rs_gazeta_forum 12.10.07, 09:07 Pana Karola Sabatha znałem tylko z treści Jego artykułów i listów na forach, ale odczuwam to odejście jako osobistą krzywdę. Niech wolno mi będzie wystawić choć symboliczną świeczkę. [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonobo44 Re: Karol Sabath 12.10.07, 10:03 "Odszedł po tajemniczej chorobie w wieku, kiedy wszystkiego można jeszcze dokonać. Żegnaj, Karolu." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,4569394.html przedwcześnie odszedł rzadkiej u nas w nauce przedsiębiorczości człowiek, oddany swojej dziedzinie wiedzy i nią zafascynowany, wielki popularyzator nauki nie obawiający się wypowiadania w powszechnych mediach (także na tym forum - spróbujmy odnaleźć jego wypowiedzi), człowiek zapowiadający się na luminarza nauki polskiej nie przestanę go podziwiać Odpowiedz Link Zgłoś
heathen777 Karol Sabath 12.10.07, 11:02 Jestem w szoku. Nie wiedziałem nic o jego chorobie. Znałem tylko jego wspaniałe artykuły ze "Świata Nauki" i ewolucja.org Dziwna pustka i dziwne uczucie to, kiedy uświadomić sobie myśl, że ktoś, kto tak jasno potrafił opisywać piękny świat przyrody, nagle nie wykrzesa z siebie już ani słowa. Ale jak zwykle - żywi martwią się umarłymi, którym to już nawet nie może być obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
al.fondo Karol Sabath 12.10.07, 13:06 Mądrzy ludzie nie powinni umierać tak młodo. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Karol Sabath 12.10.07, 17:25 Znałem Go z artykułów w Wiedzy i Życiu i GW i z forów internetowych, gdzie był wspaniałym dyskutantem, błyskotliwym i zawsze kulturalnym niezależnie od manier adwersarzy. Jestem zaskoczony i przygnębiony Jego śmiercią. Chętnie poznałbym Pana Karola osobiście. Straszna szkoda. Mam nadzieję, że jego dorobek popularyzacyjny nie pójdzie na marne. Ktoś powinien zebrać najlepsze artykuły Karola Sabatha i wydać je w postaci zbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Karol Sabath 13.10.07, 12:48 Nie wiedziałem że był taki młody. Wczoraj z nudów przeglądałem jadąc autobusem papierowe wydanie GW i odkryłem klepsydrę. Naprawdę szkoda człowieka. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus odszedł wielki wojownik nauki i pogromca oszołomów 13.10.07, 12:38 ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
prawy_czlek Miałem przyjemność kiedyś spotkać się z tym panem 13.10.07, 21:43 ...w Muzeum Ewolucji w W-wie. Co tu dużo gadać... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
jcieslar A ja nawet troche poklocic w Muzeum Ewolucji 14.10.07, 19:34 To co robil mialo duzy wplyw na moje podejscie do nauki i jej miejsca w spoleczenstwie. Zawsze myslalem o nim jak o polskim Dawkinsie - mysle, ze wypada mi tak powiedziec. Jezeli mial jakis bliskich - pokoj im. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz To wielka strata 13.10.07, 23:11 Straszne, czemu tak wartościowy człowiek odszedł tak młodo :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
bez44 Karol Sabath 15.10.07, 10:45 Studiowałam z nim całe pięć lat. Był wspaniałym, mądrym człowiekiem, który zawsze pomagał. Zamknięty w sobie, ale zawsze można było na Niego liczyć, gdy było coś trudnego i "dziwnego". Nieraz ratował w czasie egzaminów - do dzisiaj pamietam, jak wyszedł z egzaminu z fizjologii zwierząt i powiedział, że był pytany o "ambiwalencję mózgu". Do dzisiaj widzę nasz popłoch na twarzach. Będzie Go brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Karol Sabath 17.10.07, 16:18 Wielka szkoda. Pamiętam, jak rzeczowo odpowiadał na pytania na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw1980 Re: Karol Sabath 17.10.07, 16:23 symbolicznie[*] --- O BLOGACH politycznych: czytelnicy-profesjonalnych-blogow.profeo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś