marych W oświadczeniu majatk. premier wpisał rok ur 2047! 28.11.07, 10:18 i mu to przyjęli! Wszystko do sprawdzenia na stronach Sejmu! Poza tym jest tam pare innych bazgrołów z których nic nie da sie odczytać - szczególnie jesli chodzi o fundację Solidarność i dochody stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Prezydent pyta....... 28.11.07, 10:19 jak czytam powyższe wypowiedzi dochodzę do wniosku,że pan Prezydent sam siebie wybrał Odpowiedz Link Zgłoś
marych Przeczytajcie Leszkowi Art. 146. Konstytucji 28.11.07, 10:20 Art. 146. Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczypospolitej Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia57 Co On robil do tej pory i jak reprezentowal Polske 28.11.07, 10:36 JEZELI DO TEJ PORY NIE ZNAL SWOICH/PREZYDENTA/UPRAWNIEN TO JAK MOGL REPREZENTOWAC NAROD POLSKI???TO HANBA ZADAWAC TAKIE PYTANIE!!! MOGL SIE TEGO DOWIEDZIEC PRZED WYBORAMI NA PREZYDENTA!!TERAZ TO MOZE TYLKO ISC Z WNUKAMI DO KINA I POOGLADAC "O DWOCH TAKICH CO UKRADLI KSIEZYC".PODOBNO KAZDA BAJKA MA MORAL. Odpowiedz Link Zgłoś
2europejczyk Prezydent zapyta TK o uprawnienia swoje i rządu 28.11.07, 10:41 nie dziwie sie, w sytuacji tak zaklamanej antyprezydenckiej propagandy medialnej jest to krok jaknajbardziej uzasadniony. Dosc lekcewazenia Glowy Panstwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( obojetne, ktokolwiek to by nie byl) Znak,ze wszelkie wartosci narodowe PO juz dawno wyrzucilo na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: ..ja mam takie ogrodnicze..chyba będą pasować 28.11.07, 11:05 Jak masz także motykę to wlnij się nią w głowę , bo coś pieprzysz trzy po trzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
bocian4 przywrócić monarchię! 28.11.07, 11:26 Właściwie wydaje mi się ze dla LK powinno sie przywrócić monarchię! Bo juz sie tak zachowuje. Obraża sie na poddanych, udziela się tylko przez swoich Stańczyków, uważa ze "prawo to ja"... Nie czyta Konstytucji, obraża Trybunał (oczywisći ezwracając się do niego kiedy to jest mu wygodne), obraża notorycznie społeczeństwo. MAm dosć i wstyd mi za Pana! Niech Pan się w końcu otoczy ludźmi z głowa a nie prostymi ludźmi lub kompletnymi koniunkturalistami i opportunistami politycznymi! I neich Pan zacznei mieć szacunek dla innych, bo inaczej nikt Pana nie bedzie szanował. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak przed wyborami.... 28.11.07, 11:44 teraz już wiem dlaczego przed wyborami wódz / wodzowie ?/ , chcieli zmieniać konstytucję ! Ot tak , na wszelki wypadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 samobój prezydenta 28.11.07, 11:56 na miejscu kaczyńskiego nie prowokowałbym opinii. ktoś może sobie przypomnieć przypadki, kiedy nadużył władzy i wręcz złamał prawo: - do władzy doszedł nie w wyniku uczciwych wyborów, tylko dzięki prowokacji z homobombami, czym zapewnił sobie obecność w mediach w dniu ciszy wyborczej; - już w czasie kadencji został uznany winnym łamania praw człowieka przez trybunał w sztrasburgu (nie ma znaczenia, że nie został nazwany z nazwiska); -wbrew konstytucji nie zaprzestał działalności na rzecz swojej partii (konstytucja wymaga, aby prezydent nie był członkiem żadnej partii, ale to oznacza więcej, niż wyrzucić legitymację); - złamał prawo prowadząc kampanię w dniu ciszy wyborczej, wykorzystując święto narodowe; -itp. ---- czeka go na to trybunał stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekopress Pan profesor ,absolwent UW Wydziału Prawa pyta... 28.11.07, 13:29 Ja to się stało(bez obrazy) że "taka niemota" została Prezydentem. Prestiżu, to czołowej uczelni w kraju nie dodaje. Gdyby o coś takiego pytał Pan Leper, jak mnie pamięć nie myli - wicepremier w rządzie Państwa Kaczyńskich, to jeszcze rozumiem! Ale Pan znawca teorii państwa i prawa- Profesor? Przy okazji prezydenckiego pytania do Trybunału Konstytucyjnego bardzo bym prosił, aby tak , przy okazji, zapytał Pan TK ,czy Pan jest jeszcze Prezydentem Wszystkich Polaków, czy -nie. Czy, złamał pan już przysięgę składaną przed Narodem i Bogiem, czy nie. Nie ujmując nic Panu i pańskiemu dworowi z panią Fatygą na czele, to moim marzeniem jest, by Prezydentem została Pani Maria Kaczyńska, wtedy nie musiałby pan Jarosław Kaczyński (w nomenklaturze ludowej zwany "starym kawalerem") (Brat)w zastępstwie Pana, pośredniczyć w wykładni słów użytych przez przyjaciela z Torunia -czarownica i eutanazja, i to zapewne zapożyczonych od przyjaciela przyjaciół z AP, podejrzanego w domniemaniu , że w zamierzchłej przeszłości był agentem gestapo, oni w tym temacie byli dobrzy. A póki co, to jako zwykły obywatel, prosiłbym Pana Prezydenta, aby Pan zaniechał na jakiś czas swoich pielgrzymek do grobu Naszego Papieża Jana II. Edward S Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Już 218 postów... 28.11.07, 14:22 A prezydencki doradca, który coś podobnego doradził jak się wygłupił, tak sie wygłupia... Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Kończ PT Waść - Panie Prezydent... 28.11.07, 18:57 ...oszczędź sromoty,śmieszności,zażenowania. Najprostszym wyjściem byłoby zajrzeć do KOnstytucji,przeczytać i ...zrozumieć l i t e r a l n i e choćby. Niedouki w tej Kancelarii przyprezydentowej czy tylko zwykłe wykształciuchy. Nelly Arnoldową-Rokitę wystarczyłoby zapytać i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Prezydent zapyta TK 29.11.07, 16:03 I zupelnie slusznie! Tusk zaczyna rzadzic sie jak szara ges, a konstytucja nie jest wyrazna w tej sprawie. TK bedzie mial orzech do zgryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś