wolf34 07.10.07, 13:40 którzy zabezpieczają manifestację.Oto ten "tysiąc demonstrantów" w 10 milionowej Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolf34 200 manifestantów i 800milicjantów 07.10.07, 13:44 którzy zabezpieczają manifestację.Oto ten "tysiąc demonstrantów" w 10milionowej Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Dokładnie 1001 07.10.07, 13:53 1000 + 1 wolf34, który pozostałych dokładnie policzył i sklasyfikował. repr Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Dokładnie 1001 07.10.07, 14:12 Organizatorzy wystapili o zgodę na manifestację grupy do 500 osób-w rzeczywistosci manifestantów przyszło 220 a manifestację zabezpiecza dokładnie 800 milicjantów.Pewnie stąd GW wyszedł ten "1000 demonstrantów" Oto realna siła kilku antyputinowskich partii(Sojusz Sił Prawicy ,Partia Republikańska) i organizacji w 10milionowej Moskwie. Tysiące ludzi na antyrządowych manifestacjach potrafią w Moskwie zebrać wyłącznie komunisci lub nacjonaliści-bez ich udziału manifestacje "diermokratów" są kilkusetosobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 800/220 = 3.64 07.10.07, 14:40 3.64 milicjanta na jednego manifestanta. Muszą być naprawdę groźni ci demonstranci. Ale be żartów. Rozumiem, że chodzi po prostu o obronę manifestacji przed ewentualnym atakiem ze strony nacjonalistów. Prawdziwy demokrata z tego Putina. repr Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Owszem, chodzi o ochronę 07.10.07, 14:47 dopiero by się wrzask w świecie podniosł, gdyby tym miłośnikom Politkowskiej choć jeden włos z głowy spadł. A szanse na to są spore, bo w Rosji ich szczucie na Putina nie ma społecznego poparcia. Więc faktycznie tylko milicji Puzina zawdzięczają oni, że wbrew narodowi mogą urządzać swoje celebracje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Polska matematyka wyższa 07.10.07, 14:43 Spiegel podaje, że przyszło kilkuset (nie 1000) członków różnych NGOs i dziennikarze. I tyle. www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,509893,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Danke, war interessant 07.10.07, 15:17 Tylko co ma do tego matematyka wyższa? W międzyczasie GW uaktualniła dane liczbowe, może zrobi to także der Spiegel? Jakoś nie widzę wielkiej różnicy w wydźwięku pomiędzy doniesieniem Spiegla a tym z GW. Jednak na dziennikarzach tygodnika der Spiegel chyba nie wieszają tak dużo psów jak na ich kolegach po fachu z GW. repr Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Danke, war interessant 07.10.07, 15:46 Nie, Spiegel nie mnoży liczb. Pokazywano w tv tą demonstrację. Nie wiem, może stronniczo, ale wyglądało na grupkę 300 max. 400 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Danke, war interessant 07.10.07, 15:54 Reuters poszedł jeszcze dalej i podaje w najlepsze, że demonstrantów było do 2 tys. No to GW może jeszcze dalej korygować. de.today.reuters.com/News/newsArticle.aspx?type=worldNews&storyID=2007-10- 07T130818Z_01_HAG747289_RTRDEOC_0_RUSSLAND-POLITKOWSKAJA-WE-ZF.xml Do wieczora okaże się pewnie, że było ich 20 tys. A jutro, że 200 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Danke, war interessant 07.10.07, 16:05 "Ruski" internet podaje, że w manifie brał udział niejaki Anpilov. Anpilov, droga evo15, to PRAWDZIWY stalinista. Sporo o nim czytałem. Przed wyborami do Dumy w 1999 r. Anpilov reprezentował ruch "Stalinowski Blok"(!), razem w wnukiem Dżugaszwilego. Tak to się nazywało i nie weszło do Dumy. To jest właśnie, m. in., rosyjska opozycja antyputinowska. Cóż, skoro Zachód Europy uważa, że ta opozycja jest demokratyczna i fajna, lepsza od Putina, to ja więcej pytań nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Trockiści zachodni wspierają "ruskich stalinistów 07.10.07, 16:18 Słowem trockiści zachodni wspierają "ruskich stalinistów?! Nie do wiary do czego nienawiść do Putina może doprowadzić. Takie koalicje toć to już obłęd zupełny, pomieszanie z pokręceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Trockiści zachodni wspierają "ruskich stalini 07.10.07, 16:32 Ja się zastanawiam, czy polityka Zachodu i Ameryki wobec np. Osamy Bin nie zmieniłaby się, gdyby ten zanucił antyputinowski refren w jakimś swoim wystąpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Trockiści zachodni wspierają "ruskich stalini 07.10.07, 16:44 Cóóóż, każdy ma szansę na rehabilitację i wybaczenie. W końcu czasem wszyscy bywamy chrześcijanami. Jeśli zaistnieje taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Trockiści zachodni wspierają "ruskich stalini 07.10.07, 17:04 Odrazu by wspomnieli ze walczyl z "ruskimi", kiedys tam... Ale musialby kilka wybuchow w Rosji zrobic za darmo, jednak te budynki w NY czy Waszyngtonie kosztowali... Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Danke, war interessant 07.10.07, 16:10 Znam styl pracy i zwyczaje pismaków z autopsji. Ilekroć pisali o czymś co było mi dobrze znane, zawsze coś przekręcili - a to liczby, a to nazwiska albo coś jeszcze innego. Pośpiech, pogoń za sensacją, pisanie półprawdy - to typowe cechy dziennikarzy we wszystkich krajach. Lekarstwem na to może być szukanie informacji w wielu źródłach. Tylko trochę szkoda mi na to czasu. > Do wieczora okaże się pewnie, że było ich 20 tys. > A jutro, że 200 tys. Stawiam, że będzie ich góra 2 tys. repr Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ciekawe czy ktorys z forumowych moskwicianow 07.10.07, 14:55 udal sie na ten wiec, czy sa zaangazowani w budowe pomnika psa fiutina :D pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 w doniesieniach GW liczba uczestników rośnie 07.10.07, 15:10 z godziny na godzinę kilkanaście minut temu podawali jeszcze 1000 a teraz już 1200-w rzeczywistości było to kilkuset uczestników i dziennikarzy oraz wielokrotnie więcej milicjantów zabepieczających wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: w doniesieniach GW liczba uczestników rośnie 07.10.07, 15:13 a czy mlicijant to tez nie demostrant?? skad wiesz, czy ci milincjacni nie mieli pogladow zblizonych z protestujacymi?? Odpowiedz Link Zgłoś
marco35 Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 15:14 żeby iść w Rosji na taki wiec. Szacunek... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 15:21 Owszem występowanie wbrew 80 % własnego społeczeństwa popierającej prezydenta Putina (a przecież sympatycy komunistów czy skrajnych nacjonalistów opozycyjni wobec Putina takich manifestacji nie popierają)wymaga pewnego nonkonformizmu-ale bez przesady - bez udziału w takich wiecach i udowodnienia swojego istnienia NGOSy żadnych grantów z zachodu nie dostaną o czym ich przywódcy dobrze wiedzą. Uczestnicy tego wiecu fizycznie niczym nie ryzykowali-mogli co najwyżej przekonać się o własnej marginalizacji i braku poparcia w społeczeństwie rosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 15:31 Nawet naczelny gazety, w której pracowała Politkowska mówi o niej: "w niektórych krajach jej imieniem nazywane są place i ulice, a w Rosji ciągle jest postrzegana jako osoba, która przyniosła więcej szkody niż pożytku". - Odpowiedz Link Zgłoś
marco35 Re: Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 17:56 Z tego samego powodu dla którego w Polsce wielu z taką przyjemnością "gnoi" Michnika, Kuronia, Wałęsę... Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 22:00 marco35 napisał: > Z tego samego powodu dla którego w Polsce wielu z taką przyjemnością "gnoi" > Michnika, Kuronia, Wałęsę... Dyskusja z nimi nie ma najmniejszego sensu. Swoim istnieniem zaprzeczaja wszystkim socjologicznym badaniom ewolucji homo sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Trzeba mieć dużo odwagi 07.10.07, 22:14 ty to el.se jestes homo erektus chociaz watpie ze masz erektus a i homo nie chce obrazac he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek w narodzie kundli oddajacych czesc hyclowi 07.10.07, 18:12 trudno znalezc wiecej niz tysiac ludzi - tym wiekszy szacunek nalezy sie tym, ktorzy mimo wszystko oddaja czesc nielicznym, ktorzy nie chcieli zyc w psiarni i zaplacili za to wlasnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Porównajmy manifę rosyjską z amerykańską 07.10.07, 15:30 W Imperium Dobra (Ameryka) też się odbyła manifa: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4554533.html W Stanach demokratyczna policja okazała się mniej wyrozumiała od rosyjskiego OMONu: "Amerykańska policja aresztowała 83 manifestantów, głównie indiańskich aktywistów", którzy zakłócili manifę. GazWyb pisze dalej, że "zakłócaczom" postawiono tęgie zarzuty, m. in.: "blokowanie ulicy". Jacyś terroryści prawie! Dalej GazWyb, pewnie niechcący, opisuje genezę Imperium Dobra: "kilku wieków handlu niewolnikami oraz okrucieństwa wobec rdzennej amerykańskiej ludności". A potem wyskakuje z takim oto njusem, jak Filip z konopii: "Uznanie przez Amerykanów ciemnych kart własnej historii" - Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Porównajmy manifę rosyjską z amerykańską 07.10.07, 15:38 Dobre zestatwienie. Gdyby Hameryka uznała te ciemne karty swej historii, to logiczną konsekwencją prawną byłoby uznanie odszkodowań. Nie, USA same nie uznały, GW się pomyliło z tym, że USA wymagają od Rosji uznania zbrodni komuinizmu. O, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Porównajmy manifę rosyjską z amerykańską 07.10.07, 16:27 W tej sprawie nie ma ludzi nieprzekonanych. Możesz sobie bić kacapską pianę do zasranej kacapskiej śmierci. I jeszcze ci towarzysz Michnik niejeden raz da filipiokonopny tytuł do właściwego wylinkowania, nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Porównajmy manifę rosyjską z amerykańską 07.10.07, 16:55 czlowiek_ksiazka napisała: > - Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkowskie 07.10.07, 16:59 Jusz wiem jak licza w GW. Poprostu mnoza wszystkich na trzy. 400 osob (bo nie wiecej 500 to napewno, bo sami dzienikarze "Nowoj gazety" to mowia z rospaczy, ze nie traktuja (dzienikarzy) jusz jak kaste niedotykalnych. A podawali do wladz mejskich uwedomienie ze bedzie do 500 osob) to 1200 w wydaniu GW. LUDZIE piszace te brednie, moze przestacze klamac? No napiszcze smialo - jest ich malo, ale sa za "dobra" czy "zla" sprawa. Czy ze jest ich malo, ale sa "dobrymi", a czi zli, co nawet skandowali "Czemodan, vokzal, US", okropni (bo nawet sie nie zatrzymywali, no i jescze ktos tam... Przeczez bardziej beda was czytac, wam ufac, jak przestaniecze klamac. Jusz z milion razy pisalem, ze u nas zdrajcow mentalnie nie lubia. Nawet, jak ktos sie bije za sluszna sprawe. Poprostu takich ludzi, co sprzedaja swoja Ojczyzne - nie lubimy. Jezeli nie powiedziec mocnej. A amerykanska obywatelke, co by nie pisala - nie mozemy traktowac, ze chce nam czegos leprzego. No tak jusz jest. I NIGDY tego nie bedzie. Co by nie wymyslali dzienikarze. Przeczez myla wam oczy. Co znacze o nas. NIC! Tylko to, czym karmia was, tacy bajkopisarze. Choc moze i nie chcecze znac niczego? I, uwarzam, zamalo bylo tej milicji. Bo boja sie prowakacji limonowcow, boja sie prowokacji samych organizatorow. Bo jak, naprzyklad, zrobia jakis wybuch, oskarza odrazu wladze. A glownie to, ze my, obywateli Rosji, nie chcemy tych zdrajcow u siebe. Dlatego nie chodzimy na ich demonstracji. Dlatego nie lubimy Politkowskuju, i nie bedziemy. Bo nikt nam nie wytlumaczy, po co i ZA CO miala obywatelstwo amerykanskie. Tak samo jak ci inni opozycjonisty. Bo my jestesmy obywatelami niezaleznego kraju, a nie kolonji. I w d..pe nikogo nie calujemy. I nikogo nie prosimy za nas nic robic. I nie chowamy sie za kogos, jak mamy przed soba przeczewnika. Moze dlatego taka rozna mamy mentalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Moskwa: tysiąc osób wsrod milionow zwierzat 07.10.07, 17:07 Degradacja i upadek narodow federacji nie w tym sie objawia, ze pozwalaja sie po chamsku wyzyskiwac byle sutenerowi, ale w powszechnym umilowaniu KAZDEGO z kolejnych samodzierzcow, ktoremu gotowi dzien i noc dawac tylka i drzec ze szczescia kiedy raczy kopnac w zadek. Zaiste, niewielka jest roznica miedzy kacapem a pawianem - moze ten ostatni czesciej sie myje? Im szybciej syf, aids i samogon wykoncza biednych rosyjskich podludzi tym lepiej dla nich i dla zapaskudzonej ziemi dawnego chanatu kazanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 17:19 kacap_z_moskwy napisał: >Moze dlatego taka rozna mamy mentalnosc? ano kacap_z_moskwy, nie maja polacy i rosjanie roznej mintalnosci. natomiast maja rozne media, wladze i propagande, w rosji tez jest propaganda, kazdy kraj ja ma, tylko ze nie jest oparta na ksenofobii i agrsji a raczej na osiagnieciach z ostatnich lat a ze sa to i trabia i maja prawo. a w polsce tak samo zdrajcow i sprzedawczykow nie lubia, a ze tu pisza kilka gnojow i kilkanascie oglupialych tepakow to nie sa polacy. aha, jak by w rosji byla taka propaganda rodem z GWna to uwierz mi wiele rosjan tez by powtarzalo w kolko bzdury GWniane. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 20:40 Ale musis sie zgodzic, ze nie mamy bochaterow-uczekinerow. Znaczy sa :) Bolszewicy. Ale realnych - nie ma. No i czezko mi cos napisac o Polsce, bo tak "honorowo" ma swoje zdanie zza okeanu, ze az milo :) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 21:53 chodzi mi o to ze metalnosc, rosjanie i polacy, maja podobna. problem polski polega na tym ze brakuje tu realnych, rzeczywistych osigniec czy sukcesow i nawet wejscie do unii czy rozwoj gospodarczy traca na wartosci z powodu kosztow ktore zwykli polacy musieli poniesc i dlatego propaganda miedialna i obecni politikierzy probuja odwrocic uwage plebsu wymyslajac "wrogow" i siejac w spoleczenstwie poczucie zagrozenia, np. na uzytek wewnetzrny wymyslili "uklad" i jesli zapytasz co to jest to nikt ci nie odpowie bo sam kaczynski- autor nie wie co to jest, na uzytek zewnetrzny jest rosja i w mniejszym stopniu niemcy, panstwa od ktorych zaleza finansowo i energetycznie. "kasac reke ktora karmi" jest cecha wspolna dla polakow i rosjan, jedyna roznica moze byc to, ze taki przejaw "zboczenia" u polakow wystepuje nie tylko wsrod plebsu a i wsrod politykow, u rosjan jest to raczej widocznie na "bytowom urownie". natomiast rosjanie po ciezkich czasach lat 90-tych odniesli widoczny i namacalny sukces, chociaz by taki jak poprawa zycie wiekszosci i plebs dokonujac rachunki strata-zysk wyciagnal wnioski na korzysc putina, jednej rosji, ale wiekszosc oczywiscie na swa wlasna. u wiekszosci obywateli powstal "odruch zwyczescy" co poskutkowalo wieksza pewnoscia siebie i wzmocnilo wiare we wlasne mozliwosci, moze dlatego tak smiesza internautow na inosmi wypowiedzi niektorych polakow. zauwaz, ze wiele tu piszacych zle o rosji w swych wpisach maja zal i zlosc, mozno to bylo by okreslic jako zazdrosc, zawisc. takie uczucza towarzysza najczesciej osobam sfrustrowanym i niespelnionym, w jakims sensie to samo mozno powiedzic i o polskich politykach marzenia ktorych w stosunku do rosji sie niespelnily, ani sie rosja nie rozpadla, ani nie przyznaje "mocartowosci" polski, byli satelici nie chca ich przyznac za autorytetow w czym oczywiscie, slusznie lub nie, jest oskarzana rosja. wniosek: narody sa bardzo podobne, wladza bardzo sie rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 00:21 Bardzo dobrze to ujoles - wlasnie mamy problem, ze zaduzo pewnosczi teraz jest. Dlatego tez nie widzimy jakis rzeczy. Ktore musimy. Jak slon w porcelanowym sklepiku :) Zgadzajac sie z tym co napisales, mam jednak jedna uwage - przy wszystkich podobestwach nie ma w Rosji kultu czegos zagranicznego. Kilka lat trwalo, na poczatku 90-ch to zamilowani. Ale szybko nas od tego odrzuczili. A ja i naiblizszy moi koledzy wogule po bombardowaniu Jugoslawji nie widzimy w polityce Zachodu przyjazni. Wogule ta napasc na YU zmenila zdanie kardynalnie w Rosji. Nie wiem czy analitycy na Zachodzie tego sie spodziewali. Ale chyba od tam tego roku wiekszosc zrozumiala - co to jest Zachod dla nas. Змея это. I tylko. I nie mamy zadnych watpliwosczi. Mysle ze jescze bardzo dlugo ta rana zostanie. A jak nam bylo wstyd przed Serbami, Czarnogorcami, Makedonczykami, wogule, przed prawoslawnymi Balkanami!!! Nam bylo wstyd i jest do tych czas - ze byIismy zaslabi zeby im pomoc. Moj kolega PLAKAL od bezsilnosczi ze nie moze pomoc. Pomietam jak go wywezlismy do daczi, zeby w Moskwie nie szukal jakis natowcew. Bo by cos im zrobil. Ale ci i tak wtedy d..pe schowali i nie pokazywali sie chyba przez miesac na ulicach. Tak te koles, wypiw wodki poszedl nawet na daczi szukac tych natowcew :) Rana ogromna u nas. Bo czujemy sie odpowiedzialni ze nie pomoglismy. Wtedy, jescze w bardzo bednej Rosji, w cerkwiach gromadzili spore fundusze na pomoc zbombardowanym. Czesc z nich poszla na budowe glownego soboru w Belgradzie. Czesc oddawali Cerkwi Serbskiej, ktora pomagala dalej. Po co to pisze? No bo u nas tez bywaja porazki. Ale je nie swietujemy. A robimy wnioski. A w Polsce chyba wogule nikt nie mysli srod politykow. Nawet nie patrza dlaczego jest tak jak jest. Tylko cos sobie wymyslaja i zyja w tym wymysle. Tak mi sie wydaje jest z Rosja. I nie begnemy my po rade do starszego brata co mamy robic. A w Polsce swego zdania praktyczne nie maja. Zawsze sie za kogos chowaja. Nie wierze, ze to przez poszukania wrogow. Nie wierze. Tez oczywiscze ze mamy inne kraje. U nas zwyczezka historja. W Polsce, raczej, o zwyczestwa trudnej. W kazdym razie kazdy ma swoja. NIE gorsza, czy leprza. Poprostu inna. Moze dlatego inaczej posczegamy swiat? Moze. Ale sie zgadzam, ze w duzo czym jestesmy podobni. Moze dla poczatku trzeba calkowicze sie oddalic, zeby zauwarzyc te cechy? Odpowiedz Link Zgłoś
murka131 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 18:01 Fragment z orędzi "Prawdziwe Życie w Bogu" Rosja stanie na czele licznych narodów i na koniec otoczy Mnie chwałą. Posłuchaj uważnie i zrozum: Jej pasterze zgromadzą się, podczas gdy gdzie indziej umowy zostaną pogwałcone, podczas gdy gdzie indziej bunt będzie podążał swą drogą, aby usunąć Stałą Ofiarę. Pasterze Rosji zgromadzą się, aby odnowić Mój Dom, czcząc Stałą Ofiarę, uwielbiając Mnie i oddając Mi cześć. Podczas gdy w ostatnich dniach naród za narodem upadnie i zdeprawuje się, wznosząc ohydę spustoszenia w Miejscu Świętym, pasterze Rosji zgromadzą się, aby poświęcać ołtarze. I wtedy kiedy inni będą oddawać cześć nieożywionej formie, wymysłowi ludzkiej przebiegłości, obrazowi bez oddechu, pasterze Rosji zgromadzą się, uwielbiając Mnie, gdyż Ja, Bóg, zatroszczę się o jej doskonałość. I podczas gdy gdzie indziej z wielką złośliwością będą podejmowane wysiłki, aby skrócić dni Moich rzeczników, bo oni są nadzieją tego świata, pasterze Rosji zgromadzą się, aby ochronić Moją Świętą Ofiarę, a Ja, z Mojej strony, w niej umieszczę Mój Tron. Zjednoczę dla Mojej Chwały wszystkich, którzy noszą Moje Imię. Naprawię ich zwalone ołtarze, ponieważ na koniec wielu z tych, którzy żyją pod Moim Imieniem, stanie po ich stronie. I ci pasterze, jedną ręką i jednym duchem, odbudują Mój chwiejący się Dom. To, co kiedyś zostało wykrzywione, zostanie wyprostowane. I ozdobię Rosję wspaniałymi szatami z powodu jej gorliwości dla Mnie. Postawię jej pasterzy na czele licznych narodów. Wycisnę na niej pieczęć poświęcenia, aby na nowo ofiarowała Mi kadzidło i łagodzącą wonność. To dlatego otoczę jej pasterzy cudami. «Rosjo, Moja Wierność i Życzliwość uświęci cię. Rosjo, Moja córko, uznaj Mnie całkowicie, a Ja złożę ci przysięgę, że wywyższę twoje potomstwo jak gwiazdy i dam mu święte szaty. Uznaj Mnie całkowicie, Rosjo, a unicestwię wszystkich twych przeciwników. Jeśli Mnie w pełni uznasz, dokonam w tobie nowych cudów, aby wszystkim żyjącym pod słońcem dowieść Mojego Miłosierdzia i Świętości.» Jestem gotowy ukazać Moje Współczucie dla niej i nie będę zwlekał, jeśli przyjmie Mnie z żarliwością. Nie będę się ociągał z pokazaniem jej, jak Ja, Wszechmogący, potrafię usuwać pyszałków i rozbijać ich anarchiczne berła. Jeśli jednak nadużyje ona wolności, którą jej dałem, jeśli usunie Mnie ze swego umysłu, choćby tylko na chwilę, pozwolę, by zawładnął nią nieprzyjaciel... Jeśli Rosja nie powróci do Mnie całym swoim sercem i nie uzna Mnie sercem nie podzielonym za swego Zbawiciela, wyślę do niej wielką i mocną armię, a od niej na wszystkie narody, armię, jakiej nikt nigdy przedtem nie widział, taką jakiej nigdy więcej nie będzie aż do najdalszych epok i niebiosa staną się czarne, i zadrżą, i gwiazdy stracą swój blask... «Jestem dziś gotów wynagrodzić cię, Rosjo, za te lata, kiedy cierpiałaś, i mogę jeszcze was wszystkich ustrzec przed pożarem, jeśli Mnie w pełni uznasz. Szukaj dobra, a nie zła. Czy zapomniałaś już o swym głodzie i pragnieniu? Odepchnąłem czerwonego smoka i zniszczyłem potęgę jego mocarstwa. Poniżyłem pysznych, otwarłem bramy więzień i uwolniłem więźniów. Obaliłem królestwo czerwonego smoka, który gnieździł się w twoim łonie: tego, przed którym drżała ziemia, zamieniając twój kraj w pole pokryte gruzem. Aby na nowo uczcić w tobie Moje Imię, otworzyłem twoje kościoły, jeden po drugim. Tego dnia wezwałem cię twoim imieniem: Rosja, abyś się rozradowała i była szczęśliwa. Aby świętować Święto Mojego Przemienienia, w jednej chwili przemieniłem twoje oblicze. Nędza twego ucisku była dla ciebie karą za zbrodnie świata, a teraz czekam, Rosjo, aby okazać ci łaskawość, bo na koniec Mnie uwielbisz. Mówię ci to: podczas gdy inni będą w trakcie niszczenia, ty będziesz budować. Wtedy gdy wielu upadnie, twoi pasterze podniosą się, jeśli we Mnie złożysz ufność. I podczas gdy niektórzy z Moich, siedzący ze Mną przy stole, zdradzą Mnie nikczemnie, ty będziesz tą, która wyciągnie rękę, aby bronić Mojego Imienia, Mojej Czci i Mojej Ofiary. I w ten sposób każdy z twoich grzechów zostanie okupiony. Wtedy będziesz wiernie kroczyć na przedzie i uratujesz twego brata, twego brata, który był żerem Złego. Wskrzesisz Kościół w Jeden jedyny i przyjdzie do Niego Sprawiedliwość, aby w Nim zamieszkać. Sprawiedliwość przyniesie Pokój i wieczne bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 18:39 murka131 co to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
murka131 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 18:43 Odsyłam do strony www.voxdomini.com.pl/plmsg/plm21w.html Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 19:13 wierzysz w to? Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 20:08 Trudno w to wierzyć, kiedy grupa recytujących nasistów będzie ubrana jak stado bydląt. Czemu władzy jeszcze nie przyszło do głowy, by wyposażyć ich w koszule jednakowego koloru? Do brunatnego ładnie będzie pasowała czarna nahajka. O, wtedy każdy się zastanowi i zniknie w narodzie wątpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 20:33 No moze Pan mi wyjasni, dlaczego ruch Naszy ma byc faszystowskim? Co w nim zlego, i czym mi grozi? Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 20:43 Nic panu raczej nie grozi, panie kacap. Polonem pana nie poczęstują, Moskwę pan_kacap zna, wie kacap którą klatkę schodową ominąć. W dodatku dziennikarzem pan nie jest, możliwości się kurczą. Co do ruchu. Jak można wysnuć takie porównanie? Przecież mówimy o błogosławionej i czystej Rosji! Jak można z taką pieśnią w sercu być podejrzewanym o podobieństwo do nazistów. To tylko zbieg okoliczności. Można przecież zmienić z brunatnego na czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 21:53 Rozumiem, ze Politkowskaja nie znala Moskwy? Taka logika u Pana? Ja jusz nie tylko od Pana, chce sie dowiesc - jakie sa odznaki faszyzmu w ruchu mlodzezowym Naszy? Nie trzeba pisac rozne deklaracje propagandowe. Prosze mi wyjasnic normalnie. Naprawde prosze. Bo moze mnie tak propaganda kacapska w tej Moskwie odbila, ze chce, chce isc do boju z faszyzmem, ale jakos go u Naszych nie widze. A naprzyklad widze u Limonowa. I nie tylko ja. I u AKM (Awangarda CZerwonej Molodzierzy) tez. Ale ich nigdy GW nawet niedobrym slowem nie wspomniala. Wiec bardzo prosze o wyjasnienie sprawy. Przeczez gdzies widzicze te faszyzm. Czy sie myle? PS Ale bardzo prosze nie stosowac znanej z GW metody. Jak Rosja - to jusz... Ja jako Rosjanin chce zebyscze mi pomogli. Otworzyli oczy! Naprawde. Ja chce. Czytam gazeta.pl, inne zagraniczne medja. Mi nawet pomagaja. Tlumacza olbrzym prasy na inosmi.ru i inopressa.ru Ale wczaz chyba nie rozumiem, gdzie mamy te faszyzm u Naszych? Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 01:08 I chce ci sie przekonywac tych debili? Nawet jak każdy Rosjanin bedzie jeździł mercedesem "S", to barany bedą pluc "a te ruskie te swoje mercy mają w takim obciachowym kolorze...itd" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 01:30 a te ruskie te swoje mercy mają w takim obciachowym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 01:43 pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm Ciekawe, czy wódz to czytał, czy po prostu raz na jakiś czas wasza wykolejona wsobna linia produkcyjna płata psikusa, podsuwając światu genialnego degenerata. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 03:17 Przeczytalem w roznych jezykach na wiki. Ale, wczaz nie rozumiem - co ma to do rzeczy? W czym sa przejawy faszyzmu u Naszych? Czego ja sie mam bac? Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 08.10.07, 20:42 Ambasador Estonii w Rosji Marina Kaljurand udała się do Tallina na planowy, dwutygodniowy urlop - poinformował rzecznik prasowy estońskiej placówki dyplomatycznej Franek Persidski. Lider "naszystów" Wasilij Jakimienko określił wyjazd pani Kaljurand mianem "ucieczki". Zaproponowaliśmy ambasador Estonii i samej Estonii, by zdobyły się na uczciwy, przyzwoity czyn - żeby przeprosiły za obrazę pamięci poległych. Jednak Estonia i jej ambasador wybrały inną drogę - powiedział Jakimienko dziennikarzom na lotnisku Szeremietiewo, skąd szefowa estońskiej misji dyplomatycznej odleciała do kraju. Ambasador Estonii "odprowadziło" ok. 30 aktywistów "Naszych". Dziesięcioro zostało tam zatrzymanych przez milicję za zorganizowanie nielegalnej manifestacji. "Nasi" zapowiadają, że będą kontynuować swoją kampanię poprzez szukanie legalnych możliwości rozebrania estońskiej placówki i przeniesienia jej "w bardziej odpowiednie dla tego kraju miejsce". Tymczasem agencja Interfax podała, że ambasador Rosji w Estonii Nikołaj Uspienski "chwilowo nie wybiera się do Moskwy - ani na konsultacje, ani na urlop". >>>Oblężenie ambasady Estonii w Moskwie przez prokremlowskie organizacje młodzieżowe trwało tydzień. We wtorek "naszyści" wtargnęli na teren placówki i zerwali z masztu przed budynkiem estońską flagę. nasiści >>>Jedną z popularnych "gier" w które na manewrach grali członkowie HJ był odpowiednik współczesnej gry w zdobywanie flagi. Gra ta zazwyczaj odbywała się bez reguł (poza zakazem zabijania i okaleczania) i kończyła się brutalną bijatyką z udziałem nawet najmłodszych członków HJ, w ten sposób uczono ich odporności na ból i bezwzględności w dążeniu do celu wyznaczonego przez ich dowódców. naziści Czy teraz już wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Moskwa: tysiąc osób na wiecu ku czci Politkow 07.10.07, 20:38 Kilka razy przeczytalem, i nic jednak nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś