bereciara 12.10.07, 07:09 swoim paranoja udzielana glupim slugusom doprowadziliscie do nastepnej smierci to wam nie wybaczymy bydlaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szfindel Sam se strzelil w leb 12.10.07, 07:20 Ja im wybaczam. Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, to tragedia. Jego sprawa co se zrobil. Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga nie wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
j2342 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 07:22 Oto słowa katolika, człowieka wierzącego w Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 07:25 j2342 napisał: > Oto słowa katolika, człowieka wierzącego w Boga! A gdzie ja mowie, ze ja jestem katolikiem? Mi tego faceta nie szkoda. Wiadomo kto byl w PZPR. Jeszcze raz - facet sam se strzelil w leb. Po prostu miekki jakis. To tylko praca ale jemu chyba odbilo, ze tak powaznie podszedl do jakichs decyzji personalnych. Czego on sie spodziewal? Ze jak sam sie z klucza partyjengo dochrapal to jak zmieni sie partia rzadzaca to mu powie: widzimy w Tobie dobrego komuszego specjaliste! Zostan z nami! Tak? Dobre. Naprawde dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Supersam 12.10.07, 08:10 Ok. Załóżmy. Komuchy to historia, skończył się podział genetyczny na solidarnych i postkomuchów. Kto sobie strzela w głowę? Wszyscy ideologiczni ogólnikowcy. Patrząc na aktualną politykę ideologicznych starców z poprzedniego systemu, którzy nie mogą się zdecydować, w której są RP, ja nie widzę nic innego jak zbiorowe sepuku. Swoją drogą, obojętnie co napisała o śmierci tego człowieka, nie komentuj życiowego położenia tego człowieka, poczytaj jakiś esej Camus, np. sięgnij po "Mit Syzyfa i inne eseje". Napinki ideologicznej nie wkręcaj. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Supersam 13.10.07, 08:31 Okręgowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna dziś lub najpóźniej jutro zawiadomi prokuraturę o mobbingu ze skutkiem śmiertelnym, jakiego miał się dopuścić Suchecki. Wcześniej wnioskowała o jego odwołanie do wojewody i głównego lekarza weterynarii. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 09:03 szfindel napisał: > ... Wiadomo kto byl w PZPR. Kto był? > ... Czego on sie spodziewal? Ze jak sam sie z klucza partyjengo dochrapal ... Jesteś pewien, że z partyjnego??? A może to był facet z dużymi kompetencjami zawodowymi? Brzydkie słowa mi się nasuwają przy czytaniu twoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 12:59 Wiadomo kto byl w PZPR: mnustwo ludzi, ktorzy wierzylo w zwyklego czlowieka, mnostwo ludzi, ktorzy chciali zyc normalnie, pomimo systemu, ludzi wyksztalconych, ktorzy chciali wykonywac swoj zawod (chocby weterynarza) a nigdy nie wierzyli ze system moze upasc. Naprawde wielu ludzi normalnych. Dzis te ame poglady i metody stosuje inna partia. Bo co maja poglady polityczne do tego czy sie jest dobrym specjalista czy nie. Krowa i psa obojedne kto je obsluguje, byle robil to dobze. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 19:06 titta napisała: > Wiadomo kto byl w PZPR: mnustwo ludzi, ktorzy wierzylo w zwyklego > czlowieka, mnostwo ludzi, ktorzy chciali zyc normalnie, pomimo > systemu, Pomimo ciężkiej zimnowojennej rzeczywistości, to określenie jest bardziej adekwatne do minionych czasów. Co do reszty się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Sam se strzelil w leb 13.10.07, 08:09 > Mi tego faceta nie szkoda. Jesteście głupimi gó..arzami, którzy nie znają historii. Porypane DDN. To nie jest komputerowa strzelanka ale zywi ludzie. > Wiadomo kto byl w PZPR. W PZPR było 90% obywateli. Jedni, jak Kaczory, dla kariery, inni po to, zeby przezyć i umożliwić przezycie rodzinie. Zajrzyj w stare szpargały, twoi starzy moze jeszcze maja legitymacje. Kolejny porządny, lubiany człowiek został zaszczuty przez faszyzujących komuchów z PiS. Tak właśnie wyglądało za komuny. Nowe wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 09:53 Debilną władzę trzeba popierać...aby mogli kolejni debile zyć w "katolickim" kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 08:10 szfindel napisał: > Ja im wybaczam. > Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. > Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. > A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, to > tragedia. > Jego sprawa co se zrobil. > Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga nie > wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna. nie spodziewałem się że takie typy jak ty istnieją ! kogo ty reprezentujesz ? czyje poglądy ? śmierdzisz draństwem , śmieciem życiowym i cynizmem . określenia jakich używasz , wyrazy jakimi określasz tragedię ludzką świadczą o tobie . Nie proszę o usunięcie twojego postu . Warto zobaczyć takie ostrzeżenie przed istnieniem typów twojego formatu . Bo do ludzi - nie dorosłeś . Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 08:21 nie-naiwniak napisał: > szfindel napisał: > > > Ja im wybaczam. > > Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. > > Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. > > A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, > to > > tragedia. > > Jego sprawa co se zrobil. > > Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga > nie > > wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturaln > a. > > > nie spodziewałem się że takie typy jak ty istnieją ! > kogo ty reprezentujesz ? czyje poglądy ? > śmierdzisz draństwem , śmieciem życiowym i cynizmem . > określenia jakich używasz , wyrazy jakimi określasz tragedię ludzką > świadczą o tobie . > Nie proszę o usunięcie twojego postu . Warto zobaczyć takie ostrzeżenie przed > istnieniem typów twojego formatu . > Bo do ludzi - nie dorosłeś . No prosze nastepny kulturalny Wiesz, to ze facet sie zabil to jest tragedia. Szczegolnie jego rodziny. Ale nie zmienia to faktu ze on sam sie zastrzelil. To tylko praca. Facet widocznei za bardzo sie przejmowal tytulami i nagrodami. A powiedz ty mi jeszcze jedno - czy nie przeszkadza Ci to, ze stalinowi oprawcy (ale tacy, co to naprawde ludzi zabijali, a nie tacy, co zredukowali etat) nie sa do dzis osadzeni? Facet sie zabil jak mu chcieli zredukowac etat. Po prostu za bardzo sie przejal swoja rola zyciowa i tyle. Na takie rzeczy trudno cos poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
scottii Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 13:20 proponuje przeczytać tekst (artykuł) ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
blacklord1 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 18:59 A Tobie nie przeszkadza, że Solidarnośc wyrzuciła 20% ludzi na bruk, nakradła się majątku narodowego i jeszcze chce by jej bito brawo za to? W sumie... Polak potrafi prawda? Okrada matkę dobry jest! Zresztą to nie jest ważne. Mam nadzieję że kiedyś zrozumiesz. Trzeba do tego jednak wyjśc poza ciasne ramy krajowego zaścianka, poczytac (słowo klucz!) i wtedy można rozmawiac. Tylko czemu w Polsce mieszkają sami komuniści? Zabijmy babcie i dziadków! Masz całkowitą rację! I połowę rodziców. Oczyścimy kraj! Nie twierdzę że ruch Solidarnści był złem. Uważam, że to najlepsze co mogło nas spotkac. Szanuję i cenię Lecha Wałęsę i jego dorobek (całej reszty działaczy też!) Tylko potem wróciła szara rzeczywistośc... zmiana warty i kradzież pod a nie na biurku... A ten człowiek, który odebrał sobie życie był wart tyle samo co Ci którzy mu je odebrali. Ciekawe czy ty gdybyś całe życie tyrał społecznie (czytaj ku.. ze zrozumieniem) i wszystko stracił w 1 dzień nie byłbyś załamany! Nie? O! a ile masz lat? 15? 20? Prawda? Więc gó.. wiesz i kropka. Takich ludzi nam trzeba. Czy myślisz że te setki ludzi płakały po komuchu? A może po jednym z tych nielicznych "którym się chce" ruszyc dupę a nie pisac głupoty na forach internetowych"? Pomyśl. Nie proszę o wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Sam se strzelil w leb 13.10.07, 00:43 blacklord1 napisał: > A Tobie nie przeszkadza, że Solidarnośc wyrzuciła 20% ludzi na bruk, > nakradła się majątku narodowego i jeszcze chce by jej bito brawo za > to? W sumie... Polak potrafi prawda? Okrada matkę dobry jest! > Zresztą to nie jest ważne. Mam nadzieję że kiedyś zrozumiesz. Trzeba > do tego jednak wyjśc poza ciasne ramy krajowego zaścianka, poczytac > (słowo klucz!) i wtedy można rozmawiac. > > Tylko czemu w Polsce mieszkają sami komuniści? Zabijmy babcie i > dziadków! Masz całkowitą rację! I połowę rodziców. Oczyścimy kraj! > > Nie twierdzę że ruch Solidarnści był złem. Uważam, że to najlepsze > co mogło nas spotkac. Szanuję i cenię Lecha Wałęsę i jego dorobek > (całej reszty działaczy też!) Tylko potem wróciła szara > rzeczywistośc... zmiana warty i kradzież pod a nie na biurku... > > A ten człowiek, który odebrał sobie życie był wart tyle samo co Ci > którzy mu je odebrali. Ciekawe czy ty gdybyś całe życie tyrał > społecznie (czytaj ku.. ze zrozumieniem) i wszystko stracił w 1 > dzień nie byłbyś załamany! Nie? O! a ile masz lat? 15? 20? Prawda? > Więc gó.. wiesz i kropka. > > Takich ludzi nam trzeba. Czy myślisz że te setki ludzi płakały po > komuchu? A może po jednym z tych nielicznych "którym się chce" > ruszyc dupę a nie pisac głupoty na forach internetowych"? > > Pomyśl. Nie proszę o wiele! Myślę - a wiesz co? lat to ja mam 60- , a nie 20. Szkoda że już . Nie pouczaj - pomyśl zanim napiszesz . To jest miejsce na rozmowy , nie k..y w nawiasie . W czasach które chyba obaj znamy , było różnie - ale to nie jest powodem aby teraz traktować je jako złe . I nie dlatego że byliśmy młodzi , tylko dlatego że obecnie ludzie mający wykształcenie - nazywani są / przez innych mających wykształcenie /- " wykształciuchy " . Podaję tylko ten przykład , bo to nie miejsce na rozpisywanie się . Czy jedni i drudzy " wykształciuchy " , nie kończyli studiów za tej " wstrętnej komuny " ? Jeśli masz wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Idiota czy nawiedzony? 12.10.07, 08:54 Znam wielu starszych ludzi i jakoś nie zauważyłem, aby ktoś miał powyrywane paznokcie. Nigdy też nie słyszałem, aby byli gnębieni. Ale może to mój pech, że znam wyłącznie uczciwych i porządnych ludzi. Z góry zaznaczam, ze nigdy nic nie miałem wspólnego z komuchami, ale jakoś tak po prostu nie lubię hipokryzji... Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Idiota czy nawiedzony? 12.10.07, 09:12 idiot_hunter napisał: > Znam wielu starszych ludzi i jakoś nie zauważyłem, aby ktoś miał > powyrywane paznokcie. Mój ojciec siedział za działalność w nieprawidłowej organizacji i trochę opowiadał .... Dla uzyskania *właściwych* zeznań posuwano się do różnych tortur ... Powyższe zdania nie są usprawiedliwieniem dla poglądów szfindla --> jaki nick, takie poglady:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Idiota czy nawiedzony? 12.10.07, 09:27 I co, weterynarze te "różne tortury" stosowali? Co do ma do rzeczy w konkretnej sprawie, którą rzekomo komentujesz? Puknij się w główkę, zanim zaczniesz wypisywać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Idiota czy nawiedzony? 12.10.07, 10:51 Za Stalina wyrywali i do dzis wielu z nich jest nie rozliczona. Znam faceta, ktory przesiedzial 8 lat na budowie jako pracownik fizyczny. Facet jest doktorem nauk scislych. Przesiedzial 8 lat na budowie bo nie podpisal lojalki i byl szefem Solidarnosci w swoim zakladzie. I jakos sobie w leb nie strzelil. W nosie mam jakiegos komucha co mu nagle przestali dawac nagrody. Odsuneli go od pracy. Gdyby byl taki dobry, to nie powinien miec problemo sie znalezac na rynku (wszak mamy wolny rynek?). A on sobie w glowe strzela. JEGO SPRAWA. Jest mnostwo ludzi, co zyja w totlanej biedzie i maja duzo wiecej powodow, zeby nie chciec zyc, niz jakis tam aparatczyk bylego systemu. I nie strzelaja sobie w glowe. I mi takich ludzi szkoda a nie tego faceta. Jak on sie ustawial w zyciu jak jezdzil na polowania Ci ludzie nie mieli co jesc. I czesto dalej nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nie porównuj warunków zimnowojennych, wiszącym 12.10.07, 19:12 nad Polską widmem wojny domowej do czasów dzisiejszych. szfindel napisał: > Za Stalina wyrywali i do dzis wielu z nich jest nie rozliczona. > > Znam faceta, ktory przesiedzial 8 lat na budowie jako pracownik fizyczny. Facet > jest doktorem nauk scislych. Przesiedzial 8 lat na budowie bo nie podpisal > lojalki i byl szefem Solidarnosci w swoim zakladzie. W dziesiejszych czasach za obecność w związku zawodowym wylatuje się z pracy z wilczym biletem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Idiota czy nawiedzony? 12.10.07, 19:09 paranormalny napisał: > Mój ojciec siedział za działalność w nieprawidłowej organizacji i > trochę opowiadał .... No wiesz jeśli działał w czymś w rodzaju WiN czy NSZ, no cóż... We współczesnych USA za samo podejrzenie o terroryzm trafia się na tortury do Guantanamo. Jeśli nie to mojego postu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
brispol Szfindel ty Kaczorze z Vatykanu ! 12.10.07, 09:51 Idz kanalio sie utop a nie drwij z ludzkiej smierci. Mam nadzieje ze wygra w tych wyborach ktos kto rozliczy Kosciol i takich jak ty smieciu !!! Ludzkie zycie nic nie jest dla was warte Pisiorki zawszone !!! Nawt wasz bialy Papa ktory na szczescie juz nie sieje neinawisci wstydzilby sie za takich jak ty capie !! Odpowiedz Link Zgłoś
kryst-yna7 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:04 Jestes bardzo zlym czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:04 Szfindel, Najpierw sie wyśpij, wytrzeźwiej lub odćpaj, a potem dopiero pisz coś na forum. > Ja im wybaczam. Nikt Cię o wybaczenie w tej sprawie nie prosi. > Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. O! To jednak Wałęsa nie jest komunistą... Nie słuchasz Kurskiego. Jakbyś słuchał, to byś wiedział, że komunizm w Polsce skończył się dopiero w 2005 roku. Ale ad rem. Gnojenie ludzi przez władzę jest zjawiskiem uniwersalnym. Tamta władza była absolutna, stąd i gnojenie absolutne. Obecna władza odtwarza niestety ten sam schemat - dąży do władzy absolutnej, a potem gdzieś tam ktoś sobie palnie w łeb albo serce. Życie weterynarza-"komucha" mniej jest warte od życia weterynarza z PiS? Mniej od weterynarza-syna AK-owca? Mniej od weterynarza-AK-owca? Więcej od weterynarza-Żyda? Ile warte jest Twoje życie? > Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. Obecna władza jest dobrotliwa i (na razie) tylko wyrzuca z pracy, z wilczym biletem na 10 lat. > A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, > bo ktos ich chce odsunac, to tragedia. To znaczy, że ten człowiek poza swoją pracą nie widział sensu życia. A co sądzisz o aborcji? Jest bezwzględnie zła? Ale kara śmierci jest dobra? Likwidacja "komunistów" wskazana? > Jego sprawa co se zrobil. Wcale nie. > Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy > w Boga nie wierza, Klisza. W SLD, a tym bardziej w LiD, jest bardzo wielu ludzi od dziecka wierzących. > wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna. To zdanie mógł napisać tylko ateista. Jesteś... zatwardziałym komuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek42 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:13 pewnie jesteś ortodoksyjnym katolikiem, po Twojej miłości do człowieka rozpoznaję szkołę o. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:30 szfindel napisał: > Ja im wybaczam. > Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. > Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. > A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, to > tragedia. > Jego sprawa co se zrobil. > Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga nie > wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna. xxxxxxxxxxxxxx Tobie idioto nawet strzał w ten pusty bunkier nic nie może zrobić ze względu,że pocisk będzie miał trudności ze znalezieniem MÓZGU. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:32 szfindel napisał: > Ja im wybaczam. > Komunisci przez 45 lat gnoili ludzi w kraju. > Wyrywali paznokcie, zamykali w wiezieniu, zabijali. > A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, to > tragedia. > Jego sprawa co se zrobil. > Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga nie > wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX PiS-dzielcu ,piszemy ""sobie"" a nie jak Ty napisałeś==se== Odpowiedz Link Zgłoś
z.czaka Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 10:46 "A teraz jak sobie jeden z drugim w leb strzela, bo ktos ich chce odsunac, to tragedia. Jego sprawa co se zrobil. Ponadto nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo jak wiadomo komuchy w Boga nie wierza, wiec zadna roznica czy se sam strzeli czy umrze smiercia naturalna." Panie szfindel, jestes Pan zwykly skur.wysyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasz33 Re: Sam se strzelil w leb 12.10.07, 11:44 A ty weź "se" młotek i puknij się w ten głupi czerep. Może się ockniesz, bo bredzisz jak w malignie. I nie musisz nikomu wybaczać. Nikt cię o to nie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Komuniści nigoko za niewinność nie gnoili, 12.10.07, 18:59 może przed 1956 rokiem ale to był stalinizm nie komunizm, jeśli już komuś dokopywatli to najwyżej takim faszystowskim sqrwielom jak ty albo ci inkwizytorzy z POPiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus czyżby? gnoili każdego, kto przeciwstawiał się... 12.10.07, 19:46 ...władzy, krytykował ją otwarcie lub z niej drwił. A prawo do krytyki władzy i do robienia sobie z niej jaj, a nawet do ODSUNIĘCIA władzy od władzy (o ile nie używa się przemocy) jest ŚWIĘTE. Każdy ma prawo tak robić i do tego dążyć, natomiast tzw. władza nie ma prawa nic takiemu delikwentowi zrobić. Bo władza należy do narodu, tj. do zbiorowiska JEDNOSTEK, które wynajmuje sobie lokajów - prezydentów, premierów, sekretarzy itp.. Komuchy o tym zapomniały, a teraz stopniowo zapomina o tym PiS. Komunizmu nie było ani przed 1956 ani po 1956, ani w Polsce ani nigdzie indziej na ziemi. I nigdy. Nie o to chodzi czy był komunizm - rzecz w tym że to komuniści byli u władzy. I za Stalina i później. Mordowano polskich bohaterów z czasów wojny, i tych z lewicy i z prawicy. AK-owców, BCh-owców, ludzi z PPS-u, ludzi którzy ryzykowali życie z bronią w ręku, aby pokonać hitleryzm i faszyzm. Potem nie mordowali, ale gnoili - wielkich ludzi, których nazwałeś faszystowskimi sqrwielami. Michnika, Kuronia, Mazowieckiego. Prześladowali ich i zamykali w więzieniach za "Solidarność". Właśnie ich - nie Kaczyńskiego, który jako jedyny z doradców Wałęsny nie był internowany. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: czyżby? gnoili każdego, kto przeciwstawiał si 12.10.07, 20:04 eptesicus napisał: > ...władzy, krytykował ją otwarcie lub z niej drwił. A prawo do > krytyki władzy i do robienia sobie z niej jaj, a nawet do ODSUNIĘCIA > władzy od władzy (o ile nie używa się przemocy) jest ŚWIĘTE. Nie w warunkach wojennych, szczególnie gdy skok na władze szykują kolaborujące z wrogiem, nawet jeśli to "tylko" zimna wojna. > Komunizmu nie było ani przed 1956 ani po 1956, ani w Polsce ani > nigdzie indziej na ziemi. Do ideału możemy tylko zmierzać, nigdy go nie osiągniemy, komunizm był i przyniósł Wschodniej Europie bardzo dużo korzyści, ludziom trochę zamazuje się ten fakt bo w większości nie odróżniają skutków komunizmu od skutków toczącej się zimnej wojny. > I nigdy. Nie o to chodzi czy był komunizm - > rzecz w tym że to komuniści byli u władzy. I za Stalina i później. Za Stalina w ZSRR tysiące komunistów straciło życie. Komuniści i kadra oficerska Armii Czerwonej to było gro ofiar stalinowskiego terroru. Więc nie mów mi o komunistach u władzy za stalinizmu. > Mordowano polskich bohaterów z czasów wojny, i tych z lewicy i z > prawicy. AK-owców, BCh-owców, ludzi z PPS-u, ludzi którzy ryzykowali > życie z bronią w ręku, aby pokonać hitleryzm i faszyzm. Nie mów głupot. To że za stalinizmu więziono niewinnych ludzi, nawet tych o lewicowych czy wręcz komunistycznych przekonaniach, z tym się zgadzam. Ale te 20tys ludzi którzy stracili życie w okresie stalinizmu w Polsce to byli albo terroryści i neonaziści z band jak WiN czy NSZ, albo ich ofiary, niewinne ofiary śmiertelne obciążające ówczesną władzę są stosunkowo niewielkie. > Potem nie > mordowali, ale gnoili - wielkich ludzi, których nazwałeś > faszystowskimi sqrwielami. Michnika, Kuronia, Mazowieckiego. Tylko że oni jakoś nie pałają chęcią zemsty, a dziś ludzie z tego środowiska są razem z post-PZPR z LiDzie. Więc nie powołuj się na nich bo oni raczej rozumują inaczej niż ty. > Prześladowali ich i zamykali w więzieniach za "Solidarność". Właśnie > ich - nie Kaczyńskiego, który jako jedyny z doradców Wałęsny nie był > internowany. Bo Kaczyński robił ze strachu pod siebie i nie był żadnym zagrożeniem. A resztę, gdzie ich interenowano? W luksowych kurortach w górach. A jak wyglądały te internowania? Na przykładzie niejakiego Gwiazdy, UB wpadło o 6 rano a on nie miał zamiaru wstawać, czymś tam jeszcze w milicjantów rzucił, pozwolili jeszcze jemu i żonie coś zjeść i dopiero potem ich zabrano. Wyobraź sobie że dzisiaj ktoś tak odnosi sie do siepaczy władzy, służby "wolnej i niepodległej" rozniosłyby go w pył. Odpowiedz Link Zgłoś
j2342 Władza zawsze ma sie dobrze 12.10.07, 07:21 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że władza w tym kraju ma sie zawsze dobrze i nie odpowiada za swoje czyny. Pozornie mamy demokrację, ale proszę spróbować coś zrobić przedstawicielowi władzy za jego niekompetencję i nieliczenie się z obywatelami. Życzę powodzenia! Ale my, obywatele, sami sobie taki los zgotowaliśmy głosując na tę "polityczną hołotę". Może czas na poważne zmiany? Niestety, przed nami widzę ciemność. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Władza zawsze ma sie dobrze 12.10.07, 07:27 j2342 napisał: > Najgorsze w tym wszystkim jest to, że władza w tym kraju ma sie zawsze dobrze i > nie odpowiada za swoje czyny. Pozornie mamy demokrację, ale proszę spróbować co > ś > zrobić przedstawicielowi władzy za jego niekompetencję i nieliczenie się z > obywatelami. Życzę powodzenia! Ale my, obywatele, sami sobie taki los > zgotowaliśmy głosując na tę "polityczną hołotę". Może czas na poważne zmiany? > Niestety, przed nami widzę ciemność. A co ty chcesz robic przedstawicielowi wladzy za jego niekompetencje? Co pobijesz go? To w zadnym cywilizowanym kraju jest niedozwolone. Masz szanse - idz do wyborow i zrob im cos za te ich niekompetencje. Ale mam nadzieje, ze i tak Twoj glos przepadnie, bo o niekompetencji to mozna mowic gdy rzadzic bedzie PO, banda PO_pulistow, co to tylko do koryta sie pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Większej głupoty niż to co napisał szfindel nie 12.10.07, 07:32 można wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Większej głupoty niż to co napisał szfindel n 12.10.07, 07:45 krzych.korab napisał: > można wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel No a to czemu niby? 12.10.07, 08:07 Bo nazywam rzeczy po imieniu? Posluchaj PO, przeciez to sa matoly a nie specjalisci. Ja tych specjalistow tam nie widze. Chlebowski np w ogle nie wiedzial, ze PKO i Pekao to dwa rozne banki. Sorry, ale takim matolom gospodarki oddac nie wolno! Rozpiernicza wszysrtko jak zwykle i powiedza, ze to tamci napsuli! A jak sie kreci to mowia, ze sie kreci, bo oni wczesniej wszystko popsuli! PO to jest partia najbardziej PO_pulistyczna. To chyba kazdy kto wie co znaczy slowo populizm (wiesz kolego?) rozumie. Te ich gadki o 15% podatku to POPULIZM w najczystszym wydaniu. Naobiecuja naobiecuja a potem nic nie dadza, bo nie ma z czego. A na dodatek jest to populizm skierowny tylko do waskiej czesci spoleczenstwa, tym co juz im tak dobrze. A calej reszcie wciskaja kit, ze im sie rto oplaci. Ze im bedzie lepiej (ilez razy to spoleczenstwo juz slyszalo takie rzeczy?) Albo wez to z cudem gospodarczy, Co to za partia co stawia na cuda. No nie robcie sopbie jaj. To jest zenujace. Cuda to sie zdzarzaja ale w Biblii. Jak dotad to jedyne cuda co nam politycy serwuja to sa w ulotkach przedwyborczych. Zadnych innych nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: No a to czemu niby? 12.10.07, 10:41 szfindel napisał: > Bo nazywam rzeczy po imieniu? Posluchaj PO, przeciez to sa matoly a > nie specjalisci. Ja tych specjalistow tam nie widze. Chlebowski np w > ogle nie wiedzial, ze PKO i Pekao to dwa rozne banki. Sorry, ale > takim matolom gospodarki oddac nie wolno! Rozpiernicza wszysrtko jak > zwykle i powiedza, ze to tamci napsuli! A jak sie kreci to mowia, ze > sie kreci, bo oni wczesniej wszystko popsuli! PO to jest partia > najbardziej PO_pulistyczna. To chyba kazdy kto wie co znaczy slowo > populizm (wiesz kolego?) rozumie. Te ich gadki o 15% podatku to > POPULIZM w najczystszym wydaniu. Naobiecuja naobiecuja a potem nic > nie dadza, bo nie ma z czego. A na dodatek jest to populizm > skierowny tylko do waskiej czesci spoleczenstwa, tym co juz im tak > dobrze. A calej reszcie wciskaja kit, ze im sie rto oplaci. Ze im > bedzie lepiej (ilez razy to spoleczenstwo juz slyszalo takie > rzeczy?) Albo wez to z cudem gospodarczy, Co to za partia co stawia > na cuda. No nie robcie sopbie jaj. To jest zenujace. Cuda to sie > zdzarzaja ale w Biblii. Jak dotad to jedyne cuda co nam politycy > serwuja to sa w ulotkach przedwyborczych. Zadnych innych nie > widzialem. xxxxxxxxxxxxxxx IMBECYL to też jest nazwanie idioty takiego jak Ty po imieniu. Koniec dyskusji z homo erektus,na miano homo sapiens nawet nie zasługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson PO przypominają Leppera z okresu przed 12.10.07, 19:20 "upgrade" jaki mu zafundował mu Tymochowicz. Wystarczy posłuchać ich spotów, w jednym zdaniu mówią o obniżeniu podatków i podwyższeniu płac lekarzy i nauczcycieli. Mają gdzieś prawo pracy i płace minimalne a chcą ściągać ludzi z Irlandii i UK, którzy głownie z tego powodu tam uciekli. Populizm o takim samym natężeniu do "dawny" Lepper tylko nastawiony w innym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Teraz władza zawłaszcza Państwo. 12.10.07, 07:42 Trzeba się sprzeciwić na wyborach. PiS musi odejść.! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Władza zawsze ma sie dobrze 12.10.07, 07:41 j2342 napisał: > Najgorsze w tym wszystkim jest to, że władza w tym kraju ma sie zawsze dobrze i > nie odpowiada za swoje czyny. Pozornie mamy demokrację, ale proszę spróbować co > ś > zrobić przedstawicielowi władzy za jego niekompetencję i nieliczenie się z > obywatelami. Życzę powodzenia! Ale my, obywatele, sami sobie taki los > zgotowaliśmy głosując na tę "polityczną hołotę". Może czas na poważne zmiany? > Niestety, przed nami widzę ciemność. Nie chcemy władzy PiSu.! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Re:j2342 12.10.07, 16:40 To jest bardzo uniwersalne stwierdzenie,ale działające w obie strony.Dla właściwej oceny są jednak potrzebne argumenty.Tych jest więcej na niekorzyść układów,które wyrosły pod opiekuńczymi skrzydłami ezydentów Lecha Wałęsy "Bolka" i Aleksandra Kwaśniewskiego "Oszusta".Wrocław też nie był od tego wolny.Vide listy TWSO z norwidowskimi mottami. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Paranoja PiS prowadzi do śmierci. 12.10.07, 07:39 Sprzeciwiamy sie totalitaryzmowi PiS.! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Paranoja PiS prowadzi do śmierci. 12.10.07, 08:21 wrojoz napisał: > Sprzeciwiamy sie totalitaryzmowi PiS.!<Wrojoz jestes ozdobą tego szacownego forum!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Świnia z pzpr i sld, sam bym mu sznur podał 12.10.07, 07:41 Tylko ostatnie bydlęta i karierowicze zapisywali się do pzpr wię to żadna strata Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bezprawie i Niesprawiedliwość. 12.10.07, 07:44 Takie mamy rządy, to takie nieprawe czyny. Głosujemy przeciw PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wasserman, Kryże , Jasiński ......... 12.10.07, 08:13 jan_sobczak1 napisał: > Tylko ostatnie bydlęta i karierowicze zapisywali się do pzpr wię to żadna strat > a Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Świnie z PIS, sam bym mu sznur podał 12.10.07, 08:17 Tylko ostatnie bydlęta i karierowicze zapisuja sie i glosuja na pis. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Możesz sobie bełkotać faszystowski dupku, 12.10.07, 19:22 ale postęp cywilizacyjny jaki Polska przeżyła przez 45 lat PRLu raczej dobrze świadczy o ludziach ówczesnej partii władzy. Podobnie jak okres po 1989 roku gdzie dobre rządy były tylko wtedy gdy rządzili postkomuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Blida & weterynarz = Filipinski wirus 12.10.07, 07:50 nareszcie doczekalismy sie ! zastosowano tajna bron biologiczna FILIPINSKI WIRUS !!! komuch zarazony filipinskim wirusem strzela sobie w leb niestety niektore czerwone swinie wykazuja niesamowita odpornosc trwaja prace nad kolejna mutacja wirusa jest nadzieja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Re: Blida & weterynarz = Filipinski wirus 12.10.07, 08:00 ty o90 Ciebie już całkiem poje......o Zmień lekarza bo ten do którego chodzisz cię oszukuje Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Blida & weterynarz = Filipinski wirus 12.10.07, 08:05 uwazaj na filipinski wirus ! komuchy popelniaja seppuku dowody nie klamia komuniscie nie moga zniesc logiczneh sprzecznosci swojej chorej ideologii zwarcie na stykach pif paf i jednego komucha mniej mam nadzieje ze to bedzie epidemia globalna Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Kiedy filipinski wirus dosiegnie mordercow i 12.10.07, 08:21 zbrodniazy z pis??? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 bredzisz lewaku 12.10.07, 15:35 podaj fakty a nie lewacki belkot kogo zabil PiS ? czyli kto kogo konkretnie, kiedy i jak Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: bredzisz lewaku 12.10.07, 15:48 o90 napisał: > podaj fakty a nie lewacki belkot ze wscieklymi i agresywnymi prawakami nie dyskutuje, nie ten poziom Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Haslo PiS-u - nienawidzimy wszystkich co sie z 12.10.07, 08:04 nami nie zgadzaja i napewno sa komuchami. Widac jakis cymbal z PO tez tak mysli. W tym kraju nigdy nie bedzie lepiej jak sie nie odpartyjni stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson PO to niestety zbieranina. 12.10.07, 19:25 Są ludzie akceptowalni jak Gronkiewicz-Waltz, czy ten od przemysłu alkocholowego (wyleciało mi z głowy nazwisku), powinni oni pójść śladem Olechowskiego, albo od drugiej strony zrobić porządek z faszyzującym skrzydłem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Oto panstwo tzwane solidarne 12.10.07, 08:08 gdzie PO i PiS walczy z 'komuchami', szczuje uczciwych obywateli, doprowadza do samobojstwa albo jak sie nie da to sami morduja. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 08:10 ale masz prostacki sposob myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 08:12 cerambyx napisał: > ale masz prostacki sposob myslenia... I to wszystko? Taka z wami gadka. Zawsze to samo, jak czlowiek poda wam argumenty to wy inwektywy I to ma byc inteligencja? No nie robcie sobie zartow Panowie. Inteligencja Gazetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 08:16 sa takie zasady, ze czlowiek z jakimis zasadami z pewnymi ludzmi nie dyskutuje, napisalem to co napisalem, bo myslalem ze sie zastanowisz nad tym co wypisujesz, w tym i nad tymi 'argumentami' - masz jeszcze szanse, ale nie wiem czy nie jestes zbyt ograniczony zeby zrozumiec o co mi chodzi i bez wskazania paluszkiem sie nie zorientujesz... ale to juz nie ja jestem od nauki innych i niczego nie bede wskazywal. Odpowiedz Link Zgłoś
szfindel Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 08:22 cerambyx napisał: > sa takie zasady, ze czlowiek z jakimis zasadami z pewnymi ludzmi nie dyskutuje, > napisalem to co napisalem, bo myslalem ze sie zastanowisz nad tym co wypisujesz > , > w tym i nad tymi 'argumentami' - masz jeszcze szanse, ale nie wiem czy nie > jestes zbyt ograniczony zeby zrozumiec o co mi chodzi i bez wskazania paluszkie > m > sie nie zorientujesz... ale to juz nie ja jestem od nauki innych i niczego nie > bede wskazywal. Czyli dalej zero dyskusji Coz, dosc typowe... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 08:23 szfindel napisał: > Czyli dalej zero dyskusji napisalem wyzej czemu, jezeli jeszcze nie udalo sie mojego postu ze zrozumieniem przeczytac to proPOnuje jeszcze raz :)))) > Coz, dosc typowe... typowa POze PiSowskich propagandystow przyjmujesz, duzo placa? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus ale o so chodzi ? Komucha zwolnic nie mozna ? 12.10.07, 12:03 Chlopak ma racje komuch pracodawca jeszcze gorszy bywal ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: ale o so chodzi ? Komucha zwolnic nie mozna 12.10.07, 16:35 aplus napisał: > Chlopak ma racje komuch pracodawca jeszcze gorszy bywal ..... I co w związku z tym? Komuch bywał zły to my też będziemy źli? Odpowiedz Link Zgłoś
akami Z kretynem 12.10.07, 10:04 się nie dyskutuje. Najpierw ściągnie do swojego poziomu a potem popkona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarus Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 10:20 Miękki? Miękkim dydkiem byłeś robiony co najwyżej szwindel. I stąd teraz braki w uzwojeniu Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas ja ci odpowiem 12.10.07, 11:39 Skoro wojewodzki weterynarz jednego dnia daje nagrode, a potem odwoluje to juz samo to wskazuje na naciski polityczne. Z reszta sam sie potem tlumaczyl, ze chcial go "zdjac ze swiecznika" Przyklad idzie z gory. Sposob w jaki panowie z PIS zalatwiaja sprawy w rzadzie i parlamencie rekami niedouczonych karierowiczo staje sie norma polityczna, ktora schodzi na samorzady. Promuje sie postawe, ze cel uswieca srodki, ze aby "odkomuszyc" i rozliczyc ostatnie dekady trzeba dzialac na granicy prawa albo nawet poza nim. Otoz nie zgadzam sie z tym kategorycznie jako obywatel demokratycznego panstwa, ktore istnieje w demokratycznych strukturach. I dlatego nie chce PIS poniewaz to nie ich program mnie odstrasza, a metody jakie zaprezentowali w ostatnich kilku latach. Klimaty jakie wprowadzili na salony byly dotychczas domena partii kanapowych. Nie wierze w oczyszczenie kraju rekami politykow, bo to nigdy nigdzie nie wyszlo i jest tylko sloganem. Spoleczenstwo oczyszcza sie samo poprzez prace u podstaw a nie przez palenie czarownic. Ludzie sie starzeja, szukaja swojego miejsca na swiecie, w wiekszosci zaluja swoich win, szukaja spokoju. Takie grzebanie w przeszlosci z ponad 18 lat to po prostu paranoja i przykrywka wlasnej niekompetencji. Z reszta spoleczenstwo powoli juz nie kupuje starego podzialu na czerwonych i czarnych. Stad PIS zaczal szukac sobie wspolczesnych czarownic. Oni sa oblakani a tacy lecza sie dlugo. Obietnica konca tych poszukiwan jest jak wizja wiatraka, ktory kiedys stanie sie smokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 13:00 a jak idioto można dyskutować z totalnym debilem o podwójnej moralności??? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Z PiSdzielstwem się gada, PiSdzielstwo leje 12.10.07, 19:02 się po mordzie! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 09:57 Tyyyy,facet,masz bliżej do Tworek niż do głowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 08:13 Coś za łzawa historyjka jak na polskie realia a niebawem wyjdzie szydło z wora.Komuch nie strzela ot tak sobie w łeb,komuch gdy go złapią za rękę na złodziejstwie najpierw krzyczy że to nie jego ręka.Chyba już nie miał innego wyjścia(np. Blida) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 kolej na nastepnych - czekamy z niecierpliwoscia 12.10.07, 08:13 kolej na nastepnych komuchow tylko niech sie raczej dusza spalinami albo zakopuja w ziemi zywcem bo moga byc problemy z zaopatrzeniem w amunicje a moze jakas popisowa zbioroweczka na sylwestra ? no towarzysze ! nie krepowac sie o dwudziestej czwartej zbiorowe PIF PAF !!! coz to bylby za piekny Nowy Rok Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: kolej na nastepnych - czekamy z niecierpliwos 12.10.07, 08:20 o90 napisał: > kolej na nastepnych komuchow Nastepni beda Klamczynscy i ich holota :))) > tylko niech sie raczej dusza spalinami albo zakopuja w ziemi zywcem > bo moga byc problemy z zaopatrzeniem w amunicje dobrze by bylo i niech przed smiercia ktos im powyrywa paznokcie, tak jak mieli to w zwyczaju ich rodzice za prlu robic opozycjonistom > a moze jakas popisowa zbioroweczka na sylwestra ? dobry pomysl poPISowe samobojstwo, to jest to :) > no towarzysze ! nie krepowac sie towarzysz stalin juz czeka na was dzieci czerwonej rewolucji, do dziela PiSowczyki > coz to bylby za piekny Nowy Rok fakt Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nie zapominaj gdzie żyjemy faszystowski śmierdziel 12.10.07, 19:26 Z jednej strony socjalistyczna Europa, z drugiej Rosja też nie trawiąca polaczkowatych prawoskrętów, jak sobie sami nie poradzimy z faszystowskim łajnem dostaniemy wsparcie. ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: Nie zapominaj gdzie żyjemy faszystowski śmier 13.10.07, 00:06 Po przeczytaniu 2 twoich postow nie wiem o czym bełkoczesz. Poza tym powinienieś zaglądać częściej do słownika ortograficznego. No i zmienić forum np. na Onet Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nieumiejętność zrozumienia treści tekstu 13.10.07, 00:24 led47 napisał: > Po przeczytaniu 2 twoich postow nie wiem o czym bełkoczesz. Twoje zapóźnienie zwie się chyba analfabetyzmem wtórnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 08:15 bereciara napisała: > swoim paranoja udzielana glupim slugusom doprowadziliscie do nastepnej smierci > to wam nie wybaczymy bydlaki.<Możesz tym"im" co najwyżej cmoknąć Odpowiedz Link Zgłoś
vegas5 jak wam nie wstyd 12.10.07, 08:39 pisac takie glupoty... zaszczuli czlowieka... powinni poniesc surowa kare ...pewnie na jego miejsce chcieli wsadzic swojego kumplusia ....mam nadzieje ze pis nie wygra i dobiora sie im do tylka...a wyborcy odwdzieczcie sie im przy nastepnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 08:27 To już druga ofiara zaszczucia po Blidzie.PiS ma krew na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 08:34 al48 napisała: > To już druga ofiara zaszczucia po Blidzie.PiS ma krew na rękach. dodaj do tego jeszcze tysiace ludzi, ktorzy zmarli bo nie doczekali sie przeszczepu, czy operacji po nagonce i zaszczuciu lekarzy przez ministra zero Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A to katolicka Polska wlasnie.... 12.10.07, 08:39 gdzie wszyscy sie "miluja" i powazaja. A gdyby nie Unia to mysle, ze bylaby tutaj "druga Jugoslawia". Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 17:44 W swojej głupocie nie zauważyłaś, że to PO ma krew na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
wva1 Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 08:55 Jeszcze jedna tragedia spowodowana ziejącymi jadem nienwisci PIS- iorami. Za wszelka cenę odsuńmy PIS od władzy, niech najpierw oczyszczą się z takich aktywistów przypominających jako żywo aktywistów komunistycznych z lat 50 - 60 tych. Szwindel, ty jesteś zwykłą moralną nicością. Nie wpuszczajcie takich typów na forum. Jak nie wiesz co to znaczy być wywalonym z pracy niesłusznie po 58 latach to życzę Ci tego w przyszłości. Precz z takimi typami. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ci politycy to pewnie katolicy. 12.10.07, 08:58 Jak jeden mąż - ot, zabili w imię mmilośierdzia bożego i takich tam. Głosujcie na POPIS - nie będziecie mieli weterynarzy w okolicy... l>>> Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 Czy już PiS wypisał sobie na ulotkach jako wielkie 12.10.07, 09:06 osiągnięcie zaszczucie "komucha"? Jeszcze nie? Szkoda! Tym bardziej że byłoby to jedyne prawdziwe "osiągnięcie". Reszta to "Bajki z mchu i paproci". Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 09:25 szfindelku, poczytaj trochę książek to będziesz wiedział, kto był w PZPR (napomnę, że ja nie, co by uprzedzić twój ewentualny prostacki atak)śmierć tego człowieka znamionuje to, że pisdzielce chcą każdego zgnoić. Ciekawe jest także to, że to pisdzielec złożył doniesienie (donos, czyli kapował do prokuratury). 21 X bardzo ważny dzień mamy wybór albo normalność, albo pisdzielstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 09:37 To sa skutki rzadow nawiedzonych post-solidaruchow.Teraz brakuje tylko,zeby wybory wygral PiS a zacznie sie emigracja polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 09:52 Powiatowy Lekarz Weterynarii to stanowisko apolityczne, niezależne od władz samorządowych - tak przynajmniej powinno być z zasady - ludzie zastanówcie się o czym wy piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.pa Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 10:01 Według niektórych forumowiczów kazdy kto był w pzpr był gnidą i karierowiczem,wiec zatem kim jest pewien minister w rządzie Pana Kaczyńskiego,czy też gnidą i karierowiczem czy w tym przypadku stosujemy jednak inne krytria oceny moralnej? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Idąc ich tropem "rozumowania" 12.10.07, 19:28 powinniśmy postulować wybicie całego pisiactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 10:07 I czym się różni PO od PiS-u ? Niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek42 Władza zła nad grobem weterynarza 12.10.07, 10:10 Ludzie w IV RP doprowadzani są do tragicznych czynów. Pewnie teraz zostanie okrzyknięty za szaleńca. Nie można wprowadzać w kraju systemu prześladowania obywateli. Podsłuchy, dręczenie, nękanie, stosowanie przez aparat państwowy może doprowadzić do samobójstwa. Nie zgadzam się na takie metody stosowane wobec obywateli w Polsce. Polską obecnie rządzi klika PIS-u. Opanowali wszystko, mają dyspozycyjnych prokuratorów, sędziów, dziennikarzy. W Polsce narasta atmosfera strachu, podejrzliwości i donosów. Ludzie o zaszczuci nie radzą sobie w tym świecie agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 To sie nazywa..Ziobrowszczyzna ! 12.10.07, 10:28 tak działa IV RP...szczucie,pomawianie... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 To sie nazywa..Ziobrowszczyzna !..Szkoła IV RP 12.10.07, 10:52 Ziobro jest prekursorem tego łajdactwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Sądy a PiS 12.10.07, 11:16 jurek42 napisał: > Polską obecnie rządzi klika PIS-u. Opanowali wszystko, mają > dyspozycyjnych prokuratorów, sędziów, dziennikarzy. Prawie się zgadzam. Jednak pragnę zauważyć, że (na szczęście) Sądów to ONI jeszcze nie "odzyskali". Szereg wyroków jak uchylenie represji wobec Kaczmarka, Kornatowskiego, skrócenie odsiadki (zgodne z regułami gry przy dobrym sprawowaniu) Rywinowi czy Długoszowi - wszystko to wskazuje na nieuleganie presji (pier.dolonego)PiS-u. Nie mówiąc już o sędziach Trybunału Konstytucyjnego, głównego, jeszcze niepokonanego wroga (pier.dolonego)PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Ile karier zostalo zniszczonych przez komucho 12.10.07, 10:48 To czym w takim razie różnią sie komuchy od wyznawców jedynie słusznej wiary ? Z tego co piszesz -niczym.Tak samo gnoją i niszcza ludzi,którzy maja odwage pytac,dlaczego władza podjęła jakąś decyzje.Choć to obraza dla świń ,zgadzam sie z takim okresleniem przez ciebie obecnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Polityka przesączyła się przez życie na wskroś... 12.10.07, 10:50 aż niskie emocje wzięły życie w swoje niezgrabne ręce. współczuję rodzinie zmarłego i rodzinom frywolnych polityków... Odpowiedz Link Zgłoś