kraq Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 18:50 oczywiscie o wiele lepiej i sprawiedliwiej jest jak emerytka albo nauczyciel zarabiajacy 1200, nie bedacy przeciez rolnikiem, utrzymywał ze swoich podatków KRUS i takich rolnikow jak ten co ma 300 hektarow jak i tego co ma 3. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Lepper - precz do więzienia 19.01.08, 19:50 Myślałem że jak od władzy przegoniono kolegów Leppera to w końcu sądy zrobią to co powinny zrobić już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: Lepper - precz do więzienia 19.01.08, 20:09 jimmyjazz napisał: > Myślałem że jak od władzy przegoniono kolegów Leppera to w końcu > sądy zrobią to co powinny zrobić już dawno. Też nie mogę wyjść z podziwu, że gość jeszcze chodzi na wolności. Ale to już chyba tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
tcl Niech wieśniaki płacą jak inni. 19.01.08, 20:27 Nie chcę utrzymywać ich, górnioli, kolejarzy i innej swołoczy skomuszałej Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum b__________r_________a__________w __________o 19.01.08, 21:28 Andrzej. Już grzeję traktor i talerzówkę. Chcą jeszcze nas wydoić. Ale chłop potęgą jest i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Koryto Leppera w zagrozeniu!Bij kto w Boga wierzy! 19.01.08, 21:37 dzyndzelbaum napisała: > Andrzej. > Już grzeję traktor i talerzówkę. > Chcą jeszcze nas wydoić. > Ale chłop potęgą jest i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Zamarynowac gnoja w formalinie i pokazywac na wsi! 19.01.08, 21:45 dzyndzelbaum napisała: > To bedzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Zamarynowac gnoja w formalinie i pokazywac na 20.01.08, 00:28 To Lepper jeszcze nie w więzieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wczoraj chwalil sie jak pomogl PO zniszczyc PiS !! 20.01.08, 01:24 tetlian napisał: > To Lepper jeszcze nie w więzieniu? M: Po okrzykach "Balcerowicz musi odejsc" pozostaly okrzyki zadowolenia, ze wygraly w wyborach wyzmawcy "liberalizmu". Lepper juz nigdy nie bedzie mogl udawac ideowca. I to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Niech wieśniaki płacą jak inni. 19.01.08, 23:18 Lepper i wiesniaki - rece precz od moich pieniedzy. Sami placcie za leczenie swojej marskosci poalpagowej i dziur w plucach po tanich fajkach. A waszego zarc ia nie kupuje i tak bo jest najczesciej oszukane, skazone i brudnawe. Odpowiedz Link Zgłoś
abc-5 Re: Niech wieśniaki płacą jak inni. 25.05.08, 23:54 www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=2657&postdays=0&postorder=desc&start=75 wybitne poglądy wsi na temat zus i swojej misji karmienia "miastowych" Odpowiedz Link Zgłoś
rob1234 Re: Niech wieśniaki płacą jak inni. 20.01.08, 13:48 TCLuuu my wieśniaki pracujemy ciężko nie mamy urlopu , nie możemy zostawić choć na jeden dzień obejścia nie możesz darować tego że my dostajemy dopłaty bezpośrednie ty głosowałeś za wejściem do unii europejskiej przyjedż na rok zobaczysz jak się żyje ty pierwszego tygodnia zdechniesz z głodu Odpowiedz Link Zgłoś
mietb Niech wieśniaki płacą jak inni. - pOpIeRaM 20.01.08, 18:15 To, że nie mają urlopów nie oznacza, że mają być świętymi krowami. Jak ma się do tego los kasjerki w hipermarkecie, która zarabia 1000zł brutto, na rękę dostaje niewiele ponad 600zł, bo w tym płaci: - podatek - ZUS (wieśniak płaci 250zł co kwartał na KRUS, ona płaci co miesiąc!!) - składkę zdrowotną (miesięcznie ona 100zł, a wieśniak co kwartał 54zł!!) Wieśniak: - nie ma dochodu, bo nie prowadzi księgowości i sprzedaje płody bez kasy fiskalnej, po sąsiadach, po znajomych - nie płaci podatku jak nie ma dochodu - dobrze mu się żyje, dostaje jeszcze ekstra dopłaty - nie płaci ZUS co miesiąc, tylko minimalną kwotę co kwartał - płaci podatek gruntowy, rolny, który jest kilkukrotnie niższy niż podatek od nieruchomości - nie płaci podatku od przepisania ziemi synowi (darowizna!) - w budżecie KRUS 90% to dotacje z budżetu państwa! Miastowy: - jak prowadzi działalność, to zawsze płaci ZUS i ubezpieczenie zdrowotne - zawsze musi płacić ubezp. zdrowotne - co miesiąc płaci ZUS - płaci podatek od nieruchomości kilkukrotnie wyższy niż rolny - płaci podatek od darowizny, chociaż po ostatnich zmianach do 1mln złotych nie płaci w najbliższej rodzinie, ale 1mln można szybko wyczerpać, a ziemia rolna jest droga, więc gospodarstwo także może 1mln kosztować - budżet ZUS jest dotowany z budżetu państwa tylko w 10%!! REASUMUJAC: Wieś do PIT i ZUS! Ale jak to było w jednym z polskich filmów: "chłop to u nas ciemny jest"... więc nie ma się czego dziwić, że nie zrozumieją czym jest sprawiedliwość ludzie, którzy mają mentalność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
mietb Re: Niech wieśniaki płacą jak inni. 20.01.08, 18:16 Ja też nie:) Oni żyją jeszcze socrealizmem. Teraz jest wolny rynek, im było najlepiej w PGRach i socjaliźmie, więc nie ma się co dziwić, że tak oponują przed zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
abc-5 Re: Niech wieśniaki płacą jak inni. 26.05.08, 01:04 rozmawiałem kiedys z wiejskimi filozofami, "te cholerne liberały z PO", zapytałem, kto to taki te liberały i czemu cholerne, i to był koniec dyskusji, rozdziawili tylko gęby, bo im tvp1 nie powiedziało co to za zboczeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Lepper - precz do więzienia 19.01.08, 23:16 To ty Lepper jeszcze nie siedzisz? Ile dales i komu w lape? Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Lepper 20.01.08, 00:02 A nie przyszlo Ci do glowy, ze facet jest krysztalowo uczciwy? Gdzie zasada domniemania niewinnosci ktorej wymaga sie w stosunku dr G.? Do Leppera mam wieksze zaufanie niz do KlamTuska i Kaczynskich (obu razem i oddzielnie) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Lepper 20.01.08, 14:42 hugow napisał: > A nie przyszlo Ci do glowy, ze facet jest krysztalowo uczciwy? no kryształowo? A o tych kilku wyrokach na koncie to zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 23:47 A ja nie mam zamiaru dłużej utrzymywać żadnych chłopków roztropków i dlatego wybierałem PO. Chłopek roztropek mnie nie utrzymuje tylko ze mnie zdziera. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:04 Aargghhhh, goń się buraku z solarium... :@ Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Lepper, knurze pier.., swinio spasiona 19.01.08, 22:38 wyp...j na drzewo, bucu. Ciebie i takich jak ty nalezy ogolic do golej skory. A pozniej rozliczyc za twoje warcholstwo, za straty przez ciebie spowodowane, rozliczyc twoje przekrety. Do pierdla na dziesiec lat, i to zaostrzonym rezimem. Ty gnido pier.. jeszcze masz czelnosc chlapac ozorem publicznie? Nie wychodz z chlewa cwoku, tam twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright przepraszam forumowiczow, unioslem sie ;-{) 19.01.08, 22:39 Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Jolka, gdzie jestes? Twoj Romeo sie znalazl!!! 19.01.08, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: przepraszam forumowiczow, unioslem sie ;-{) 19.01.08, 23:20 Hej, mnie tez to wqrwia- po to spalem na tym styropianie zeby skonczyla sie ta wladza ludu, chlopo robolski osjusz. A tymczasem ciagle hamow utrzymuje. Jedrek, jak Twoj Pan wroci to cie wybatozy i bedziesz znal swoje miejsce w chlewie! Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Lepper, knurze pier.., swinio spasiona 20.01.08, 00:14 Z grubsza dobrze to ujales :). Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiu.k Leppery precz od mediów 19.01.08, 19:11 andrzej zrozum, że już cię nie ma. koniec fin the end finito idź do krów o przepraszam zapomniałem tytułować cię premierem. dobra żartowałem-nie zapomniałem tylko przez gardło mi to nie chce przejść. ale za to mogę tytułować cię wsiokiem. albo mundrkiem wioskowym, co to na wszystkim sie zna. idź pogadaj z trzodą o krusie. z parzystokopytnymi. i zdejmij kalosze jak wchodzisz do salonu Odpowiedz Link Zgłoś
klinemgo Re: Leppery precz od mediów 19.01.08, 21:27 grzesiu.k napisał: > i zdejmij kalosze jak wchodzisz do salonu Gdzie go widziałeś w salonie? Coś mi się zdaje że on nigdy ze świniarni nie wychodził, tylko do niektórych świń należało się zwracać po nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:15 Mam nadzieję, że AL również usłyszy od premiera Pawlaka - PRL już się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 22:40 bardu napisała: > Mam nadzieję, że AL również usłyszy od premiera Pawlaka - PRL już się skończył. Uważam, że to jest bardzo istotne. Pawlactwo zapewne schwyci z tyłu za ręce Platfuserię walącą w ryj Samej Bronie. Odpowiedz Link Zgłoś
noszfak Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:16 Lepper wraca do korzeni. Kiedy przebierze się w swój słynny turecki sweterek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 dobierzemy sie do dupy oszustom! 19.01.08, 19:18 niech sobie lepper powierzga,złodziej forowany przez kaczynskich nawjwiększych wrogów Polski.pis zdechł ! radujmy się!Partia nienawiści kaczynskich dogorywa! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: dobierzemy sie do dupy oszustom! 19.01.08, 19:26 bogdan331 napisał: > niech sobie lepper powierzga,złodziej forowany przez kaczynskich nawjwiększych > wrogów Polski.pis zdechł ! radujmy się!Partia nienawiści kaczynskich dogorywa! ...*> rodzi sie jeszcze gorsza populistyczna, beznadziejna, kretaczy, szmuglarzy, zebrakow - PelO-....kapusi, agentow z prl.... Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Co dyletant to dyletant! 19.01.08, 20:40 Rzeczywiscie dyletant5 jest dyletantem na 5-ke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cioswnos Lepper: Ręce precz od KRUS-u- czemu nie ? 19.01.08, 19:19 Jestem za pod warunkiem, że wsioki będą otrzymywać taką emeryturę na jaką w KRUS naskładają czyli miesięcznie po ok 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 ciekawe w jaki sposób jest ta tańsza 19.01.08, 19:21 żywność kiedy jeden znajomy wszystko co zarobi na budowie przeznacza na przelew?(jego Krus opłaca jego matka). Albo to że inny kolega który ma dochód na czysto około 10tys złotych(handel częściami elektrycznymi i elektronicznymi) i z rolnictwem ma to wspólnego że ma kilka ha ziemi? Której nie obrabia ale jeszcze 5 lat temu miał jedną krowę, w oborze u teścia. I jaki to pożytek jest dla państwa polskiego? lepper już raz wykazał się w rządzeniu, może więcej nie będzie miał okazji tego zrobić <Według Leppera, do KRUS-u nikt dziś nie dopłaca, ponieważ w rezultacie dotuje się żywność i korzystają z tego konsumenci.> Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Pytał ktoś kmiota o zdanie? 19.01.08, 19:21 Szewc płaci 800 zł ZUSU, chłop 79 zł KRUSU. Czy to jest normalny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 dyletant5.. u ciebie i dowcip tępy !!! 19.01.08, 19:53 jak to u idioty... Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Lepper pomylil Begerowa z maciora! 19.01.08, 21:39 dyletant5 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Lepper !! Krowa ci sie ocieliła, masz dziec 19.01.08, 23:30 Lepper, gratulacje- to dziewczynka, coreczka! I jej mama, Krasula, nie poda cie do sadu o molestowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
janq43 Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:26 Po co w ogóle chłopstwu jakies emerytury? przecież to sa GOSPODARSTWA RODZINNE!!! Przekazuje spadkobiercy gospodarstwo(bez podatku!!),niechaj zatem spadkobierca utrzymuje rodzica. ja rasista nie jestem,ale mulata to do kamieniołomów juz dawno trzeba było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:38 co ten świniopas z sacunkiem dla świnek gada-bykom jaja hustać Odpowiedz Link Zgłoś
mikemayday Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:44 1. Zrezygnować z UE- nie będzie limitów, zniknie połowa problemów. 2. ZLIWKWIDOWAĆ KRUS- niech każdy sobie sam składa na emeryturę. Skoro i tak protestują, to przynajmniej niech ludzie na tym nie tracą. 3. Zmniejszyć ingerencję państwa do poziomu zapobiegania katastrofom. I po sprawie. Tak czy tak dużo płacimy za żywność, ale dzięki powyższym przynajmniej nie będziemy musieli płacić też na urzędników obsługujących sektor rolniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bobeks Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:46 a tak wogłle to dziwie się dziennikarzom że przekazuja nam takie wiadomości co powiedział lepper gdyby dziennikarze przestali o nim pisać wszyscy by zapomnieli że istniała kiedys lepper i jego partia coraz bardziej polskie dziennikarstwo przypomina brukowce Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 19:55 Andrju znowu na blokadach?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz KRUS trzeba zlikwidować, ZUS też 19.01.08, 19:56 KRUS i ZUS to instytucje złodziejskie i trzeba je zlikwidować. Po likwidacji można sierotom po złodziejach jeszcze przez rok dawać zasiłki 500 zł miesięcznie, aby mieli czas na zorganizowanie sobie utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 tuski nagral prezydenta na mp3.................... 19.01.08, 20:02 ....*> gw i tvn24 podali, ze tuski wyrosl na dobrego niemca.... --------------------------------------------------------------------- ... odsunac POpulizm lyberalny od wladzy - gangsterow, kapusi i kretaczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_oszusta dopuścić gwałcicieli i złodzieji z samoobory 19.01.08, 20:24 my chłopy tego żądamy Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Prezedent nie wie,co to MP3-ma w domu patefon! 19.01.08, 21:41 dyletant5 napisał: > ....*> gw i tvn24 podali, ze tuski wyrosl na dobrego niemca.... > ------------------------------------------------------------------- -- > > ... odsunac POpulizm lyberalny od wladzy - gangsterow, kapusi i > kretaczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Lepper: Ręce do KRÓW buraku niemyty przyjacielu 19.01.08, 20:13 bliźniaków największych wrogów POLSKI przywódców partii nienawiści. pis zdechł radujmy się!pis jest trup-to dobra wiadomość dla Polaków!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma "My się na to nie zgadzamy" a co Ty śmieciu, masz 19.01.08, 20:41 do gadania !? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe IVRP nam macha z zaświatów:) 19.01.08, 20:41 nóż się w kieszeni otwiera że tacy łgarze marnowali nasze dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: IVRP nam macha z zaświatów:) 19.01.08, 22:14 Lepper będzie robił blokady czyli powraca normalność:))) Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Kaczyński to jednak brakorób ! 19.01.08, 20:48 Nie wykończył dr A. Leppera do samego końca . Jeszcze dycha ! Odpowiedz Link Zgłoś
khagan Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 20:50 Lepper chciał powiedzieć: "ręce precz od moich ludzi w KRUSie, to ostatnia deska ratunku dla finansów dla samoobrony!" Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 20:59 Lepper siadaj na traktor i wytrać się na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Endrju, ty juz rzadziles! Pokazales, co potrafisz 19.01.08, 20:59 Jakze mu teskno do zloba. Kiedy przy nim stal, to hulal i mial chlopow w d... a teraz ich obronca sie mieni. A sio! Jedno z pierwszych zadan rzadu to uzdrowienie KRUSu. Chlopi musza placic skladki zdrowotne tak jak wszyscy obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 21:13 Przydaloby sie uszczelnic KRUS-skladki(to kpina bo nikt sie przedsiebiorcy nie pyta skad ma wziasc pieniadze na skladki,mui miec i koniec,a u rolnikow z zalozenia nie ma),przyjrzec sie rentom,chorobowego nikt niekontroluje a kasa plynie. Odpowiedz Link Zgłoś
klinemgo Re: Lepper: Ręce precz od KRUS-u 19.01.08, 21:56 rafsum napisał: > Przydaloby sie uszczelnic KRUS-skladki(to kpina bo nikt sie przedsiebiorcy nie > pyta skad ma wziasc pieniadze na skladki,mui miec i koniec,a u rolnikow z > zalozenia nie ma) Całkowicie chybiony strzał bo jeżeli chodzi o składki to są płacone 100%. To co można uszczelnić to zlikwidować pseudo-rolników - przyjeżdża taki na wieś kupuje 1ha i udaje chłopa by nie płacić ZUS. ,przyjrzec sie rentom,chorobowego nikt niekontroluje a kasa pl > ynie. Pracując fizycznie o powód do renty nietrudno. Nie sądzę jednak że chciałbyś się zamienić(300zł). Odpowiedz Link Zgłoś