dziedzicznacytadelafinansjery Pani autorko komentarza 08.10.07, 18:40 A czy nie sądzi pani, że znacznie gorsze dla córki p. Tysiąc może być nie to, co "życzliwi" doniosą jej o słowach Prymasa, a raczej to, co być może kiedyś sama znajdzie - a mianowicie słowa i czyny jej własnej matki, która żądała odszkodowania za jej przyjscie na świat? Za grosz wrażliwości pani chyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Pani autorko komentarza 08.10.07, 21:06 Debile, przepraszam ale już mocno sie zdenerwowalem. Alicja Tysiac nie przyznano odszkodowanie za to, ze musiala urodzic corke. Przyznano jej odszkodowanie za naruszenie jej prawa do decydowania o sobie, a nie o dziecku. Przypominam katolikom, ze dla kosciola plod ludzki, ktory zostal poroniony we wczesnym okresie nie kwalifikuje sie do uznania jako czlowieka. Wobec powyzszego, nie można dokonac pogrzebu zgodnego z tradycjami katolickimi. To jest interpretacja kosciola. Czy nie widzicie u tych czarnych obludy. Znam osobiscie taki przypadek, a slyszalem o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Pani autorko komentarza 08.10.07, 21:15 Obawiam się, że ktoś Cię wprowadził w błąd. www.kosciol.pl/article.php?story=2003052919075170Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Miało być: 08.10.07, 21:32 www.kosciol.pl/article.php?story=2003052919075170 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 do samozwańczych obrońców życia poczętego 08.10.07, 18:41 Wszyscy, którzy opluwacie tę dzielną kobietę, oto sprawdzian waszych intencji: czy popierasz rozwiązanie, które proponuję: video.google.com/videoplay?docid=-5973755769800357341 Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: do samozwańczych obrońców życia poczętego 08.10.07, 18:48 Ja nie opluwam tej kobiety, ale obejrzawszy filmik, uważam, że jesteś świrem, a twój pomysł jest co najmniej tak samo popieprzony, jak wierzenia katolików. Gdyby wszedł w życie, handlarze organami ludzkimi chyba posraliby się ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 więc wyjaśniam 09.10.07, 13:23 obecnie matka może oddać do adopcji w ciemno: pracownicy ośrodka adopcyjnego dadzą dziecku, komu chcą. oznacza to, że: -matka pali wszystkie mosty, zrzekając się dziecka; -matka nie wie, co się dzieje z jej dzieckiem, nawet nie wie, czy zostało adoptowane, czy ugrzęzło w domu dziecka; -adopcja wlecze się miesiące i lata; -dzieckiem dysponują pracownicy ośrodka adopcyjnego, nikt tego nie kontroluje (pod pretekstem dobra dziecka, i że matka będzie "nachodziła" nową rtodzinę wszystko jest objkęte tajemnicą); -jeśli adopcja jest alternatywą dla aborcji, to matka jest wrażliwa na szantaż ze strony pracownika ośrodka. natomiast adopcja ze wskazaniem polega na tym, że to matka decyduje, komu odda dziecko, którego nie może wychować. efekt: -matka ma pewność, że dziecko trafi w dobre ręce, nie będzie mu się działa krzywda; -możliwe jest nawiązanie więzi emocjonalnej między matką a dzieckiem na tyle, na ile okoliczności pozwolą; -adopcja trwa kilka dni/tygodni; -matka nie odchodzi od zmysłów z tego powodu, że nie wie, jak jej dziecko wygląda, i czy je spotyka na ulicy; - o losie dziecka nie decydują przypadkowe osoby trzecie, kierujące się własnymi przesłankami; -wykluczamy, żeby ktokolwiek robił interesy na handlu dziećmi. pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: do samozwańczych obrońców życia poczętego 08.10.07, 20:11 heterofob2 napisał: > Wszyscy, którzy opluwacie tę dzielną kobietę, oto sprawdzian waszych intencji: > czy popierasz rozwiązanie, które proponuję: > video.google.com/videoplay?docid=-5973755769800357341 ABSOLUTNIE popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek1 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 18:49 Niestety, Kościół w sensie instytucji, nie pomógł tej kobiecie w żaden sposób - czy to duchowy czy też materialny. Najłatwiej jest obrzucać ją błotem. Nie popieram aborcji, jednak każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie zanim dojdzie do najgorszego. Nie powinno być tak, że kobieta boi się zwrócić do instytucji kościelnej, bo zostanie zelżona lub wytknięta palcem. Gdyby Kościół (w szczególności lokalni proboszczowie) traktował kobiety zwracające się w tych sprawach o pomoc jak ludzi, wówczas nie byłoby takich spraw, a i liczba aborcji nielegalnych spadałaby. Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin Nagonka na Alicję -może by tak kaczora zapłodńić 08.10.07, 18:54 Zyjemy w kraju oszołomów,rządzą nami 2 kurduple i mafia w czarnych sukienkach.Kler żyje w przepychu(przykłady-tata rydzio i winko jankowski).Zwykły obywatel ma coraz mniej praw,dlatego wyrok w Strasburgu jak najbardziej sprawiedliwy. Może przy tych wyborach ,uda nam się coś zmieńić,chociaż wątpie PO - ku pamięći to dawny AWS-kupa niedouczonych szmaci...., tak samo wchodzących w odbyt klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 19:21 Swietnie bedzie sie czula jej corka, gdy zyczliwi powiedza jej po latach, iz za jej niewyskrobanie mamusia dostala grube $$ Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 19:27 Jak ja bym się dowiedziała, że moja matka chciała mnie zabić, bo jej tak było wygodnie, a ja jej przeszkadzałam w ułożeniu sobie życia z jakimś dziadem, albo ona domagałaby się w sądach odszkodowania za, to, że mądrzejszy od niej, uczciwszy i moralniejszy lekarz chciał mnie uratować przed śmiercią i nie chiał mnie jako nienarodzonego, niczemu niewinnego dziecka zabić, to jak daje słowo matkę tę, choć mnie z wielkiej łaski anie z chęci czy zwykłej miłosci urodziła przestałabym nie tylko nazwywać mamo ale i uważać za matkę, ale raczej za obcą kobietę. Ja po prostu nie potrafiłabym takiej matki kochać miłością dziecka do matki.Straciłabym do niej jakikolwiek szacunek jak do matki.Jak bym dorosła to wyrzekłabym się takiej matki, ponieważ wiedziałabym, że ona mnie nie kocha,bo chciała mnie przecież zabić, nie uznaje za człowieka tylko problem, jest egositką myślącą tylko o sobie i swoich problemach a nie o mnie jako swoim ukochanym dziecku, napewno zerwałabym z nią jakikolwiek kontakt,nie okazałabym jej żadnej pomocy jako swojej matcę, bo niby po co? Dlatego, że chiała mnie uzunąć ze swego życia, pozbawić życia dla własnego egoizmu, dla własnej wygody. Nie pomogłabym takiej matcę niech sobie żyje w domu starców a o mnie zapomni, że wogóle miała córkę. Po co mi taka matka była potrzebna i do czego, bo nawet normalnych więżi ani miłości, przyjażni pomiędzy nami jak pomiędzy matką i córką by nie było. Jak w ogóle można kochać taką matkę, która usuneła lub chciała dokonać aborcji? Dla mnie matka, która wyżej ceni swoje wydzimisie, przyjemności, siebie niż dziecko albo je usunie nie kocha tego dziecka, w ogóle nie wiadomo czy ona w ogóle potrafi kogokolwiek kochać. Matka, która naprawdę kocha swoje dziecko napewno go nie zabije, nie pozwoli żeby stała mu się jakakolwiek krzywda, jest gotowa dla dziecka zrobić wszystko nawet oddać życie. Ja dla swojego dziecka zrobiłabym wszystko nawet kosztem swojego zdrowia i życia. Nie chiałabym żyć z wyrzutem sumienia. Znam kobietę, która dokonała aborcji i to nie jednej, gdy jej syn się o tym dowiedział wyrzekł się jej na zawsze a ona została sama. Aborcja spowodowała u niej całkowity rozpad rodziny, mąż ją rzucił a dzieci wyrzekły. Są kobiety porzucone przez facetów, wychowują samotnie swoje dzieci i jakoś sobie radzą, ale nie dokonały aborcji, choć miały pewnie taką możliwość, choć im pewnie nie było i nie jest łatwo, ale to są kobiety odważne, nie boją się kłopotów, nie boją się życia, są zaradne życiowo i tyle. Mam dla nich wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 19:39 > Jak ja bym się dowiedziała ... Ale kogo to obchodzi? > straciłabym do niej jakikolwiek [...] wyrzekłabym się takiej > matki, [...] zerwałabym z nią jakikolwiek kontakt [...] nie > pomogłabym takiej matce niech sobie żyje w domu starców Tak, i jeszcze zabierz jej foremkę. > Dla mnie matka, która wyżej ceni swoje widzimisie Niestety pani Alicji z artykułu nie bardzo "się widzi"... > Matka, która naprawdę kocha swoje dziecko napewno go nie zabije, > nie pozwoli żeby stała mu się jakakolwiek krzywda, jest gotowa dla > dziecka zrobić wszystko nawet oddać życie ... ... i dla tego jednego dziecka poświęcić los pozostałych, juz urodzonych. Ale ty jesteś pie..nięta. Ile ty masz lat, egzaltowana, niezrównoważona emocjonalnie dziewczynko? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:05 Kościół katolicki od tysiącleci jest okrutny wobec: - ludzi innej wiary(inkwizycja) - kobiet(postrzeganych jako maszyny do prokreacji i robót domowych) - nieślubnych dzieci(traktowanych jako bękarty). W wielu cywilizowanych krajach na szczęście kościół ten nie ma takiej władzy jak w zacofanej mentalnie Polsce. Pani Alicjo! Ja jestem po Pani stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
wera95 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 19:59 Jak bym dorosła to wyrzekłabym się takiej > matki, ponieważ wiedziałabym, że ona mnie nie kocha,bo chciała mnie > przecież zabić, nie uznaje za człowieka tylko problem, jest egositką > myślącą tylko o sobie i swoich problemach a nie o mnie jako swoim > ukochanym dziecku, napewno zerwałabym z nią jakikolwiek kontakt,nie > okazałabym jej żadnej pomocy jako swojej matcę, bo niby po co? -Kim ty jesteś,aby oceniać dramatyczne decyzje kobiet???Za kogo się uważasz??Aborcja jest traumą dla każdej kobiety,są już dożywotnio ukarane przez los,pilnuj swego nosa i nie oceniaj wszystkich kobiet ,które wykonały aborcję jedną miarą.- Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.malewski1 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:02 Weronika, drogie dziecko, kazdy ma prawo oceniac i dyskutowac, nie tylko Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wera95 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:16 Drogi chłopcze Marcinku,po raz pierwszy napisałeś sensowne zdanie,brawo!!!Ale ja widzę różnicę pomiędzy dyskusją a wydawaniem wyroku z pianą na ustach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:24 kasiagod1 napisała: > Jak ja bym się dowiedziała, że moja matka chciała mnie zabić, bo jej > kłopotów, nie boją się życia, są zaradne życiowo i tyle. Mam dla > nich wielki szacunek. I miałabys rację. Tylko powinnabys była zrobić to jak tylko nauczysz sie chodzić (choć do tego tez byłaby ci, narazie, potrzebna matka), żeby nie byc pijawka az do dorosłości, kiedy juz uznasz, że PORA na mamusie sie wypiąć. Pleciesz. Czyzbys była bezdzietna? A gdzie twoja chrzescijańska miłośc do ŻYJĄCEGO człowieka-twojej matki? Ależ jestes zakłamana. 9 miesięcy i 4-5 lat zanim nauczysz sie słuchać klechów i życzliwych katoli = ok6 lat. Kto przez ten czas bedzie sie toba zajmował? Klechy? katole? czy Ona? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszxx44 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:09 Boze jakie odwracanie kota ogonem, zaklamany polski kler, ciekawe chronia zycie nienarodzone ale narodzone to juz ich nie interesuje, tzn. zycie p.A Tysiac Odpowiedz Link Zgłoś
gmart2 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:42 gwoli scislosci zdrowie P.Tysiac.Zycie P.Tysiac nie bylo zagrozone.Ja mam do niej pretensje, ze nie zastrzegla utajnienia swojej sprawy i ze terz jeszcze publicznie wystepuje.Po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:10 Myślę,że Pani Alicja powinna przyznaną kwotę przekazać na świątynię opatrzności albo telewizję trwam i na pewno nasz obłudny episkopat jej przebaczy a pieniążki od szatana europejskiego przyjmie bez obrzydzenia jak robi to do tej pory bez żadnych zahamowań.Dziwi mnie,że najwięcej do powiedzenia na ten temat mają ludzie którzy w życiu codziennym daleko są od wiary którą wyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 jak się czuje dziecko Alicji Tysiąc? Tyle!!!!!!!!! 08.10.07, 20:18 Ja czułbym się p o d l e, mając mamuśkę, której nie dano było mnie usunąć. To jest wielki problem moralny. Ta pani żyje i ma dziecko, czy dla niej nie jest to szczęście? Ona uważa, że nieszczęście - nie mogę tego zrozumieć, ok? Tu chodzi tylko o kasę. Kasa, kasa, kasa... A Trybunał Europejski jeszcze to podtrzymuje!!! Żenada, biedna chora kobieta, a w tym wszystkim najbiedniejsze niechciane dziecko, które jednak przyszło na świat!! I co "mamusiu Tysiąc"? ..... Nie jesteś szczęśliwa, że masz takiego dzieciaka? Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: jak się czuje dziecko Alicji Tysiąc? Tyle!!!! 08.10.07, 20:22 > Ja czułbym się podle [ciach brednie] Ale kogo to obchodzi? Co ty jesteś, pępek swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 20:27 To co wyprawia Episkopat w tej sprawie to skandal,skandal i jeszcze raz skandal.Jestem osobą wierzącą, ale popieram prawo kobiet do decydowania o sobie.Ja siępytam Koscioła, który tak się troszczy o nienarodzone i cieszy się tak bardzo z narodzonej córki A,Tysiąc:czy w minimalnym choć stopniu pomógł Pani A.Tysiąc?Czy dla księży ważne jest , aby przyszło na świat, a później to już wszystko olewają? Kobieta nie może wykonywać żadnych ciężkich prac, nie może się nachyla, jest prawie niewidoma - a oni mają czelność ją osądzać?A kto by się zajął jej dziećmi , gdyby oślepła?Kościół?Wątpię!!!Niech Kościół zajmie się tym , czym powinien się zajmować:szerzeniem wiary/prawdziwej/pomocą dla innych ludzi, niech nie wtrąca się politykę , bo zawłaszcza już coraz większą przestrzeń publiczną.Jest to hańba dla Kościoła i dla naszych biskupów, że wzywa Polaków do wysyłania takich listów.Tak , jestem katoliczką i jestem przeciwna wysyłaniu takich obrzydliwych listów.Brak mi słó, żeby to dalej komentować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Klecha 08.10.07, 20:29 marcin.malewski1 z twojej wypowiedzi wylazło, że jestes ksiedzem. Tylko te pasibrzuchy zwracajż sie do innych per "moje dziecko". Odpowiedz Link Zgłoś
wera95 Re: Klecha 08.10.07, 20:48 Świetne spostrzeżenie Soniu,wcześniej marcin.malewski1 pisał,że posiada dwoje dzieci,czyżby ksiądz z potomstwem,taki polski standard??? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Klecha 08.10.07, 20:56 Przykro mi, że być może zniszczę Twoje młodzieńcze złudzenia, ale kiedyś w końcu ktoś musi Cię uświadomić: otóż żeby mieć dwoje dzieci naprawdę nie trzeba być księdzem. Nie będę tu wchodzić w nudne szczegóły; w każdym razie uwierz mi, że ani kropidło, ani koloratka nie odgrywają w tym procesie roli zasadniczej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wera95 Re: Klecha 08.10.07, 21:03 Z czytania tekstu ze zrozumieniem jedynka.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Klecha 08.10.07, 21:12 kapitan.kirk napisał: > Przykro mi, że być może zniszczę Twoje młodzieńcze złudzenia, ale > kiedyś w końcu ktoś musi Cię uświadomić: otóż żeby mieć dwoje dzieci > naprawdę nie trzeba być księdzem. Nie będę tu wchodzić w nudne > szczegóły; w każdym razie uwierz mi, że ani kropidło, ani koloratka > nie odgrywają w tym procesie roli zasadniczej. > Pzdr Ale tylko oni-klechy-zwracają sie tym protekcjonalnym (poklepujacym po plecach) zwrotem: "moje dziecko" albo "drogie dziecko". Wyszli z gumna i tylko tak moga sobie dodac prestiżu wobec wykształconych lub utytułowanych. Ale dziekuje Ci za zwrot "młodzieńcze złudzenia"- wprost słodycz dla moich uszu/oczu (jak czytam. Moje wnuki, a mam ich dwoje, napewno sie usmieja, jak Im to pokaże. Tym zwrotem udowodniłes swoja miłość do stereotypów. A mianowicie, że tylko młodzi moga mieć złudzenia. I dlatego kk nastawia sie na zeskleroziałe, niedouczone owieczki-staruszki. Do tego im Rydzyk jest POTRZEBNY. Moja synowa usunęła ciążę konfliktowa (jesli wiesz co to jest konflikt Rh) a teraz ma 2 wspaniałych dzieci. Nie miała zamiaru rodzić dziecka z połową mózgu. Kocham Ją za to. I wiem, że swoim dzieciom, w odpowiednim czasie o tym powie, bo jest mądrą i odpowiedzialną matką.Nie zniszczyła życia swoim dzieciom ani mążowi ani sobie. A co najwazniejsze nie skazała na męczarnie - przez całe życie - tego co go wyskrobała. TO nazywa się odpowiedzialność. Chyle przed Nią czoła. A plwam na antyaborcjonistów. Babcia - synku. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Klecha 08.10.07, 21:23 Ależ kochaj sobie kogo chcesz i plwaj na kogo chcesz; możesz nawet mnie i na mnie, jak Ci od tego ma ulżyć. Pamiętaj jednak, że agresja - choćby i werbalna - w stosunku do inaczej myślących jest kiepską metodą na upowszechnianie swojego światopogądu, bo na ogół niesie skutki wręcz przeciwne. Kościół katolicki zdaje sie już to zrozumiał (przynajmniej w swej części instytucjonalnej), więc może teraz pora na jego zagorzałych krytyków? ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Klecha 08.10.07, 21:31 kapitan.kirk napisał: > Ależ kochaj sobie kogo chcesz i plwaj na kogo chcesz; możesz nawet > mnie i na mnie, jak Ci od tego ma ulżyć. Pamiętaj jednak, że > agresja - choćby i werbalna - w stosunku do inaczej myślących jest > kiepską metodą na upowszechnianie swojego światopogądu, bo na ogół > niesie skutki wręcz przeciwne. Kościół katolicki zdaje sie już to > zrozumiał (przynajmniej w swej części instytucjonalnej), więc może > teraz pora na jego zagorzałych krytyków? ;-) Jak sie czyta wypowiedzi takich jak Ty i obiepodobnych to człowiekiem telepie i go ponosi. Nie jesteście (Wy katolicy) wyrocznia prawdy absolutnej. cyt. ...niebo nademną a prawo moralne WE MNIE".... I zostawcie nas, samodzielnie myślących w spokoju. Pani Tysiąc przetarła drogę do poszanowania prawa w Polsce i co Ją spotyka od was? POTĘPIENIE. Na to sie wscieka. Zakłamańcy, ktorzy potepiają uczciwość i poszanowanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Klecha 08.10.07, 21:42 Nie uważam się za żadną wyrocznię i przypuszczam zresztą, że sam Kant też się za takową nie uważał (nb. akurat on katolikiem na pewno nie był). Natomiast prawo do oceniania poglądów i postępowania innych jest jedną z fundamentalnych wolności w naszym społeczeństwie i - wybacz - nie Ty będziesz mi go odmawiać, bo nie Ty mi je nadałaś. Upubliczniając swoją sprawę, p. Tysiąc zgodziła się na to, że inni będą ja oceniać i że nie zawsze będą to oceny entuzjastyczne - ot koszta demokracji. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Klecha 08.10.07, 21:57 A my, myślacy samodzielnie, bronimy postawy Pani Alicji przed atakami katoli. To wy ja opluwacie i wy uswiadomicie jej dziecku, jakiej to sie "strasznej zbrodni" dopuscić chciała. Nie wiem, czy zauważyłes, że artykuł był o postawie episkopatu a na tym forum katole plują na Panią Tysiąc. Czyli nawet nie na temat, byle Jej przy....ć. Macie prawo do opinii. My samodzielnie myslacy tez. Ale swoja postawą prowokujecie nas do odpowiedzi. To episkopan napisał list i podburza społeczeństwo - dzieląc je jak rydzyk. Z tym polemizujemy. Chcecie by wszyscy w tym kraju żyli jak stado baranów pod dyktat czarnuchów/darmozjadów. To barachło podjudza do nienawisci, potepienia biednej kobiety i jeszcze ma pretensję, że TS nie toleruje bezprawia w Polsce. Ten mocherowy motłoch, na czele z episkopatem, czyni polske posmiewiskiem narodów. Z tym polemizuje. kapitan.kirk napisał: Upubliczniając swoją sprawę, p. Tysiąc zgodziła się na to, > że inni będą ja oceniać i że nie zawsze będą to oceny > entuzjastyczne - ot koszta demokracji. > > Pzdr > Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Klecha 08.10.07, 22:30 Plucia i epitetów na tym forum istotnie niemało, acz nie zauważyłem by akurat "katole" w tym przodowali (szczerze mówiąc mam wrażenie dokładnie odwrotne). A teraz konkretnie: o co właściwie chodzi? O jakie "szczucie" i "judzenie"? W artykule jest mowa o tym, że episkopat koordynuje akcję wysyłania listów do Strasburga, w których nadawcy piszą, że im sie wyrok nie podoba - toć normalna akcja lobbingowa, jakich są setki. Jak niby na nim p. Tysiąc może ucierpieć? Sędziowie ze Strasburga przestaną jej się kłaniać na ulicy? I jak temu zapobiegać - cofnąć wolność słowa i wprowadzić cenzurę na listy, których autorzy mają "niewłaściwy" światopogląd? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: do kirk 08.10.07, 22:40 Alez ty wykręcasz kota ogonem, demagog czystej wody. Nie odpowiadasz na pytania i polemizyjesz nie z moimi argumentami - jak Ci wygodniej. Episkopat wtrąca sie w polskie sprawy prawne. Narusza rozdzielność państwa od kościoła i żeby to nie było oczywiste, robi to rekami swoich dewotów. Nie rób uników. To co oni robia jest "oczywista oczywistość". Prawie na zaden z moich argumentów nie odpowiedziałes, tylko zasypujes nas demagogia. Spowiadasz sie z prezerwatyw a po tym anava? odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: do kirk 08.10.07, 23:00 Szczerze mówiąc, z Twoich wypowiedzi nie tak łatwo wyłuskać pytania, gdyż składają się głównie z oznajmień i epitetów (no cóż, co kto lubi). Zaś szczegóły mego życia intymnego zdradziłem dyszącej z niecierpliwości publice już w innym poście. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 21:32 Czy episkopat stanie kiedys przed sadem za nawolywanie do nienawisci na tle pogladow religijnych?Wiem,ze to retoryczne pytanie.Sam sobie odpowiem nigdy,ale moze jak cywilizacja dotrze do naszego ciemnego kraju,za kilka pokolen. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 21:45 A jak konkretnie ów episkopat nawołuje do nienawiści religijnej - możesz podać jakiś przykład? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 21:42 Nic by się nie stało, nie byłoby sprawy gdyby jaśnie księżniczka Tysiącowa kazała Tysiącowi założyć prezerwatywę. A tak jej DZIECKO za parę lat przeczyta w Internecie "jak mamusia z tatusiem chcieli ją zabić". Smutne, że na świecie są takie idiotki i msutne jest to, że media promują zachowanie tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 21:46 ihateschool napisał: > Nic by się nie stało, nie byłoby sprawy gdyby jaśnie księżniczka > Tysiącowa kazała Tysiącowi założyć prezerwatywę. A tak jej DZIECKO > za parę lat przeczyta w Internecie "jak mamusia z tatusiem chcieli > ją zabić". Smutne, że na świecie są takie idiotki i msutne jest to, > że media promują zachowanie tej pani. A to Ty nie wiesz, że kosciół k. prezerwatyw ZABRANIA???? Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 21:54 Kościół zabrania też molestowania młodych chłopców, ale czego oczy nie widzą... Poza tym w tej religii podobno sie idzie na spowiedź i ma się czyste konto. Nawet jak zabijesz 5 osób po pijaku autem. Wystarczy echhhh, żal za grzechy... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 22:11 > Poza tym w tej religii podobno sie idzie na spowiedź i ma się czyste > konto. Nawet jak zabijesz 5 osób po pijaku autem. Wystarczy echhhh, > żal za grzechy... "Czyste konto", tzn. co konkretnie? Do więzienia się nie idzie? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 22:08 > A to Ty nie wiesz, że kosciół k. prezerwatyw ZABRANIA???? Hmm, ale dlaczego p. Tysiąc miałaby się przejmować zakazem używania prezerwatyw, skoro miała w nosie nieporównanie ważniejszy zakaz aborcji? To sie chyba kupy nie trzyma? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 22:24 Czy Ty czytasz co piszesz? cyt"skoro miała w nosie nieporównanie ważniejszy zakaz aborcji? " Zakładasz, że: 1. świadomie zaszła w ciążę, wiedząc, że ja usunie? 2. To wy macie mniejsze i wieksze grzeszki? A po sexsie z zona (zakładam, ze Ją masz i jeszcze możesz) i uzyciu kondonów lub innych srodków zapobiegających ciąży lecicie (oboje) do spowiedzi? A po tym znów anava? Co za hipokryzja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 08.10.07, 22:43 > Czy Ty czytasz co piszesz? cyt"skoro miała w nosie nieporównanie ważniejszy > zakaz aborcji? " Zakładasz, że: 1. świadomie zaszła w ciążę, wiedząc, że ja > usunie? Mam na myśli to, że skoro później uznała za wskazane ubiegać się o aborcję, to mozna domniemywać, że i wcześniej nieprzesadnie przejmowała się przepisami kościelnymi, zwłaszcza tak drugorzędnymi. > 2. To wy macie mniejsze i wieksze grzeszki? Owszem; a nawet maleńkie grzeszątka i ogromne grzeszyska. To tak jak z prawem państwowym - bardziej winny jest np. morderca niz ktoś, kto przeszedł przez ulicę na czerwonym. > A po sexsie z zona > (zakładam, ze Ją masz i jeszcze możesz) i uzyciu kondonów lub innych srodków > zapobiegających ciąży lecicie (oboje) do spowiedzi? Może się zdziwisz, ale seks nie jest w KK grzechem. A z gumek też się nie spowiadam, gdyż - jak wiekszość ludzi - nie uważam ich używania za grzech, a zdanie KK w tej kwestii uważam za przestarzałe. Bycie katolikiem bowiem nie zwalnia od samodzielnego myślenia i dokonywania wyborów, wbrew temu co uczyli na kursach TKKŚ ;-) Pzdr (a żony jeszcze się nie dorobiłem...) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re:do kirk 08.10.07, 23:04 nie uważam ich używania za grzech, a zdanie KK w tej kwestii uważam za przestarzałe. Czyli Ty dajesz sobie prawo WYBORU nawet w ramach dogmatu twojego koscioła-nie przestrzegasz nakazów/zakazó, ale nie dajesz tego prawa kobiecie? Gdzie, według Ciebie, jest granica wolnosci jednostki? A jednak Kant sie kłania. (dobry wykręt-przestarzałe)Dla innych jest przestarzałe ograniczanie aborcji FETUSA. A drugie to jakoś tak wygodnie używasz zwrotu:"to mozna domniemywać, że i wcześniej nieprzesadnie przejmowała się przepisami kościelnymi" - Ty TEŻ !!!! A to juz jest hypokryzja grandioza. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re:do kirk 08.10.07, 23:23 > Czyli Ty dajesz sobie prawo WYBORU nawet w ramach dogmatu twojego koscioła-nie > przestrzegasz nakazów/zakazów, ale nie dajesz tego prawa kobiecie? Katolik powinien się kierować przede wszystkim własnym sumieniem, zaś nauka Kościoła jest po temu jedynie pomocą. Dlatego też sądzę, że każdy powinien mieć jak najwięcej możliwości wyboru, niezależnie od płci, wieku i numeru obuwia. > Gdzie, według > Ciebie, jest granica wolnosci jednostki? Myslę, że zgodzisz się ze mną, że dokładnie tam, gdzie zaczyna się wolność innej jednostki. Różnica między nami polega natomiast - jak sądzę? - na tym, że ja do owych jednostek zaliczam również nie narodzony płód, przynajmniej przez większość czasu jego egzystencji. Dlatego też uważam, że wybór nie jest w tym przypadku WYŁĄCZNYM prawem kobiety. > to mozna domniemywać, że i > wcześniej nieprzesadnie przejmowała się przepisami kościelnymi" - Ty TEŻ !!!! > A to juz jest hypokryzja grandioza. Niby dlaczego? Czy ja potępiam p. Tysiąc za to, że gumek używała lub nie używała? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 09.10.07, 12:32 Kirku, to Ty zony chcesz sie dorobic ?! Uwazaj, bo seks bez zony jest ciezkim grzechem. Taka jest doktryna KK. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 09.10.07, 11:29 dlaczego po kk nie wolno uprawiac milosci francuskiej? ano - to proste: jak polknie - to ludozerstwo, a jak wypluje - to przerwania ciazy. a tak sowja droga to podle zabraniac uprawiania seks z prezerwatywa. Wiecie dlaczego w Afryce tak szerzy sie aids? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 09.10.07, 15:13 No i co z tego? Mam sie podporzadkowac woli Kosciola czy tez moge olac ichnia nauke w tej kwestii? Tysiacowa tez czula przymus "nieuzywania antykoncepcji" z powodow koscielnych? sonia1199 napisała: > A to Ty nie wiesz, że kosciół k. prezerwatyw ZABRANIA???? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_a Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 09.10.07, 16:21 Drogi Ihateschool, z Twojego loginu wnioskuje, ze jestes jeszcze w jakims niewinnym mlodzienczym wieku i pewne prawdy zycia jeszcze do Ciebie nie dotarly (a jesli masz powyzej 18 lat, to zgroza, ze jeszcze nie dotarly). Przyjmij chlopcze do wiadomosci, ze nie kazda osoba, ktora zachodzi w niechciana ciaze, zachodzi w nia z powodu niedbalstwa. Srodki antykoncepcyjne zawsze w jakims procencie / promilu przypadkow moga okazac sie zawodne. Nie kazdemu wolno lykac pigulki (srodek dajacy niemal 100% gwarancje), a prezerwatywa moze zwyczajnie peknac. Kup jakas madra ksiazke i podszkol sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: mam dość głupich kobiet\użyj prezerwatywy 09.10.07, 16:56 Po pierwsze: wg. ks. Glempa i spolki stosunek seksualny z prezerwatywa jest grzeszny, wiec p. Tysiac chcac uniknac grzechu stosowala nakazany przez ks. Glempa sposob unikniecia ciazy znany pod nazwa "metoda termiczna" lub potocznie "watykanska ruletka". Po drugie: stosunek z prezerwatywa mozna porownac do lizania czekolady przez szklo wiec tu ks. Glemp ma racje ze zakazuje tego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_bdg Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 22:07 najważniejsze, to nie wdawać się w dyskusje z "prawdziwymi" katolikami; obserwatorzy z boku mogą nie dostrzec różnicy ... Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 22:13 kapitan.krik słuchając Pana to tak jakbym słuchał jedynego nieomylnego Biskupa Głódzia który wypompował masę pieniędzy z wojaska dla swoich zabawek.W 1966r. służyłem w wojsku w Bydgoszczy i co niedzielę dyżurny robił listę kto chce iść na mszę i chętni a niekiedy uzbierało się i trzy drużyny szliśmy do kościoła.Dlatego denerwują mnie takie nawoływania hierachów do nienawiści i Pan szanowny się jak sądzę do nich zalicza,jeszcze więcej takich wystąpień pana zwierzchników i kościoły będą swiecić pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 22:51 Głowa już nie ta, więc uprzejmie proszę o przypomnienie mi w jaki sposób i kogo owi hierarchowie nawołują do nienawiści, a także przeciwko komu owa nienawiść miałaby być skierowana. Tylko konkretnie i bez moherowo-pedofilskich komunałów. A co do zwierzchników, to żadnych na szczęście obecnie nie mam, czego także Panu życzę szczerze i bez źdźbła ironii :-P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 22:39 Nie rozumieją, że złamano POLSKIE prawo?POOOOOLSKIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 23:04 A koszerne Gów.no Prawda jeszcze broni tej cip.y. Teraz powinna jeszcze dziecko do burdelu oddać i zaskarżyć państwo. Zarobiłaby podwójnie. Michnikowszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 08:36 A konkretnie ktory paragraf i jak on brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Gó.wno Prawda staje za morerczynią... 08.10.07, 23:08 Normalka. Koszerne Gó.wno Prawda staje w obronie dewiatki. Oczywiście zabijanie dzieci jest ok, prawdziwe przestępstwo jest pedała pedał nazwać, lub - aż strach pomyśleć - Żyda żydem. Za to zdaniem koszernej na dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Gó.wno Prawda staje za morderczynią... 08.10.07, 23:16 Naturalnie za morderczynią. Ale i tak wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Gó.wno Prawda staje za morderczynią... 08.10.07, 23:20 Masz adekwatny nick: minus 95 w ....IQ. Za to 220 w nienawisci i głupocie ( w skali od 1 do 225) minusn napisał: > Naturalnie za morderczynią. Ale i tak wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Gó.wno Prawda staje za morderczynią... 08.10.07, 23:24 Co tu dziecko z nienawiścią? To są fakty. I jedno pytanie. Chciałabyś mieć taką matkę? Dumna byś była? Że chciała cię zabić ale jej się nie udało, to chociaż przehandlowała cię za pieniądze. Co za babsko. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 08.10.07, 23:32 Wolałabym, żeby mogła dokonać wyboru. Widziałam dzieci niekochane, których matki społeczeństwo/rodzina, zmusiły do rodzenia. Smutne było życie niechcianych dzieci i tych matek. Mężczyźni (a taki jest cały kk) nie mają prawa decydować o życiu innych i losie kobiet. Nie maja tez żadnej wiedzy medycznej/naukowej, na podstawie której byliby w stanie udowodnic, że zygota to człowiek. To tylko potencja człowieka. Jajko (one wszystkie-wiesz o tym-są zaplodnione) to nie kura ani kogut. to jajko!! Nie jjesz sadzonych kur/kogutów tylko sadzone jajka. A bez kury tych jajek by nie było. Jak wybierzemy życie zygotay ponad życie matki to kto wam te "jajka zniesie"????? minusn napisał: > Co tu dziecko z nienawiścią? To są fakty. > I jedno pytanie. Chciałabyś mieć taką matkę? Dumna byś była? Że chciała cię zab > ić ale jej się nie udało, to chociaż przehandlowała cię za pieniądze. Co za bab > sko. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 08.10.07, 23:40 Niestety nie będą]ę kontynuował tutaj feministycznie zorientowanej debaty drobiowo-filozoficznej, którą proponujesz. Otóż w moim mniemaniu życie człowieka to nieco więcej niż jajko i lurka. Z niechęci do męskiego rodzaju wnioskuje że skrzydzona się odzywa. Lecz ja na to nic nie poradzę. Dla wyjaśnienia. Uważam, że w określonych przypadkach aborcjach może byc dopuszczalna. Zagrożone życie matki należy do nich. Tym niemniej to babsko niestety żyje dalej. I - o zgrozo - robi kasę na tym, że nie udało jej się uśmiercić własnego dziecka, stawiając się w roli ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 08.10.07, 23:52 Trafiłes kula w Płot. Niezależnośc myslenia i dostrzeganie istnienia podwójnej moralności to dla Ciebie feminizm. To chapeaux bas dla feministek od ciebie. Nikt mnie nie skrzywdzil, ale tez i skrzywdzić siebie i mojej córki czy synowej, nie pozwole. Chce zeby były wolne i miały wybory w WOLNYM kraju anie katolandzkim terrorze. Od jutra zamawiaj w restauracji/barze danie:"sadzoną kurę/koguta" i popatrz na miny kelnerów. Zygota to nie człowiek. minusn napisał: > Niestety nie będą]ę kontynuował tutaj feministycznie zorientowanej debaty drobi > owo-filozoficznej, którą proponujesz. Otóż w moim mniemaniu życie człowieka to > nieco więcej niż jajko i lurka. Z niechęci do męskiego rodzaju wnioskuje że skr > zydzona się odzywa. Lecz ja na to nic nie poradzę. > > Dla wyjaśnienia. Uważam, że w określonych przypadkach aborcjach może byc dopusz > czalna. Zagrożone życie matki należy do nich. Tym niemniej to babsko niestety ż > yje dalej. I - o zgrozo - robi kasę na tym, że nie udało jej się uśmiercić włas > nego dziecka, stawiając się w roli ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1199 Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 08.10.07, 23:57 O niszczenie Doliny Rospudy też katole walczyły nawet las skrzyżowanych deseczek przyniosły. Byli gotowi tymi deseczkami zabijać ekologów a to ponoc świety symbol dla nich. Zgroza. I przegrali w Unii od której wszyscy doimy pieniadze. Podwójna moralnośc- nie ma co> Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 09.10.07, 00:00 Ona nie robi z siebie ofiary. Alicja skutecznie skorzystala ze swoich praw. Tylko "swietobliwi" tego nie chca zrozumiec. Bo UMYSL maja zniewolony. Brawo Alicja, wiesz do czego sluzy prawo. Wiem, ze nie jest to odszkodowanie za niezabicie dziecka. Katolicy rozsiewaja jad nienawisci, bo nic innego nie potrafia. Glowa do gory. Kochaj swe dziecko i jak dorosnie wytlumacz jej to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prawda staje za swobodami obywatelskimi 09.10.07, 13:19 Głowa do góry, ale lepiej wyjedź z tego kraju, bo żyć Ci nie dadzą nasi kochani katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechunek Nagonka na Alicję Tysiąc 08.10.07, 23:55 W polskim ciemnogrodzie najwięcej do powiedzenia na temat seksu,antykoncepcji,aborcji mają watykańscy zawodowi onaniści,paniusie,które dawno urodziły,co miały urodzić,i dawno wyskrobały,co było im pisane wyskrobać,i dżentelmeni,którym zwiędłe fiutki służą już tylko do siusiania.Natomiast tych,których ten problem dotyczy:kobiet w wieku rozrodczym nikt nie pyta o zdanie.Im się włazi z buciorami w sumienia i narzuca katolicki fundamentalizm,ciemnotę i kołtuństwo. Tych zakłamanych obrońców życia nie obchodzi,czy to poczęte i urodzone będzie mieć co jeść i w co się ubrać,ważne,żeby panowała ich opętańcza ideologia. Te noworodki zapakowane w reklamówki,znajdowane w krzakach i śmietnikach,dziewczyny i kobiety,które,straciły zdrowie i życie przy pokątnych skrobnakach,to efekty ciemnoty,kołtuństwa,pruderii i hipokryzji narzucanych ludziom od tylu wieków przez sutannowych kłamców,i ich walki z rozumem i zdrowym rozsądkiem.Oni powinni siedzieć na ławach oskarżonych razem z kobietami,które zabiły swoje dzieci z beznadziei i biedy,bo oni są współwinni tych zbrodni. Jestem całym sercem z panią Alicją! Precz z ciemnogrodem!!! Księża na Księżyc!!!! 1 Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 to nie jest nagonka ! 09.10.07, 00:15 to jest zrozumienie po czasie w co Polacy wdepneli, w lewacki eurokołchoz niczym nie różniącyn się od sowieckiego. Totalny upadek rozumu, karać za uratowane zycie?! Coś strasznego do czego może doprowadzić wspólczesne lewactwo. ponad dwa tysiące lat Hipokrates, poganin widział potrzebę ochrony zycia od poczęcia do naturalnej śmierci(patrz przysięga!) Zdawałoby się, iz wspólczesny człowiek mający bagaż doświadczeń z przed wieków, rozwiniętą technikę, instrumenty umozliwiajace głębokie poznanie biologi, będzie bardziej wrażliwy a zatym większą troską otaczał słabych. Niestety tak nie jest posiany przez Marksa, lenina engelsa rak lewactwa toczy umysły Polaków czego wyrazem są powyższe posty. Kim jest ta lewacka ciemnota? Pewnie awans społeczny, wnukowie fornali,stangretów, lumpów miejskich, parobków , ect, ect tzw. tłuszcza . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: enedue3 09.10.07, 00:33 enedue3 napisal: > to nie jest nagonka! Oczywiscie, ze jest to tylko mowienie prawdy ktora lewactwu sie nie podoba i dlatego kwicza o nagonce. Masz 100% racji gdy mowisz o lewackim eurokolchozie. W niektorych aspektach to lewactwo jest jeszcze gorsze od rezymu sowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 00:17 Przypuszczam, ze corka A.Tysiac po dowiedzeniu sie wszystkiego i dojsciu do dojrzalosci usunie matke ze swego zycia. No bo ktorz chcialby taka poczware miec za matke???! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 00:23 Dosc już tej nienawisci! Rozlanej przez jad zmiji. Kim jest ta zmija? Odpowiedzcie sobie sami! Do lozka i spokojnej nocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 00:27 Ilez tu jadouwylano na glowy katolikow w ogole, nawet nie chce mi sie cytowac. Otoz, wspolczuje pani Tysiac, ale jej nie szanuje. Nie szanuje jej za to, ze zlozyla skarge do Strasburga i ze teraz publicznie sie obnosi ze swoimi rodzinnymi problemami. Widzialam ja w telewizji, czytalam z nia wywiad, teraz ja widze na zdjeciu i jakos nie wyglada na zabiedzona nieszczesnice, co nie ma co do garnka wlozyc. No i bardzo dobrze, tym lepiej dla jej dzieci. Ja bym tu podtrzymala sprawe odpowiedzialnosci jej i jej meza/partnera. Jakos panstwo redaktorzy w ogole o nim nie wspominaja. gdzie mieszka, czy zajmuje sie dziecmi, jak ma na imie? Przeciez to bardzo wazna osoba w tej rodzinie, czyzby tez byl nieodpowiedzialny jak Pani Alicja? Skoro tak, to po co bylo stwarzac sytuacje, w ktorch moze dojsc do poczecia, ze sie wyraze oglednie? Poza tym, czy poprzednie ciaze tez tak zle wplywaly na jej wzrok? Przeciez to nie bylo jej perwsze dziecko.... Jakos trudne to wszystko jest do poskladania, wiec wydaje mi sie, ze wiele jest niedomowien i przeinaczen w tej calej sprawie. Wydaje mi sie, ze ona zostala teraz zmanipulowana przez media, ktore chca na jej nieszczesciu zarobic. Akcji wysylania listow do Trybunalu nie popieram. Natomiast razi mnie nadreprezentacja zajadlych antykatolikow na tym forum. Sfrustowani biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 00:49 banda idiotow, zygota, jaka byla obecna corka pani Alicji Tysiac nie miala plci, powinna byla zostac usunieta i w kazdym normalnym panstwie by to zrobiono, bo wazniejsze jest zdrowie i zycie matki niz zygoty. Niestety, zyjemy w panstwie zagrzybionych moherow, ktore juz maja odbiorniki radiowe zamiast mozgu. Obrzydliwosc i ze to smie jeszcze dyskutowac na taki temat, wychodzi na to, ze wielkie szczescie sie stalo i ta pseudo chrzescijanska holota sie raduje, ze pani Alicja Tysiac jest dzieki ich bezmozgowiu prawie slepa. Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 00:56 Pani Alicjo! Nie poddawaj się i olej "z góry" tę głuią tłuszczę! Funta kłaków nie są warci... Z tym swoimi "wartościami..." Nadęte balony! A los ich jak wszystkich jednaki! Nicość bez ich bożka i jakiegoś tam życia niby wiekuistnego o które walczą aby po prawicy swego dupka tam zasiąść i te krótkie chwile życia zasr.. się nam starają.... a i tak barany nic nie ugrają ... Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 01:32 Przerwac ciaze ze wzgledu na zagrozenie utraty wzroku?? Czy ta pani rzeczywiscie oslepla czy tez polscy lekarzy mieli racje?? Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 10.10.07, 19:16 Całkiem nie oślepła, tylko wzrok pogorszył się jej w takim stopniu, ze utracuiła zdolność do pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 01:48 Nie jesteście godni pocałować ta kobietę w samą dupę. Jesteście hołotą do kwadratu bandą cynicznych skurw....nów Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Nagonka na Alicję Tysiąc 09.10.07, 04:55 piotrjakub11 napisał: > Nie jesteście godni pocałować ta kobietę w samą dupę. > Jesteście hołotą do kwadratu bandą cynicznych skurw....nów z tym pieprzeniem to nie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś