lmark 11.12.07, 19:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrucio A czarna Wołga porywa dzieci! 11.12.07, 19:39 I jeszcze czerwone Ikarusy zjadają emerytow. A Zuzanna z IIIc kochala sie bez zabezpieczenia z Zenkiem z podworka. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszste My sie nie boimy 12.12.07, 02:37 Wsiadamy do metra 13 XII by zaprotestować przeciwko decyzji o istnieniu Polski podejmowanej bez udziału obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 19:43 > jakiś chłopiec pomógł w metrze kobiecie pochodzenia arabskiego [...] > powiedziała mu, żeby 13 grudnia nie wsiadał do metra O, mamo... W zeszłym roku był to Arab, któremu jakiś chłopiec pomógł złapać złodzieja, uciekającego z jego portfelem. I ostrzeżenie, żeby unikać centrów handlowych. Trzeba być ostatnim baranem, żeby prokurować takie plotki. Chyba, że rozsiewa je jakiś pier...ony muzułmański terrorysta (arabscy terroryści to bez wyjątku tchórze), by sprawdzić systemy ochrony metra. Tak, czy owak - kij w oko twórcy plotki! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Tak! Unikajcie metra 13tego!!! 11.12.07, 19:46 To sobie bez scisku dojade do pracy. 14 tez unikajcie. Najlepiej do konca roku unikajcie! W 2008 tez! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Tak! Unikajcie metra 13tego!!! 11.12.07, 19:47 Trzeba być pacanem, by porównywać kieszonkowców do zamachowców ! Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Tak! Unikajcie metra 13tego!!! 11.12.07, 20:12 damianbsc napisał: > Trzeba być pacanem, by porównywać kieszonkowców do zamachowców ! A kto porównał? Chodzi Ci o wypowiedź rzecznika KSP? Nigdzie nie widzę porównania złodziei do zamachowców w jego słowach. Toż on tylko mówi, że metro jest lepiej strzeżone od Dworca Centralnego. I co więcej - ma 100% racji; wiem, bo korzystałem i z metra i z dworca W-wa Centralna. A jeśli Ci się wydaje, że większa ilość patroli w metrze i mocno rozbudowany monitoring tamże nie ma znaczenia dla terrorystów, to jesteś w błędzie (miałem napisać, że jesteś głupi, ale się powstrzymałem). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 Re: Tak! Unikajcie metra 13tego!!! 11.12.07, 23:55 monitoring może jest skuteczny na kieszonkowców... ale na zamachowców nie ma bata, jak Warszawa chce zwiększać bezpieczeństwo w zakresie ochrony przed suicidebombers, powinna wzorować się na zabezpieczeniach jakie stosuje Izrael, tam np. wchodząc do autobusu, trzeba kierowcy pokazać że np. discman działa (bo wtedy nie powinien być wypakowany ładunkiem wybuchowym).. można wsiadać tylko z przodu, a pozostałe wejścia, mają bramki, które działają tylko w jedną stronę.... ... nie głupie byłoby też zapytanie Hiszpanów, co by poprawili w Madryckim metrze, żeby nie dopuścić do tego co się stało ludzi uczulić na wszelkie "pakunki" pozostawione bez właściciela i zorganizować "punkty" gdzie można wsadzić podejrzany ładunek (załóżmy że coś takiego znajdujesz, zanim gliny przybiegną, może już pierdyknąć), takie pudła, które neutralizują siłę wybuchu (jak do przewozu niewypałów/bomb/itp.) teraz aardvark możesz się czuć bezpiecznie, ale np. po zawaleniu się hali w okolicy Katowic ludzie w RP są w tej materii bardziej podejrzliwi i kontrole są mniej powierzchowne Wszystko jest fajnie, dopóki coś się nie sp*****y. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszn3 Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 19:48 Domniemam, że zapomniałeś wziąść lekarstw.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil922 Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 14.12.07, 16:13 mariuszn3 napisał: > Domniemam, że zapomniałeś wziąść lekarstw.. A ja domniemam, że zapomniałeś uczęszczać na lekcje j. polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
astrobotnia stara urban legend :) 11.12.07, 19:50 najczęściej była w wersji o portfelu, radiu i zamachach w supermarketach :P groups.google.pl/groups/search?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&q=portfel+arab&qt_s=Szukaj jak widac w 2004 :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka Re: stara urban legend :) 11.12.07, 20:04 Stare, ale jare - jak widać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: stara urban legend :) 11.12.07, 20:34 trzynastego, oczywiście:) "trzynastego wszystko zdarzyć się może" Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: stara urban legend :) 11.12.07, 21:35 A znacie jej alternatywną wersję? Pewien czlowiek w Anglii czekal na lotnisku na samolot. Nagle patrzy jakiś facet wyglądający na Araba niesie z trudem wielką torbę. Anglik postanowil mu pomóc. Oczywiście Arab bardzo sie ucieszyl podziękowal mu a w zamian zaoferowal że za zaplaci za udzieloną pomoc. Ponieważ Anglik byl przyzwoitym czlowiekiem powiedzial że nie trzeba. Na to Arab: "Ponieważ nie chce pan pieniędzy , to inaczej się odwdzięcze. Dam panu radę : niech pan nie jedzie do Liverpoolu." Anglik przerażony zapytal: " dlaczego, będzie zamach? " Arab: " Nie , ale to paskudne miejsce " :) Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Re: stara urban legend :) 11.12.07, 22:51 Trzynastego - w metrze może być bomba, Trzynastego - kto uwierzy ten trąba, Trzynastego - pan bin Bomber pokaże, Trzynastego - nam wystarczą złomiarze, Trzynastego - zwiększony obrót będą mieli aptekarze... Odpowiedz Link Zgłoś
bog_poznaniak Re: stara urban legend :) 12.12.07, 01:26 tak, ja z 3 lata temu dostałem od znajomych ten sam cynk. wersja z portfelem. heh, co za bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Po pierwsze : Nie ma i nie było terrorystów . 11.12.07, 20:14 Gdyby tzw. terroryści chcieli się zemścic na Polsce to zrobiliby to w jeszcze gorszy sposób ,niż w USA . Ameryka ma NORAD ,a Polska co ma ? Używane F16 ? Policję bez paliwa ? Nie ma i nie było żadnych terorystów . Obudźcie się . Otwórzcie oczy . W USA byli tacy sami terroryści jak w Rosji w teatrze i szkole . Otwórzcie umysły . Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Po pierwsze : Nie ma i nie było terrorystów . 11.12.07, 20:26 > Nie ma i nie było żadnych terorystów . Obudźcie się . Otwórzcie > oczy . W USA byli tacy sami terroryści jak w Rosji w teatrze i > szkole . Otwórzcie umysły . jeśli nie od razu uwierzyć, to warto przynajmniej głębiej się nad tym zastanowić.. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Akurat! A Gey Bomber, czyli Jarek K.? 11.12.07, 22:29 Może spróbuje powtórzyć, bo mu się 13 grudnia patriotycznie kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
brave.monika Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 20:16 Hmmm... W zeszłym tygodniu znajomą (ponad 30 lat) koleżanki z pracy mojej mamy spotkała podobna przygoda. Na jakimś bazarze podniosła portfel i oddała, jak się okazało, jakiemuś mężczyźnie o wyglądzie Araba. A ten powiedział: 'Ty jesteś dobra dziewczyna. Nie wsiadaj trzynastego do metra'. Najpierw był szok, ale... Podobne historie spotkały różnych ludzi ze szkoły mojej siostry (jeden pan upuścił nawet plany metra w metrze :) i znajomych znajomych. Albo są to głupie żarty, albo Arabowie, prowadzący swoją wojnę przeciw niewiernym, mają zamiar wzbudzić strach w naszym społeczeństwie... Można być ostrożnym, ale nie dajmy się zwariować. Nie na tym życie polega :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_strzalek Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 20:23 nie strasz "brave.monika". to jest bardzo stara urban legend, czyli historia typu "znajomy znajomego opowiadal, ze...". w stanach (ojczyznie urban legend) ludnosc opowiada sobie ta historie od czasu zamachu na WTC. wersje sa rozne. ale zawsze jest motyw, ze ktos pomogl cos podniesc lub zdjac z wysokiej polki w sklepie Arabowi. tylko ostrzezenia sa rozne. najczesciej zwiazane z metrem lub pociagami. moja ulubiona to, zeby nie pic konkretnego dnia pepsi, bo wszystki puszki beda zatrute. podejrzewam tu dzialalnosc konkurencji z coca cola company :) Odpowiedz Link Zgłoś
brave.monika Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 20:47 :) ale ja właśnie nie straszę. skoro tyle razy zdarzyła się taka sytuacja i nic się nie stało, nie ma potrzeby 'się strachać' i rozmyślać nad potencjalnym niebezpieczeństwem (do którego z pewnością nie dojdzie). p.s. na szczęście, nie piję żadnych gazowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:17 > :) ale ja właśnie nie straszę. Świadomie, czy nie - uczestniczysz w rozpowszechnianiu plotki. Lepiej przyciśnij swoją znajomą (ponad 30 lat) i zaraz się okaże, że to nie ona podniosła portfel, ale koleżanka, a może koleżanka koleżanki. A może usłyszała to w maglu jak opowiadała ta, co przynosi te żółte prześcieradła do prasowania... Żesz, bulwa, zawsze się na końcu okazuje, że pięćset osób jechało w jednym przedziale z tym pięciolatkiem, który powiedział do mamy: "daj mi cukierka, bo powiem babci, że całowałaś tatę w sisiora". A jak sam bliski znajomy nie jechał w tym przedziale, to już jego kumpel na pewno i przysięgam jak bonię-dydy, że kumpel nigdy nie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
musial04 To pewnie Tusk i Kaczyński się dogadał z nimi..... 11.12.07, 20:42 Na ten atak...Tak aby odrócić uwage od tego co się stanie w Brukseli, zostanie tam podpisany jeden z najbardziej niekorzystnych dokumentów dla Polski w histori. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 20:43 Chwalenie bezpieczeństwa warszawskiego metra poprzez porównanie do Dworca Centralnego zakrawa na kpinę. To tak jakby powiedzieć, że Polska jest bezpiecznym krajem, bo ginie mniej osób niż w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 20:51 ale jaja XD choc pomijajac bzdurnosc calej sytuacji, moze ona dostarczyc ciekawych i niebezpiecznych informacji: jakie sa nastawienie i nastroje ludzi, zabezpieczenia metra itd. to, ze taka plotka pojawiala sie setki razy na calym swiecie nie sprawdzajac sie, bo to tylko ktos sobie robil jaja, wcale nie oznacza, ze potencjalni terrorysci nie moga, czy nie potrafia jej wykorzystac. szanse na swiadome i zamierzone unikniecie pierwszego zamachu sa jednak zerowe, wiec olewam to wszystko i ide spac. sayonara. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:06 Młodzież?!? G*** no prawda. Pierwszy raz usłyszałem to od teścia z BBNu, ze dwa, trzy tygodnie temu. A potem poszło w miasto. Co, jak co, ale BBN jest ciapkę bardziej wiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:17 Pierwszy raz usłyszałem to od teścia z BBNu, ze dwa > , > trzy tygodnie temu Naprawdę? A nie od kolegi, który ma znajomego? Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:38 Ostatnio wydano książkę o Legendach miejskich. Oczywiście ta legenda też tam jest jako :"ostrzeżenie dla Birmingham". O ile dobrze pamiętam to jest dużo wcześniejsza niż WTC. W Angielskiej ( najstarszej ) wersji , osoba która ostrzegala wyglądala na Irlandczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zecik Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 12.12.07, 07:18 tetsujin napisał: > Młodzież?!? G*** no prawda. Pierwszy raz usłyszałem to od teścia z BBNu, ze dwa > , > trzy tygodnie temu. A potem poszło w miasto. Co, jak co, ale BBN jest ciapkę > bardziej wiarygodny... BBN jest tak samo wiarygodny jak były minister Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:37 prędzej rodzimi dowcipnisie umieszczą petardę po uprzednim przygoto waniu gruntu sms-ami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
atorma uwaga, Imark szykuje atak na Warszawe 11.12.07, 21:39 zapudlowac go zawczasu. Odpowiedz Link Zgłoś
smiley4u Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 21:53 Jeśli dziennikarz nie jest w stanie rozpoznać jednej z najstarszych urban legend w świecie to naprawdę gazeta.pl czy tam inny alert jest po prostu dnem dna dziennikarstwa!!! Może jeszcze ta córeczka przy kolacji opowiadała o żarówce w buzi? A może o brokacie na wargach u ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
rdudka Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 22:27 bramborowo.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Dzieciom sie cos pomylilo 11.12.07, 22:52 Cos im sie w glowach tlucze, ze 13 grudnia to jakas rocznica, ale nie wiedza czego. Moze sie im pozajaczkowalo z 11 wrzesnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ajtkaczmarek Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 22:55 Młody chłopak pomógł starszej kobiecie podnieść rzeczy = Niemożliwe :P Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Młodzież rozsyła plotkę o zamachu w Warszawie 11.12.07, 23:02 ajtkaczmarek napisał: > Młody chłopak pomógł starszej kobiecie podnieść rzeczy = > Niemożliwe :P celna uwaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland arogancka Stolyca... 11.12.07, 23:56 stupid.. Londyn ma jeszcze więcej kamer I CO Z TEGO ?!?! Co za problem wsiąść do metra z plecakiem i zrobić "BUM" ? A jeszcze lepiej w jakimś Centrum Handl. Kiedyś się Araby wkur... za nasze wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war Re: "terroryści" atakują wawę by polacy zostaliw 12.12.07, 08:43 wiadomo jakim to terrorystom zalezy zeby Polacy zostali w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Widac że młodzież żądna mocnych przeżyć na 12.12.07, 01:50 poważnie wzięła groźby J. Kaczyńskiego dotyczące 13 grudnia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 nie wierzę 12.12.07, 09:00 nie wierzę aby terroryści odwalili taką brudną robotę, nie w Polsce, arabowie nie mieliby ochoty mieszkać w Polsce winni i nie winni. Wesołach i Zdrowych Swiąt. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1990hi ... 12.12.07, 16:49 ale może to i prawda.? może cos w tym jest ? można w to nie uwierzyć ale własnie ostatnio moją mama przyszła do domu z wiadomoscia ze jej koleżanka wysiadając z metra zobaczyła ze meżczyznie wypada portfel pobiegła za nim i mu oddała.. on podziękował i powiedział zeby nie wsiadała do metra 13.. TO JEST PRAWDA.. to dorosła kobieta wiec napewno by takich rzeczy nie zmyslała... był to arab czy ktoś podobny.. dlatego też opowiedziałam o tym znajomym po czym dzisiej dostałam link z tym atyukułem.. Odpowiedz Link Zgłoś