Dodaj do ulubionych

RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon...

22.10.07, 15:16
Ziobro to polityk już legendarny, wielka przyszłość, wielki talent
polityczny i dobry kontakt z przeciętnym wyborcą, bez puszenia się a
la Zoll, Cwiakalski czy inny "wybitny" znawca prawa, któremu
praktyka z teorią nijak nie może się zgodzić.

Na marginesie, jakimś ponurym paradoksem jest że przegrał właśnie p.
Gowin, jeden z ludzi którzy mogą uratować Platformę przed dryfem w
stronę postkomunistów z LiD.
Obserwuj wątek
    • janul1 Ubekistan zdezorientowany uczciwy wygrał 22.10.07, 15:17
      w Krakowie
      • fraglesi67 Ziobro poczarował? 22.10.07, 15:19
        Coś mi tu śmierdzi
        • janul1 Re: Ziobro oczarował 22.10.07, 15:21
          jest na to rada - woda i mydło
          • 4krzych1 czy to nie Prokom aby obsługuje te wybory ??? 22.10.07, 15:42
            • marcowroc Cóż,pogratulować kultury politycznej krakowiakom;) 22.10.07, 15:48
              Niezły skansen tam mają...
              • tarura Jutro się okaże, że to PIS wygrało wszędzie 22.10.07, 15:54
                a sondaże exit poll były sfałszowane przez układ

i budujemy od razu XV RP
                kto by się tam jakąś IV-tą zajmował
                • adela_30 Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 16:16
                  Jako Warszawianka często przedrzeźniam się ze znajomymi z Krakowa, którzy mówią
                  że Ojczyzna i Kultura to słowa niedostępne dla Warszawiaków. Dzisiaj się z Wami
                  zgadzam. U Was jest rozsądek i poziom, u Was jest Ojczyzna i mądrość. Dzięki
                  Kraków! :)
                  • raf.99 Re: Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 16:35
                    Krakowianie glosowali na Wyspach, w Niemczech, Francji i gdzie
                    indziej za granica. Stad takie baty dostal Kaczynski w Warszawie.

PISuar dostal glosy tych co zawsze, ludzi biednych, starszych i
                    odmozdzonych przez dwa lata propagandy.
                    • dr_diesel A to nie tam dziadek głosy fałszował??? 22.10.07, 16:38
                      • powiedz_to_koniowi Zobaczcie co znalazłem ;) 22.10.07, 17:18
                        Zobaczcie co znalazłem w laurce WPROST o Ziobrze "Człowiek Roku 2006": HA HA:

"Zbigniew Ziobro jest skuteczny m.in. dlatego, że stworzył zespół zaufanych współpracowników. Janusza Kaczmarka, prokuratora krajowego i zastępcę prokuratora generalnego, nazywa się wręcz "cieniem Ziobry", a kiedy trzeba - "ustami ministra". To on nadzoruje najważniejsze postępowania prokuratorskie w Polsce. W 2001 r. pełnił funkcję zastępcy prokuratora generalnego, którym był wówczas Lech Kaczyński. Z kolei wiceminister Andrzej Kryże jest nazywany "jednoosobowym think tankiem" Zbigniewa Ziobry. Pracował z nim nad nowelizacją kodeksu karnego przewidującą zaostrzenie kar za najpoważniejsze przestępstwa. Jako sędzia zasłynął w połowie lat 90., wydając wyrok w sprawie przywódcy "Pruszkowa", a także prowadząc głośną sprawę FOZZ"
                        • raven40p Re: Zobaczcie co znalazłem ;) 22.10.07, 17:49
                          poszukaj cos moze na temat twojego idola, tuska. znajdziesz na pewno
                          wiecej. tak na marginesie, moze sie zdarzyc, ze bedziemy musieli
                          zaczac sie wszyscy uczyc niemieckiego, jako drugiego urzedowego
                          jezyka w polsce. kto wie, kto wie ;)
                          • akkj Re: Zobaczcie co znalazłem ;) 22.10.07, 18:02
                            raven40p napisał:

> poszukaj cos moze na temat twojego idola, tuska. znajdziesz na
                            pewno
                            > wiecej. tak na marginesie, moze sie zdarzyc, ze bedziemy musieli
                            > zaczac sie wszyscy uczyc niemieckiego, jako drugiego urzedowego
                            > jezyka w polsce. kto wie, kto wie ;)

A tam gdzie kible myjesz półgłówku i fekalia wywozisz po jakiemu
                            mówią? Pewnie zresztą i tak niewiele z tego rozumiesz. W końcu
                            siedzisz tam dopiero ze dwadzieścia lat...
                            • gruby.grzesio A byłaby większa przewaga gdyby nie PPP 22.10.07, 20:27
                              A byłaby większa przewaga gdyby nie Polska Partia Pracy która dała na pierwsze
                              miejsce Stanisława Ziobrę - górnika. Ten pan uzyskał prawie 8 tys. głosów!

Kpina...
                          • powiedz_to_koniowi Re: Zobaczcie co znalazłem ;) 22.10.07, 21:06
                            1. Coś się tak spienił, ravenie?
                            Przecież to z oficjalnej i opłaconej lojalki Wprostu!
                            Przecież tego nie wymyśliłem!

2. Dlaczego niemiecki miałby się stać urzędowym językiem?
                            Nie wystarczy ci polski? Ja bym raczej był przeciwko ;)
                    • raf.99 Ziobro przed Trybunal Stanu 22.10.07, 16:41
                      A Ziobro za czas jakis stanie przed Trybunalem Stanu za swoje zabawy
                      organami panstwa. Chce wtedy widziec mine tego niedouczonego
                      aplikanta.
                      • eddd73 Re: Ziobro przed Trybunal Stanu 22.10.07, 17:19
                        Dwie przyczyny takiego stanu rzeczy:
                        1. Zdecydowana większość wyborców PiSu głosowała właśnie na Ziobrę, a nie na
                        innych kandydatów.
                        2. Zdecydowanie mniejsza część wyborców PO głosowała na Gowina, wybierając
                        innych kandydatów PO.
                        Co to za zwycięstwo PiSu? Raczej pyrrusowe.

Wystarczy czytać cały artykuł ze zrozumieniem. Ach te PiSowskie elity
                        intelektualne...
                        • elephant_tusk Pan Ziobro jednak wygrał 23.10.07, 08:58
                          Masz rację - w tym sensie, że w sumie w Krakowie wygrała Platforma i
                          jej zwycięstwo jest dosyć wyraźne.

Ale i nie masz racji - i nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi.

Pojedynek panów Ziobry i Gowina otrąbiono jako jeden z najbardziej
                          prestiżowych w Polsce. Wygrał jednak pan Ziobro, chociaż
                          w "Wieczorze wyborczym" pokazano rezultat nie tylko odwrotny, ale
                          przewaga pana Gowina miała być dosyć duża. Komentarz był wtedy
                          jednoznaczny: duzy sukces pana Gowina i PO.

Jeżeli pojedynek ten miał byc taki prestiżowy, zwolennicy PO mogli
                          glosować w większej liczbie na pana Gowina. Nie uczynili tego
                          jednak, zapewne nie tylko dlatego, że cenią bardziej innych
                          kandydatów Platformy, ale także dlatego, że jest on dla wielu z nich
                          zbyt mało antypisowski.

Zwycięstwo pana Ziobry nie jest zbyt duże, a pan Gowin dostał i tak
                          imponującą liczbę głosów. Ale jest.

Osobną kwestią jest rozbieżność między wynikami sondażowymi i
                          rzeczywistymi wynikami wyborów, nie tylko w przypadku pojedynku
                          panów Gowina i Ziobry. Wybory odbywały się w warunkach dużego
                          terroru moralnego i towarzyskiego wywieranego przez część elit
                          skupionych wokół Platformy i wzmacnianego przez dużą część jej mniej
                          wpływowych zwolenników. Cała atmosfera, a być może także zachowanie
                          ankieterów, nie sprzyjały swobodnej wypowiedzi. Nic dziwnego, że
                          wyborcy bali się przyznać do swoich rzeczywistych preferencji.

Odbiciem tego terroru jest także ton dyskusji na niniejszym forum.
                      • raven40p Re: Ziobro przed Trybunal Stanu 22.10.07, 17:50
                        twoja wypowiedz swiadczy, ze sam powinienes sie troche poduczyc,
                        kolego. o jego mine sie nie martw. tacy jak ty do piet mu nie
                        dorastaja.
                  • polakniepisuar Re: Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 16:37
                    Kraków wstyd, może by tak wyjaśnić "sprawy" finansowe brata ministra Z.??? no i
                    parę innych spraw w Polsce, przesuwanych z prokuratury do prokuratury...
                  • xswedc Re: Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 16:40
                    Twoi znajomi mają rację, a tobie pomylił się Kraków z Nową Hutą.
                  • lilu71 Re: Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 17:12
                    Jeśli o poziomie, kulturze i rozsądku ma świadczyć jeden wybór w jednych
                    wyborach to nie wiem komu tu brakuje rozsądku. Nie jestem ani z Warszawy ani z
                    Krakowa. Jednak dla mnie trzeba czegoś więcej niż jeden głos oddany na Ziobro by
                    uznać iż człowiek jest patriotą.
                  • chodowiec_kreveteck Tragedii nie ma, ale wstyd na cala Polske 22.10.07, 17:16
                    Chociaz wzielo sie to z tego, ze medialnie nosny Zerro sciagnal na
                    siebie wszystkie glosy zwolennikow PiS
                  • m_16 Re: Gratulacie dla ministra Ziobro i Krakowa :) 22.10.07, 20:59
                    Pięknie proszę nie imputować nam poparcia dla pisofaszystów. W
                    okręgu krakowskim wygrała zdecydowanie platforma (łącznie posłowie
                    Platformy dostali więcej głosów niż pisuary), zaś w samym mieście
                    (okręg krakowski to także okolice) zdecydowanie wygrał Gowin stąd
                    taki wynik pierwszych sondaży. Krakowianie w większości pie.. PiS.
                    I w tym sensie faktycznie jest u nas rozsądek i poziom, Ojczyzna i
                    mądrość. I żeby było jasne, fakt że użyłem słowa "pie..ć" nie
                    świadczy o braku tego poziomu, przynajmniej dopóki standardy
                    wyznaczają wciąż ludzie pokroju marszałka Dorna ("bura suka"). Ale w
                    nowej kadencji spróbuję być bardziej spokojnijszy, tym bardziej, że
                    w sejmie mniej będzie tych faszystowskich pajaców.
              • poszeklu W Krakowie Platforma Oszustow przegrala!!! 22.10.07, 16:01
                • tarura Ale JM Rokita w Krakowie nie przegrał !! 22.10.07, 16:03

• ja.ca Re: W Krakowie Platforma Oszustow przegrala!!! 22.10.07, 16:05
                  Człowieku popuść mochera!!!
                • stawonog poszeklu, zaplujesz monitor :)) ucz sie czytac 22.10.07, 16:14
                  chlopcze :)
                • dybko2 Re: W Krakowie Platforma Oszustow przegrala!!! 22.10.07, 19:10
                  Bidulka poszeklu wylazł żeby powiedzieć kilku milionom że są
                  oszustami.Brawo mordeczko ty moja brawo.Ty jesteś prawy sprwiedliwy
                  iiii.
        • kroliklesny Re: Ziobro poczarował? 22.10.07, 15:22
          fraglesi67 napisał:

> Coś mi tu śmierdzi
          Dyktafon nieumyty? Czy sam ziober nie naprany?
        • babcia.klozetova Re: Ziobro poczarował? 22.10.07, 15:23
          fraglesi67 napisał:

> Coś mi tu śmierdzi

Mi też. Ale ziobrze to nie pomoże - i tak stanie przed komisją i prokuratorem.
          Zza kratek będzie wspominał zwycięstwo nad Gowinem :-P
          • tarura Niech Ziobro już od razu będzie tym prezydentem RP 22.10.07, 16:00
            bez niepotrzebnych wieloletnich machlojek

po co ma się chłopczyna nawysilać
      • hagaw2 Re: Ubekistan zdezorientowany uczciwy wygrał 22.10.07, 15:40
        kleju się nawąchałeś i piszesz te brednie. Dwa zera już zostaną tylko kloaką a
        nie perfumerią
      • k0len Re: Ubekistan zdezorientowany uczciwy wygrał 22.10.07, 16:33
        janul1 napisał:

> w Krakowie

Wygral i gratulacje dla niego, a takze gratulacje dla wszystkich
        ktorzy glosowali. Nie uwazam go za uczciwego i sam glosowalem
        inaczej, ale w odroznieniu od czesci elektoratu PiS nie pluje na
        kazdego kto mysli inaczej. Pan Ziobro tez moze cos zrobic dla
        Polski, pod warunkiem ze przestanie zyc tak popularna w PiS
        nienawiscia i agresja do wszystkiego co nie-PiSowskie. Cyz
        ktorys/ktoras z was, wyborcow PiS jest w stanie pogratulowac Tuskowi
        i rzyczyc mu udanych rzadow??
        • sniegbielszy Re: Ubekistan zdezorientowany uczciwy wygrał 22.10.07, 16:46
          k0len napisał:

> janul1 napisał:
          >
          > > w Krakowie

Tuskowi i rzyczyc mu udanych rzadow??>

Ha!Ha! Wszyscy mu rzyczymy!!!!:))))))
      • polakniepisuar Re: Ubekistan zdezorientowany uczciwy wygrał 22.10.07, 16:34
        he, he, dobry dowcip, a prawa ręka Ziobry sędzia Kryże??? to Polska prawdziwa?
        katolicka? i patriotyczna? Jak skazywał w latach 70. opozycję (między innymi
        "UBeckiego" Komorowskiego), w latach 80 oskarżał w stanie wojennym... itd.
        Nawrócił się? he, he - czy po prostu stale dyspozycyjny i nie stawia trudnych pytań.
        pozdrawiam i sugeruję dobrego psychiatrę
        • powiedz_to_koniowi Kryże był sędzią w sprawie FOZZu 22.10.07, 17:17
          To ta sprawa, w której wątek finansowania PC przez FOZZ został całkowicie zignorowany. Może to właśnie tak można zostać wiceministrem sprawiedliwości rozliczeniowego PISu pomimo fatalnego życiorysu...?

Zobaczcie też co znalazłem w laurce WPROST o Ziobrze "Człowiek Roku 2006": HA HA:
          "Zbigniew Ziobro jest skuteczny m.in. dlatego, że stworzył zespół zaufanych współpracowników. Janusza Kaczmarka, prokuratora krajowego i zastępcę prokuratora generalnego, nazywa się wręcz "cieniem Ziobry", a kiedy trzeba - "ustami ministra". To on nadzoruje najważniejsze postępowania prokuratorskie w Polsce. W 2001 r. pełnił funkcję zastępcy prokuratora generalnego, którym był wówczas Lech Kaczyński. Z kolei wiceminister Andrzej Kryże jest nazywany "jednoosobowym think tankiem" Zbigniewa Ziobry. Pracował z nim nad nowelizacją kodeksu karnego przewidującą zaostrzenie kar za najpoważniejsze przestępstwa. Jako sędzia zasłynął w połowie lat 90., wydając wyrok w sprawie przywódcy "Pruszkowa", a także prowadząc głośną sprawę FOZZ"
    • zlotysmok RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon... 22.10.07, 15:17
      urządzają prima aprilis przed terminem?
    • kroliklesny RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon... 22.10.07, 15:17
      To juz labedzi zaspiew kaczorow a ziobro odejdzie do wora!
    • kontonaspam RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon... 22.10.07, 15:19
      Trudno
    • loppe RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon.. 22.10.07, 15:19
      bałagan cholera, rano Gowin pokonywał:))
      • chloe30 Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:20
        Rano Gowin wygrywał przewaga 50 tysięcy głosów wg sondazy - jakim
        cudem sondaże sie tak pomyliły???
        Cuda nad urną i witaj Białorusi.
        • babcia.klozetova Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:24
          chloe30 napisała:

> Rano Gowin wygrywał przewaga 50 tysięcy głosów wg sondazy - jakim
          > cudem sondaże sie tak pomyliły???
          > Cuda nad urną i witaj Białorusi.

Ważne, kto głosy liczy!
          • chloe30 Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:25
            babcia.klozetova napisała:

> chloe30 napisała:
            >
            > > > Ważne, kto głosy liczy!
            >
            >
            No i juz wiemy dlaczego nie chcieli obserwatorów OBWE.
            • wyksztalciuch.jeden Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:44
              A co robili przez ten czas - do 22:55? Dowieźli kilka kartonów czystych kart do
              głosowania i zakreślali "właściwe" krzyżyki. Nadmiar kart z urny zniszczyli,
              żeby frekwencja nie wyszła ponad 100% i tyle. Skoro w Warszawie można to czemu w
              Krakowie nie?
              • babcia.klozetova Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:49
                wyksztalciuch.jeden napisał:

> A co robili przez ten czas - do 22:55? Dowieźli kilka kartonów czystych kart do
                > głosowania i zakreślali "właściwe" krzyżyki. Nadmiar kart z urny zniszczyli,
                > żeby frekwencja nie wyszła ponad 100% i tyle. Skoro w Warszawie można to czemu
                > w
                > Krakowie nie?

To znaczy, że teraz trzeba komisje rozliczyć w skali całego kraju z kart do
                głosowania: suma zużytych + pozostałe czyste musi być równa liczbie wyprodukowanych!

No u mnie w klozecie jak jest remanent, to sracztaśma co do decymetra się zgadza!!!
    • korsarz1981 Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 15:20
      jedyne duże miasto w tym kraju gdzie pis uzyskał dobry wynik.. wstydźcie się
      krakusy!
      • pies_na_prawizne Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 15:23
        dziwne ze wczoraj Gowin mial 20 000 glosow wiecej a dzic o 4000
        mniej, ma sie wrazenie ze cienie PiSdowa sa dlugie i nie oddadza
        wladzy tak latwo, jak z glosami z zagranicy, moga uniewaznic bo
        jeszcze ambasady nie nadeslaly, a co dziwniejsze ze z USA juz doszly
        a z Unii jeszcze nie, to tez cien Zioberkiewicza.........
        • honecker32 Dotarly wyniki z pominietych komisji 22.10.07, 15:35
          Wczoraj statystyki obejmowaly moze centrum, a dzis przyszla Nowa
          Huta ? (strzelam nie zanm dokladnie preferencji).
          Obok mne jeszcze rano MN miala 3 glosy teraz juz 1, po prostu
          dotarly wyniki z pozostalych obwodow.
          ps szkoda ze Zero wygralo
        • taxal USA glosowali w sobote i maja o jeden dzien wiecej 22.10.07, 15:52
          czasu do policzenia glosow, maja wiecej punktow wyborczych i ludzi
          do przeliczania. ( a mniej glosujacych)
        • viornisko Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 21:17
          Jak to sie stalo ze wsiawka tak duzo dala glosow dla her Tuske? Rece ukladu sa
          dlugi i liczne, bufetowa i przyszly pozala sie Boze premier beda mieli komu
          splacac dlug!
        • brutus36 Re: Kraków - zagłębie głupoty 23.10.07, 00:27
          pies_na_prawizne napisał:

> dziwne ze wczoraj Gowin mial 20 000 glosow wiecej

Nic tu nie ma "dziwnego". Wczoraj nie było wyników, lecz jedynie
          sondaże wyników. Kapujesz różnicę? Dzisiaj mamy wyniki. Wot i wsjo.
      • 2444grzesio Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 15:31
        Jestem Krakusem z urodzenia. I naprawdę pierwszy raz od 42 lat jak
        żyję jest mi strasznie wstyd za tych którzy głosowali na Ziobro w
        Krakowie. I cały czas mam nadzieję, że to jakaś koszmarna pomyłka.
        Grzesi.O.
        • anvill Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 15:50
          Jestem krakusem z urodzenia niestety na wygnaniu w Warszawie miałem
          niestety pecha być kolega pana ministra zero ze studiów - i cóz
          trudno mi patrzeć w oczy kolegom z warszawy - taka kompromitacja
          mojego Krakowa, ech...
      • e-maxim Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 19:14
        Wstydzimy się. Blamaż jak jasna cholera :/
      • m_16 Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 21:03
        korsarz1981 napisał:

> jedyne duże miasto w tym kraju gdzie pis uzyskał dobry wynik..
        wstydźcie się
        > krakusy!

Jako Krakus, z urodzenia przepraszam za to:)))
        Ale znam dwie okoliczności łagodzące
        1. W okręgu, póki co wygrała Platforma.
        2. W samym mieście zwyciężył Gowin (to zdaje się okolice przeważyły).
      • swigull Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 21:07
        Kraków chyba na zawsze pozostanie świetnym miejscem... .do weekendowego zalania
        pały!
      • viornisko Re: Kraków - zagłębie głupoty 22.10.07, 21:14
        Tak, a ja myslalem ze warszawa - miasto szybkiej kasy i brudnych rak,
        niekoniecznie w wyniku pojscia do sracza.
    • babcia.klozetova Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:21
      junkier napisał:

> Ziobro to polityk już legendarny

Tak, tak. O jego podsłuchach już krążą legendy. Nawet kolegów na studiach już
      podsłuchiwał i nagrywał, a proces i tak przegrał! :-P

> wielka przyszłość

przed Trybunałem Stanu??

> Na marginesie, jakimś ponurym paradoksem jest że przegrał właśnie p.
      > Gowin, jeden z ludzi którzy mogą uratować Platformę przed dryfem w
      > stronę postkomunistów z LiD.

A może to jakiś cud nad urną??

Przy okazji: krakowianie nie popisali się, jeśli to prawda ze zwycięstwem ziobry
      na Gowinem.

UWAGA!! Wszyscy krakowianie od dzisiaj mają u mnie (w klozecie) 20% ZWYŻKI za
      wynik pojedynku Gowin-ziobro!!!
    • czyzyk331 Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:22
      Cud przy urnie? Czy czasami nie było tam dywersanta który przy
      listach z poparciem dla Gowina stawiał dodatkowe krzyżyki!
      PiS nie pogodziło się z przegraną!
    • yggdrassill Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:23
      chyba mu doliczyli glosy tego drugiego Ziobry z bodajze PPP ;)
      • antypisiorek kraków to ciemnogród, tfu... 22.10.07, 15:25
        niegdy tego miasteczka nie lubiłem...
    • alleksia Nie pozwolimy zbojkotowac wyborów 22.10.07, 15:23
      Niech mi to ktoś wyjasni jak mozliw jest nagly tak wielki zwrot???
      Czegos tutaj nie pojmuje,
      "Głosowanie za granicą będzie uniewaznione?"
      "Sensacyjny zwrot w Krakowie"
      A w PiSie i Samoobronie juz wczoraj jeszcze przed zakonczeniem ciszy
      wyborczej mowiono o uniewaznieniu wyborów!!!
      Dlaczego?
      Bo ponad 55% obywateli oddalo swoj glos? Bo odezwalismy sie MY
      przeciwnicy kaczego swiata!!!
      NIe pozwolimy zbojkotować wyborów!
      • orzeszek_solony Re: Nie pozwolimy zbojkotowac wyborów 22.10.07, 15:30
        Właśnie. Gdyby róznica w sonadżach wynosiła 2-3%, to rozumiem. Ale
        10%????? Za parę godzin może nastąpić kolejny "wielki zwrot" i okaże
        się, że to PIS wygrał te wybory...
        jestem z Krakowa i wstyd mi:/
      • raven40p Re: Nie pozwolimy zbojkotowac wyborów 22.10.07, 17:58
        wez przestan bredzic, nikt nawet najdurniejsi w szeregach pisu
        (samoobrony nawet za durnych nie uwazam) nie sa w stanie
        zakwestionowac prawie 10%-owej przewagi po. na pewno bylo wiele
        nieregularnosci w czasie wyborow, i tak tez bedzie w przyszlosci.
        kultury politycznej trzeba sie uczyc przez wiele lat.
        ale jezeli takie nieregularnosci byly trzeba je wyjasnic, zeby nie
        bylo niedomowien, jak w przypadku kwasniewskiego przed laty.
        dotyczy to zachowanie wszystkich partii.
    • nessie-jp RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon.. 22.10.07, 15:24
      Oj ten Kraków, zawsze wstydu narobi... :( Nie dość, że ponad połowa krakowiaków
      nie raczyła zagłosować, to jeszcze pozostali zawierzyli swoje duszyczki
      fanatycznemu min. Zero... :/
      • alleksia Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:30
        To nie spor Krakow kontra X!!!
        Trudno uwierzyć w tak wielka pomylke sondazową!!! Szyte grubymi
        nićmi.
        Wypowiadam zdecydowany sprzeciw wobec Żiobrowskich metod
        totalitarnych!!! Czuje oddech Białorusi na plecach....
    • opt RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon... 22.10.07, 15:24
      Trochę czasu i takich sensacyjnych zwrotów może być więcej.Tam 71-
      letni staruszek z komisji coś dopisze,gdzieś ktoś nieumyślnie coś
      żle podliczy,gdzieś na czas nie dowiezie się wyników .....PiS-
      dzielcy,zresztą i podobnie jak Po-pisdzielcy do wszystkiego są
      zdolni dla przejęcia lub utrzymania władzy,przecież to ten sam
      nurt.Oni pozwolą sobie na to co nawet komunasobie nie pozwalała
      np.w 1989 roku.
      • czyzyk331 Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:27
        Wielki Brat K. nie odpuści, będzie kąsał..
        Zbigniew Ziobro jako prokurator generalny zdemoralizował
        prokuraturę. Wcześniej też ją demoralizowano, ale nigdy na taką
        skalę. (...) Ziobro z tych wszystkich patologii chętnie korzystał i
        je pogłębił.
    • walkdesign RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon.. 22.10.07, 15:24
      junkier, tacy PiSowscy klakierzy jak ty powinni się już chyba zastanowić nad
      zmianą frontu, bo nie zanosi się na to, żeby ta twoja legenda i wielki talent
      polityczny miała jakąkolwiek przyszłość poza granicami IV RP
      • junkier Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:31
        Zasadami sie nie handluje. A Ziobro znajdzie sie na politycznym
        topie z powrotem szybciej niz sadzisz.
        • babcia.klozetova Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:52
          junkier napisał:

> Zasadami sie nie handluje. A Ziobro znajdzie sie na politycznym
          > topie z powrotem szybciej niz sadzisz.

Tak jest! Na topie listy do postawienia przed komisją śledczą!!! :-P
        • ulisse Grypsera sobie o tym przypomni 22.10.07, 15:53
          przy wyborze "celowego". Osobiscie wroze mu karierecw..a.
          • babcia.klozetova Re: Grypsera sobie o tym przypomni 22.10.07, 15:55
            No tak, ładny on taki :-x
      • janko.b Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:58
        Nie dyskutuj z fantykiem, jest to bezcelowe, go gość z
        cyklu "przegrałem wybory bo nas zaatakowali ci zli" i gdziś ma że to
        większość.

Jak ktoś twierdzi że Ziobro to dobry prawnik to zna się tak samo na
        prawie jak na pewne zwierze na gwiazdach, podejrzewam że poziom
        pojmowania innych "przemiotów" jest podobny.

Pamiętajmy że teraz IV RP jest w granicach mieszkań jej "twóRCOÓW"
        (małe "twó" - celowe) czyli lepiej niech z tamtąd nie cychodzi.

A cała akcja faktycznie "śmierdzi".

• jaguar666 Co on znowu narobił? 22.10.07, 15:26
      Co polska Paris Hilton zrobiła, aby jednak wygrać w Krakowie? Czy może kłamali
      ankieterom, bo bali się przyznać, że głosowali na tego ****?

(w miejsce gwiazdek należałoby wstawić kilkanaście epitetów, które idealnie
      charakteryzują Zioberię, ale nie będę się zniżał do jego poziomu i je przemilczę)
      • czyzyk331 Ziobro z listy PPP oddał głosy dla Zbynia.. 22.10.07, 15:29
        Ziobro z listy PPP otrzymał sporo głosów i one ostateczne zostały
        dopisane do naszego Zbynia!
    • simon77.pl juz PiSiory manipuluja !!!!!!!! 22.10.07, 15:27
      zaraz sie dowiemy ze Platforma nie weszla do Sejmu ;) co za
      kretacze !!!!
      • pies_na_prawizne za 2 godziny podadza ze wygrala LPR swinie 22.10.07, 15:29

• pio41 Obciach nad obciachy... 22.10.07, 15:29
      Ale, miejmy nadziej, zero i tak stanie przed Trybunalem Stanu za naduzywanie
      wladzy.
    • teapot RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pokon.. 22.10.07, 15:36
      Pierwszy raz w życiu wstydzę się, że jestem z Krakowa :(
    • orzeszek_solony Re: RMF: Sensacyjny zwrot w Krakowie - Ziobro pok 22.10.07, 15:37
      junkier napisał:

> Ziobro to polityk już legendarny, wielka przyszłość, wielki talent
      > polityczny i dobry kontakt z przeciętnym wyborcą, bez puszenia się
      a
      > la Zoll, Cwiakalski czy inny "wybitny" znawca prawa, któremu
      > praktyka z teorią nijak nie może się zgodzić.
      >

Że "legendarny", mogę się zgodzić - tylko że są dobre i złe legendy.
      Ziobro to oszołom i niedouczony prawnik z przerostem ambicji, o
      innych zaburzeniach osobowości nie wspominając.
    • qwer10 HAXXX! 22.10.07, 15:38
      NO WAI! FUCKING HAXX0RZ!!!!1
    • pgig Wstyd 22.10.07, 15:40
      mieszakm w tym ciemnogrodzie, tfu
      • czyzyk331 Krakusy wybrali ulubieńca Jana Marii.. 22.10.07, 15:44
        Krakusy wybrali do Sejmu RP. ulubieńca J.M. Rokity-szefa
        krakowskiego oddziału IPN Ryszarda Terleckiego
        A my dziwimy się, że Zbynio dostał tyle głosów!
        Widać, że dymy z kominów Nowej Huty zrobiły swoje...
        • babcia.klozetova Re: Krakusy wybrali ulubieńca Jana Marii.. 22.10.07, 15:58
          czyzyk331 napisał:

> Krakusy wybrali do Sejmu RP. ulubieńca J.M. Rokity-szefa
          > krakowskiego oddziału IPN Ryszarda Terleckiego
          > A my dziwimy się, że Zbynio dostał tyle głosów!
          > Widać, że dymy z kominów Nowej Huty zrobiły swoje...

Nie puszczę dzieci na studia do Krakowa!! Na Górnym Śląsku było lepiej: PiS 28%,
          PO 53% - tam też są uczelnie, ale jak widać inteligencja na Śląsku nie wygłupia się!
      • r.maszkowski Re: Wstyd 22.10.07, 15:58
        Też myślę, że to wielki wstyd dla Krakowa.
      • raven40p Re: Wstyd 22.10.07, 17:59
        mieszkasz rzeczywiscie w ciemnogrodzie, ale wlasnego umyslu.
    • rom48 Czyzby P R Z E K R E T ?? 22.10.07, 15:42

• krewiblizna BRAVO ZIOBRO - Kraków pokazał klasę 22.10.07, 15:46
      Krok po kroku zetrzemy tych POstkomuchów!! Pierwsze trzeb będzie
      zlikwodować to antypolskie GW-no.
      • nautilus.pompilius Re: Bravo zi0br0 - Kraków pokazał klasę 22.10.07, 15:49
        Na razie to sobie możesz zasmarkany nos zetrzeć, głupolu.
        • krewiblizna Re: Bravo zi0br0 - Kraków pokazał klasę 22.10.07, 15:58
          Nie szczekaj piesku michnika. Smarkać to możesz mamusi w rękaw
          gnojku. Lepiej zdaj maturę a nie PISz głupot frajerze.
          • iedsupo PiSdactwo ma traumę :))) 22.10.07, 16:22
            Wypowiedzi czcicieli kaczej kliki znamionują ciężką traumę. Dostali
            w doopę aż się zakurzyło i teraz szukają sposobu na odreagowanie. To
            nawet lepiej, że wchodzą na forum i tutaj wylewają swoje szambo, niż
            mieliby śmietniki podpalać i szcz.. na klatkach schodowych.
      • czyzyk331 Re: BRAVO Ziobro- Kraków pokazał klasę 22.10.07, 15:51
        Widać, że bez słowa na g.., d.., c... itd. nic już się nie wyciśnie
        z kaczysty!!
        Powodzenia! Widać, że krakusy nie czytają "Faktów i mitów", nie
        mówiąc o "Trybunie" czy "GW"!!! Wielka szkoda!
        • krewiblizna Re: BRAVO Ziobro- Kraków pokazał klasę 22.10.07, 16:00
          Człowieku wąchałeś coś? Przecież podajesz trzy największe szmaty
          jakie wychodzą w tym kraju. Strach się bać co komuna zrobiła z
          mózgami znacznej części tego narodu.
          • marcowroc Re: BRAVO Ziobro- Kraków pokazał klasę 22.10.07, 17:02
            na wiekszą częśc mi nie wyglądasz, ale rzeczywiście strach. ;)
    • taxal Dziekuje Panie Ziobro!!! 22.10.07, 15:47
      Dziekuje za poswiecenie i trud, widzimy to i doceniamy.
      • babcia.klozetova Re: Dziekuje Panie Ziobro!!! 22.10.07, 15:50
        taxal napisał:

> Dziekuje za poswiecenie i trud, widzimy to i doceniamy.

Tak jest: temu "panu" (ziobrze) już dziękujemy!
      • czyzyk331 Re: Dziekuje Panie Ziobro!!! 22.10.07, 15:56
        Poczytałem dzieło "Idziemy naprzód z nadzieją", Kraków 2003,
        napisane przez nuncjusza apostolskiego. Na stronie 10 znajdujemy
        słowa: każda <dziewica> konsekrowana - przez osobę biskupa
        diecezjalnego - jest zaślubiona z konkretną diecezją i jej
        służy "przede wszystkim modlitwą i świadectwem". Dziewice są więc
        ikoną Kościoła-Oblubienicy, który w przyszłym życiu w pełni wyrazi
        swą miłość do Chrystusa.
        Trudno, żeby tak pochlebiane nie miały widzeń i nie słyszały głosów.
        Nic dziwnego, że wybrały pełnego cnót Zbynia Ziobro!
    • taxal To pierwszy cud ! 22.10.07, 15:49
      Tusk obiecal cuda :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka