mazepa-live 10.09.07, 07:06 PiS prawicą? Kryże,Jasiński,Wasserman oraz przywódcy PiS dzieci komunistów prawicą w takim razie ja będę następnym papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 Re: ....Wyborcy Platformy? 10.09.07, 07:10 W archiwum w Cytadeli Warszawskiej odnaleziono dokumenty dotyczące kilku najbogatszych Polaków – dowiedział się „Wprost”. To teczki założone i prowadzone przez dawną Wojskową Służbę Wewnętrzną (WSW), a potem przejęte przez WSI. Są w nich materiały dotyczące kulis powstania i rozwoju od końca lat 80. kliku prywatnych fortun (część dokumentów ma pochodzić nawet z czasów rządu Leszka Millera). Jak wynika z informacji „Wprost", jest to co najmniej pięć teczek dotyczących Ryszarda Krauzego, Jana Kulczyka, Zygmunta Solorza, Michała Sołowowa i Romana Karkosika (wszyscy są w pierwszej dziesiątce listy 100 najbogatszych Polaków). Posłużyły one szefowi Służby Kontrwywiadu Wojskowego Antoniemu Macierewiczowi do stworzenia drugiej części raportu o likwidacji WSI (ma być ujawniony w ciągu kilku tygodni). Macierewicz 6 września w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej" enigmatycznie potwierdził, że znajdą się w nim również „nazwiska wymieniane przy sprawie Kaczmarka". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro ......Emigranci - na pewno nie za PISuarem!!!!.... 10.09.07, 07:12 za Samoobrona i LPRem?! W zyciu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 07:15 Jestem na emigracji bo mnie 3 RP tu wypchala ze swoja oligarchiczna struktura. Niestety dla wiekszosci ludzi w Polsce, zycie normalnie oznacza zycie za granica. A wszystko dzieki wielkim reformatorom III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 07:19 wyjechales na Bialorus. ze ci tak zle? III RP cie "wypchala" To sie ciesz! Bo duzo ludzi "wypchal" PRL - tak zblizony mentalnie i strukturowo do IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 07:30 1zorro napisał: > wyjechales na Bialorus. ze ci tak zle? III RP cie "wypchala" To sie > ciesz! Bo duzo ludzi "wypchal" PRL - tak zblizony mentalnie i > strukturowo do IV RP! co ty bredzisz? Mentalnie do PRL - brak Ci podstawowej wiedzy jak widze. Odsylam do lektury encyklopedii - ale ze zrozumieniem, ze zrozumieniem. U wyksztalciuchow z tym jest problem. A co do wyjazdu - nie - wyjechalme na zachod, okazalo sie bardzo szybko, ze wszystko sie kreci bez problemow w jak najlepsza strone. Mniejsza o warunki, ktore sa bardzo dobre, ale uklad pracodawca - pracownik, to jest cos czego mozna pozazdroscic. Smiejesz sie z Bialorusi - a ja podejrzewam, ze polski uklad pracodawca-pracownik jest nie dalej niz ten na Bialorusi, czy tez nawet gorszy (nie wiem, nei zamierzam sie smiac z Bialoruski, bez podstaw, bo to co pisze GW to zadne podstawy). Ciesz mnie zmiany ktore sie dzieje, bo widze, ze moze bedzie do czego wracac. Wyjechalem za III RP i pierniczenie, ze to kaczki kogos wysylaja za granice jest zwyklym chamstwem. To Balcerowicz jak juz wykopal nas za granice. Znaczy nie on sam. Oni wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 07:36 ONI - to znaczy Kto? Uklad? Wyksztalcichy? Komuchy? Musisz sie zdecydowac. A w sumie to ciesz sie, ze ci IIIRP wypchala! Trzeba bylo sprobowac za PRLu....Ale wtedy byles pewnie jeszcze w piaskownicy i dlatego pewnych rzecza nie rozumiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 07:44 1zorro napisał: > ONI - to znaczy Kto? Uklad? Wyksztalcichy? Komuchy? Musisz sie > zdecydowac. A w sumie to ciesz sie, ze ci IIIRP wypchala! Trzeba > bylo sprobowac za PRLu....Ale wtedy byles pewnie jeszcze w > piaskownicy i dlatego pewnych rzecza nie rozumiesz.... Rownie dobrze mozesz mazac mi sie cieszyc, ze nie siedze sparalizowany w wozku i ze mam dwie zadrowe rece i nogi. To ze sie PRL skonczyl nie znaczy, ze jest tak super, ze mamy sie z czego sieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Czy stworzą dość komisji wyborczych w Londynie? 10.09.07, 08:35 W Londynie Polska ma za mało konsulów, ludzie miesiącami czekają na takie rzeczy, jak nowy paszport. To jest skandal, bo usługi konsularne są płatne, np. wydanie nowego paszportu w konsulacie kosztuje 90 euro (cytuję z pamięci), a więc znacznie więcej niż w Polsce. Więc nawet nie ma uzasadnienia budżetowego, żeby konsulów było za mało. Skoro ludzie w Londynie będą głosować raczej nie na PiS (moher w Londynie modny nie jest), to boję się, że głosowanie tam będzie się odbywać w jakiś potworny sposób, z dwugodizzną kolejką, jak po szynkę za Gierka. O partiach (nowe): www.skubi.net/partie.html www.skubi.net/nieoddaj.html Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wazniejsze konsulaty poza: na polnocy po Szkocje, 10.09.07, 08:52 ze o Anglii Srodkowej (Manchester, Birmingham) nie wspomne - tu sie osiedla coraz wiecej Polakow, od jakis 2 lat, gdy Londym "sie zapchal", to pewnik - sa brytyjskie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft londyn, londyn o gdzie glosowwac w niemczech? 10.09.07, 09:03 po raz pierwszy jestem zmobilizowany do glosowania, bo "oszustow" trzeba odsunac od wladzy! pasowalby mi lokal wyborczy we frankfurcie (nad menem) ... Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Posdrafiam wszystkich polakoof 10.09.07, 09:44 Mam nadzieje że tym ludzie którzy musieli uciec z kraju z powodu rządów PiSu pomogą przechylić szalę zwycięstwa na jakąś normalną koalicję LiD+PO czy coś takiego.. Sam chciałem uciec z Polski po katastrofalnych wyborach 2 lata temu.. Patrząc na wyniki aktualnych sondaży, może nawet powinienem, bo jeśli w Polsce jest tyle ćwierć intelygentoof głosujących na PiS to nie pozostaje mi nic innego jak wyjechać, choćby do Tadżykistanu czy innego kraju 50lat do przodu w rozwoju przed Polską.. Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Posdrafiam wszystkich polakoof 10.09.07, 10:29 Mam wielu znajomych na obczyźnie i żaden nie ma ochoty mieszać się w sprawy polityczne Polski. Oni cieszą się, że wyjechali i zaznawszy normalnego życia nie zamoieżaja tu wracać. A skoro nie wracają to nie widzą potrzeby głosowania bo ich to już nie dotyczy. Jednym słowem mówiąc kampania na obczyźnie to strata pieniędzy, energii i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
babb Re: Posdrafiam wszystkich polakoof 10.09.07, 12:12 Jestes w bledzie. Mieszkam za granica juz ladnych pare lat i zawsze biore w wyborach udzial. Na razie nie mam zamiaru wracac do Polski, ale nadal czuje sie i jestem obywatelem Polski.Moja corka,od kiedy jest pelnoletnia tez glosuje. A byles kiedys w ambasadzie polskiej w dniu wyborow? Pewnie nie, bo gdybys byl to bys takich glupot nie pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
jozek_robotnik Nie masz racji 10.09.07, 12:24 To, że nie chcą wracać nie oznacza, że nie są Polakami. Muszą się wstydzić i np. tłumaczyć się za Tinky Winky. Czy nie lepiej by było, gdyby za Polskę nie musieli się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 09:41 widac z tego, ze mlody jestes....Nie masz skali porownawczaj! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 08:17 1zorro - niestety widać że Układ jest kryty i to skutecznie przez tow. z PIS. W PISie na najwyższych stanowiskach są prawnicy: obu Kaczyńskich, Gosiewski - gdyby chcieli robić lustrację nie popełnili by tylu rażących błędów pisząc ustawę aby zablokował ją TK! Przypadek? Chyba jednak NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Coz, PiS chroni agenta Rydzyka i agenta Nowaka 10.09.07, 08:56 Ze o obronie Kaczych kuprow juz nawet nie wspomne.:))) Wiecie - bo to nie tajemnica - ze Jarek przyjaznil sie z Jasinskim, ktory byl jawnym ubolem w latach 70 i 80. A teraz prosze sobie wyobrazic, ze ktos z PRAWYCH POLAKOW w owych czasach z ubolem sie przyjaznil? Przeciez koledzy by go wysmieli, rodzina znac nie chciala... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo PiS abolicji nie wprowadzi 10.09.07, 09:14 o czym mowi od 2 lat nie zmieniajac w tej sprawie zdania. Abolicji nie bedzie bo trzeba zebrac kase na wczesniejsze emerytury dla gornikow. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Gornikow? Dla Narodowego Kosciola agenta Rydzyka:) 10.09.07, 09:17 To jest blizsze prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A to tekscik z dzisiejszego Daily Telegraph: 10.09.07, 09:16 www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/09/10/wpole110.xml A wiec niech PiSdziaki lepiej do swych nie-wyborcow na Wyspy nie przyjezdzaja:))) Coz, skoro tak o tejze "prawicy" brytyjski dziennik zwolennikow Konserwatystow... Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Emigranci - na pewno ZA PIS-em!!! 10.09.07, 10:36 przemyj oczy izoro! matka Polska WYGNALA!!!!!!!!!!!!!! swoje dzieci A TERAZ SIĘ SPODZIEWA PODZIEKOWANIA)))))))))))))))))) Tych wygnanych OJCZYZNA JEST WIELKA BRYTANIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Od dwóch lat rzadzi IV RP 10.09.07, 07:21 więc czego nie wracasz skoro jest tak dobrze? Typowy pisowski kłamca i oszust,hehehehe.Klepiesz w klawiature u Rydzyka synek. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Od dwóch lat rzadzi IV RP 10.09.07, 07:23 A kto mowil, ze jest dobrze? Lustracji nie mozna zrobic, bo sie same madre glowy w TK zebraly. Bandyci sa dalej chronieni przez sady. To, ze Pis troche rzadzil to nie znaczy, ze jest dobrze. Wasi idole byli przy korycie przez nascie lat (a w zasadzie ponad 60) wiec dzis 2 lata to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
galateja Re: Troche rzadzil PIS 10.09.07, 07:47 Co ty za glupoty wypisujesz. W ciagu tych dwoch lat pograzyli Polske bardziej niz ktokolwiek przez klikanascie. Jesli dwa lata ci za malo to dajmy im wiecej niech zniszcza tej kraj do konca. Wtedy nie bedzie juz takiej debaty bo pyanie czy wrocic czy nie bedzie bez sensu. Nikt nie wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Nie szwindluj szwindel 10.09.07, 07:53 ja pracuje w Polsce. Po twoim komencie widać że emigrowałeś na partyjnego gebelsa PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Od dwóch lat rzadzi IV RP 10.09.07, 07:56 Chcesz powiedzieć, że to brak lustracji w wydaniu PIS wypchnął Ciebie za granicę? Ciekawe, a przed chwilą pisałeś, że to III RP - plączesz się w zeznaniach. Bandyci chronieni przez sądy - no proszę Cię. Na dodatek za rządów PIS nie rozliczono jeszcze żadnej afery, bo aparat ścigania skupił się na przeciwnikach politycznych zamiast na groźnych przestępcach, a za poprzednich jak najbardziej. To dzięki SLD i AWS mogłeś sobie spokojnie wyjechać do legalnej pracy, możesz wyjechać do UE bez większych problemów, nie musisz kupować wizy, i być może nie musisz podwójnie opodatkować swoich dochodów. Więc pomyśl jeszcze raz komu więcej zawdzięczasz z łaski swojej! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Od dwóch lat rzadzi IV RP 10.09.07, 07:24 tez tego wlasnie nie moge zrozumiec....Wracac do kaczego miodu! Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:19 wymyśl cos sam zamiast cytować wiecznie gadzinówe PiSuaru jak niegdyś aktywisci trybune ludu. Natomiast moge ciebie zapewnić że w USA FBI ma też teczki założone na bogatych.Wiec nie sikaj z wrazenia w majtki bo i tak zajeżdżasz fetorem. To przypomina wypisz wymaluj Putina działajacego w Rosji co zresztą jest normalne w PiSie którym rzadzą dzieci wysoko postawionych komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:21 Jak w USA to sie czytelnik GW zaraz onanizuje, ale jak w Polsce to zamach na demokracje, albo fanaberie. Przypomina mi sie dyskusja o tym, ze PiS ma program opisujacy uklad. To sie sitwa z GW i jej kalkierzy na forum pocili czerwienili, zasmiewali. Ale jak tym durniom powiedziec, ze w USA pisze sie identyczne symulatory zachowania sie terrorystow, to madrze pokiwaja barany glowami. Plebs. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live PiS układ odkrył u siebie 10.09.07, 07:24 i niedawno zrobił pokaz umaczając w tym układzie prezydenta.Nie podniecaj sie bo portki bdziesz musiał zmienić,hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: PiS układ odkrył u siebie 10.09.07, 07:31 A potem taki kmiot sie dziwi, ze premier nie chce miec konta. Wystarczy, ze jakis idiota zadzwoni do prezydenta i to juz jest dowod bycia w ukladzie. Ale jak premier, z tych samychj powodow nie chce miec konta to dla bandy kmiotow jest to dowod, ze on jakis zacofany jest. Brak logik panowie, brak logiki Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Lecz się człowieku i to predko 10.09.07, 07:55 przypomnę że Kaczmarka do siebie zaprosił sam prezio. Kończę z tobą dyskusję bo okazałeś się zwykłym psycholem od rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: PiS układ odkrył u siebie 10.09.07, 07:57 Idiota? To Twoim zdaniem każdy zna prywatny telefon komórkowy prezydenta. Może też go znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:56 szfindel napisał: > Jak w USA to sie czytelnik GW zaraz onanizuje, ale jak w Polsce to zamach na > demokracje, albo fanaberie.... to madrze pokiwaja barany glowami. Plebs. ty pro PISowski kmiocie na emigracji - zdecyduj się wreszcie: wykształciuchy czy plebs ??? pitolisz co ci akurat pasuje, nie żyjesz w Polsce - NIE WYPOWIADAJ SIĘ !!! p.s. ciekawe dlaczego mieszkający za granicą (np. prezentejszyn1, szfindel) tak wiele mają do powiedzenia, posiedli jedynie parawdziwą i faktyczną wiedzę dot. naszego kraju i chcą wszystkim tu mieszkającym "zrobić dobrze" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 08:55 No - a ja się pytałem skąd są dane do tego programu. Bo jeśli Polski rząd jest w stanie odwzorować układ (czymkolwiek on jest) to musi do modelu użyć prawdziwych danych (inaczej model można sobie w... buty włożyć). Bilingi to za mało. Potrzeba więcej danych. Więc się pytam skąd rząd je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:24 Tylko ze w USA kasa bogatych nie pochodzila z budzetu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:27 a PISuary "kase" na PIS 54 mln to dostali z ksiezyca? Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:32 Ale przeciez leganie nie? Chory jestes z nienawisci do PiS Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:36 Na Wyborczej same Dzieci Michnika.Tu choroba jak za komunizmu.Nienawisc do PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:41 glupis. Otworz ocz i uszy. I pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:41 Jarosław Kaczyński wciąż dyryguje polską polityką. Doprowadził do samorozwiązania Sejmu, PiS w ciągu kilku tygodni odrobiło sondażowe straty do Platformy Obywatelskiej, a jego posłowie uwierzyli w wyborcze zwycięstwo. Wszystko to mimo nieudanej akcji CBA w Ministerstwie Rolnictwa, wyrzucenia z rządu Andrzeja Leppera i Romana Giertycha i przekształcenia ich w śmiertelnych wrogów, utraty sejmowej większości, odrzucenia przez PKW sprawozdania finansowego PiS, zdymisjonowania Janusza Kaczmarka i ściągnięcia na partię oraz rząd fali krytyki i oskarżeń. Takie wydarzenia każdego innego lidera zmiotłyby z politycznej sceny. Jarosława Kaczyńskiego zdają się wzmacniać. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:43 Adolfa Hitlera duzo wiecej rzeczy "nie zmiotlo"...Dopiero Armia Czerwona. Kaczor tez chyba na to liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:45 Jestes okropnym prostakiem i chamem, ze rzucasz takie porownania. Jest zupelnie na odwrot, ale nienawisc zaslepia wam oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 09:45 chamstwa i prostactwa mozolnie sie ucze. Ogladajac czasem w TV Kaczynskich, Kurskiego, Leppera, Begerowa, Hojarska,Ziobro....Jest tylu "wybitnych" profesorow .... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:49 1zorro napisał: > Adolfa Hitlera duzo wiecej rzeczy "nie zmiotlo"...Dopiero Armia > Czerwona. Kaczor tez chyba na to liczy? Liczysz na pomoc Rosji zeby zalatwic wybory w Polsce?Patriota sie odezwal.Chyba po studiowaniu Wyborczej tak ci wyszlo.......... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 09:47 na to liczy wlasnie kaczopr. Bo Armii Czerwonej juz nie ma a UE tradycyjnie nie bedzie sie mieszac....Jak w 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 08:56 presentation1 napisał: > Na Wyborczej same Dzieci Michnika.Tu choroba jak za komunizmu.Nienawisc do PiS. Wypraszam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:40 mylisz sie. Nie jestem chory z nienawisci do pisu, przeciwnie pare lat temu bylem zwolennikiem PISu. Dalej twierdze, ze w PISie jest masa wartosciowych i wyksztalconych ludzi, ktorzy sie dali kaczorom nabrac. Ale mam oczy i uszy i widze, co kaczory i grupa ludzi wokol nich skupiona robi z krajem. W imie "prawa i sprawiedliwosci". Kon by sie usmial.... Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:46 a ja na odwrot. Bylem im przeciw i dopiero oni pokazali mi, ze moze cos sie zmieni (w koncu). Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Ty jesteś idiota czy udajesz idiotę?? 10.09.07, 07:59 w/g ciebie wszyscy są pucybutami? to mit dla idiotów stworzony.Całe majątki pochodzą ze złodziejstwa i kombinacji w układach.Na Iraku dorobił się Bush i jego wicek,jak myślisz za co poleciał? Przestań pisać bzdury mały człowieczku,wciskaj ten kit swoim durniom w PiSie ale i oni ci nie uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ty jesteś idiota czy udajesz idiotę?? 10.09.07, 08:04 Partia o nazwie PZPR widzac bliski upadek po swoich rzadach totalitarnych, wyprowadzila kase lokujac ja w intratne przedsiewziecia gwarantujace komunistom kontrole nad panstwem.Od mediow po sektor bankowy.Czy widzisz roznice?Czy USA to panstwo totalitarne?W panstwach demokratycznych sa sady.PRL zostawil swoich totalitarnych sedziow,Prokurature itd.Nie bylo lustracji i skutki sa jakie sa,trwaja do dzis........ Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Re: Ty jesteś idiota czy udajesz idiotę?? 10.09.07, 08:11 jednak jestes idiota wierzący w cuda,więc wierz dalej. Koniec dyskusji z kolejnym barnem po "szwindlu" Zaśpiewaj sobie "na barykady ludu" wówczas bedziecie mieli chociaż wyobrazenie o państwie solidarnym,głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro presentation Ty jesteś idiota czy udajesz idiotę?? 10.09.07, 09:50 bo juz sam nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: O tym pisano wczoraj 10.09.07, 07:32 Dzieci wysoko postawionych komunistow? Z PO wymienie tylko nazwisko Miodowicz.Dzis skretnie ukrywany w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Miodowicz? buhahahahahaha 10.09.07, 08:02 dokładnie to syn "wielkiego" związkowca komunistycznego baranie.Którego tak kochali pisuarzy kiedy to zasiadał w komisji. Robisz z siebie głupca przy kazdym komentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Synowie działacza wysokiego szczebla KC PZPR 10.09.07, 08:07 właśnie rządzą Polską towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Synowie działacza wysokiego szczebla KC PZPR 10.09.07, 08:09 Zaczynasz sie powtarzac.Wiec kto na kogo wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a ja wymienie nazwisko Kaczynski 10.09.07, 12:13 Kaczynscy - synowie komunisty, dobrali do rzadu komunistow Jasinskiego - sekretarza PZPR do samego konca PRL, Kryze (skazywal opozycje w stanie wojennym), Kornatowskiego ktory palowal wiezniow w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Tak, ci z Wysp. A tylko ci sie licza - nawet dla 10.09.07, 08:41 partii w Wlk.Brytanii (Szkoci juz Polakow uwodza!), bo biora udzial w wyborach lokalnych i do Parlamentu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 W całej UK 3 komisje wyborcze 10.09.07, 10:04 Jeżeli w całej UK są 3 komisje wyborcze, to ilu ludz zdoła się dopchać ( i będzie im się chciało ) głosować. W Warszawie mam komisję wyborczą pod nosem. Te wybory w Anglii to takie typowe "bicie piany", choć fakt że te głosy są doliczane do wyników z Warszawy podnosi ich wartośc dla polityków Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PiSdziaki sie boja isc w slady UK - i tyle. 10.09.07, 10:09 Bo CO stoi na przeszkodzie, by - jak w UK - ludzie mogli zaglosowac w polskich KW za pomoca POCZTY? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin5051 Re: ....Wyborcy Platformy? 10.09.07, 10:31 ha,ha,ha chyba głupki będą za pisuarami głosować.Kartofel juz raz powiedział,że emigrują nieudacznicy!Śmierdzące łapy po kasę też wystawiają i szukają w Anglii elektoratu???? Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:11 na saksy? kto wyjechal "na saksy"? ja takich nie znam... znam za to ludzi na wysokich stanowiskach, na universytetach... jednakze nawet ludzie na kasie w tesco czy na budowie nie wyjechali "na saksy"! my tu po prostu normalnie pracujemy, normalnie zyjemy. jasne - teraz sie nam bedziecie przymilac, ale ostatnie dwa lata mieliscie nas w d... myslicie, ze zapomnimy Prezydentowi jak w UK stwierdzil ze emigranci to nieudacznicy wyludzajacy zasilki? niedoczekanie wasze, PiSowcy! GW zreszta w budowaniu obrazu jakiejs zalosnej, zapijaczonej i zdegenerowanej bandy emigrantow ma swoj udzial - tego ci GW tez nie zapomnimy! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:17 no troche zes przesadzil. Nikt w GW nie pisal o emigrantaych jako o zdegenerowanej i zapijaczonej bandzie. Przynajmniej ja nie moge sobie tego przypomniec. Ale moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:55 ostatnio byl w GW wywiad z "psychologiem" z Corku, co to leczy Polakow z uzaleznien... a wczesniej byl swietny artykul Pana "dziennikarza" ktory pisal o "pod Dublinskim Corku"... to swiadczy o stosunku do emigrantow - TOTALNY nieprofesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:18 przecinaki napisał: > na saksy? kto wyjechal "na saksy"? ja takich nie znam... > znam za to ludzi na wysokich stanowiskach, na universytetach... jednakze nawet > ludzie na kasie w tesco czy na budowie nie wyjechali "na saksy"! > my tu po prostu normalnie pracujemy, normalnie zyjemy. > > jasne - teraz sie nam bedziecie przymilac, ale ostatnie dwa lata mieliscie nas > w d... > myslicie, ze zapomnimy Prezydentowi jak w UK stwierdzil ze emigranci to > nieudacznicy wyludzajacy zasilki? > niedoczekanie wasze, PiSowcy! > GW zreszta w budowaniu obrazu jakiejs zalosnej, zapijaczonej i zdegenerowanej > bandy emigrantow ma swoj udzial - tego ci GW tez nie zapomnimy! Chlopie - poszukaj sobie wideo z tego i przestan bredzic. Nikt nigdy Cie tak nie nzaywal. Krecisz kolego krecisz. Prezydent z tego co pamietam mowil, ze jest czesc ludzi, z natury nieudolna, ktora przyjechala i nie moze sie odnalezc. I o nich Polska nie zapomina i bierze za nich odpowiedzialnosc. I trudno mu odebrac racji. Tu gdzie ja jestem juz sie Polaczki szlajaja po ulicach. I o tym on mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:22 tam powinna wygrac APP Racja, bo ci co wyjechali to uciekali przed panstwem wyznaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 07:23 jakos nie slyszalem, zeby prezydent Irlandii zle mowil o emigrantach irlandzkich. A "szlaja" ich sie duzo po calym swiecie. A jedyny z Polski, ktory pogardliwie wyrazal sie o emigrantach to byl pranoik- kaczor... Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Kłamstwa PiS 10.09.07, 07:31 Lubicie PiS, to proszę bardzo. Oto kłamstwa PiSu i to nie wszystkie, inne wyjdą w praniu wyborczym polskajakkobieta.blox.pl/2007/09/Klamstwa-PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 08:51 a ja jestem zmobilizowana zeby glosowac...ale gdzie! I do Edynburga i do Londyny tak samo daleko.. tym przy opkazji tez ktos moglby sie zajac! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tuska?? 10.09.07, 07:44 A czy przy okazji Donald Tusk wyjaśni wojenne losy Józefa Tuska??? Nadal nie wiadomo co się działo z J.T. po 24.11.44 Informację z polskiej sekcji archiwum w Northolt ( Londyn ) że nie ma tam informacji o Józefie tusku ur. 23.03.1907 otrzymałem 18.04.2006 - opublikował ją dwukrotnie tygodnik "Głos", a żadna inna gazeta tego nie przedrukowała. Informację tę umieściłem także w Wikipedii - patrz pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk podając także adres emailowy archiwum aby nieufni wikipedyści mogli sprawdzić tę informację. Donald Tusk otrzymał informację z tego archiwum później, pod koniec lipca 2006, przypuszczam więc że adres archiwum poznał właśnie z dyskusji w wikipedii. Dziwi także że dziennikarze którzy w ciągu KILKU DNI dotarli do archiwum w Berlinie ( ale wtedy wyrzucony z PiS Kurski wynajął niemieckiego adwokata dla sprawdzenia faktów i istniało niebezpieczeństwo że pierwszy je głosi ) przez półtora roku nie zdałali dotrzeć do archiwum w Northolt. Znalezienie obu archiwów jest jednakowo trudne, a ja znalazłem adres w wyszukiwarce Google w pół godziny - aktualnie veterans-uk.info/service_records/non_uk.ktml Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Jeszcze jedno uzupełnienie 10.09.07, 07:54 Pani Małgorzata Goddard w archiwum w Northolt jest Polką więc można do niej pisać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jeszcze jedno uzupełnienie 10.09.07, 07:59 Sprawa z Dziadkiem Tuska nie jest skomplikowana.Byl rzeczywiscie zatrzymany.Zeby uniknac pobytu w obozie przypomnial sobie swoje korzenie.Niemieckie.Uratowalo to mu zycie ale z korzeniami zostal wyslany do wojska.Wziety do niewoli powiedzial ze zostal wcielony na sile i jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tu 10.09.07, 07:59 Widzisz, inteligenty czlowiek ma w dupie co robil Jozef Tusk, bo nie na niego glosuje. Co ma jeden do drugiego? Oszaleliscie kompletnie w tym pisie? Na glos moj i wszystkich moich znajomych mieszkajacych w Holandii niech pis nie liczy. Za to bagno ktore zrobili z kraju kazdy powinien dostac pozadnego kopa w tylek. Nie ma co sie cackach i byc kulturalnym przed chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tu 10.09.07, 08:00 Na glosy znajpmych Polakow z poludnia Francji PiS moze liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tu 10.09.07, 08:03 Zdaje sie, ze biuro propagandy pis otwieracie o 7.00, a o ktorej zamykacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft pozdrawiam rodakow w holandii 10.09.07, 08:55 z "presentem" trudno wymieniac poglady, bo udziela sie na tym forum w charkterze "pisowskiego taliba" :-) i ma czasu w nadmiarze, co przypusczam swiadczy o tym, ze od dawna praca zarobkowa sie nie para :-) czyli jest na franc. bezrobociu i raczej wyjatkiem wsrod polakow na emigracji ;-) nie wykluczam, ze ta mala czesc emigracji, ktorej sie na emigracji nie powiodlo, zachwycona jest raczej polityka PIS i jej liderami ... pozdrowienia z nad menu Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tu 10.09.07, 09:42 Na głosy z południa Francji? Pewnie wielodzietnych rodzin emigrantów z Magrebu, tradycyjnie żyjących z socjalu. Tak, idealny elektorat PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów Józefa Tu 10.09.07, 10:04 extraschaf napisał: > Na głosy z południa Francji? Pewnie wielodzietnych rodzin emigrantów > z Magrebu, tradycyjnie żyjących z socjalu. Tak, idealny elektorat PIS. Gdzie jest La Sayne sur mer? W polowie pazdziernika jade do poludniowej Francji to moze i bym zachaczyl o te miejscowosc i niech zacznie juz teraz odmawiac zdrowaski bo marny jego los. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Przy okazji Kasczyńscy niech wyjaśnią 10.09.07, 08:05 dlaczego ich ojciec był w PZPR i wykładał marksizm i leninizm dla aparatczyków komunistycznych Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Lepiej pradziadka rabina i pochodzenie po 10.09.07, 08:44 ojcu i matce z rosyjskich Zydow, w tym az z Odessy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A KOGO obchodzi...dziadek Blaira czy Browna? 10.09.07, 08:43 Trzeba byc polskim idiota, by polska przyszlosc budowac na nieistotnych detalach historii:) I PiSowska nazistowska swinia, by dziadkami az do 7 pokolenia wstecz pogrywac w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 To Donald Tusk obiecywał wyjaśnić losy dziadka 10.09.07, 08:56 To Donald Tusk dobrowolnie obiecywał wyjaśnić losy dziadka w październiku 2005. Jeżeli on i cała PO tego nie zrobił to albo nie potrafi albo jest niesłowny. Ja nie mam monopolu no wyjaśnianie losów J.T., jeżeli KTOKOLWIEK to wyjaśni to ja już nie będę miał co wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: To Donald Tusk obiecywał wyjaśnić losy dziadk 10.09.07, 09:03 Eee... Chyba już wszyscy pisali o tym, że dziadek został wcielony do Wehrmachtu? Nawet w Angorze pojawił się cykl artykułów mówiący o tym, że nie było to nic nadzwyczajnego na Śląsku i Pomorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 O Wehrmachcie wiedzą wszyscy, ale co potem 10.09.07, 09:47 O Wehrmachcie wiedzą wszyscy, ale chodzi o to co się działo potem. Od dawna znany jest jeniecki formularz J.T. z adnotacjA "24.11.44 To Polish Forces" - ale w polskiej sekcji archiwum w Northolt nie ma żadnych informacji o J.T. co znaczy Ze J.T. NIE SLUŻYŁ w PSZ. Chodzi o wyjaśnienie co się działo z J.T. po 24.11.44 i o szczegóły służby w Wehrmachcie. Z moich ustaleń wynika - patrz dyskusja w wikipedii - że 328 bat jako jednostka bojowa walczył w lesie Huertgen niedaleko Akwizgranu przeciwko wojskom USA . Pytanie brzmi: czy J.T. jest "dziadkiem z Wehrmachtu" czy "dziadkiem z PSZ". Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: O Wehrmachcie wiedzą wszyscy, ale co potem 10.09.07, 10:09 Chory czlowieku, rozmawiamy tu o biezacej polityce, a nie o historycznych rozprawkach. Polakow walczacych dla nazistow bylo dziesiatki, moze setki tysiecy. To takze oni umozliwili Amerykanom zdobyc plaze Omaha strzelajac ponad ich glowami. Tylko jakie to ma znaczenie dla faktu, ze kaczynski jest idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A KOGO to obchodzi? CZEMU nikt z Brytow 10.09.07, 10:11 nigdy nie pytal o to, czemu ojciec czy dziadek Blaira byl adoptowany? Czemu? Bo Brytyjczycy sa normalni i wolni od polskiej bezinteresownej podlosci - i tyle! Innego wytlumaczenia tego faktu nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Skoro Tuskowi dzieje się krzywda... 10.09.07, 11:18 Skoro uważasz że Tuskowi dzieje się krzywda to wytłumacz mi dlaczego w "Dzienniki Bałtyckim" pani Szczepuła zamieszczała cykl artykułów na ten temat w uzgodnieniu z Donaldem Tuskiem, a potem teksty te zostały wydane jako książka "Dziadek w Wehrmachcie"??? Niestety pani Szczepuła, ani D.T., nie wyjaśniła co się działo z J.T. po 24.11.44 Wejdź do dyskusji w wikipedii, tam będzie na pierwsej lub drugiej stronie link do tekstu w "Dzienniku Bałtyckim" powołującego się właśnie na Donalda Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To moze temat na dyskusje na konferencj historykow 10.09.07, 13:01 Ale nie na PRZEDWYBORCZA DYSKUSJE POLITYCZNA. Czy ty naprawde chcesz, by Kaczynskich tez zaczac rozliczac z UTAJNIENIA informacji o pochodzeniu z rosyjskich Zydow i tajemnicy ich "rodzinnego majatku" w Lomzynskiem z carskich rekwizycji dobr polskich patriotow? A stuknij ty sie w swoj pusty PiSdziakowy leb! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba TWEGO dziadka? Nie, swojego. A wiec nie twoj 10.09.07, 09:13 zakichany business:))) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: A co z wyjaśnieniem wojennych losów dziadkow 10.09.07, 09:53 kaczorow, ZERO, i innych palabntow spod tego znaku? Odpowiedz Link Zgłoś
delju Bitwa o Anglię 10.09.07, 08:09 CZEKAMY NA PISIORÓW KTÓRZY DO NAS PRZYJADĄ! Z JAJKAMI ! MAGIC-COLERAINE Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 08:22 nie wiem gdzie ty ale ja czekam w ire i pojade wszedzie co by pisiorow potraktowac jajcami juz dzisiaj wyloze je w cieple miejsce co by zapach byl odpowiedni dobra rada pisiory nie przyjezdzajcie do ire bo was zjajcujemy a jest nas tu troche Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Bitwa o Anglię-sukces PiS:) 10.09.07, 08:16 Na pewno sukces na Wyspach osiągnie PiS:). To dzięki tej partii zmniejszyło się bezrobocie w Polsce a młodzi Polacy znależli pracę na w/w Wyspach i dobrze sie im wiedzie. Gdyby nie PiS,to by nie wyjechali:))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Bzdura! Na Kaczki zla krew ich zalewa. 10.09.07, 08:49 A ze nie sa moherowe cepy, to swoj pobyt wiaza slusznie z przystapieniem Polski do Unii i unijnym "freedom of settlement and employment", na co PiSuar zadnego wplywu nie mial. Gorzej: znajac angielski i czytajac miejscowa prase wiedza, ze PiSuar to zagrozenie dla Polski ZAWIESZENIEM W PRAWACH CZLONKA UNII, a wiec i ZAGROZENIEM DLA ICH POBYTU I PRACY NA WYSPACH. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Bitwa o Anglię-sukces PiS:) 10.09.07, 09:03 Lepiej tu piss-dzielce nie przyjezdzajcie bo wyjedziecie na kopach. Gwarantowane, macie to jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 08:44 He, he, PiS zadba o wyborców na emigracji. Oczekiwałbym raczej by zadbali o nas jak byli przez 2 lata przy władzy, a jak napisałem list do MSZ ze skargą na konsulat to nawet nie raczyli odpowiedzieć... Parafrazując słowa Lecha Kaczyńskiego: SPIEPRZAJCIE DZIADY! Odpowiedz Link Zgłoś
mfs0 a głosowanie pocztą to pies? 10.09.07, 09:02 Teraz to sie o głosy Polaków za granicą chcą bić, ale żeby d... ruszyć i przegłosować możliwość oddania głosu pocztą to jakoś czasu zabrakło. Z paszportami też tak uradzili, że od roku nie można pocztą załatwiać. Chyba wbrew temu co twierdzi autor, jednak na tych głosach nikomu tak bardzo nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
gdl4519 Bitwa o Anglię,a o pozostałe państwa -nie? 10.09.07, 09:26 Emigranci w W.B. wywalczyli korzystniejsze dla siebie rozliczenie podatków.Teraz kiłbasą wyborczą jest abolicja podatkowa dla tych,któzy się w ogóle nie rozliczyli.Przecież tam jest potencjalny milion głosów do zdobycia. A pracujacy w innych państwach rozliczają się po staremu. Pamiętajcie oo tym mieszkajacy na wyspach.Może wkrótce tez będziecie chcieli się przenieść na kontynent i tam szukać pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 09:51 Emigracja brytyjska pojdzie tym razem glosowac en masse, jak w pamietnym roku 1989. Ja tez pojde, zaglosuje na PiS bo to partia sanacji panstwa, partia co na oczach wszystkich rozbija zastany uklad. Nie moze tak byc by w czolowym instytucie naukowym w swej dziedzinie uwalono habilitacje kobiety, ktora ma 4 pozytywne opinie profesorow recenzentow, ktora ma publikacje naukowe w USA i gdzie indziej, lepsze od wielu z tych co ja oceniaja. Ktora osiagnela wiekszosc glosow na radzie naukowej a mimo to padla bo byla spoza ukladu. Osoba ta to moja wlasna zona i ona woli zyc w Polsce. Zaglosuje na PiS bo wierze ,ze naturalna koleja rzeczy rzad Jaroslawa Kaczynskiego wkroczy do tego gniazda kolesiow i rozdepcze owe zatrute klebowisko zmij. Przykro mi tylko, ze po tej samej stronie barykady musze sie spotkac ze scierwojadami niskiego lotu. No coz, za nos sie uszczypne i dla dobra sprawy udam, ze nic sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
nemuri Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 10:07 Ciekawe masz poglady. Ale to dobrze - bedzie mial kto zostac w Polsce. Ciekawe ile rodakow mieszkajcych za granica, muszacych sie wstydzic za wlasnego prezydenta cie poprze... Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 10:12 A niby dlaczego ludzie sie maja wstydzic za prezydenta? Lech Kaczynski mial b. dobre przyjecie u polonii amerykanskiej. Twarda postawa wobec paktu Ribbentrop-Molotov II(rura baltycka) nie zostanie tez zignorowana u nas w Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
iklo0p Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 10:38 swiniopas6 napisał: > A niby dlaczego ludzie sie maja wstydzic za prezydenta? rzeczywiście nie muszą, bo tylko: - kiepsko mówi po polsku (ciekawe czy jego nauczyciele żałują że zaliczyli mu maturę z języka ojczystego), - na jego limuzynie z kancelarii flaga Polski została zamocowona do góry nogami, - dziadkiem jego wnuczki jest działacz komunistyczny, - nie potrafi stanąć w obronie swojej żony, gdy ktoś ją obraża twierdzi, że powinna popełnić eutanazję i nazywa szambem jej działania - jego brat bliźniak nie zna słów hymnu, swojej, tak ukochanej ojczyzny (Polski) mnie tyle wystarczy, w związku że mieszkam w Polsce uzbierało by się tego więcej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 11:04 aha, tobie przeszkadza bo konus, sepleni i nie chce sie bic z ksiedzem? Napoleon Bonaparte tez by przegral wybory w tym polskim swiniolandzie bo byl maly kapral,mowil z wloskim akcentem a gdy go koronowano to wyrwal sam korone z lap specjalnie w tym celu sprowadzonego do Paryza papieza i sam ja sobie na glowe nalozyl. Odpowiedz Link Zgłoś
iklo0p Re: Bitwe o Anglie PiS wygra, Venceremos! 10.09.07, 11:20 Mój drogi hodowco wieprzowiny, nie można krzyczeć: Bóg, Honor, Ojczyzna!!! Biec pod sztandarami patriotyzmu do boju z układem i komunistami i zarazem swoimi działaniami ośmieszać te hasła. Mnie to razi i irytuje, dlatego się wstydzę za prezydenta. Koniec kropka. pozdrawiam PS. mam nadzieję, że te świnki są ekologiczne, takie polskie na pomyjach hodowane ;) PS II. co do Napoleona, czy było by źle gdyby nie rządził i nie wojował? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Ciekawe ile zdobędą tam PiSdy buehehehe-promil? :D 10.09.07, 09:29 Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Kiedys Churchil powiedzial........ 10.09.07, 09:39 - tak wielu zawdziecza tak wiele tak niewielu. Dzisiaj to brzmi troche inaczej: tak niewielu spie..lo tak wiele dla wielu.... Odpowiedz Link Zgłoś
nemuri Hipokryzja PiSu i przegrana w Europie 10.09.07, 10:02 Jeszcze pol roku temu Kaczynski na oficjalnej wizycie w Londynie powiedzial, ze Polacy tam pracujacy to tchorze i nieudacznicy. A teraz jedzie ich przekonywac, ze to w pelni wartosciowi Polacy, z ktorymi PiS sie bardzo liczy... Znam wielu ludzi, ktorzy mieszkaja za granica (glownie w Anglii i Irlandii) i z wypowiedzi na temat pogladow politycznych Polakow tam mieszkajacych wnioskuje, ze PiS raczej nie ma czego tam szukac. Podobnie jak w innych krajach. Sam nie mieszkam w Polsce i wiem, ze Polska ma straszna opinie przez to co robia Kaczynscy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Hipokryzja PiSu i przegrana w Europie 10.09.07, 10:27 No to chyba mieszkasz w Izraelu. Ludzie w innych krajach raczej nie maja "strasznej opinii" o Polsce bo ona nic ich nie obchodzi, nie ma majatku dla nich do wyrwania. Placi ci ktos za ten belkot? Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: Hipokryzja PiSu i przegrana w Europie 10.09.07, 10:47 Chociaz raz wyjedz gdzies poza Polske to otworza ci sie oczy. Na razie zyjesz w swoim schizofrenicznym swiecie, ale Polska chyba jeszcze nigdy nie miala tak spieprzonej oponii jak teraz. "Podziekujemy" ci wodzu od siedmiu bolesci, oj podziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Hipokryzja PiSu i przegrana w Europie 10.09.07, 10:59 mam nadzieje ze przyjedzie z solidna ochrona i ty sie z nia zapoznasz z pozycji podlogi, swinski ryju. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: Hipokryzja PiSu i przegrana w Europie 10.09.07, 11:33 i po co tam dodawales kawalek o swinskim ryju? wyszloby prawie inteligentnie, a tak wyszedles na zwyklego chama, i po co, i na co? Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 10:04 mazepa-live napisał: > PiS prawicą? "Polska nie jest krajem dla ludzi bogatych" Odpowiedz Link Zgłoś
frynas42 Obiecanki, a na konsulat nie ma pieniędzy 10.09.07, 10:52 Partie polityczne robią obietnice, o ktorych szybko zapomną po wyborach. A w Londynie, gdzie mieszka 0,5 miliona Polakow, nawet nie ma konsulatu z prawdziwego zdazenia. 25 pracownikow, małe pomieszcznie dla klientow, trzeba czekac trzy miesiące na termin wizyty. Ja czekałem pięc miesiecy na paszport po złozeniu podania. A rząd jest dumny, ze ustanowił dwie nowe posady w konsulacie od wejscia do Unii Europejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
frynas42 Bitwa o Anglię 10.09.07, 10:56 Obiecanki, a na konsulat nie ma pieniędzy Partie polityczne robią obietnice, o ktorych szybko zapomną po wyborach. A w Londynie, gdzie mieszka 0,5 miliona Polakow, nawet nie ma konsulatu z prawdziwego zdazenia. 25 pracownikow, małe pomieszcznie dla klientow, trzeba czekac trzy miesiące na termin wizyty. Ja czekałem pięc miesiecy na paszport po złozeniu podania. A rząd jest dumny, ze ustanowił dwie nowe posady w konsulacie od wejscia do Unii Europejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Pier...licie Hipolicie. Polacy wyjechali za praca 10.09.07, 10:58 A nie z przyczyn politycznych. Nie znam nikogo, kto by wyjechal dlatego ze PiS doszedl do wladzy. Zreszta najwieksza fala byla jeszcze za rzadow Belki czyli obecnego LiD-u. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Pier...licie Hipolicie. Polacy wyjechali za p 10.09.07, 11:29 a jak zaszufladkujesz ludzi z 1968 , 1971, 1976, 1980, 1981 r? To byly najwieksze "fale emigracyjne"... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Pier...licie Hipolicie. Polacy wyjechali za p 10.09.07, 11:41 Chlopie, pisalem o nich prace wiec wiem ile byloby o tym pisania. Wybacz wiec ze nie odpowiem na twoje pytanie. Natomiast mirgacje po 89-tym mozna latwo zakwalifikowac. I nie sa to motywacje polityczne a ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Pier...licie Hipolicie. Polacy wyjechali za p 10.09.07, 12:56 poniekad masz racje. Ale taki "splycanie" i podciaganie pod jeden mianownik to tez jest nie w porzadku. Tych, co wyjechali nikt juz nie przesladowal politycznie ale wielu z tych ludzi nie zgadza sie z wieloma rzeczami , ktore dzieja sie w kraju. A to juz pewnie temat na prace doktorska dla socjologa.... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Komar - ty idiota jestes. Znasz dane z Oxfordzkieg 10.09.07, 13:05 Osrodka Badan Socjologicznych nad imigracja polska i jej motywacjami? Nie, ale liderzy obu partii jak widac je znaja. PO liczy na ostatnia imigracje unijna. PiSuar sie ludzi nadzieja na "stara" polonie w stylu moher - niestety ci juz od dawna nie maja waznych paszportow polskich. I dlatego moze sie przeliczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Bitwa o Anglię 10.09.07, 11:07 weź udział w sondach: 1/ Na kogo zagłosujesz we wcześniejszych wyborach. 2/ Czy popierasz budowę IV RP 3/ Czy należy rozliczyć afery korupcyjne III RP! www.gregory33.bloog.pl www.gregory501.blox.pl www4rzeczpospolita.blox.pl f693.mojasonda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Bitwa o Anglię 10.09.07, 11:21 Głosy z zagranicy są doliczane do głosów z Warszawy. A co z resztą kraju? Kto może, niech przyjeżdża do Polski, żeby oddać głos w swojej miejscowości, bo inaczej znowu PiS wygra na prowincji. Chyba że ktoś jest z Warszawy, to wtedy nie ma znaczenia gdzie głosuje. Głosujcie wszyscy, nawet jeśli nie macie zamiaru wracać do Polski. Pamiętajcie, że zostawiliście tu bliższych i dalszych krewnych, kumpli, sąsiadów. Pamiętajcie, że zagłosować na PiS i wyjechać to szczyt bezczelności. A nieoddanie głosu = oddanie na PiS. Linki: www.youtube.com/watch?v=Xt5G9HMNrdg www.youtube.com/watch?v=_DfUlNW2f34 Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 11:31 Kolego, Republika Weimarska tez sciagala na referendum w Oberschlesien glosy z heimatu. Zajelo to naszym 3 powstania ale dalismy im rade. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 11:37 "Twoim"? Tupet to ty masz, morde "patriotyzmem" potraficie sobie wycierac. Gowno z tego rozumiecie, ale wycierac sie lubicie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Bitwa o Anglię 10.09.07, 11:56 troche o sobie: mam podstawy twierdzic, ze stanowie mala czastke II Wielkiej Emigracji. Co nie dotyczy takich jak ty, coscie zwalili sie na gotowe. Coz, trzeba bedzie swinskie ryje co tak hadko jak ty daja dzis kwiki i jazgoty, nieco utemperowac. Nauczyc moresu. Niechaj tylko 10 tys polskich landlordow w Anglii podniesie wam czynsze, wyrzuci na zbity pysk chama co za nic ma milosc ojczyzny a wtedy zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Głosujcie na LiD i PO - jak wam dowalą kataster 10.09.07, 11:31 i będziecie musieli sprzedać własne ciężko zarobione i już raz opodatkowane mieszkania to się opamiętacie... każde 100.000 wartości mieszkania to ok. 90 pln katastru miesięcznie, czyli np. biorąc kredyt na przeciętne mieszkaie w Warszawie (500.000) doliczcie sobie ok 450 pln miesięcznie do raty kredytu smacznego :) tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Głosujcie na LiD i PO - jak wam dowalą katast 10.09.07, 13:00 no tak. A kaczory rozdadza wszystko wszystkim ta daemo! I znowu bedzie pieeeeeknie! Jak za Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 czemu nie pozwala się tym ludziom 11.09.07, 09:11 głosować listownie? Przecież jest możliwość głosowania za pośrednictwem tradycyjnej poczty czyli technologii znanej każdemu a przyczyniającej się do lepszego zagwarantowania obywatelowi praw wyborczych, niezależnie od jego aktualnego miejsca pobytu; procedura z powodzeniem stosowana w wielu krajach, również u naszych sąsiadow ze wschodu czy zachodu. Jak to działa? 1. Każdy uprawniony do głosowania wcześniej, automatycznie otrzymuje pocztą zawiadomienie o głosowaniu z opcją do ewentualnego zakreślenia "chcę głosować listownie"; zawiadomienie po zakreśleniu przez wyborcę i wrzuceniu do skrzynki pocztowej trafia pod stosowny adres (lokalny organizator głosowania) 2. Chętni do głosowania pocztą, którzy się zgłosili otrzymują z kolei komplet dokumentów go głosowania, odpowiednio je wypełniają i odsyłają pocztą (oczywiście bez znaczka); wszystko. Metoda znakomita rownież dla każdego Polaka przebywającego za granicą - trzeba pamiętać, że polskie placowki dyplomatyczne często są odległe o setki kilometrów od miejsc pobytu Polaków w danej chwili. A w kraju uwalnia od dylematów grzybiarzy, rybiarzy, podróżujących, chorych czy leniwych. Odpowiedz Link Zgłoś