s.k.i.n-pl 01.02.08, 19:46 a GW jak widać wku..na ponieważ straciłą kolejnego agenta w łonie KK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.k.i.n-pl Kosciół oczyszcza się z lewackich agentów 01.02.08, 19:47 jak tak dalej pójdzie to moze wróce na łono koscioła,,, Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ortodoksja katolicka - domeną skinów?:) 01.02.08, 21:36 Obawiam się, że tak. I tych skinów 'dosłownych' i tych skinów intelektualnych, jak Paweł Lisicki. s.k.i.n-pl napisał: > jak tak dalej pójdzie to moze wróce na łono koscioła,,, Wróć, wróć... Będziesz tam pasować bardziej niż myślisz. (Polecam artykuł w przedostatnim "Newsweeku" o księdzu-skinheadzie. Duchowny pozostaje wierny idei!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Ręce precz od Słowian. 03.02.08, 17:13 Nazi nie mają żadnych praw do tradycji naszych pogańskich przodków. Słowianie byli (z nielicznymi wyjątkami) ludem pokojowym. Jak na warunki życia plemiennego byli też otwarci na obcych, gościnni dla przybyszów i nie patrzyli wrogo na cudze obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Węcławski - medialny hit? 01.02.08, 22:41 a odkryles to jak? przenikliwoscia swoja? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Skiny pasują Episkopatowi 01.02.08, 23:09 są podobnie bezmyślni, karni i posłuszni - to cnoty preferowane przez Michalika. A KK ma słabość do totalitaryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Rzymsko-katolicki red. Urban 01.02.08, 23:22 Jeśli chodzi o p. Sebastiana Karczewskiego, to jest to wyjątkowy okaz podłego kłamcy. W czasie papieskiej pielgrzymki na Ukrainę napisał w "Naszym Dzienniku" w drugim dniu wizyty Jana Pawła II w Kijowie, że Papież nikogo za nic nie przepraszał. Tymczasem dzień wcześniej miliony telewidzów w Polsce mogły usłyszeć i zobaczyć, jak na lotnisku Boryspol Jan Paweł II przeprasza prawosławnych Ukraińców za przymusowe nawracanie na katolicyzm w ciągu ostatnich kilkuset lat. Dlatego odtąd nawet gdy p. Sebastian Karczewski powie, że w styczniu pada śnieg, to ja wyjdę na dwór w samych kapielówkach, bo dla mnie wiarygodność tego człowieka jest skończona (jeśli łgał i deformował słowa zwierzchnika swojego Kościoła, to co go powstrzyma przed kłamstwami mniejszego rozmiaru?). Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Dziwne zdjęcie młodego Ratzingera... 01.02.08, 23:52 To a propos powinowactwa obu miłujących rygor i obowiązek imperiów idei. Trafiłem na zupełnie niesamowitą fotkę młodego Josepha Ratzingera w towarzystwie, ni mniej, ni więcej tylko... doktora Mengele: hidebehind.com/7630AB/f Towarzyszą im księża w tradycyjnym księżowskim geście zamawiania piwa, ale ponieważ takich zdjęć z tej epoki jest dużo, więc "przywykłem" i "nie robię sensacji". Rodzi się we mnie jednak pytanie. Co miał w głowie przyszły papież, kiedy pozował do tego zdjęcia. O ile przynależność do Hitlerjugend była w tamtych czasach jakoś normalna i "byłoby dowodem złej woli" mieć tu coś Ratzingerowi za złe, o tyle chyba nie każdy hitlerjunge mógł się fotografować z samym Doktorem Śmiercią? I chyba trzeba było wykazać się jakimś nadprzeciętnym zainteresowaniem 'ideą', by w ogóle znaleźć się w takim towarzystwie? Kim był Ratzinger w młodości? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Kretyńska zabawa 02.02.08, 00:27 Współczuję ci, nick3. Padłeś ofiarą kogoś w stylu S. Karczewskiego. Na linkowanym przez ciebie zdjęciu nie ma Ratzingera (rzekomy J. R. jest niższy, grubszy, starszy i ma zupełnie inny typ owłosienia niż ówczesny bawarski HJ-owiec), ani dr. Mengele (wskazywany rzekomy J. M. to, owszem, doktor, ale... Goebbels). To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Dzięki. 02.02.08, 00:51 Też byłem zdziwiony podobieństwem domniemanego 'Mengelego' do Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dzięki. 03.02.08, 14:32 nick3 napisał: > Też byłem zdziwiony podobieństwem domniemanego 'Mengelego' do > Goebbelsa. ************************************** Jednak zamawiający pięć piw biskupi są podobni do biskupów. Odpowiedz Link Zgłoś