romaga1 28.08.07, 18:31 Nie bardzo rozumiem, tzn. że po 31. grudnia br. już nie przyjmą ode mnie wniosku. 31 marca straci ważność stary, a co potem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix13 jak państwo żąda to niech mi dowód pocztą prześle 28.08.07, 18:40 ten dublujący się danymi z prawem jazdy kolejny plastik; kolejny po abonamencie RTV ukryty haracz od obywateli, 20 mln ludzi x opłata za dowód to juz jakiś zastrzyk gotówki dla rozrośniętej biurokracji Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb dubel 28.08.07, 18:43 też fakt - w Kalifornii na prawo jazdy można załatwić wszystko, co wymaga dokumentu tożsamości - po co kolejny plastik w portfelu? :| Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: dubel 28.08.07, 22:41 loppe napisał: > UE stosuje dowodzik i prawo jazdy, to nie USA Niekoniecznie w UK nie ma dowodów osobistych, a w Holandii jest obowiązek posiadania przy sobie dowodu osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: dubel 28.08.07, 23:41 Co nie zmienia faktu ze jak walczace z teroryzmem USA i UK bez dowodow sie obywaja to po co nam to ? Kolejne kilkaset milionów zł dla pazernych urzędników ... Od wieków nie używałem dowodu (prawko i paszport) i nie mam zamiaru dobrowolnie wyrzucać mojego czasu i kasy w błoto ... Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego wlasnie... 28.08.07, 18:41 to sie kupy nie trzyma. Ja co prawda już w marcu wymieniłem, ale jakbym miał stary dowód i poszedł do UM z wnioskiem o wydanie nowego to normalnie by musieli przyjąć... coś się popierniczyło tym politykom/urzedasom... może od gorąca? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: wlasnie... 28.08.07, 18:54 może dziennikarzom? przepisy jedno a relacje prasowe drugie - dziś rano pisamno tu że do 31III można składać, czyli bez sensu pisano:) Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: wlasnie... 28.08.07, 19:06 może... ale to pewnie na ten artykuł przyszło sprostowanie z ministerstwa albo skądinąd... faktem jest że ten pierwszy artykuł w pełni oddaje "logiczny" stan rzeczy... Skoro do końca marca mam ważny dowód to w międzyczasie mogę złożyć wniosek o wydanie nowego dokumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
szampon.do.wlosow Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca roku 28.08.07, 18:47 Dlaczego nie mozna zlozyc wniosku przez internet? Sredniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 18:55 w całej UE poza Polską można? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 18:52 oczywiście że zawsze przyjmą, ale po 31 grudnia nalezy ci się mandat, proste Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 19:08 mandat za co? za brak wniosku o wydanie nowego? skoro stare sa wazne do końca marca to nie ma mandatów :P Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 20:32 mandat to się temu nierządowi należy za burdel,którym nas obywateli uraczył Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 20:58 Ciekawy artykuł opisujący stronę informatyczną operacji wymiany dowodów: www.idg.pl/news/121492.html Wielki bur*el na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: Wnioski o nowe dowody jednak tylko do końca r 28.08.07, 22:44 a potem nie jestes obywatelem polskim ... ciesz sie Odpowiedz Link Zgłoś