rydzyk_fizyk 03.12.07, 19:06 Czy Jaruś Kaczyński wpisał wreszcie konto mamy do oświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie w USA 03.12.07, 19:27 80 posłów na 460 milionerami? Toć to nie oddaje w żaden sposób choćby trochę przekroju społecznego suwerena i nie reprezentuje różnorodnych interesów społeczeństwa w sposób wystarczający. To bardziej sejm bogatych oligarchów niż narodu. Witajcie w USA.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Putinkracja skonczyla liczyc glosy z pseudowyborow 03.12.07, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja PiS bez grosza - majątek po fundacjach pochowany 03.12.07, 19:34 - gdyby nie kamuflowali majątku rozkradzionego przez PC to mielibyśmy w sejmie przwdziwych oligarchów, na modłę rosyjsko- ukraińską... a tak bieda - co najwyżej kilka mln... Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: PiS bez grosza - majątek po fundacjach pochow 03.12.07, 20:17 cyberdemokracja napisał: > - gdyby nie kamuflowali majątku rozkradzionego przez PC to > mielibyśmy w sejmie przwdziwych oligarchów, na modłę rosyjsko- > ukraińską... a tak bieda - co najwyżej kilka mln... Za to ci z PO dorobili się legalnie, haha. Piszesz takie bzdury że szkoda wdawać się z tobą w polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Ludzie Milion to ładne mieszkanie na Mokotowie 03.12.07, 21:47 np 75m2 x 13tys albo działka budowlana w Łomiankach (3000 * 330) Nie przesadzajcie bo założę się, że w samej Warszawie milionerów może być kilkaset tysięcy (mieszkanie + samochód plus jakaś działeczka wystarczy aby być milionerem nawet o tym nie wiedząc) Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą. 03.12.07, 22:34 Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą dla którego cnota jest to że się w życiu niczego nie dorobił, mieszka z mamą i jego jedynym majątkiem są stare buty bez sznurowadeł. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvvinka Re: Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą 04.12.07, 00:31 dan3iger napisał: > Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą dla którego cnota jest to że się > w życiu niczego nie dorobił, mieszka z mamą i jego jedynym majątkiem są stare buty > bez sznurowadeł. Piękny tekst!!!!!! Dokładnie myślę to samo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą 04.12.07, 05:55 malvvvinka napisała: > dan3iger napisał: > > > Wolę w sejmie milionera niż łajzę z gołą dvpą dla którego cnota > jest to że się > > w życiu niczego nie dorobił, mieszka z mamą i jego jedynym > majątkiem są stare buty Dla debili wyborców PO tekst idealny nic dodać nic ująć. > > bez sznurowadeł. > > > Piękny tekst!!!!!! > Dokładnie myślę to samo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gołodupiec zrobi wszystko żeby się dorobić,czło- 04.12.07, 06:37 -wiek majętny dba również o prestiż. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita chwila moment 03.12.07, 23:23 krusnik02 napisał: > Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w klubie PO A gdzie druga polowa?? Jakos mi wychodzi, ze w PiS bo jakos w nie wierze by w Mniejszosci Narodowej lub aby byl to caly klub SLD Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: PiS bez grosza - majątek po fundacjach pochow 04.12.07, 05:40 Ja myślę że z Tobą ? Do czasu kiedy wiele osób mysli tak jak Ty ,będziemy stali okrakiem między komuną a kapitalizmem.To jest naszym problemem teraz i jeszcze długo będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Pochrzaniłaś proporcje Evciu :-))) 380 posłów 03.12.07, 19:37 nie ma milionów 380 wobec 80? rozumiesz? czy w cuda wierzysz.... w społeczeństwie przynajmniej jest spory odsetek obywateli poniżej 9 roku życia - ich nie ma w sejmie wogóle. Skandal - idąc Twoim tokiem myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_tryptofan Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 19:38 Odzwierciedlać społeczeństwo??? Chyba z Tobą coś nie tak. Ja bym nie chciał w sejmie bezrobotnych, niewykształconych statystycznych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 20:20 dr_tryptofan napisał: > Odzwierciedlać społeczeństwo??? > Chyba z Tobą coś nie tak. > Ja bym nie chciał w sejmie bezrobotnych, niewykształconych statystycznych obywa > teli. Za to masz złodziei w białych kołnierzykach, których niby ma obchodzić taki Kowalski co pół roku kasę odkłada żeby dzieci miały normalne święta albo połowę dorosłego życia spłaca kredyt mieszkaniowy. Jeżeli taki człowiek na mównicy sejmowej twierdzi, że wie jakie odczucia targają dorosłymi Polakami to kłamie w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 20:25 Niech Kowalski nie odkłada pieniędzy na normalne święta tylko niech je zainwestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Inwestować? Po to żeby go fiskus O K R A D Ł!????? 04.12.07, 00:56 W co Kowalski ma inwestować? Kowalski chce żyć a nie ciągle oszczędzać. Ma może założyć swoją firmę po to żeby go fiskus ugnoił? A poza tym ciekaw jestem jak ty inwestujesz. Pewnie masz 20 lat, żyjesz na utrzymaniu rodziców, wierzysz w to co mówi telewizja. Sam spróbuj zainwestować mądralo byś nie pisał głupot jak to łatwo i fajnie sie inwestuje. Nie inwestowałeś w nic i nie wiesz ile to wymaga wysiłku myślenia. Wyrazy szacunku dla wszystkich ludzi robią dobrze swoją robotę i nie piszą głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Evcia nie rozumiesz demokracji. 03.12.07, 19:48 System demokratyczny polega na uczestnictwie we władzy całego narodu. Uczestnictwie nie bezpośrednim, lecz pośrednim, poprzez reprezentację. Owi reprezentanci są zaś uosobieniem dążeń i celów, które stawia przed sobą społeczeństwo. I nie ma tu mowy o jakimś marketingowym zafałszowaniu rzeczywistości, w wyniku którego bogacz staje sie nagle żebrakiem. Akurat osoby zamożne są powszechnie znane, tak więc głos na nie oddany jest w pełni świadomy [mam na myśli kwestie osobowe, a nie partyjne]. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Pewien chłop ze wsi pojechał do Warszawy... 03.12.07, 20:00 Gdy wrócił, wieśniacy go zapytali co wodział? A on na to, że najpierw wielki transparent z napisem: "WSZYSTKO DLA CZŁOWIEKA". Więc stał tam przed tym budynkiem cały dzień. Aż w końcu zobaczył TEGO CZŁOWIEKA. Oczywiście mam na myśli kwestie osobowe, itd. w tym samym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Pewien chłop ze wsi pojechał do Warszawy... 03.12.07, 20:28 Czy to narodowa mentalność zrzucać na innych winy własnej nieudolności? Wykaż się inicjatywą, otwórz firmę, zatrudnij ludzi. Jeśli Ci się poszczęści [za co trzymam kciuki] nie będziesz TYM CZŁOWIEKIEM lecz człowiekiem sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir ------->Ile ty firm otworzyłeś lahdaan?<---------- 04.12.07, 01:01 Ile ty otworzyłeś firm lahdaan? Najpierw trzeba mieć pomysł, trzeba mieć swoją niszę na rynku albo mieć plan jak zwlaczyć konkurencję no i kapitał początkowy. Trzeba przeprowadzić mały research czy nasza nowa usługa lub nowy produkt się przyjmie na rynku, jaki będzie popyt. Nie sztuka otworzyć budkę z hotdogami albo kebabem i potem zamknąć za pół roku. Sztuka np. stworzyć dobry produkt software-owy. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 20:00 prof.Religa tyle by nie miał forsy ,gdyby kiedys działało CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 20:15 Sprawdź poprzedni post - zwolennikom PO to nie przeszkadza - bardziej ich obchodzi konto b. premiera, a raczej konto pani Kaczyńskiej. Widać jak na dłoni - byleby było co do gara włożyć, a kto rządzi to już mnie nie obchodzi. Jeżeli PO twierdzi że reprezentuje normalnych Polaków zarabiających na poziomie 1000 zł na rękę to chyba Tuskowi się coś pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 20:34 Normalnych? Czyli jakich? Bezproduktywny socjal? Ludzi bez ambicji, zadowalających się pensją 1000 zł/miesiąc? Tusk i jego rząd przynajmniej dają nadzieję, która jest matką sukcesu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tooz Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 23:22 krusnik02 napisał: > Sprawdź poprzedni post - zwolennikom PO to nie przeszkadza - bardziej ich > obchodzi konto b. premiera, a raczej konto pani Kaczyńskiej. Widać jak na dłoni > - byleby było co do gara włożyć, a kto rządzi to już mnie nie obchodzi. Jeżeli > PO twierdzi że reprezentuje normalnych Polaków zarabiających na poziomie 1000 z > ł > na rękę to chyba Tuskowi się coś pomyliło. Ehhh...zal czytac takie glupoty... Chcialbys zeby cie mnich reprezentowal czy co? Poza tym co w tym zlego jak w rzadzie sa bogaci ludzie? Gorzej im idzie rzadzenie czy co? Wole poza tym zeby rzadzili wlasnie tacy niz tacy jak np. niejaki Lepper, ktory jak wszedl do sejmu to zlapal Pana Boga za nogi i mogl krasc ile wlezie-oni nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 23:34 krusnik02 napisał: > Jeżeli PO twierdzi że reprezentuje normalnych Polaków zarabiających > na poziomie 1000 zł na rękę to chyba Tuskowi się coś pomyliło. jezeli PISowcy to juz maja we krwi - zalozyc bzdure i potem sie nad tym pastwic ciemny lud to kupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Czy ktos moze mi powiedziec czym zajmowal sie.... 03.12.07, 21:30 Czy ktos moze mi powiedziec czym zajmowal sie Radek Sikorski oprocz polityki i ministrowania? Tam sa pensyjki ponizej 10.000 na reke a tutaj taka fortuna?!!! Uwierzylbym ze to z modlitwy codziennej ale watpie czy on religijny. Czy ktos moze mnie objasnic? A moze ty Radku cos nam szepniesz? Nie powtorzymy nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
semarek1 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 23:50 A ja zaluje ze tylko 80 - golodupce ida do sejmu tylko po diete, ludzie z kasa maja szanse cos zrbic w polityce, nie beda sie trzymac stolkow tylko po to zeby splacic kredyty. Tak na to popatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 03.12.07, 23:55 semarek1 napisał: > A ja zaluje ze tylko 80 - golodupce ida do sejmu tylko po diete, > ludzie z kasa maja szanse cos zrbic w polityce, nie beda sie trzymac > stolkow tylko po to zeby splacic kredyty Okazja czyni złodzieja a w Sejmie poseł nie potrzebuje kwitu na np.benzynę wystarczy jego słowo.:))) A podobno szlachtę h.. szczelił w 1939.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 04.12.07, 00:13 Sieroty wy wszystkie pocieszne, nie uczcie mnie demokracji, uczcie siebie i spróbujcie zrozumieć jej istotę. Dzisiejsze systemy rządów to tzw. demokracja pośrednia, gdzie naród jest reprezentowany parlamentarnie przez swych wybranych przedstawicieli- posłów, którzy są/mają/powinni być odbiciem struktury, sytuacji i dążeń tegoż narodu. Parlament z b. wysoką reprezentacją JEDNEJ, w dodatku uprzywilejowanej grupy społecznej nie odzwierciedla suwerena i nie jego w 1. rzędzie reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Plutokracja i parlament oligarchów. Witajcie 04.12.07, 00:17 Droga eva15 czy nie jest właśnie tak jak piszesz?.:))) Czyż posłowie nie reprezentują ciebie i mnie?. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne no i dobrze 03.12.07, 19:28 i czemu zazdroscic? taki Kosecki, nie zmarnowal grosza na hulanki czy narkotyki, myslal zawsze o przyszlosci i dzieciach, zbudowal boisko i infrastrukture w Konstancinie-Grapie dla mlodych, tylko pochwalic, a ludzie co JUZ maja nie sa podatni na lapowki czy szachrajstwo Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: no i dobrze 03.12.07, 20:24 ale ja do Koseckiego nic nie mam, oprzynajmniej nie wiadomo nic o podejrzeniach o jakieś przekręty, wygląda na razie na to, że uczciwie się nabiegał po boisku za tymi milionami, dołożywszy później jaką taką smykałkę do interesów. Co innego Palikot. Smrodek się za nim ciągnie już od dłuższeo czasu. O ile mnie pamięć nie myli, nawet NIE miała do niego jakieś "ale". Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 19:36 Ci którzy już mają , nie będą ryzykować i się dorabiać " na lewo ". Czy do tej pory nasza władza - to ci z dużą i jawną kasą ? nie liczę traktorów na kredyt - drobiazg , w porównaniu z innymi . / proszę nie pytać o szczegóły - mądry , nie zapyta , a z PiS-uarami się nie zadaję ./ Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Brawo i gratuluję! 03.12.07, 19:38 Mam nadzieję, że kiedyś więcej Polaków osiągnie taki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz niech sobie PiS zda sprawę 03.12.07, 19:44 ze te osoby w PO mają firmy, placą podatki, umieją zarządzac! wiec maja kwalifikacje do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: niech sobie PiS zda sprawę 03.12.07, 19:51 Ba, potrafią ułatwić zarządzanie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Pierwszy milion trzeba ukraść.. 03.12.07, 19:54 To nie ja, to p. Janusz Lewandowski z PO. Ale on to powiedział lata temu. Teraz kradną więcej. Oczywiście bezkarnie kradną wyłącznie znajomi królika. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Pierwszy milion trzeba ukraść.. 03.12.07, 20:07 cyt.pierwszy milion trzeba ukraść",to cytat naszego prez.Wałęsy.Nie pamietasz kochasiu.? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Pierwszy milion trzeba ukraść.. 03.12.07, 21:38 miranda333 napisała: > cyt.pierwszy milion trzeba ukraść",to cytat naszego > prez.Wałęsy.Nie pamietasz kochasiu.? a nie Bieleckiego przypadkiem? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Pierwszy milion trzeba ukraść.. 03.12.07, 23:38 > > cyt.pierwszy milion trzeba ukraść",to cytat naszego > > prez.Wałęsy.Nie pamietasz kochasiu.? > > a nie Bieleckiego przypadkiem? Dzieci tak naprawde to ctat z filmu 'Rosalie Goes Shopping (1989)' z Marianne Sägebrecht w roli Ros. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Pierwszy milion trzeba ukraść.. 03.12.07, 20:37 To może sprawdzisz się jako biznesmen? Odpowiedz Link Zgłoś
visegrad Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 19:51 to może by tak pro publico bono zrezygnowali ze wszystkich wynagrodzeń sejmowych? Odpowiedz Link Zgłoś
strikep A tem prawdziwe majatki zapisane na reszte rodziny 03.12.07, 20:01 konta w Szwajcarii? Zlodziejska prywatyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Cudnie....witajcie wsrod..SWOICH ! 03.12.07, 20:01 <TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa......bo co tu mozna dodac ? wiadomo,ze z diet NIKT nie zrezygnuje,bo wlasnie DLATEGO sa ONI wlasnie Tu...w SEJMIE. ot,co.....nic dodac i ..nic ujac...ZYCIE..! i tu..odruch WYMIOTNY calkowicie PANOWIE...uczyc sie od USA i czy to sie komus podoba..czy nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 20:10 Nie widzę w tym nic złegol Bogaty poseł nie połasi się na byle milion.Ciekaw jestem na którym miejscu byłby o. Rydzyk, gdyby był posłem? To takie sobie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 20:20 no, Palikotowi to ja bym się chętnie przyjrzał... zdaje się zrobił sporo smrodku na lubelszczyźnie... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 20:28 Wstyd wyborcy w Lublinie, Palikotowi, który na jednej z konferencji prasowych wymachwał sztucznym penisem, dali ( zdaje się) ponad 40tys. głosów a startującemu też w Lublinie Romanowi Giertychowi- najbardziej pracowitemu posłowi poprzedniej kadencji i co mówią wtajemniczeni najbardziej pracowitemu Ministrowi Oświaty po 1989r,ok,20 tys. głosów Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 21:14 mnie bardziej chodziło o sprawy poważniejsze, czyli gospodarcze (chyba nbawet NIE miało jakieś wątpliwości), nie o ewidentny co prawda, ale tylko wygłup z wibratorem. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Pijawki teraz będą pić krew "''Solidarnie" ? 03.12.07, 20:33 To jest prawdziwa przyczyna tej rewolucji "geniusza akumulatorowego" , który utorował drogę dla generacji pijawek ? Odpowiedz Link Zgłoś
gurru i co ci milionerzy robia w Sejmie? 03.12.07, 20:35 na pewno nie przyszli do sejmu zeby sluzyc Polakom, raczej zeby ich nadal okradac. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: i co ci milionerzy robia w Sejmie? 03.12.07, 20:41 gurru napisał: > na pewno nie przyszli do sejmu zeby sluzyc Polakom, raczej zeby ich > nadal okradac. Skoro wiesz o ich poprzednich zlodziejstwach to moze poprostu napisz pismo gdzie nalezy?? zamiast tu swoje wywody biedaka wywodzic Odpowiedz Link Zgłoś
brzosm23 Re: i co ci milionerzy robia w Sejmie? 03.12.07, 22:21 Czy ty jestes człwoiekiem? Młodym? W srednim wieku? Mysle ze nie! Kazdy ktory potrafi dojsc do czegos w zyciu, dojsc do momentu kiedy pieniadze nie sa juz tak wazne jak kiedys, chcialby zeby cos dodawalo checi do zycia. Objawiac sie to moze na wszelaki sposob. Albo kolekcjonujac znaczki albo robieniem czego dobrego dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: i co ci milionerzy robia w Sejmie? 03.12.07, 23:42 gurru napisał: " na pewno nie przyszli do sejmu zeby sluzyc Polakom, raczej zeby ich nadal okradac." - Lenin Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Tylko jest roznica w stosunku do USA... 03.12.07, 20:36 Nasi ,,milionerzy'',szczegolnie ci z PO,chca powiekszyc majateczki dzieki ...,,pracy'' w Sejmie.,,Apetyt rosnie w miare jedzenia''i nowe miliony przyjda latwo jak ten pierwszy,ktory jak wiadomo trzeba......ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Tylko jest roznica w stosunku do USA... 03.12.07, 20:39 amanasunta napisała: > Nasi ,,milionerzy'',szczegolnie ci z PO,chca powiekszyc majateczki > dzieki ...,,pracy'' w Sejmie.,,Apetyt rosnie w miare jedzenia''i > nowe miliony przyjda latwo jak ten pierwszy,ktory jak wiadomo > trzeba......ROTFL G...no prawda znam goscia ktory dorobil sie sporej kasy , teraz zas ma ambicje zostac politykiem i wcale nie po to zeby krasc jak wiekszosc PISu ,ale po to zeby urozmaicic sobie zycie !! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tylko jest roznica w stosunku do USA... 03.12.07, 21:18 kolter napisał: > G...no prawda znam goscia ktory dorobil sie sporej kasy też znam, zarobi je uczciwie... ale, ale... może przypomnij która to światła postać w polityce w latach '90 wypromowała hasło, że "pierwszy milion trzeba ukraść" i nie widziała w tym niczego złego? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: POwcy to zwyczajni zlodzieje 03.12.07, 20:43 Ty zas zwykly zawistny burak typowy polak , zyjesz radoscia ze innym zle sie wiedzie , skoro zas lepiej to pewno zlodziej !! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: POwcy to zwyczajni zlodzieje 03.12.07, 21:36 kolter napisał: > skoro zas lepiej to pewno zlodziej !! nie, nie na pewno. Ale gdyby nie było prawdą, że - szczególnie za uwłaszczanie się nomenklatury, rządów aferałów i dziwnym trafem nagłych fortun wczesniejszych gołod...ów z agenturalną przeszłością - nie byłoby o czym gadać. Z zawiścią nie ma to nic wspólnego. Bo jeśli twierdzisz że miałoby, to w takim razie skarbówka, policja, prokuratura i sądy nie mają racji bytu. A zawistni sędziowie z zemsty wyroki na szwindlarzy wydają. Pozdrawiam Losiu PS. nie dzielę szwindlarzy względem kolorów partyjnych, bo wszędzie czarne owce mogą się trafić. Natomiast mam przykłady: wywalenia z PiSu paru podejrzanych o szwindlarstwo i przykłady np. pewnych pań bronionych do upadłego przez rodzime partie i postempowe mędia. Przypomnij sobie jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Tylko jest roznica w stosunku do USA... 03.12.07, 23:43 > Nasi ,,milionerzy'',szczegolnie ci z PO,chca powiekszyc majateczki > dzieki ...,,pracy'' w Sejmie I na dokladke to tak latwo idzie prawda?. No to czemu biedna wyzyskiwana mroweczko nie jestes w sejmie albo w senacie?. W zasadzie to wychodzi z waszych postow, ze trzeba by ten caly sejm rozgonic. To do kutwy nedzy po jaka cholere glosowaliscie w wyborach. Bo czy zieloni czy czerwoni czy czarni takie same diety zgarniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
control Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 20:36 Brednie kompletne. Dzis każdy, kto ma duże mieszkanie +kawalerkę po babci czy kawałek jakiegoś domu pod miastem, jest milionerem. A Palikot to przecież wlaściciel duzego przedsiebirostwa. Oczywiscie, zdaniem niektorych, w sejmie powinni być nieudacznicy, którym nikt nie chce dać lepszej pracy lub którzy wszystkie pieniądze wydaja na karmę dla kotów, a nie ludzie, ktorzy pokazali, ze coś umieją robić. natomiast jeżeli kogoś sie złapie na kantach, to trzeba do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 20:43 Racja - właśnie o to chodzi. Polacy wreszcie zrozumieli, że nie należy wybierać reprezentantów spośród siebie lecz spośród tych, którymi chcą być. Zrozumienie problemów = nieumiejętność ich rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
atorma PO to kwriopijcy, celem ich polityki jest grabież 03.12.07, 20:52 Narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PO to kwriopijcy, celem ich polityki jest gra 03.12.07, 20:59 atorma napisała: > Narodu polskiego To takich was glupot ucza w szkole pana tadzia z torunia?? ja jestem Tez Polakiem ale jakos nie czuje sie okradany przez PO nawet przez SLD !!zas napewno czuje sie oklamany przez PISjarusia . . 1 Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie będziemy więcej rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji 6. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 7. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 8. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 9. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 10. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 11. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 12. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 13. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 14. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 15. Zredukujemy administrację państwową 16. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. 17. Mój brat widział eSBeckie papiery na samoobronę 18. Rokita popełnił najcięższy mord na demokracji 19. Byłem w Sierpniu w stoczni, my stoimy tam gdzie wtedy, a oni tam gdzie ZOMO 20. Jest tylko jedna sfałszowana teczka - moja. 21. Słyszałem jak ojciec Rydzyk przeprosił brata i bratową 22. Wprowadzimy `tanie państwo'. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ci z PO wiedza na pewno,jak Donek :))))))))) 03.12.07, 21:16 Re: ciekawe czy wiedza po ile kurczaki Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ci z PO wiedza na pewno,jak Donek :))))))))) 03.12.07, 21:29 amanasunta napisała: > Re: ciekawe czy wiedza po ile kurczaki Nawet konta maja , ale dziwi mnie jedno skoro jarus niema konta to gdzie zakopal kase ktora ukradl dzieki telegrafowi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Niedlugo sie dowiemy :))))) 03.12.07, 21:33 kolter napisał: > Nawet konta maja , ale dziwi mnie jedno skoro jarus niema konta to gdzie zakopa > l > kase ktora ukradl dzieki telegrafowi ??? ...... POLkownik IV RP czyli niewyemitowane za Kwiatkowskiego odcinki ,,Pinejro story''juz niebawem....Tylko Urbanski out albo...zmieni front:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros To mile czytac o polskich milionerach 03.12.07, 21:20 Rozumiem, ze cale pokolenia pracowaly na naszych dzielnych milionerow. Ichb cale rodziny prez 200 ponad lat i stalo sie - sa milionerami. Bo przeciez to nieprawda, ze polow ukradla, alez skad... Co co tak szybko sie wzbogacili, to po prostu wizjonerzy na miare Billa Gates'a... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To mile czytac o polskich milionerach 03.12.07, 21:33 rangheros napisał: > Rozumiem, ze cale pokolenia pracowaly na naszych dzielnych > milionerow. Ichb cale rodziny prez 200 ponad lat i stalo sie - sa > milionerami. Bo przeciez to nieprawda, ze polow ukradla, alez skad... > Co co tak szybko sie wzbogacili, to po prostu wizjonerzy na miare > Billa Gates'a.. Skoro o cudach !! to wytlumacz mi jakim cudem spolka telegraf w ciagu 10 miesiecy pomnozyla swoj majatek o 144 razy !! jest to cud ?? czy poprostu jarus kaczynski jako minister w kancelari Walesy nie nadurzywal swojego stanowiska???. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Milionerzy i gangsterzy, prostytutki i rozwódki 03.12.07, 21:45 a w roli chłop leży biedaczysko umrzeć musi bo mu kiła jaja dusi. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Milionerzy i gangsterzy, prostytutki i rozwód 03.12.07, 21:58 Gdyby PO było partią uczciwą,to powiedziałoby otwarcie swoim wyborcom- jesteśmy partią biznesmenów i ludzi zamożnych. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 22:20 nuuu! to Piterowa będę musiała zdrowo nabiegać by ich wszystkich powsadzać na swoje miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
brzosm23 Sejm? Bogaci czy biedni? Kto tam powinien byc? 03.12.07, 22:26 Czy wy naprawde sadzicie bogaci ludzie w sejmnie to cos zlego? Jezeli tak uwazacie ilu z was ukonczylo podstawowke? Ilu z was zostalo skrzywdzonych albo upokorzonych przez majacych wiecej pieniedzy ludzi? Ilu z was jest osobami zajadlymi na pieniadze? Ilu z was mysli o POLSCE a nie tylko o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 23:03 to pozytywne, że praca wzbogaca i można się do tego oficjalnie przyznać (a nie mamusi stres robić) Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 23:20 Weżcie się do pracy rodacy!!! Kto powiedział że Polak musi być biedny i głupi? PS. Każdego mi szkoda(niektórych bardziej):))) Odpowiedz Link Zgłoś
mothermania Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w k.. 03.12.07, 23:20 Większości Polaków nie stać na wyjazd na urlop ask, PAP2007-12-03, ostatnia aktualizacja 2007-12-03 12:42 - Większość dorosłych Polaków nie wyjeżdża na wypoczynek; w tym roku aż 62 proc. nie było na urlopie poza miejscem zamieszkania; główną barierą są względy finansowe - wynika z sondażu CBOS, który PAP otrzymała w poniedziałek. W tym roku, podobnie jak w latach ubiegłych, zdecydowana większość badanych, którym udało się wyjechać na dłużej lub krócej, wypoczywała tylko w kraju (70 proc.), co szósty (17 proc.) regenerował siły zarówno w kraju, jak i za granicą, a co dziesiąty (10 proc.) - tylko za granicą. Najważniejszym powodem pozostawania w domu są względy finansowe. Takie względy jak: brak czasu, urlopu, wiek, stan zdrowia, obowiązki domowe - są na dalszym planie. Komentarz zbyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 23:35 >Komentarz zbyteczny.< dlaczego ? jak się bawić w statystyki to jedna czwarta głoduje i co ? czy ci milionerzy pieniądze drukują ? i jak nie wyjadą na urlop (czy pielgrzymkę) to będzie nam lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 23:40 mothermania napisała: > Większości Polaków nie stać na wyjazd na urlop > > ask, PAP2007-12-03, ostatnia aktualizacja 2007-12-03 12:42 1% Polaków po 40-ce nie ma ani jednego swojego zęba.:))) Każdego mi szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 23:44 mothermania napisała: > Większości Polaków nie stać na wyjazd na urlop.... > Komentarz zbyteczny. oczywiscie - glupot nie powinno sie komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
yllen-kita Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 03.12.07, 23:57 No to sie chyba poryczalam ze wzruszenia. Moja matka rozdrabniala urlop na opranie rodziny, bo zasuwajac od rana do nocy by utrzymac dzieciaki nie miala czasu (mlodszym przypominam ze pralki automatyczne w powszechnym uzyciu sa od +- 25 lat wiec duze pranie to byla dobra harowa). Wyjezdzala w roku najwyzej na pare dni do swojej matki, bo ta miala ogrodeczek pod swoja chalupinka wielkosci chustki od nosa. Na wakacje wyjechalm moze ze 2 razy w czasach szkolnych (juz slysze ze o 2 wiecej niz 60 % polskich dzieci). I ich mi zal, maja gowniane pojecie jak wyglada komputer przy ktorych siedzicie i marza nie o mp3 czy komorze ale o zapelnieniu brzuszkow. No i co dla nich zrobiliscie?. Zrobcie najpierw sami a potem grzebcie w kontach tych co maja wiecej od Was. Chwala Panu ze rzadzic nami beda ci co potrafia myslec a nie ci co czekaja w wiekszosci na manne. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Ponad 80 milionerów w Sejmie, połowa z nich w 04.12.07, 00:09 yllen-kita napisał: I ich > mi zal, maja gowniane pojecie jak wyglada komputer przy ktorych > siedzicie i marza nie o mp3 czy komorze ale o zapelnieniu brzuszkow. > No i co dla nich zrobiliscie?. Zrobcie najpierw sami a potem > grzebcie w kontach tych co maja wiecej od Was. Chwala Panu ze > rzadzic nami beda ci co potrafia myslec a nie ci co czekaja w > wiekszosci na manne. A zrobię to co ty- nic. Nie mój bachor nie mój problem to mówię ja chrześćianin. Odpowiedz Link Zgłoś