poiuyt666 26.09.07, 17:37 Nieźle, chociaż mogli sie powoływać np. na forum onetu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 17:39 IPN powinien publikowac to co mają w archiwam a nie to co gdzies wyczytali, więc skandalem jest to co oni robią. Np. powoływanie sie na jakies publikacje. Tam powinno byc tylko odwołanie do konkretnych dokumentow zgromadzonych w archiwum. Poza tym o tzw. osobach pełniącycyh kierownicze funkcje powinny być wszystkie dokumenty a nie ich omowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Masz racje, ale co rozne DUDKI maja 26.09.07, 18:11 wspolnego z jakakolwiek nauka i jakimikolwiek badaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Masz racje, ale co rozne DUDKI maja 26.09.07, 18:24 Czy w IPN pracują debile???!!! Na to wychodzi, gdyż każdy użytkownik korzysta co prawda z Wikipedii ale także większość osób wie, że przez to że każdy praktycznie może edytować tam dane, czasami można natrafić na bzdury w szczególności tyczące się historii najnowszej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Znam ludzi, co nie uznali Wiki nawet jako zrodla 26.09.07, 18:26 wystarczajacego do POWIESCI historycznej:) Mnie nie musisz przekonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Przeproscie abpa S. Wielgusa za pomowienie 26.09.07, 18:31 Takie zrodla mozecie sobie do du_y wsadzic. Caly ten bajzel zalozony prze komuchow sluzyl tylko im. ich oslanial, a na innych produkowal teczki. Kto byl czerwonym niewygodny, tego niszczyli IPNem. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ja go nie posadzalem, bo nie jestem DUDEK, z 26.09.07, 18:38 doktoratem ponoc z ...resocjalizacji, ale napewnoi nie z HISTORII:0 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A poza tym to IPN powolano za AWS:))) 26.09.07, 18:42 Czyli za tzw. bolszewickiej prawicy, matki dzisiejszego PiSuaru. Ty o tych komuchach w IPN to TEZ z Wikipedii? Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Wikipedia jest bardzo dobrym źródłem informacji 26.09.07, 21:09 Za wiarygodną informację uważam gdy ją usłyszę od trzech niezależnych osób. Znaczna część haseł w Wikipedii ma wkład więcej niż trzech osób więc jest wiarygodna. Oczywiście te informacje mają taką samą wiarygodność jak pogłoski usłyszane na placu Konstytucji w trzech różnych miejscach. Z pewnością nie można ich używać w rzetelnym sądzie. Ale moje wrażenie jest, że IPN służy do walki politycznej prowadzącej przez rządzącą partię, a nie do rzetelnego osądu ludzi. A do propagandy politycznej wszystko co wspiera propagowaną tezę jest akceptowalne. Przecież wiadomo, że wiele papierów zgromadzonych przez IPN jest sfałszowanych, inne są zniszczone. Po co udawać więc rzetelność? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nie bylo:) Albo Wiki, albo opracowania, zadnych 27.09.07, 00:46 zrodel tzw. pierwotnych, tj. dokumentow archiwalnych itp. - laik tego nie pojmie, ale w nauce, w jakichkolwiek badaniach, to ZENADA, jakby poziom licencjatu, ale juz nawet nie magisterium:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Przeproscie abpa S. Wielgusa za pomowienie 26.09.07, 18:44 @poszeklu: po pierwsze: pieprzysz po drugie: za komuny nie bylo IPN po trzecie: nie czerwonym, Wielgusa kazal odstrzelic J. Kaczynski - trzeba przyznac, ze lojalnie ostrzegal kosciol i rydzyka, ze odstrzeli po czwarte: jak to jest, ze jedne papiery z IPN wam psuja a drugie nie Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Przeproscie abpa S. Wielgusa za pomowienie 26.09.07, 18:48 ffamousffatman napisał: > @poszeklu: > po pierwsze: pieprzysz > po drugie: za komuny nie bylo IPN ******************************************** Poprzednikiem IPN była Główna Komisja Badania Zbrodni Hitlerowskich w Polsce. Czyżby to bolało "poszeklu"? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Przeproscie abpa S. Wielgusa za pomowienie 26.09.07, 19:11 poszeklu napisał: > Takie zrodla mozecie sobie do du_y wsadzic. > Caly ten bajzel zalozony prze komuchow sluzyl > tylko im. ich oslanial, a na innych produkowal > teczki. Kto byl czerwonym niewygodny, tego niszczyli > IPNem. ========================================= poszeklu idioto! W jednej wypowiedzi sam sobie zaprzeczasz. To komuchy zalozyli IPN? Wszyscy wiedza, ze to byli Twoi pracodawcy. Czy to komuchy uzywaja nielegalnych zrodel publikowania danych przez kaczy IPN? To teraz IPN jest "czerwony"? Oj, dostaniesz ochrzan od swoich szefow. Wpiendoliles sie jak zaba w pomidory. Licho z toba, sieroto, oj licho. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 uważaj bo dostaniesz elektrowstrząsy i kąpiel 26.09.07, 19:58 uważaj bo dostaniesz elektrowstrząsy i kąpiel Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Masz racje, ale co rozne DUDKI maja 26.09.07, 18:59 konread napisał: > Czy w IPN pracują debile???!!! > Na to wychodzi, gdyż każdy użytkownik korzysta co prawda z Wikipedii ale także > większość osób wie, że przez to że każdy praktycznie może edytować tam dane, > czasami można natrafić na bzdury w szczególności tyczące się historii najnowsze > j!!! ============================================== Nazywanie pracownikow IPN idiotami to moze przesada, bo sa tam ludzie czesto naprawde wyksztalceni. Jednak poddanstwo partyjnej doktrynie "utopienia" nieposlusznych stawia ich w roli lancuchowych kundli. Sbecja to przy nich arystokraci. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka tylko umowa o prace i świadectwo pracy z PZPR 26.09.07, 18:26 jest podstawą to tak waznych informacji o zatrudnieniu. To samo dotyczy świadectwa pracy w UB, SB i tym podobnych słuzbach. Wazna jest również opinia przełożonych . Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka aha, i czy Zusy popłacili na DRA SRA i RNA 26.09.07, 18:27 i kwit na węgiel Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nie mac, PiSdziolcu! Podatki nie leza w gestii IPN 26.09.07, 18:29 Choc to niewatpliwie twor czysto polityczny, ktory z jakakolwiek praca BADAWCZA nic wspolnego nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Boże, a ty znowu tutaj,niekulturalny nieokrzesańcu 26.09.07, 20:16 wyzywasz, obrażasz, pogardzasz - ochłoń trochę, komunisto z "oxfordu" Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_czlowiek Daruj sobie synu 26.09.07, 20:43 pilnuj komunistów u siebie. Dane IPN: Jedna pani drugiej pani. Kurtyka okazał się zwykłym politycznym sługusem kaczorów,za stołek i za forsę,tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 chciałbyś,... dziadku 26.09.07, 20:57 czegokolwiek i jak by nie zrobił IPN, to komuch robią w pory i takie larum robią, że ... tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_czlowiek Skoro twierdzisz synu że IPN ma dobre wieści 26.09.07, 21:43 no to masz na pociechę też z WIKI: Ojcem Ludwika Dorna był Henryk Dorn, który pochodził z asymilującej się rodziny żydowskiej z Tarnopola[2]. Dziadek Ludwika Dorna prowadził w Tarnopolu zakład optyczny i pragnął, aby jego syn Henryk przejął warsztat. Henryk uczył się jako optyk i zegarmistrz w Jenie, słynnym niemieckim ośrodku przemysłu optycznego. Przed II wojną światową należał do Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy oraz KPP. Za działalność polityczną odbywał w okresie międzywojennym karę więzienia. We wrześniu 1939 roku Tarnopol zajęła Armia Czerwona. Kiedy wojska niemieckie roku 1941 zbliżyły się do Tarnopola Henryk Dorn uciekł do Kazachstanu[3]. Cała pozostała w Generalnym Gubernatorstwie rodzina Henryka Dorna została wymordowana podczas holokaustu[4]. Z głębi ZSRR wrócił wraz z armią Berlinga. Po wojnie w PPR i PZPR, wykładał marksizm-leninizm na Politechnice Warszawskiej. W pracy doktorskiej Lech K. przywołuje w niej Lenina: "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez Lenina. Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji związków zawodowych".Kaczyński pisze też: "Może ona służyć zasadzie socjalistycznej sprawiedliwości społecznej nakazującej przyznawać równe uprawnienia za równe obowiązki" Ale juz Jarek K. odwołuje się do supermenów przywódców i ideologów PRL: Gomułki, Bieruta, Cyrankiewicza, Kliszki, Sokorskiego, Werblana, Kąkola oraz do referatów na partyjne zjazdy i plena KC. "Władze nie są też zadowolone z działalności wychowawczej uczelni. „Już w referacie KC na III Zjazd PZPR stwierdzono pojawienie się zjawiska naporu ideologii burżuazyjnej. Jednocześnie jednak podkreślona została zasada niestosowania metod administracyjnych w walce o ostateczny cel, jakim jest według słów Władysława Gomułki »całkowity triumf marksizmu-leninizmu jako jedynej metodologicznej podstawy nauki«" - cytuje Kaczyński ówczesnego przywódcę. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 też mam coś "podobnego" (w twoim stylu), dziadku 26.09.07, 22:43 pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik Leszek Balcerowicz: pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Balcerowicz ...W latach 1978-1980 pracował w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu przy KC PZPR. ... Poczytaj sam, nie chce mi się przeklejać Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_czlowiek Tylko ze ja dziecinko z w/w nie mam nic wspólnego 27.09.07, 00:00 natomiast dzieci elit komunistycznych to twoi wodzowie. Twój mały móżdżek nie potrafi pojąć takich spraw więc zajmij się robieniem babek w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mam nadzieję że potrafisz wyciągac wnioski? 27.09.07, 12:47 Do PZPR nalezało w tamtym czasie dość sporo ludzi, wielu działało w "Solidarnosci", wielu pozbawiono wolnosci za sprzeciw wobec socjalistycznemu sprawowaniu władzy, wielu później udowodniło ze potrafią ofiarowac swojej Ojczyźnie nie tylko męczeństwo ale takze umiejętności, ani cytowany przez ciebie A.Michnik ani L.Balcerowicz nie musza się wstydzic swoich zachowań ani tez swoich dokonań, tak jaki wielu innych. Mnie sa znane osoby z kręgu KOR, i PiS, które nalezały do PZPR i były bardzo ortodoksyjne w swoim marksiźmie, chociazby Macierewicz. Czy to ich obdziera z czegokolwiek? absolutnie nie, odpowiadaja swoim zyciem i dokonaniami. A jezeli chodzi o IPN, to zrobiono z tej instytucji oręż walki nie z ludźmi którzy przesladowali innych w tamtych latach, tylko do gnębienia obecnie zyjacych i niewygodnych, czyli "hakowanie". Słuzalczość i wazelina to podstawa tej instytucji i nie tylko tej, to promowano i za Gierka i za Jaruzelskiego, kiedy awansowano rózne szumowiny z gietkim kręgosłupem. Przynaleznośc do partii to pikuś zw porównaniu z nikczemnym charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś
tequila57 onufry spuszcza gacie i od razu wiadomo h..ishuj 26.09.07, 20:37 nie trzeba metryki i wiki Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ale przynajmniej nie kaze ci obciagac jak Jarek K. 26.09.07, 21:41 Ty lepiej ze mna nie zaczynaj kochanku z PiSuaru:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba By z kogolwiek zrobic esbeka jest to istotnie 26.09.07, 18:27 niezbedne, niemniej tylko w krajach demokratycznych, nie zas w bolszewickiej Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: tylko umowa o prace i świadectwo pracy z PZPR 26.09.07, 19:02 Tylko że te dokumenty zostały zniszczone 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nie zostaly, bo i PO CO? Gomulka byl juz emerytem. 26.09.07, 19:09 I nikt go nawet kwiatem nie tykal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 18:11 Ot staroświeci PiS korzysta ze źródeł Wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 IPN podał WIKI, bo tam są zdjęcia tych "mordeczek" 26.09.07, 20:13 tych komunistyczno/postkomunistycznych "mordeczek" w całej krasie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: IPN podał WIKI, bo tam są zdjęcia tych "morde 27.09.07, 14:26 realista1000 napisała: > tych komunistyczno/postkomunistycznych "mordeczek" w całej krasie Co Ty opowiadasz?! Nie o "mordeczki" chodziło, a o DANE! Zresztą i tak dobrze, że nie łazili po maglach i bazarach... A może - łazili? Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 19:25 Masz rację.Teraz to się nadaje tylko na śmietnik.Tu dopisali tam odpisali,ktoś coś zabrał komuś coś podstawili.Ja już mam to gdzieś.Wszystko może być picem. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Zaczynam miec podstawy do podejrzen,ze realista to 27.09.07, 17:33 jakis DUDEK zatrudniony w IPN:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 lepiej powoływać się na www.gazeta.pl? 26.09.07, 20:10 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=61821 Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 21:18 Kiedy czytam IPN,to mi sie chce rz...ć1 Dośc tego powrotu do lat 80tych.Mamu nowy wiek i mlodych,wyksztalconych ludzi,którzy nie byli ani po lewej ani po prawej stronie.Styropian znają z magazynów budowlanych.Dajmy im głos i prawo do rządzenia.Będzie zdrowiej i lepiej i mądrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Marcowym docentom z IPN polecam w Wikipedii zwłasz 26.09.07, 17:42 Odpowiedz Link Zgłoś
adziura Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 17:43 Ja trochę pobronię IPN-u ;) Informacja, że pochodzi z Wikipedii jest podana na drugim miejscu, czyli może sposób poszukiwania wiedzy był następujący: *historyk poszukiwał informacji o danym delikwencie w internecie *znalazł informację w Wikipedii *następnie zaczął poszukiwać jakiegoś bardziej wiarygodnego źródła - i trafił na książkę *jako źródła podał książkę oraz Wikipedię (jako miejsce gdzie znalazł informację) Gorzej by było jakby podał tylko jako źródło Wikipedię, a tak internetowa encyklopedia ma reklamę ;) No i nauczkę na przyszłość, która się też np. studentom przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
coralbeauty Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 17:52 Nie masz co bronić. Przy Gomułce Wikipedia jest podana jako źródło na pierwszym miejscu. katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=G&katalogId=1&subpageKatalogId=1&pageNo=1&nameId=1308&osobaId=659 & Odpowiedz Link Zgłoś
adziura Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 17:58 W każdym razie jest drugie (wiarygodne) źródło podane. :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralbeauty Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 18:10 Logikę znalezienia informacji o Werblanie wpierw na Wikipedii i dopiero później szukanie potwierdzenie gdzie indziej rozumiem, ale w przypadku Gomułki??? Toż starczyło otworzyć pierwszy lepszy podręcznik do historii XX wieku, żeby się dowiedzieć, że był I Sekretarzem KC. Wikipedia powinna triumfy święcić... ;-) A drugie źródło owszem jest, tylko po co przy Gomułce było to pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
adziura Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 18:22 coralbeauty napisała: > Logikę znalezienia informacji o Werblanie wpierw na Wikipedii i > dopiero później szukanie potwierdzenie gdzie indziej rozumiem, ale > w przypadku Gomułki??? Może Wikipedia była bardziej pod ręką niż jakaś książka/encyklopedia pwn itp? Odpowiedz Link Zgłoś
metalin To wiele wyjaśnia 26.09.07, 18:28 z tego co dzieje się teraz , jak bardzo jesteśmy uzależnieni od wszelkich form przekazu....rozumku wróć!:) pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Batuta Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ksiazka TEZ jest tzw. zrodlem wtornym 26.09.07, 18:09 Czyby IPN nie mial dostepu do dokumentow oryginalnych jak np. umowy o prace? Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Ksiazka TEZ jest tzw. zrodlem wtornym 27.09.07, 17:26 To że Wikipedia jest w ogóle zacytowana to oczywista kompromitacja, ale właśnie odwraca uwagę od mniejszej kompromitacji: że się nie powołują na oryginalne dokumenty tylko na jakąś książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 18:46 historyk z IPN jest od pracowania na zrodlach a nie wikipedii no chyba, ze to "historyk" z IPN Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Ja trochę pobronię IPN-u ;) 26.09.07, 18:48 jak mowia o nich historycy PS: na zrodlach, tzn na podrecznej encyklopedii tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Marcowym docentom z IPN polecam w Wikipedii 26.09.07, 17:44 zwłaszcza hasło "Batuta, Henryk". Też komuch, jest kogo lustrować. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 17:52 Ten caly IPN to zenada!!Pseudo-historycy i dyspozycyjni prokuratorzy!!Juz chyba najwyzszy czas rozgonic tych dyspozycyjnych blaznow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Skąd wiadomo, że Kacze kwity są sfałszowane? 26.09.07, 18:16 Tę wiedzę IPN też z internetu zaczerpnął? Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Ze zrodla osobowego Jaroslaw Kaczynski przeciez 26.09.07, 20:12 to nawet w TV mowil osobiscie!!! A Jaroslaw KAczynski jak wiadomo nie klamie!! Wiec coz za glupie pytanie?? Przeciez to ta slawna jedyna nieprawdziwa teczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Mamy prawdę artystyczną 26.09.07, 18:20 czemu nie możemy mieć prawdy wikipedycznej ?? W końcu jak stare przysłowie pszczół mówi : prawdy są dwie a jakie to każdy chyba wie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Mamy prawdę artystyczną 26.09.07, 19:12 @boykotka: prawdy sa trzy w zasadzie prawda gie prawda i porazajaca prawda Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Całe szczęście, że nie cytują Gazety Wyborczej 26.09.07, 18:25 Wikipedia rzeczywiście nie może uchodzić za wiarygodne źródło, dobra jest jednak jako punkt wyjścia. Gdyby IPN powoływał się na Gazetę Wyborczą, to dopiero byłaby poruta, bo o ile w Wikipedii zdarzają się błędy, o tyle w GW poza zwykłymi błędami bardzo częste są kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Całe szczęście, że nie cytują Gazety Wyborcze 26.09.07, 18:29 Mogliby sie powolywac na jaroslawa k. Okazaloby sie ze kazdy kto nie jest w pisie to ubek Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Całe szczęście, że nie cytują Gazety Wyborcze 26.09.07, 19:08 @co.ty.powiesz: IPN jest od pracy na zrodlach a nie od czytania GW Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Napewno nie z IPN, bo Wiki za ZRODLO nie uwaza:) 26.09.07, 21:44 I tym sie zachodni uczeni roznia od politrukow Kaczych. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Gomułka - całkowita kompromitacja IPN 26.09.07, 18:28 Czy ci "historycy" nie mogą dotrzeć do pierwotnych źródeł dotyczących powołania go na genseka? Kto tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Gomułka - całkowita kompromitacja IPN 26.09.07, 18:30 rydzyk_fizyk napisał: > Kto tam pracuje? krewni i znajomi kaczora ) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Gomułka - całkowita kompromitacja IPN 26.09.07, 18:58 Niezależnie od tego to chyba "produkty" jakiejś uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: niechlujstwa IPN ciąg dalszy: 26.09.07, 18:30 Kierownicze stanowisko partyjne państwowe w b. PRL: Władysław BAKA - Prezes NBP lata 1985-88; źródło: Wikipedia !! Odpowiedz Link Zgłoś
adziura Korzystania z Wikipedii nie trzeba konsultować... 26.09.07, 18:38 > Nikt z IPN nie konsultował z nami wykorzystania Wikipedii przy > tworzeniu katalogów - mówi rzecznik encyklopedii Dariusz Siedlecki. To ja jeszcze dopowiem, że nie ma żadnego zwyczaju czy obowiązku aby przy korzystaniu z Wikipedii trzeba było się z kimś konsultować. A że sie IPN nie konsultował to nic nie znaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To nie jest dla WPADKI IPN istotne, p.Adamie 26.09.07, 18:44 z PiSuaru:) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Korzystania z Wikipedii nie trzeba konsultowa 26.09.07, 18:52 adziura napisał: > > Nikt z IPN nie konsultował z nami wykorzystania Wikipedii przy > > tworzeniu katalogów - mówi rzecznik encyklopedii Dariusz Siedlecki. > > To ja jeszcze dopowiem, że nie ma żadnego zwyczaju czy obowiązku aby przy korzy > staniu z Wikipedii trzeba było się z kimś konsultować. A że sie IPN nie konsult > ował to nic nie znaczy ;) ========================================= Amen. Dzieki i pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Korzystania z Wikipedii nie trzeba konsultowa 26.09.07, 19:06 a jak w Wiki oglosza ze N.N. jest agentem to co? "historyk" z IPN napisze: "istnieja podejrzenia co roli N.N."? IPN jest (powinien byc) od opracowywania zrodel opracowac i do sieci, opracowac i do sieci a pion prokuratorski powinien wrocic tam gdzie jego miejsce - do prokuratury (pod nadzor, oczywiscie, sedziego sledczego a nie Ziobry - minister powinien pilnowac benzyny dla prokuratorow i czy w prokuraturze jest papier w kibelku). Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj To jak to w koncu jest? 26.09.07, 18:50 IPN, zamiast akt wlasnych, uzywa tekstow ksiazek(?) i nieautoryzowanych zrodel internetowych??? Do dupy, z taka instytucja! W taki sposob kazdy internauta moze udowodnic, ze Mikolaj Kopernik byl kobieta, a JP2 namowil Hitlera do wojny! Idiotyzm czy blazenada? Od poczatku kontrowersyjne w sensie legislacyjnym, ujawnianie "akt" IPN wygladalo jako polityczne zagranie majace znieslawic przede wszystkim Sedziow. Reszta to plotki, ktore nagle moga dla pisdziakow okazac sie piraniami. I do tego "piranie" serdecznie namawiam. Zaden Sad w cywilizowanym Kraju nie oddali pozwu w takich sprawach przeciwko IPN, a tym samym Rzadowi kwaczystow. Przykre jest, ze za te odwetowe zagrania oszolomow zaplaci spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
przykuta Źródło: Alert24.pl 26.09.07, 18:50 ;) im głębiej pójdziemy, tym większe paradoksy, ale... ale... pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Weryfikowalno%C5%9B%C4%87 Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba ZNOW PiSdziacka sciema? Alert dal cynk: reszte 26.09.07, 18:59 samemu na stronach IPN mozna sobie sprawdzic:))) Odpowiedz Link Zgłoś
przykuta Re: Partia Niezadowolonych rules ;) 26.09.07, 19:07 przecież żartowałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wybacz, po poszeklu itp. mozna stracic 26.09.07, 19:12 orientacje co serio, a co zart:) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Wybacz, po poszeklu itp. mozna stracic 27.09.07, 09:50 @onufry: niestety PiS doprowadził do tego, że dawniej absurdalna wypowiedź była od razu rozpoznawalna podobnie jak ironiczna, teraz to nie wiadomo, czy to na serio czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Powiedz raczej, ze PiS dopuscil TUMANY 27.09.07, 17:35 do publicznych wypowiedzi - dawniej to tuman to byl ...tuman, nie zas minister:))) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 19:18 poiuyt666 napisał: > Nieźle, chociaż mogli sie powoływać np. na forum onetu... ========================================= Onetu? Chyba cie pogielo! Nie ma bardziej "slusznej", bo moderowanej do granic przyzwoitosci strony na .pl! Chyba ze nie zalapalem.............. ok, zalapalem. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 19:25 Dobrze,że Wikipedia,a nie magiel czy budka z piwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 19:29 allspice napisała: > Dobrze,że Wikipedia,a nie magiel czy budka z piwem:) Mogło być jeszcze gorzej. Jako źródło mogli podać Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter to typowe działania PiS. Na wikipedii może każdy 26.09.07, 19:34 dodać co chce. To tak działają prowokacje tejże partii. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 19:36 "profesor" Kurtyka i inne pseudonaukowe śmiecie generują "dzieła maukawe" Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Intymna Przystań Nieudaczników-w PRL też byli tacy 26.09.07, 19:56 Intymna Przystań Nieudaczników-w PRL też byli tacy Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Dobrze ze jako zrodlo nie podaja Jaroslaw Kaczynsk 26.09.07, 20:00 i... wypowiedz w Radio 1 z dnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld powinni siegnac do Rozmow Niedokonczonych w Radio 26.09.07, 20:02 Maryja oraz listy agentow tow. Antka Szajbusa Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Czy na liście jest Henryk Batuta z Wikipedii ;)) ? 26.09.07, 20:03 pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Batuta Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Polak potrafii!!! Swietny numer:) 27.09.07, 03:00 I jaka publicity: Independent, Observer... Jesli ktos teraz na Zachodzie - po cytowaniu przez IPN Wikipedii - uwierzy w jakiegokolwiek wytropionego przez PiSuar "agenta", to kaktus mi na dloni... PiSdziaki sa tak durne, ze co by nie zrobili, to zawsze wychodzi z tego PREZENT DLA KOMUCHOW. A moze Kaczki to agenci Kremla? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l co tam wikipedia znam lepsze źródła wiedzy 26.09.07, 20:30 o taka sprzątaczka u mnie na osiedlu: wie kto z kim co ukradł kiedy na UB pisał życzliwe donosy i kto był praprababcią z Wermachtu a kto prapradziadkiem z pejsami A w maglu osiedlowym mogę się dowiedzieć wszystkiego o politykach. Ja tam nic nie sugeruję ale IPN powinien zejść po wiedzę pomiędzy lud Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Wikipedia źródłem wiedzy dla IPN 26.09.07, 21:11 jeżeli to prawda - a dlaczego miałbym nie wierzyć ? to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ! . może jak powiedział Pan Bartoszewski - ZOSTAJE TYLKO SEPPUKU !! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Wziąć 100 mln z budżetu i zacytować wikipedię 26.09.07, 22:03 złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś