milet1 31.12.07, 07:48 a to już całkiem co innego, panie Putra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 .... 31.12.07, 07:50 PO szybko sie zmeczy.Przyjdzie czas na rozwiazywanie wewnetrznych problemow.A to nie bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .... 31.12.07, 07:53 A moze Wyborcza zacytuje innego Wicemarszalka?Pan Niesiolowski swego czasu powiedzial- “Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym najbardziej się brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację lansuje twardą antykościelną, antypolską linię polityczną” Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: .... 31.12.07, 08:10 Bardzo mi przykro Panie Putra ale do władzy już nie wrócicie. Jak mówi stare przysłowie: dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. I ludzi myślący (nie mylić z sympatykami PiS - myślącymi inaczej) pokazali to już w ostatnich wyborach. A tak już całkiem poza nawiasem: Putra pochodzi z małej wioski w Podlaskiem i uczęszczał do szkoły (podstawówki) z jedną Panią, z którą miałem przyjemność rozmawiać - podobno był najgorszy z klasy (trochę inaczej to wyraziła ale nie będę dokładnie cytować coby nie obrazić wielkiego myśliciela PiSu). Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .... 31.12.07, 08:13 Lansowana normalnosc, innego kaczystanu Donalda,skonczy sie szybciej niz zaczela. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:35 że komusze syny mogą tylko wprowadzić kolejny dyktat komunistyczny i dlatego 21 października dostali kopa. PiSkomuna!!!! czerwony sztandar wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:41 Jak wynika z archiwów IPN, znany reżyser i poseł PO Kazimierz Kutz od 1971 r. był kandydatem na tajnego współpracownika. Później tę kategorię zmieniono na zabezpieczenie, a następnie sprawę zakończono. W stanie wojennym Kutz podpisał lojalkę. Zrobił to podczas internowania, dzięki czemu został zwolniony 21 grudnia 1981 roku. Deklaracja lojalności rozumiana była - zarówno przez władze, jak i działaczy opozycji - jako deklaracja zaprzestania działalności opozycyjnej. - To nie był żaden akt lojalności - tłumaczył się wczoraj Kutz. SB w Krakowie zarejestrowała Zbigniewa Ćwiąkalskiego jako kandydata na TW we wrześniu 1985 roku. Materiały tej sprawy zostały zniszczone w październiku 1989 roku. W reakcji na zapisy minister oświadczył, że SB nigdy nie próbowała go werbować. Wywiad PRL interesował się także obecnym ministrem finansów Janem Rostowskim. W latach 1982-1989 był zabezpieczany, co mogło oznaczać starania do podjęcia z nim współpracy. Donald Tusk, wobec którego sąd orzekł, że nie był on tajnym współpracownikiem bezpieki, został umieszczony w katalogach IPN jako figurant rozpracowywany w ramach sprawy obiektowej, prowadzonej w latach 1980-1983 przez SB w Gdańsku przeciwko "Solidarności". W koalicji Spośród posłów koalicji rządowej agentem SB był Eugeniusz Kłopotek (PSL). W 1975 r. został zarejestrowany przez bydgoską bezpiekę jako kontakt operacyjny o pseudonimie "Dawid", będąc od roku kandydatem na agenta. Dwa lata później został zdjęty z ewidencji. Poseł przyznaje, że SB kontaktowała się z nim dwukrotnie, ale on odmówił współpracy. Dodał, że nie pamięta, aby coś podpisywał. Inny poseł tego ugrupowania Mirosław Pawlak od 1986 r. był TW "Bil". - Nie rozmawiałem z żadnym oficerem, nie podpisywałem żadnej lojalki, z żadnymi służbami nie miałem nic do czynienia - podkreślał wczoraj. Rok później zarejestrowano posła Edwarda Wojtasa (PSL) TW "Marek". Miał on rozpracowywać ruch ludowy. Wojtas uważa, że jest to absurdalne stwierdzenie. Jako tajny współpracownik Wojskowej Służby Wewnętrznej został także zarejestrowany w 1977 roku senator PO z Bydgoszczy i dyrektor Centrum Onkologii Zbigniew Pawłowicz. Lekarz jest zaskoczony zapisami i powiedział, że teczka została założona bez jego wiedzy. Współpracownikiem kontrwywiadu wojskowego o ps. "Marzena" był też senator PO Marek Konopka zarejestrowany w 1982 roku. - Kategorycznie zaprzeczam, że byłem kiedykolwiek tajnym współpracownikiem - podkreślił Konopka. Zaś jego kolega klubowy - Tomasz Nowak, pseudonim "Aktor" - został zarejestrowany w 1989 roku. W ławach PO zasiada również poseł Jan Kuriata, którego SB pozyskała do współpracy w 1984 r. jako TW "Piotr". Podobnie jak inni posłowie zaprzecza współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Masz sam ze sobą problemy 31.12.07, 08:46 skoro twierdzisz że kacza przeszłość i ich bliskich pucybutów nie liczy się to po cholere wytykasz cudzą? Oprócz tego nie rozumiem dlaczego sam siebie przekonujesz o tym,dla wyjasnienia bo pewnie nie zaskoczysz odpisujesz sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Putra - zakłamany pisiorek ma rację... 31.12.07, 09:33 Pisiorki nie skakały na media. Pisiorki uznały je za swoje i zwyczajnie je zawłaszczyły twierdząc kłamliwie, że to dla naszego dobra. Obecnie nie robią nic innego tylko drą putrowe (inne też) ryje, że ktoś chce im zabaweczkę odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Przestań truć fantazje 31.12.07, 08:42 po kwakaniu "wielkiego" hehehehehehe Kaczora (zwolennika ideologi Gomółki,Bieruta i Moczara) syna (przykro że akowca)zatwardziałego komunisty współpracującego ze stalinowcami nie przekona mnie że są prawicą bo wówczas okazałoby sie że prawica to komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:44 presentation1 napisał: Przeciez PO to partia agenturalna.Najwiecej agentow SB i UB jest wlasnie w tej partii.Az 5 w lawach poselskich.Kutz,Boni........... ********************************* To Boni jest posłem? Mimo, że nie startował w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:45 Boni jest w rzadzie.Podalem nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:48 presentation1 napisał: > Boni jest w rzadzie.Podalem nazwiska. ***************************** Nie rżnij durnia. Podałeś: w ławach poselskich, wymieniając również Kutza, który w rządzie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 08:50 Martwisz sie ustawieniem nazwisk?Bez znaczenia.I jeden i drugi to agent. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Typowy oszust i kłamca 31.12.07, 09:01 jeszcze pewnie co niedziela do kosciółka i swpowiadasz się co? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 09:02 presentation1 napisał: > Martwisz sie ustawieniem nazwisk?Bez znaczenia.I jeden i drugi to agent. ****************************** Nie nazwisk, a funkcji. Jesteś małym krętaczem, który nie nawet tyle honoru, by przyznać się błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:48 Bardzo lubię agentów,bo są intelegentniejsi np.od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:39 presentation, czy w raporcie o WSI jest nazwisko karskiego? nie ma? jak to? a jego zloty medal wreczony przez naczelnego WSI? widzisz pres, pis przegrywa wlasnie przez takich jak ty, bredzinski, zmularczyk, putryna, podszczypkowska...przez wasze chamskie i nijak sie nie majace do rzeczywistosci odzywki, komentarze itd...no i te "małpy w czerwonym", "spieprzaj dziadu", "oni tam gdzie stalo zomo", "zwyciestwo po to nowy 13 grudnia"...to wszystko sprawia ze pis jest postrzegana jako partia chamow, ktorze niewiele wiecej maja do powiedzenia...zawlaszczyli media, a teraz putryna boi sie o stolki kolesi- taka jest prawda. powiedz mi jeszcze dlaczego na liscie macierewicza z nocnej zmiany nie ma ZADNEGO czlonka PC? bo nie bylo tam agentow? oto dwojaka wasza moralnosc- innych zabic, naszych chronic. wypowiedz Szczygly po pytaniu o klopotka (wg ipn agent): powinien natychmiast zlozyc mandat, odejsc z polityki, zrezygnowac, kompromitacja psl. po chwili pada pytanie o posla pisu (nazwiska nie pomne, do sprawdzenia)- ktory tez jest wg ipn agentem. co mowi szczyglo? ano: to trzeba wyjasnic, poczekac, dac szanse, nie mozna od razu skazywac...NO COMMENTS Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:44 Agenci na liscie Macierewicza.Jezeli znasz tych co byli z PC, trzeba bylo zrobic poprawki.Zauwaz" jedno.Powtarzasz slowa ktore wypowiedzieli z PiS.Media je walkowaly od rana do wieczora,przez wiele miesiecy.Gdy Bartoszewski nazwal czesc polskiego spoleczenstwa BYDLEM- w mediach cisza. Hipokryzja?A moze taka linia polityczna mediow? Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:02 O, agenci w PO cie martwią? A czy Gilowska to agentka? A co jest gorsze: lojalka podpisana w 1. tygodniu stanu wojennego czy lojalka fałszywa jako jedyny "dowód" działalności opozycyjnej? Lata w więzieniu czy lata na PRL-owskiej uczelni? Wychowanie na podwórku czy na salonie otrzymanym z łaski PZPR? Komu zaszkodził Boni, Kutz, a komu - Ziobro, zbyt młody na agenta? Dlaczego to ty masz decydować, co jest w życiu publicznym złe, a co dobre? Wysłanie policjanta po hamburgera dla kochanki, samochodu służbowego po Rydzyka, budowa wielkiej stacji kolejowej w polu to dla życia publicznego dużo gorsze występki niż ta nieszczęsna lojalka Kutza. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:04 Dlatego wlasnie Polska ma problemy ze zyja nad Wisla ludzie twojego pokroju.Gdyby rozliczono agenture-dzis nie byloby tylu problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:06 Mnie nie obchodzi co mowia agenci typu Boni czy Kutz.Wiem co kiedys robili.Donosili.Na sasiadow,kolegow,matke czy ojca.Obrzydliwcy Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 10:41 sam sobie przeczysz- napisales ze kutz byl kandydatem i podpisal lojalke- jaka to byla lojalka wszyscy wiemy - ze nie bedzie szkodzil. a teraz piszesz ze donosil- czy w ipn sa jakies jego donosy???? ech, wy pisiorki tylko szczekac potraficie, nic nowego i konstruktywnego... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 11:10 Świadczy to o tym, że PiSowy pomysł na "katalogową" lustrację chwycił. Donosił, czy na niego donosili - był zamieszany Odpowiedz Link Zgłoś
tukot polemika z tym sbeckim bałwankiem piaskowym 31.12.07, 11:36 jest bezcelowa. odbiła mu palma od zbierania petów na francuskich plażach. należy współczuć. sam musiał spieprzać (dziadu jeden) z kraju i boi się wracać, to obszczekuje przyzwoitych ludzi z daleka. taka gnida sbecka bez zasług. juz tak to często bywa że największy kapuś krzyczy najgłośniej by odsunąć od siebie podejrzenia. nie warto polemizować. szczęśliwego nowego roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 20:29 presentation1 napisał: > Mnie nie obchodzi co mowia agenci typu Boni czy Kutz.Wiem co kiedys robili.Dono > sili.Na sasiadow,kolegow,matke czy ojca.Obrzydliwcy A w prokuraturze już byłeś? Bo - rozumiem - znasz jakieś konkrety tej działalności przestępczej, która jest sądownie ścigana. Jeśli, natomiast, chlapiesz tak sobie, to MORDA W KUBEŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 20:50 koloratura1 napisała: > Jeśli, natomiast, chlapiesz tak sobie, to MORDA W KUBEŁ. A jak nie to co? Przyjdą nieznani sprawcy? Czy bedzie tak jak w przypadku Henryka Lenarciaka, który powiedział prawdę o Bolku Wałęsie i wpadł pod tramwaj na czerwonym świetle? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czy ty się aby nie przeceniasz? 31.12.07, 21:09 landaverde napisał: > koloratura1 napisała: > > Jeśli, natomiast, chlapiesz tak sobie, to MORDA W KUBEŁ. > > A jak nie to co? Przyjdą nieznani sprawcy? Czy bedzie tak jak w > przypadku Henryka Lenarciaka, który powiedział prawdę o Bolku > Wałęsie i wpadł pod tramwaj na czerwonym świetle? (Po co lazł na czerwonym świetle? Powinien był poczekać na zielone. No, chyba że to była błyskawiczna reakcja Stwórcy na łamanie ósmego przykazania...) Nic z tych rzeczy. Po prostu nikt przyzwoity nie będzie miał wątpliwości, jak wielką jesteś szują, oskarżając innych bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czy ty się aby nie przeceniasz? 31.12.07, 21:20 koloratura1 napisała: > Nic z tych rzeczy. > Po prostu nikt przyzwoity nie będzie miał wątpliwości, jak wielką jesteś szują, > oskarżając innych bezpodstawnie. Ach, no to wiem, że nie piszesz o mnie bo ja tego nie robię - np Bolka Wałęsę obciążają dokumenty i zeznania świadków, a nawet jego własne słowa. Ale czy aby przypadkiem nie piszesz tego o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czy ty się aby nie przeceniasz? 31.12.07, 21:29 koloratura1 napisała: > (Po co lazł na czerwonym świetle? Powinien był poczekać na zielone. > No, chyba że to była błyskawiczna reakcja Stwórcy na łamanie ósmego przykazania > ...) Raczej pomoc 'nieznanego sprawcy' w przejściu przez jezdnię... na tamten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 takie miernoty jak ty i twój guru, 31.12.07, 10:07 trzęsący portkami kaczyński, co najwyżej możecie w milczeniu oddać pokłon takim ludziom jak pp. Kutz i Boni. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niestety ale naród przekonał się 31.12.07, 20:23 presentation1 napisał: > Dlatego wlasnie Polska ma problemy ze zyja nad Wisla ludzie twojego pokroju.Gdy > by rozliczono agenture-dzis nie byloby tylu problemow. Bardzo przepraszam, ale o jakie - komkretnie - problemy Ci chodzi? Bo ja widziałam jeden: ten, który 21-go października został szczęśliwie rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: .... 31.12.07, 08:15 h3x napisał: Putra pochodzi z małej wioski w Podlaskiem i uczęszczał do > szkoły (podstawówki) z jedną Panią, z którą miałem przyjemność > rozmawiać - podobno był najgorszy z klasy ********************************** I dlatego chowa się za wąsami. Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: .... 31.12.07, 08:23 Zapewne obawia się, że bez wąsów by wyglądał jak pospolity rolnik. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: .... 31.12.07, 08:27 h3x napisał: > Zapewne obawia się, że bez wąsów by wyglądał jak pospolity rolnik. ******************************* A może złote zęby ma i się boi, żeby mu nie ukradli? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: .... 31.12.07, 08:53 > Zapewne obawia się, że bez wąsów by wyglądał jak pospolity rolnik. I tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: .... 31.12.07, 08:29 h3x napisał: > Bardzo mi przykro Panie Putra ale do władzy już nie wrócicie. Jak > mówi stare przysłowie: dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. > I ludzi myślący (nie mylić z sympatykami PiS - myślącymi inaczej) > pokazali to już w ostatnich wyborach. No to odetchnąłem z ulgą, bo w poprzednich wyborach 'ludzi myślący' pokazali to samo SLD i PO. Skoro tak to SLD nie wróci już do władzy. Z drugiej strony PO była już u władzy - raz pod nazwą KLD, raz wespół z UD w Unii Wolności. Podobnie było z SLD (dawniej PZPR, SdRP, obecnie LiD). Stąd wnikałoby, że PiS aby powrócic do władzy musi zmienić nazwę, wtedy 'ludzi myślący' się nie połapią i będzie można wrócić do tej samej wody, tyle że w innych kaloszach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: .... 31.12.07, 20:16 h3x napisał: > Bardzo mi przykro Panie Putra ale do władzy już nie wrócicie. Przykro Ci? Bo mnie to z tego powodu BARDZO PRZYJEMNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: .... 31.12.07, 20:57 Mi od dwóch lat jest bardzo przyjemnie, że SLDowska lewizna dostała kopa na margines istnienia w polityce. Jeszcze jeden kop i za ten margines wyleci. POwcy powinni uważać, by nie pociągnęła ich ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Re: ....PO się zmęczy 31.12.07, 09:58 Prawdopodobnie masz rację, bo PiS tak wszystko w Polsce za........, że trudno będzie to odkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....PO się zmęczy 31.12.07, 10:02 PO sie zmeczy swoimi zapowiedziami cudow.Czas bedzie pokazac chociaz jeden.A ambicje spoleczenstwa?Tego Tusk nie przeskoczy.I zaplaci Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Brawo Purta ! 31.12.07, 08:26 dokladnie tak, jak każą instrukcje partyjne: zwyciestwo pis w wyborach oraz skok PO na media :))) co na to Dama Stanu Jolanta Strzypinska? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Brawo Purta ! 31.12.07, 08:31 wuetend napisał: > dokladnie tak, jak każą instrukcje partyjne: zwyciestwo pis w > wyborach oraz skok PO na media :))) > co na to Dama Stanu Jolanta Strzypinska? ************************************** To pewnie nowy sposób na kolportowanie Tez po niewypałach z e-mailami i SMS-ami. W "Sygnałach" lub innym porannym programie wierchuszka podrzuca tezy, dietetycy PiS-u słuchają i do wiedzą, co w danym dniu mają mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Putra to idiota 31.12.07, 08:33 mam_ten_kraj_gdzies napisał: > czy udaje idiote? ********************************* Udaje. Ale przyznać trzeba, że robi to tak dobrze, że trudno odróżnić od oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Zawsze warto zapytać 31.12.07, 08:38 pomimo że zna sie odpowiedź.Putra postepuje dokładnie jak niegdyś tow z PZPR,twierdzi że media są "obiektywne" i muszą obowiązkowo należeć do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zawsze warto zapytać 31.12.07, 10:16 W PiSie towarzyszy z PZPR sporo, to i mentalność PZPRowska. Odpowiedz Link Zgłoś
developing Re: Putra to idiota 31.12.07, 08:36 Nie udaje. Oznaki idiotyzmu stają się u niego wyraźniejsze zwłaszcza pod wieczór. Mało neuronów, to szybko się męczą. Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Pisduarze, jak powiedział wielki polak XX w. ..... 31.12.07, 08:41 ... "wam kury szcz.. prowadzać, a nie za politykę się brać", a za współpracę i popieranie mordercy, kłamców i oszczerców, takich jak Pinoczet, Kobylański i Rydzyk, w piekle żywym ogniem PALENI będziecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Putra nadal wykonuje rozkaz Rydzyka: 31.12.07, 09:40 Zatopić Platformę.Działa zgodnie z instrukcją PiS, na nic innego ich nie stać.Zupełnie nie rozumieja że społeczeństwo wypowiedziało swoje zdanie. Jeden tylko rozumie, sam prezes, niestety widzi kogo sobie dobrał, samych nieudaczników i żądnych stołków klakierów.Powiedz nam panie Putra, po co PO ma zawłaszczać media skoro cieszy sie ich i nie tylko ich przychylnoscią?Przykład Pis pokazuje że nawet przestraszenie jednego z prywatnych nie przysparza głosów, wręcz odwrotnie. Myslenie w PiS to orka na ugorze. Odpowiedz Link Zgłoś
morowy Te facet jest typowy modelem fanatyka na... 31.12.07, 08:42 punkcie panów Kaczyńskich. Wszystko co partia zrobiła i robi jest bezwarunkowo idealne i słuszne, cała reszta jest zła, niedobra i zagraża naszemu państwu. Ta historia trwa w XXI wieku w centrum Europy. Jak dobrze, jak się cieszę, że nie są już u władzy i po dwóch straconych latach wróciła normalność, która i tak objawia się niezależnie jaka opcja by nie rządziła prócz PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Putra , takiego skoku jak wy zrobiliście już nikt 31.12.07, 08:42 nie zrobi . Czas na oczyszczenie tej propagandy pisuaru Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra , takiego skoku jak wy zrobiliście już 31.12.07, 08:45 Najwieksze czystki od 1989 roku zrobila......Platforma.Przy milczeniu mediow.Wyczyscili wszystko.Nawet pozdejmowali ludzi z konkursow. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Putra , takiego skoku jak wy zrobiliście już 31.12.07, 10:43 prtzeciez bylo glosno jakie to konkursy- startowalo 30 roznych wygraywal zawsze ten zwiazany z pisem...dziwnie przypadkowo byl to zazwyczaj ziec, tesc, szwagier... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Putra , takiego skoku jak wy zrobiliście już 31.12.07, 11:15 Albo powtarzano konkursy do skutku (tak było zdaje się w łódzkim kuratorium). Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 A Putra szykuje znowu skok na Oczyszczalnie Ście- 31.12.07, 08:45 ów,gdzie już raz zrobił kasę.Wyjątkowy matoł podlaski. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...A wiec jeszcze raz.............. 31.12.07, 08:48 PO to POstkomunistyczna partia agentow powiazanych z UB,SB a nawet WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
developing Re: ...A wiec jeszcze raz.............. 31.12.07, 08:52 Weź tabletki, bo się spociłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies To PiSkomuszek 31.12.07, 08:58 więc wszelkim siłami bedzie bronił proletariatu PiS Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 08:51 > Wszystko, co dobrze służuyło Polsce, było też dobre dla PiS-u - > wyjaśnił. Był to zbieg okoliczności. > Uległość zarówno wobec Niemiec, jak i wobec Rosji nie przyniesie > spodziewanych skutków Na czym ta "uległość" polega? Słynna "twardość" (hahahaha) PiSu nie przyniosła zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 08:52 Cuda zagraniczne. Rura powstanie pod Baltykiem.Bo tak chca Niemcy i Rosja. Tarczy nie bedzie.Bo tak chce Rosja. Powstanie Muzeum Wypedzonych.Bo tak chca Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
developing Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 08:54 Kaczory do muzeum, bo tak chcą Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:04 W ostatnuch wyborach Kaczory i ich partia uzykały więcej głosów niż w poprzednich, i to pomimo dwuletniej nagonki na nich. Wynika stąd, że fałszywie odczytujesz chęci Polaków, bliższa prawdzie jest interpretacja Putry. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:05 W ostatnich wyborach PiS zdobyl ponad 5 milionow glosow.Czyli tyle ile w poprzednich wyborach i PiS i Platforma razem Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:45 A ile zdobyła Platforma? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Prawda jest taka, PiS nie dostał nowych głosów! 31.12.07, 11:37 W 2005 PIS miało przewagę minimalną bo 340tyś głosów. (2 milony głosowały na LPR i Samoobronę) Mimo że PiS wchłonął wyborców LPR i Samoobrony. Nic to nie dało, PO wygrało. PIS stracił w porównaniu z wyborami 2005 bo nie przejął całkowicie 2.2mln głosów wyborców Samoobrony i LPR a na dodatek stracił własnych wyborców (co za porażka)! Natomiast PO zyskało 4 miliony NOWYCH głosów. Dane na stronach Państwowej Komisji Wyborczej. I chyba nikt nie będzie mi wmawiał, że 2.2mln głosów SO i LPR przeszło do PO i LiDu :). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 20:46 landaverde napisał: > W ostatnuch wyborach Kaczory i ich partia uzykały więcej głosów niż > w poprzednich, i to pomimo dwuletniej nagonki na nich. Wynika stąd, > że fałszywie odczytujesz chęci Polaków, bliższa prawdzie jest > interpretacja Putry. A najbliższa - niejakiego Kaczyńskiego: wynik wyborczy PiSu, plus procent niegłosujących, to razem zdecydowana większość! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 20:54 koloratura1 napisała: > A najbliższa - niejakiego Kaczyńskiego: wynik wyborczy PiSu, plus procent niegł > osujących, to razem zdecydowana większość! Z czego wynika, że możesz się nienacieszyć przyjemnością, jaką sprawia ci odsunięie PiSu od władzy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 21:31 landaverde napisał: > koloratura1 napisała: > > A najbliższa - niejakiego Kaczyńskiego: wynik wyborczy PiSu, plus > procent niegł > > osujących, to razem zdecydowana większość! > > Z czego wynika, Wybacz, ale Z CZEGO wynika? Bo chyba nie z zacytowanej przeze mnie, a idiotycznej konstatacji Kaczyńskiego? > że możesz się nienacieszyć przyjemnością, jaką > sprawia ci odsunięie PiSu od władzy. ;-) Biorąc pod uwagę to, że w dwa miesiące po wyborach poparcie PiS "sięgnęło" 19-tu procent, chyba mam spore szanse cieszyć się jeszcze bardzo długo. A wiesz, co mnie cieszy najbardziej? To, że PiS powtarza "świetlaną drogę" PC; co zresztą przewidywałam, choć nie sądziłam, że klęska przyjdzie tak szybko.... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 21:34 Wybaczam. Pomyśl trochę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 21:40 koloratura1 napisała: > w dwa miesiące po wyborach poparcie PiS "sięgnęło" 19-t > u procent, To ty nadal wierzysz w sondarze? W Świętego Mikołaja też? Och, przepraszam, w twoim przypadku to być może 'Dzied Moroz'? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kto, właściwie, wygrał wybory? 31.12.07, 21:41 Haha, przepraszam uprzejmie za błąd ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 20:41 developing napisała: > Kaczory do muzeum, bo tak chcą Polacy. Do jakiego muzeum?! Na śmietnik. Historii. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 21:02 koloratura1 napisała: > Na śmietnik. Historii. Na śmietniku historii już zaczyna brakować miejsca, bo wylądowały tam PPR, PZPR, SdRP, a w drodze już są SO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 21:34 landaverde napisał: > koloratura1 napisała: > > Na śmietnik. Historii. > Na śmietniku historii już zaczyna brakować miejsca, bo wylądowały > tam PPR, PZPR, SdRP, a w drodze już są SO i SLD. Nie martw się, śmietnik historii jest wystarczająco pojemny, żeby się na nim zmieściło to, co zostało po PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 21:47 Nie martwię się, jak trzeba będzie zrobić miejsce, żeby np tam wylać różne POmyje, to można przecież SLD/LiD dopchnąć butem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:02 A teraz Irak i Afganistan.Do Iraku wprowadzily nas rzady lewicy(Belka).Okazuje sie ze wine ponosi PiS ktory tylko przedluzyl pobyt.Tak.Wychodzimy z Iraku.Decyzje podjal rzad Tuska.Ale podjal jeszcze inne decyzje .Do kwietnia zwiekszy sie stan naszych wojsk w Iraku o 400 zolnierzy z mozliwoscia dokoptowania jeszcze kilkuset.Czyli?Nic sie nie zmieni.Podobne ilosci naszych wojsk beda tyle ze w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:03 Zwiekszy sie stan naszych wojsk w Afganistanie.........sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 10:17 > Do Iraku wprowadzily nas rzady lewicy(Belka). Bo miało to być duuużo krócej niż do 2008 roku. > Do kwietnia zwiekszy sie stan naszych wojsk w Iraku o 400 zolnierzy z > mozliwoscia dokoptowania jeszcze kilkuset W Afganistanie. > Podobne ilosci naszych wojsk beda tyle ze w Afganistanie. Zmieni, w Iraku trwa prywatna wojna wuja Sama, w Afganistanie misja NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 10:19 Prywatna wojna.Zgoda ale wojska polskie byly za zgoda ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 czemu ty palancie ciagle rzezisz?? 31.12.07, 16:53 pis-dzisz takie bzdety, komunaly oraz inne pierdoly - ze zal pewne wydalnicze czesci ciala sciska. Do tego bzdury i pis-komunaly bez jakiegokolwiek oparcia w faktach. ONZ, drogi pis-palancie, nigdy nie wyrazily zgody na agresje durnego Busza w Iraku. Facet blaznisz sie ta jakze piekna glupota pis-dziarni, zapluwajacej sie nienawiscia i zolcia. Z nowym rokiem zycze rozumu, rozumu i jeszcze raz rozumu, ktorego ci tak cholernie malo sie do tej pory dostalo. Jak ci rozum dpisze, to i poziom bredni oraz pis-czkawka ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 21:37 adas313 napisał: > > Do Iraku wprowadzily nas rzady lewicy(Belka). > > Bo miało to być duuużo krócej niż do 2008 roku. A dokładnie, do końca roku 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
zioolek1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:03 zapomniałeś jeszcze dodać, że to wszystko wina Żydów i Cyklistów...oj niedokładnie czytacie patyjne instrukcje towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 presentation1...Ubecka twoja mać !!!! 31.12.07, 09:05 ty śmieciu ,sprzedawczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Re: presentation1...Ubecka twoja mać !!!! 31.12.07, 09:14 wdepnąłem w niego!..leży na chodniku i cuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 10:14 > Rura powstanie pod Baltykiem. No i co z tego? Nie istnieje żadna koalicja antyrurowa; żadne z państw nie mówi bezwarunkowego "nie". Rura najprawdopodobniej powstanie, powinniśmy więc zrobić kilka rzeczy: 1. poszukać sobie innych źródeł energii (tylko nie własnego węgla) 2. podziałać na rzecz takiej konstrukcji wspólnej polityki energetycznej, by (a) Gazprom nie mógł wobec stosować szantażu cenowego [na razie nie stosował, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże], (b) w razie jakichś numerów z kurkiem móc pożyczać/kupować gaz od sąsiadów. 3. doprowadzić do tego by kolejne rury szły przez Polskę (bardzo trudne, bo to nie Polskę Rosja chce omijać). > Tarczy nie bedzie. A po co nam tarcza? > Powstanie Muzeum Wypedzonych. To Polska ma decydować co Niemcy u siebie budują? 4. a w międzyczasie systematycznie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 10:17 1.Bedziemy wiec kupowac rosyjski gaz od Niemiec(po oczywiscie wyzszej cenie. 2.Tarczy nie musi byc.Pewnie.Ale teraz okaze sie ze tarczy nie bedzie po naciskach rosyjskich. 3.Czas przyznac ze to Polacy rozpetali II wojne swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 10:22 > 1.Bedziemy wiec kupowac rosyjski gaz od Niemiec(po oczywiscie > wyzszej cenie. Przeczytałeś całość? > 2.Tarczy nie musi byc.Pewnie.Ale teraz okaze sie ze tarczy nie > bedzie po naciskach rosyjskich. Przede wszystkim trzeba poczekać na wybory w USA. Nowa miotła w Białym Domu może być mniej skora do budowy tarczy. > 3.Czas przyznac ze to Polacy rozpetali II wojne swiatowa. ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Putra, aferał w swoim stylu;"łapaj złodzieja" !!! 31.12.07, 09:07 zakłamanyy 'szambowiec" PIS-komuny.. Odpowiedz Link Zgłoś
zioolek1 na tym sie znaja 31.12.07, 09:10 na czym jak na czym, ale na "skoku na media publiczne", "TKM" i metodaach UBecko-SBeckich to PiSuary -na czele z Putrą -znają się jak mało kto...parafrazując: "TOWARZYSZU KACZYŃSKI,UCZCIE SIĘ PSYCHOLOGII PRZESŁUCHAŃ OD TOWARZYSZA DZIERŻYŃSKIEGO..." Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Pisdzielcy juz nigdy wiecej nie beda rzadzic!!! 31.12.07, 09:09 Wróży to szybki powrót Prawa i Sprawiedliwości do władzy - rzekl Putra, a Narod w tym momencie oniemial ze zdziwienia :D Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Przypominam posla i Wicemarszalka .......... 31.12.07, 09:09 Niesiolowskiego.Powiedzial- “Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym najbardziej się brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację lansuje twardą antykościelną, antypolską linię polityczną” Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: ...Przypominam posla i Wicemarszalka ........ 31.12.07, 09:25 To nie przypominaj bez przerwy, tylko przypomnij moze jaki pseudonim jako TW nosil Nowak z Waszego Nocnika, za ktorym tak namietnie cytujesz? Co, nie pamietasz? A pseudonim Rydzyka moze pamietasz z czasow wspolpracy ze Stasi? Moze Kobylanskiego, tego od wspolpracy z Gestapo? Moze to przypomnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ...Przypominam posla i Wicemarszalka ........ 31.12.07, 10:18 A co ma do tego Michnik? Dzisiejszy okólnik każe najeżdżać na Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Mechanicy o mediach i polityce a przemysł leży 31.12.07, 09:10 Jest niedobrze gdy mechanik wypowiada się na temat "skoków na media publiczne" lub "politykę zagraniczną". Lepiej gdyby zaczął "analizować" sytuację w w stoczniach, kopalniach, fabrykach samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta J.Kaczyński..wzór tchórza stanu wojennego !!!! 31.12.07, 09:13 "lojalka"..pupil Kiszczaka.. Odpowiedz Link Zgłoś
oblewai Re: Mechanicy o mediach i polityce a przemysł leż 01.01.08, 02:28 jasiek.pl napisał: jasku tragedia tego kraju jest to ze masz racje zamiast robic jakiekolwiek paroidalne ruchy powinni sie zabrac za kakrety, tylko... ze oni o tym akurat nie maja pojecia bo albo wystaje im sloma z mazowieckich pol (przepraszam mazowczan)lub innych z obszarow gdzie sloma obrodzila, Amen Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:19 Platforma dopiero planuje, a ile już po wyborach. Natomiast PiS nie tylko zaplanował, ale i błyskawicznie wykonał, zmieniając ustawy po nocach. Zamilcz człowieku, wstydu nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:27 Oby ten skok się powiódł i odebrał władzę w mediach publicznych PiS. Urbański i Kotecka 'muszą odejść':) Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Putra, największy ciul w PISie 31.12.07, 09:34 oczywiście za wyjątkiem tego idioty Gosiewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Putra, największy ciul w PISie 31.12.07, 09:39 ciul to mało!!.. to AFERAł !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorisek A to dobre !!! 31.12.07, 09:38 Wilk broni owczarni. Nawet się specjalnie nie maskuje. Wilki nic nie skumały z tej lekcji demokracji jaką ostatnio otrzymały od "baranków". Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Alleluja i do przodu !!.złodziejskie hasło Rydzyka 31.12.07, 09:41 teraz używane przez zwolenników sekty Rydzyka, takich jak Putra.. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot puterek, nie dorabiaj ideologii, że... 31.12.07, 09:39 ...Jarosław Kaczyński doprowadził do przedterminowych wyborów, kierując się interesem Polski - tak wyszło dopiero po wyborach kiedy przekitraliście (faktycznie taki był interes Polski). kolejny zakłamany piSSduck. czy tam jest choć jedna osoba z poczuciem przyzwoitości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lester31 Putra,weź się powieś albo raka szybko dostań bo 31.12.07, 09:44 już nie mogę patrzeć na twoją, tępą, lizusowską mordę Odpowiedz Link Zgłoś
signal pisobolszewicy zagarnęli całe media publiczne 31.12.07, 09:44 a teraz udają idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Czołowy intelektualista PISu dał glos..... 31.12.07, 09:47 a juz myślałem ze energia zyciowa tego ślusarza poszła w robienie dzieciaków. A tu prosze, poprawnie zbudowane zdania złożone... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 09:49 typu TVN,Polsat czy Wyborcza.Oni twierdza ze sa to media pluralistyczne a wiec wedlug nowomody- noworzadzacych te ktore ich popieraja.Media typu Rzepa czy TVP sa rezimowe bo bo zdarza sie w nich krytyka PO. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 09:50 POstkomuna chce postawic spoleczenstwu embargo na myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 09:52 i dlatego w Rzepie mozna przeczytac widziane troche inaczej. Wiem, że sprawiam zawód swym mniej i bardziej prominentnym nieprzyjaciołom od serca, od dawna już nie pisząc niczego nowego o Adamie Michniku. Mimo że różnymi napomknieniami i aluzjami starają się mnie do tego zachęcić (ostatnio, na przykład, Seweryn Blumsztajn). Wiem, ale cóż poradzę - wyczerpałem temat. A raczej temat się wyczerpał sam. Człowiek, który swego czasu był w stanie sam jeden przysporzyć Polsce więcej szkód niż całe RSW Prasa-Książka-Ruch razem wzięte, stał się zaledwie stojakiem na zaszczyty, od czasu do czasu powtarzającym niczym zdarta płyta wciąż te same okrzyki o populizmie i nacjonalizmie, które nigdy nie były trafną diagnozą rzeczywistych polskich problemów, a do obecnej naszej sytuacji mają się już zupełnie nijak. Bardzo przepraszam, ale naprawdę nic o nim napisać nie potrafię. Ale skoro sam nie potrafię, to zawsze jeszcze mogę zacytować. Proszę bardzo: “Dla mnie typowym fanatykiem nienawiści i agresji jest Adam Michnik, aczkolwiek niewątpliwie inteligentny. Reprezentuje rodzaj fanatyzmu, którym najbardziej się brzydzę, ponieważ pod pozorami troski o człowieka, o wolność, o demokrację lansuje twardą antykościelną, antypolską linię polityczną”. Kogo cytuję? Stefana Niesiołowskiego. Za profesorem Nowakiem, który zestawił w “Naszym Dzienniku” kapitalny wybór cytatów z obecnego wicemarszałka Sejmu od “pogrobowców stalinizmu z KOR” aż po “elegancko opakowaną recydywę tymińszczyzny”, jak nazywał kilka lat temu PO. Polecam ten wybór, bo pokazuje on, że w Polsce, jak w rzadko którym kraju, można zrobić wielką karierę na jednym: na braku zahamowań w ubliżaniu każdemu, komu w danej chwili opłaca się ubliżać. Nic więcej nie trzeba, by w końcu osiągnąć pozycję jednej z najważniejszych osób w państwie, jak to się owej pociesznej personie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 10:17 Nowak profesorem??? A czego i od kiedy, jesli wolno wiedziec? Jaki mial pseudonim jako TW? A Rydzyk? Kobylanski? Bender? Jasinski? Kryze? Giertych? Jakie oni mieli pseudonimy jako TW? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 10:06 presentation1 napisał: jak zwykle SBeckie ,prowokacyjne wypociny.... PO nie tylko ma media za sobą ale także...wyborców ,którzy 21 X 2007 odcięli pro-SBeckiej... CHYDRZE łeb.......i jak widać to było trafne "cięcie"..... PiS z RYDZOLEM wspieranym przez antysemitę Kobylańskiego cały czas miał i ma za sobą "elektorat",który utożsamia się z....... www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm www.polonica.net/ i to są dla was jedyne "źródła"prawdy......jak zwykle..prowokacyjne,nienawistne,jątrzące podstępne ,podejrzliwe i chorobliwie nie ufające nikomu..... To są te cechy,które wypisz-wymaluj pasują do wizerunku KACZYŃSKICH i ich zwolenników....... __________________ Spokojnie braciszku ____ jeszcze tylko 3 lata....... img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Dary_premiera_2030337.jpg wytrzymasz,tylko tak jak mówiłem...... więcej nie "kwacz" głupot bo przynosisz mi wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .....PO juz ma za soba media.............. 31.12.07, 10:09 PiS w wyborach zdobyl ponad 5 milionow glosow,PO ponad 6 milionow.Wiec nie ciesz sie na wyrost.PO zabralo glosy Samoobronie,LPR i LiDowi.To nie jest staly elektorat ale choragiewki.Za pare dni beda pluli na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
b140 Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:50 W ustach PiS-iorów takie teksty zwalają z nóg.Oni byli mistzami w "skokach" na wszystko co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl co za głupota 31.12.07, 09:51 nie można wiecznie stosować taktyki "najlepsza obrona to atak" ,dopiero co kilka dni temu podano wiadomość o podziale tv pomiędzy pislidem i co teraz co sie zmieniło?Że bulteriery pis juz szczekają.Przecież jak żadna inna partia przegrana nadal jest w tv to o co im chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Putra: PO planuje skok na media publiczne 31.12.07, 09:54 Lepiej na media publiczne niż na oczyszczalnię odcieków w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś