veggo Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 16:35 Mam 18 lat i mogę powiedziec z całą odpowiedzialnością że ten artykuł to stek bzdur. Jeszcze nie dawno byłem w gimnazjum i wiem jak sytuacja wygląda. To jednak chłopacy więcej piją. Dziewczyny też lubią sobie zapodać ale z reguły z umiarem albo od czasu do czasu. Oczywiście osoby pokroju bohaterek tego artykułu tez istnieją. Z reguły służa do "przelizania" na imprezie i niczego więcej. A ich chłopacy to albo kolesie o jakieś 3-4 lata starsi po zawdzie z starym Golfem albo nie zbyt inteligentni ale czasami zabawni rówieśnicy. Jednak wg mnie to są wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Wielkie halo 04.09.07, 16:43 Pokolenie 75-85 tak samo tez sie upijało za podstawówki, też jarało się faje i lało po lekcjach, chyba że ktos był bardzo spokojny albo kujon. Jedyne co sie zmienilo to relacje uczen - nauczyciel. Pamietam, że nie do pomyślenia było aby w obecności nauczyciela obrazić go, szydzić, a tym bardziej zaatakować. Ewentualnie można było zrobić belfrowi jakiś brzydki kawał jeśli był nie lubiany, albo puścić wiązankę na temat nauczyciela, ale to raczej po lekcjach :) Oni tego bardzo pilnowali, nauczyciel nigdy nie schodził do poziomu kumpla... Teraz młodzi mogą sobie pozwolić na wiele więcej... Doceńcie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Re: Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 17:18 pynky napisał: > nie wiem co się dzieje, wczoraj śmieszny artykuł o ABS-ach dzisiaj o pijanych > siksach - oba na poziomie publicystyki bulwarowej - raczej zbiór nośnych > stereotypów, w pierwszej linicce jakieś badania, a potem dziennikarz odpływa. > Trzy linijki o Majce, trzy o Julce i trzy o Kasi, wszystko kpiącym tonem, > wątpię nawet, czy bohaterowie tego tekstu istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
friman Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 18:48 No cóż, wszystkim "dorosłym" paniom życzę powodzenia w Dorosłym życiu ;) A tymczasem: pl.youtube.com/watch?v=iu7EOU6fQG4 Odpowiedz Link Zgłoś
mindflayer Dzieci z dworca ZOO 04.09.07, 20:01 Niedawno przeczytałem "Dzieci z dworca ZOO", o niemieckich 12-15 latkach, które w latach 70 staczały się w narkotyki. Zachowania dziewczyn opisanych w artykule i ich wypowiedzi są niemal identyczne z młodymi narkomankami z "ZOO". Alkohol i dragi powodują tym większe spustoszenie u młodszych ludzi oraz alkohol bardziej uzależnia i bardziej niszczy kobiety (sorry, taka biologia). Młode siksy piją najpierw dla szpanu, a w pewnym momencie są w fazie uzależnienia i kończy się szpan. Na pogotowie przywożono wiele razy pijane 14-16 latki, a starsze lądują po prostu na wytrzeźwiałce. Po pijaku przywożono też panny co skakały z mostu, truły się, cięły, przeważnie po otrzeźwieniu nie umiały nawet powiedzieć co się im stało. W artykule widzę takie panny w stadium zanim się całkiem stoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Mulatowi druta robily takie siksy! 05.09.07, 02:42 No ale to bohater narodowy ... sorki ... do czworakow i gnojem po pustym lbie! Odpowiedz Link Zgłoś
t1950 Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 20:25 Naturalnie wszytkie trzy panienki będą miały piątkę z religii na świadectwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tege Patologia 04.09.07, 20:32 Który uważa, że kobieta dymiąca i pijana jest atrakcyjna??? Ja nie znam nikogo takiego... Strach pomyśleć, jak te dziewczyny skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj ale jak te szesnatki 04.09.07, 20:41 sie rzna! Az milo. Ale tylko trzezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ira.mak Re: a ja tego nie pojmuję 05.09.07, 14:18 jak można w ten sposob szukać przyjazni,uwazac ze po kielichu wszystko jest łatwiejsze i ładniejsze.Biedne te dzieci...Kiedyś były jakieś wzorce,kanony,zasady-czegos nie wypadało poprostu robić.To nie to że chwalę życie " w rubrykach,stąd-dotąd" ale dobrze było mieć jakiś punkt odniesienia.Człowiek sobie sam podnosił poprzeczkę ,przynajmniej sie starał.Moze dlatego że liczyło sie to jak mnie widza?Dziewczyny musiały naprawdę uważać żeby sobie nie popsuć opinii, bo taka nie mogła liczyć na jakis poważniejszy związek.A teraz?Jak wygląda teraz ta pierwsza miłość?Wszystko jest takie trywialne-szkoda mi tych dzieci,nie wiedzą co tracą. Odpowiedz Link Zgłoś
lolencja92 Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 21:53 uffff...mam 15 lat i na szczęście mnie ten debilizm nie dotknął :) i nigdy nie dotknie :D a ci faceci co lubią zadymione i ochlane panienki to sami tacy są jak i one :/ przykre i żałosne...ale teraz taka polska młodzież...:"jestem pijana, czyli skończona" - tak to powinno brzmieć Odpowiedz Link Zgłoś
sirph Re: Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 22:02 lolencja92 napisała: > uffff...mam 15 lat i na szczęście mnie ten debilizm nie dotknął :) i nigdy nie > dotknie :D Dobrze powiedziane, dołączam się :D >"jestem pijana, czyli skończona" - tak to powinno brzmieć Istotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
club21 Jestem pijana, czyli dorosła 04.09.07, 21:55 to jest masakra. teraz wszyscy piją. proponuje zajrzeć do jakiejś większej dyskoteki połowa ludzi to gównarzeria w wieku 15-16 lat. mam 24 lata i za moich czasów tak nie było. to jest porostu tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Jestem pijana, czyli dorosła 05.09.07, 01:07 nie mam najmniejszego wspolczucia dla zdegenerowanego narodu polskiego, pijanstwo doroslych ma swoj wyraz w pijanstwie ich dzieci.Irlandczycy tez pili ale jakos wyszli, pili z biedy, Polacy tez pija z biedy, Paris Hilton i jej cztery kolezanki powinno sie poddac lobotomii, wzorowanie sie na nich jest tepym idiotyzmem, ale Polska jako kraj wolny pozwala pic , niech pija , nie obchodzi mnie ich los Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Jestem pijana, czyli dorosła 05.09.07, 03:46 Paris Hilton pije ze szczenscia, a Mulat lubi wlasnie takie siksy ... tylko czekac a siem okaze, ze je walil w Hiltonie albo Marjocie (bo Hiltona jeszcze w Pomrocznej chiba nie ma?) ... Polska jest fajna! Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Co to za chory system wychowawczy?!!! 05.09.07, 14:44 Gdzie są rodzice tych dzieciaków?! Co robili, kiedy one pierwszy raz, z zapewne dużym obrzydzeniem próbowały piwa albo wódki? Co robia, kiedy dziecko znika na cale wieczory. Jaki mieli pomysl na wychowanie kiedy dzieci jeszcze dalo sie wychowac. A moze oni sami byli wtedy jeszcze dziecmi. Chyba tak. Bo dorosli by nie pozwolili na takie oplakane rezultaty wychowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 A ja nie piję w góle i jestem z tego dumny 05.09.07, 22:14 co nie znaczy że ludzie mnie za to lubią bo wielu mnie nie trawi pewnie mają wyrzuty sumienia że sami żłopią i nie umieją przestać ;)) miałem też żonę chlejącą a nie pijącą bo ona chlała a nie piła ;)) ale już nie mam ;)) po co mi taka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Jestem pijana, czyli dorosła 06.09.07, 09:28 Niech piją, póki mogą. Jeśli szybko zapiją się na śmierć, to będzie z korzyścią dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś