p3nisista 13.01.08, 15:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.an Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górników.. 13.01.08, 16:14 Takim komunikatem powinniśmy się cieszyć,ale baran nigdy tego nie zrozumie Boże daj mu zdrowie bo o rozum już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 14.01.08, 00:46 za mało ludzi docenia tuskowe cuda, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy wielkie mi rzeczy.... 13.01.08, 16:46 A ile osób dziennie umiera z powodu niekompetencji lub zaniedbania lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
momo442 Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górników.. 13.01.08, 16:52 Ok, fajnie, że przeżył. Tylko że za miesiąc czy dwa będzie w tłumie strajkujących górników którzy rzucają płytami chodnikowymi, bo uważają że 4000 miesięcznie to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
pateko7 Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 13.01.08, 22:03 a kto Ci broni pojechać tam na Śląsk -ludzi potrzeba do pracy, z tego co piszą. Tylko robota ciężka, zagrożenie metanowe, pożary, tąpnięcia, ale pewnie za mietki jestes na taka robotę i pewnie mama by Cie nie puściła Odpowiedz Link Zgłoś
tristessa Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 13.01.08, 23:08 ładnie to ująłeś swoją drogą nie rozumiem tej ziejącej z większości postów o górniach nienawiści do nich. jak polskę śląsk odbudowywał po wojnie to było ok, teraz już jest niepotrzebny jak widać i najlepiej na niego pluć :| a jak ktoś mi pokaże zwykłego, szarego górnika dołowego, który na rękę dostaje 4000 to mu pogratuluje :] Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 14.01.08, 00:48 pateko7 napisał: > a kto Ci broni pojechać tam na Śląsk -ludzi potrzeba do pracy, z > tego co piszą. Tylko robota ciężka, zagrożenie metanowe, pożary, > tąpnięcia, ale pewnie za mietki jestes na taka robotę i pewnie mama > by Cie nie puściła oj, synku, masz dobre intencje, ale muszę cię zmartwić - żeby dostać się do roboty na dole to musisz mieć znajomości i zabulić kupę forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
tatatefu Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 13.01.08, 17:43 do p3nisista wypadek zdarzyl sie na poz 665 po twojej wypowiedzi znajdzeiesz sie na poz 666 Odpowiedz Link Zgłoś
b.wicia Re: Kopalnia "Wesoła": jeden z zaginionych górnik 13.01.08, 18:03 do p3nisista: jak w ogóle człowiekowi mogą takie słowa przez gardło przejść...kompletny brak człowieczeństwa...szkoda słów. oby nigdy w takiej sytuacji nie znalazł się żaden darmozjad z Twojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Nastepny cud Tuseka 14.01.08, 00:49 odpie..się od niego! Chłopak docenia cudotwórstwo tuskowe, a ty go opie..sz ohydnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1950 Re: cud tuska 14.01.08, 01:12 Bardzo proszę, niech na ten temat wypowiadają się tylko ci, którzy choć jedną szychtę przepracowali na dole w kopalni. Ludzie, szacunek dla górników. To jest potworna robota. Gorol PS Znam pracę w kopalni, choć jestem i mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dawidos-23 wypadek 14.01.08, 21:38 do momo442 skąd masz takie informacje że górnik zarabia 4 000 pewnie z tv to prawda w 50% bo od tej kwoty trzeba odliczyć wszystkie składki emerytalne,rentowe itp.zalicz. na podatek oraz obowiązkowe ubezpieczenia od nw.wychodzi wtedy na rękę ok. 1 700- 1 800 zł wiem o tym bo sam jestem górnikiem w ścianie wydobywczej aby wziąść 2 000 trzeba przerobić sobotę,niedzielę albo jakieś święto i to była ostatnia niedziela dla tego górnika SZCZĘŚĆ BOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
dawidos-23 Wypadek 14.01.08, 21:44 do gluchy czy ty wiesz na czym polega specyfika pracy górnika chyba nie bo jakbyś wiedział to byś takich głupot nie pisał Odpowiedz Link Zgłoś