roll 03.12.07, 15:41 Do gnoju ją wrzucić po warkocze ,może już nie wypłynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyberdemokracja Koalicjanci PiS równie skorumpowani co PiS? 03.12.07, 16:13 kolejny działacz PiS zatrzymany za korupcję. Kolejna afera z PiSu koalicjantem. Pięknych sobie dobrali koalicjantów - swój do swego ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Zycze Beger powaznych obrazen w wypadku samochodow 03.12.07, 17:08 Zycze Beger powaznych obrazen w wypadku samochodowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 S____A____M____0____0____B____R__ __0____N____A 03.12.07, 17:24 Czy to powrót do czasów Cezara? Zwycięscy sądzą pokonanych. Czy w uczciwej walce? Prowokacje pomówienia lipni świadkowie lipne procesy. A gawiedź na forum o IQ imadła popada w zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_oszusta pamiętasz jak dwa lata temu pisałem że za dwa lata 03.12.07, 18:16 zawiśniecie na krawatach Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: S____A____M____0____0____B____R__ __0____N___ 03.12.07, 19:03 Tak ...........powrót. Jaruś sądził razem ze Zbyniem naczelnym prokuratorem, wszystkich i o wszystko. Poczekamy pół roku jak posadzą ich bandę trojga.Zrobimy ustawę! A co ći fachowcy od prawa nawet konstytucje dla własnych potrzeb zmieniali (WARCHOŁY) kaczor nrI prezydent kaczor nrII prezio PIS Zbynio przestępca nr III pachołek na usługi Resztę rozliczą komisje. Panowie posłowie SAMOOBRONY I PISU i inni degeneraci złóżcie paszporty, aby Was po świecie nie trzeba było by szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: S____A____M____0____0____B____R__ __0____N___ 03.12.07, 19:10 Sorry ...........myślałem że ten "NOMOGRAM" z GAZETY znowu coś wyciął. Odpowiedz Link Zgłoś
inozwpl Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 16:07 Nic nie rozumiem. Jeśli kupowała podpisy i dostała się do sejmu dzięki takim machlojkom to oprócz 10 tyś złotych powinna zwrócić całe uposażenie związane z pełnieniem funkcji w sejmie. Przecież i tak jej się to opłaca jeśli tylko 10 tys. zapłaci. To jest jakieś chore! Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 16:16 Zgadzam sie, powinna miec sprawe o wyludzenie, z urzedu sie chyba takie cos sciga. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Czy ktos moze wreszcie wypier.olic te stara kur..? 03.12.07, 16:10 Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Nie! To by byla dla niej nagroda...nie zasluzyla! 03.12.07, 16:34 Nawet popatrzyc i pomarzyc bym jej zabronila. Ona powinna isc do mamra! Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Czy ktos moze wreszcie wypier.olic te stara k 03.12.07, 19:10 A byłbyś to w stanie zrobić bez obrzydzenia ( no i bez gazety)? A zresztą to musiałoby być strasznym poświeceniem Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Czy ktos moze wreszcie wypier.olic te stara k 03.12.07, 21:43 co za chamstwo!!!Tylko nie stara ,tylko nie STARA.....(((((: Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, ale___ 03.12.07, 16:36 Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, i uwazam, ze dobrze by bylo gdyby jej nie bylo w Sejmie. Ale tylko dlatego, ze ktos kogos nie lubi nie oznacza, ze powinien popierac kazde dzialania skierowane przeciwko tej nielubianej osobie, nie tylko szukania na nia hakow, ale naginania prawa aby ja tylko ud.pic, jednym slowem dzialania, ktore nosilyby znamiona przesladowania tej osoby. Stawianie oskarzenie Beger zarzutow "płacenia za podpisy w kampanii wyborczej" wydaje mi sie wlasnie takim naginaniem prawa po to tylko, aby wyeliminowac przeciwnika politycznego. Dlaczego tak uwazam? Dlatego, ze tlumaczenie Beger iz placac 2 a potem 3 zł od podpisu jedynie zwracala koszta paliwa wydaje sie calkiem wiarygodny. Coz to jest 2 czy 3 zlote? To sa grosze, to napewno nie jest wyznacznik wartosci tego podpisu dla poslanki! Co innego gdyby od podpisu placila 500 zlotych czy nawet 100 zlotych, wtedy byloby jasne, ze to bylo "kupowanie podpisow", natomiast 2 - 3 zlote?! Przeciez to rzeczywiscie wyglada na zwrot kosztow paliwa. Ona jakos te koszta musiala wyliczyc wiec policzyla RYCZALTEM od "glowy", co wydaje calkiem sensowne. Zajrzyjcie do Wikipedii pod haslo "ryczalt"... a potem "ryczalt paliwowy"... jednym slowem UPROSZCZONY sposob obliczania kosztow zuzytego paliwa. Czyli, ze stosuje sie UPROSZCZONE metody kalkulacji kosztow zuzytego paliwa... Prokuratura powinna dac sobie spokoj z ta sprawa. Szkoda pieniedzy podatnika, prokuratura niewatpliwie przegra te sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 03.12.07, 17:39 hehe, nastepny od wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 04.12.07, 00:11 Paliwo 3 krotnie podrożało w trakcie rozmowy z tą pożal się boże PISową koalicjantką? Nie pie*rz tutaj o jakiś ryczałtach i uproszczonych kosztach, bo takie branie kosztów z sufitu typu "240 zeta po cichu po kryjomu do łapy za jakieś nieokreślone, niewyliczone i niepokwitowane na piśmie koszty" to zwykła ordynarna ŁAPÓWKA. Czemu Berger g*wno obchodziło skąd się wzięły "kombinowane" podpisy? Czemu podpisy trafiły do pieca? Czemu szmal trafił prosto do łapy bez żadnego pokwitowania? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 04.12.07, 06:23 tu-166 napisała: > Paliwo 3 krotnie podrożało w trakcie rozmowy z tą pożal się boże > PISową koalicjantką? > Nie pie*rz tutaj o jakiś ryczałtach i uproszczonych kosztach, bo > takie branie kosztów z sufitu typu "240 zeta po cichu po kryjomu > do łapy za jakieś nieokreślone, niewyliczone i niepokwitowane na > piśmie koszty" to zwykła ordynarna ŁAPÓWKA. Ja nie bronie tej baby, ale tez uwazam, ze nie mozna robic polowania na czarownice i naginac prawa by zamknac nielubiana osobe / przeciwnika politycnego. Ty jestes strasznie zacietrzewiona, natomiast osadzajac ludzi trzeba podchodzic do sprawy obiektywnie i z dystansem. Byc moze Beger doszla do wnisku, ze nie da sie juz naciagac woluntariuszki na doplacanie do paliwa wiec zaproponowala wierksza rekompensate, bardziej zblizona do rzeczywistych kosztow? O ile sie nie myle te podpisy byly zbierane na wioskach, jasne wiec ze tam moga byc rozne i czasem duze odlegloci miedzy gospodarstwami i wioskami i trudno je przeciez dokladnie wyliczyc, dlatego Beger zastosowala ryczalt typu pi razy oko, przeciez tu chodzi o GROSZOWE sprawy. Nie trafila za pierwszym razem, nie trafila za drugim razem, az w koncu za trzecim razem trafili ja (ukryta kamera, dokladnie tym sposobem ktoy wczesniej zastosowala wobec PiS). > Czemu Berger g*wno obchodziło skąd się wzięły "kombinowane" > podpisy? Czemu podpisy trafiły do pieca? To juz jest inna sprawa, to juz nie jest sprawa rzekomego "kupowania podpisow" tylko balagan w papierach, nie przywiazywanie wagi do sprawdzenia wiarygodnosci tych podpisow, itd, itp. Dlaczego trafily do pieca? Chyba cos na ten temat mowila? Ze spostrzegla sie, ze niektore z tych podpisow chyba byly niewairygodne wirc dla pewnosci odrzycila cala liste? Nie pamietam dokladnie, ale chyba cos takiego mowila. Prokuratura to juz chyba sprawdzala. To wcale nie jest dowod na to ze "kupowala podpisy". > Czemu szmal trafił prosto do łapy bez żadnego pokwitowania? Jak wyzej, to wcale nie dowod na to ze "kupowala podpisy:", to jedynie dowod na to, ze wyplacala rekompensate za paliwo bez pokwitowania. Jesli to jest nielegalne nawet przy tak malych sumach to moze za to beknac, no ale nie za "kupowanie podpisow". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 04.12.07, 06:30 mialo byc: "doszla do wniosku" "wieksza rekompensate" "duze odleglosci" "wiec dla pewnosci odrzucila cala liste" Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 04.12.07, 14:21 "240 zeta po cichu po kryjomu do łapy za jakieś nieokreślone, niewyliczone i niepokwitowane na piśmie koszty to zwykła łapówka" i żadne bzdurne tłumaczenie tej PISowskiej koalicjantce nie pomogą. Czeka ją kara pozbawienia wolności jak 2 i 2 jest 4. Komu ty chcesz wodę z mózgu zrobić, Polska to nie Ameryka tu na sali sądowej odstawianie cyrku nic nie daje gdyż w składzie orzekającym są zawodowi sędziowie i im nie wystarczy wciskać jakiegoś żałosnego kitu byleby z przekonaniem. IGNORANTIA IURIS NOCET! Nikogo nie obchodzi, że "ona nie wiedziała" że kupowanie podpisów po złotówce za sztuka niczym jajka na wiejskim targu to pospolite przestępstwo. Rozumiem, że Twoim zdaniem ja wcale nie zapłaciłem za nową lodówkę, która stoi w mojej kuchni ja po prostu "zwróciłem koszty" producentowi, hurtownikowi i sprzedawcy, dziwne bo ja żadnego wyliczenia kosztów nie widziałem transakcja była prosta "X złotych za Y lodówek/ki" Kodeks Cywilny takie transakcje nazywa sprzedażą. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Ja tej baby nie lubie, pamietam Bergergate, a 04.12.07, 14:36 Przeprasza, w odróżnieniu od Berger, którą g*wno interesowało skąd wzięły się podpisy mnie bardzo interesowało skąd wzięła się lodówka i aby cała transakcja odbyła się zgodnie z prawem, chociaż nowa lodówka "g*wno mnie obchodzi skąd się wzięła" byłaby pewnie 2 albo 3 razy tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
twinn gdyby nie jakis debil 03.12.07, 17:01 przez ktorego wyrok upadl ze wzgledow formalnych, to by juz siedziala. i to 2,5 roku, moze by sie pi.. nauczyla ze sie niie falszuje podpisow Odpowiedz Link Zgłoś
pawdux Re: Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 17:14 Dzięki Ci o wielki Jarosłwie że tych mord nie bedę musiał więcej oglądac. To jedno sie Pis udało! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 17:40 pani beger jest "gwoździem" naszej tv ( w obie strony) (ja też lubię kobiety mięsiste) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_rybak Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 17:50 Czas najwyższy... niech teraz zapłaci za swoje wyczyny.... żadnego więzienia, ale solidna grzywna !!! Nie mam ochoty utrzymywać babska na państwowym wikcie... Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 17:59 powinni jej z 15 lat przywalić by była nauczka na przyszłość s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 18:11 Nie wolno jej robić krzywdy przecież ona jest wielką przyjaciółką Kaczyńskich, kto z kim przystaje takim się staje mówi mądre porzekadło. A Begerowa przystawała z Kaczystanem więc nasiąkła takim kaczym gównem Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 18:25 przecież to koalicjant "samego dobra" czyli Jarosława nieudacznego, więc... musi być uczciwa! Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Wyjaśnić należy dwie sprawy: 03.12.07, 18:58 1. Dlaczego płacono tak mało za podpis? 2. Dlaczego możliwość dodatkowego zarobku umożliwiono tylko kilku tysiącom osób? Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Nie cierpię Samoobrony Begerowj i Leppera 03.12.07, 19:06 Ale jak widzę nazwisko Kącki to mam odruch wymiotny Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Nie cierpię Samoobrony Begerowj i Leppera 03.12.07, 19:14 a ja czuję,że jak nigdy, że jakiś pedryl z gazety 'hensa' wycina. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Nie cierpię Samoobrony Begerowj i Leppera 03.12.07, 19:43 Jak można cierpieć za bandę trojga, przy której MANSON to był taki mały człowieczek. Tylko zutylizował 70 osób a co robią KACZORY. Tylko ten BYDLAK miał honor. A u nas każda ku.. mówi że to ma ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bo spała z LEPEREM. W Polsce honor jest zarażliwy, ptasia grypa to gó.. w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Nie cierpię Samoobrony Begerowj i Leppera 03.12.07, 23:31 hens napisał: > a ja czuję,że jak nigdy, że jakiś pedryl z gazety 'hensa' wycina. Jeśli tak czujesz, to znaczy że masz straszny katar i lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c A odwołania potrwają do usranej śmierci ! 03.12.07, 20:11 10 tys.to pani Begerowa brała diety co miesiąc,psu o dupę potłuc takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz6555 Podpis za złotówkę: będą zarzuty dla Beger 03.12.07, 20:14 Już raz dostała w zawiasach, a teraz tylko grzywna? Odpowiedz Link Zgłoś
zxspektrum Te scierwo dalej by tam sie panoszylo 03.12.07, 20:37 gdyby nie PIS i kaczory,taka prawda.Byli juz przyklejeni do foteli,ale sie przeliczyli. tasmy begger nie za bardzo dobrze im wyszly. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma na takich smieciach Kaczyńsccy opierali 03.12.07, 21:18 "rewolucję moralną" i IV RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt skad znam ta twarzyczke? 03.12.07, 21:39 Na tym zdjeciu Bergerowa wyglada jak ...Miss Piggy z "The Muppet Show"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Płacić można za pracę czy nie? 04.12.07, 00:14 To, że rozliczani są pracujący od zebranych podpisów nie oznacza nic złego. Zbierających na plantacji rozlicza się od tego ile zebrali, krawców od tego ile uszyli, obracających pieniędzmi od tego ile zarobili, itd. Zarzut powinno się postawić tym, którzy fałszowali podpisy. Beger może posłużyć jako świadek w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne chodzio to ze prawdziwy Polak nikomu smierci czy 04.12.07, 13:33 Chodzi o to glupcze, ze prawdziwy Polak drugiemu Polakowi nigdy smierci czy kalectwa nie zyczy. Ten zwyczaj moze jest akceptowany wsrod polsko-jezycznych, natomiast polska kultura czegs takiego nie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne do kronopio77 : Ciebie taki prymitywizm nie razi? 04.12.07, 13:39 do kronopio77 : Ciebie taki prymitywizm nie razi? Zyczyc komus wypadku samochodowego? Przeciez to jest poziom jakiegos prymitywa umyslowego. Duzo macie takich w PO? Odpowiedz Link Zgłoś