jerzy.zywiecki 23.02.08, 07:47 Coś takiego to się nawet komunistom w PRL nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edi54 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 07:57 Na marginesie tej sprawy przypomnialo mi sie zdarzenie spzred 28 lat,keidy to moj niezyjacy juz krewny tak zinterpretowal skrot: NSZZ Solidarnosc , cytuje z pamieci: to bedzie nowy "Niezalezny Samorzadny Zwiazek Zlodzieji , w dodatku zwiazek solidarny." Zabawne bylo to,ze byl to czlowiek ,ktory szczerze nienawidzil "komuny". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 07:59 i niewiele sie pomylil. Z tego "zwiazku" zostaly juz tylko brudne popluczyny.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Prawdziwa "Solidarność" zakończyła swa misję w1990 23.02.08, 08:45 Po wojnie na górze, obecna, to podróba zerująca zarówno na pracownikach jak i państwie. Pierwszym krokiem obecnej było zlikwidowanie samorządów pracowniczych gdzie działała część pierwotnej "S" ale używająca rozumu i nie dająca się wodzic za nos przez kręgi związane z kościołem. Dlatego ta wojna ideologiczna trwa a IV RP miała byc zwieńczeniem a Rydzyk jej kapelanem. Pamiętacie jak rozżalony był Glemp i kilku innych hierarchów po wyborach? Obecne ZZ to zaplecze IV RP, chca utrzymania status quo w spółkach skarbu państwa, stołki w radach nadzorczych, dla działaczy pensyjki, zamiast dbac o interes pracowników i ich rozwój strasza ich prywatyzacją i tłumacza że tylko prawica niczego nie będzie zmieniać, owszem, konserwuja PRL. Ich koledzy w firmach prywatnych zarabiaja więcej, sa bardziej mobilni i odważni. Tu juz tylko rezerwat i to z okazami zmurszałymi. Taka jest prawda o obecnej solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
klakiersuperstar Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:28 Obrazek z warszawskiego tramwaju, późna jesień 1981roku, pijaczek opowiada kawały... AŻ wreszcie pada pytanie: "A wiecie, co znaczy skrót NSZZ?" i za chwilę odpowiedź: "Nareszcie Sami Zostaliśmy Złodziejami" Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 10:10 edi54 napisał: > > Na marginesie tej sprawy przypomnialo mi sie zdarzenie spzred 28 > lat,keidy to moj niezyjacy juz krewny tak zinterpretowal skrot: > NSZZ Solidarnosc , cytuje z pamieci: to bedzie nowy "Niezalezny > Samorzadny Zwiazek Zlodzieji , w dodatku zwiazek solidarny." > Zabawne bylo to,ze byl to czlowiek ,ktory szczerze nienawidzil > "komuny".Dorzucę swój kamyk do tamtch czasów. Jeden z przywódców tamtych czasów oczywiście czerwonych,przydzielił sobie talon ba fiata 125p.TALON nie fiata.Z imienia i nazwiska znam przywódce Solidarności który na stacji benzynowej Powstańców róg Wisniowej krzyczał powiesić CH...Jak widać wszystko to k...wa tylko cena i czas inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great no nareszcie jakieś zniżki... 23.02.08, 13:03 no nareszcie jakieś zniżki... Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Solidarność ze zniżką 24.02.08, 09:52 No tak... złodzieji czy złodziei? A może złodziejów?;-) Złodziejuf? Ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
gardlujaca.holota Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 08:01 Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? Czyżby był zamieszany w roszczenia Solidarności? Gazeto! Może dałoby się tam jeszcze w tle wmontować Masę albo Dziada... Efekt na pewno byłby lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nadawałby sie tez Kuba Rozpruwacz albo jakiś 23.02.08, 08:06 pedofil... gardlujaca.holota napisała: > Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? > Czyżby był zamieszany w roszczenia Solidarności? > Gazeto! Może dałoby się tam jeszcze w tle wmontować Masę albo Dziada... Efekt n > a pewno byłby lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
honorny Re: Nadawałby sie tez Kuba Rozpruwacz albo jakiś 23.02.08, 08:13 > W sierpniu "S" - jako jedyny związek > zawodowy - podpisała porozumienie z > rządem o podwyżce płacy minimalnej, a > ówczesny premier Jarosław Kaczyński i > prezydent pojechali na obchody 25-lecia > "Solidarności" do Lubina. Janusz Śniadek > poparł tam Jarosława Kaczyńskiego. Pewnie dlatego. Macie chlopcy jeszcze jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 09:47 gardlujaca.holota napisała: > Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? > Czyżby był zamieszany w roszczenia Solidarności? > Gazeto! Może dałoby się tam jeszcze w tle wmontować Masę albo Dziada... Efekt na pewno byłby lepszy... jeżeli kolego uważasz, że tow. Kownacki zrobił cokolwiek bez dyspozycji od towarzysz I sekretarza to nie masz racji. I właśnie dlatego artykuł ilustrowany jest zdjęciem tow. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 10:14 gardlujaca.holota napisała: > Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? > Czyżby był zamieszany w roszczenia Solidarności? > Gazeto! Może dałoby się tam jeszcze w tle wmontować Masę albo Dziada... Efekt n > a pewno byłby lepszy... Proste .Oni są twarzą tego burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
buizdyczak Re: Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 11:28 Wiemy już napewno,że PO długo nie porządzi.A dlaczego ?Dlatego,że nikt nie jest tak przewidujący, jak "zasłużeni" pracownicy wszelkiej masci INFORMATORÓW.Również i dla tego,że w prasie ,radiu,telewizji pub ,wywiady,wywiady,komentarze,opinie,opinie,porównania,ocenyTeraz bok J.Kaczynskiego zwanego w przeciwienstwie do Donaldu Tusku zawsze Premierem,codziennie produkują się a to w prasie, to w radiu,to w telewizjach MINISTROWIE PREMIERA JAROSŁAWA KACZYNSKIEGO i złogi z Kancelarii Prezydenta.Z jakim zaangażowaniem mówią co by zrobili/ gdyby potrafili / i co chcieli zrobic,ale im nie dano.A tak chcieli by Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatnio /ale nie ostatnio /Karmieni takimi bzdetami jak np.J.Kluzik-Rostkowskiej,oraz innych niespełnionych,dochodzimy do wniosku,że obecnie mamy dwa rządy :Upragniony przez swoich ministrów i przez nich umiłowany RZĄD JAROSŁAWA KACZYNSKIEGO-chwilowo na uchodztwie i chwilowy w kraju rząd tuska imieniem donald ledwo dyszący z niekompetencji i zastoju /również w podsłuchach /.A przecie to wszelkiej masci "przewidujący" naczelni TV i gazet i ich redachtorzy ciągle "zawracają Wisłę kijem "może licząc na to,że po powrocie jedynie słusznej będą nadal na topie.A profity w takich przypadkach są:cho,ho,cho !Tego powrotu domaga się nasz naród ,podobnie jak mieszkańcy Zimbabwe 100.000 % inflacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 11:40 buizdyczak napisała: > Wiemy już napewno,że PO długo nie porządzi. jasne. tak samo jak wiedzieliście na pewno, że PISSSS wygra wybory Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Bo on jest personifikacj PiSssssssss! 23.02.08, 13:30 jest sprawiedliwy dla swoich a praworzadny wobec innych +cyztaj frajerow Odpowiedz Link Zgłoś
klassa Re: Dlaczego tam jest zdjęcie Kaczyńskiego? 23.02.08, 19:19 A dlatego jest tam zdjęcie Kaczyńskiego -gardlujaca_choloto ,że ci panowie dobijaja ( przy herbatce z torebki) interesu politycznego.My wam znizki na benzyne,a wy nas poprzecie przy wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz Kownacki będąc w NIK 23.02.08, 08:05 palcem nie kiwnął na przekręty w Urzędzie Miasta Łodzi,mimo iż był o wszystkim dobrze poinformowany. Teraz sięgnie tam CBA www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/821761.html Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Pewnie tak :). Więc trzeba ciemny lud na nią 23.02.08, 08:13 wstępnie znieczulić :-). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Pewnie tak :). Więc trzeba ciemny lud na nią 23.02.08, 11:41 jak widać - pisssowscy złodzieje są gorsi od komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To sa komuchy, tylko wtedy za głupi 23.02.08, 16:46 No i dalej z tego nie wyrośli Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:12 Byłem członkiem Solidarności gdy powstała. Zobaczyłem jednak działaczy kopiących drzwi samochodów służbowych, chlejących bezkarnie wódę w biurach. Kolejny raz na fali słusznego protestu, wypłynęły szumowiny. Nie chcę tu nikogo obrażać. Ten ruch dał nam demokrację. Te szumowiny to jednak decydują teraz o polityce. Ich krańcowym przejawem są Kaczyńscy, zapomniany (na szczęście) Krzaklewski i, niestety ich wszyscy "bracia mniejsi" na prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wtedy był to ruch społeczny pod szyldem "S" 23.02.08, 09:13 Ja tez nie chciałem miec do czynienia z obecnym ZZ juz w 1990 gdy Wałęsa wywołał "wojne na górze" Zaczęła sie walka o koryto od dołów związkowych po hierarchię kościelną, ta walka ideowa trwa. Wciskanie kitu "robolom" i pilnowanie stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:46 wlodwoz napisał: > Byłem członkiem Solidarności gdy powstała. Zobaczyłem jednak działaczy kopiącyc > h > drzwi samochodów służbowych, chlejących bezkarnie wódę w biurach. Kolejny raz n > Zakładałem Solidarność na budowie,ale jak zauważyłem kto tam .pierwszy się zapisuje,to dostałem mdłości,Pierwsi zapisywali się nieroby i szpicle ESBECKIE,Kiedy został wprowadzony stan wojenny to pierwsi wydawali ludzi prawdziwie Solidarnosciowych.Teraz w solidarnosci rządzi sam cwaniacki Męt, Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 11:08 lwowiak5 napisał: > wlodwoz napisał: > > > Byłem członkiem Solidarności gdy powstała. Zobaczyłem jednak > działaczy kopiącyc > > h > > drzwi samochodów służbowych, chlejących bezkarnie wódę w biurach. > Kolejny raz n > > Zakładałem Solidarność na budowie,ale jak zauważyłem kto tam > .pierwszy się zapisuje,to dostałem mdłości,Pierwsi zapisywali się > nieroby i szpicle ESBECKIE,Kiedy został wprowadzony stan wojenny to > pierwsi wydawali ludzi prawdziwie Solidarnosciowych.Teraz w > solidarnosci rządzi sam cwaniacki Męt, dokładnie to samo myślę - to BYŁA Solidarność - teraz jest zlepek cwaniaczków . Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 laptop, niszczarka co za różnica? 23.02.08, 08:27 Też uważam że Ziobro nie jest lepszy od Ćwiąkalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: laptop, niszczarka co za różnica? 23.02.08, 09:29 grundol1 napisał: > Też uważam że Ziobro nie jest lepszy od Ćwiąkalskiego Ziobro to głupek bolszewicki,Porównanie Ziobry do Cwiąkalskiego,to tak jak mrówki do słonia. Odpowiedz Link Zgłoś
no-way Re: laptop, niszczarka co za różnica? 23.02.08, 10:58 Lwowiak - ty jesteś ze Lwowa? Może ze Lwówka Śląskiego? Zajrzyj do dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: laptop, niszczarka co za różnica? 23.02.08, 12:01 no-way,Lwów ul.Grodecka 75.Chłopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
no-way Re: laptop, niszczarka co za różnica? 24.02.08, 08:19 Wszyscy Polacy ze Lwowa zostali wysiedleni w latach 1945-1946. Jeśli do tej pory tam mieszkasz - to wniosek oczywisty. Ale zostawmy to na boku. Zobacz co Ty wypisujesz. Za kim Ty stoisz?. Bodajbyś sczezł. Od roku 1990 byliśmy tam kilkakrotnie. Znamy wielu Lwowiaków, którzy tam mieszkają, ale z takimi poglądami jak Twoje nie spotkaliśmy się nigdy. Opamiętaj się. Jeśli jesteś przeciwko PiS - wymagasz jedynie współczucia - bo na edukacje za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:27 Kiedyś kupowałem palowo wyłącznie w Orlenie. Ale od jakichs dwóch lat nawet w tamta stronę sie nie oglądam. Ich polityka cen jest chora, w Rzeszowie litr ON kosztuje 3,90 a 15 km dalej w Łańcucie już 20 gr drożej, w okolicach Przemysla kolejne 20 gr drożej. A ten ich system Vitay o d..ę rozbić, łaske robią. Odpowiedz Link Zgłoś
zusik.55 Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:46 Moi znajomi ,i ja też oczywiście nawet nie myślimy aby tankowac na Orlenie,ceny złodziejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Solidarność jak związki z czasó PRL.Cebula dla 23.02.08, 08:41 swoich.Tylko dlaczego kosztem skarbu Państwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Takie programy podpisuja firmy w celu 23.02.08, 09:05 tańszej eksploatacji i wygodniejszej obsługi. Rola ZZ jest inna, o której dawno zapomniano. Przypomne że jednym z naszych marzeń były niezależne związki, z własna siedziba i nie na etatach u pracodawcy. Jest znowu pomysł stworzenia rad pracowniczych, które ZZ "Solidarność" skasował, wątpię czy teraz się uda to odtworzyć, będa konflikty, gdyz samorząd to świadomośc i odpowiedzialnośc za firmę a ZZ w wydaniu obecnym to klakierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Takie programy podpisuja firmy w celu 23.02.08, 09:09 Podobnie jak onegdaj Centralna Rada Związków Zawodowych na czele z towarzyszem Ignacym Loga-Sowińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Solidarność jak związki z czasó PRL.Cebula dl 23.02.08, 09:51 krzych.korab napisał: Tylko dlaczego kosztem skarbu Państwa ? jak to dla czego? Przecież państwo jest nasze, socjalistyczne, my są krew z krwi i kość z kości. Niech więc motłoch buli na najlepszych synów narodu. Szmaciak wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag 700 tys. członków - cóż za reprezentatywny związek 23.02.08, 08:43 Jak to się ma do ilości członków w OPZZ ? I innych związkach ? Im mniej osób do nich należy, tym większy wpływ chcą wywierac na rządzących. Zresztą co ta Solidarnośc ma wspólnego z tą z 1980 r. poza logo ? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejs Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:45 Ciekawe ile procent rabatu posiadaczom karty Grosik daje Praktiker.. na śruby, mutry i styliska od łopat, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:49 Po prostu Ukochany Przywódca Największej Opozycyjnej Partii pokazuje nam jak powinno wyglądać solidarne państwo.Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:50 Swoją drogą ciekawe, że ilekroć PiS złapany zostanie za rękę na jakimś przekręcie - wrzeszczy wniebogłosy o "tematach zastępczych". To już się staje nudne, ale świadczy o niebywałym wręcz tupecie. Interesujące również jak długo będzie jeszcze tolerowany w Orlenie towarzysz Kownacki - PiS-owska wrzuta z partyjnej nomenklatury, który zastąpił fachowca Chalupca. A patrząc na Solidarność dziś i w 1981... Żal d... ściska. Jak szybko szlachetna idea, która zmieniła historię świata - sięgnęła dna... Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 08:52 Po prostu Ukochany Przywódca Największej Opozycyjnej Partii pokazuje Polakom jak powinna wyglądać solidarna Polska.Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:02 Muszę zmarwtić tych, co piszą że "nie tankują się na Orlenie". Otóż JEDYNA u nas benzyna, która pochodzi z zagranicznej rafinerii (konkretnie Schwedt w Niemczech) - to jest sprzedawana na Shell-u 100-oktanowa V-Power Racing+. Cała reszta towarzystwa kupuje w Płocku (lub w Gdańsku)i conajwyżej dodaje jakiś drobniutki ułamek procenta swoich własnych uszlachetniaczy. Tak więc kupując na Neste, Statoil, BP, Jet, czy co tam jeszcze - de facto kupujecie Państwo w Orlenie (albo Lotosie) i jeszcze nabijacie kasę pośrednikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 10:01 Kupując na stacjach Orlenu płacisz im jeszcze dodatkowo marżę detaliczną, tankując gdzie indziej dostają tylko zysk w hurcie, zawsze to coś mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 10:15 bobcat0210 napisał: ...Tak więc kupując na Neste, > Statoil, BP, Jet, czy co tam jeszcze - de facto kupujecie Państwo w > Orlenie (albo Lotosie) i jeszcze nabijacie kasę pośrednikowi.< A co mnie to obchodzi? - Jeśli na Neste jest taniej niż na firmowej stacji Orlenu, to kupię na Neste! Mnie interesuje cena detaliczna, nie hurtowa, bo po hurtowej i tak mi nikt nie sprzeda. Czyżbyś miał możliwość tankowania po cenach hurtowych??? A może w ogóle lejesz do baku bezpośrednio na giełdzie w Rotterdamie? Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 11:49 niechce cie martwic ale nawet V-Power Racing jest z radzionkowa:) z niemiec przywoza tylko dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardfilip Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:12 PiS tzn.Przekrety i Szulerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:22 Przeciez dzisiaj jeszcze nie jest prima aprilis. Dlaczego piszecie takie zarty. Chyba, że Solidarnosc pod ta data dziala non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
turekl Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:25 Z niniejszego artykułu wynika że Pan Janusz Śniadek chciałby rządzić polską to już nie biznes tylko czysta polityka to On kogo poprze w wyborach ten będzie rządzil A CZYSTY BIZNES to zniżka dla wszystkich klientów Stacji Benzynowych ORLENU a nie dla politycznych wybrańców i kobinatorów mam 77 lat i jestem oburzony na takie załatwianie sprawy Dobrze się stało że Rada Nadzorcza zakwestionowala Dobrze ze sprawą zajął się Minister Skarbu Pozdrowienia Turek Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:27 jerzy.zywiecki napisał: > Coś takiego to się nawet komunistom w PRL nie śniło.Te squ..syny bolszewickie chcieli zrobić z Polski bazar dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:31 To skandal!!!Całkiem, jak komunistyczne kacyki. Tamci dostawali poza kolejnoscią przydzialy na mieszkania, talony na samochody, a ci karty rabatowe na paliwa,leki,telefony. Ta Solidarnosc nie ma nic wspolnego z tą dawną i jest wyjątkowo obrzydliwa przybudowka Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
atomekkk Wałensa miał rację, jak zawsze... 23.02.08, 09:33 To juz kolejny dowód na to, że Solidarność skończyła się jako związek. Głupota Śniadków itp., doprowadziła do tego, że jej mit walki o wolność, równość itp, już dawno upadł. To kolejny tego przykład. My Polacy mamy ten szczególny dar niszczenia wszystkiego...dla jasności, jestem zdecydowanie za ograniczeniem wpływu pseudo związkowców, którzy dbają tylko o siebie i swoje intratne posady. A mogło być inaczej wystarczyło nie mieszać się w politykę, po roku 90, jako zwiazek, o tym właśnie mówił Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l czym się rózni banda solidaruchów od komuchów? 23.02.08, 09:33 którzy poparli pis i usiłowali zagarnąć państwo dla siebie. przez 2 lata słyszałem te same wyświechtane teksty o naprawie, odnowie, walce ze spekulacją, korupcją i złodziejstwem co przez lata trwania władzy ludowej. tak to jest jak do koryta dopychają sie niedorobione proletariaty mentalne i to była rewolucja....nawet wody po sobie nie potrafili spuścić a smród jeszcze długo nosy będzie urywał Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Solidarność ze zniżką 23.02.08, 09:36 Wszystkim entuzjastom PiSu przypominam, że Kaczyński chciał kupić głosy od członków "S" za kilka groszy na litrze. Drwiny z tego faktu to najlepszy dowód na całkowite pomieszanie pojęć - jak ja korumpuję (tzn.PiS), to jest ok. Jak u nas jest komuch (i to całe masy) to ok. Należę do "S" i uważam, że zostałam sprzdana jak dziwka do burdelu. A sutenerem jest władza związkowa. Ale - to oni błądzą, nie ja. I poczekam, aż odejdą. W atmosferze niechlubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz9959 wszystkie związki to jedna banda 23.02.08, 09:39 Hasło związkowe dla pracowników: Gołodupki hop do kupki. Odpowiedz Link Zgłoś