maruda.r 25.02.08, 20:03 Kto mi więc wyjaśni, po co PO snuje takie plany, temu stawiam piwo. ********************************* Polityczny plan raju jest najlepszy, gdy istnieją obiektywne przeszkody w jego realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katczerwonychszmat UBowcy pałają jadem miłości do Polskości 26.02.08, 21:14 Thuske o Polskości, Polsce i Polskiej Historii: Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością. Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Re: Wirtualna oligarchia 29.02.08, 12:56 Nawet bez piwa spróbuję wyjaśnić. Dlaczego zawsze PO, a wcześniej UW miały najwięcej billboardów, przychylność większości mediów, w tym niemal 100% mediów komercyjnych? Mają sponsorów, a sponsorzy płaca i wymagają. PO to formacja reprezentująca kilkanaście tysięcy najzamożniejszych obywateli i całą masę naiwnych, którzy wierzą, że kiedyś dorobią się czegoś w neoliberalnym szambie, zwanym cudem gospodarczym, no i owszem dorobią się starego portfela i garba. Żeby było jasne nie jestem zwolennikiem PiS, partia na którą głosowałem nie weszła do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś