krawiec6661 Ma prawo do swoich poglądów 21.02.08, 17:27 Problemy zaczynają się kiedy grupa takich Giertychów zdobywa trochę większą władzę i postanawia przemeblowywać innym mieszkania na siłę. Dobrze, że są różne poglądy i widzenie świata, ale dlaczego konserwatyści są zawsze tacy nabzdyczeni, pozbawieni elastyczności, poczucia humory, dystansu... Oni po prostu muszą z kimś walczyć, bo tylko wtedy czują, że żyją, spokojny dialog to dla nich frajerskie zabawy wykształciuchów, trzeba zablokować, zniszczyć, siać demagogię, a wroga raz wypartego gnębić :) Odpowiedz Link Zgłoś
aster5 Stary wariat znów się mądrzy . 21.02.08, 17:32 Niedługo wybory do EU-Parlamentu - miejmy nadzieję, że ten "mędrzec" nie przejdzie i tym samym przestanie nas kompromitować... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Nie promować Giertycha 21.02.08, 17:37 Z jednej strony rozumiem potrzebę poinformowania o takich działaniach. Bo niestety, tak skrajne i kłamliwe tezy, jakie ten facet stawia, mogą wystawiać na szwank reputację Polaków jako ogółu. Ale z drugiej strony, myślę, że już wystarczająco o tym idiocie napisano i nie warto więcej. Jest rozpoznawalny przez skandale, więc nie reklamujcie go już, drodzy dziennikarze, więcej. Bo jemu o to właśnie chodzi: o reklamę za darmo w wysokonakładowych gazetach nie należących do Rydzyka. Bo tam i tak wszyscy potakują, stado baranów, kiedy "autorytety" RM jak UBek Nowak kłamią i sieją nienawiść. Ale jest ich mało, ND czyta ze 100 tys. RM słucha z 900. Nie za dużo, za mało nawet na 5% próg do sejmu. Więc trzeba atakować gdzie indziej, o to takim jak on chodzi. Więc po co państwo dziennikarze łykają takie kwiatki? Lepiej sucho poinformować, przemilczać takich wariatów. Poglądy ma prawo mieć, ale niekoniecznie trzeba mu robić reklamę na cały kraj z tego tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
kompasq Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 17:42 w ciagu tego miesiaca jezdzac tramwajami, 3 razy tramwaj mial awarie i zostalem wyproszony z tego srodka lokomocji, za kazdym razem kierowca byla kobieta, przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Macieju...to CUD ,że kiedyś Ci się udało..... 21.02.08, 17:43 Ale CUDA nie spłodziłeś........ Polecam...."Płeć mózgu" Anne Moir ........... www.racjonalista.pl/kk.php/s,3142 warto, bo człowiek...żyje ....żyje a i tak umiera głupi...... Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 17:46 Z głupim się nie dyskutuje.Widocznie Gertych został spłodzony w wieku powyżej 20lat i to rzuciło mu się na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a To prawda kobiety nie są równe mężczyzną 21.02.08, 17:51 gdybyśmy byli równi bylibyśmy obojniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 17:52 NIE ROZUMIEM....DLACZEGO...??????????..TAKA KREATURA GENETYCZNIE uszkodzona... wciaz zasiada w PARLAMENCIE EUROPEJSKIM ????????????????????? Prosze niech mi TO ktos wyjasni????????????????? Wciaz oplacana z podatnika....SZLAG NIECH TO TRAFI.....!!!!!!!!!!!!! Czy juz w POLSCE nie ma MADRYCH LUDZI ...jezu....na wymioty bierze..! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Trochę racji to on jednak ma... 21.02.08, 17:58 Pomijając cały kontekst jego publikacji jak i światopogląd Giertycha, facet ma trochę racji. Patrząc na cały ten zachodnioeuropejski, nowoczesny i konformistyczny świat trudno nie zauważyć, że jako społeczeństwo działamy wbrew naturze. Coraz częściej kobiety rodzą około 30-stki, bo przecież trzeba nacieszyć się młodością, życiem no i zrobić karierę. Jakoś dwudziestki są statystycznie bardziej pociągające niż trzydziestolatki, znaczy, że bardziej naturalne jest zachodzenie w ciąże gdy dziewczyna jest młoda i zdrowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Trochę racji to on jednak ma... 21.02.08, 18:09 > naturze. Coraz częściej kobiety rodzą około 30-stki, bo przecież trzeba > nacieszyć się młodością, życiem no i zrobić karierę. A nie przyszło ci, kotuś, do głowy, że nie chodzi o nacieszenie się i zrobienie, tylko o ZAROBIENIE na te dzieci?! Czy ja mam z nimi mieszkać jak cyganka, w kartonowym pudle owiniętym szmatami, i żebrać o jedzenie? Bo wiesz, tak się jakoś śmiesznie składa, że człowiek odpowiedzialny nie rodzi dzieci, których nie zdoła utrzymać. Dlatego - dopóki kobieta 20-letnia nie będzie miała godziwej pensji, solidnego dachu nad głową i ogólnie zabezpieczonej przyszłości, nie zdecyduje się na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 18:01 Maciej Giertych trochę już przeżył i docenił europejskiego relatywizmu moralnego. Ci co z niego się śmieją na koniec zapłaczą. Nad swoją głupotą. A na pewno będą tu głosy potępienia, że taki nienowoczesny. Mówią to ci którym nasz zdrowy, tradycyjny, słowiański model rodziny nie w smak; żydzi i wyznawcy religii konsumentów hipermarketów. Oni nam mówią "róbta co chceta" a my wami rządzić będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Co do feminizmu, to facet ma rację.... 21.02.08, 18:01 ...z resztą się nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Podoba mi sie. Wesoły dziadek 21.02.08, 18:09 Brawo panie Gertych senior. Oprócz różnych dyrdymałków jest dużo prawdy w tym co Pan pisze! Poprawność polityczna za pare lat bedzie i tak obśmiewana, ale oczywiście zastąpiona inną poprawnością polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Podoba mi sie. Wesoły dziadek 21.02.08, 18:20 A ja się z tym wszystkim zgadzam - choć nie jestem idealnym odniesieniem wszystkich tez (np. pierwsze dziecko urodziłam w wieku 36 lat- ale przeciwniczką antykoncepcji wielką jestem). Sztuczn łamanie naturalnego podziału przynosi sporo krzywd (patrząc na to z perspektywy naroidu, moralności, demografii, psychiki itp). oczywiście wszelkiej maści liberalowie i obyczajowo "wyzwoleni" bedą kpić sobie z tych wynurzeń 'wesołego dziadka". Konserwatystka Odpowiedz Link Zgłoś
orrt Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 18:18 Wielu z Was powie : no , cóż Giertych znów się popisał.Tyle walił numerów , że dość!Zaznaczam jestem ateistą,nienawidze "giertychowszczyzny" ale tutaj facet ma prawie 100% racji.To nie jego wina ,że kobitki po prostu nie nadają sie do wielu rzeczy , on tylko o tym napisał!MOże pomyślmy chwilę , może akurat w tym przypadku Giertych ma rację.Bo w tym przypadku , moim zdaniem ma. I nie obowiązuje tu hasło : "panie do kuchni, kościoła czy tam czegoś jeszcze" ale po prostu do swoich obowiązków kochający kobiety orrt Odpowiedz Link Zgłoś
siemiejkina Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 18:43 a do czego to, moj drogi orrcie, kobitki sie nie nadaja? powiedzmy, ze na budowie ciezko byloby pracowac kobiecie w ciazy, ale w tej chwili nie ma znowu az takiego podzialu na mezczyzn i kobiety. mechanizacja i postep technologiczny zdzialal cuda :) i kobiety przejely cala mase obowiazkow wykonujac je nie gorzej od mezczyzn. to jest fakt, ktoremu pan giertych probuje zaprzeczyc. to juz sie stalo. kobiety juz dawno odeszly od garow :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 przecież to wariat 21.02.08, 18:20 dajcie mu spokój.lepiej popatrzeć na tych co na tego psychola głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni a co szkodzi Giertychom???? 21.02.08, 18:21 oni głupotę i brak autokrytyki mają chyba genetycznie zakodowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: a co szkodzi Giertychom???? 21.02.08, 18:43 tsuranni napisał: > oni głupotę i brak autokrytyki mają chyba genetycznie zakodowane.... > > to tylko klown - niech bawi ludzi ! Europa w przeciwieństwie do nas ma poczucie humoru ! > Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ożesz, to ta skamielina ewolucji jeszcze daje 21.02.08, 18:31 głos? Myślałem że ten dinozaur, kumpel wawelskiego smoka, który jakimś cudem nie dał się szewczykowi Dratewce, już zamilkł na dobre a tu taka niespodzianka.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiejkina Re: czy musicie tego debila promowac 21.02.08, 18:36 jerzy, toz to europosel ;) ale na szczescie nikt tego ciula powaznie nie bierze. i nie dziwi fakt, ze w jego biurze w brukseli nie ma ani jednego asystenta ani nawet... asystentki :D Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Oscypek, żubrówka, Gertych ...... 21.02.08, 18:40 To polskie wizytówki. Nie warto wysyłać w świat sportowców, naukowców czy artystów, sam Gertych wystarczy żeby mówiono o Polsce. A że świat się uśmieje to dobrze, tyle jest nieszczęść, więc przyda się trochę zdrowego śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: ksks.Dwie pirwsze miodzio!..trzeci ..PAW ! 21.02.08, 19:24 Odruch prawidłowy można powiedzieć nawet, bezwarunkowy. Ale lepiej to traktować inaczej. Żaden polski kabareciarz nie wymyślił takiego numeru.!! Ba nawet Mrożekowe groteski wysiadają. Więc to wate tylko śmiechu. Przynajmniej ja wolę to zamiast pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 media nieustajaco propaguja idee psychicznie 21.02.08, 18:41 chorych ludzi....o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 18:56 Czy ten giertych mógłby się wreszcie zamknąć i nie gadć głupot!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cowboy66 Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 18:56 Ciekawi mnie jak taki czub jak giertrych zostal profesorem? Dla mnie tylko niedorozwinieci, bambusy i zacofani prostacy wierza w swiat ktory ma tylko 5 tysiecy lat! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Kiedy wreszcie przestanie ten 1/2główek ośmieszać 21.02.08, 18:57 siebie i Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
senny Dwa pajace-ojciec i syn 21.02.08, 19:11 Są na pewno zabawni. Ale, niestety, u każdego w Europie nasuwa się refleksja, że oni nie żyją w próżni. Ktoś ich wybrał, słucha i popiera. Stąd wniosek, że duży odsetek ludzi w Polsce to ksenofobiczni debile. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
daro76 Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 19:14 Podobno MG widział tez Talibów w Klewkach Odpowiedz Link Zgłoś