kretowski 07.01.08, 19:27 Wypierdziny pseudonaukowe uesańskiej świni!` Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
talking_head "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 07.01.08, 19:35 Pan Gross,który łże że jest historykiem wysługuje się światowemu żydowstwu, głównie temu z USA. Myślę, że głównym powodem tej przedziwnej zmiany opcji historycznej u pana G. są doniesienia pojawiające się parę lat temu w prasie o ujawnieniu mało heroicznej postawy pana G. podczas przesłuchań na UB w 1968 roku, gdzie "zasypał" swoich kolegów studentów, dziś prominentnych pismaków GW, zresztą też żydowskiego pochodzenia. Pan Gros tym opluwaniem Polski chce zapewne wykupić swoje stare winy wobec swojego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 07.01.08, 22:18 talking head-=- lecz się "człowieku" z nienawiści. Przemawia przez usta Twoje ""sama dobroć" katolika polskiego, wychowanego na **Rycerzu Niepokalanej** Kolbego imieniem Maksymilan. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszy_cfaniak Gdzie byla GW w sprawie klamstwa oswiecimskiego? 07.01.08, 23:09 Antypolak splodzil antypolska ksiazke a antypolska gazeta usluznie wydrukowala kilka stron. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Gdzie byla GW w sprawie klamstwa oswiecimskie 08.01.08, 01:49 lepszy_cfaniak napisał: > Antypolak splodzil antypolska ksiazke a antypolska gazeta usluznie > wydrukowala kilka stron. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jesteś typowym przykładem ""polskiego katolika"" -=- w jednej ręce krzyż, w drugiej różaniec, a w ustach przeklenstwa i jad. Nie umiesz prowadzić dyskusji nie obrażając przeciwnika w przypadku braku merytorycznych argumentów. Wynika to,że najpewniej jesteś słabo wykształcony, rodzice również i dlatego nie przekazano Ci tego czegoś co powinieneś wiedzieć w formie wychowania. Najpewniej przekazano Ci fałszywy obraz świata w którym sami żyli i byli wychowywani. To co wyniosłeś z domu rodzinnego, teraz starasz się przekazać innym nie zastanawiając się nad tym, że się ośmieszasz w oczach ludzi czytających te Twoje tak "głebokie przemyślenia". To nie wszystko,że potrafisz się posługiwać komputerem, trzeba jeszcze przy tym co nieco myśleć. Wierz mi staremu, że myslenie nie boli, ale i też czasami przynosi korzyści. Jest takie powiedzenie -=- Głupi mówi co wie. [ Mądry wie co mówi ], Wybacz, proszę, ale to w nawiasie, to nie dotyczy twojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszy_cfaniak peklem ze smiechu 11.01.08, 19:25 pos3gacz napisał: > lepszy_cfaniak napisał: > > Jesteś typowym przykładem ""polskiego katolika"" -=- w jednej ręce > krzyż, w drugiej różaniec, a w ustach przeklenstwa i jad. > Nie umiesz prowadzić dyskusji nie obrażając przeciwnika w przypadku > braku merytorycznych argumentów. Wynika to,że najpewniej jesteś > słabo wykształcony, rodzice również i dlatego nie przekazano Ci > tego czegoś co powinieneś wiedzieć w formie wychowania. Najpewniej > przekazano Ci fałszywy obraz świata w którym sami żyli i byli > wychowywani. To co wyniosłeś z domu rodzinnego, teraz starasz się > przekazać innym nie zastanawiając się nad tym, że się ośmieszasz > w oczach ludzi czytających te Twoje tak "głebokie przemyślenia". > To nie wszystko,że potrafisz się posługiwać komputerem, trzeba > jeszcze przy tym co nieco myśleć. Wierz mi staremu, że myslenie > nie boli, ale i też czasami przynosi korzyści. > Jest takie powiedzenie -=- Głupi mówi co wie. [ Mądry wie co mówi ], > Wybacz, proszę, ale to w nawiasie, to nie dotyczy twojej osoby. > Mlody z dyplomem SGH zapracowany, zarobiony i szczesliwy pozna MYSLACYCH uczestnikow forum Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Brak argumentów... 25.01.08, 17:49 w sprawie "twórczości" Grossa? Raczysz chyba żartować. Tego hochsztaplera rozłożył na czynniki pierwsze i jego manipulacje bezlitośnie obnażył J.R. Nowak którego Gross boi się jak ognia. Jest wstydem i hańbą dla "Znaku" wydanie tego antypolskiego knota, podobnie jak haniebna i antydemokratyczna pseudodyskusja jaką nad tym "dziełem" zorganizowano na UJ powodując tylko umocnienie frontu polonofobów. W tej antypolskiej dyskusji w Warszawie brał udział zięć Bermana kata Polski, w Krakowie Michnik, brat kata w todze mającego na swym sumieniu liczne wyroki śmierci na polskich patriotów, o matce i ojcu też trudno mieć dużo lepsze zdanie. Czyż to nie jest wymowne o co tu chodzi? Jeszcze raz mówię hańba! __________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Brak argumentów... 29.01.08, 20:33 Nie wiedziałem, że w Europie środkowej po czasach Stalina ostała się zbiorowa odpowiedzialność. Co z tego, że zięć, brat, czy teściowa? A Ty co jesteś? Rasowym Polakiem czystej krwi i dajesz gwarancję, że żadna z Twoich prababć nie wpuściła do sypialni któregoś z najeźdźców, albo przynajmniej po sąsiedzku jakiegos Zyda? śmieję się w głos czytając takie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Brak argumentów... 30.01.08, 02:25 NIE WIEDZIALES ze "po czasach Stalina ostala sie zbiorowa odpowiedzialnosc"? Czyzbys nie widzial ze tak sie jakos dziwnie zlozylo na tym Swiecie ze zbiorowa odpowiedzialnoscia CIAGLE i BEZ PRZERWY obarczani sa Polacy przez Zydow za zdarzenia z czasow II WS i po wojnie.Nie mowiac juz o Palestynczykach w konflikcie bliso- wschodnim. Nie ma miesiaca aby ci okupowani ludzie nie doswiadczyli KARY ZBIOROWEJ ODPOWIEDZIALNOSCI od Izraelczykow. Wstretne to i straszne. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Gdzie byla GW w sprawie klamstwa oswiecimskie 29.01.08, 20:42 ...i standartowo nie zabrakło również Was, domorosłych antysemitów z Koziej Wólki Odpowiedz Link Zgłoś
lepszy_cfaniak Gdyby nie kosciol katolicki ktory tak szkalujesz 07.01.08, 23:11 chamski sznurku to bys dzisiaj cyrylica pisal Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Gdyby nie kosciol katolicki ktory tak szkaluj 08.01.08, 00:43 mihnik pisze cyrylica Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Gdyby nie kosciol katolicki ktory tak szkaluj 08.01.08, 01:55 barbara444 napisał: > mihnik pisze cyrylica xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Primo -= nazwisko zawsze zaczynamy pisać wielką literą, Secundo -=- w tym nazwisku występuje litera tzw.CH, a nie samo"h". Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Gdyby nie kosciol katolicki ktory tak szkaluj 08.01.08, 01:33 lepszy_cfaniak napisał: > chamski sznurku to bys dzisiaj cyrylica pisal xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Katolik, a w szczególności polski używa inwektyw w przypadku braku merytorycznych argumentów. Jeżeli chodzi o typ pisma -=- cyrylica -=- to w tej chwili jest używana w Bułgarii i częsciowo przez Cerkiew Prawosławną. Nowszym typem pisma ,pochodzacym od cyrylicy jest -=-grażdanka-=- używana w Rosji i niektórych Republikach byłego Związku Radzieckiego. W tłumaczeniu na j.polski to jest ""mieszkanka miasta"". Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 08.01.08, 17:33 stul pysk zydowska mendo Dobrzanski Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 29.01.08, 20:49 o takich jak Ty właśnie chodzi: najpierw słowa odczłowieczające ludzi, potem siekiery. Mordowanie i rabunek "żydowskich mend", a wszystko w myśl dobra ojczyzny. Wstydzę się za Was, chołoto! Odpowiedz Link Zgłoś
anarena Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 19.01.08, 16:15 Czy znajdzie się ktoś odważny kto opisze w podobnym stylu sprawę z drugiej strony.Ktoś kto odpowie na pytania dlaczego: polacy ze wschodniej Polski czuli nienawiśc do żydów,w jakim celu wywołana była prowokacja tzw pogrom kielecki.Czy prawdą jest że sowieci umieścili w tym czasie we władzach amerykańskich dwóch żydowskich agentów.Jaki to miało wpływ na losy Polski.Czy policzył ktoś ilu zginęło polaków którzy przechowywali żydów.Polska miała wielu wspaniałych polaków pochodzenia żydowskiego.Szkoda że to się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 29.01.08, 20:45 o tym jacy jesteśmy wspaniali słyszymy od wielu lat, czy pod czerwonymi, czy innymi. czas zrobić szczery rachunek sumienia, jak na katolików przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 30.01.08, 02:36 "Rachunek sumienia" Polacy dawno juz zrobili. Chcieli czy nie chcieli,zostali zmuszeni do rachunkow , przeprosin, tlumaczen, przez Zydow ktorzy nie przepuscili zadnego najmniejszego zdarzenia w ktorym Zyd bylby pokrzywdzonym przez Polakow. Dokladnie opisali, ubarwili, dodali , zdramatyzowali w tysiacach ksiazek wydanych w USA , Izraelu i na calym swiecie. Zawsze i wszedzie Polakowi nie przepuszono aby go ponizyc, zminimalizowac jego cierpienia, odwage, walke itd. Zyd zawsze OFIARA. Polak prymityw, oprawca Zyda. TO jest to co slyszymy na SWIECIE.Chcesz RACHUNKU SUMIENIA? Zacznij od SWOJEGO i popros innych Zydow aby to samo robic zaczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 30.01.08, 14:11 i gdzieś Ty marysieńko przeczytała takie budujące rzeczy, że "rachunek sumienia" Polacy dawno już zrobili? Kiedy? Bo ja żyję w tym kraju już grubo ponad 40 lat i pamiątam, że "My" to zawsze tylko byliśmy bohaterami i krystalicznie czystym Chrystusem Narodów, co podkreślamy wszem i wobec przy każdej nadarzającej się okazji, tak że nikomu się już nie chce słuchać. Nie to NAS połączy i oczyści. Czego się boisz? Tatuś, czy dziadek ćwiartowali ludzi? Nie przejmuj się, nie oni jedni, ale bądź tego SWIADOMA, to wystarczy. Tyle tylko i nic wiecej. Nie oczekuj od innych, oczekuj od siebie i przyglądaj się sobie - świadomie. Nie zamiataj pod dywan "...bo inni to albo tamto..." Kazanie na Górze sobie przeczytaj czasami, wystarczy, wierz mi. Chrystusowa Droga. Yeah. To jest to. zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 02.02.08, 06:57 JA moj drogi mojej SWIADOMOSCI nie musze "oczyszczac ani polaczac" bo nie mam z czego.Wrecz przeciwnie mam prawo wolac o robienie rachunku sumienia tych co mojego ojca torturowali w UB-owskim wiezieniu po wojnie i wbijali mu do SWIADOMOSCI ze jest Wrogiem Narodu (komunisci zydowscy) Mam prawo wolania o rachunek sumienia tych co siedmiu czlonkow mojej rodziny zastrzelili, wiezili i torturowali(Niemcy) O tym ze, Polacy rachunek sumienia dawno zrobili nie dowiedzialam sie z czytania, bo wszystko co nam czytac kaza i propaguja to NAWOLYWANIE DO RACHUNKOW SUMIENIA przez tych co amnezji dostali na temat swoich zbrodni przeciw Polakom. Zastanawiam sie, CO TY CZYTALES skoro przez 40 lat zawsze slyszales ze "My to zawsze tylko > byliśmy bohaterami i krystalicznie czystym Chrystusem Narodów." Czyzby Tata komunista opowiadal ci jak walecznie po bohatersku mordowal wrogow narodu Polskiego takich jak AK-owcow i innych opozjonistow i marzyl o krystalicznej drodze do raju jakim mial byc KOMUNIZM? Cos mi tylko Chrystus do tego nie pasuje,przeciez o nim tez zapomiec nam nakazywano.Ja moj drogi tak jak miliony innych Polakow czy chcialam czy nie to zmuszona bylam czytac o "bohaterstwie" Armii Czerwonej, a o prawdziwych bohaterach jak Polskie podziemie, AK, strach bylo wspomniec publicznie. Przez 50 lat KAZANO nam zapomniec o swoich bohaterach, wprowadzajac do umyslow naszych wizje "bohaterow i przyjaciol komunistow" Nastepnie 40 lat temu, kiedy Singer oglosil wszem i w obec ze Organizacje Zydowskie beda kompromitowac Polske na arenie swiatowej dotad az Polska wyplaci im odszkodowania, zaczelo sie nawolywanie Polakow do RACHUNKU SUMIENIA.Na swiecie stworzono bardzo nieprzyjemna atmosfere w okol Polakow.Przedstawiono nas jako kolaborantow Hitlera, pisano o POLSKICH OBOZACH SMIERCI, o antysemityzmie wyssanym z mlekiem matki, o mordowaniu Zydow przez Polakow.Zamiast podziekowania za uratowanie tysiecy dzieci Zydowskich,obwiniono nas o "kradzenie dusz Zydowskich" poniewaz ludzie ktorzy ratowali te dzieci (pod kara smierci) aby udokumentowac Niemcom ze dziecko nie jest Zydem ochrzczono je i zabierano do kosciola.To tez jest nam zapisane i przeznaczone do CZYTANIA, oczywiscie bez wyjasnienia powodow chrztu. W ostatnich latach nasi przyjaciele Niemcy zadaja od nas zadoscuczynienia i rachunku sumienia w stosumku do wygnancow Niemieckich.Nawolywanie do nastepnego rachunku? Pytasz czy BOJE SIE CZEGOS. Tak boje sie i to bardzo ze za kilka dekad Niemcy , Rosjanie, Zydzi tak WSZYSTKO co im nie wygodne POZAMIATAJA pod DYWAN ze nastepne pokolenie wierzyc bedzie ze POLACY TO NAZISCI ktorzy zaplanowali Holokaust Zydowski, powyganiali i mordowali Niemcow,chcieli zaprowadzic faszyzm w ZSRR. Czyzby o to chodzilo tym co RACHUNKI SUMIENIA KAZA NAM ROBIC? Czyzbys wysylal mnie na kazania abym wreszcie pojela ze to jest "Chrystusowa droga" i tak jak w niego nie uwierzono,przesladowano i ukrzyzowano nas Polakow to samo czeka? Pewny siebie jestes niedowiarku komunistyczny.Nie mieszaj w to Chrystusa bo ani w niego nie wierzysz ani szanujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 05.02.08, 00:18 Wszyscy dookoła: Rosjanie, Zydzi, Niemcy, poprostu czychają tylko na to żeby nas obrobić, zakłamać naszą historię i nas zniszczyć, unicestwić. Ja niestety tak nie chcę i nie będę żył i nie będę instrumentalizował ofiar w mojej rodzinie, żeby udowadniać moją wyższość i czyjąś genetyczną nienawiść narodową i bił na alarm przy każdym krytycznym słowie na temat mojej historii, obrażał się i wszystkich dookoła. To wręcz groteskowe, że deklarowany przez wielu z nas dumnie Katolicyzm w chwili kiedy tylko pada hasło, że coś, albo ktoś atakuje nasz naród (przez duże N rzecz jasna) okazuje się płytkim i tandetnym parawanem, zza którego wyziera szowinistyczna gęba w której strach miesza się z odrazą i nienawiścią do świata. To wynik naszej historii rzecz jasna i minie jeszcze trochę czasu by, podobnie zresztą jak Zydzi, móc dojrzeć do otwarcia nowego etapu. Ale by tak się stało musimy także świadomie skonfrontować się z własnymi "grzechami narodowymi". To nie ominie nikogo, chyba, że chcemy by wrzód, rósł dalej, broczył, bolał i ślimaczył się bez końca... Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 20.04.08, 19:06 wyslij wlasne zydowskie wypociny do Izraela, gdzie naleza Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 20.04.08, 19:00 jestes zakompleksiona k..zydowska, udajaca Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 24.04.08, 07:22 mokradlo, ty nie musisz nikogo za to udawac. Jestes po prostu rzadkim debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: "Strach" Grossa czyli "GW"no Prawda 28.04.08, 03:20 ty jestes zydowskim idiota, dyzurujacym za szekle Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Strach Grossa 07.01.08, 22:23 kretowski napisała: > Wypierdziny pseudonaukowe uesańskiej świni!` xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zmień nick'a na KRETYŃSKI. A cóż to za nowa rasa -=-uesańska, a może Ty drugi Darwin??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Strach Grossa 08.01.08, 00:44 kosciol ma nic do grossa gross ma duzo do hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Strach Grossa 08.01.08, 01:24 barbara444 napisał: > kosciol ma nic do grossa > > gross ma duzo do hitlera xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Czytać potrafisz,to przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, aż do skutku. Może pojmiesz co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek posługacz - czyli szabes-goj 08.01.08, 04:12 odwala robotę zakazana Żydom. Tylko, że uczciwy szabes-goj robi to w sobotę, a Ty jesteś na usługach przez cały tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Strach Grossa 08.01.08, 17:39 judaizm artykulem pierwszej potrzeby wsrod zydokracji,zapewnia dostatnie zycie zydom, patrz pod GW-o Odpowiedz Link Zgłoś
sprzedam Burza...po to by dobrze sprzedać książkę 22.01.08, 10:05 Bezsensowne zamieszanie i nic więcej. Panie EDELMAN rozumiem Pana subiektywne podejście do sprawy. Jeśli jednak mówimy o potrzebie mówienia prawdy, to mówmy całą prawdę obiektywnie. TAK! Polacy mordowali Żydów po wojnie. TAK! Żydzi mordowali Polaków po wojnie: Według raportu Nikołaja Seliwanowskiego, głównego doradcy sowieckiego przy MBP, wysłanego do Berii 20 października 1945, Żydzi stanowili 82,3% w radomskim PUBP (por. "Komunizm. Ideologia. System. Ludzie", Warszawa 2001, s. 196, 198). W Łodzi - według sprawozdania instruktora Wydziału Organizacyjnego KC PPR, Stanisława Brodzińskiego, który 12-18 sierpnia 1945 roku przeprowadził inspekcję na terenie Łodzi w organach UB, Żydzi zajmowali 50% etatów (wg K. Lesiakowski: "Mieczysław Moczar 'Mietek'. Biografia polityczna", Warszawa 1998, s. 101). Nie mozna mówić o pogromach Żydów bagatelizując temat zbrodni MBP. Wymówki w stylu, że to byli Żydzi niepraktykujący i właściwie to mniejszość w MBP są po prostu żenujące. Tak Polacy jak i Żydzi byli zwykłymi bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Burza...po to by dobrze sprzedać książkę 30.01.08, 02:52 sprzedam napisał: Tak Polacy jak i Żydzi byli zwykłymi bandytami.--------------------- -----------------------------------------------------Swiete slowa, niestety Panu Edelmanowi i wszystkim innym krytykujacym Polakow a milczacych uparcie na temat zbrodni Zydowskich brakuje honoru i cywilnej odwagi aby publicznie stwierdzic ze BYLI ZLI i DOBRZY POLACY, TAK SAMO JAK BYLI DOBRZY ZYDZI I ZLI ZYDZI. Odpowiedz Link Zgłoś