nina.st2 10.10.07, 09:53 ja nie rozumię.... po co ta cała misja????? co my tam robimy....bezsensowne....za wolność naszą i waszą???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i105n2k Śmierć na Końcu Świata 10.10.07, 20:01 >Śmiglaka nie będzie, Amerykanie powiedzieli, że po Pasztuna nie >przylecą. Wot i mamy odpowiedź dlaczego amerykanie giną tam codziennie a Polacy raz na milion lat. Wychodzi chamstwo i pogarda. I jak Afgańczycy mają współpracować z takimi wałami jak amerykanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
stuleja Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:28 Wojna to przede wszystkim biznes i to najbardziej dochodowy na świecie. Amerkańscy bizmesmeni zaś inwestują, i to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
fifion Wycofać Polaków z Afganistanu. A OTO CZEMU: 12.10.07, 10:34 niech Talibowie znów przejmą kontrolę nad tym afgańskim padołem. Będą strzelać z granatników w cenne zabytki kultury, terroryzować ludnośc cywilną zmuszając ją do przestrzegania drakońskich praw, a przede wszystkim znów posiądą dogodną bazę szkoleniową dla terrorystów, którzy wprawdzie przez kilka pierwszych lat wysadzać się będą tylko w londyńskich autobusach i amerykańskich samolotach ( co nas obchodzą jacys anglosasi?), a gdy za kilka lat znajdą sobie może jakiś dogodny cel i u nas ( bo czemu nie skoro golimy się, nasze kobiety pokazuja publicznie twarz, zaś młodzież spędza całe dnie w internecie - za wszystkie te przewinienia w talibańskim Afganistanie groziły surowe kary)to powiemy, że to za nasze winy i uderzymy się w pierś. Wycofajmy natychmiast naszych NAJEMNIKÓW, pokażmy że potrafimy samodzielnie MYŚLEĆ ( tzn. bez tej głupiej logiki, owej neokonserwatywnej suki). Zróbmy jeszcze coś fajowego, może zaprośmy w imię tolerancji kilka tysięcy muzułmańskich fanatyków, niech sobie u nas kultywują swoją miłość do nienawiści, albo zerwijmy stosunki dyplomatyczne z Izraelem za to że podstępnie morduje bojowników odpowiedzialnych za bohaterskie ataki na pełne cywilów dyskoteki oraz autobusy. Chcialbym jeszcze złożyć w imię pokoju publiczną krytykę mojej rodziny: Mój dzidek morderca i najemnik na usługach lobby zbrojeniowego zamordował około 20 września 1939 r., gdzieś w okolicach Ciechanowa Niemca - bagnetem. Wstyd mi za ciebie dziadku - ty najemny pachołku i zbrodniarzu, czy nie mogłes poprosic tego nieszczęsnego Szkopa aby się w imię wszechświatowego pokoju samodzielnie rozbroił i nawrócił na lewactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi pewnie nawet masz dobre intencje... 12.10.07, 10:41 az tyle słow potrzebujesz, zeby zamazac to co proste i oczywiste? dobro trzeba UMIEC zaprowadzac. ile setek tysięcy śmierci tacy jak Ty sprowadzili na te - odlegle od łodzi i Katowic o tysiące kilometrow kraje? hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek fifion - gratulacje, wspanialy post 12.10.07, 10:45 nic dodac, nic ujac. Ze szczerego serca Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda obrażasz dziadków porównaniem do tych najemników 12.10.07, 11:21 Jak śmiesz obrażać pamięć naszych (o ile tego swojego nie wymyśliłeś) dziadków porównując ich do tych parszywych najemników wysługujących się ch..owi samowi za garść dolarów. Mój dziadek BRONIŁ POLSKI! Na polskiej ziemi z karabinem walczył z tymi co NAPADLI NA POLSKĘ. I kiedy ciołku napadł na Polskę Afganistan? Kiedy napadł na Polskę Irak? Wiesz człowieku że mieliśmy świetne kontakty handlowe z Irakiem i generlanie arabowie nas lubili bo my szanowaliśmy ich kulturę a oni naszą. A że uSSmani wpierniczają się gdzie mogą bombardują co chwila kraje arabskie to i się doigrali że im wykopcili dwa bloki. Swoją drogą ludzi zginęło tam mniej niż w rok w Polsce na drogach, a jankesi dostali histerii i sraczki ze strachu na dziesięciolecia. I teraz my pomagamy im mordowac dzieci, żeby odzyskali spokój ducha i w przeżartych tłyuszczem z hamburgerów jankeskich łbach zagościło poczucie że znowu są najsilniejsi na świecie jak w filmach z Majkelem Dudikofem. A jak dałeś się przerobić propagandzie i robisz co dzień pod siebie ze strachu wypatrując straszliwego taliba co ci grozi, to zastanów się na spokojnie, kiedy ostatnio Afganistan kogoś zaatakował? Zastanów się kiedy ostatnio napadł kogoś Iran (chyba parę tysięcy lat temu jako Persja za Dariusza)? Karmią cię człowieku propagandą a ty ją łykasz jak tuczna gęś. Zacznij myśleć. Za cudze dolary wysyłają ludzi na wojnę na koniec świata. To wojna najemników i biznesu. Jankesi zarabiają, a my przes...śmy ostatnią cenną rzecz jaką mieliśmy - dobre zdanie o Polskim Wojsku jako obrońcach Polski - teraz to już tylko zgraja wysługujących się jankesom najemników. BTW - albo mi umknęło ale jakoś ten "obiektywny" reportaz opisujący całą historię podłych działań Afgańczyków, którzy miast kwiatami i córkami witac naszych najemników podkładają miny, nie wspominał o cywilach wymordowanych przez naszych "wyzwolicieli". Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda obrażasz moich dziadków porównaniem do najemników 12.10.07, 11:22 Jak śmiesz obrażać pamięć naszych (o ile tego swojego nie wymyśliłeś) dziadków porównując ich do tych parszywych najemników wysługujących się ch..owi samowi za garść dolarów. Mój dziadek BRONIŁ POLSKI! Na polskiej ziemi z karabinem walczył z tymi co NAPADLI NA POLSKĘ. I kiedy ciołku napadł na Polskę Afganistan? Kiedy napadł na Polskę Irak? Wiesz człowieku że mieliśmy świetne kontakty handlowe z Irakiem i generlanie arabowie nas lubili bo my szanowaliśmy ich kulturę a oni naszą. A że uSSmani wpierniczają się gdzie mogą bombardują co chwila kraje arabskie to i się doigrali że im wykopcili dwa bloki. Swoją drogą ludzi zginęło tam mniej niż w rok w Polsce na drogach, a jankesi dostali histerii i sraczki ze strachu na dziesięciolecia. I teraz my pomagamy im mordowac dzieci, żeby odzyskali spokój ducha i w przeżartych tłyuszczem z hamburgerów jankeskich łbach zagościło poczucie że znowu są najsilniejsi na świecie jak w filmach z Majkelem Dudikofem. A jak dałeś się przerobić propagandzie i robisz co dzień pod siebie ze strachu wypatrując straszliwego taliba co ci grozi, to zastanów się na spokojnie, kiedy ostatnio Afganistan kogoś zaatakował? Zastanów się kiedy ostatnio napadł kogoś Iran (chyba parę tysięcy lat temu jako Persja za Dariusza)? Karmią cię człowieku propagandą a ty ją łykasz jak tuczna gęś. Zacznij myśleć. Za cudze dolary wysyłają ludzi na wojnę na koniec świata. To wojna najemników i biznesu. Jankesi zarabiają, a my przes...śmy ostatnią cenną rzecz jaką mieliśmy - dobre zdanie o Polskim Wojsku jako obrońcach Polski - teraz to już tylko zgraja wysługujących się jankesom najemników. BTW - albo mi umknęło ale jakoś ten "obiektywny" reportaz opisujący całą historię podłych działań Afgańczyków, którzy miast kwiatami i córkami witac naszych najemników podkładają miny, nie wspominał o cywilach wymordowanych przez naszych "wyzwolicieli". Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel WSTYD! 11.10.07, 09:01 Wstyd mi, że moje państwo wysyła takich ludzi do Afganistanu. Zabijają miejscowych, torturują podejrzanych, rozwalają pola. A to wszystko jeszcze w arogancki sposób, bo ich zdaniem życie polskiego żołnierza jest najważniejsze. Otóż nie jest. Jeden niewinny Pasztun, którego nikt się nie pytał, czy chce brać udział w wojnie, powinien by o wiele ważniejszy niż kilkunastu polskich najemników, którzy za pieniądze okupują Afganistan. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 08:42 Jesteś chyba idiotą - brak mi słów. Co znaczy NASI TORTURUJĄ, ZABIJAJĄ MIEJSCOWYCH???? Czy ty człowieku masz poczucie rzeczywistości, czy zyjesz jak Leppair w innym stanie podświadomości? Przeproś idioto - żony, matki i dzieci TYCH, którzy tam zostali wysłani!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Re: WSTYD! 12.10.07, 08:52 zamiast pluc dookoła, myśl i czuj. chyba, że Ty też traktujesz ten problem "po menedżersku", jak jeden z nich. hans frank tez mial sie pewnie za "menedżera". pieniądz nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 08:56 A co blondyno - twój mąż jeżdzi na misje - że wiesz do cholery o czym piszesz??? Rozumiesz dramta żołnierzy TAM czy NIE??? I gdzie jest wasze poczucie patrityzmu - najlepiej się wysr.. na orła i pluć żołbnierzom w twarz - nazywając najemnikami!!! Ktos w ogóle rozumie pojęcia PAKT NATO i zobowiązania stamtąd płynące? Czy żyjecie w latach 80 i wasze pojęcie o tej "wojnie" kończy się na obrazach z katiuszami z 9 roty? Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Re: WSTYD! 12.10.07, 09:03 Ile kosztuje ta wojna ? Obliczono że wszystkie koszty bezpośrednie i pośrednie jakie ponosi państwo Polskie są tak wielkie że gdyby je podzielić na Polskie dzieci to każde dziecko w wieku od jednego do szesnastego roku dostawało by miesięcznie około dwudziestu siedmiu tysięcy zł . Tyko dla czego nie mówią o tym w radiu czy telewizji piszą w gazetach Nie mówi o tym żaden kandydat na posła a jeśli ktoś mówi to dane są zaniżone mocno zaniżone !!! Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 09:10 Ale w związku z czynnikiem finansowym - PLUĆ MA SIĘ W TWARZ ŻOŁNIERZOM, KTÓRZY SĄ TAM WYSYŁANI???? Do cięzkiej cholery - zostawiają w domu swoje dzieci, żony ... i co??? Jada się wyżyć do pasztunów i duszmenów? Mordują, palą wiochy, gwałcą ninje - a potem wracają i okłądają nas w domach czy jak??? No ręce mi opadają do samej ziemi! Skąd ten popieprzony pogląd? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: WSTYD! 12.10.07, 09:26 > Ale w związku z czynnikiem finansowym - PLUĆ MA SIĘ W TWARZ > ŻOŁNIERZOM, KTÓRZY SĄ TAM WYSYŁANI???? Do cięzkiej cholery - > zostawiają w domu swoje dzieci, żony ... i co??? Jada się wyżyć do > pasztunów i duszmenów? Mordują, palą wiochy, gwałcą ninje - a potem > wracają i okłądają nas w domach czy jak??? No ręce mi opadają do > samej ziemi! Skąd ten popieprzony pogląd? Jasne, pojechali aniolki dzieci po glowkach glaskac, a miejscowi ich kwiatami witaja... Tylko skad ten napis "mordercy dzieci"?!? __________________________________ W związku z nadchodzacymi wyborami ruch antywojenny chce przypomnieć czołowym partiom o tematach, których wolą nie poruszać. Polskie wojska wciąż uczestniczą w krwawych wojnach w Iraku i Afganistanie. Jednocześnie władze planują umieszczenie w Polsce wyrzutni rakietowych USA w ramach programu przewrotnie nazywanego "tarczą antyrakietową". W obu sprawach zdecydowana większość społeczeństwa opowiada się przeciwko wojennej polityce rządzących. Ci jednak wciąż podejmują decyzje za naszymi plecami.. Inicjatywa "Stop Wojnie" zaprasza wszystkich na DEMONSTRACJĘ, która odbędzie się przed wyborami w Warszawie: Sobota, 13 października 2007 r. g. 13. 00 pl. Defilad (Pałac Kultury) od str. Marszałkowskiej Przemarsz pod Sejm www.isw.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek skad ten napis? Pewnie napisal go ten sam 12.10.07, 10:13 co pisal w innym slynnym kiblu "glupi KO-wiec".... Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 10:14 Pewnie od tobie podobnego, który by pojechał i talibów po główce pogłaskał. Jedż, jedż - pogłaszcz dziecięce głowki, tylko się nie zdziw jak dostaniesz w pysk serię z kałacha od kilkulatka. Człowieku - znasz tamtejsza rzeczywistość, czy podniecasz się odrealnionymi pierdami? Proponuję przejrzec stronkę: www.terroristmedia.com szczególnie poświęconą tematyce - wykonawstwa egzekucji na cywilach przez cywili, gdzie udział biorą dzieci i są oswajane z użyciem broni i strzelaniem do wujka. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: WSTYD! 12.10.07, 10:37 do wojska jadącego na wojnę nikt nikogo nie wciela na siłę - są to ochotnicy. inna sprawa, że kto nie che jechać ten sie może pożegnać z awansem itp. - pisane o tym było. Akurat w Afganistanie wojska polskie (jakkolwiek osobiście sie brzydzę ideami wojska i ogólnie smarkam na służbę ojczyźnie) to w porównaniu do Iraku dobrze uzasadniona decyzja - Talibowie zabraniają kobietom się edukować i stawiają na heroinową ekonomię - w takiej postaci Afganistan nigdy nie stanie na własne nogi. Nawet miejscowa ludność to widzi - jednak instynkt przetrwania jednostki zawsze będzie silniejszy niż tożsamość narodowa (oprócz pojedynczych jednostek, z punktu widzenia statystki, obłąkanych). wszystko byłoby dobrze gdyby nie było tam amerykanów, a organizacje typu NATO podejmowały bardziej skuteczne działania - ale, jak to się mówi, jest chyba lepiej niż gorzej... jedyne co mnie zastanawia (bo raczej ciężko to sprawdzić) to czy ten artykuł to przypadkiem nie kolorowanka na zamówienie MON'u - chociaż relacje o 'torturach' raczej by za tym nie przemawiały (ale to może tez być zręczna manipulacja - wszędzie te teorie spiskowe...) Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: WSTYD! 12.10.07, 11:29 > uzasadniona decyzja - Talibowie zabraniają kobietom się edukować i stawiają na > heroinową ekonomię - Bynajmniej nie popieram Talibów, ale może tak fakty? Produkcja heroiny w Afganistnaie po obaleniu Talibów dramatycznie wzrosła, w ich czasach to był margines (fakt, że korzystsali z zysków z handlu) obecnie produkcja bije rekordy. Inna sprawa, dość ciekawa, że dwa państwa będące największym zagłębiem produkcji narkotyków są całkowicie kontrolowane militarnie i politycznie (marionetkowe rządy) przez USA. Są to Kolumbia i Afganistan. Ciekawe prawda? Ale jak pomyśleć że te wszystkie agencje antynarkotykowe w USA muszą z czymś walczyć by dostawać tyle kasy a i narkotyki to dobry hak na hamburgerojadów... Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: WSTYD! 12.10.07, 11:46 to jest tez prawda - najlepszy sposób na walkę z narkotykami to objęcie ich legalna kontrolą - ale nie prohibicją. tylko że to sie nie opłaca tak urzędasom jak (zbrojna) walka z nimi. z tą heroiną i Talibami to takie szybkie, niekoniecznie poparte googlowaniem skojarzenie - przyznaję że mogłem się tutaj mylić zaprawdę - daleko mi do popierania misji w Afganistanie - najlepszym wyjściem byłoby nie wysyłać tam żołnierzy - ale porównując ja do misji w Iraku - to jest to misja wyzwoleńczo-pokojowa. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby wysyłanie misji pokojowych do krajów, które tego naprawdę potrzebują. Kobietom w krajach arabskich zdaje się nie przeszkadzać zasłanianie twarzy - o ile są na równi z mężczyznami (jak np. w Iranie). Tak samo surowe normy obyczajowe, które nam się jawią jako łamanie praw wolności i człowieka - są tam powszechnie akceptowane i oddolnie wspierane. Nikogo na siłę nie da sie uszczęśliwić - jeżeli Afgańczycy próbowali by sami jakoś swój kraj przekształcać, a rząd by ich za to represjonował - byłby to dobry powód na wysłanie misji o profilu nieco szerszym niż tylko pokojowy. w obecnej sytuacji jedynie mogę powiedzieć że miło usłyszeć że Polacy starają się utrzymywać dobre stosunki z miejscową ludnością, i unikają postrzegania ich jako najeźdźcy (amerykanie są natomiast z faktu bycia najeźdźcą dumni) - o ile ten artykuł to nie jakaś bezczelna ściema Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: WSTYD! 12.10.07, 12:33 > to jest tez prawda - najlepszy sposób na walkę z narkotykami to objęcie ich > legalna kontrolą - ale nie prohibicją. tylko że to sie nie opłaca tak urzędasom > jak (zbrojna) walka z nimi. > z tą heroiną i Talibami to takie szybkie, niekoniecznie poparte googlowaniem > skojarzenie - przyznaję że mogłem się tutaj mylić Masz tu material do przemyslen, zebys wiecej nie pisal, ze "mogles" sie mylic(?!?), ale po prostu, ze sie mylisz: opioids.com/afghanistan/index.html "JALALABAD, Afghanistan (February 15, 2001 8:19 p.m. EST U.N. drug control officers said the Taliban religious militia has nearly wiped out opium production in Afghanistan Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: WSTYD! 12.10.07, 10:56 Miesiecznie 27 000 zl? Czyli biorac pod uwage ze takich dziecie jest w Polsce okolo 8 milionow (ca 20% spoleczenstwa), to wychodzi 216 miliardow miesiecznie (ca 55 mld euro), albo 2590 mld zl rocznie! Tym samym to co piszesz to bzdura, bo to ogromna suma, a misja Afganska moze kosztuje polske 5 mld zl rocznie (prawdziwych liczb nie znam). Podaj jakis link do twoich obliczen. I nie pisz niesprawdzonych bzdur. Mysl zanim wyslesz posta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi żołdacka dialektyka 12.10.07, 09:15 nie zsikaj się, chłopaku, aby z tej emocji. o Ty, ktory - w odróznieniu od głupiej hołoty - rozumiesz wszystko, pewnie nawet dramat żołnierza wehrmachtu. dobro trzeba umiec zaprowadzac. żoldak umie co najwyzej skutecznie mordowac. ile setek tysiecy smierci tacy, jak Ty sprowadzili na te kraje? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: żołdacka dialektyka 12.10.07, 09:16 idz się leczyć blondyno - masz powazny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Re: żołdacka dialektyka 12.10.07, 09:22 doceniam precyzję i moc Twojej argumentacji, :). Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: żołdacka dialektyka 12.10.07, 09:23 asadniczo urywam szybko dyskusję z idiotami bo jest bezcelowa. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi spales na szkoleniu? 12.10.07, 09:38 nie dziwię Ci się. tez bym na Twoim miejscu urwala dyskusje w tym miejscu. tu trzeba jakiegos porucznika od "szkolenia patriotycznego", a nie pełnych dobrej woli amatorow, :). rozumiesz, chłopaku? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: spales na szkoleniu? 12.10.07, 09:52 snujesz mylną teorię - tłuku. Oprócz pojęć daleko ci jeszcze do odgadnięcia płci - przede wszystkim i celowości moich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
markerx Re: spales na szkoleniu? 12.10.07, 09:58 Tak gwoli scislosci to zycie jednego polskiego zolnierza jest dla mnie warte wiecej niz stu czy tam tysiaca jakis tam Pasztunow. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi wiem, Ty jestes ubermensch, :). 12.10.07, 10:33 niech zgadne... jestes, darling, pewnie kumplem sierżanta demonsbaby, :). lubię jasne stanowiska. esesmani też cenili wyzej zycie jednego aryjczyka od życia tysiąca polnischen schweine. jestes w dobrym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: wiem, Ty jestes ubermensch, :). 12.10.07, 10:39 Masz problemy nie tylko z wysnuwaniem "sobie oczywistej" teorii, ale jeszcze kto i jakie posty pisze. To nie ja powiedziałam, że cenię życie Polaka nad setkami żyć Pasztunów. Czytaj tekst z sensem, a potem dorabiaj blondyna "oczywistą oczywistość". Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: WSTYD! 12.10.07, 09:15 demonsbaby napisała: > A co blondyno - twój mąż jeżdzi na misje - że wiesz do cholery o > czym piszesz??? Rozumiesz dramta żołnierzy TAM czy NIE??? I gdzie > jest wasze poczucie patrityzmu - najlepiej się wysr.. na orła i pluć > żołbnierzom w twarz - nazywając najemnikami!!! Ktos w ogóle rozumie > pojęcia PAKT NATO i zobowiązania stamtąd płynące? Czy żyjecie w > latach 80 i wasze pojęcie o tej "wojnie" kończy się na obrazach z > katiuszami z 9 roty? Nie pieprz jak Piekarski na mękach. W NATO jest wiele pańśtw, ale tylko głupie potulne kundle tam sie powlokły poza USA i GB. Niektórzy mądrzejsi się już wycofali. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 09:18 Powtórzę się po raz kolejny - to nie MON ani pojedynczy żołnierz decyduje o udziale w działaniach misyjnych. No rzeczywiście Niemcy mi się chyba przyśnili u Afganów ... Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Re: WSTYD! 12.10.07, 09:28 a jak Ci, chłopaku, przełożony każe zabic strzalem w tyl głowy,zgwałcic itd. to też karnie i bezmyslnie wykonasz? a potem w jakiejs norymberdze będziesz sie - zadziwiony - tłumaczyl, ze to "z patriotyzmu", a nie dla kasy, i że masz katolicką zonę, i jasnowlosa slodką niewątpliwie coreczkę, i że przeciez tylko wykonywales rozkazy? nie pluj, nie krzycz, mysl. chlopaku... Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 09:34 tępa blondyno najpierw spojrzyj na wizytówkę, żeby chociaż określić moją płeć - potem zaczynaj tworzyć teorię, bo na razie jest niecelna. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi więcej ksiązek, mniej gier komputerowych, :) 12.10.07, 10:37 jakbys częsciej sięgał po książke, wpadl czasem do teatru, słowa by Cie słuchały i nie miałbys tych klopotow, :),... Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: więcej ksiązek, mniej gier komputerowych, :) 12.10.07, 10:40 jakbyś tepa blondyna miała tyle fakultetów co ja to pewnie miałabyś pojęcie na tematy, o których sama piszesz, a których nie pojmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: jawohl 12.10.07, 10:54 nie ceń mnie tak nisko - mam stopień oficerski. Odpowiedz Link Zgłoś
joyz Re: WSTYD! 12.10.07, 10:41 Czytam te Twoje jadowite wypociny i krew mi się burzy - na miano kobiety nie zasługujesz, bo po pierwsze demony płci nie mają. Jako diabelski pomiot, którym się sama określasz, jesteś może "porąbaną" suką Moniką, pardon mój francuski. Po drugie żadna normalna kobieta nie podnieca się w ten sposób tak obrzydliwą rzeczywistością, jak wojna. Co do meritum sprawy, na żadne z nasuwających się w tym temacie pytań nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Osobiście uważam, że to błędne koło - ktoś kogoś morduje, potem ktoś bierze odwet, i tak bez końca. Zaczyna się od paru nawiedzonych fanatyków, a kończy na kobietach i dzieciach. Żadna wojna nie jest sprawiedliwa. Rozumiem rozmaite uwarunkowania polityczne, ale uważam, że powinniśmy trzymać się z daleka od Afganistanu, Iraku i innych miejsc przeklętych przez Boga i ludzi. Nasz udział w tym konflikcie przynosi więcej złego, niż dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 10:47 joyz napisała: > Żadna wojna nie jest sprawiedliwa. Rozumiem rozmaite uwarunkowania polityczne, Nigdzie nie twierdzę, że jest. Każdy z nas wybrał sobie swój zawód. Czy nasi Policjanci w Bośni zasługują na miano morderców? > ale uważam, że powinniśmy trzymać się z daleka od Afganistanu, Iraku i innych ale dlaczego tylko tam. Przecież dzialań misyjnych prowadzimy więcej. Nadmuchałes się jak balon odrealnionym pierdem jakiegoś pismaka i twoja wiedza na temat działań misyjnych kończy się tylko w tych dwóch państwach? > miejsc przeklętych przez Boga i ludzi. Bóg ci powiedział, że takie miejsce przeklął - zazdroszczę kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
joyz Re: WSTYD! 12.10.07, 11:13 Sądząc po obszernych wnioskach, jakie wyciągasz z wypowiedzi uczestników tego forum, te swoje masy fakultetów masz chyba tylko w ramkach na ścianie. Ponadto popełniasz błędy, które zarzucasz swoim rozmówcom, ale mniejsza z tym. Owszem, z Bogiem mam całkiem niezły kontakt, choć wykształcenie i zawód o wiele bliższy sprawom poruszanym w tym wątku. Czytając ten artykuł raczej po raz kolejny oklapłam jak przebita dętka, bo wbrew pozorom dobrze znam te realia, bynajmniej nie z gazet. Nic o mnie nie wiesz, wypierdku demona, i najwyraźniej Ci to nie przeszkadza, więc nie widzę sensu w dalszej dyskusji. Over and out. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 11:27 w związku z tym mam się rozpłakac czy o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: WSTYD! 12.10.07, 09:27 ty najwyrazniej nie rozumiesz, co to jest NATO. zwlaszcza pkt. 5 traktatu, ktory wyraznie zobowiazuje panstwa czlonkowskie do pomocy w razie ataku na jedno z nich. teraz wytlumacz nam jasno i przejrzyscie, na ktore panstwo sojuszu napadl Afganistan (albo Irak, jesli juz o tym mowa). nasi zolnierza sa tam decyzja (zla) polskich wladz, ktora nie ma nic wspolnego z paktem, natomiast bardzo wiele z polityka wchodzenia w d.. buszystom. jak to kiedys powiedziano, w kazdym bloku wojskowym sa panstwa wazne (militarnie, strategicznie), i one zwykle pozwalaja sobie na "podskakiwanie" Wielkiemu Bratu - jak Niemcy w NATO czy Polska w UW. i sa panstwa, ktore g.. znacza, wiec nadrabiaja wlazidupstwem. w UW to byla np. Bulgaria, a teraz Polska jest Bulgaria NATO, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu wstyd mi za takich idiotów - idź zrób lobotomie 12.10.07, 09:49 > zwlaszcza pkt. 5 traktatu, ktory > wyraznie zobowiazuje panstwa czlonkowskie do pomocy w razie ataku > na jedno z nich. teraz wytlumacz nam jasno i przejrzyscie, na > ktore panstwo sojuszu napadl > Afganistan (albo Irak, jesli juz o tym mowa). W przypadku Iraku uważam że wysłanie tam żołnierzy było złą decyzją... Ale może wróćmy do Afganistanu. Otóż pragnę przypomnieć że takie państwo jak Afganistan odmówiło wydania Osamy (i udzielało mu oficjalnego wsparcia za rządów talibów). A kto niby zaatakował amerykańskie WTC??? Krytersi, ufoludki? Czy może byli to talibowie z Osamą na czele? A może to wujek Stalin zza grobu rozwalił WTC? A teraz co dalej? Może talibów powinno się pogłaskać po główce? A może powinno się walnąć w nich parę bombek o sile parudziesięciu megaton? A może schował byś głowę w piasek? A więc które rozwiązanie wybierasz anarcholewaku? Odpowiedz Link Zgłoś
kylofon Re: wstyd mi za takich idiotów - idź zrób lobotom 12.10.07, 10:52 > W przypadku Iraku uważam że wysłanie tam żołnierzy było złą > decyzją... Ale może wróćmy do Afganistanu. Otóż pragnę przypomnieć > że takie państwo jak Afganistan odmówiło wydania Osamy (i udzielało > mu oficjalnego wsparcia za rządów talibów). A kto niby zaatakował > amerykańskie WTC??? Krytersi, ufoludki? Czy może byli to talibowie z > Osamą na czele? A może to wujek Stalin zza grobu rozwalił WTC? Świetne pytanie. Tak się składa, że atak na WTC przeprowadzili obywatele Arabii Saudyjskiej - tego samego kraju, którego obywatelem jest Osama. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek obywatele saudyjscy, wrodzy swemu rzadowi 12.10.07, 10:56 zdumiewajace, ale tacy ludzie istnieja. Nawet w Europie - przypomne ci chocby niemiecka RAF, pracujaca dla bloku wschodniego, albo wloskie Czerwone Brygady.... Odpowiedz Link Zgłoś
kylofon Re: obywatele saudyjscy, wrodzy swemu rzadowi 12.10.07, 11:04 Rozwiń nieco myśl proszę, bo nie rozumiem, do czego pijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: obywatele saudyjscy, wrodzy swemu rzadowi 12.10.07, 11:23 Osama może sobie być nawet obywatelem Watykanu - rząd tego państwa nie będzie odpowiadać za jego akcje, ani tym bardziej ponosić odpowiedzialności... Osamę przygarnął Talibański Afganistan - i to zaważyło o inwazji. Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu To że go przygarnął to pikuś... 12.10.07, 11:44 On go wspierał politycznie i finansowo oraz organizacyjnie (dając wolną rękę w sprawie terrorystycznych obozów szkoleniowych). A skoro obce państwo wspiera akcje masowego morderstwa cywilów naszego sojusznika to jak się powinno potraktować taki rząd talibów? Masz rację... Może lepiej było spuścić parę megatonówek? Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: To że go przygarnął to pikuś... 12.10.07, 11:51 > On go wspierał politycznie i finansowo oraz organizacyjnie (dając > wolną rękę w sprawie terrorystycznych obozów szkoleniowych). to miałem na myśli > A skoro obce państwo wspiera akcje masowego morderstwa cywilów > naszego sojusznika to jak się powinno potraktować taki rząd talibów? > > Masz rację... Może lepiej było spuścić parę megatonówek? należy pamiętać że działania rządu nie zawsze odzwierciedlają chęci obywateli. jak bomby to najpierw na przywódców kraju. cywile zazwyczaj są winni tylko swego miejsca zamieszkania... a poza tym nigdzie nie sugeruję żadnych atomówek, czy bardziej wodorówek - po mocy sądząc (chociaż jestem fanatycznym wręcz zwolennikiem energii jądrowej :D) Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek napadniete zostaly USA, Wlk. Brytania i Hiszpania 12.10.07, 10:15 przez ekstremistow muzulmanskich z Al Qaidy, ktorzy do grudnia 2001 korzystali z goscinnosci i ochrony afganskich talibow, zas po grudniu 2001 walcza wraz z talibami przeciw silom koalicji w Afganistanie, a Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: napadniete zostaly USA, Wlk. Brytania i Hiszp 12.10.07, 10:16 a w Pakistanie przeciw rzadowi tego kraju. Misja w Afganistanie jest wiec jak najbardziej sluszna i potrzebna i podpada pod zobowiazania sojusznicze. A takze pod elementarny zwykly zdrowy rozsadek - skoro caly Zachod jest atakowany przez ekstremistow muzulmanskich, caly Zachod winien solidarnie z nimi walczyc. I szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Żołnierze to NIE patrioci! 12.10.07, 10:49 Patriota to taka osoba, która służy ojczyźnie. Ci najemnicy dla pieniędzy robią naszemu krajowi olbrzymią krzywdę, zarówno jeśli chodzi o wizerunek na arenie międzynarodowej jak i poprzez podwyższone zagrożenie terrorystyczne. Jakby chcieli pomóc krajowi, to by zdobyli wykształcenie i pracowali tutaj, a nie biegali po polach z karabinem. No ale wtedy by nie mieli takiej kasy i adrenaliny. Pakt NATO jest martwy - nikt go już nie traktuje poważnie. Afganistan miał być jego sprawdzianem i widać już, że sprawdzian ten NATO obleje. A poza tym czemu inne kraje należące do NATO (np. Niemcy) mogą zmniejszać swój kontyngent i zajmować się tylko misjami niebojowymi, a nasze wojsko musi tam robić za okupantów? Nikomu nie splunąłbym w twarz, ale mam swoją opinię na temat tego jak pewne działania świadczą o człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek z punktu widzenia Polaka, sytuacja gdy Niemcy 12.10.07, 10:54 zamiast sie bic zadowalaja sie kopaniem sraczy dla innych, nie jest tak naprawde zla. Ja naprawde wole sytuacje, w ktorej nasi zolnierze ucza sie jak walczyc, podczas gdy nasi zachodni germanscy bracia osiagaja perfekcje w budowaniu slawojek w warunkach frontowych... Poza tym Niemcy powoli zmieniaja pozycje - Luftwaffe od tego roku po raz pierwszy bierze udzial w walkach w Afganistanie. Sadze, ze przyjdzie w koncu takze czas na ich Panzergrenadieren i Fallschirmjagern... Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: z punktu widzenia Polaka, sytuacja gdy Niemcy 12.10.07, 11:59 > tak naprawde zla. Ja naprawde wole sytuacje, w ktorej nasi zolnierze > ucza sie jak walczyc, po Mordowanie cywilów po wioskach nie na wiele się przyda jeśli nasi zachodni albo wschodni bracia zdecydowaliby się na nas ruszyć. Nasze dzielne wojsko świetnie wprawione do mordowania "szuszwolskich" dzieci po wioskach zachowałoby się wtedy zgodnie z tradycją, czyli albo dałoby się rozjechac czołgami w parę dni albo grzecznie klęknęło nad dołem... Akcjami w Afganistanie i Iraku pokazaliśmy że jesteśmy tak samo podłym krajem jak nazistowscy czy sowieccy agresorzy na których do dziś wypłakujemy żale. Poprostu w historii nie mieliśmy sił i środków albo politycznej niezależności by ciemiężyć innych. Jak tylko mamy taką maciupką okazję to pokazujemy jaka "wielka Polska, miocarstwowa" i jak to polski nadczłowiek może pogardzać i pomiatać róznymi "szuszwolami". I to mnie wkurza. Bo nie wszyscy tacy jesteśmy. Nie wszyscy Polacy są takimi podłymi gnojami co cieszą się z tego że "nasi" strzelają do ludzi na drugim końcu świata. Niestety banda politykierów czepiających się klamki Ch..ja Sama przyprawiła nam wszystkim taką gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Jakich dzieci, debilu?! 29.10.07, 19:42 Rozmawiałeś, z którymś z polskich żolnierzy po misji w Afganistanie, a może z jakimś Passztunem na temat tych zabijanych dzieci? Gdyby, debilu, w tej wojnie chodziło o zabijanie cywilów, to byłaby już ona zakończona. Po czasach zimnej wojny w amerykańskich, ba, w polskich magazynach zostało tyle amunicji paliwowo-powietrznej i kasetowej, że możnaby zmieść z powierzchni ziemi każdą lepiankę w południowym Afganistenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Przepraszam za debila 29.10.07, 19:53 Pewnie tego nie zauważasz, ale ten "debil" wziął się stąd, że zniżyłem się do Twojego poziomu dyskusji. Używanie jako argumentu kompletnie bezpodstawnych oskarżenń (Twoje "mordowanie afgańskich dzieci") i obrażanie adwersarza (mój niefortunny "debi") to mniej więcej ten sam poziom argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Jakoś inwazja nam nie zagraża... 13.10.07, 12:49 Pomijając już to, że nawet gdyby ktoś chciał na nas najechać zbrojnie (ale po co?), to nasze wspaniałe wojsko jak zwykle by się skompromitowało, to pomyślmy realistycznie: Taki Niemiec nauczy się budować szkoły, wykopie kilka kibli i wróci sobie do kraju. Żywy i zdolny do pracy. Polscy żołnierze już teraz wracają z misji skrzywieni psychicznie - nie ma pieniędzy na pomoc psychologiczną, więc odreagowują swoje stresy na rodzinie i bliskich. Nie tylko nie są potem zdolni normalnie pracować, ale sami wymagają pomocy. Gdzie w tym zysk? Jakbyśmy tę kasę, którą pakujemy w wojenki imperialne zainwestowali w edukację albo nowe technologie, to niedługo moglibyśmy sobie kupować takich najemników na pęczki. A tak to nie mamy dobrej gospodarki ani edukacji, za to mamy trochę wypalonych psychicznie żołnierzyków (tylko na co nam oni?) Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Re: WSTYD! 12.10.07, 09:25 demonsbaby napisała: > > Jesteś chyba idiotą - brak mi słów. Co znaczy NASI TORTURUJĄ, > ZABIJAJĄ MIEJSCOWYCH???? Czy ty człowieku masz poczucie > rzeczywistości, czy zyjesz jak Leppair w innym stanie > podświadomości? Przeproś idioto - żony, matki i dzieci TYCH, którzy > tam zostali wysłani!!!! Nikt ich tam nie wysyłał. Pojechali na ochotnika. Służą za pieniądze. Są więc najemnikami. Wiedzą, że albo oni zbiją albo ich zabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 09:35 No i właśnie o tym mówię - poczcucie innej rzeczywistości. Proponuję się zderzyć z realiami, a pózniej zacząc wydawać z siebie "pierdy". Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: WSTYD! 12.10.07, 11:03 Z Twoimi realiami? Moze lepiej byloby, gdybys Ty zderzyla sie z naszymi? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: WSTYD! 12.10.07, 11:31 na co dzień tępa strzało m.in czuwam nad twoim bezpieczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel I co z tego? 12.10.07, 10:52 Czy to, że ktoś ma matkę, żonę i dziecko oznacza, że może robić co chce i nie podlega ocenie, bo te osoby się o niego martwią? Trudno: matka wychowała sobie takiego syna, żona nie przekonała swojego partnera to i pojechał jakiś facet żeby zabijać innych facetów (choć ostatnio nie tylko). Co z tego? Z mojej strony zero współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: I co z tego? 12.10.07, 11:30 pkrehbiel napisał: > Trudno: matka wychowała sobie takiego syna, żona nie przekonała > swojego partnera to i pojechał jakiś facet żeby zabijać innych > facetów Nic tylko policjanci i pogranicznicy powinni masowo odejść ze służby po takich pierdach. (choć ostatnio nie tylko) O widziałeś jak polski "oprawca" z satysfakcją morduje nie tylko faceta - biedne masz doświadczenia. . Co z tego? Z mojej strony zero > współczucia. Nie współczuj. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: WSTYD! 12.10.07, 10:52 > Otóż nie jest. Jeden niewinny Pasztun, którego nikt się nie pytał, czy chce bra > ć > udział w wojnie, powinien by o wiele ważniejszy niż kilkunastu polskich > najemników, którzy za pieniądze okupują Afganistan. no niby tak - ale nie spodziewasz sie chyba że istoty z krwi i kości będą nadstawiać własnego karku dla kogoś, kto potencjalnie może ich nawet zabić? tak czy inaczej (o ile ten artykuł, to nie PR MON'u) postawa polskich żołnierzy rokuje na to, że dzięki dobrym stosunkom z ludnością miejscową, misja ma szanse nie zakończyć się tak jak radziecka inwazja na Afganistan (czyli spieprzaniem z podkulonym ogonem, skowycząc żałośnie) i pozbyciem sie talibów - kurde chyba się rozmarzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek z Iraku OK. Z Afganistanu? NIE!! 12.10.07, 10:22 w Afganistanie interwencja byla uzasadniona, a wojna toczy sie o dobra sprawe!! Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel A jaka to sprawa raz jeszcze? 12.10.07, 10:59 Rurociąg jakiś? Pólko naftowe? Przekazywanie kasy Halliburtonowi? To wszystko ważne sprawy, ale nie bardzo rozumiem, czemu akurat my mamy dla nich okupować jakiś kraj... Bo jakbyśmy chcieli im pomóc, to budowa szkół by im się bardziej przydała niż nasze "boysy" z karabinami. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: A jaka to sprawa raz jeszcze? 12.10.07, 11:20 w wielkim skrócie: ale zanim będzie można wybudować szkołę - trzeba zabić talibów, żeby jej nie wysadzili - razem z dziećmi niewiernych w środku. widzisz - talibowie nie po to produkują heroinę aby ja sprzedawać własnym dzieciom w szkołach - ale po to żeby mieć kasę na zakrywanie kobietom twarzy w swoim kraju, oraz na czołgi, amunicję i inne środki higieniczne porównałbym to do hiszpańskiej inkwizycji , tylko że wtedy jednak nie było siły która mogłaby sie jej oprzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Efekt Twojego podejścia jest taki... 13.10.07, 12:43 ...że ani nie ma szkół, ani nie ma pokoju. Zbijanie nigdy nie jest rozwiązaniem. Edukacja - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 08:12 NIC, absolutnie NIC nie usprawiedliwia śmierci człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek nie zgadzam sie 12.10.07, 10:37 wolno zabic w obronie wlasnej, na sprawiedliwej wojnie i na podstawie prawomocnego wyroku sadu. A wojna w Afganistanie jest sprawiedliwa - w istocie, malo bylo w dziejach swiata wojen tak sprawiedliwych jak ta. Odpowiedz Link Zgłoś
dimi2 Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 08:25 poczekajcie jak ci zabojcy i psychole wroca do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Już im odbija. Co to myślą, że grają w 12.10.07, 08:44 amerykańskim filmie? Billi, Lucky,..? Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Już im odbija. Co to myślą, że grają w 12.10.07, 11:00 niegdyś na wystawie w BWA Awangarda widziałem plakat radziecki (wczesny) o treści: "kobieto! ucz się czytać i pisać" ja to sparafrazuję na: "forumowiczu - zainstaluj sobie syntezator mowy, na naukę pewnieś itak zbyt leniwy!" Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 08:49 Pomyslcie co bedzie jak ci BOHATEROWIE wrócą do kraju -czy oni bedą nadawali sie do normalnego zycia i normalnego funkcjonowania w społeczenstwie ????? czy czasami nie zasilą szeregów mafii ,czy nie zostaną platnymi mordercami???? ciekawy również bedzie odbiór naszych zołnierzyków przez reszta spoleczenstwa -na dzis pewnie drenuja im tam mózgi" jacy to z nich sa BOHATEROWIE "-wrócą do kraju ,gdzie zdecydowana większośc uwaza tą wojenke za bezsensowną ......i nikt tu ich nie bedzie uwazał za bohatera...... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek wiec pomyslmy o tym, jak ich godnie powitac 12.10.07, 10:23 a o dalsza kariere zawodowych zolnierzy, ktorzy sie sprawdzili w walce, nie musisz sie martwic. Beda dalej sluzyc Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Histeria! 29.10.07, 22:28 Część zasili szeregi przywatnych firm ochroniarskich, dla których (niestty) pracy nie ubędzie i wrócą, tym razem faktycznie jako najemnicy do Afganistanu i Iraku. Większość pozostanie w wojsku. Rozmawiałem z ludźmi, ktorzy wykonywali w Iraku najbardziej niebezpieczną robotę z możliwych - byli kierowcami cystern, nie mieli ochoty wracać na kolejną turę, ale, zapewniam Cię, nie są to psychiczne wraki, jakie zdaje się, chciałbyś w nich widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest nina - żeby zrozumieć ... 12.10.07, 08:57 musisz się troszkę zainteresować historią - tą niedawną sprzed 7 lat, musisz uruchomić myślenie, i wtedy zrozumiesz, że o ile wojna w Iraku była kompletnie bez sensu(Irakijczykom potrzebny jest krwawy dyktator - a taki właśnie był Saddam - obalenie go to błąd) to ta w Afganistanie swój sens ma. Dla ułatwienia podam ci kilka słów kluczy: Al Kaida,Osama Ben Laden,Talibowie,Obozy szkoleniowe,Terroryzm mam nadzieję że pomogłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lorien_7 Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 08:58 Wszyscy są ofiarami i ci żołnierze i afgańczycy.Jedni bo muszą wykonywac rozkazy drudzy bo urodzili się w kraju skazanym na wojny.Tylko czy Polska musi przykładac do tego rękę? Przypominam że były minister MON brał udział w walkach w Afganistanie po stronie talibów.Więc wiedział co to za piekło.Mimo to nasi żołnierze tam pojechali.Żaden kraj nigdy nie był wstanie kontrolowac Afganistanu.Wiedzą o tym DOBRZE ANGLICY I ROSJANIE :-( Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Sikorski nie walczyl po stronie talibow idiotko! 12.10.07, 10:26 Sikorski byl w Afganistanie w latach 80-tych i byl gosciem mudzahedinow walczacych z Sowietami; ruch talibow powstal w 1994 roku, piec lat po wycofaniu sie wojsk sowieckich z Afganistanu. Zanim napiszesz jakies glupie p..doly sprawdz fakty!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Sikorski nie walczyl po stronie talibow idiot 12.10.07, 11:03 iran, iraq - what's the difference ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
turbodizel Polscy terrorysci i pseudo dziennikarze 12.10.07, 08:58 Ci pismacy dorabiaja ideologie do zinstytucjonalizowanej zbrodni jaka jest napasc tzw. aliantow na Irak i Afganistan. Poznajemy losy i "codzienne przygody naszych chlopakow", albo oglupionych najemnikow ktorzy chca przezyc na zywo gre komputerowa i jeszcze zarobic. Zadne pseudo-analizy nie zmienia faktow: te kraje zostaly napadniete i sa okupowane z pogwalceniem prawa miedzynarodowego i kazdy obcy zoldak ktory stapa po tej ziemi to w rzeczywistosci panstwowy terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu Polscy idioci którzy powinni zrobić sobie lobotomi 12.10.07, 09:56 Kolejny anarcholewacki debil... Powinieneś być uczniem Goebbelsa i usprawiedliwiać inwazje na Polskę... Byłbyś w tym dobry anarcholewacki bezmyślny tłuku! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70273222&a=70382300 Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_em Re: Polscy terrorysci i pseudo dziennikarze 12.10.07, 10:36 > Poznajemy losy i "codzienne przygody naszych chlopakow", albo > oglupionych najemnikow ktorzy chca przezyc na zywo gre komputerowa i > jeszcze zarobic. grę komputerową? czyś Ty upadł mordą na jeża? oni ryzykują własnym życiem, chyba nie masz pojęcia o tym czym jest wojna, nie mam słów... Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina I jaki z tego morał ? 12.10.07, 09:01 I jaki z tego morał ? Ale ten Wajda umie wzruszyć widzów do łez . Najbardziej podobał mi się ten obraz gdy ta dziewczynka krzyczy za odjeżdżającym pociągiem : ta-tu-siu !!! ta-tu-siu !!! Wajda zapomniał jednak że dziś synowie i wnukowie tych co zginęli w Katyniu sami strzelają do dzieci gwałcą kobiety i torturują mężczyzn broniących niepodległości swojej ojczyzny ! Podpalają szkoły pełne dzieci i bombardują szpitale pełne pacjentów I miliony dziewczynek na próżno krzyczy tatusiu wróć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: I jaki z tego morał ? 12.10.07, 09:17 lepszawina napisał: > sami strzelają do dzieci > gwałcą kobiety i torturują mężczyzn > Podpalają szkoły pełne dzieci > i bombardują szpitale pełne pacjentów Mam nadzieję, że ciebie ktoś zgwałci, będzie torturował, podpali i zbombarduje, za pisanie tych głupot, debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
kylofon Re: I jaki z tego morał ? 12.10.07, 10:56 Jesteś wspaniałym człowiekiem. Not. Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: I jaki z tego morał ? 12.10.07, 11:14 coś ty się bielunia najadł? co ma Katyń do Afganistanu ?? jakie dzieci mordujące dzieci? weź sobie lepiej jakieś środki na przeczyszczenie - bo masz sraczkę umysłową Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 09:01 dzieci,kobiety,mężczyżni są ludżmi,to nie są odrębne gatunki czego- kolwiek,dziecko może być też zabójcą,kobieta również,mężczyzna też. Nigdy nie wiadomo co wyrośnie z dziecka,dlatego trzeba nad nim praco wać,aby nie było dorosłą kobietą-zabojcą lub mężczyzną-zabójcą. I nie tylko w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 09:11 Próbuje ciebie zrozumieć I wydaje mi się że według ciebie Oświęcim , Majdanek i Katyń to była tylko misja pokojowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 09:17 gdy kobieta-kierowca wjeżdzą w tłum ludzi na poboczu i zabija 5 męż- czyzn ,to nikt nie pisze kobieta-zabójca mężczyzn,dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 11:58 bo mężczyzna zasadniczo przenosi tylko materiał genetyczny - a kobieta rodzi dzieci itd. w przypadku utraty mężczyzny w stadzie - następne pokolenie będzie tak samo liczebne - w przypadku straty kobiety - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 09:12 Ano już tak mamy, że idziemy na pasku pana jako idealne mięso armatnie i nie zadajemy pytań. Z Napoleonem mordowaliśmy Hiszpanów i Włochów - oczywiście też za wolność 'waszą i naszą'. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest Al-kaida OK ? 12.10.07, 09:14 Ludzie - w jakim wy świecie żyjecie ? Gdyby w Afganistanie nie siedziały nasze wojska, to Al-Kaida dalej miałaby tam swoje bazy szkoleniowe. Ciekawy jestem czy gdyby wybuchły bomby terrorystów w Warszawie, Poznaniu czy Wrocławiu to nie chcielibyście okupacji Afganistanu ?. Każda wojna to zło, ale musicie zrozumieć baranki, ale ten styl działania narzucili nam terroryści. Albo my ich, albo oni nas - dotarło ? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: Al-kaida OK ? 12.10.07, 09:20 The rest mówisz tylko do ludzi racjonalnie myślących - tutaj większość żyje w świecie, w którym nasi męzowie / ojcowie jeżdżą na misje sobie pogwałacić, powyżynać dzieci i postraszyć starców. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Re: Al-kaida OK ? 12.10.07, 09:26 Dzieciaku idź do ma musi nich ci da cycusia i napij się mleka . A płynącą jedenastoma rurami o półtorametrowej średnicy kradziona ropa !!! to też alkaida ??? A rozjeżdżony gąsienicami polskich czołgów Babilon to terroryzm ??? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: Al-kaida OK ? 12.10.07, 09:32 www.terroristmedia.com/ proponuję się zderzyć z rzeczywistością ... może wtedy zrozumiesz pojęcie "działań terrorystycznych" bo już definicja ONZowska Schmidta z 89 jest dawno nieaktualna. Oczywiście mi POLACY - agresorzy, peacemakerzy - najechaliśmy bezbronnych. Dobrze, że w naszym kraju takie działania nie sa kwestią występowania, ale czasu. Zobaczymy wtedy jak zmieniają się poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu To w Afganistanie odkryli ROPE??? 12.10.07, 10:02 To byłby naprawdę świetny news dla tego kraju! Możesz napisać w której prowincji Afganistanu mają takie złoża?! Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski To armia iracka używała polskich czołgów? 29.10.07, 20:01 lepszawina pisze o "polskich czołgach", które rozjechały Babilon. To ciekawe, chodzi o te wysłane w czasie wojny iracko-irańskiej? Bo, dzieciaku, potem żadne poslkie czołgi do Iraku nie pojechały i tego faktu w żaden spsób nie zmienisz, choćbyś nie wiem co aplikował sobie rurami o półtorametrowej średnicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Historia się powtarza 12.10.07, 09:19 Ostatnio na kanale Kino Polska widziałem kronikę z 1968 r. a w niej materiał o polskich żołnierzach "tymczasowo stacjonujących w Czechosłowacji". Oczywiście pełen zachwytów nad ich zaszczytną misją i słów o wdzięczności miejscowej ludności. Wydaje mi się, że chociaż minęło już prawie 40 lat, to pamięć o tych wydarzeniach i "wdzięczność" Czechów i Slowaków są wciąż żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek tyle, ze w Afganistanie zachodnie bagnety 12.10.07, 10:21 przyniosly pierwsze wolne wybory w dziejach tego kraju - w odroznieniu od Czechoslowacji w 1968 roku, kiedy czolgi Paktu Warsazwskiego przyniosly jedynie "smierc jutrzenki tamtej wiosny". Kto rozpozna skad ten cytat, ma u mnie duzego Sithowskiego plusa... Pozdrowienia z Mrocznej Strony Mocy...; Odpowiedz Link Zgłoś
kono78 Szacunek !!! 12.10.07, 09:23 Szacunek dla tych zolnierzy !!! Miejmy nadzieje ze dzieki tym dzialanom Afganistan bedzie kiedys normalnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Szacunek !!! 12.10.07, 09:36 kono78 napisał: > Szacunek dla tych zolnierzy !!! > Miejmy nadzieje ze dzieki tym dzialanom Afganistan bedzie kiedys normalnym kraj > em. Takim z Kaczynskimi, Nelly Rokita i ojcem dyrektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek czy wolisz raczej aby wrocili talibowie? 12.10.07, 10:10 i przypomne Ci takze, ze Polska poparla wojne w Afganistanie na dlugo przed Kaczynskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
rilski Co do smierci polskiego zolnierza i pogrzebu - 12.10.07, 09:38 W artykule napisano: "Na pogrzebie, w Polsce, rodzina wyprosiła przedstawicieli MON z cmentarza." Czy to prawda nie wiadomo. Ale jesli to prawda, to nie jest to normalne zachowanie. Smierc czlonka rodziny to wielka tragedia zwykle, jednak nie jestesmy juz sowiecka kolonia - pojechal z wlasnego wyboru i chwala mu za to. Dzielny czlowiek byl. A wolny keaj prowadzi rozne dzialania wojenne i rozna wlasna polityke. I przedstawiciele rzadu tego kraju nie zasluzyli, by traktowac ich jak jakichs okupantow. Za SLD by sie na to nie odwazyli, bo czerwonych po prostu ludzie umieja sie bac. A obecny rzad sie lekcewazy. Tak jak boi sie czlowiek bandziora i przed nim sie plasczy, ale na najblizszej rodzinie sie wyzywa. Troche to nie tak, sądze. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Co do smierci polskiego zolnierza i pogrzebu 12.10.07, 09:41 to jakaś prosta rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Co do smierci polskiego zolnierza i pogrzebu 12.10.07, 09:42 rilski napisał: > I przedstawiciele rzadu tego kraju nie zasluzyli, by traktowac > ich jak jakichs okupantow. Przedstawicieli okupantow sie nie wyprasza, bo sie ich boi. Wyprasza sie ludzi, ktorymi sie gardzi. Na przyklad takich, ktorzy dobrowolnie sprzedaja interesy wlasnego kraju obcym. Czy to byl powod, moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
chlopaczekpiesek Na Scianie W Kiblu 12.10.07, 10:02 co za debil pisze te artykuly, co za nieuk i prostak Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:06 Może by tak Kaczyńscy przeczytali ten artykół..... Szkoda że nie mają synów, którzy musieli by tam pojechać. Najłatwiej narażać zycie innych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:08 > Może by tak Kaczyńscy przeczytali ten artykół..... Też proponuję czytanie... A jeszcze lepiej pisanie z użyciem słownika ortograficznego :> Odpowiedz Link Zgłoś
maclaren Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:08 Oczekuję od polskiej armii profesjonalizmu i wysokiego poziomu wyszkolenia. A tego na poligonie w Drawsku nauczyć się nie da. To po pierwsze. Po drugie - czy misje stabilizacyjne w byłej Jugosławii też były bez sensu? Inna sprawa co Afgańczycy myślą o Amerykanach, ale z tego artykułu chociażby wynika, że normalni Afgańczycy boją się Talibów i generalnie nasza obecność tam jest im na rękę. Tych ludzi trzeba bronić przed Talibami. Tak jak trzeba było bronić mieszkańców Kosowa przed Serbami. A czy wojna jest celowa? A która jest? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek brutalna wojna - ale niezbedna ! 12.10.07, 10:09 Afganistan nie moze ponownie wpasc w rece talibow. Pomijajac juz jakie pieklo na ziemi ruch ten zrobil z Afganistanu kiedy byl u wladzy, decydujacym czynnikiem jest ich przymierze z Al Qaida. Nie mozna pozwolic, zeby ekstremisci muzulmanscy odzyskali bezpieczne schronienie w jakimkolwiek kraju - jesli by im sie to udalo, Zachod szybko by za to ciezko zaplacil. Ekstremisci muzulmanscy pokazali w Londynie i Madrycie na co ich stac kiedy musza dzialac w glebokiej konspiracji, nie dysponujac bezpieczna baza. Na co ich stac gdy taka baza DYSPONUJA pokazali 11 wrzesnia 2001. Nigdy wiecej. Dlatego tak wazna jest misja zachodnia w Afganistanie. Zolnierzom polskim i sprzymierzonym walczacym w Afganistanie - zyczenia powodzenia! Niech was kule omijaja! Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: brutalna wojna - ale niezbedna ! 12.10.07, 10:30 darthmaciek napisał: > Zolnierzom polskim i sprzymierzonym walczacym w Afganistanie - > zyczenia powodzenia! Niech was kule omijaja! Tak jest, a obrażać ludzi, którzy narażają własne tyłki, potrafią tylko ci, którzy jak by ich do muru przyprzeć, pierwsi by zostali konfidentami. Każdy tylko patrzy by sobie "D" załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:14 Znaczy mamy dwa typy: - tacy ktorzy pojechali zabijac bo to fajna przygoda. - tacy ktory zgodzili sie zabijac bo im za to placa. Jedni i drudzy wygladaja na nieprzystosowanych do zycia i funkcjonowania w normalnym spoleczenstwie. Wolalbym, zeby nie wrocili do kraju. Wolalbym nie miec Billego albo Luckiego za sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek kochajmy naszych zolnierzy 12.10.07, 10:19 zebysmy nie musieli kiedys kochac cudzych... wojna jest rzecza straszna i niebezpieczna, ale ktos musi wykonywac zawody straszne i niebezpieczne. Ja osobiscie mam dla takich ludzi szacunek - a to, ze sa troche niebezpieczni, to nawet dobrze. Naprawde nie chcialbym, zeby polscy zolnierze (podkreslam - ZOLNIERZE) byli klubem przeszkolanek.... Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: kochajmy naszych zolnierzy 12.10.07, 10:25 Maciek, nie wiesz ile takie słowa dla rodzin żołnierzy znaczą. Może brzmi to jak nadmuchany balon, ale my właśnie czujemy się patriotami - i to nie jest tak "wolność nasza i wasza", ale na twardym gruncie ciężko zasiać ziarno. My (żony / matki) jesteśmy ośmieszane, poniżane, nasze dzieci w szkole napiętnowane bo rówięsnicy mają rodziców niespełan rozumu. Większość z nas skończyła się udzielac na tego typu "odrealnionych pierdach" ludzi nie mających pojęcia o rzeczywistości, ale ja miewama zapędy masochistyczne i szlag mnie trafia jak czytam takie steki bzdur o naszych żołnierzach. Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Re: kochajmy naszych zolnierzy 12.10.07, 10:30 Ty maso, Twoj Demon sado - pasuje. W zasadzie do wszystkiego idzie dorobic ideologie. Nazi tez zlozyli nam wizyte w imie sprawy, a nawet i bog byl z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: kochajmy naszych zolnierzy 12.10.07, 10:42 Nie wątpię. Naród jednak nie pluł swoim w twarz - tak jak robisz to TY. Być może jak w Polsce działania terrorystyczne obnażą swoje oblicze to i twój pogląd się zmieni. W końcu tylko dla krów trawa jest zielona i wiecznie pożywna. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek zamachy z 11 IX 2001 to nie ideologia, lecz fakt 12.10.07, 10:50 dononala ich organizacja chroniona i wspierana przez talibow; Afganistan byl jej baza wypadowa i miejscem szkolenia terrorystow; i jesli talibom i ich sprzymierzencom uda sie wrocic do wladzy w Afganistanie, kraj ten ponownie stanie sie osrodkiem dzialan przeciw Zachodowi - i trzeba bedzie go i tak zaatakowac na nowo; wiec lepiej kontynuowac ta interwencje, raczej niz wycofac sie tylko po to, zeby nieuniknienie tam wrocic i zaczynac wszystko od nowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Re: kochajmy naszych zolnierzy 12.10.07, 10:26 Dla Ciebie misja w Afganistanie to demonstracja sily i potegi nieustraszonej Polskiej Armii majaca na celu zniechecenie potencjalnych agresorow od napasci na nasza ojczyzne? Znaczy, ze Ruskie jak zobacza nasza pomyslowosc w reanimowaniu strupieszalego sprzetu odziedziczonego po US Army to juz na pewno nie wejda? Interesujace! Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek widzac nasz sojusz z Zachodem - nie wejda 12.10.07, 10:32 poza tym ta wojna ma takze za cel obrone Zachodu (a wiec takze i Polski) przed ekstremistami muzulmanskimi. Czy tego chcemy, czy nie chcemy, jestesmy czescia tej walki, chocby dlatego, ze sie modlimy do Boga a nie do Allaha. Wiec lepiej sie bic u nich niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kylofon Re: widzac nasz sojusz z Zachodem - nie wejda 12.10.07, 11:02 > poza tym ta wojna ma takze za cel obrone Zachodu (a wiec takze i > Polski) przed ekstremistami muzulmanskimi. Czy tego chcemy, czy nie > chcemy, jestesmy czescia tej walki, chocby dlatego, ze sie modlimy > do Boga a nie do Allaha. Wiec lepiej sie bic u nich niz u nas. Gdyby było jak piszesz, to armia powinna interweniować w Pakistanie, Filipinach, Indonezji, Malezji, a także na przedmieściach Paryża i w Birmingham. Jeżeli spodziewasz się ataku na "Zachód", patrz tam, a nie na tą kupę kamieni w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek to z tej "kupy kamieni w gorach" padl rozkaz ataku 12.10.07, 12:53 ktory zaowocowal zamachami z 11 IX 2001, a nie z Pakistanu, Filipin, Indonezji lub Malezji, ktore wszystkie sa krajami pomagajacymi w walce z Al Qaida. Zas NIEKTORYMI mieszkancami przedmiesc Paryza i Birmingham dosc skutecznie zajmuja sie miejscowi policjanci i zadnej pomocy od nas nie potrzebuja. W odroznieniu od raczkujacej dopiero demokracji afganskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_1981 Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:27 Czy obawiasz się że panowie po powrocie do Polski będa nadal zabijać? Nie żartuj. Większość z nich wróci do normalnego życia i będą wzorowymi obywatelami. Niewielki procent może mieć problemy ale do pomocy państwo musi być odpowiednio przygotowani (psycholodzy) Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:28 Bładzisz, błądzisz ... Znasz tych co wrócili i klękła im psycha? Wiesz na czym polega selekcja? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Przecież wojsko jest od zabijania 12.10.07, 10:26 Tak było od początków świata. I szkolenie wojskowe jest szkoleniem w zabijaniu przede wszystkim. Niektórzy nazywają to morderstwem. Inni - świętą służbą w imieniu boga, partii lub innego szamana. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jest takze inna nazwa - sluzba Rzeczypospolitej 12.10.07, 10:30 i to dokladnie robia nasi zolnierze w Afganistanie - sluza Rzeczypospolitej, wykonujac zobowiazania sojusznicze wobec naszych partnerow z NATO i UE. Takich jak USA, Wlk. Brytania, Francja, Niemcy, Wlochy, Holandia, Norwegia, Kanada, Australia, etc. Wszystkie te panstwa walcza w Afganistanie - i uwazam, ze na tej wojnie jestesmy w swietnym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: jest takze inna nazwa - sluzba Rzeczypospolit 20.10.07, 13:57 > sluza > Rzeczypospolitej, wykonujac zobowiazania sojusznicze wobec naszych > partnerow z NATO i UE. Takich jak USA, Wlk. Brytania, Francja, > Niemcy, Wlochy, Holandia, Norwegia, Kanada, Australia, etc. Jakkolwiek zgadzam się z tym co napisałeś, jednak pewną nowością była dla mnie informacja, że Australia należy do NATO lub UE :) Myślimy -> piszemy -> czytamy -> poprawiamy -> wysyłamy (tak wiem że trudno wytrzymać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa 23.10.07, 10:25 napisalem bzdurke...aczkolwiek.... przeczytaj ponizej: AUSTRALIA GETS DRUNK, WAKES UP IN NORTH ATLANTIC Tired of Being Isolated and Ignored, Continent Isn't Bloody Moving Sydney, 800 miles S. of Nova Scotia After what witnesses described as an all night blinder during which it kept droning on about how it was always being bloody ignored by the whole bloody world and would bloody well stand to do something about it, Australia this morning woke up to find itself in the middle of the North Atlantic. "Good Lord, that was a booze up," said a bleary-eyed Australian Prime Minister, John Howard, speaking from his residence at Kirribilli House, approximately 600 nautical miles east of Cape Hatteras, North Carolina. According to Australians and residents of several countries destroyed or lewdly insulted during the continent's nearly 7,000- mile saltwater stagger, the binge began just after noon yesterday at a pub in Brisbane, where several patrons were discussing Australia Day and the nation's general lack of respect from abroad. "It started off same as always; coupla fossils saying how our Banjo Patterson was a better poet than Walt Whitman, how Con the Fruiterer is funnier than Seinfeld, only they're Aussies so no one knows about 'em," recalled witness Kevin Porter. "Then this bloke Martin pipes up and says Australia's main problem is that it's stuck in Australia, and everybody says 'Too right!'" "Well, it made sense at the time," Porter added. By 2 a.m., powered by national pride and alcohol, the 3-million- square-mile land mass was barging eastward through the Coral Sea and crossing into the central Pacific, leaving a trail of beer cans and Chinese take-away in its wake. When dawn broke over the Northern Hemisphere, the continent suddenly found itself, not only upside down, but smack in the middle of the Atlantic, and according to most of its 19 million inhabitants, that's the way it's going to stay. "We sent troops to Afghanistan. You never hear about it. We have huge government scandals. You never hear about it. It's all 'America did this,' and 'Europe says that,'" exclaimed Perth resident Paul Watson. "Well, we're right in the thick of things now, so let's just see if you can you ignore us." Officials on both sides of the Atlantic conceded that would be difficult. "They broke Florida," said U.S. State Department spokesman Richard Boucher. "And most of Latin America is missing." Meanwhile, victims of what's already been dubbed the "Australian Crawl" are still shaking off the event. "Australia bumped into us at about midnight local time," said Hawaii governor Ben Cayetano. "They were very friendly they always seem friendly but they refused to go around unless we answered their questions. But the questions were impossible. 'Who is Ian Thorpe? Do you have any Tim Tams? What day is Australia Day?'" "Fortunately, somebody here had an Unimportant World Dates calendar and we aced the last one," Cayetano added. Panama, however, was not so lucky. "Australia came through here screaming curses at us to let them through," said Ernesto Carnal, who guards the locks at the entrance to the Panama Canal. "We said they would not fit, so they demanded to speak with a manager. When I go to find Mr. Caballos, they sneak the whole continent through." When Caballos shouted to the fleeing country that it had not paid, Australia "accidentally" backed up and took out every nation in the region, as well as the northern third of Venezuela. They then made up a cheery song about it. By late morning today, however, not everyone in Australia was quite so blithe. "We've still got part of Jamaica stuck to Queensland," said Australian army commander Lt. Gen. Peter Cosgrove. "I think we might have declared war on it. I don't bloody remember. Maybe it's time to go home." Cosgrove, however, is not in the majority, and at press time, U.S., African, and European leaders were still desperately trying to negotiate for Australia's withdrawal. But the independent-minded Aussies were not making it easy. In a two-hour meeting at midday, Australian representatives listed their demands: immediate inclusion in the North Atlantic Treaty Organization, a permanent CNN presence in all 6 Australian states, a worldwide ban on hiring Paul Hogan, a primetime U.S. television contract for Australian Rules Football, and a 4,500-mile-long bridge between Sydney and Los Angeles. U.S. negotiators immediately walked out, calling the Australian Rules Football request "absurd." _______________ Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: Śmierć na Końcu Świata 12.10.07, 10:43 > ja nie rozumię.... po co ta cała misja????? co my tam > robimy....bezsensowne....za wolność naszą i waszą???? Jak odrzucisz polityke to zostanie tylko jedno. Lepszego poligonu niz realne pole walki wojsko nigdy nie bedzie mialo. I dlatego politycy ulegajac naciskom wojskowych beda przescigac sie w tworzeniu uzasadnien. Odpowiedz Link Zgłoś