gekon1979 17.09.07, 12:08 to bedzie poczatek eksterminacji ale mahumctwa ludzie moga juz nie wytrzymac obecnosci tego zagrozenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzoza36 Re: Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacj 17.09.07, 12:13 wiec tak , można mieć już dość , tylko trzeba uważać komu jest potrzebne nasze :dość! . Może być tak , że komus kto jest u nas oraz komuś kto jest u nich . Warto rozmawiać z nimi i uważać na naszych "wielkich" mężów stanu . Odpowiedz Link Zgłoś
pizza po co oni wogle się nami interesują 17.09.07, 12:30 jakby im kto bronił do meczetów chodzić czy wogle czegoś. Chcą wyrównać poziom to niech sami zaczną coś budować. Ale islamiści to kompletnie z dupy ludzie ani nie potrafią budować ani nawet się bić dobrze - jedyne co potrafią to skrytobójczo atakować niewinnych ludzi. NIe powinno być litości dla nich. Trochę się dziwię że kraje europejskie nie dogadały się jeszcze z duchownymi islamskimi by nakładali fatwę na "bojowników" - z nimi trzeba walczyć na ich poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: po co oni wogle się nami interesują 17.09.07, 12:33 Im późniejsze będzie rozwiązanie tego problemu tym radykalniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Ciekawe kiedy masowe deportacje... (?) 17.09.07, 13:11 Zachód się obudzi, wkrótce. Lewacki bełkot nie może przysłonić zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ciekawe kiedy masowe deportacje... (?) 17.09.07, 13:17 A i jeszcze radykalniejszych środków nie da się wykluczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Ciekawe kiedy masowe deportacje... (?) 17.09.07, 13:20 Nie po raz pierwszy w historii islam prosi się o solidnego kopa. Muzułmanie stale nas uczą tego, że innego języka po prostu nie rozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Uwaga muzułmanie! Predator w chmurach czuwa! :)) 17.09.07, 12:24 Jeszcze 2 wieki temu nazwalibyście go Allahem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted JUŻ 20 lat temu niektórzy wiedzieli co to za syf 17.09.07, 13:57 Napisali i nagrali stosowne pioseneczki :))) www.youtube.com/watch?v=k5Pi7BVGy_8 Fuck the middle east There's too many problems They just get in the way We sure could live without them They hijack our planes They raise our oil prices We'll kill them all and have a ball And end their fuckin' crisis BEIRUT, LEBANON-Won't exist once we're done LIBYA, IRAN-We'll flush the bastards down the can SYRIANS and SHIITES-Crush their faces with our might Then Israel and Egypt can live in peace without these dicks Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur No, z tym "podbiciem NY i Wash-DC" to jednak chyba 17.09.07, 12:25 przesadzili. Nie odpowiada to rzeczywistości. Podbity jest Irak, podbita jest Saudi-Arabia, podbita jest Zatoka. Tylko że przez Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo stare haslo - zjadaj bogatych 17.09.07, 12:25 my was nie lubimy bo macie kase a my nie, wiec was zabijemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: stare haslo - zjadaj bogatych 17.09.07, 12:31 No, akurat zamachowcy i sam Bin Laden nie wywodzili się z biedy. Idiota Piotr Ikonowicz napisał w "NIE", że niby "jeśli Zachód nie zacznie dzielić się pieniędzmi, to trzeci świat zacznie masowo zapisywać się na kursy pilotażu". Tylko, że w Polsce zwykły kurs na awionetkę kosztuje około 6000 zł. W USA na odrzutowiec wielokrotnie więcej. To nie jest dla biedaków impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: stare haslo - zjadaj bogatych 17.09.07, 17:14 > Tylko, że w Polsce zwykły kurs na awionetkę kosztuje około 6000 zł. > W USA na odrzutowiec wielokrotnie więcej. To nie jest dla biedaków > impreza. ----------------------------------- Spoko, CIA ma duzo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: stare haslo - zjadaj bogatych 17.09.07, 21:28 Ile? Bo, jak widzę, wszystko najlepiej wiesz o Ameryce. Od kumpla spod bloku, zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek niewierzę ?! chyba chodzi o sterylizację ! 17.09.07, 12:35 najpewniejsze są dwie cegłówki ! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm mam ndzieje ze ten idiota Bush bedzie mial jaja, i 17.09.07, 12:51 zeszkli wodorowo pare miast w Iranie, tudziez Syrii. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: mam ndzieje ze ten idiota Bush bedzie mial ja 17.09.07, 12:52 soulworm napisał: > zeszkli wodorowo pare miast w Iranie, tudziez Syrii. _________________________________________________________ To nie jest zdrowy pomysł, tam są też normalni ludzie. Lepiej precyzyjnie pozbawić jaj [atomu] Ajatollachów. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Re: mam ndzieje ze ten idiota Bush bedzie mial ja 17.09.07, 12:55 distorted napisał: > To nie jest zdrowy pomysł, tam są też normalni ludzie. > Lepiej precyzyjnie pozbawić jaj [atomu] Ajatollachów. Ej, jak można być normalnym człowiekiem i muzułmaninem? To jakiś oksymoron. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm sa tacy. zwykle na zachodzie, bo u siebie szykanow 17.09.07, 13:00 ani. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: mam ndzieje ze ten idiota Bush bedzie mial ja 17.09.07, 13:57 > Ej, jak można być normalnym człowiekiem i muzułmaninem? Tak samo jak normalnym czlowiekiem i chrzescijaninem. Rzadkosc, ale sie zdarza. > To jakiś oksymoron. A ty jestes poteflon ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re:Polityczno-religijna paranoja 17.09.07, 14:35 zawsze się tak kończy.Hitler też zaczynał od podludzi i kończył na ich ekstreminacji.Podobnie islam,rolę podludzi spełniają niewierni. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm 20 min na ewakuacje cywili, i uderzenie we wszystk 17.09.07, 12:58 ie instalacje jadrowe, "pokojowe" czy tez nie. a Izrael powinien wyjac palec z dupy i zajac sie Syria. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: 20 min na ewakuacje cywili, i uderzenie we ws 17.09.07, 13:00 Izrael też ma związane ręce przez politycznie poprawnych idiotów stymulowanych lewactwem. Z rzadka jedynie potrafi zbombardować [domniemane] magazyny atomowych półproduktów... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: 20 min na ewakuacje cywili, i uderzenie we ws 17.09.07, 14:37 i nie tylko Syrią lecz też islamską III Rzeszą czyli Iranem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mam ndzieje ze ten idiota Bush bedzie mial ja 17.09.07, 13:19 Gdy nie uda się skalpelem, użyje się topora. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 A ja jestem Napoleonem 17.09.07, 12:53 Dlaczego nikt o tym nie pisze? Czyżbym był mniej wiarygodnym wariatem niż autor tej islamskiej strony??? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacji".. 17.09.07, 12:55 Nic tak pięknie nie dzieli ludzi jak religia... a muzeumanie mają najbardziej rozmiękczone mózgi jak na razie... jeśli sami muzeumanie nastawieni pokojowo nie ukrócą tego to konflikt jest nieunikniony... www.racjonalista.pl/kk.php/s,5556 Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacj 17.09.07, 12:58 > jeśli sami muzeumanie nastawieni pokojowo nie ukrócą tego to konflikt jest > nieunikniony... ___________________________ Nie ukrócą raczej... Wychylanie się to oznaka bluźnierstwa... Umma nie wybacza takich zachowań... Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton Tru tu tu, tru tu tu, bullshit 17.09.07, 13:11 Był bojownik islamski, terrorysta islamski, faszysta islamski. Teraz jest "islamska strona internetowa". Kit dla np. elektoratu PISu. Czyja ona ? CIA, MI6 , mossad itp. Gonić wroga ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacji".. 17.09.07, 13:15 "Dojdzie do aktów masowej eksterminacji [na Zachodzie], za sprawą których ludzie poczują, że ich dobrobyt przynosi im śmierć (...), stwarzając w ten sposób równowagę między nami i nimi - podkreślono w nagraniu." pseudo-islamskie zwierzęta (bo ani to muzułmani, ani ludzie) już nawet nie udaje, że to w imie jakiejś idei. Zwykła, niczym nie okraszona, zazdrość. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted a do tego beznadzieja i brak perspektyw. 17.09.07, 13:16 Ściągnąć do własnego poziomu- idea! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacj 17.09.07, 13:21 No cóż, wściekłego psa należy zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
wertello Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacji".. 17.09.07, 13:35 Sęk w tym że większość muzułmanów pochwala akty terroru i przyklaskuje podobnych wypowiedziom. Przykre, że nie widać wyrazów potępienia z ich strony. www.europa21.pl/News-article-sid-10487.html - spowiedź islamofoba Odpowiedz Link Zgłoś
finqua powinno sie ich wszystkich wyrzucic z eu + usa 17.09.07, 13:41 wtedy te muzulmanskie wszy same znajda prawdziwych terorystow i nie beda juz nikomu grozic Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacj 17.09.07, 14:43 wertello napisał: > Sęk w tym że większość muzułmanów pochwala akty terroru i przyklaskuje podobnyc > h > wypowiedziom. Przykre, że nie widać wyrazów potępienia z ich strony. > > www.europa21.pl/News-article-sid-10487.html - spowiedź islamofoba Na pewno jesteś w stanie podać jakieś dowody?? Jeśli nie, to ja coś zapodam: "Wśród muzułmanów maleje też zrozumienie dla samobójczych ataków terrorystycznych jako metody walki w "obronie islamu". W Maroku podziela tę opinię już tylko 13 proc. mieszkańców (rok temu prawie 40 proc.), w Indonezji - 15 proc. (w 2002 r. - 27 proc.), w Libanie - 39 proc. (w 2002 r. było ich aż 73 proc.). W Pakistanie, gdzie zwolenników samobójczych zamachów terrorystycznych było mniej niż w krajach arabskich, ich liczba spadła z 33 proc. do 25. Wzrosła natomiast - z 43 do 57 proc. - liczba Jordańczyków uważających samobójcze zamachy za dozwolony oręż." serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2823425.html Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacji".. 17.09.07, 13:51 "...stwarzając w ten sposób równowagę między nami i nimi..." Powinniśmy się wszyscy przeciwstawiać muzułmańskiej niewdzięczności i frustracji. Jak chcą to niech sobie żyją w tym swoim "średniowieczu" i nie korzystają z tego wszystkiego, co wypracował "zachód". Niech ru..ą kozy, mieszkają w gliniankach, umierają z głodu i braku leków. Im częściej słucham takich wypowiedzi tym bardziej staję się zwolennikiem zaorania bliskiego wschodu i zrobieniu tam wielkiego waterpark'u. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacj 17.09.07, 14:00 W krajach UE mozna znalezc ze 20 mln mlodych mezczyzn, slabo wyksztalconych, majacych byle jaka prace (roznosiciele ulotek, ochroniarze, hamburgerowi, myjarze samochodow itp.). A wreczyc takim bron, wyslac do Maroka, Algerii, Tunezji, Syrii i Egiptu i powiedziec "Co zdobedziecie, to wasze minus niewielki podatek". Tak oto Europejczycy skolonizuja wszystkie wybrzeza Morza Srodziemnego, ktore niegdys wcale nie nalezaly do Arabow. Tylu skinow, kiboli i dresiarzy marnuje sie! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Arabi ! Talibi !!! 17.09.07, 13:58 Rozwiązanie jest proste - nie wpuszczać na Zachód. Zamknąć na głucho drzwi. To chyba lepsze od polityki integracji. Na pewno zabezpieczyłoby mieszkańców USA/ UE, a państwo ma obowiązek zapewniać bezpieczeństwo. Nie cackać się. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Tylko kto za nich będzie pracował na zachodzie... 17.09.07, 14:00 Póki geje będą się grzmocić w pupę, nie będzie przyrostu naturalnego i nie będzie rączek do roboty... Hedonizm nas wykończy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "za nich" czy raczej "na nich" pracowal? 17.09.07, 14:13 Bo raczej to Zachod pracuje na Arabow a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: "za nich" czy raczej "na nich" pracowal? 17.09.07, 14:17 zigzaur napisał: > Bo raczej to Zachod pracuje na Arabow a nie odwrotnie. _________________________________________________________ Fakt, dużo w tym racji... Pora zacząć nazywać rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Tylko kto za nich będzie pracował na zachodzi 17.09.07, 15:55 distorted napisał: > Póki geje będą się grzmocić w pupę, nie będzie przyrostu naturalnego i nie > będzie rączek do roboty... Ty naprawde jestes distorted... Odpowiedz Link Zgłoś
boleclaw Al-Kaida apeluje o akty "masowej eksterminacji".. 17.09.07, 14:04 Jak mi talibowie zaczną robić rozpizdziel w mojej ojczyźnie to obiecuje że założe włąsną organizacje terrorystyczną i pojade do afganistanu podkładać bomby pod meczety. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Al Kaida = CIA-da 17.09.07, 15:18 boleclaw napisał: > Jak mi talibowie zaczną robić rozpizdziel w mojej ojczyźnie to > obiecuje że założe włąsną organizacje terrorystyczną i pojade do > afganistanu podkładać bomby pod meczety. ---------------------------------------- A co zrobisz kiedy Al Kaida okaze sie byc CIA-da? Pojedziesz do Waszyngtonu wysadzic Bialy Dom? Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Kolejna prowokacja CIA ??? 17.09.07, 14:10 Coś dużo tych nagrań ostatnio. Dopiero co mieliśmy straszenie Szwedów. Takie nagrania mógł stworzyć każdy, nawet przeciętnie uzdolnione amerykańskie dziecko. Trzeba sobie zadać pytanie komu to służy. Moim zdaniem stawianie przeciwko sobie całej cywilizacji Zachodu i cywilizacji muzułmańskiej jest na rękę USA, bo usprawiedliwia ich działania m.in. w Iraku i Afganistanie. Szkoda, że gazeta.pl nie zamieściła artykułu Wojciecha Jagielskiego z dzisiejszej Gazety Wyborczej o eksterminacji ludności muzułmańskiej w Etiopii (Etiopia jest w większości chrześcijańska). Przypomnę, że Etiopia była kiedyś sługusem ZSRR, a obecnie zmieniła front i służy Stanom i uważana jest za najważniejszego sojusznika USA w Afryce. Stany Zjednozcone szkolą i zbroją armię etiopską, która bardzo brutalnie obchodzi się z muzułmanami w zbuntowanej (nie od dziś, ale od lat 80-tych) prowincji Ogaden. Wszystkie organizacje ochrony praw człowieka zostały z prowincji wykopane przez etiopski rząd. A miłujący pokój, wolność, sprawiedliwość i prawa człowieka Amerykanie upieką 3 pieczenie na 1 ogniu: - muzułmanie znów zostaną poniżeni - etiopski rząd będzie jeszcze bardziej uzależniony od USA (na zasadzie my wam pomogliśmy załatwić "terrorystów", to musimy dostać coś w zamian) - kolejny raz zbiją kasę na wojence, tak jak tylko oni potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
distorted a co jeżeli się mylisz? 17.09.07, 14:11 Dopuszczasz taką możliwość, że twoje tezy są chybione? Co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Re: a co jeżeli się mylisz? 17.09.07, 14:26 distorted napisał: > Dopuszczasz taką możliwość, że twoje tezy są chybione? > Co wtedy? Nie martw się, nie strzelę sobie wtedy w łeb ani nie skoczę w przepaść:) Jestem tylko człowiekiem, a nie Bogiem. Mogę się mylić jak każdy. Ale nie rzuciłem swoich tez od tak sobie, tylko poparłem je argumentami. Jeśli się nie zgadzasz to odnieś się merytorycznie do mojej wypowiedzi i przedstaw swoje kontrargumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: a co jeżeli się mylisz? 17.09.07, 14:56 myślę że znakomity kontrargument zawarty jest pod linkiem z mojej sygnaturki :) Filmik dokumentalny o islamofaszyźmie, okraszony zdjęciami i fachowym komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A niby jakie byly poprzednie ??? 17.09.07, 14:21 Muzulmanska ludnosc Etiopii malo mnie obchodzi. Etiopia zmieniala front wiele razy. Niegdys zostala podbita przez Mussoliniego a potem wyzwolona przez Brytyjczykow. Na poczatku lat siedemdziesiatych sowiety stawialy na Somalie (kacyk Mohammed Siad Barre). W roku 1976 w Etiopii nastapil komunistyczny pucz (Mengistu Heile Mariam) i sowiety poparly Etiopie, jako kraj bardziej ludny i bardziej z sowieckiego punktu widzenia nadajacy sie do rozprzestrzeniania komunistycznej zarazy. Potem sowiety oslabily sie, chociaz nie zdechly do konca, niestety. Skompromitowana Etiopia stracila Erytree (obecnie niepodlegle panstwo). Nawet Etiopczycy doszli do wniosku, ze tylko sojusz z USA daje szanse na utrzymanie calosci panstwa (zagrozenie ze strony Sudanu). Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Definicja terrorysty 17.09.07, 14:16 Słowo "terrorysta" jest dziś tak często używane, że istnieje niebezpieczeństwo zatarcia w języku jego właściwego znaczenia. Otóż terrorysta to taka osoba, która ma 2 poniższe cechy: 1) jest muzułmaninem (muzułmanin i terrorysta to niemalże synonimy:) ) 2) oficjalnie sprzeciwia się polityce USA i ich dupowłazów mającej na celu podporządkowanie sobie świata islamu Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Definicja terrorysty 17.09.07, 14:19 mat99 napisał: > Otóż terrorysta to taka osoba, która ma 2 poniższe cechy: > 1) jest muzułmaninem (muzułmanin i terrorysta to niemalże synonimy:) ) > 2) oficjalnie sprzeciwia się polityce USA i ich dupowłazów mającej na celu > podporządkowanie sobie świata islamu __________________________________________________ Jeżeli już życzysz sobie pójść tym tokiem, to ja dopowiem: terrorysta- osoba, która sprzeciwia się czemuś i morduje inne, przypadkowe osoby. Usprawiedliwianie takiego zjawiska jest objawem zbydlęcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Re: Definicja terrorysty 17.09.07, 15:43 distorted napisał: > mat99 napisał: > > > Otóż terrorysta to taka osoba, która ma 2 poniższe cechy: > > 1) jest muzułmaninem (muzułmanin i terrorysta to niemalże synonimy:) ) > > 2) oficjalnie sprzeciwia się polityce USA i ich dupowłazów mającej na cel > u > > podporządkowanie sobie świata islamu > __________________________________________________ > > Jeżeli już życzysz sobie pójść tym tokiem, to ja dopowiem: > > terrorysta- osoba, która sprzeciwia się czemuś i morduje inne, przypadkowe osob > y. > Usprawiedliwianie takiego zjawiska jest objawem zbydlęcenia. Ta definicja to oczywiście sarkastyczny żart sprowokowany tym, co się obecnie dzieje na świecie. A teraz na poważnie: Terrorysta - osoba, która dążąc do realizacji efektu politycznego lub ideologicznego mającego wpływ na opinię publiczną, dopuszcza się porwania, morderstwa, okrucieństwa fizycznego lub psychicznego na ludziach. Myślę że z powyższą definicją terrorysty większość ludzi się zgodzi. Można dodać jeszcze, że aktom terroru towarzyszy psychoza strachu i bezradności wobec przemocy. Problem w tym, że dziś bardzo łatwo kogoś zdyskredytować oskarżając o terroryzm, przyprawić mu "gębę" terrorysty za pomocą zwykłych pomówień czy poszlak. Któż z nas słysząc w TVP czy innym Polsacie że pan Abu <coś tam, coś tam> Mahmud <coś tam> jest terrorystą oprze się przeświadczeniu, że skoro tak mówią to musi tak być, przecież nikt by nikogo nie oskarżał tak bez powodu. Ale współczesne media są potężne jeśli ktoś zostanie pomówiony o terroryzm, to już koniec z nim, jest żywym trupem, wrogiem tego świata i każdego z jego mieszkańców z osobna. Można go zniszczyć, zabić bez sądu, bez prawa do obrony. Nikt nie będzie miał tego za złe (w końcu odszedł "ten zły", którego nienawidziliśmy od chwili podania odpowiedniej informacji przez media lub polityków). Weźmy przykład Osamy bin Ladena, abstrahując od tego czy stał za zamachami na WTC czy nie, jakie on miał prawo do obrony? ŻADNE. Co prawda złożył oświadczenie zaraz po zamachach, że nie miał z tym nic wspólnego, ale co znaczy autorytet jakieś tam Saudyjczyka z niejasną przeszłością wobec autorytetu rządu amerykańskiego i CIA - nic. Kogo wezmą na celownik ten nie mas szans. Ameryka była wściekła szybko trzeba było znaleźć jakiegoś wroga, najlepiej 1 osobę, na której można by skoncentrować całą złość i uwagę Amerykanów. Skoro amerykański rząd stwierdził, że to on jest winien, skoro podchwyciły to i rozpowszechniły na cały świat amerykańskie media, to ten facet już został skazany, stał się żywym trupem, bez cienia szansy na obronę i zapewne zostanie skasowany (albo już został) przez amerykańskiego żołnierza bez chwili wahania. Nawet zbrodniarze, tacy jak Slobodan Miloszevic dostają szansę na obronę swoich racji przed trybunałem. Inaczej jest w przypadku oskarżonych o terroryzm, oni nie mają żadnych praw. A jak się okaże, że któryś został porwany przez CIA przez pomyłkę (jak pewien obywatel Niemiec), to zobowiązuje się go do milczenia (bo jak nie to:... sami sobie dośpiewajcie). W końcu już od dawna państwo Izrael uzurpuje sobie prawo do likwidowania terrorystów palestyńskich. Nikt nie jest nieomylny, co jeśli zlikwidowano nie tego co trzeba? Co jeśli przy okazji likwidacji terrorysty izraelską bombką oberwały niewinne osoby? Amerykanie biorą przykład z Izraela. Wygląda na to, że dziś prawa człowieka to już przeżytek. Prawa człowieka mają tylko ci, którzy mają władzę oraz ich poplecznicy. Wracając do "terrorysty", to prawdziwymi terrorystami są ci, którzy posuwają się do zbrodni, a potem głośno oskarżają o to radykalnych muzułmanów (uważanych zresztą za prymitywów i agresorów) ukierunkowując odpowiednio złość ofiar, ich rodzin i całej opinii publicznej. Celem politycznym (patrz: definicja terrorysty) jest tutaj zrzucenie odpowiedzialności na muzułmanów i usprawiedliwienie prowadzonych przeciwko nim działań. A w dłuższym okresie również ścisła kontrola nad własnym społeczeństwem pod pretekstem bezpieczeństwa. Dlaczego mieliby to robić? Krótka odpowiedź: WŁADZA i PIENIĄDZE. To jest prawdziwy terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Definicja terrorysty 17.09.07, 17:36 video.google.com/videoplay?docid=-8136133221213939183&q Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 14:31 Jest to osobnik: - o skrzywionej psychice, poddany praniu mozgu w szkole koranicznej wzglednie na "Uniwersytecie Lumumby" w Maskwie czy tez na jakims "lewicowym uniwersytecie", - wrogo nastawiony do cywilizacji Zachodu, jedynej, ktora dac mu moze szanse przezycia, - nie zdajacy sobie sprawy, ze walczy w interesie Maskwy, chcacej odciagnac uwage USA od Europy oraz w celu zwyzki cen ropy. Jak widzimy, terrorysta nie koniecznie musi byc muzulmaninem. Ale wiekszosc muzulmanow jest o to podejrzewana, bo Koran odbiera zdolnosc myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 15:51 zigzaur napisał: > Jest to osobnik: > - o skrzywionej psychice, poddany praniu mozgu w szkole koranicznej wzglednie n > a > "Uniwersytecie Lumumby" w Maskwie czy tez na jakims "lewicowym uniwersytecie", > - wrogo nastawiony do cywilizacji Zachodu, jedynej, ktora dac mu moze szanse > przezycia, > - nie zdajacy sobie sprawy, ze walczy w interesie Maskwy, chcacej odciagnac > uwage USA od Europy oraz w celu zwyzki cen ropy. > > Jak widzimy, terrorysta nie koniecznie musi byc muzulmaninem. Ale wiekszosc > muzulmanow jest o to podejrzewana, bo Koran odbiera zdolnosc myslenia. Zaraz, zaraz, ale dlaczego terrorysta musi być ukształtowany przez lewicę. Czy IRA jest organizacją lewicową? Ja bym powiedział, że to skrajna prawica. Z lewicą natomiast kojarzą mi się pacyfizm, prawa człowieka, indywidualizm. Mam na myśli oczywiście lewicę w demokracji, bo w systemie komunistycznym to wręcz przeciwnie:) Jak "lewicowy uniwersytet" miałby uczyć ludzi akceptacji dla aktów terroru? To jest sprzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 15:59 IRA jest przede wszystkim organizacja antybrytyjska. I tylko dlatego jest popierana przez "rozne osrodki". Niewazne dla tych osrodkow sa pobudki dzialania IRA, wazne jest, ze utrudnia zycie Wielkiej Brytanii. Lewica a pacyfizm? Chyba tylko pacyfizm na zachodzie a zbrojenia w Sojuzie - oto idealy lewicy. Ja mam sympatie do pacyfizmu. Ale rosyjskiego. Prawa czlowieka i indywidualizm to akurat idealy prawicy i liberalizmu. Dla lewicy wazniejszy jest kult panstwa (socjalistycznego) oraz kolektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 16:15 Jest różnica pomiędzy lewicą w demokracji, a lewicą wspieraną przez dyktaturę. Jeśli prawica jest wspierana przez dyktaturę, to wtedy również nie ma miejsca na indywidualizm i prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 16:36 Mozna powiedziec: Lewica w dyktaturze od razu rabuje i morduje. Lewica w demokracji powoli zdziera skore z grzbietu wysokimi podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mat99 Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 16:07 I żebym nie został źle zrozumiany: Nie popieram aktów terrorystycznych niezależnie od ideologii, która ma je usprawiedliwiać. Brzydzę się terrorem zarówno tym opierającym się na ideologii pieniądza (CIA, USA), jak i tym opartym na naukach islamu (radykalni fundamentaliści islamcy) i każdym innym. Problem polega jednak na tym, że nie wszystkie oskarżenia islamskich radykałów o akty terrorystyczne (czy też ich planowanie) są dla mnie wiarygodne. Podejrzewam, że część z nich to prowokacja służb amerykańskich. Ale jestem tylko szarym człowieczkiem, nie mającym dostępu ani do tajnych służb, ani informacji niejawnych z wielkiej polityki. Jak każdy inny "zwykły człowiek" mogę się tylko "domyślać", gdybać sobie jaka jest prawda. Jednak nie oznacza to, że na podstawie szczątkowych (wobec tych posiadanych przez najbardziej zainteresowane strony) informacji podawanych w mediach i za pomocą logicznego rozumowania nie można pewnych faktów wywnioskować. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Skorygowana definicja terrorysty: 17.09.07, 16:40 Nie istnieje cos takiego jak "ideologia pieniadza". Pieniadz istnieje dopoki ludzie potrafia i chca sie bogacic. Totalitaryzmy usilowaly wyeliminowac pieniadz. Z fatalnym skutkiem. Nie przecenialbym tez mozliwosci amerykanskich sluzb wywiadowczych. Ten kraj ma baaardzo male doswiadczenie w prowadzeniu tajnych wojen. Gdzie im do Europejczykow czy Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Kolejna produkcja CIA-wood 17.09.07, 14:59 Ktory to juz odcinek, nawet trudno zliczyc. www.youtube.com/watch?v=OTF_y247tiA Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat to będzie eksterminacja ale islamistów 17.09.07, 15:01 jeśli uhahane islamskie oszołomy będa się tak ochoczo wysadzać w centrach miast ludzie nie wytrzymają. Do władzy dojdą rządy nacjonalistyczne i antyislamskie które wypedzą ich/wyeksterminują i to na taką skalę jakiej nikt sobie nie wyobraża. Likwidacja Żydów przez Niemców to pikuś w porównaniu z tym co będzie się działo w Europie. I to już niedługo :( Odpowiedz Link Zgłoś