani doktor Wujkowska przesiakneła nienawisci ado tego co tam sie robi.
      podwaza wiedze ,umiejetności ludzi którzy pobieraja krew. Chyba ze traktuje ich
      jako nieuków w swojej dziedzinie. Przecież zawsze mozna dojść kto kiedy i od
      kogo dostał krew. Nawet woda mineralna jest pakowana z okresleniem miejsca
      czasu i nr partii. Co do krwi obostrzenia sa wieksze. Dziwie sie takim ludziom,
      którzy robia zamieszanie z powodu nienawiści do czegoś. Nie popieram osoniście
      i nie pojade na przystanek Woodstock ale nie zabraniam tego innym. Ci co tam
      ofiarowali swoją krew może maja więcej do zaoferowania niz pani Wujkowska
      myśli. Ale kto współpracyje z Giertychem taki pogląd musi mieć Zal mi Pani.
    • nie_jestem_tofik dziwny rząd 08.08.07, 11:29
      w którym ciągle kompromituje się kobiety,
      najpierw glon (minister fotyga), potem kluzik, nowa min sportu i teraz ta pani....
      gdyby ktos je obserwowal, moglby pomyslec, ze wszystkie Polki sa glupie,
      nieporadne, niedokształcone i baznadziejne
      czy to zbieg okolicznisci?
      • feminasapiens min. Kluzik-Rostkowska 08.08.07, 14:18
        nie_jestem_tofik napisała:

> w którym ciągle kompromituje się kobiety,
        > najpierw glon (minister fotyga), potem kluzik, nowa min sportu i
        teraz ta pani.
        > ...
        > gdyby ktos je obserwowal, moglby pomyslec, ze wszystkie Polki sa
        glupie,
        > nieporadne, niedokształcone i baznadziejne
        > czy to zbieg okolicznisci?

Co do Fotygi, czy tej min. sportu to nie śledzę ich "dokonań", ale
        na Kluzik-Rostkowską nie pozwalam wieszać psów.
        Jest to chyba jedyna sensowna, normalna osoba w tym rządzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka