adam02138 31.10.07, 18:08 Ani na jedno pytanie nie odpowiedziala konkretnie. Moze na tym polega jej geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolek1967 Katarzyna Hall ministrem edukacji? 31.10.07, 21:51 Panie Tusk Bóg pana opuscił ? Co to dobry ,czerwony dyrektor,, nie wolno powielać błędów które robił PiS .Ma Pan takie braki kadrowe ? nie ma już lepszej kandydatury ? A jakie sukcesy ma p.Hall ? kilka lat na ciepłej dobrze płatnej posadzie ! Jak Pańskie premierostwo i kierowanie krajem ma wyglądać tak jak to czynią Panscy koledzy z PO w Gdańsku to ja bardzo dziękuje ! Liczyłem na coś więcej ! aby żyło się lepiej !? - tylko komu ? Genialna kobieta w swym lenistwie i braku profesjonalizmu ,buta tej pani sięga zenitu . Na nasze szczęscie jako wyborcy możemy to zmienić . Panie Tusk sukcesów życze z takimi ministrami ! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 no, z tym szalem do marynarki i 01.11.07, 11:42 XIX-wiecznymi książeczkami w tle prezentuje się bardzo nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anbd Nareszcie minister z prawdziwego zdarzenia!!! 01.11.07, 15:02 Nareszcie ktoś rozsądny na to stanowisko, nie profesorek, nie fundamentalista tylko praktyk, nauczycielka, założycielka szkół, wieloletnia działaczka oświatowa, która będzie się wsłuchiwała w głos nauczycieli i sopwje koncepcje z nimi szeroko konsultowała. Nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_sawicki To jakiś koszmar! 01.11.07, 15:15 Galareta. Przyklepanie stanu rzeczy. Religia w szkole, mundurki, debilne programy. Wszystko po staremu. Bo społeczeństwo zaakceptowało. Kto co akceptował? Było jakieś referemdum. Gdzie tu obywatelskość. Gdzie postawienie na indywidualność. Gdzie promocja kreatywności. Ratunku! Ratunku! Synku mój biedny, przepraszam Cię, że wróciliśmy do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Jak na matematyka to ona liczyć nie umie i logiki 02.11.07, 17:32 za grosz w jej wypowiedzi nie ma!!! > Jestem gorącym zwolennikiem upowszechnienia edukacji przedszkolnej, bo to bardzo dobrze wpłynie na wyrównanie szans edukacyjnych dzieci wiejskich i miejskich. Dlatego objęcie obowiązkową edukacją młodszych dzieci jest mądre. Ale nie wolno tego zrobić mechanicznie.< >podwyżki dla nauczycieli - Z perspektywy pracy w samorządzie muszę powiedzieć, że subwencji nigdy nie wystarcza. Dokładamy ok., 40-50 proc. Na razie jednak, bez rozmowy z PO i rozeznania w budżecie nie mogę złożyć żadnych obietnic i nie umiem powiedzieć jaka będzie możliwość i wizja istotnych zmian w finansowaniu edukacji.< Upowszechnienie edukacji przedszkolnej wymaga kasy i dodatkowych pomieszczeń oraz nauczycieli!Jak na razie tej kasy pani Hall nie widzi nawet dla nauczycieli już pracujących.W szkolach klasy są przepelnione, szkoly slabo wyposażone a nauczyciele na glodowych placach.Jaki jest sens wpychania przedszkolaków do takiej byle jakiej szkoly.Może lepiej najpierw(!) poprawić warunki w szkole już istniejącej do znośnych, a dopiero potem ją rozszerzać i wydlużać!!! Odpowiedz Link Zgłoś