aplus no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadzieja PO 12.09.07, 21:02 w kampanii wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 12.09.07, 21:51 Dziwne, że pierwszy raz o tym słyszę. Coś mi się nie chce wierzyć, że to prawda. Zwłaszcza, że nawet żadnego filmiku nie ma. Artykuł pewnie przekoloryzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 13.09.07, 08:14 nie wiem jak z tym przypadkiem - ale słyszałem wielokrotnie że niektóre papugi oraz kruki są zdolne do liczenia, odróżniania materiałów i kształtów geometrycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
tomikon Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 13.09.07, 14:35 Az przykro sie robi, kiedy czyta sie wiekszosc komentarzy. Mam zako i domyslam sie, czym smierc tej papugi mogla byc dla jej wlascicielki czy tez znajomych. Dziwne, ze w wiekszosci wypowiadaja sie ludzie, ktorzy o papugach nie maja zielonego pojecia. Dla tych, ktorzy nie znali Alexa, a chcieliby zobaczyc, wstawiam link: www.youtube.com/watch?v=XcLLk-r1aSs&mode=related&search= Mozna wyszukac w necie wiele filmikow z zako. Najbardziej znany to filmik z Einsteinem. Moj papug rowniez gada jak najety, rozumie podstawowe zwroty, tanczy i wyczynia inne dziwne rzeczy, ale i tak nie widzialem do tej pory papugi madrzejszej od Aleksa. Zwroccie uwage podczas ogladania, kiedy na pytanie wlascicielki, ile jest "niebieskich pudelek", papuga odpowiada: 4. Bylo wiecej pudelek i wiecej niebieskich przedmiotow, ale "niebieskich pudelek" bylo wlasnie 4. Na pytanie, czym roznia sie miedzy soba dwa okazane klucze slyszymy odpowiedz: "barwa". Zobaczcie prosze filmik, a potem piszcie zajadla posty na temat papug. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 13.09.07, 19:54 Obejrzałem filmik i on niestety niczego nie dowodzi. Bo papuga mogła być wytresowana by mówiła w określonej sytuacji określony zwroty. Zgodzę się co do tego, że gdy czegoś papuga chce, to wie jak o to poprosić. Ale nie zgodzę się, że rozumie sens wypowiadanych słów. Weźmy na przykład liczenie. Przecież nawet większość ssaków nie potrafi liczyć. Jedynie te bardziej rozwinięte sobie z tym radzą. Ale skoro ssaki mają z tym problem, to co dopiero mówić o ptakach, które przecież są prymitywniejszymi stworzeniami od ssaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 13.09.07, 19:55 Co nie zmienia faktu, że papużka ładna i robi wrażenie swym zachowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomikon Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 13.09.07, 22:34 Mam zako, znam zako i uwazam, ze sie mylisz. Akurat jest to jedna z nielicznych papug (chodzi mi o zako, nie o moja konkretnie, he he), ktora uzywa slow z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 12.09.07, 22:18 aplus napisał: > w kampanii wyborczej a czy to pan premier nie zatrzymał się właśnie na tym etapie umysłowo i emocjonalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anonym_anonym Panie swiec nad jego duszą :( 12.09.07, 22:35 Ta wiadomosc wstrzasneła mną do głębi...to straszna , niewyobrazalna tragedia , ten dzielny ptak poswiecił swoje zycie dla sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Ale za to... 12.09.07, 23:01 wciąż przybywa piętnastolatków o inteligencji papugi. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie martw sie... 13.09.07, 06:41 W Polsce sa jeszcze dwie kaczki,podobno nawet madrzejsze niz ta papuga. Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: no szkoda, ta papuga to byla ostatnia nadziej 12.09.07, 22:43 aplus napisał: > w kampanii wyborczej Raczej ostatnia nadzieja PISdokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ty jestes wyraznie 13.09.07, 06:55 organizmem nizszego rzedu,przypuszczalnie jestes jakims wczesnym piskiem antytropkiem.W PO bezmozgowcow juz nie potrzebuja,maja juz TUSKA, TO WYSTARCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Zdechła gadająca papuga 12.09.07, 21:49 tymon99 napisał: > ta?? Nie ta. Nie odróżniasz papugi popielatej od norweskiej błękitnej? To gorsze niż nie zauważyć kajli na uberlaufie! Odpowiedz Link Zgłoś
jan65536 Kaczki? 12.09.07, 21:04 Tymczasem badania nad inteligencja kaczek przeprowadzone w tym samym czasie w Polsce zakonczyly sie konkluzja, ze ptaki te sa calkowicie pozbawione inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
kubakaczmarek Papuga popielata? To chyba żako... 12.09.07, 21:09 ...sądząc po fotografii zamieszczonej w artykule... Na mojej ulicy jest pewnien sklep zoologiczny, pomijam fakt, że jestem zdeklarowanym przeciwnikiem trzymania ptaków w klatkach, jakichkolwiek, ale jet tu pewna ara i żako, i trzeba przyznać, są dość kumate, gadają "hello" gdy podchodzi sie do klatki (sklep jest w Londynie, ptaki anglojęzyczne:)) i sugerują swymi ruchami, by otworzyć im klatkę czy też dać choćby smakołyk. A w ich oczach tli się inteliencja przewyższająca niejednokrotni wielu osobników ludzkich, których niestety jest mi dane znać... kuba Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta Kubo!fajna wypowiedź.Raczej spostrzeżenie. 12.09.07, 21:13 Również uważam,że trzmanie ptaków w klatkach to podłość,nie mówiąc już o tym co muszą takie ptaki przejść za nim do kraju docelowego trafią.To'hello' itd. brzmi dla mnie jak błagania o pomoc.Niestety,daremne żale,próżny trud.Torebki z kameleonów mają popyt...wykastrowałabym tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
funstein Re: Kubo!fajna wypowiedź.Raczej spostrzeżenie. 12.09.07, 21:22 kastrowac kastrowa kastrowac glupie zazdrosne kobiety kastrowac, bo nie zdaja sobie sprawy, ze katuja. a zeby czytac talmud trzeba najpierw umiec czytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta głupie zazdrosne kobiety?!nie mamy czasem problemó 12.09.07, 21:28 -w z interpretacją???? a może po prostu biją z Ciebie jakieś utajone kompleksy i fobie?!!! odchrzań się od 'papugowego' tematu, o Talmudzie już wspominając,,, Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To Teletubis. I dlatego aluzje o torebce z 13.09.07, 02:12 kameleonow wzial do siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: Papuga popielata? To chyba żako... 12.09.07, 23:21 Pewnie,że żako....pogratulować dziennikarzowi znajomości angielskiego ;-)). kubakaczmarek napisał: > ...sądząc po fotografii zamieszczonej w artykule... > Na mojej ulicy jest pewnien sklep zoologiczny, pomijam fakt, że > jestem zdeklarowanym przeciwnikiem trzymania ptaków w klatkach, > jakichkolwiek, ale jet tu pewna ara i żako, i trzeba przyznać, są > dość kumate, gadają "hello" gdy podchodzi sie do klatki (sklep jest > w Londynie, ptaki anglojęzyczne:)) i sugerują swymi ruchami, by > otworzyć im klatkę czy też dać choćby smakołyk. A w ich oczach tli > się inteliencja przewyższająca niejednokrotni wielu osobników > ludzkich, których niestety jest mi dane znać... > > kuba Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Czekamy na njus o śmierci człowieka... 12.09.07, 21:35 ...o inteligencji przeciętnej paugi. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Czekamy na njus o śmierci człowieka... 12.09.07, 22:08 naprawdetrzezwy napisał: > ...o inteligencji przeciętnej paugi. > > > Tego akurat to jest od pytonga: darwinawards.com/darwin/ Odpowiedz Link Zgłoś
maremarmar Re: Zdechła gadająca papuga 12.09.07, 22:11 Tej papugi już nie ma! Przestała istnieć! Odeszła na spotkanie ze swoim stwórcą! To zdechła papuga! Sztywniak! Opuściło ją życie, teraz spoczywa w spokoju! Strzeliła w kalendarz i śpiewa teraz w anielskim chórze! To jest już ex--papuga! Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_kapota część dalsza historii! 12.09.07, 23:06 a oto dalsza część tej wstrząsającej historii: www.youtube.com/watch?v=2H6DSoqZz_s Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 po co dajesz 13.09.07, 16:51 drugi link do tego samego, w tym samym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta rozrósł się nam nasz temacik,nie? ;o)) szkoda,że 13.09.07, 16:55 zmutował politycznie ;-I Odpowiedz Link Zgłoś
marek_z1 Zdechła gadająca papuga 12.09.07, 22:36 to i tak lepiej niz potrafi wykrzesac z siebie Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq kto myslal, ze chodzi o zero niech sie wpisze 12.09.07, 22:48 w sumie szkoda. taki zawod, ze to nie on...:( Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: kto myslal, ze chodzi o zero niech sie wpisze 13.09.07, 02:26 ehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jermaczek zdechła... 13.09.07, 00:07 Ciekawe, czy o pięciolatku też napisaliby "zdechł"... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 ... 13.09.07, 00:22 ..a jam byl pewien ze zli ludzie zdychaja ,a dobre zwierzeta umieraja,...ale ten swiat jest tak po..pie..ny ze sam juz nie wiem co o tym myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Zdechła gadająca papuga 13.09.07, 00:23 ciekawe czy rodzice obecnych pieciolatkow zdaja sobie sprawe, ze ich pociechy maja inteligencje papugi Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 A ja już myślałem że to KACZKA 13.09.07, 00:54 DZIENNIKARSKA i umarł Bush o inteligencji pięciolatka. No, ale skoro to papuga, to kto wystartuje w jankeskich wyborach? Muszą zaimportować regenerowaną małpę aby kandydat dorównał "yntelygencjom" urzędującemu preziowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Odejdź, Jaśku o inteligencji pięcioletniej papugi 13.09.07, 01:14 Rodzice niegłupi, a Jasiek takie pierduły opowiada. Jakieś recesywne geny przemówiły? Odpowiedz Link Zgłoś
cypis1420 Zdechła gadająca papuga 13.09.07, 01:21 Bardzo szkoda bo przy tym poziomie inetligencji mogłaby zastąpic z powodzeniem min. Fotygę. Odpowiedz Link Zgłoś
melanotetra Umarla 13.09.07, 01:28 Jesli miala umyslowosc pieciolatka to nie zdechla tylko umarla. I to nie jest zart. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Umarla 13.09.07, 02:16 melanotetra napisał: > Jesli miala umyslowosc pieciolatka to nie zdechla tylko umarla. I to >nie jest zart. zgadzam sie calkowicie. Dokladnie tak czuje, bo jesli ta papuga zdechla, to wszystkie dzieci, ponizej jej inteligencji tez zdechly; trzylatki, dwulatki czy czterolatki. To jest wlasnie podzial na ludzi i zwierzeta zakladajacy, ze zwierzeta, to cos znacznie nizszego, glupszego i gorszego, co nie mysli, nie czuje, nie cierpi. Proponuje, zeby w ogole wycofac slowo "zdechl" z jezyka, (w angielskim takiego podzialu np nie ma) albo przynajmniej stosowac sprawiedliwie i nie tylko do zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Zdechła gadająca papuga 13.09.07, 02:06 Co to znaczy, że pawdziwe imię Alexa to: Avian Learning Experiment. Dopiero naukowcy go nazwali? Prawdziwym jego imieniem było to, którym nazywała go jego pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Zdechła gadająca papuga- Tusk oszedl?! Niemozliwe! 13.09.07, 03:23 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne ten GazWy b czyste Radio Erewan!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.07, 03:30 GazWyb podaje: > Zdechla papuga o inteligencji pieciolatka GazWyb to czyste Radio Erewan! Wcale nie o inteligencji pieciolatka tylko trzylatka. Wcale nie zdechla tylko dalej przewodniczy Platformie! Czy GazWyb przestanie wreszcie manipulowac informacjami?! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Jak PO przegra wybory Donald bedzie wolny 13.09.07, 03:44 GazWyb podaje: > Prawdziwe imię Alexa to Avian Learning EXperiment (w wolnym > tłumaczeniu: Ptasi Eksperyment dotyczący Uczenia się - J.S.). > Jego właścicielka widziała go żywego po raz ostatni, gdy mówiła mu > dobranoc. - Bądź grzeczny, kocham cię. Do zobaczenia jutro - > powiedziała, gdy wskakiwał do klatki. > - Do jutra - odparł Alex. > Irene Pepperberg jest wykładowczynią na uniwersytetach Brandeis i > Harvarda. Zajmuje się badaniem umysłowych możliwości zwierząt, > zwłaszcza ptaków. Aktywnie działa na rzecz ochrony środowiska > naturalnego. Jak PO przegra nastepne wybory to Donald zapewne bedzie naraz mial duzo wolnego czasu. Jesli pani Irene dalej bedzie potrzebowala jakiegos obiektu badan na miejsce Alexa, mozemy podeslac jej Donalda. Ale uprzedzamy, z Donaldem nauka nie bedzie tak latwa jak z Alexem i trzeba bedzie zaczynac wszystko od poczatku! Ale przynajmniej do klatki bedzie sie dawal zapedzac bardzo latwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ty okrutniku bez serca! Ktos ja przeciez kochal 13.09.07, 06:29 I kanarka tez ['] Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Zdechła ostatnia nadzieja PiS. 13.09.07, 07:31 Kto teraz bedzie twarza PiS? Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
jarnuzo Zamierzam zakupić młodą zdolną papugę 13.09.07, 07:47 Przyuczę ją trochę i wystawię w następnych wyborach. Powinna być inteligentniejsza od wiekszości polityków z SO PO i LPR Odpowiedz Link Zgłoś