rafvonthorn 04.09.07, 17:41 Tego to lepiej nie komentować na forum... Narazisz się albo Ninjom, albo mnichom z Shaolin... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buhaj_z_rogiem Chińczyków wykończyli wspólnie: 04.09.07, 18:16 Chińczyków wykończyli wspólnie: nędża, jakoza i chomikadze! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Mnisi i Internet? 04.09.07, 20:44 To mnisi z Shaolin czytają internet? Ja myślałem, że im nie wolno mieć dostępu do technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Minisi z Shaolin protestują: Nie pokonał nas 04.09.07, 18:17 hehehe albo przyjdzie do ciuebie Chuck Norris i wykonczy cie kopem z polobrotu Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann moj stary to ninja. jak wraca w sobote z baru to 04.09.07, 18:28 najpierw sie kamufluje, potem robi akrobacje i czasami chce sie bic. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Zupełnie jak prezesopremierem. 04.09.07, 18:58 Ninja nie można było zostać, trzeba było nim się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Jezeli chcecie zobaczyc film z tej walki to .... 04.09.07, 19:03 wejdzcie na ta strone: www.youtube.com/watch?v=fHnDq88nF1s&mode=related&search= To historyczny zapis walk mnichow z ninjami! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Minisi z Shaolin protestują: Nie pokonał nas 04.09.07, 19:06 albo co gorsza, Lepperowi a wtedy to juz tylko Lyzwinski Odpowiedz Link Zgłoś
jacekszz pomysl ninja pochodzi z Chin 05.09.07, 03:47 Jak wiele technik walk oraz taktyk w Japoni, pochodzi z Chin. Ten spor ma tak dluuuuuuga historie, ze mozna ja praktycznie porownac do okresu panstwowosci Japoni :-). Osobiscie wydaje mi sie, ze Holywood tez duzo namieszal w swiadomosci przecietnych widzow jako ze w Californi osiedlilo sie wielu Japonczykow, ktorzy biorac udzial w kreceniu wielu filmow pomogli w pogmatwaniu histori. Kto obecnie pamieta ze Kung Fu w jez. chinskim oznacza "ciezka prace", a do opisu grupy stylow walk nauczanych w Shaolin powinno sie uzywac terminu Chineese Boxing (Boks Chinski ?) {tak apropo to kto pamieta o Powstaniu-rewolcie Bokserow w Chinach ?}. Problemy pojawiaja sie wokol samego Shaolin ktory w obecnych czasach, ze zrozumialych wzgledow, stal sie instytucja pokazowa Panstwa Srodka. Niestety za czasow Mao przegoniono starych mnichow, ktorzy przez dlugie lata blakali sie, niezauwazeni przez media, po krajach zgnilego zachodu. Oryginalna sztuki walk roziniete na przelomie wiekow w Shaolin mozna praktycznie uznac za zaginione. To co wiemy obecnie jest tylko cieniem dawnej sztuki. Ach, ta rewolucja kulturalna ........ Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Niemożliwe, by przegrał ktoś z klasztoru Koszalin. 05.09.07, 09:23 Nawet z wojowniczym żółwiem. Odpowiedz Link Zgłoś