Dodaj do ulubionych

Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóstwo...

15.08.07, 17:36

Obserwuj wątek
    • hummer Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 17:37

• mikelondon Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 18:06
        pytanie podstawowe - gdzie Leo??? wszedzie widac tylko twarde, dany
        i bwpy... :(
        • ciumcia Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 18:12
          fajna parada
          • tetlian Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 20:43
            Mi tam defilady nie są potrzebne.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 15.08.07, 21:41

Defilada była niezła, choć szkoda że na takiej wąskiej ulicy. Do tego lepiej
              nadaje się... Plac Defilad oczywiście. Którego nasze władze nie chciały
              wykorzystać ze względów ideologicznych: jak by to wyglądało - tak z Pałacem
              Kultury w tle?

Nie podobało mi się niestety zachowanie pana prezydenta.
              Robiąc przegląd wojska na początku uroczystości, nie zachował się godnie,
              zaprezentował brak wychowania. Żołnierze salutowali mu, gdy przejeżdżał,
              pochylali sztandary na znak szacunku wobec zwierzchnika sił zbrojnych.
              Towarzyszący prezydentowi generał salutował podwładnym i dyskretnie wskazywał
              prezydentowi kolejne mijane jednostki. Tymczasem prezydent pokazał brak szacunku
              dla swoich podwładnych. Patrzył w inną stronę, ignorując generała i honory
              oddawane przez żołnierzy. Zajęty był... machaniem do publiczności. Bardzo
              niepoważne zachowanie.

Zrobił sobie teatr jednego aktora z wojskiem jako twarzową dekoracją. Na miejscu
              żołnierzy czułabym się urażona. Prezydent w święto wojska potraktował wojsko
              jako swoją osobistą zabawkę.
              • krasnov Wielka defilada? Wielka debilada raczej! 15.08.07, 21:44
                Wódz Kim Ir Sen byłby dumny.
                • resdes A Warszawiacy skandowali Lechowi "Idź do domu" 16.08.07, 00:45
                • kazik.k Re: Wielka defilada? Wielka debilada raczej! 21.08.07, 10:49
                  szkoda wyrzuconych pieniedzy!sprzet wojskowy w wiekszosci rosyjski-czolg twardy
                  -bojowy woz pieczoty-bron osobista!lotnictwo-iskry sprzed polwiecza!mig-29
                  bardzo dobry ale rosyjski!su-7 tez
                  rosyjski!helikoptery-rosyjskie/mi-24,mi-7/zbieranina!"leopard"-bardzo dobra
                  tradycja wehrmachtu-dostalismy stare wyeksploatowane!jedynym rodzynkiem jest
                  samobiezna haubico-armata!to wszystko!no moze jeszcze stacja radarowa!pamietam
                  defilady lotnicze jak tafla!ktos to pamieta!a sprzetu ze glowa bolala!nie ma sie
                  czym specjalnie chwalic!!o "wodzu naczelnym "nie ma co mowic!!!
                  • maureen2 Re: Wielka defilada? Wielka debilada raczej! 21.08.07, 10:55
                    nikt nie pokazuje najnowszego sprzętu,a poza tym ten najnowszy tak
                    na oko niewiele różni się od tego starszego.
              • harry122 Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 21:47
                Parodia westernu. Mini pokaz, mini sił miniimperialsitycznego
                państwa, mini prezydentem o wybujałych ambicjach. A może by tę kasę,
                olbrzymią z resztą, przeznaczyć na polskie domy dziecka, a może na
                pomoc dla Darfuru skoro nie mamy co robić tylko bawić się
                żołnierzykami. tylko dlaczego ta zabawa jest za moje pieniądze?
                • de_flandre Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 21:58
                  Niestety, to co mówisz, to propaganda. W budżecie są już przewidziane środki na
                  domy dziecka i inne ważne cele, Darfurem zajmują się organizacje pozarządowe
                  (masz pole do popisu).

A sama parada bardzo fajna. Specjalnie czekałem na nasze Twarde i Leosie.

A co do prezydenta. Masz rację, Anuszka. Kaczyński zachował się niegodnie w
                  stosunku do swoich podwładnych. Przypominają mi się tu stare kroniki z
                  Piłsudzkim, który co prawda nie zawsze salutował swoim żołnierzom, ale widać
                  było u Niego majestat i powagę w stosunku do swoich żołnierzy. Nasz prezio nr 4
                  niestety przypominał kołka z miną obitego buldoga. Ma elementarne braki w
                  kindersztubie (kiedy Rydzyk obraził jego Żonę, on to przełknął, czym pokazał, że
                  nie jest prawdziwym mężczyzną).
                  To, że nic z niego nie będzie w polityce międzynarodowej, to już zdążyłem się
                  przyzwyczaić (niestety), ale żeby nie potrafił zachować się w stosunku do swoich
                  Rodaków, to tego nie rozumiem. Przecież tam na paradzie, po tamtej stronie, nie
                  stało ZOMO:).
                  Anyway, widzę u niego organiczną niechęć do uczenia się. Poza tym wydaje mi się,
                  iż on nie lubi ludzi, tłumu.
                  • maureen2 Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 22:00
                    jak się robi przegląd wojska to salutuje się,a nie macha rączką
                    • sun_of_the_beach Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 16.08.07, 00:05
                      Salutuje to się jak ma się mundur i czapkę (ew. bertet) na głowie. To nie amerykański film tylko protokół WP
                      • maureen2 Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 16.08.07, 00:25
                        ale prezydent nie nosi munduru,a salutować powinien jako zwierzchnik
                    • katecheta Nigdy nie wolno salutować do pustego łba 16.08.07, 21:26
                      dlatego wypadało pomachać króliczą łapką :)))
                    • kazik.k Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 21.08.07, 10:53
                      ceremonial wojskowy to piekna rzecz-tradycyjna i wzruszajaca!trzeba sie jednak
                      umiec zachowac!tylko od kogo mamy tego zadac?gapiowaty gamon zawsze gamoniem
                      zostanie!szkoda gadac!!!
                  • harry122 Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 22:07
                    de_flandre napisał:

> Niestety, to co mówisz, to propaganda.

To nie propaganda, to życie. Propagandą jest ta defilada.
                    • de_flandre Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 22:38
                      Tak, to życie i to w brutalnej postaci. Ale wspominanie o tych ważnych sprawach
                      i stawianie ich ponad uroczystość, która jest jednorazowym eventem (nie sądzę,
                      żeby taka parada była a rok) i jednak daje dużo frajdy to jest propaganda.
                      Co byś pomyślał, gdyby Twoje słowa wypowiedział któryś z nielubianych przez
                      Ciebie polityków?
                      Dlatego cieszę, się, że politycy chociaż na jeden dzień zrobili sobie wolne i
                      przestali się kłócić. Co nie zmienia faktu, że rząd i my przede wszystkim (jako
                      społeczeństwo obywatelskie) powinniśmy pomagać potrzebującym.

A co do Darfuru wspomnianego przez Ciebie. Boli mnie to, co tam się dzieje.
                      Zbrodnia na skalę Kambodży Pol-Pota, Serbii Milosevicia. Ale pomoc państwa ma
                      charakter incydentalny. Jeśli już to wysyła się w ramach ONZ niebieskie hełmy.
                      Moc jest w inicjatywie międzynarodowej społeczności.
                    • husyta Jak za Jaruzelskiego i PRL 15.08.07, 22:41
                      Propagandziści PiSu twierdzili, że to powrót do przedwojennej
                      tradycji, ale mnie to przypomina czasy Jaruzelskiego i Breżniewa.
                      Oni też lubili parady wojskowe i trybuny honorowe.
                      • de_flandre Re: Jak za Jaruzelskiego i PRL 15.08.07, 22:45
                        Rzeczywiście, takie miałem skojarzenia, kiedy spiker podkreślał osobę prezydenta
                        (moim zdaniem nadmiernie) oraz nowokupiony sprzęt dla armii.
                        To jest święto wojska a nie kampania wyborcza polityków. Dlatego ode mnie dla
                        prezydenta żółta kartka.
                        • hexabc1 Re: Jak za Jaruzelskiego i PRL 15.08.07, 22:59
                          de_flandre napisał:

> Dlatego ode mnie dla prezydenta żółta kartka.

Swoją żółtą kartkę zachowaj na mecz piłkarski - lepszą karą jest nie
                          głosować w wyborach na PIS.
                          • de_flandre Re: Jak za Jaruzelskiego i PRL 15.08.07, 23:05
                            O to się nie martw. PIS to nie moja bajka.
                      • scyzor75 Re: Jak za Jaruzelskiego i PRL 16.08.07, 00:12
                        Mi to troche przypomina "parady" z KRLD badz tez pokazowki Saddama :P
                  • widz.i.czytelnik Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 15.08.07, 23:09
                    Plebs chce igrzysk!!!
                    • orcheystra Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 16.08.07, 00:07
                      defilata raczej taka mizerniutka. jak już robicie, róbcie porządną a
                      nie pięć śmigłowców, parę bwp i cztery haubice
                  • czort51 Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 21.08.07, 10:01
                    Oglądając całą uroczystość byłem zbulwersowany postępowaniem
                    prezydenta. Olał sztandary wojskowe. Działo się to podczas
                    uroczystej zmiany wart przed Grobem Nieznanego Żołnierza. Oddał
                    honor dwóm pierwszym sztandarom. Pozostałe olał. Ja na takie rzeczy
                    zwracam uwagę. To jest objaw patriotyzmu, to jest szanowanie
                    sztandarów i historii. I nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a
                    czarne jest czarne.
                  • icc217 Re: Warszawska zabawa żołnierzykami 22.08.07, 12:45
                    Najpierw 'Pilsudski' (sie pisze) baranku, a potem 'anyway' ...
              • ffamousffatman Re: Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 16.08.07, 04:34
                zara sprawdze
              • ja-ty Re: Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 16.08.07, 08:29
                Dla wszystkich niezorientowanych (ale nie po to by bronić Kaczki): w
                polskim protokole odnośnie salutowania jest zasada (od harcerzy po
                wojsko) że nie salutuje się do gołej głowy. Salutują ci co mają
                mundur i czapkę od tego munduru. Osoby bez munduru, lub osoby
                cywilne takie jak Prezydent salutują poprzez delikatne skinięcie
                głową.
                Troszkę śmiesznie by Prezio wyglądał gdyby tak machał główką
                przejeżdżając obok wszystkich salutujących mu żołnierzy :))
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 16.08.07, 10:20
                  Nigdzie nie napisałam, że prezydent powinien salutować! (???)

Powinien patrzeć na żołnierzy i - jak piszesz - skinąć głową mijając sztandary
                  poszczególnych jednostek, które przed nim przecież pochylano. Generał
                  towarzyszący prezydentowi wyraźnie starał się dawać mu to do zrozumienia
                  gestami. Wskazywał mu kolejne mijane jednostki. Ale prezydent nie zrozumiał.
              • goodwater Re: Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 16.08.07, 16:40
                popieram, droga stanowczo za wąska, po drugie nie można było jak w
                cywilizowanym państwie przystrzyc troche drzewa i inne chaszcze
                • maureen2 Re: Teatr jednego aktora z twarzową dekoracją 16.08.07, 17:32
                  drzew szkoda,a gdzie indziej podobno są tory tramwajowe,ale coś trze
                  ba wymyslić
              • civril80 Re:I co by powiedział na to Zdzisław Maklakiewicz 17.08.07, 12:27
                ... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wyjść z... kina proszę pana... I
                wychodzę... No i panie i kto za to płaci? Pan płaci... Pani płaci... My
                płacimy... To są nasze pieniądze.
        • takikushi Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 18:15
          pewnie specjalny oberkomitet nie zgodził sie na ponowną obecność niemieckich
          czołgów na ulicach Warszawy, btw. będzie wojna czy co?
          • alatien Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 18:21
            A gdzie orkiestra denta? Wszytsko tak na cicho? Leee co to za parada.

Kiepsko Lechujarku, kiepsko.
          • rafvonthorn Re: Dziękuję wszystkim "przybyłom" 15.08.07, 19:14
            Podobno polskie mosty nie wytrzymują ciężarów Leo :D.
            • sun_of_the_beach Leopardy 16.08.07, 00:03
              Przecież były leopardy. Ślepi czy co?
              • maureen2 Re: Leopardy 16.08.07, 00:05
                były
              • onufry.zagloba Na miejsce "Panter" i "Tygrysow"? 16.08.07, 01:44
                I z czego to sie glupek cieszy...
            • onufry.zagloba Wytrzymuja - to zalezy od transportu, ilosci osi 16.08.07, 01:46
              i nacisku na jedna os; nie takie rzeczy sie przy madrym transporcie
              przewiezie:)
      • absurdello Wczoraj koło 22 na Siekierkowskim wozili te czołgi 15.08.07, 18:17
        platformami kołowymi chyba z 10-15 sztuk ... wyglądało jak
        przygotowania do opanowania Warszawy ;)))
    • rakieter Iskra, samolot treningowy z czasów komunizmu. 15.08.07, 18:12
      Ale Kaczorom pasi.
    • melee Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóstwo.. 15.08.07, 18:21
      Defilują wam przed nosem, abyście się ich bali. Ja nie boję się was Kaczyńskie ,
      armia choć jest prawie trupem w sytuacji zagrożenia szybko się was pozbedzie.
      • pentagon8 Gestem Kozakiewicza wobec Ruskich!!! 15.08.07, 19:32
        Oto czym jest defilada. W dzisiejszych realiach politycznych, kiedy
        zza wschodniej granicy slychac neonacjonalizm rosyjski, jest to
        swego rodzaju gest '' nie boimy się''. Paradoksalnie ma to znaczenie
        wlasnie dziś 15 sierpnia. Obchodzimy rocznicę pokonania Ruskich!!!!
        • kazik.k Re: Gestem Kozakiewicza wobec Ruskich!!! 21.08.07, 10:59
          facet -jestes glupi i pobrzekujesz szabelka!wiekszosc sprzetu rosyjska i mocno
          przestarzala!niemieckie leopardy mocno wyeksploatowane!czym chcesz straszyc
          niedzwiedzia?najswietsza panienka?daj sobie spokoj!jedyny ratunek w ...ulanch!
    • herr7 radziłbym nie zadzierać z Białorusią 15.08.07, 18:31
      Po tym co nasze wojsko nam pokazało to nie radziłbym zadzierać z Białorusią.
      Najciekawsze były zdjęcia zrobione przez publiczność. Miny Francuzów wskazywały
      na radość z czekającej ich libacji z naszym szwadronem markietanek.
    • naturat No to Łukaszenko dobrze się uśmiał oglądając polsk 15.08.07, 18:38
      No to Łukaszenko dobrze się uśmiał oglądając polska tv.
    • kasiagod1 Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóstwo.. 15.08.07, 18:41
      Ta defilada była super, super, super!!!!!!!. Bardzo mi się
      podobała!!!!To najlepsza defilada jak kiedykolwiek była w Polsce!!!
      Tak własnie powinno obchodzić się każde święto narodowe, czyli
      bardzo uroczyście, aby zostało zapamiętane i było bardzo
      wzruszające, powinno mieć wzbudzać uczucia patriotyczne. Aby tak jak
      dziś było co roku!!!Brawo!!! udało się na 6+.Było znakomicie!!! Nikt
      do tej pory nie zorganizował lepszej defilady. Co roku powinny
      święta narodowe być takie jak dziś, a nawet lepsze!!!! Ta defilada
      była taka fajna, znakomita, że poczułam się jakbym była w innym
      kraju. SUPER!!!Aby tak dalej!!!
      • gabriel Re: Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóst 15.08.07, 18:43
        Tłumy warszawiaków, chcących zobaczyć i defiladę i sprzęt, były najlepszą
        odpowiedzią na słowa o kieszonkowym militaryzmie Kaczynskich, wypowiedziane
        przez któregoś z kretynów z PO.
        • dobra.ciocia Re: Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóst 15.08.07, 19:29
          gabriel napisał:
          > Tłumy warszawiaków, chcących zobaczyć i defiladę i sprzęt, były najlepszą
          > odpowiedzią na słowa o kieszonkowym militaryzmie Kaczynskich, wypowiedziane
          > przez któregoś z kretynów z PO.

Ilość warszawiaków nie spowodowała, że militaryzm kaczyńskich przestał być
          kieszonkowy. Niestety. Tak samo jak tłumy na koncertach Ich Troje nie powodują,
          że wypociny Ich Troje stają się dobrą muzyką.
    • adam_inge Teleexpress nieśmiało zauważył 15.08.07, 18:52
      że "widać było jedynie samoloty", które przeleciały podczas
      defilady. Taki ścisk i tłum warszawiaków, i przyjezdnych, który
      chulnął w aleje z wolą oglądania wojskowej parady przeszedł
      oczekiwania władzy w IV RP. Wybrani coś tam widzieli. Ja jedynie
      hełmy czołgistów i prezydenta na kasztance:)
      • rmichal2 i prezydenta na kasztance 15.08.07, 19:11
        ciekawe bo ja widziałem prezydenta jadącego otwartym samochodem z
        jakimś generałem.
        • hyakinthos Re: i prezydenta na kasztance 15.08.07, 20:13
          Michale, polecam lekture dwoch hasel:

pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
          pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Pi%C5%82sudski
    • won_kurduple A towarzysze z pisu so i lpr machali.... 15.08.07, 18:53
      Narod w koncu musi miec cos od zycia..
    • stasi1 jakby nie patrzeć to jednak kaczory mieli dobry 15.08.07, 19:21
      pomysł. Ale ta słynna <<Dana" jest w wojsku polskim przynajmniej od
      20 lat. To chyba taka nowoczesna nie jest?
      I jesli się nie mylę to BWP mieliśmy już dwójki , nie jedynki
    • dyngos Czemu samoloty wypuściły czarne i białe dymy? 15.08.07, 19:31
      Czemu samoloty wypuściły czarne i białe dymy? Bo większość
      elektoratu PiS ma czarnobiałe telewizory :|
    • pentagon8 Gest Kozakiewicza wobec Ruskich!!! 15.08.07, 19:33
      Oto czym jest defilada. W dzisiejszych realiach politycznych, kiedy
      zza wschodniej granicy slychac neonacjonalizm rosyjski, jest to
      swego rodzaju gest '' nie boimy się''. Paradoksalnie ma to znaczenie
      wlasnie dziś 15 sierpnia. Obchodzimy rocznicę pokonania Ruskich!!!!
      • dobra.ciocia Re: Gest Kozakiewicza wobec Ruskich!!! 15.08.07, 19:37
        pentagon8 napisała:

> Oto czym jest defilada. W dzisiejszych realiach politycznych, kiedy
        > zza wschodniej granicy slychac neonacjonalizm rosyjski, jest to
        > swego rodzaju gest '' nie boimy się''. Paradoksalnie ma to znaczenie
        > wlasnie dziś 15 sierpnia. Obchodzimy rocznicę pokonania Ruskich!!!!

No i pewnie ruscy się tak przestraszyli, że im kapcie spadły...
        • ciumcia Re: Gest Kozakiewicza wobec Ruskich!!! 15.08.07, 20:04
          Ponoć huk silników polskich F16 i zgrzyt gąsienic czołgów PT-91 "Twardy"
          słychać było aż na Placu Czerwonym w Moskwie...
    • peer4 Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóstwo.. 15.08.07, 19:49
      NIEMIECKIE czolgi na ulicach Warszawy ????
      I to bez protestow WLADZY ????
    • maureen2 Re: Defilada w stolicy - czołgi i samoloty, mnóst 15.08.07, 19:55
      dobrze jest mieć świadomość,że mamy dobrze wyszkoloną,dobrze uzbro-
      joną i sprawną armię. A armia jest apolityczna.
      • babariba-babariba znakomicie wyszkoloną - w maszerowaniu 15.08.07, 20:46

• honecker32 Ile to kosztowało ? 15.08.07, 20:00
      ma ktos jakies dane
      • maureen2 Re: Ile to kosztowało ? 15.08.07, 20:02
        tyle co benzyna i ropa,mało
        • hera9 Re: Ile to kosztowało ? 15.08.07, 21:28
          samo uruchomienie czolgu to 30l paliwa,potem zanim ruszy musi parenascie min
          pochodzic,a na 100km,ok 270l
    • mgr.nauk Armia nasza jest zwycięska ... 15.08.07, 20:11
      .
      • maureen2 Re: Armia nasza jest zwycięska ... 15.08.07, 20:16
        od tego jest armia,żeby zwyciężała, a nie dostawała lanie.
    • cezar85 Taliby az sie trzesa.Kaczor miej litosc 15.08.07, 20:12
    • finish1 szczygieł zapłacisz za to??????? 15.08.07, 20:17
      zapłacisz????????
    • cezar85 rzeczywiscie zero cienkich win i starych kanapek 15.08.07, 20:21
      za to nowe zakupy starych
      sprrzetow.Kaczor you're the Duck.respec
    • mars_99 Silni,zwarci,gotowi! 15.08.07, 20:24
      Tak bardzo boimy sie Niemcow i Ruskich ze gotowismy pomagac hameryce w mordowaniu
      bezbronnych i zasobnych w surowce na calym swiecie!
      Niech zyje niewzruszona przyjazn polsko-hamerykanska i niezwyciezona armia hamerykanska!
      Niech zyje wielki przyjaciel Polski niezwyciezony Debilju wraz z przewodnia sila hameryki - neokonami!
      Hipp hip urraa..
      • pentagon8 Rosjanie i Talibowie milujący pokoj???? 15.08.07, 20:35
        Tak sie sklada, że Kabul po upadku Talibow zacząl tętnić życiem. Tak
        się sklada, że twoja ,,Hameryka''przepędzila zbrodniarzy
        zabijających dzieci i kobiety w imie Islamu i jego bzdurnej
        interperetacji. I tak się sklada, że na szczęście nie popieramy
        zbrodni przeciw ludzkości ktorej dopuszcza sie dzielna i milujaca
        pokoj armia rosyjska!
        • dzikowy Re: Rosjanie i Talibowie milujący pokoj???? 16.08.07, 00:22
          Tak się składa, że Bagdad po upadku Saddama przestał tętnić czymkolwiek. Nie
          mówię, że Husajn mi odpowiadał, ale przynajmniej mordował swój naród wybiórczo,
          nie jak popadnie.

W wyniku ustabilizowania przez wojska koalicyjne sytuacji w Iraku liczba ofiar
          cywilnych zbliżyła się do miliona.
      • jack_flash Re: Silni,zwarci,gotowi! 15.08.07, 22:17
        and you should seek professional help.
    • marcowsky Jestesmy mocarstwem!!! 15.08.07, 20:31
      Dzieki rzadom PIS i Prezydentowi!Powstalismy z kolan!Teraz kroczymy poteznie i
      grozne miny w kierunku Europy starej i nowej robimy!
    • pentagon8 Sprytna pokazowka dla sąsiadow:) 15.08.07, 20:40
      Z calą pewnoscią nie zajdziemy daleko dzieki bzdurnym blogom
      lewackich pseudointelektualistow. Tak sie sklada, ze ta armia chroni
      waszych tylkow pacyfistyczne niedorajdy. Sami sie na nią wpieliście,
      a teraz pokrzykujecie oklepane chaselka.
    • babariba-babariba kaczka stała na baczność przed Leopardami... 15.08.07, 20:43
      ...na których nie zamalowano Bundeswehry wariantu krzyża maltańskiego...
      Wot szpasss...
      • sadura1 Re: kaczka stała na baczność przed Leopardami... 15.08.07, 20:57
        Zaleciało Moskwą a nawet Phenianem... Dla mnie totalna miazga...
    • babariba-babariba poprzednia taka szwancparada była gdzieś... 15.08.07, 21:05
      ...w końcu grudnia 1981, albo na początku 1982 roku. Przez prawie dwie godziny
      jechały Marszałkowską (i w kółko) skoty i ciężarówki pozornie pełne wojska
      rozmaitego. Pod wieczór to było i 'koguty' świecące na niebiesko wrażenie
      sprawiały MOCY. A różni tacy to wku..eni byli głównie tym, że nie mogli przez
      ulicę przejść przy Świętokrzyskiej i maszerować musieli do przejścia podziemnego
      przy Jerozolimskich
    • l.i.l.a.b.a.j Re: 15.08.07, 21:26
      No i jak Wam się podobała ta defilada kochani? Spostrzegliście
      gdzieś w tłumie Leppera i jego świtę? Wszak oni nawet krawaty biało-
      czerwone noszą!!! Ha! Życie ich zweryfikowało!! Nie dajcie się już
      nabrać na Samoobronę.

Poza tym, odnoszę wrażenie, że Lesio się czegoś boi i ta defilada,
      pokazująca jak by nie było liczebność Wojska Polskiego, miała dodać
      mu otuchy... Ale tylko dziecko bawi się żołnierzykami, nie ujmując
      Wojsku Polskiemu.

Mnie też poleciała łezka, gdy Ci żołnierze maszerowali przed
      L.K..... A on tylko coś przeżuwał w tej swojej niewyparzonej
      gębinie... Przypomniały mi się krasule u babci na wsi...

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka