1zorro 27.11.07, 07:42 niech to bedzie i przestroga dla PO i PSL jakby chcieli pojsc droga PIS..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pklimas Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywate.. 27.11.07, 09:14 Punkt widzenie GW jest znany wszystkim lecz niekoniecznie musi byc on jedynym slusznym. To co stało sie w polskiej polityce mozna tez nazwac inaczej: "Ogromna medialna akcja zmanipulowała społeczenstwo do tego stopnia ze odsuneli od władzy ludzi pod ktorymi rzadami Polska rozwijała sie jak nigdy dotad". Ile przykładów zna historia by naród zmieniał władze w okresie prosperity? Wmowiono ludziom ze 50% wzrost pozwolen na budowe czy spadek bezrobocia jest mniej istotny od wprowadzenia mundurkow do szkól i dlatego trzeba odsunac od władzy PiS Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywa 27.11.07, 09:48 Stwierdzenie, że nie ma przywódców, autorytetów i indywidualności nie jest odkrywcze ani nie jest wynikiem działania "Deus ex machina" Jest konsekwencją systemu, w którym awansowało się posłusznych i lojalnych (tzn. "wiernych ale miernych") a tępiło się każdą inicjatywę i myśl odstępującą od "jedynie słusznej idei" i kwestionującą koncepcję i decyzję poleceń "ustawionych i zaufanych" autokratów. <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes Re: Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywa 27.11.07, 09:54 pklimas napisał: > Punkt widzenie GW jest znany wszystkim lecz niekoniecznie musi byc > on jedynym slusznym. To co stało sie w polskiej polityce mozna tez > nazwac inaczej: "Ogromna medialna akcja zmanipulowała społeczenstwo > do tego stopnia ze odsuneli od władzy ludzi pod ktorymi rzadami > Polska rozwijała sie jak nigdy dotad". > Ile przykładów zna historia by naród zmieniał władze w okresie > prosperity? > Wmowiono ludziom ze 50% wzrost pozwolen na budowe czy spadek > bezrobocia jest mniej istotny od wprowadzenia mundurkow do szkól i > dlatego trzeba odsunac od władzy PiS Dziękujemy PiS za wydanie większej ilości pozwoleń, Dziękujemy! Dziękujemy PiS za spadek bezrobocia. Dziękujemy Przepraszamy za nie wybranie jedynego słusznego wyboru. Przepraszamy! To musiał być żydomasoński spisek! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywate.. 27.11.07, 11:08 Polskie społeczeństwo ?-przecież to tłuki ,co codziennie słychać , widać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
danpolbroker Re: Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywa 27.11.07, 12:23 I to święta prawda, nawet jeśli prokaczkowski moderator zresetuje moj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywate.. 27.11.07, 12:38 W Polsce nie ma społeczeństwa obywatelskiego. To, że wygrała PO nie zmienia faktu 5mln.głosów oddanych dla PiS. Jedna grupa to odsunąc oszołomów a druga to ja wam pokażę. Jedynie LiD mówił o dyskusji i budowaniu społeczeństwa tolerancji, jaki wynik uzyskał LiD to chyba pamiętacie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro ....Durne spoleczenstwo....? 27.11.07, 12:54 generalizowanie, ze cale polskie spoleczenstwo to tepaki i ciemnogrod mja sie z prawda, panowie przedmowcy! Na pewno daleko Polakom jeszcze do takich krajow w Europie o utrwalonej demokracji ale ni wolno zapominac, ze taka prawdziwa demokracje w Polsce mamy dopiero kilkanascie lat! A postaw obywatelskich tez nie mozna nauczyc sie " w try miga"...A o latach zaborow i trzech roznych pozaborczych spoleczenstwach tez nie nalezy zapominac. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Raczej ...odrodzily sie upiory PRL i SB ! 27.11.07, 13:05 Samorzady to najwieksze zaglebie korupcji i ukladow w III RP.Naturalne zaplecze PO i PSL. A,,spoleczenstow obywatelskie'' to tylko ..zblakane PO-wce :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Raczej ...odrodzily sie upiory PRL i SB ! 27.11.07, 17:49 no tak, lepszy durny motloch z Führerem kaczorem na czele.... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pan Mazowiecki nie wie o czym mowi ??? 27.11.07, 14:11 Deklaracja przejścia od państwa strachu i podejrzliwości do państwa zaufania to nie jest tak mało - ocenił premier Mazowiecki. - Ale mieliśmy dwa, kiedy rządzono za pomocą poczucia zagrożenia i służb specjalnych. O czym ten Pan Mazowiecki mowi ? Jakiego zagrożenia? jakiego strachu? Ja się tam nie bałem ani nie czyłem zagrożony. Czyżby Pan Mazowiecki bronił aferzystów , złodzieji , kombinatorów , łapówkarzy itp ? Bo tylko oni mieli rzeczywiście powody do strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
shogun Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywate.. 27.11.07, 15:32 Jakie spoleczenstwo?? Jak Obywatelskie?? Czy frekwencje ponizej 60% uprawnionych przy tak masowej akcji mediow jak ostatnio mozna nazwac demokracja, wladza wiekszosci lub spoleczenstwem obywatelskim. Swiadomosc polityczna ludzi wyksztalcona przez pokazywanie w mediach dwoch partii (lub scislej dwoch skompromitowanych liderow) juz pomine, bo wiekszosc ledwo zna nazwe partii na ktora glosuje (sprawdzone). Zawsze kiedy ide do wyborow czuje sie raczej jak oligarcha, bo wiem ze glosujac, glosuje nie tylko za siebie ale i za jakiegos uposledzonego losia, ktoremu nie przyjdzie na mysl, ze juz nie jest chlopem panszczyznianym i moze miec wplyw na to jak sie nami rzadzi. Nie ruszam juz przykrego dla wszystkich tematu wycofywania sie z obietnic wyborczych przez PO (smiech w twarz wyborcom PO). Dla dokladnosci PiS robil to samo. Gdybysmy mieli spoleczenstwo obywatelskie, spoleczenstwo obroniloby sie przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 w Polsce obudziło się społeczeństwo UBeckie 27.11.07, 16:26 Remuszko: "Przed rozpoczeciem pracy w Gazecie Wyborczej wrecz oburzalem sie, gdy ktos w mojej przytomnosci wyrazil sie krytycznie o Zydach. Jeden rok spedzony w tej redakcji byl lekcja co sie zowie, swiety moglby utracic wiare". Odpowiedz Link Zgłoś
ms1949 Panie M. proszę zamilknąć! 28.11.07, 17:26 Jakim prawem pan Mazowiecki i jemu podobni wypowiadają się na temat demokracji. Demokracja proszę panów, to liczenie się z potrzebami wszystkich. A skoro 5 mln. ludzi uważa inaczej niż Wy - to trzeba ich opluć, odsądzić od czci i wiary, pogardzać??? To jest ta wasza demokracja? Niech pan zamilknie p. M - bo to przez pana grubą kreskę do dziś nie rozliczyliśmy przeszłości!!! To pan jest bezpośrednią prezyczyną obecnego stanu. gdyby nie pana felerne poczucie demokracji, już dawno by przycichły spory na temet teczek itp. zakotłowałoby się na pół roku, ale po tym oczyszczeniu mielibyśmy spokój. A przez pański grzech zaniechania to "gó.." komunistyczne ciągnie się za nami do dziś! Ponadto jako obywatel tego kraju życzę sobie wiedzieć, kto był kanalią, kto zrobił na tym karierę itp. Pytam pana: czy mam do tego prawo??? Jak panu ta "pańska " demokracja podpowiada. A jeżeli mam prawo wiedzieć ( podobnie jak 5 mln. ludzi) - to proszę zamilczeć, bo to pan zagraża demokracji. Nie chce pan, by prawda ujrzała światło dzienne i hamuje pan demokrację. To pan i pana rozmówcy są zagrożeniem demokracji! Może nareszcie dotrze to do tych, którzy tak wycierają sobie gęby tą demokracją, a sami są tego zaprzeczeniem. I jeszcze jedno: panie Mazowiecki: ja się nie boję podsłuchów, teczek, inwigilacji, aresztowań itp!!! A jeżeli to jest konieczne by wykryć patologie - daję całym sercem na to przyzwolenie! Również w stosunku do siebie. Ja sobie nie strzelę w łeb, jak do mnie przyjdą nawet w środku nocy - najwyżej będę miała pewność, że to jakaś pomyłka. A zatem czego się boi pan i pana sekta??? Dlaczego swymi kretyńskimi dyskusjami dezawuujecie dobre działania w kierunki oczyszczenia tego bagna, które zostało po PRL- u? Proszę sobie na to odpowiedzieć i lepiej zamilknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Czy w Polsce obudziło się społeczeństwo obywate.. 02.12.07, 19:06 PRZEŻYLIŚMY NAJAZD I RZĄDY RUSKA PRZEŻYJEMY NAJAZD I RZĄDY TUSKA!!! TUSKOMATOŁKI - GÓWNIAŻERIA POlska ZADECYDOWAŁA O WYNIKU WYBORÓW PARLAMENTARNYCH 21.10.2007r. – CZARNY DZIEŃ W DZIEJACH POLSKI!!! ŻAŁOBA NARODOWA POstkomuna POwróciła!!! – Gó..ażeria studencka głosowała na 2 ręce: 1-szy raz – w miejscu stałego zamieszkania; 2-gi raz – na zaświadczenie z Urzędu Gminy w miejscu czasowego pobytu (w akademiku) – skandal wyborczy!!! Gdzie tu demokratyczne wybory!!! Polecam blogi oraz weź udział w sondach: 1/ CZY WIERZYSZ W CUD GOSPODARCZY (II IRLANDIĘ) D.TUSKA 2/ CZY POPIERASZ BUDOWĘ IV RP 3/ CZY NALEŻY ROZLICZYĆ AFERY KORUPCYJNE III RP 4/ CZY NALEŻY ROZLICZYĆ TAJEMNICZE ZGONY III RP gregory33.mojasonda.pl/?arg1=error&arg2=2403 www.gregory33.bloog.pl www.gregory501.blox.pl www4rzeczpospolita.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś