dzidziamati 12.03.06, 17:48 RATUNKU! Do czwartku muszę zarejestrować dzidzię.... Pola, Laura, Irmina, Maja, czy Matylda? Nazwisko 7-literowe z "R"... Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartoflanka Re: Pola, Laura, Irmina... 12.03.06, 19:12 Matylda, chyba lepiej nie dublowac "r" Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Pola, Laura, Irmina... 12.03.06, 21:54 A na kogo wygląda najbardziej? Ja bym wybrała Laurę, jeśli tylko te imiona wchodzą w grę. A może Apolonia (i zdrabniać Pola)? To by był mój najsilniejszy typ. Daj znać, co wybrałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Pola, Laura, Irmina... 12.03.06, 22:10 LAURA (Maja i Pola popularne szczególnie Maja )a Irmina nie bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Pola, Laura, Irmina... 12.03.06, 22:25 Laurka li i jedynie. Pola - ma się rozumieć dla mnie- jest do zaakceptowania li i jedynie jako skrót od Apolonii Irmina- wolę Irenę Maja- NIE. Zbyt popularna, zbyt wiążąca się z dzieckiem... Matylda- niby wszystko ok. ale jakoś tak bardziej wolę Laurkę A co powiesz na Klarę, Idę, Ewę, Florę, Rozalię, Celinę, Cecylię, Idalię, Aurelię, Zoję, Ignację, Helenę i Antoninkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 08:24 ja z przyczyn oczywistych jestem za Polą,ale imiona wskazane przez Ideee, bardzo do mnie przemawiaja, natomiast Irmina zdecydowanie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziamati Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 12:11 Dzięki za Wasze opinie. Mój mąż się ucieszy Mała wygląda na niezłą aparatkę - czytaj jajcarę. Jest pogodna i ma zawadiacki uśmiech.... A Laura nie kojarzy Wan się z księżniczką w różowej sukience? Póki co, dziadkowie mówią na nią "Kropka"... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 18:21 Mnie się Laura kojarzy z uroczą pasterką (?) z "Laury i Filona". I z Laurą Bush, która - jak wiadomo - ksieżniczką w różowej sukience nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 18:58 Ja imie Laura lubie, ale tylko wirtualnie. Nie nadam tak corce z powodu jednoznacznego skojarzenia z Laura z Twin Peaks, a ona jak wiadomo marnie skonczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 14:32 Nie bede oryginalna, tez jestem za Laura lub Matylda. Mi Laura kojarzy sie raczej poetycko, z jakas szczupla piekna dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 18:29 Tylko nie Matylda- Laura ladnie jest.Poli nie polecam, coby jeszcze bardziej popularna sie nie stala. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 19:31 Laura lub Maja - mimo popularnosci Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Pola, Laura, Irmina... 13.03.06, 21:33 jak dla mnie Laura..choć sama myśle jeszcze o Nikoli. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziamati dziękuję za pomoc 14.03.06, 19:03 Dziękuję za pomoc, dzidzia została zgłoszona jako: LAURA IRMINA. Tatuś zadowolony (że takie kobiece imię i w ogóle), ale ta Laura jakoś nie może przejść mi przez gardło... Może przywyknę, albo będzie "dzidzia"... Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziękuję za pomoc 14.03.06, 19:29 Bardzo sie cieszę! Ale... wygląda na to, że nie jesteś zbyt zadowolona z Waszej ostatecznej decyzji? A czemu nie możesz przywyknąć do Laury, co Ci w tym imieniu przeszkadza? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: dziękuję za pomoc 15.03.06, 09:12 Rzeczywiście jest czego. Ależ egzaltacja... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziamati Re: dziękuję za pomoc 18.03.06, 15:11 Jakoś nie mogła mi ta Laura przejść przez gardło. Imię samo w sobie mi się podoba, ale nie byłam przekonana, czy będzie pasowało do naszego charakternego mlekołaczka... Ale ja nie miałam mocnego pomysłu, a tatuś stanowczo obstawał przy Laurze. Ale już przywykłam Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: dziękuję za pomoc 15.03.06, 10:18 Szkoda, ze Wasza mala nie ma pierwsze Irmina. Samo imie Irmina, bez dodatkowej Laury, bardzo ladnie brzmi. I tak jakos zawadiacko Takze jak pisalas o swojej dziewuszce, to ja myslalam o niej jako o Irminie. Coz, Laura, tez ladnie, ale moim zdaniem, mozesz tez do niej mowic Irmina. Chyba jestem jedyna w tym watku, ktora stawia na Irmine )) Odpowiedz Link Zgłoś