rihi 11.09.07, 07:31 Rydzyk wie co robi !!! ciekawe czy bez pieniedzy EU bedzie ciagnol sprawe dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub_lauder Re: Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 08:15 Nie jest wcale powiedziane, ze jak Rydzyk straci te pieniadze to dostanie je inna instytucja - a tym bardziej UMK itp. To takie dzialanie a'la Kwasniewski - latanie z morda po calym swiecie jezeli ktos o innych pogladach w kraju odniosl jakis sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
elminek Re: Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 08:22 No właśnie, to zdumiewające z jaką miłością pluje się w Polsce na wszystko co polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man Fajnych mamy tam komisarzy 11.09.07, 08:33 Ta ...... co donosi kłamliwie na Polaków to skąd się tam wzięła? Jak się wydaje obrona polskości i Polaków to już antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Fajnych mamy tam komisarzy 11.09.07, 09:19 rasta.man napisał: > Ta ...... co donosi kłamliwie na Polaków to skąd się tam wzięła? > Jak się wydaje obrona polskości i Polaków to już antysemityzm. ********************************** Rydzyk to sowiecki szpieg. Skąd pomysł, że broni polskości? Odpowiedz Link Zgłoś
rasta.man jakieś dowody na to szpiegostwo masz? 11.09.07, 09:35 nie jestem wyznawcą Rydzyka, nie dostał ode mnie ani grosza i raczej nie dostanie, ale uważam, że ma prawo robić swoje. I pewnie nie usłyszałbym o nim ani ja, ani ty, gdyby nie nagonka GW i innych, dyspozycyjnych ośrodków propagandowych. A jego "antysemityzm" to zdaje się po prostu obrona polskości. Niepokoi mnie, że staje się to coraz bardziej wyraźne. Jak to? Jak bronisz Polski i tradycyjnych wartości to jesteś od razu antysemitą? To "prosemita" musi być polakożercą? I co tam robi w Brukseli ta komunistyczna kukła Hübner? (jakie piękne polskie nazwisko), dla kogo ona pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: jakieś dowody na to szpiegostwo masz? 11.09.07, 10:45 > nie jestem wyznawcą Rydzyka, nie dostał ode mnie ani grosza i raczej > nie dostanie, ale uważam, że ma prawo robić swoje. Problemem jest to, ze ma miec dofinansowanie z publicznych pieniedzy (EU, ale Polska tez placi do wspolnego budzetu). Czyli placac podatki placic bedziesz ty, ja, spoleczenstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Kolejny "sukces" PiS 11.09.07, 10:52 Prawda jest taka, że Polski rząd zamiast fundusze unijne przeznaczyć na jakiś konkretny projekt, to uznając zasadę "rączka rączkę myję" odcina dotacje innym polskim instytucjom. Jakby nie było domeną rydzyka jest dojenie starych babć, niby dlaczego taka organizacja ma dostawać kosztem innym pieniądze? Bo kaczorek sobie tak zażyczył? Chore. Potem się dziwić, że Polacy w Anglii.. Odpowiedz Link Zgłoś
co_za_syf Nienasycony czarnuch!!! 11.09.07, 23:14 Czy jestescie tak naiwni naprawde?!.Toz ten czarnuch ciagnie ile sie da i skad sie da!,stac go na szkole bez dotacji,mocherowki go wspomagaja sam niewie ile ma na kacie bo juz liczyc nienadarza od.. mu juz calkiem.Imperium rydzykowskie mu sie marzy a won czarnuchy pod poduchy!malo kur... religie w szkolach wprowadzili i ocena ma sie liczyc do sredniej w m... to juz k.... przesada!Wierze w boga i watpie czy bog by byl szczesliwy z takich poczynan jakich sie dopuszczaja oni.Dowiedzialem sie ostatnio i to od swiadka ze w jakims tam kosciolku na wsi zbierano na dach kosciola po 1.000 zl od rodziny a jak ktoras nie wpacila to czarnuch na ambonie apelowal.Ta religia sie konczy oni o tym doskonale wiedza wiec ja wepchneli do szkol!.Ale to i tak niepomoze przy obecnym rozwoju spoleczenstwa.Mlodziez sama juz rozruznia dobro od zla:):) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Nienasycony czarnuch!!! 15.09.07, 03:30 Mimo twoich nienawistnych zyczen na temat "konczenia sie religii" musze cie zapewnic ze RELIGIA NIGDY SIE NIE SKONCZY.Mlodziez ktora moze w chwili obecnej z roznych wzgledow,nie angazuje sie w religie, w momencie zawiazania wlasnej rodziny wraca do wartosci religijnych.Jest to proces kazdego pokolenia. Tradycja nigdy nie zginie bo zawsze beda takie Rydzyki co dachy kosciolow beda naprawiac po to aby te koscioly kiedys byly otwarte dla dzisiejszej mlodziezy. BOG pisze sie z duzej litery, jakbys w Boga wierzyl to byc bledow nierobil i nie pisal z malej. co_za_syf napisał: > Czy jestescie tak naiwni naprawde?!.Toz ten czarnuch ciagnie ile sie > da i skad sie da!,stac go na szkole bez dotacji,mocherowki go > wspomagaja sam niewie ile ma na kacie bo juz liczyc nienadarza > od.. mu juz calkiem.Imperium rydzykowskie mu sie marzy a won > czarnuchy pod poduchy!malo kur... religie w szkolach wprowadzili i > ocena ma sie liczyc do sredniej w m... to juz k.... przesada! Wierze > w boga i watpie czy bog by byl szczesliwy z takich poczynan jakich > sie dopuszczaja oni.Dowiedzialem sie ostatnio i to od swiadka ze w > jakims tam kosciolku na wsi zbierano na dach kosciola po 1.000 zl od > rodziny a jak ktoras nie wpacila to czarnuch na ambonie apelowal.Ta > religia sie konczy oni o tym doskonale wiedza wiec ja wepchneli do > szkol!.Ale to i tak niepomoze przy obecnym rozwoju > spoleczenstwa.Mlodziez sama juz rozruznia dobro od zla:):) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A jakichże to wartości broni niejaki rydzyk? 11.09.07, 14:08 Polskości, a w czym? Czy obrażanie p. prezydentowej to obrona Polskości? A może rozpowiadanie historyjek o tym, że Zydzi chcą nas zjeść to też obrona? Kiedy pluł na UE, a teraz ma z neij chęć ciągnąć kasę? Uważam, że ani szambo ani perfumeria torunska nie powinny być opłacane z kieszeni podatnika europejskiego. PS. Ciekawi mnie jakie tym masz nazwisko rasta-brasta. Twój post w koncówce pokazuje wyraźnie podstawy twojej kultury osobistej. To na pewno nie jest Polskość. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: A jakichże to wartości broni niejaki rydzyk? 15.09.07, 03:18 Zapewniam cie ze Rydzyk i Polacy byliby bardzo szczesliwi gdyby okazalo sie ze roszczenia Organizacji Zydowskich sa "historyjkami" Niestedy jest to CZARNA RZECZYWISTOSC i to ze Rydzyk o tym mowi to jest jego obowiazekiem jako osoby majacej dostep do mediow.Obowiazkiem kazdego polityka, ksiedza, dziennikarza itd jest informowanie obywateli o wydarzeniach zagrazajacym interesowi narodowemu. Tylko szubrawcy,szambo, zdrajcy moga uwazac to za antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Fajnych mamy tam komisarzy 23.09.07, 03:46 rydzyk to nie sowiecki szpieg ale irański, w iranie rządza właśnie tacy jak on... na Polaków się nie donosi, oni sami się swoim świństwem chwalą,.... chcemy być sobą.... chcemmy byc sobą chcemy być sobą wreście!!!... jak spiewał chórek pedofili Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Fajnych mamy tam komisarzy 11.09.07, 10:01 > Ta ...... co donosi kłamliwie na Polaków to skąd się tam wzięła? > Jak się wydaje obrona polskości i Polaków to już antysemityzm. A dla mnie obrona Polski obejmuje obrone jej wizerunku przez zwalczanie takich patologii jak rydzyk czy rzad kaczynskich. To twoim zdaniem antysemityzm?!? ___________________________ Znalezione gdzies i kiedys: "Patriota musi zawsze byc gotowy bronic swojego kraju przed swoim rzadem" - Edward Abbey, pisarz amerykanski Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 08:56 No rzeczywiście nasza piekna polska korupcja,nepotyzm,kombinowanie,sciaganie na egzaminach i klasowkach.No i najwiekszy polski sukces-radyjo z papą.No nic tylko niść te sukcesy na sztandarach w świat.Nie wiem dlaczego nie slychac w swiecie oklasków dla tej cudownej polskości. Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Plan "genialnego" stratega ujawniony!!! 11.09.07, 09:27 Biuletyn PiS czyli Wprost odsłania machinacje Ojca Tadeusza jak: obrażanie prezydenta i jego żony wcześniej i te teraz; PiS-owska KRRiT „atakuje” RM... Plan „genialnego” stratega – dwa sygnały: pierwszy do elektoratu PiS – jak wygramy wybory niezależnie gdzie kto siedzi i tak go rozliczymy; drugi – dajcie nam wygrać wybory to będziemy was dalej chronić! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq bardzo prosze mi nie utozsamiac sku..syna rydza 11.09.07, 09:52 z Polska. za takie cos daje po mordzie amen Odpowiedz Link Zgłoś
opol-anin Re: Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 08:47 nie dostanie kasy Ojciec Dyrektor, bo w UE obowiązuje normalne prawo a nie prawo Prawa i Sprawiedliwości. To tak jakby czarownice w średniowieczu musiały zgodnie z prawem zapłacić za stos na którym spłoną. Jak widać nawet na warunki średniowiecza jest szokiem Ojciec Dyrektor i PiS-owska koncepcja prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
radep UE - tak trzymac... 11.09.07, 09:10 na szczescie jak widac zadzialaja europejskie mechanizmy , ktore eliminuja ksenofobie i religijny fanatyzm. Deputowani europejscy- bierzcie sie do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
hennep Re: UE -dajcie pzpr/sld, im kasa sie skonczyla:) 11.09.07, 09:51 gw, esbecja i zydo-komuna szkaluja polske w calej europie, brakuje jeszcze zeby prasa afrykanska byla przeciwko kaczynskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A dyskryminacja katolików jest OK ? 11.09.07, 09:09 Rozumiem ,ze wśród unijnych wartości i standardów bardzo ważna jest "tolerancja". Oczywiście nie dotyczy to katolików. Dyskryminacja katolików to chyba "nowa wartość" unijna. Ale ja mam propozycje. Mianowicie tę szkołę należałoby nazwać "islamską" ( dotacja pewna) - tak dla jaj - do momentu otrzymania i wykorzystania dotacji. A nauczać w duchu katolickim. Kazdy bedzie wiedział o co chodzi. Potem , gdy zgodnie z unijnym prawem minie juz okres "unijnych roszczeń" mozna z powrotem przejść na katolicyzm. Zastanawiałem sie jeszcze nad elementem "gejowskim" , ale mowiąc szczerze wolę "islam". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wniosek nie dotyczy cerkwi czy meczetu 11.09.07, 09:38 remik.bz napisał: > Rozumiem ,ze wśród unijnych wartości i standardów bardzo ważna > jest "tolerancja". > Oczywiście nie dotyczy to katolików. ************************************* Mało rozumiesz. Wniosek jest związany z działalnością edukacyjną, a nie z budową cerkwi, meczetu, bazyliki czy synagogi, więc gadanie o katolikach nie ma tu żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz dotyczy katolickiej działalności edukacyjnej 11.09.07, 10:12 maruda.r napisał: > remik.bz napisał: > > > Rozumiem ,ze wśród unijnych wartości i standardów bardzo ważna > > jest "tolerancja". > > Oczywiście nie dotyczy to katolików. > Oczywiście dotyczy katolikow. Chodzi o działalnośc edukacyjna wykonywana przez środowisko katolickie i głównie dla srodowiska katolickiego. Dla kogoś kto nie akceptuje "lewackiego" systemu wartości chociażby (np róbta co chceta). Ciekawe czy tak samo by potraktowano "islamską działalnośc edukacyjną". > ************************************* > > Mało rozumiesz. Wniosek jest związany z działalnością edukacyjną, a nie z budow > ą > cerkwi, meczetu, bazyliki czy synagogi, więc gadanie o katolikach nie ma tu > żadnego sensu. Czyżby Twoim zdaniem katolicy nie mieli w UE prawa do edukacji zgodnej z ich systemem wartości ? Czyzby w UE obowiazywał "jedynie słuszny" system ? > Odpowiedz Link Zgłoś
resu Jakież to wartości katolickie? Polska dla Polaków, 11.09.07, 10:50 zniszczyć "żydostwo w Polsce", "komuchy to nie ludzie". Dla kogoś kto pluje na UE dawanie pieniędzy to kuriozum... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dowody proszę 11.09.07, 10:54 resu napisał: > zniszczyć "żydostwo w Polsce", "komuchy to nie ludzie". Dla kogoś > kto pluje na UE dawanie pieniędzy to kuriozum... Wzorem "elit" poprosze o twarde dowody , a nie propagandowe cytaty czy "medialne fakty". Odpowiedz Link Zgłoś
resu Nie słuchasz kat. rozgłośni "prawdziwych" Polaków? 11.09.07, 10:57 Oj nieładnie. Nie można wyróżniać żadnej grupy religijnej. Charakter Unii z definicji nie pozwala wspierać ksenofobów regionalnych, a zwłaszcza głoszących "wartości" katolicko-narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie słuchasz kat. rozgłośni "prawdziwych" Pol 11.09.07, 11:01 resu napisał: > Oj nieładnie. Nie można wyróżniać żadnej grupy religijnej. Charakter > Unii z definicji nie pozwala wspierać ksenofobów regionalnych, a > zwłaszcza głoszących "wartości" katolicko-narodowe. Co złego jest w wartosciach katolicko-narodowych ? Na czym polega ta ksenofobia regionalna niezgodna podobno z chcrakterem UE ? No i dalej nie mam "dowodów". Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A jakich dowodów pragniesz??? 11.09.07, 14:20 skoro rozgłośnia pana rydzyka stanowi problem kościoła i to nie tylko w Polsce, to pewnie coś sie za tym kryje, co? oto dwa przykłady: - w czasie dyskusji nad aborcją, dobrych kilka lat temu, pan rydzyk wzywał aby posłów głosujących niezgodnie z jego wolą, łapać i strzyc na do gołej skóry, jak kolaborantów w czasie II WS. - wyjątko specyficzne - jak na księdza katolickiego - nagrania Wprost, nikt nie podważył ich autentyczności. - mówienie o konieczności zatopienia "wrogich" partii politycznych To wystarczy, moim zdaniem. Nie mam nic przeciw godzinkom, różancowi, czytaniu Biblii, mszom. Są ludzie, którym to jest potrzebna. Ale jest przeciw teologii nienawiści. To sprzeczne z zasadami chrześcijańskimi. WYSTARCZY? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie masz kolo racji! 11.09.07, 14:14 Tak katolicy, jak i protestanci, muzumłmanie, ortodoksi, hindu i wyznawcy innych religii żyjący w Europie, mają prawo do popierania ich działalności. Niestety, wszelki radykalizm postaw nie jest mile widziany i nie będzie finansowany. A twój guru jest radykalnym katolikiem i właśnie z tej racji finansowanie jego rozgłośni oraz projektów, jeżeli nie zajmują się akcją ewangelizacyjną w duchu Kazania na Górze, jest wysoce niestosowne. W koncu innych politruków też się nie finansuje za peiniądze podatnika europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Wniosek nie dotyczy cerkwi czy meczetu 11.09.07, 10:29 Dodam, ze o zadnej dyskryminacji katolików przez UE nie moze byc mowa. Bylem ostatnio w katedrach w Poznaniu i Gnieznie. Obie sa w tej chwili gruntowo remontowane z pomoca srodkow unijnych, o czym swiadcza wywieszone tam tablicy informacyjne (w gnieznie az 75% kosztow ponosi Unia). Przy calym szacunku dla ochrony zabytkow architektury, w tym sakralnej, mam watpliwosci czy remont kosciolow nalezy do zadan Unii Europejskiej. Ale rozumiem, ze to byl UKLAD przed 2004 r - kasa na remonty w zamian za poparcie kk dla wstapienia Polski do Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wniosek nie dotyczy cerkwi czy meczetu 11.09.07, 10:50 zojek2 napisał: Przy calym szacunku dla ochrony zabytkow architektury, w tym > sakralnej, mam watpliwosci czy remont kosciolow nalezy do zadan Unii > Europejskiej. I Twoje stanowisko to jest właśnie przyklad na dyskryminacje unijnych katolikow. To stanowisko nie wzięlo się "znikąd". To po prostu kwestia antykatolickiej propagandy w starej UE. Gdyby to był remont np meczetu , pensjonatu dla gejów ,czy muzeum ziemi lubuskuiej - to byś takich watpliwości nie miał. Nie ma tam wszak zakazanego elementu "katolicyzmu". Odpowiedz Link Zgłoś
resu Pewnie Dziwisz by dostał, ale tu chodzi o Rydzyka 11.09.07, 10:53 A swoją drogą patrząc z zewnątrz katolicy są jedną z grup religijnych, z których żadnej nie należy wyróżniać przez dotacje. Może masz inną perspektywę, więc walcz, siej, siej .... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dotacja to wyróznienie ? 11.09.07, 10:57 resu napisał: > A swoją drogą patrząc z zewnątrz katolicy są jedną z grup > religijnych, z których żadnej nie należy wyróżniać przez dotacje. > Może masz inną perspektywę, więc walcz, siej, siej .... A więc dotacja to wyróznienie? Ciekawe , ciekawe. Czyli to forma nagrody dla niektórych a kary dla innych np za światopogląd. No to powiedz mi prosze jakie grupy nalezy przez te dotacje wyrózniac? Kto jest tym "lepszym" ? A potem porozmawiamy o unijnej dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
resu Tak - Unia ma programy, które wspierają JEJ wartoś 11.09.07, 11:00 ci. Odpowiednim źródłem kasy dla Rydzyka są wierni słuchacze czy też Watykan, a nie świecka laicka organizacja międzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Tak - Unia ma programy, które wspierają JEJ w 11.09.07, 11:03 resu napisał: > ci. Odpowiednim źródłem kasy dla Rydzyka są wierni słuchacze czy też > Watykan, a nie świecka laicka organizacja międzynarodowa. A więc jednak "katolicyzm" jest w opozycji do wartości unijnych (wg Ciebie) No to nalezy zrobić z unijnymi katolikami? Odebrać prawo głosu czy może od razu eutanzję? Odpowiedz Link Zgłoś
resu Katolicyzm rozumiany jako integrystyczna strategia 11.09.07, 11:13 budowy państw wyznaniowych (obecnie próbowana w zasadzie tylko w Polsce). Co do wskazania tych "dobrych" dla dotacji. Zawsze badane są okoliczności. Natomiast w przypadku mediów i szkół Rydzyka można go pokazać jako modelowy przykład tego "złego" celu dotacji (z pkt. widzenia Unii oczywiście a nie wyznawców religijnych). Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Katolicyzm to żadna "strategia" 11.09.07, 11:23 Katolicyzm to światopogląd , zespół wartości opartych na Dekalogu- a nie żadna "strategia". Strategia to może być w temacie "budowa autostrad" ale nie w temacie "moja wiara ,dobro i zło". Rozmawiamy o róznych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok No własnie, zespół wartości 11.09.07, 14:22 opartych na dekalogu, drogi przyjacielu. Czy tam jest gdzieś mowa o politrukowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: Dotacja to wyróznienie ? 23.09.07, 03:50 lepszy jestem ja, ty jesteś gorszy.... rozumiesz? wiesz co to wojna religijna, Hamasie jeden!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdobyslaw Re: A dyskryminacja katolików jest OK ? 11.09.07, 15:57 Nawet gdyy islamską szkołe prowadził Rydzyk to UE i tak by się zastanowiła czy przyznać mu pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: A dyskryminacja katolików jest OK ? 23.09.07, 03:48 mężczyźni wolą blondynki, kler woli kleryków Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 09:18 Ostrzegła, że nawet już po fakcie (gdyby pieniądze zostały wypłacone) audytorzy Komisji mogą skontrolować zgodność projektu i nawet zażądać zwrotu pieniędzy. - Wartości i prawo europejskie muszą być respektowane. *********************************** Zdecydowanie namawiam do odrzucenia wniosku przez KE, bo inaczej pieniądze mogą podzielić los cegiełek na Stocznię Gdańską. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 09:26 to nie jest Polskie radio ani ta szkoła nie jest w duchu polskim,co więcej ona jątrzy i ma umacniać herezje głoszone przez rydzyka.Zatem,nie dawać żadnych dotacji, to chyba oczywiste.rasiści won! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq poza tym zasciankowe mohery 11.09.07, 10:11 moze dotrze do waszych zakutych lbow, ze rydzyk nie napisal wniosku o dofinansowanie, do czego ma pelne prawo jak kazdy (bo g*wno by dostal a nie euro), tylko z ta swoja szmatławą mierną szkołą, która zamyka stawkę szkół wyższych w Polsce, został wciągnięty na listę priorytetowych inwestycji i nie musiał nic pisać. wciągnął go jakiś zapluty antypolski moher torunski na urzędzie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ggosc no i fajnie - zabiora rydzykowi i dadza ziomkom ni 11.09.07, 09:31 no i fajnie - zabiora rydzykowi i dadza ziomkom niemieckim. Brawo Polaczki !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: no i fajnie - zabiora rydzykowi i dadza ziomk 11.09.07, 09:49 nie dadzą, a zresztą rydzyk jest gorszą kanalją od tych całych ziomków Odpowiedz Link Zgłoś
kraq lepsza wyimaginowana zydo-komuna 11.09.07, 09:54 od antychrysta zlodzieja rydzyka amen Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: wyimaginowana zydo-komuna 11.09.07, 10:27 kraq napisał: > od antychrysta zlodzieja rydzyka > > amen >****** glosuj na bandziorow z pzpr/sld/lid ***** Odpowiedz Link Zgłoś
kraq no to podaj jakies nazwisko tego bandziora 11.09.07, 11:09 to może zagłosuję. poki co, to rydzyk nie rozlicza się z kasy, wydoił moherów i pobudował majątki, szkoły, radia, cuda wianki i nie wiadomo skąd miał kasę. to nie trzeba być mega mozgiem, żeby widzieć, że jest to wał jak ch... i taki krauze przy nim to jest małe miki Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Dotacja dla Rydzyka przeczy ideom Uni 11.09.07, 10:35 Nareszcie ktoś mądry wziął się za Rydzyka. Jego szkoła przygotowuje kadry do służenia Rydzykowi, a nie demokratycznemu społeczeństwu. Przekazanie Rydzykowi pieniędzy z Unii podważy sensowność działania tej europejskiej organizacji głoszącej idee demokratyczne. Czy rząd, który poparł wniosek nie powinien się z tego wytłumaczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Dotacja dla Rydzyka na celowniku Brukseli 11.09.07, 10:42 Śmiech na sali. Cały czas w Radiu Maryja wypowiadano się przeciw wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, a teraz chce się od tej Unii pieniądze? Mówi się, że pieniądze nie śmierdzą. Może dlatego? Bo przeciw szambu też się występuje. A może i ono będzie pachniało, bo przecież chodzi o walutę na tę uczelnię, gdzie studenci słyszą opinie antysemickie od samego o. dyrektora i założyciela uczelni. Więc dziwne by było, gdyby taka uczelnia była popierana przez UE. Ale premier poprze, bo glosy znów potrzebne w wyborach i agitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Słuchasz regularnie Radia Maryja ? 11.09.07, 14:14 samideano napisał: > Śmiech na sali. Cały czas w Radiu Maryja wypowiadano się przeciw > wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, Rozumiem ,ze jesteś stałym słuchaczem tego radia , ze nie powtarzacz cudzych opinii bez sprawdzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Opanuj sie remik, ponieważ kolejny raz bronisz 11.09.07, 14:27 kłamstw! Mam ci przytoczyć słowa i to nie tylko rydzyka ale i jego współtowarzyszy na temat UE, z czasów, kiedy rząd polski negocjował traktat akcesyjny? Myślisz, że ludzie mają tu krótką pamięć i już zapomnieli tych bzdur o zniszczeniu polskiego rolniictwa, przemysłu i gospodarki, skoro tylko Polska znajdzie sie w UE? A i le tam bzdur opowiadano o zniszczeniu polskiej kultury. Pojedz na wieś teraz i zobacz, co ludzie mówią o UE. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pewne wyjasnienie 11.09.07, 14:45 Ja nie bronię Rydzyka. Ba osobiscie uważam ,że robi dla polskich katolików więcej złych rzeczy niz dobrych . Dla mnie polski katolicyzm ma twarz Wojtyły , Popiełuszki, Tischnera czy Kolbego. Ale nie moge akceptować stanowiska ,ze skoro "Rydzyk" błądzi ( zdarza się ) to nalezy gnebic i dyskryminowac w UE wszystkich katolikow. Nie mogę też akceptować opinii , ktore sa tylko i wyłącznie powielaniem "politycznie poprawnych " cudzych wypowiedzi. Założę się ,ze wiekszość z przeciwników RM ani razu w zyciu go nie słuchała. Ja mowiąc szczerze też rzadko słucham. Ale zdązyłem zauwazyć ,że z reguły negatywne , czesto prostackie i chamskie , pełne nienawiści wypowiedzi - to sa z reguły wypowiedzi słuchaczy lub gości zaproszonych. Tak było w sprawie wejścia do UE. Najczęsciej straszyli działacze LPR. Może reakcja "prowadzących" była/jest zbyt słaba , ale raczej unikaja oni własnych , niegodnych sformulowań ( chociaz niestety tez się to zdarza). Dla mnie jest to taka sytuacja jakby np zarzucono agresje "Polsatowi" za to ,ze np działacz Samoobrony w czasie wywiadu żadał "dokopania" komus tam. Po prostu większość opinii na temat RM jest tendencyjna i przerysowana. Jestem pewien ,że gdyby komus się chciało np "na okragło" słuchać dajmy nato RMF-u to też od czasu do czasu coś tam złego by wylowil, odpowiednio ubarwił , skomentował i puścił w swiat. Tyle ,że gdy w RMF gość zaproszony obraża np elektorat PiS-u to jest to na topie i wszyscy się cieszą . Ot mentalność Kalego się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok poważnie? 11.09.07, 14:58 znów mijasz sie z prawdą, jak w przypadku rozpudy, niestety. Twarze Wojtyłły, Popiełuszki, Tisznera to nie jest twarz RM. RM to raczej teksty niejakiego kolbego z lat trzydziestych. Ja słucham czasami tego radia i mnie ciągle zaskakuje oraz utwierdza, że coś z tym należy zrobic. rydzyk, bajda, nowak - toż to nie goście, lecz gospodarze. A to jest politructwo. A politructwo nie ma nic wspólnego ani z Dekalogiem, ani też z Kazaniem na Górze. Odnośnie straszenia. Remik, ja cie bardzo prosze,, abyś nie kłamał (to wbrew Dekalogowi). Nienawistne słowa o UE wypowiadali nie tylko działacze LPR, ale przede wszystkim wymienione przeze mnie osoby. A już porównywanie RMF i EREM to jest jazda po bandzie i nic poza tym. Czysta socjotechnika. Ale musisz ją jeszcze poćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: poważnie? 12.09.07, 09:49 1410_tenrok napisał: A już porównywanie RMF i EREM to jest jazda po bandzie Posłuchaj więc czsem "kontrwywiadu RMF" tuz po wiadomościach , tych o 8.00 > Twarze Wojtyłły, Popiełuszki, Tisznera to nie jest twarz RM. Czy ja coś takiego kiedykolwiek twierdziłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Odnośnie tych trzech postaci - przejęzyczyłem sie 12.09.07, 14:06 odnośnie "kontrwywiadu" RMF - nie żartuj! Czym jest RMF, a czym jest RM? To zasadnicza różnica. RM jest bardzo niebezpieczną stacją, którą prędzej czy później spotka podobny los, jak RM International w Niemczech. Różne poglądy tak, sposób ich propagowania w RM - NIE! Kiedys było takie radio z audycją "Tu Jedynka, słuchajcie nas o 16.00". to była śmieszna (powtarzam śmieszna i żałosna) propaganda komuny. Propaganda RM nie jest ani śmieszna, ani żałosna, a jedynie okropna i z katolicyzmem (szerzej: z chrześcijanstwem) nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś