28plk7b 24.12.07, 07:05 Tylko o wodzie za to z wszami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gw24 paranoja! 24.12.07, 07:09 Były minister koordynator przekazał nam wczoraj swój komentarz: - Mimo usilnych starań byłem niewolnikiem obowiązujących przepisów ochrony i nie udało mi się tego zmienić q... przez dwa lata nie mogli zmienić przepisów?! a moze to im dodawalo szpanu, jacy oni wazni paranoja, paranoja paranoja ciekawe czy te przepisy dalej obowiazują w tuskowym tanim państwie? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: paranoja! 24.12.07, 07:30 To nie jest paranoja, to tylko nasze władze, które my wybieramy. A skoro takie władze wybieramy i potem popieramy to kim my jestesmy? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to jak tam Tusk w takim razie dociera skoro 24.12.07, 08:45 do tej Brukseli lecą za nim i samoloty i auta? Per pedes? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to jak tam Tusk w takim razie dociera skoro 24.12.07, 09:20 swan_ganz napisał: > do tej Brukseli lecą za nim i samoloty i auta? > Per pedes? *********************************** Pewnie się teleportuje. Gundysław ogląda za dużo filmów SF i TW Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright i pomyslec, ze ta wspania koalicja miala trwac 24.12.07, 09:36 cztery lata. Dac im po karcie warszawskiej i druga klase pospiesznego, dla premiera biznes klas w Locie. Dla poslow PiS riksze albo lektyki pchane, ciagnione przez ruchome grupy moherowe. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Cała Polska, ta psychicznie chora, popiera ślepo 24.12.07, 09:41 każdego Dyktatora czy to z PiS czy z Torunia albo innych Klewek :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta O wannę to się kłócił w sądzie a w Rządzie musiał? 24.12.07, 09:45 Panie WaSSerman - no nie rób Pan znów z Polaków ostatnich debili?!! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Wasserman chce wszystkich zrobić w konia 24.12.07, 11:53 A przecież ani jemu ani Ziobrze zgodnie z przepisami ustawy o BOR nie przysługuje obowiązkowa ochrona!!! Tak samo jak Jarkowi zanim nie został premierem a jednak PiSowski szef MSWiA im ją przyznał. Mógł też w decyzji określić zakres ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Kacze przeloty 24.12.07, 14:39 Przypomnijmy że pan prezydent nie mógł wprost lecieć śmigłowcem z Warszawy do Juraty (tyle samo czasu co z Warszawy na Rębiechowo, lądowanie, przesiadka, start smigłowca, lądowanie w Juracie) bo mu było za głośno. Żeby odwieźć kartofla leciały z Warszawy do Gdańska dwie maszyny - śmigłowiec i samolot. Z samolotu przesiadał się w śmigłowiec na lotnisku (sam nieraz go widziałem na płycie lotniska). Koszt pracy każdej z maszyn ok. 30-50.000 zł za godzinę. Wiosną i w lecie jak się potrafił latać 2-3 razy w tygodniu jak mu się córka spodziewała dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw Tusk leci rejsowym samolotem gamonie 24.12.07, 15:01 a za nim leci rzadowy jak i limuzyny jada, czyli do kosztow dochodza jeszcze bilety w ramach taniego panstwa. Oj oszołomy chociaz w wigilie mowcie ludzkim głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrm67 Re: Tusk leci rejsowym samolotem gamonie 24.12.07, 20:55 za to psy z pisu jak szczekały tak szczekają, nie zasłużyły widać na łaskę Panską? Dowody, koleś, dowody... Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Volksicher Beobachter judzi w Wigilie 24.12.07, 12:48 i nie jest to dziwne.Im najblizsze swieto wypadnie dopiero w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire pisowskie ryje muszą strasznie cierpieć bez koryta 24.12.07, 15:14 .. ale przynajmniej nie są już niewolnikami BORu :-))) trudno, wolność ma swoją cenę .. : -))) Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Volksicher Beobachter judzi w Wigilie 25.12.07, 00:31 A Ty się będziesz do jednego z nich modlił w Wigilię :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Cała Polska, ta psychicznie chora, popiera śl 24.12.07, 12:46 psyczicznie chora i dresiarska Polska poparla neonokune Tuska,z niepismiennym bolkiem i dziaduniem Fiki-Miki,takoz nie magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Cała Polska, ta psychicznie chora, popiera śl 24.12.07, 15:21 Ej Ty, psssst,co to jest neonokuna? Mnie się to podoba tylko nie wiem do czego tego używać? Mimo wszystko nawet Tobie życzę spokojnych świąt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Lecz sie dzidziuś, a świat będzie piekniejszy 24.12.07, 15:52 Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Tanie Państwo Kałolicji PiS LPR Samoobrona Moheria 24.12.07, 09:40 Luuuudzie, co ja słyszę, gdzie ja mieszkam?!! Toż to czuby nad czuby z Kałolicji (nie mylić z koalicją) he hehe hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "moze to im dodawalo szpanu, jacy oni wazni" 24.12.07, 15:34 Nie moze, tylko na pewno. Prezydent LK dawal przyklad rozrzutnosci a JK wydawalo sie, ze wystarczy przeciwstawic ja dziadostwu by uzyskac aprobate spoleczna. Koszta nie sa zreszta w tym najistotniejsze: bezmyslna i zupelnie niepotrzebna rozrzutnosc poprzednich wladz wykonawczych byla wyrazem przekonania, ze sa u wladzy poniewaz sa najlepsi a w zwiazku z tym im sie "nalezy". Podobnie jak ci co rzadza nami obecnie, byli u wladzy bo niestety nie bylo i nie ma lepszych, ktorzy chcieliby w dzisiejszej Polsce sprawowac wladze niezaleznie od zwiazanych z nia "przywilejow". Re: paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To w ramach "taniego państwa"wg PiS zgodnie z zasa 25.12.07, 05:29 > > q... przez dwa lata nie mogli zmienić przepisów?! > a moze to im dodawalo szpanu, jacy oni wazni > > paranoja, paranoja paranoja > > ciekawe czy te przepisy dalej obowiazują w tuskowym tanim państwie? z zasadami. Druga część zjawiska biologicznego wramach tych samych zasad wylatała w jednym z letnich miesięcy samego paliw do 143 za 600 000 zł. A kadencja jeszcze 3 lata, to sobie jeszcze nieżle polata / www.pardon.pl/artykul/2327/prezydent_lata_co_trzy_dni_na_hel www.pardon.pl/artykul/2327/prezydent_lata_co_trzy_dni_na_hel Odpowiedz Link Zgłoś
0kostek Walczyli za wolną Polskę, należy im się. 24.12.07, 13:31 Ten kto obalał komunę musi być człowiekiem o kryształowym charakterze i zyciorysie. To oczywista oczywistość. Tylko komuchy kradli i byli nieuczciwi. Każdemu kto walczył z nimi należy się cześć i chwała. Stanowiska, ordery, przywileje i zaszczyty to normalna sprawa w takim przypadku. Dobrze że tak własnie się dzieje w naszej wolnej ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Tanie Państwo Kaczyńskiego 24.12.07, 07:44 Rozumiem obawy o swe życie ludzi , których naród nie kochał, wręcz ostro i zdecydowanie krytykował. Dziwi mnie jednak hipokryzja ostentacyjnie mocno praktykującego katolika ( chyba jednak na pokaz, "pod publiczkę", zgodnie z tezą pitbula Kurskiego "głupi naród to kupi" )Jarosława Kaczyńskiego, który chciał przekonać wszystkich, jak tanio podatnika kosztuje jego rząd. Wyszło na to, że zdecydowanie najdrożej po 1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Niech Kaczyński za to zapłaci, Sejm 24.12.07, 07:47 powinien zażądać od BOR zestawienia kosztów za takie idiotyczne wyjazdy i podjąć uchwałę o obciążeniu konta PIS tą kwotą Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 te wszystkie gnidy rządowe,które udawały ważniaków 24.12.07, 07:49 pisowskich,lpr wykorzystujące bor dla splendoru swego i bufonady winny zwrócić podatnikom koszty poniesione przez państwo.Inaczej to będzie nadal państwo bezprawia.takie "cuś" jak wasserman dzisiaj bredzi o zniewoleniu przepisami? debilu pisowski-złych przepisów nie trzeba stosować ,ale wygodniej tłumaczyc "złe prawo ,ale prawo".tak robią wszystkie gnidy pisowskie łacznie z dyspepsyjnym ,pyszałkowatym gnojkiem z belwederu mściwie nam panującym od dwu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: te wszystkie gnidy rządowe,które udawały ważn 24.12.07, 08:01 no jasne panie bogdan, komuchy przeciez jezdzily na rowerach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a wiesz, że tak... Sam widziałem kiedyś Szmajdę 24.12.07, 08:24 w lesie Kabackim, w czasie gdy był vickiem u Millera i jednocześnie ministrem MON-u, jak posuwał na rowerku. Ochrony zaś nie było widać więc nawet jeśli gdzieś tam byli i mieli na niego oko to była to profesjonalna ochrona bo o to właśnie chodzi w tej robocie by nie zwracali na siebie uwagi a ochraniany przez nich "obiekt" był bezpieczny.. Tylkio skończone gnojki robią z tego "manifestację" ważności bo im ochrona służy do masturbacji własnego ego.... Przecież na takiego Wassermanna to pies z kulawą nogą nawet nie spojrzy, nie mówiąc już o tym, że się na niego zamachnie więc po kiego takiemu pajacowi ochrona, co? Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: a wiesz, że tak... Sam widziałem kiedyś Szmaj 24.12.07, 08:30 no i znow, beda z nas drwic, ze my kato-prawicowcy zwalamy wszystko na Zydow i cyklistow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a kasę wydaną na żel pod prysznic to już 24.12.07, 08:52 narodowi zwróciłeś pisszczoszku? I nie dopiesczaj się; jeśli jesteś z pisu to jaki tam z Ciebie "prawak"? Katol to może i tak bo to akurat łatwe by tak się określić; wystarczy tylko dyrechtorowskie pośladki cmokać i już ma się pełne prawo do terminu ale bycie prawakiem to jest mój drogi WIELKA RZECZ o której nie masz bladego pojęcia Panie Andreski... Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: a wiesz, że tak... Sam widziałem kiedyś Szmaj 24.12.07, 14:53 andreski napisał: > no i znow, beda z nas drwic, ze my kato-prawicowcy zwalamy wszystko na Zydow i > cyklistow :))) jeżeli jestes zwolennikiem pisaków możesz być najwyżej kato-bolszewikiem. prawicowcem żadną miarą Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: a wiesz, że tak... Sam widziałem kiedyś Szmaj 24.12.07, 16:12 grzes1966 napisał: > jeżeli jestes zwolennikiem pisaków możesz być najwyżej kato-bolszewikiem. > prawicowcem żadną miarą wole byc prawicowcem, pod rzadami PiS, niz prawicowcem pod butem bolszewickich ukladow. jeszcze wam sie czkawka odbije ten wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: a wiesz, że tak... Sam widziałem kiedyś Szmaj 24.12.07, 17:24 Bardzo smiesznie wyglada Prezio otoczony piecioma lub szescionma borowikami w Sejmie. A juz obecnosc obstawy podczas swiat panstwowych np. przy Grobie Nieznanego Zolnierza to obciach. Zapominaja o tym, ze nie sa zagrozeniem dla nikogo i nikt o zdrowych zmyslach nie ma powodu aby cokolwiek zlego planowac. Niezrownowarzeni naleza zas do pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright o ile pamietam Gomulke, Gierka i Jaruzelskiego 24.12.07, 09:40 to z pewnoscia mniejszy szum niz z Kurduplami. Pilsudzki chodzil w niedziele na spacer w Aleje Ujazdowskie. Podobnie widzialem owczesnego Przewodniczacego Rady Panstwa Spychalskiego na samotnym spacerze tymiz Alejami o 2 w nocy. andreski napisał: > no jasne panie bogdan, komuchy przeciez jezdzily na rowerach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: o ile pamietam Gomulke, Gierka i Jaruzelskieg 24.12.07, 12:39 koham.mihnika.copyright napisał: > to z pewnoscia mniejszy szum niz z Kurduplami. > Pilsudzki chodzil w niedziele na spacer w Aleje Ujazdowskie. Podobnie widzialem > owczesnego Przewodniczacego Rady Panstwa Spychalskiego na samotnym spacerze > tymiz Alejami o 2 w nocy. > andreski napisał: > > no jasne panie bogdan, komuchy przeciez jezdzily na rowerach:))) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Kochanieńki-=-powinno być Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: o ile pamietam Gomulke, Gierka i Jaruzelskieg 24.12.07, 13:00 zapewne widziales go po tym,jak w ramach antysemickiej czystki w wojsku,dokonanej pod wodza Jaruzelskiego i Urbanowicza stal sie Spychalski nikim.Wowczas mogl sobie spacerowac w Alejach. A ty akurat pilnowales krawenika? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 07:50 Wtedy to było tajne, teraz już przestało. Więc powinni upublicznic dane kto i ile razy z tej ochrony korzystał. Bo tylko w ten sposób można zapobiec że nowi wladcy RP bedą bardziej wstrzemiężliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 07:51 a moze poprosimy GW, zeby zrobila zestawienie wydatkow(udokumentowanych), wszystkich gabinetow??? oczywiscie uwzgledniajac wskaznik inflacji ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Komunistyczne przywileje rozbudowana do monstual- 24.12.07, 07:53 -nych rozmiarów.Oto jak wybrańcy boją się swego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz "byłem niewolnikiem.." W ch.. z nami walisz 24.12.07, 08:08 Wasermann a nie żadnym niewolnikiem przepisów byłeś bo kto jak nie ty właśnie te obowiązujące przepisy ustalał? . Czyli wychodzi na to, że jesteś nędzną zakłamaną kreaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzych Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:08 Do przeczytania: www.wiadomosci24.pl/artykul/nie_znam_cie_prezydencie_polityka_po_alpejsku_52818.html Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:19 a to, ze ci szwajcarscy politycy w duzej mierze wywodza sie z najbardziej wplywowych rodow w kraju, i chociaz czynni rezerwisci to jednak posiadaja wysokie stopnie wojskowe, to koledze juz umknelo? bo jak ja bym sie uparl, to zaczalbym o juncie mowic;) Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 Cham chamem na wieki wieków! Amen! 24.12.07, 08:12 Nie ma co komentować! Odpowiedz Link Zgłoś
embart oh really za tylko za PIS 24.12.07, 08:20 O ile dobrze pamiętam, za ukochanej przez GW lewicy także były stosowane podobne praktyki..... -------------------------------------------------- benzyna za 2 złote! Tak to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz dlatego was kuziwa wybraliśmy bo 24.12.07, 08:28 obiecywaliście to zmienić, oszuści.... A wy co zrobiliście? Zorganizowaliście nam takie bizancjum, że ludzie zaczeli tęsknić do komuchów i ich "ascetycznego" wręcz stylu prowadzenia się.. Więc nie wycieraj sobie teraz mordy komuchami tylko się tu pokajaj.... Wla się po klacie i naród przepraszaj za błędy a nie się rzucasz... Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Cham chamem na wieki wieków! Amen! 24.12.07, 08:21 szczegolnie, jesl sie nie ma nic do powiedzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:29 Jak pisałem o bizantyjskich nawykach naszych władców to kpiono słowami"a co maja rowerem jeżdzić"?. A ja znam kraje gdzie władza jeżdzi własnymi samochodami i tam świat się nie wali. I na grom te frazesy o posłannictwie dla ludu. LUD ZA ROK TYLE NIE ZARABIA CO WY FRANCOWATE NIEROBY WYDAJECIE PRZEZ MIESIĄC Z podatków ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:36 no i trzeba politykiem bylo zostac. a jesli sie nie udalo, to przynajmniej glosowac na tych co pracuja "spolecznie". zobaczylibysmy jak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt601 Re: Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:44 Jeśli tekstu nie rozumiesz,jesli nie rozumiesz komentarza to i może nie zrozumiesz tego co mówił wielokrotnie Kisiel o durniach- poszukaj... Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 16:04 emeryt601 napisał: > Jeśli tekstu nie rozumiesz,jesli nie rozumiesz komentarza to i może > nie zrozumiesz tego co mówił wielokrotnie Kisiel o durniach- > poszukaj... jesli nie rozumiesz ironii, nie mnie nazywaj durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zafriko Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 08:35 A teraz niby jest inaczej??????? Ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:02 chcieliście PiSu no to go macie, skumbrie w tomacie,skumbrie w tomacie. mali,mierni ludzi z olbrzymią potrzeba dowartosciowania sie.menelstwo i gó..arstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:18 polityk dla obywatela nie odwrotnie ! zostal w koncu przez obywateli wybrany. to jest zwykly urzednik ktory powinien w ramach wynagrodzenia organizowac sobie prace , wszystko ma byc jawne . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma to nie sprawa przepisów to sprawa mentalności 24.12.07, 09:21 i "szacunku" dla prawa i sprawiedliwości, miłościwie nam panujacej, naszej, polskiej hołoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:25 To nie mieści się w mojej wyobraźni. Podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Te , kamiński ! Weź się qrna do robty! 24.12.07, 09:31 Rzygać się chce od tej pisowskiej hołoty . wypisz , wymaluj - komuna całą gębą , w wersji stalinowskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Te , kamiński ! Weź się qrna do robty! 24.12.07, 09:34 A co on potrafi? Wrzucić granat łzawiący do sali pełnej ludzi i zamknąć drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Dziwne zdziwienie bardzo... 24.12.07, 09:40 tak było, jest i będzie.... a co myślicie jak Cud Tusk leci na Barbórkę na Śląsk z gospodarską wizytą do kopalni to tak samo autka z Borowcami jadą wcześniej i wożą go po miejscach wizytacji... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dziwne zdziwienie bardzo... 24.12.07, 10:14 Naprawdę nie widzisz różnicy między taką wizytą a prywatnymi wyjazdami na "łono rodziny"? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:38 BOR można jakoś tam jeszcze usprawiedliwić, w końcu żaden z wymienionych panów do ulubieńców publiki nie należał i ochrona przydać się mogła :). Nie mogę natomiast pojąć dlaczego państwo (czyli my - podatnicy) ma płacić za lot ministra W. do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zakazac im latania! I niech jezdza po polskich dro 24.12.07, 09:46 gach. Zobaczycie, jak szybko powstana nowe autostrady. Niech rzad siedzi na dvpie w stolicy i pracuje. wozic zadki moga w czasie urloipu na wlasny koszt. Ciagle te gospodarskie wizyty kopaln, hut. Na szczescie nie ma juz pegieerow. Swinie sa blizej zloba. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardfilip Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:46 No i co Pan na to panie Kaczynski?Synu lojalnego obywatela PRLu nagradzanego kontraktami zagranicznymi.GdybyS Pan poznal biedy tak jak ja,bys byl skromniejszy.Moj ojciec po odsiedzeniu w kazni Moczara,mial nawet zakaz pracy w miejscu zamieszkania.A Wy z bratem w jednym z wywiadow tak cieplo sie odnosiliscuie o krwawym Mietku. Odpowiedz Link Zgłoś
macy5 Góra górą, BOR doliną 24.12.07, 09:59 Ale skurczybyki organizatorzy taniego rządu. Powinni za to zapłacić z własnej kieszeni. To rasowi bezwzględni hipokryci. Jak widzę i słyszę Wasermana to robi mi się niedobrze i wzrasta mi ciśnienie, ma chłop szczęście,że wtedy nie mam go obok. Odpowiedz Link Zgłoś