gosiuniatoja 30.01.08, 18:46 Wiecznie mlody jest ten nasz Wojtek. Ale chyba tylko dlatego bo stanal w miejscu jakies 20 lat temu i tlumaczy piosenki dawno przebrzmiale. Ciekawe czy mozna sie z tego wyleczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michniak Sisters Are Doin' It For Themselves 31.01.08, 19:38 nio, nio - imprezka była jak ta lala; wiemy, wiemy I witamy teraz naprawdę w poważnej radzie gerontów, bo to już nie klub niefrasobliwych eforów A Koźlik też pewnikiem ma zagwarantowanego Z-cę Dyr. ds. Technicznych z racji tytułu Inżyniera. A może to było przyczyną, że tak w głowie zakręcił, baby... Ale zaraz... 70 zeta brutto to jakieś 46 złotych z groszami netto. Za tę cenę to kupi płytę okazyjnie na przecenie/wyprz... znaczy special nice price Choć patrząc na to wszystko w aspekcie otaczających nas zewsząd sporów płacowych... Niedawno kupowałem u przewoźnika masło (bo u nas oprócz zwykłego sklepu jest też handel obwoźny) i gdy poprosiłem o masło typu masmix, czyli z dodatkiem olejów jadalnych, aby się lepiej rozsmarowywało, gdyż leżąc w lodówce masło zwykłe staje się zbyt twarde i źle się smaruje (inna sprawa, że w wyniku bardziej intensywnego tarcia kromka dostaje większych naprężeń i bardziej się wygina w kołyskę i na pewno spadnie posmarowanym do dołu), to pan sprzedawca odpowiedział, że te jest za drogie i ludzie nie kupują i ma tylko zwykłe. Różnica cen 3,80 - 3,30. Inne asortymenty też ma z najniższej półki. My chyba żyjemy w dwóch Polskach aha, a ewentualnym zbulwersowanym życzeniami urodzinowymi chciałbym napomknąć, że jeśli posiadają zdolność logicznego myślenia, to - czy im się to podoba czy nie - pierwszy się urodził ten 25.01.1948 r. niż ktoś zginął 23.01.2008 r. I raczej nie postawię wszystkich swoich - marnych zresztą - pieniędzy, że 25.01.2012 r. nie będzie (nie, nie Euro) starej piosenki (czy to kogoś już nudzi czy jeszcze nie) Beatlesów o wdzięcznym tytule Pewno jestem chamem i burakiem, nie to co kulturalne telewizje z inteligentnym interfacem (ludzką twarzą? - choć mam poważne podstawy sądzić, że moja Console niezbyt rzetelnie tłumaczy). Tak jak moja (nie, nie ulubiona) druga co do ulubieności TVN24, kiedy to day after w serwisie o 14:03 (ech, z jaką lubością podają dokładność tych minut) pokazuje rozrzucone szczątki po katastrofie, a zza kadru dochodzi wyciszony poważny głos spikerki: - Dzięki nam jako pierwsi możecie państwo obejrzeć te zdjęcia Ciekawe czy konkurencja zrobiła to równie taktownie Jestem na tyle bezczelny - co wcale nie stoi na przeszkodzie okazywać szacunek ludziom godnym szacunku - że nie uznaję automatycznych autorytetów z racji wieku czy posiadanych tytułów w kwestiach opiniotwórczych, a zasadniczym wyznacznikiem jest zdolność kierowania się logiką. Tak myśli prowincja. Więc będziem monitorować tę stronke Bo można różne wiadomości podawać na wszelkie sposoby. Przeczytałem jak to w W. Brytanii na zapytanie posłów opozycyjnej partii konserwatywnej min. finansów ogłosiło, że (za "Evening Standard") 16286 rodzin polskich imigrantów pobiera zasiłki na 26 tys. dzieci pozostawionych w Polsce na kwotę 21 mln funtów rocznie (1,8 mln miesięcznie). Wychodzi to 69 funtów miesięcznie na dziecko ...Gdy tymczasem nich w tych rodzinach pracuje choć jeden z rodziców (bo zakładam , że płacą zasiłki tylko legalnie pracującym) to 16286 x (zakładając, że pracują w naszym tradycyjnym czasookresie) 12 (miesięcy) x 22 (dni roboczych w miesiącu) - 26 (dni urlopowych w roku) x 8 (funtów/godz. i myślę, że nie jest to stawka wygórowana) x 0,19 (stawka podatku, a zakładam, że tam jest wyższa, bo inaczej to gwiazdy szołbiznesu i sportu nie uciekałyby do różnych wyspiarskich rajów podatkowych czy choćby na kontynent) = 44.756.533... funtów czyli drugie tyle co zabierają z powrotem dla brytyjskiego fiskusa. A szacowny nobliwy działacz partii konserwatywnej może siać demagogię Widziałem Niemców krzyczących: - Hande hoch ! Ale spokojnie, to byli tylko siatkarze dodający sobie w ten sposób animuszu pod siatką. Co nie przeszkodziło im polec w potyczce. Choć w naszym zaciągu też byli Amerykanie, Niemcy i Turcy. Teraz pogonimy pyszne makarony. Pij mleko Odpowiedz Link Zgłoś