andrejs Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 09:13 To raczej pani Tencer i p. Janion w odpowiedzi na wypowiedź Prezydenta Kaczyńskiego z 2006, wnioskują o to samo. Niech pan redaktor przypomi sobie co napisał w pierwszym akapicie (r.(2006), bo w ostatnim już tego nie pamięta. Pan redaktor nie zna faktów, więc niech nie pisze, że ta nagonka była po marcu, niech sięgnie do historii i sprawdzi, że trwała ona już w 1967 r i najpierw była anty- izraelska (wojna siedmiodniowa) potem anty-syjonistyczna, a potem anty-semicka. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 12:11 Doskonale pamietam te czasy. Nagonka byla caly czas antyzydowska. Zmieniala sie tylko terminologia i "motywacja". Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa bezosobowy winowajca 29.02.08, 09:15 Przywrocenie obywatelstwa Żydom, ktorych wyrzucono z Polski w 68 jest oczywiście słuszne. Szkoda jednak, że przy tej okazji mówi sie w tak enigmatyczny sposób o pomysłodawcach i wykonawcach owej nagonki antysemickiej. Dlaczego np. pani Janion nie napisała w swoim apelu, że antysemicka nagonka była od A do Z dziełem jednej z frakcji walczacych ze sobą o wladzę w KC PZPR i w Panstwie? Nie można pozostawiać tego rodzaju niedomowień, które są wykorzystywane jako dowód powszechnego antysemityzmu Polaków. Swoja drogą, ja nie znam takich rodzin żydowskich, które z zalem opuszczały ówczesne policyjne państwo polskie. Znam natomiast (nadal utrzymuję z niektórymi kontakt) takie osoby, które potraktowały "nagonkę" jako doskonałą sposobność aby wyrwać się do wolnego świata, co było wówczas marzeniem znakomitej większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jak się czyta GW to można odnieść wrażenie, że 29.02.08, 12:21 wyrzucenie w '68 Żydów z zapyziałej, policyjnej i przaśnej Gomułkowskiej Polski na syty Zachód było gorsze od zsyłki na katorgę na Sybir :-). toporowa napisał: > ... nie znam takich rodzin żydowskich, które z zalem opuszczały > ówczesne policyjne państwo polskie. > Znam natomiast (nadal utrzymuję z niektórymi kontakt) takie osoby, które > potraktowały "nagonkę" jako doskonałą sposobność aby wyrwać się do wolnego > świata, co było wówczas marzeniem znakomitej większości Polaków. NAPISAŁEŚ TEŻ: > Szkoda jednak, że przy tej okazji mówi sie w tak enigmatyczny sposób o > pomysłodawcach i wykonawcach owej nagonki antysemickiej. > Dlaczego np. pani Janion nie napisała w swoim apelu, że antysemicka nagonka był > a > od A do Z dziełem jednej z frakcji walczacych ze sobą o wladzę w KC PZPR i w > Panstwie? Ddlaczego więc nie porusza się prawdziwego podłoża wydarzeń marcowych, czyli walki frakcji w PZPR? Ano dlatego, że obecne środowiska żydowskie zgromadzone wokół "Partii GW" wydarzenia marcowe mistyfikowują i to na dwa sposoby: - PO PIERWSZE, w ramach umacniania wizerunku Polaków-antysemitów nie można dopuścić do uświadomienia ciemnemu ludowi, że cała akcja była ściśle nadzorowane i inspirowana przez PZPR. Wmawia się więc, że to nieomalże spontanicznie powstały pogrom tradycyjnie antysemickiego motłochu polskiego :-). Tak jak wmawiano że ostatnie spotkanie w sprawie Strachu Grossa z udziałem Nowaka i Wolniewicza było "PRAWIE pogromem" :-). Nikt nie wnika w fakt, że w tamtejszej Polsce nawet przysłowiowego bąka nie można było puścić bez wiedzy władzy, a co dopiero zorganizować ogólnopolską akcję antysemicką :-). Tej świadomości nie ma Zachód, w ogóle mało wiedzący o realiach "obozu" socjalistycznego. Nie mają jej w dużej mierze także i młodzi Polacy, wychowani po odzyskaniu niepodległości :-). - PO DRUGIE, środowisko Partii GW od lat toczy walkę o zmonopolizowanie i sfałszowanie pamięci historycznej w kierunku wpojenia przekonania, że ich celem od początku była wolność Polski i demokracja :-). Dlatego swoją rolę w wydarzeniach marcowych przedstawiają jako walkę o wolność słowa, podczas gdy naprawdę wtedy byli młodymi, ideowymi komunistami zarzucającymi reżimowi Gomułki zdradę idei. Reprezentowali w tym interesy pokolenia swoich rodziców - komunistów żydowskiego pochodzenia zainstalowanych przez Stalina w wasalnych władzach polskich w 1945, a po 1956 częściowo odsuniętych od władzy przez ekipę Gomułki. Cała awantura była po to, żeby wywołać napięcia i rozruchy i na ich podstawie spróbować na KC obalić ekipę Gomułki. Ale przeliczyli się znacznie, ponieważ właśnie wtedy nastąpiło ostateczne zerwanie ZSRR z Izraelem, kremlowski suweren zrobił u siebie czystki i nakazał je u wasali. Rozumując tak, że środowiska żydowskie będą ze względów solidarności etnicznej sprzyjały Izraelowi, a nie swoim diasporowym quasiojczyznom, staną się więc w sytuacji zimnej wojny Wschodu z Zachodem, do którego dołączał Izrael czymś w rodzaju V kolumny. Bez tego międzynarodowego aspektu nie można w pełni pojąć istoty antysemickiej czystki w 1968. Najzabawniejsze było to, że wyrzucono wtedy z Polski wielu dawnych stalinowskich żydokomunistycznych zbrodniarzy (nieukaranych, ale tylko odsuniętycyh naboczny tor) na syty i zamożny Zachód, gdzie wskutek tępoty i zlewaczenia tamtejszych społeczeństw odgrywali rolę niewinnych ofiar "polskiego antysemityzmu" :-) Ale nic to - UCZCIE SIĘ MŁODZI :-). Niewiele jest okazji zobaczyć tak "na żywca" jak się fałszuje historię :-). Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Wojewodowie są urzędnikami podległymi ... 29.02.08, 09:29 Wojewodowie są urzędnikami podległymi Premierowi i on (p. Donald Tusk) powini8en wydać im stosowne polecenia, a jeśli przekracza to jego kompetencje - wnioskować je do Sejmu RP! Skoro nie preprowadziły tego poprzednie - pożal sie Boże - rządy, czas najwyższy, aby tego dokonal rząd PO! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Zasypać mailami MSWiA 29.02.08, 09:31 Podaję adresy mailowe: minister@mswia.gov.pl rzecznik@mswia.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 09:33 Prezydent bawi się w historyka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 i jeszcze.... 29.02.08, 09:34 Kontakt telefoniczny do Rzecznika Prasowego (Wydział Komunikacji i Promocji MSWiA): (0-22) 601-44-27, fax: (0-22) 622-79-73. Biuro Ministra Dyrektor: Robert Baran ul. Stefana Batorego 5, 02-591 Warszawa sekretariat: tel. (0-22) 628-99-93 fax (0-22) 845-00-20 Centrala: (0-22) 621 20 20 Odpowiedz Link Zgłoś
stan_iszkis Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 09:40 Stanowczo protestuję przeciwko automatycznemu nadawaniu obywatelstwa z powrotem, lub też automatycznemu potwierdzaniu, że w roku 1969 nigdy nie straciłem obywatelstwa polskiego emigrując z Polski. Taka procedura byłaby - moim zdaniem, jako osoby doświadczonej przez bezprawie PRL - dokładnym powtórzeniem bezprawia, jakie miało miejsce po 1968 roku. Jeśli p. Gołda z Izraela pragnie uzyskać z powrotem polski paszport, to uważam, że jest to jej prawo, i tylko jej, i ze dzisiejsza Polska nie powinna jej obywatelstwa odmówić. Nie zgadzam sie jednak na występowanie p. Goldy w moim także imieniu. Jestem obywatelem innego państwa od roku 1977, i nie mam zamiaru prosić o przywrócenie mi obywatelstwa polskiego. Zawsze uważałem, i dalej uważam, że obywatelstwo można mieć tylko jedno. Jest to rozsądne podejście do życia, unikam bowiem znalezienia się w sytuacjach politycznie dwuznacznych. Nikt nie ma prawa w moim imieniu, bez mojej wiedzy i zgody, decydować o tym, jakie mam mieć obywatelstwo. Po doświadczeniach 1969 roku, gdy jako 21-latek opuściłem Polskę na tzw. karcie rowerowej, wiem, o czym mówię. Kocham Polskę i Polaków, ale kocham także kraj, który kiedyś mnie bezdomnego przygarnął. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 09:43 i tutaj ci przyznam racje. Powinno byc przyznanie ale odbior i akceptacja tego obywatelstwa powinna odbywac sie juz indywidualnie. Bo wielu sobie tego nie zyczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
stan_iszkis Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:27 Co masz na myśli pisząc "przyznanie"? Mam nadzieję, że tylko jako stwierdzenie pewnego faktu, ogólnie? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 11:04 tak, jak najbardziej. A potem wolny wybor, chcesz polski paszport to skladasz wniosek, nie chcesz to nikt cie do tego nie bedzie zmuszal . Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 12:21 Podpisuje sie pod tym. Jest to jedyne rozsadne rozwiazanie. Kazdy emigrant pomarcowy ktory sam tego chce powinien dostac polski paszport bez zadnych ceregieli i bez widzimisie wojewodow. A ci ktorzy tego nie chca (przypuszczam ze jest ich wiekszosc) nie powinni byc przez polskie prawo traktowani jako polscy obywatele tak dlugo az sami nie poprosza o polski paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Niech pokaże jaki z niego Jaszczomp..... 29.02.08, 09:40 Przecież jest preziem wszystkich PiSuarów i tych z Izraela także...... www.polonica.net/Album/big_kalkstein_zydzi1.jpg www.polonica.net/Album/big_kalkstein_zydzi4.jpg No i Kobylański obetnie dotacje dla PiSuarków a Rydzol rzuci klątwę..... Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik skoro Polska to kraj antysemicki,a Polacy 29.02.08, 09:43 wyssali antysemityzm z mlekiem matki to po co oni chcą tu wracać? Nagle im się podoba nasz kraj i jego ludność? Odpowiedz Link Zgłoś
hanzal ale przecież ten sam prezydent 29.02.08, 09:45 i jego brat cały czas straszą Polaków roszczeniami niemieckich obywateli, co chwila pojawiają się to na Mazurach do we Wrocławiu by ludzi straszyć, opowiadać że Niemcy tylko czekają by im zabrać mieszkanie czy domek A tu równocześnie ten sam prezydent chce otworzyć drogę dla parudziesięciu tysiecy ludzi do odzyskiwania majątku A na marginesie, to sprawy majątkowe nie powinny mieć ABSOLUTNIE NIC WSPÓLNEGO z posiadanym paszportem. Jeśli ktoś ma tu swój majątek to niezależnie czy jest Żydem, Cypryjczykiem, Filipińczykiem czy Japończykiem to jest jego majątek i tyle. Prawo własności powinno być cąłkowicie ponad i całkowicie niezależne od praw narodowych. W porządnych krajach można deportować nielegalnego imigranta, ale jego domu czy samochodu nie można mu zabrać bo to byłaby kradzież Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ale przecież ten sam prezydent 29.02.08, 09:49 i w tym momencie prezio "wchodzi na mine" o czym jeszcze nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: ale przecież ten sam prezydent 29.02.08, 10:49 Nie rozumiem. Sprecyzuj co to za "mina"? Status prawny majątków niemieckich określony jest w umowach międzynarodowych zawartych przez Stalina, Churchilla i Roosevelta. Roszczenia niemieckie nie mają żadnych uzasadnień. Żydowskie roszczenia jak najbardziej. Żydzi posiadali obywatelstwo polskie, a majątki zabrano im bezprawnie. Oczywiście zwrot majątków powinien być poprzedzony w moim przekonaniu lustracją. Czy na zwrot majątku zasługują osoby należące np. do aparatu bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ale przecież ten sam prezydent 29.02.08, 11:07 zgadza sie. Ale jest cala masa ludzi, ktorzy starali sie o wyjazd na stale do Niemiec, USA i rowniez Izraela na tzw. laczenie rodzin, i ci ludzie tracili majatki zostawiajac je w Polsce. PRL nie zadbal wtedy nawet o to aby dokonac odpowiednich wpisow w ksiagach wieczystych. I "pasztet" teraz jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Po 40 latach przedawnienie ! 29.02.08, 09:52 Kto to widział. W 1968 mogli złożyć sprzeciw ! Teraz powinni starać się o obywatelstwo drogą cudzoziemców ! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Po 40 latach przedawnienie ! 29.02.08, 11:12 glupoty piszesz albo jestes niedouczony. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 09:56 ...bez dania racji. Sąd uzna, że wpieprzyli ci bezzasadnie i przyzna ci odszkodowanie od policji. Policja się odwoła. Sąd Najwyższy oddali odwołanie, i powie, że wina leży po stronie policji i policja ma ci zaplacić odszkodowanie. Policja wtedy powie, źe ci nie zapłaci, bo ma odmienne zdanie. Rozumiesz teraz, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:01 starywiarus napisała: > ...bez dania racji. > > Sąd uzna, że wpieprzyli ci bezzasadnie i przyzna ci odszkodowanie od > policji. Policja się odwoła. Sąd Najwyższy oddali odwołanie, i > powie, że wina leży po stronie policji i policja ma ci zaplacić > odszkodowanie. Policja wtedy powie, źe ci nie zapłaci, bo ma > odmienne zdanie. > > Rozumiesz teraz, o co chodzi? Nie rozumiem jaki masz cel aby podawać nieprawdziwe informacje? Podany przez Ciebie przykład nijak się ma tematu poruszonego w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:04 Jak najbardziej ma - jezeli administracja panstwowa odmawia stosowania wykladni prawa okreslonej przez orzeczenia SN i NSA, bo ma "odmienne zdanie", to mozna z powodzeniem ta zasade rozszerzyc. W zadnym kraju nie ma takiej rezcy jak "odmienne zdanie" administracji i Sądu Najwyzszego w sprawie interpretacji prawa. SN jest konstytucyjnie najwyzszym interpretatorem prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:07 - Mamy odmienne zdanie niż NSA. Sądy orzekają w pojedynczych sprawach. Każda jest inna, a w Polsce nie ma prawa precedensowego - mówi dyrektor Departamentu Obywatelstwa w MSWiA Mateusz Sora. To zdanie powinno rozwiać Twoje wątpliwości. Prawo p r e c e d e n s o w e. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:09 Czyki "NSA swoje a my i tak mamy racje" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:14 indianski napisał: > Czyki "NSA swoje a my i tak mamy racje" Sorki ale co właściwie kwestionujesz? I co chcesz osiągnąć? Otwarta jest droga aby każdy z zainteresowanych wystąpił do Prezydenta o nadanie polskiego obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:22 A z jakiej okazji ? To by oznaczalo uznanie i akceptacje decyzji PZPR , gomulek i moczarow. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 10:27 indianski napisał: > A z jakiej okazji ? To by oznaczalo uznanie i akceptacje decyzji PZPR , gomulek > i moczarow. Z okazji (chęci) uzyskania polskiego obywatelstwa. A to oznacza szanowanie własnego podpisu. A jeżeli został złożony pod pistoletem, otwartą jest droga sądowa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Kolego remez, nie macie racji!!! 29.02.08, 11:08 a ten urzednik po prostu truje!!! Jeżeli sprawa dotyczy 12.000 przypadku takiego samego potraktowania (tylu Zydów, Półżydów, Cwierczydów, 1/8Zydów wyrzucono w tym czasie z Polski), to jasnym jest, że dokonano tu złamania obowiązującego wówczas prawa. Pan z MSWiA doskonale o tym wie. I doskonale cie zmanipulował. Ale temu Panu idzie o cos zupełnie innego, co powiedzieli zamiast niego inni urzednicy (anonimowo). Przy złamaniu tego prawa złamano jeszcze pare innych ustaw i przepisów i to już w stosunku do jakichś 2.000.000 osób, które udały sie na emigracje w różnych kierunkach, nie tylko do Izraela i Niemiec. I nie były to tylko osoby pochodzenia żydowskiego lub mniej lub bardzie niemieckiego. Dotyczy to wszystkich emigrantów na tzw. dokument podróżny. Im kiedys ukradziono własność......... A obecnie urzednicy nie wiedzą, co z tym fantem zrobic. I tu własnie jest pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kolego 1410_tenrok, mamy i!!! 29.02.08, 11:18 Skoro nie ma prawa precedensowego, to każda sprawa jest inna i nie można jej wrzucać do wspólnego worka. A to co mówią anonimowo urzędnicy jest oczywiście bardzo ważne (otrzymaliśmy setki telefonów od czytelników) ale prawnie ma wagę plotki z magla. Powtórzę - każdy może wystąpić o nadanie obywatelstwa. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oj kolezko, koleżko!!! 29.02.08, 11:24 poniatna: ZŁAMANO PRZEPIS I DOTYCZY TO WSZYSTKICH", których na tej podstawie wywalono!!! Ten pan dobrze o tym wie, stąd jego arogancja. On sie boi o konsekwnecje. A o maglu, to pogadaj z mamusią....... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Nie jestem Twoim koleżką. 29.02.08, 11:30 1410_tenrok napisał: > poniatna: ZŁAMANO PRZEPIS I DOTYCZY TO WSZYSTKICH", których na tej > podstawie wywalono!!! Ten pan dobrze o tym wie, stąd jego arogancja. > On sie boi o konsekwnecje. > > A o maglu, to pogadaj z mamusią....... Twoją? Czemu ta agresja ma służyć? BTW - wiesz może ilu zainteresowanych wyjechało w 1968 r. po prostu korzystając z okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Nie jestes moim koleżką misiaczku. 29.02.08, 11:54 to nie ja napisałem o maglu, te bzdety, ale ty moj milaczku!!! I najpierw sam zapytaj siebie o swoją agresję. A terez do adremu, jak mawiał kolega kierownik swego czasu. Z mojej klasy w ogolniaku wyjechało w 1970 roku 4 kolegów. Byli Zydami. Płakali i oni i ich rodzice. Polska była ich ojczyzną. Byli lekarzami, naukowcami. A wiesz jak wyglądało wyrzucenie: w miejscu pracy zakomunikował im to szef partii: wynocha stąd Zydy!!! Nie dziwie sie, że jeden z tych kolegow, konczac później Harvard i zastając prawnikiem, zle wyraża sie o Polsce........ A teraz misiaczku do twojej bazgraniny. Wyrzucenie to była decyzja administracyjna. I punktu prawa administracyjnego decyzja ta, jako błędna winna być administracyjnie wycofana, a nie sądownie. Ale co ty o tym wiesz. W koncu znamy twoje nopowsko-onerowskie wtrety intelektualne. Piszesz poniżej, że wyjazdy tych ludzi nie były stratą dla Polski. Ja Ci napisze tak - narodziny takich jak ty, są wyraźną niekorzyścia dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nie jestes moim koleżką misiaczku. 29.02.08, 13:04 Wiesz co to jest hucpa? To dokładnie Twoje zachowanie w tym wątku. > to nie ja napisałem o maglu, Ja napisałem - pisząc, że wartość prawna opowieści anonimowych rozmówców jest warta tyle, co plotka w maglu. Masz inne zdanie? > Piszesz poniżej, że wyjazdy tych ludzi nie były stratą dla Polski. Nic takiego nie napisałem. > W koncu znamy twoje nopowsko-onerowskie wtrety intelektualne. Znowu kłamiesz. Masz to we krwi? BTW - skąd ta liczba mnoga? Czyzbyś miał upoważnienie z gminy? > Ja Ci napisze tak - narodziny takich jak ty, są wyraźną niekorzyścia > dla Polski. A co powiesz o sobie, gejzerze intelektu? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok hucpa i co jeszcze????? 29.02.08, 14:31 pisałes o maglu czy nie? Pisałes!!! A tu co mamy???? Sądzę, że Polska nie zasłużyła na takie wyróżnienie. Ale skoro chęć pomocy. Polakom jest tak przemożna, każdy może wystąpić o przzyznanie polskiego obywatelstwa. BTW - o jakich stratach piszesz? Ja widzę same zyski. - Tekscik łaskawego pana, czy może kogo innego????? Zawsze koles pisujesz jakis antyzydowskie bzdety. To jest hucpa!!! A teraz jeszcze zarzucasz mi przynależność do gminy - to twój stary numer. A ja pisałem mój misiaczku o szerszym aspekcie prawnym całej rzeczy. Tego jakos nie pojąłes. Tylko gmina, magiel i "Polska nie zasłużyła na takie wyróżnienie". To ci napisałem, że Polska nie zasłużyła na takie wyróżnienie jak Twojej narodziny. Przyznasza przecie, że było to wyróżninie, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Hucpa to dla Ciebie za mało? 29.02.08, 14:51 > BTW - o jakich stratach piszesz? Ja widzę same zyski. - Tekscik > łaskawego pana, czy może kogo innego????? O, mamo. Przecież Ty nie umiesz czytać. Posługując się Twoją logiką można łatwo udowodnić, że król Herod dobroczyńcą był dla sierot. Ale kto w to uwierzy? > Zawsze koles pisujesz jakis antyzydowskie bzdety. Zróbmy tak. Jeżeli zacytujesz mój antyżydowski tekst, publicznie przeproszę Ciebie i Twoich pobratymców. Jeżeli nie znajdziesz takiego, ogłosisz na forum, że jesteś obrzydliwym kłamcą. Zgoda? > To ci napisałem, że Polska nie zasłużyła na > takie wyróżnienie jak Twojej narodziny. Pytałem, nie odpowiedziałeś - co powiesz o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tak, za mało, bo to nie hucpa!!! 29.02.08, 21:09 a ja już znalazłem!! I teraz łaskawie mnie przeprosisz!! Otóż, w twoim poscie zaliczasz mnie do Zydów. Wczesniej skrobałes jakies bzdety o moim członkowstwie w gminie (żydowskiej???). To jest taki standard u Ciebie i u tobie podobnych misiaczków w brunatnych koszulinkach, aby przeciwnikąw pomawiac o brak czystości rasowej i podłe narodowo intencje. A ja przecież wielokrotnie pisałem, że: a. w świetle ustaw norymberskich jestem najczystszym aryjczykiem b. wystepuje w obronie Zydów polskich i przeciw kanaliom ich opluwającym w ramach pokuty za zaszłości rodzinne, jako że pochodzę z typowego antysemickiego domu. c. a do Izraela, po wizycie w Libanie mam stosunek jak najbardziej negatywny. Odnośnie twojego misiaczku pytania, spiesze doniesc, że Polska zasłużyła jak najbardziej na kolejnego potomku rodu od wieków dzielnie jej służących. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: jesteś po prostu niemądry 29.02.08, 21:29 > Otóż, w > twoim poscie zaliczasz mnie do Zydów. Wczesniej skrobałes jakies > bzdety o moim członkowstwie w gminie (żydowskiej???). Możesz zacytować? Tylko wcześniej przeczytaj jeszcze raz, bo się znów ośmieszysz. > a. w świetle ustaw norymberskich jestem najczystszym aryjczykiem Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok cały czas cytuje, a tu jak w maglu.... 01.03.08, 14:40 nauki socjotechniki pobierałes w Moskwie czy w Torunie - bo to jeden pies! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Ty nie umiesz nawet cytować :-( 01.03.08, 15:12 W kłamliwy i bezczelny sposób zarzuciłeś mi, że piszę teksty antyżydowskie. Kiedy poprosiłem o cytaty, napisałeś: "Otóż, w twoim poscie zaliczasz mnie do Zydów. Wczesniej skrobałes jakies bzdety o moim członkowstwie w gminie (żydowskiej???)."Jak się okazuje o cytowaniu t e ż nie masz pojęcia. Ale mniejsza z tym. Wyjaśnij proszę, norymberski aryjczyku z antysemickiego domu (to Twoje własne słowa) w jaki sposób nazwanie Cię żydem, może być tekstem antyżydowskim. I publicznie przeproś za kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok otóż to, nie potrafie cytowac, a ty nie w 01.03.08, 15:28 kłamliwy i nie w bezczelny sposób napisałes, że działam tu na zlecenie gminy oraz ze należe do mniejszosci, oraz, że Polska nie zasłużyła na powrót Zydów do starej ojczyzny. Tak, tak, krowa to kruk a może szpak????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: otóż to, nie potrafie cytowac, a ty nie w 01.03.08, 17:26 1410_tenrok napisał: > kłamliwy i nie w bezczelny sposób napisałes, że działam tu na > zlecenie gminy Zapytałem czy działasz z upoważnienia. > oraz ze należe do mniejszosci, Tu nie musiałem pytać - należysz. Do mniejszości ludzi wychowanych w domach antysemickich. > oraz, że Polska nie zasłużyła na powrót Zydów do starej ojczyzny. A tego nie napisałem. Znowu kłamiesz, a może tylko łżesz. Ale gdzie te posty antyżydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jednak socjotechniki uczyłes sie w Moskwie, 01.03.08, 15:29 rydzyk w toruniu nie osiąhnął jeszcze 7 Dana! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Nie lubisz Moskwy, Torunia 01.03.08, 17:18 i Izraela. Czy Ty kogoś lubisz, biedaku, wychowany w antysemickim domu? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok widze, że złapałes szyne 01.03.08, 18:34 ale wyboista ta droga i do nikąd nie prowadzi. Ponieważ Moskwa jest pieknym miastem. Torun kocham, jako ze wielbie sredniowieczne miasta (byłeś może w Porto albo w Carcasonne lub może w Pisie???). A ja, mój komuszku zapytalesm Cie jeno, gdziezes to socjotechnike studiował. Rozpoznaje brak wiedzy oraz nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem. To chyba jednak jakis przyspieszony ubecki kursik socjotechniczki był, jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: jak zawsze dowcipny 01.03.08, 19:01 Fajnie, że tyle podróżowałeś ale opowiedz to wnukom. Chociaż może lepiej nie - strasznie kłamiesz. > To chyba jednak jakis przyspieszony ubecki kursik > socjotechniczki był, jak mniemam. Nie było mnie na świecie i w ten sposób straciłem szansę na spotkanie z Tobą, norymberski aryjczyku. Czego nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty ciągle strzyzone, golone 01.03.08, 22:51 ile jeszcze razy napiszezsz "norymberski aryjczyk". Czy cie to ubodło? A, rozumiem, przylazłes tu jak niejaki maniek kałuski, aby sobie poharcowac, co? A tu prosze, takie buty!!! Widze, że znajdujesz sie pod wpływem "ekspiacji". Uważaj, to sie może zle skonczyc. Serce i te sprawy. Pa, milej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A do tego brak ci absolutnie wiedzy 01.03.08, 15:36 A wiec nie ma pojecia "odebranie obywatelstwa". Chłe, chłe, chłe!!! Oto i przykładzik: Rada Ministrów Polski Ludowej zdecydowała 26 września ’46 r. o odebraniu obywatelstwa polskiego 75 wyższym oficerom Polskich Sił Zbrojnych za Zachodzie oraz – na wniosek, niestety, wicepremiera Stanisława Mikołajczyka – również gen. Władysławowi Andersowi. Tym 75 wyższym oficerom obywatelstwo przywrócono niejawnie w ’71 r., anulowano to utajnienie w r. ’81. Decyzja w sprawie odebrania obywatelstwa polskiego gen. Andersowi została anulowana dopiero 15 marca 1989 roku (cytat ze strony internetowej). I co? Mogli przecież zwracac sie pojedynczo, sami lub en bloc...... Kłamczuszek. Jestes antysemita i do tego kłamca, ale robisz to sprytnie. Mój ty misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przysłowie o pierniku 01.03.08, 17:29 Czy cytowany przez Ciebie "przykładzik" dotyczy 1968 r., norymberski aryjczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok co ma piernik do wiatraka, mówisz miasiaczku 01.03.08, 18:29 a słyszałes lub widziałes tzw. "dokument podróżny"? Cóż to jest, jak nie pozbawienie obywatelstwa???? Tobie wybitnie brak wiedzy w temacie. Napisałes poniżej, że nie ma czegos takiego, jak pozbawianie obywatelstwa. No wiec udowodniłem Ci drastycznym przykładem, że taki termin za peerelii jak najbardziej istniał i był stosowany. Bilet w jedną strone - a tym własnie była ta szmatka - to nic innego, jak pozbawienie obywatelstwa. Capischi??? Mój ty czerwoniutki komuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Ojej, nareszcie coś znasz. 01.03.08, 18:51 Wprawdzie przysłowie ale jest postęp. > a słyszałes lub widziałes tzw. "dokument podróżny"? Cóż to jest, jak > nie pozbawienie obywatelstwa???? Nie, nie widziałem. Czy był poprzedzony pisemnym zrzeczeniem się obywatelstwa? > Napisałes poniżej, że nie ma czegos takiego, jak pozbawianie > obywatelstwa. No wiec udowodniłem Ci drastycznym przykładem, że taki > termin za peerelii jak najbardziej istniał i był stosowany. Znowu - nie rozumiesz tego co czytasz albo rżniesz ... Napisałem, że n i e m a pojęcia pozbawienia obywatelstwa. A Twoje osobiste interpretacje pod wpływem ekspiacji, nie mają żadnej wartości prawnej, norymberski aryjczyku. c.b.d.o. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Jaki jestes sprytny 01.03.08, 22:46 ale za peerelii miały! A i teraz mają, ponieważ administracja boi sie konsekwencji, mój ty maglowniku, rąnący głupa. Jestes jak wiesiu kaczmarek: nie znam, nie widziałem, nie spotykałem, a jakby co, to i tak nie znam, nie widziałem, nie spotykałem. Mój ty słodyszku rzepakowy!! PS. ja niczego nie interpretuje, ja podaje fakty. Ty natomiast znajduje sie "pod wpływem ekspiacji". PA, miłej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Nie jestes moim koleżką misiaczku. 29.02.08, 13:10 1410_tenrok napisał: > pracy zakomunikował im to szef partii: wynocha stąd Zydy!!! na zydów się teraz przerzuciłeś, banderowcy mniej ciekawi Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok preminger, a ty co? 29.02.08, 14:34 kazali ci tu bojówkowac???? Ale wy wszyscy jestescie słodcy!! Dlaczego to łociec Pjoter albo Pater Myconus nie pozwalają tak szarżowac na swoich stronach??? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 12:30 Tu nie chodzi o podpis petenta tylko o decyzje wladz. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: OK - powiedzmy że policja wpieprzy ci pałą... 29.02.08, 12:29 To nie ma nic wspolnego z prawem precedensowym. NSA nie orzekal o pojedynczej sprawie, a o nielegalnosci decyzji wladz PRL o odebraniu obywatelstwa 40 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardfilip Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:08 W tej sprawie,wyjatkowo zgadzam sie z Prezydentem.Nie rozumiem za to postawy organow rzadowych.Czyzby chcieli uwiarygodnic,w\swiecie wizerunek polaka antysemity.Rok 1968 oodcisnal sie haniebnie na opinii w swiecie.Czy przeciwnicy rozwiazania tej kwestii chca zaslynac,jako pogrobowcy Gomulki i Moczara? Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: niech o nas mówią co chcą 29.02.08, 10:18 ale żydów w Polsce mamy już dosyć, może pojadą do Rosji albo gdzieś indziej - Polska ma ich już dość zwłaszcza po kłamliwej książce Grossa, niewdzięcznicy - ratowaliśmy ich podczas wojny z narażeniem życia a oni nas obmawiają że to my stawialiśmy obozy koncentracyjne i ich mordowaliśmy - dosyć żydów - żydów nie chcę w Polsce , ci których mamy - dosyć nam juz włażą za skórę , robią co róż afery, oszukują na maxa, wciskają sie do każdej spółki skarbu państwa, potem uciekają do Izraela i nie można ich złapać i ukarać bo Izrael nie wydaje swoich żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:23 ryszardfilip napisał: > Czy przeciwnicy rozwiazania tej kwestii chca > zaslynac,jako pogrobowcy Gomulki i Moczara? O jakiej kwestii piszesz? Kwestii kolejnego zamieszania i kolejnych zadrażnień? Każdy kto chce uzyskać obywatelstwo innego państwa musi o nie wystąpić. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 12:37 Rzecz w tym, ze ci ludzie z czysto prawnego punktu widzenia nigdy nie przestali byc polskimi obywatelami, jako ze decyzja odebrania im obywatelstwa byla niezgodna z owczesnie obowiazujacym prawem, czyli nielegalna. Dlaczego maja wiec prosic o przyznanie im tego, czego formalnie i prawnie nigdy nie utracili? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:00 elucidator napisał: Dlaczego maja > wiec prosic o przyznanie im tego, czego formalnie i prawnie nigdy nie utracili? > Agnes Trawny to samo mówila ale ja wyśmili Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:10 elucidator napisał: > Rzecz w tym, ze ci ludzie z czysto prawnego punktu widzenia nigdy nie przestali > byc polskimi obywatelami, jako ze decyzja odebrania im obywatelstwa byla > niezgodna z owczesnie obowiazujacym prawem, czyli nielegalna. Dlaczego maja > wiec prosic o przyznanie im tego, czego formalnie i prawnie nigdy nie utracili? Część z tych osób została skłoniona do wyjazdu. Ale część wyjechała absolutnie dobrowolnie, w geście protestu zrzekając się polskiego obywatelstwa, co było mile widziane np. w Danii. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:29 Tu nie chodzi o to czy wyjechali dobrowolnie czy nie, ale o to ze im bezprawnie odebrano obywatelstwo. Sam fakt wyjazdu nie powinien oznaczac utraty obywatelstwa. Ponadto nie zrzekali sie oni obywatelstwa w gescie protestu, ale dlatego ze bez podpisania podania do Rady Panstwa o zwolnienie z obywatelsdwa nie dostaliby pozwolenia na wyjazd. Bez takiego podpisu nie przyjmowano bowiem podan o wyjazd. Co do tego ma Dania nie bardzo rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:42 Nie wytłumaczysz tego polskim antysemitom, którzy na każdym kroku chcą udowodnić, że jednak "wyssali". Pamiętasz ten fragment depeszy?: "Nikt z urzędników oficjalnie nie chce potwierdzić tego, o czym wiadomo od lat - przyznanie, że marcowi emigranci nie utracili obywatelstwa, spowoduje, że kilkadziesiąt tysięcy polskich obywateli, którzy w latach 60.-80. na mocy identycznych przepisów wyemigrowali do Niemiec Zachodnich, też ma nadal obywatelstwo polskie. To umożliwiałoby im dochodzenie praw do pozostawionych w Polsce, często przymusowo, nieruchomości. - Musimy uwzględniać lęki społeczne - mówi nam jeden z urzędników, prosząc o anonimowość." Te "lęki społeczne" oznaczają jedno: zagrabiliśmy żydowskie mienie, rozpanoszyliśmy się w nim i jest nam dobrze. Raz ukradzionego nigdy nie oddamy! Typowa polskokatolicka mentalność, bliska mentalności hitlerowskiej. Wojewodowie stoją na straży złodziejstwa. Zaraz zapewne odezwą się głosy, że to nieprawda, bo Zydzi "porzucili" mienie. Ładne mi porzucenie w wyniku czystki etnicznej przeprowadzonej przez Polaków. I już nie można winić hitlerowskich Niemiec. Czy im naprawdę nie wstyd? elucidator napisał: > Tu nie chodzi o to czy wyjechali dobrowolnie czy nie, ale o to ze im bezprawnie > odebrano obywatelstwo. Sam fakt wyjazdu nie powinien oznaczac utraty > obywatelstwa. Ponadto nie zrzekali sie oni obywatelstwa w gescie protestu, ale > dlatego ze bez podpisania podania do Rady Panstwa o zwolnienie z obywatelsdwa > nie dostaliby pozwolenia na wyjazd. Bez takiego podpisu nie przyjmowano bowiem > podan o wyjazd. Co do tego ma Dania nie bardzo rozumiem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:58 elucidator napisał: > Tu nie chodzi o to czy wyjechali dobrowolnie czy nie, ale o to ze im bezprawnie > odebrano obywatelstwo. Sam fakt wyjazdu nie powinien oznaczac utraty > obywatelstwa. Ponadto nie zrzekali sie oni obywatelstwa w gescie protestu, ale > dlatego ze bez podpisania podania do Rady Panstwa o zwolnienie z obywatelsdwa > nie dostaliby pozwolenia na wyjazd. Bez takiego podpisu nie przyjmowano bowiem > podan o wyjazd. Co do tego ma Dania nie bardzo rozumiem. Nie ma pojęcia odebrania obywatelstwa - jest natomiast zrzeczenie się. Jeżeli w konkretnej sprawie naruszone zostało prawo, sąd winien to rozstrzygnąć. Domaganie się po 40 latach jakieś quasi abolicji, unieważnienia oświadczeń woli en bloc jest głęboko niesłuszne. A przywoływanie dyżurnego hasła antysemityzmu jedynie zadrażnia sprawę. BTW - w Danii działał bardzo prężny ośrodek, zajmujący się tymi, którzy chcieli opuścić Polskę a nie chcieli trarfić do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 14:47 Zrzeczenie sie pod przymusem (nie podpiszesz to nie wyjedziesz, a jak nie wyjedziesz to nie bedziesz mial z czego zyc, co zreszta dotyczylo tylko Zydow) jest de facto odebraniem, nawet jezeli takie pojecie w prawie formalnie nie istnieje. A sady (i to te najwyzsze) juz sie w tej sprawie kilkakrotnie wyppowiedzialy, wiec sprawa powinna byc zupelnie jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 14:55 elucidator napisał: > Zrzeczenie sie pod przymusem (nie podpiszesz to nie wyjedziesz, a jak nie > wyjedziesz to nie bedziesz mial z czego zyc, co zreszta dotyczylo tylko Zydow) > jest de facto odebraniem, nawet jezeli takie pojecie w prawie formalnie nie > istnieje. A sady (i to te najwyzsze) juz sie w tej sprawie kilkakrotnie > wyppowiedzialy, wiec sprawa powinna byc zupelnie jasna. Dlaczego nie odnosisz się do całego mojego tekstu? Ktoś po 40 latach podaje jakąś wersję. I ta wersja, bez udowodnienia, ma być przyjęta jako jedynie słuszna? Gdzie się tak dzieje na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 Idy marcowe poseł PO śledzinskiej-Katarsinskiej 29.02.08, 10:10 Obecna poseł z PO sledzinska -_katarasinska będzie niebawem obchodzić 40 rocznicę Gnidów Marcowych, czterdzieści lat temu wypisywała obrzydliwe antysemickie bzdury na zamówienia Moczara i pzpr.Jak się dzisiaj czuje "bohaterska" antysemitka? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Idy marcowe poseł PO śledzinskiej-Katarsinski 29.02.08, 10:16 Fakt , dziwne ze nie jest w pisie . ta partia programowo na pewno jest jej blizsza Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 w PIs nie ma miejsca dla takiej swołoczy 29.02.08, 10:36 a smietnik to ty masz w głowie czy raczej w swoim tępym łbie! Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 w Peło Śpiewak w dół, a Śledzińska w komisji 29.02.08, 10:57 sejmowej antysemickie ustawy pisze, czyli w Peło wygrywa antysemityzm. Ciekawe komu w tej ustawie medialnej Katarasińska-Śledzińska przywali, na pewno nie Niemcom, ale np. Gazownia może mieć problemy. No już sam nie wiem cieszyć się czy smucić. Odpowiedz Link Zgłoś
jago Decyzja o nałożeniu kary na J&S musiała być uchylo 29.02.08, 10:10 na ,JEZELI JESTEŚMY PAŃSTWEM PRAWA A NIE IV RP.Za poprzedniego rządu decyzja nie byłaby uchylona a Skarb Państwa ,po przegranym procesie,zapłaciłby horrendalne odszkodowanie i odsetki.W kwestiach prawnych lepiej zasięgnąć opinii jakiegokolwiek magistra prawa a nie opierać się na opiniach "prawników" z PiS.Pozdrawiam." "Fakt" a "lipa" 2008-02-29 08:02 ~Mirek » "Fakt" a "lipa" 2008-02-29 08:02 ~Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: troche o postępowaniu zydow 29.02.08, 10:12 i jak to sie ma do "wypedzonych" do stanow , danii , biemiec itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
velda Re: A bylo to tak 29.02.08, 11:08 Znam natomiast (nadal utrzymuję z niektórymi kontakt) takie osoby, które potraktowały "nagonkę" jako doskonałą sposobność aby wyrwać się do wolnego świata, co było wówczas marzeniem znakomitej większości Polaków. Prawda i swieta prawda ! Potwierdzam to swoja osoba. Po pierwsze : aby otrzymac tzw "dokument podrozy cudzoziemca" nalezalo w MO zlozyc wlasnorecznie na zwyklej kartce papieru i w obecnosci funkcjonariusza,napisane oswiadczenie: w zwiazku z wyjazdem do Izraela,zrzekam sie obywatelstwa polskiego.podpis .I nic wiecej.Po kilkunastu dniach przychodzilo zawiadomienie o terminie odebrania dokumentu.Nikt nikogo nie zmuszal,nie bil i nie maltretowal psychicznie.Mnie osobiscie funkcjonariusz,zyczyl powodzenia i na tym sie skonczylo.Potem wizyta w Ambasadzie holenderskiej i sprawa zalatwiona.Oczywiscie przed wydaniem dokumentu podrozy ,bylo troche biegania z tzw obiegowka,ale nic strasznego.Status bezpanstwowca zaoszczedzil mi wielu klopotow w przyszlosci przy okazji wystepowania o obecne obywatelstwo.Nie mam zadnych pretensji do wladz PRL ani do obecnych,zwisali mi luzno i wowczas jak i teraz.Wszyscy ,ktorzy wypisuja bzdety o Zydach ,ktorzy mieli by "zwalac "sie do PL,maja cos nie tak z glowa.Uwazam ,ze jak ktos zwariowal i potrzebne mu obywatelstwo PL,to jego sprawa.A to co wygaduje i wypisuje "dyzurna Zydowka" Tencer i inni ,to ich biznes.Osobiscie mam to gdzies nie mowiac juz o moich dzieciach,ktore Polske znaja z mapy.Nawet nie z opowiadan moich,gdyz nigdy ten kraj nie wzbudzal ich zainteresowania.I nie ma sie czym podniecac.Jak Polacy nie maja innych zmartwien ,tylko wieczne bicie piany w sprawach"zydowskich" to ich sprawa.Mysle ,ze lepiej by bylo by zajeli sie swoim krajem i polskimi obywatelami ,ktorzy zyja w permanentnym stanie balaganu i paranoicznej atmosferze.Jestem i pozostane zawsze wdziecznym czlowiekiem ,za mozliwosc opuszczenia tego najwiekszego burdelu swiata.Pozdrawiam was ksenofobi i zydozercy ! Zycze wam nigdy niekonczacego sie stanu meki psychicznej. Zajmujcie sie dalej problemami Zydow,Palestynczykow,Arabow,Gruzinow i Ukraincow a nigdy nie bedziecie zyli w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: A bylo to tak 29.02.08, 13:05 velda napisała: > nigdy ten kraj nie wzbudzal ich zainteresowania.I nie ma sie czym > podniecac.Jak Polacy nie maja innych zmartwien ,tylko wieczne bicie > piany w sprawach"zydowskich" to ich sprawa.Mysle ,ze lepiej by bylo > by zajeli sie swoim krajem i polskimi obywatelami ,ktorzy zyja w > permanentnym stanie balaganu i paranoicznej atmosferze.Jestem i > pozostane zawsze wdziecznym czlowiekiem ,za mozliwosc opuszczenia > tego najwiekszego burdelu swiata.Pozdrawiam was ksenofobi i > zydozercy ! Zycze wam nigdy niekonczacego sie stanu meki psychicznej. > Zajmujcie sie dalej problemami Zydow,Palestynczykow,Arabow,Gruzinow > i Ukraincow a nigdy nie bedziecie zyli w normalnym kraju. daj ci zdrowie na stare lata dobry czlowieku, moze inni wezma z ciebie przyklad, badz zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Czy prof.Geremek przeprosi za '68 r. ?... 29.02.08, 10:32 - skoro był wtedy członkiem i działaczem PZPR (w pionie ideologicznym) ... Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 mg2005..kłamiesz świnio ! 29.02.08, 10:51 Gieremek nigdy nie był apartczykiem PZPR, jak naprzykład Jasiński,Ziobro{ojciec},Rajmund Kaczyński{ojciec},Kryże, itd Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: mg2005..kłamiesz świnio ! 29.02.08, 12:41 I oddal legitymacje partyjna jako protest przeciwko inwazji Czechoslowacji przez m.inn. Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Najpierw zwróćmy majątki Polakom 29.02.08, 10:34 - zagrabione przez komunistów. 1zorro napisał: > no wlasnie! Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o > pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_endecje Re: Najpierw zwróćmy majątki Polakom 02.03.08, 02:34 A jak ty to chcesz zrobic? W spodnie bedziesz zagladal, czy jak? Chamy nie oddadza czy to bylo zydowskie czy polskie, bez znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
spawkalendarz Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:47 Czy Tuzk nie może odwołać nie pokornych wojewodów. Czego oni się boją. Moze odwetu, że kiedyś uczesniczyli w czystce. Wygnani Zydzi wrócą z dorobkiem umiejętności i wiedzy na emeryturę i będą służyć szkoleniu polskiej młodzieży. Zyski będą większe niż straty. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 mg2005..komuchy z PIS{PC} i PZPR nachapali sie ! 29.02.08, 10:49 na państwowym pajątku ! Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 Re: Antysemityzm łączy PZPR-PIS-RM, dożywotnio! 29.02.08, 11:41 ubecka ich mać ! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:56 spawkalendarz napisał: > Czy Tuzk nie może odwołać nie pokornych wojewodów. Czego oni się > boją. Moze odwetu, że kiedyś uczesniczyli w czystce. Wygnani Zydzi > wrócą z dorobkiem umiejętności i wiedzy na emeryturę i będą służyć > szkoleniu polskiej młodzieży. Zyski będą większe niż straty. Sądzę, że Polska nie zasłużyła na takie wyróżnienie. Ale skoro chęć pomocy Polakom jest tak przemożna, każdy może wystąpić o przzyznanie polskiego obywatelstwa. BTW - o jakich stratach piszesz? Ja widzę same zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 10:56 > ...Wygnani Zydzi > wrócą z dorobkiem umiejętności i wiedzy na emeryturę i będą służyć ... Myślisz, że wrócą? Bo ja wątpię. Ale jeżeli tak, to wszystkim którzy zdecydują się wrócić, rezygnując z obywatelstwa Izraela, jestem gotów przyjąć, natychmiast zwracając im obywatelstwo. Ale na dwupaństwowców bym uważał: niech się zdecydują, gdzie będą żyć, gdzie płacić podatki, wychowywać dzieci i wnuki. Bo jeżeli chodzi tylko o roszczenia majątkowe, to dziękuję - postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 cyklista.. a co z Polonią w USA ? 29.02.08, 11:05 też w większosci dwupaństwowcy,sterowani przez Kobylańskiego, którzy tam żyją,tam płacą podatki, a wpieprzają sie w nasze sprawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 12:58 spawkalendarz napisał: > Wygnani Zydzi > wrócą z dorobkiem umiejętności i wiedzy na emeryturę i będą służyć > szkoleniu polskiej młodzieży. Zyski będą większe niż straty. a czy mamy inny wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdordavidov Dlaczego żydostwo miało holocaust 29.02.08, 11:44 i dla czego będzie mieć następny: Wywiad z byłym „polskim” ministrem spraw zagranicznych: peb.pl/polityka-i-spo-ecze-stwo/140624-zydzi-w-polsce-www-polonica-net.html Hanna Krall: To teraz dopiero rozumiem, dlaczego to w 1948 roku ogłosił Hilary Mina "Bitwę o handel" i najpierw z torbami puściły polskich kupców i rzemieślników przy pomocy domiarów podatkowych, a następnie upaństwowiły wszystko, spółdzielnie praktycznie także, by Polacy nigdy nie handlowali po wieki wieków. Bronisław Geremek: Tego pani nie może pamiętać. Jest pani przecież za młoda. Hanna Krall: Wtedy w 1948 roku byłam małą dziewczynką, ale o bitwie pana Minca o handel słyszałam wiele razy. Bronisław Geremek: No to teraz usłyszy pani znowu, ale o tym nikomu i nigdy nie będzie pani opowiadać. To jest największa tajemnica. W najbliższym czasie nasi powrócą do handlu i produkcji w Polsce. Hanna Krall: Skąd pan weźmie tylu Żydów? Kto im da przedsiębiorstwa? Kto da pieniądze? Bronisław Geremek: O naszej "Solidarności" to już pani zapomniała? Jeszcze będą prosić żeby Żydzi brali te przedsiębiorstwa. Hanna Krall: Jeszcze nie obejmuję myślą i wzrokiem duszy tej operacji, ale już cieszy mnie ona ogromnie. Bronisław Geremek: Jest ustawa o samorządzie przedsiębiorstwa? Jest? Mogła być dla nas jeszcze lepsza, ale i to wystarczy. Przewiduje ona, ze mogą być tworzone spółki prywatno-samorządowe i spółki prywatno-państwowe. Przewiduje. Co jest potrzebne na rozruch takiej spółki? My wiemy dobrze. Pieniądze! A kto ma dziś pieniądze na takie interesy? Może Polacy? Nie, ja Polaków w tym interesie jako udziałowców nie widzę. Pieniądze dadzą Żydzi! Głowę do interesu tez Żydzi i pytała pani: "skąd wezmę tylu Żydów?" A no na szczęście ludu Izraela, już są. Przez 38 lat populacja odrodziła się: w Izraelu, Europie Zachodniej, Związku Radzieckim. Kiedy tylko uchwalimy ustawe o podwójnym obywatelstwie i prawie swobodnego wyboru miejsca zamieszkania oraz podróżowania do Polski tam i z powrotem - w zależności wyłącznie od chęci zainteresowanego takiego z podwójnym obywatelstwem polskim. Z kadrami do zreprywatyzowanego przemysłu, rzemiosła i handlu nie mamy najmniejszego kłopotu. A warsztaty pracy stoją otworem, a nawet i puste. Opłaciło się nam doprowadzić je do takiego stanu, do takiej żałosnej ruiny. W takim stanie będą dawać je nam za darmo i jeszcze całować w rękę, aby była praca dla Polaków i trochę na rynek. Hanna Krall: Dlaczego tylko trochę na rynek wewnętrzny? Bronisław Geremek: Bo te zakłady będą produkować na eksport, a nie na rynek. Hanna Krall: A jak "Solidarność" będzie ta produkcje wysyłana na eksport zatrzymywać na granicy albo w portach? Bronisław Geremek: Jaka "Solidarność"? Jak to wszystko się nam uda, to "Solidarność" będzie kijem naganiała swoich członków i partyjnych tez do ostrej i wytężonej pracy w nadziei, ze samorząd zbliży ją do zysków na horyzoncie. Te zyski będą, ale jak pęczek marchwi przed łbem osła aby stale ciągnął ten nasz ciężki wóz. Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi się, ze pan niezbyt lubi Polaków! Bronisław Geremek: Niezbyt lubie? Takie określenie jest niezbyt ścisłe! Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami. Hanna Krall: Ale przecież pana i pana matkę uratował właśnie Polak! Bronisław Geremek: To prawda. Stefan Geremek ukrył nas oboje w Zawichoście. Później nawet, kiedy było już jasne i pewne, ze mój ojciec Borys Lewartow - nauczyciel ze szkółki rabinackiej, zginał w getcie warszawskim, ożenił się z moją matką. Niemniej jednak jak od dziecka musiałem ukrywać swoje pochodzenie i nie jeden raz bluźniłem przenajświętszemu, niech będzie sławione imię jego po wieki wieków, ze stworzył mnie właśnie Żydem! A zresztą, czytała chyba pani pamiętniki Emanuela Gingelbluma? Hanna Krall: Oczywiście. Przecież pisałam książkę o getcie warszawskim i bohaterach Żydowskiego Ruchu Oporu. Bronisław Geremek: No, to co pewnego razu powiedzieli Żydzi, którzy razem z Gingenblumem ukrywani byli w bunkrze przy ulicy Wolskiej przez ogrodnika Marczaka i jego rodzinę? Pamięta pani, panno Hanko? Hanna Krall: Tak. Pamiętam. Mówili: Nienawidzimy Polaków, bo im jest lepiej niż nam. Bronisław Geremek: No, to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który tworzymy oraz ożywimy go najróżnorodniejszymi nurtami politycznymi, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce żyło się zawsze lepiej jak Polakom. "Nadejdzie dzień, gdy wszystkie narody, wśród których zamieszkują Żydzi, będą musiały podnieść kwestię wygnania ich! Kwestię rozstrzygającą między życiem i śmiercią, zdrowiem i chroniczną chorobą, spokojem i nieustanną gorączką społeczną." Franciszek Liszt, kompozytor "Żydzi rozsypani po całej Polsce, wszędzie ze swym duchem wyłączności, z naszym ludem pomieszani, tylko zapluwają cały naród, zapluwają cały kraj, a zmieniając go w kraj żydowski, wystawiają w Europie na pośmiewisko i wzgardę." fragment z "O Przyczynach Szkodliwości Żydów" - ks. Stanisław Staszic, 1818 r. "W którym tylko kraju osiedlili się żydzi, zniżyli jego poziom moralny, zburzyli jego standard kupiecki, szydzili z jego religii, podkopywali ją. Stworzyli państwo w państwie. Są oni wampirami - a wampiry nie żyją z wampirów. Nie potrafią oni nigdy żyć i utrzymać się wśród samych siebie. Utrzymać się i żyć potrafią tylko wśród chrześcijan i innych narodów, które nie należą do ich rasy." Benjamin Franklin n „Chyba sobie jeszcze przypominacie posiedzenie Reichstagu, na którym stwierdziłem: Jeżeli Żydostwo wyobraża sobie, że będzie mogło doprowadzić do międzynarodowej wojny dla wyniszczenia ras europejskich, to wynikiem nie będzie wyniszczenie ras europejskich, lecz wyniszczenie Żydostwa w Europie (brawa). Wyśmiewali mnie zawsze jako jasnowidza. Z tych, którzy się wówczas śmieli, cała rzesza już się nie śmieje (pojedyncze śmiechy, brawa). Ci, którzy jeszcze teraz się śmieją, za jakiś czas być może też przestaną się śmiać (śmiech, mocne brawa). Ta fala rozleje się poprzez Europę na cały świat.” Adolf Hitler w dn. 8 listopada 1942 r. n „Założenie gett jest oczywiście jedynie krokiem przejściowym. Kiedy i jakimi środkami getto, a tym samym miasto óŁdź, zostanie oczyszczone z Żydów - to zastrzegam dla siebie. Naszym celem końcowym musi być jednakże gruntowne wytrzebienie tej dżumy.” Prezydent okręgu kaliskiego Friedrich eUbelhör w okólniku z 10 grudnia 1939 r. n „Panowie, muszę Was prosić o uodpornienie się wobec wszelkich myśli o wspłóczuciu. Musimy niszczyć Żydów, gdzie tylko ich napotkamy. (...) W Generalnej Guberni mamy teraz szacunkowo 2,5 miliona Żydów, a z osobami żydowsko spowinowaconymi i wszystkim, co jest z tym powiązane, może 3,5 miliona. Tych 3,5 miliona Żydów nie możemy rozstrzelać, nie możemy ich wytruć, ale będziemy jednak mogli podjćą środki, które w jakiś sposób doprowadzą do sukcesu wyniszczenia, a to w związku z wielkimi przedsięwzięciami, które wpierw należy omówić w Rzeszy.” Gubernator generalny Hans Frank w dn. 9 września 1941 r. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Plan Kaufmana 29.02.08, 12:42 Plan Kaufmana Germany Must Perish - plan podano do publicznej wiadomosci w marcu 1940 r., dziesięć miesięcy przed wypowiedzeniem przez USA Niemcom wojny. -------- Ta wojna nie jest wojną przeciw Hitlerowi. Nie jest też prowadzona przeciwko Nazis (...) Dla Niemiec istnieje tylko jedna kara: Niemcy trzeba zniszczyć raz na zawsze ! Muszą umrzeć ! I to w rzeczywistości! Nie tylko w wyobraźni ! (...) Nie istnieje żadna droga pośrednia, żaden kompromis, żadne wyrównanie: Niemcy muszą umrzeć, i na zawsze zniknąć z powierzchni ziemi! Ludność Niemiec wynosi 80 milionów, która rozkłada się równo na obie płcie. Zeby wyniszczyć Niemców trzeba około 48 milionów z nich wysterilizować (...) Sterylizacja mężczyzn w oddziałach wojskowych jest stosunkowo łatwa i szybko do przeprowadzenia. Przyjmując że przeznaczymy do tego 20000 lekarzy i każdy z nich dokona 25 operacji dziennie, będzie to trwać najwyżej jeden miesiąc aby ta sterylizacja w wojsku została zakończona(...) Ponieważ więcej lekarzy stoi do dyspozycji, potrzeba będzie nawet mniej czasu. W ten sposób całą męską populacje cywilów można wysterylizować w trzy miesiące. Sterylizacja kobiet i dzieci zajmie więcej czasu, trzeba przyjąć że wysterylizowanie wszystkich kobiet i dzieci zakończy się w trzech latach. Ponieważ już jedna kropla niemieckiej krwi robi Niemca, jest ta sterylizacja obojga płci konieczna. Przy całkowitej sterylizacji przestanie wzrastać rata urodzeń. Przy normalnej śmiertelności wynoszącej 2% rocznie, zmniejszy się liczba Niemców rocznie o 1,5 miliona. W ten sposób przez dwa pokolenia sprawa się zakończy, co w innym wypadku kosztowało by życie milionów i setki lat pracy - mianowicie wymazanie niemieckości i jego nosicieli. ..." A. Hitler polecił, zapoznc z tym plnem wszystkich Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Dlaczego żydostwo miało holocaust 29.02.08, 13:10 rozumiem, ze jest to wywiad autoryzowany i podpisane przez Geremka. Jesli nie, to mozesz sobie nim cos podetrzec.... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Dlaczego żydostwo miało holocaust 29.02.08, 13:34 Cos w stylu tzw. "Protokolow Medrcow Syjonu", czyli bajki dla (nie)grzecznych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
chwdpcccp Jeszcze coś w stylu "Protokołów Mędrców Syjonu" 29.02.08, 14:33 i nieautoryzowane bo tajne : TAJNE PRZEMOWIENIE JAKUBA BERMANA DO ZYDOW W POLSCE STENOGRAM Z TAJNEGO REFERATU TOW. JAKUBA BERMANA WYGLOSZONEGO NA POSIEDZENIU EGZEKUTYWY KOMITETU ZYDOWSKIEGO W KWIETNIU 1945 ROKU Zydzi maja okazje do ujecia w swoje rece calosci zycia panstwowego w Polsce i rozszerzenia nad nim swojej kontroli. Nie pchac sie na stanowiska reprezentacyjne. W ministerstwach i urzedach tworzyc tzw. Drugi garnitur. Przyjmowac polskie nazwiska. Zatajac swoje zydowskie pochodzenie. Wytwarzac i szerzyc wsrod spoleczenstwa opinie i utwerdzic go w przekonaniu, ze rzadza wysunieci na czolo Polacy, a Zydzi nie odgrywaja w panstwie zadnej roli. Celem urabiania opinii i swiatopogladu narodu polskiego w pozadanym dla nas kierunku, w rekach naszych musi sie znalezc w pierwszym rzedzie propaganda z jej najwazniejszymi dzialami - prasa, filmem, radiem. W wojsku obsadzac stanowiska polityczne, spoleczne, gospodarcze, wywiad. Mocno utwierdzac sie w gospodarce narodowej. W ministerstwach na plan pierwszy przy obsadzaniu Zydami wysuwac nalezy: Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Skarbu, Przemyslu, Handlu Zagranicznego, Sprawiedliwosci. Z instytucji centralnych - centrale handlowe, spoldzielczosc. W ramach inicjatywy prywatnej, utrzymac w okresie przejsciowym silna pozycje w dziedzinie handlu. W partii zasotosowac podobna metode - siedziec za plecami Polakow, lecz wszystkim kierowac. Osiedlanie sie Zydow powinno byc przeprowadzone z pewnym planem i korzyscia dla spoleczenstwa zydowskiego. Moim zdaniem, nalezy osiadac w wiekszych skupiskach, jak: Warszawa, Krakow; w centrum zycia gospodarczego i handlowego: Katowice, Wroclaw, Szczecin, Gdansk, Gdynia, Lodz, Bielsko. Nalezy rowniez tworzyc typowe osrodki przemyslowe i rolnicze, glownie na ziemiach odzyskanych, nie poprzestajac na Walbrzychu i Rychbachu - obecnie Dzierzoniow. W tych osrodkach mozemy przystosowac przyszle kadry nasze w tych zawodach, z ktorymi bylibysmy slabo obeznani. Uznac antysemityzm za zdrade glowna i tepic go na kazdym kroku. Jezeli stwirdza sie, ze jakis Polak jest antysemita, natychmiast go zlikwidowac przy pomocy wladz bezpieczenstwa lub bojowek PPR jako faszyste, nie wyjasniajac organom wykonawczym sedna sprawy. Zydzi musza pracowac dla swego zwyciestwa, pracujac jednoczesnie nad zwyciestwem i gruntowaniem komunizmu w swiecie, bo tylko wtedy i przy takim ustroju narod zydowski osiagnie najwyzsza pomyslnosc i zabezpieczy sobie najsilniejsza pozycje. Sa niewielkie widoki na to, by doszlo do wojny. Jesli Ameryka zacznie sie szybko socjalizowac, to ta droga mniejszych lub wiekszych wstrzasow wewnetrznych i tam musi zapanowc komunizm. Wtedy reakcja zydowska, ktora dzis trzyma z reakcja miedzynarodowa, zdradzi ja i uzna, ze racje mieli Zydzi stojacy po drugiej stronie barykady. Podobny przypadek wspoldzialania Zydow calego swiata, wyznajacych dwie rozne koncepcje ustrojowe - komunizm i kapitalizm - zaistnial w ostatniej wojnie. Dwa najwieksze mocarstwa swiatowe, calkowicie kontrolowane przez Zydow i bedace pod ich wielkim wplywem, podaly sobie rece. Trud Zydow pracujacaych wokol Roosevelta doprowadzil do tego, ze USA wspolnie z ZSRR wystapily zbrojnie do walki przeciwko Europie srodkowej, gdzie byla kolebka nowej idei, opartej na nienawisci do Zydow. Zrobili to Zydzi, gdyz wiedzieli, ze w przypadku zwyciestwa Osi, a glownie hitlerowskich Niemiec, ktore doskonale przejrzaly plany polityki zydowskiej, niebezpieczenstwo rasizmu stanie sie w USA faktem dokonanym i Zydzi znikna z powierzchni swiata. Dlatego tez Zydzi sowieccy poswiecili dla tego celu krew narodu rosyjskiego, a Zydzi amerykanscy zaangazowali swoje kapitaly. Nalezy sie liczyc z dalszym naplywem Zydow do Polski, poniewaz na terenie Rosji jest jeszcze duzo Zydow. Przed wkroczeniem Niemcow, w poszczegolnych miastach ZSRR bylo kilka skupisk Zydow polskich: Charkow - 36.200, Kijow - 17.800, Moskwa - 53.000, Leningrad - 61.000, w zachodnich republikach 184.730. Zydzi skupieni w tych osrodkach to przewaznie inteligencja zydowska idawne kupiectwo zydowskie. Element ten jest obecnie szkolony w ZSRR. Sa to kadry budowniczych Polski - tzn. Zgodnie z projektem Politbiura - fachowcy ci obsadzac beda najwazniejsze dziedziny zycia w Polsce, a ogol Zydow bedzie rozlokowany glownie w centrach kraju. Stara polityka zydowska zawiodla. Obecnie przyjelismy nowa, zespalajaca cele narodu zydowskiego z polityka ZSRR. Podstawowa zasada tej polityki jest stworzenie aparatu rzadzacego, zlozonego z przedstawicieli ludnosci zydowskiej w Polsce. Kazdy Zyd musi miec swiadomosc, ze ZSRR jest wielkim przyjacielem i protektorem narodu zydowskiego, ze jakkolwiek liczba Zydow w stosunku do stanu przedwojennego ulegla olbrzymiemu spadkowi, to jednak dzisiejsi Zydzi wykazuja wieksza solidarnosc. Kazdy Zyd musi miec wpojone to przekonanie, ze obok niego dzialaja wszyscy inni, owiani tym samym duchem prowadzacym do wspolnego celu. Kwestia zydowska jescze jaki czas bedzie zajmowala umysly Polakow, lecz ulegnie to zmianie na nasza korzysc, gdy zdolamy wychowac choc dwa pokolenia polskie. Wedlug danych wojewodzkiego Komitetu Zydowskiego na terenie Slaska Gornego i Dolnego jest obecnie ponad 40.000 Zydow. Okolo 15.000 Zydow ma byc zatrudnionych w osadnictwie. Powiat Rychbach (Dzierzoniow) i Nysa sa przewidziane do tych celow. Akcja osadnicza jest finansowana z zydowskich funduszow zagranicznych i panstwowych. Zydzi celowo tworza nowa, choc chwilowo nieznaczna koncentracje elementu zydowskiego, kladac podwaline pod zawod rolnika i robotnikow przemyslowych. Jest to budowanie podloza szerszych celow politycznych. Powyzszy tekst jest przedrukiem z ksiazki "O Narodowych Silach Zbrojnych - NSZ" plk. dypl. Stanislawa ¯ochowskiego, bylego Szefa Sztabu Dowództwa NSZ, Wyd. Retro, Lublin, 1994. W kwietniu 1945 roku Zyd Jakub Berman byl Sekretarzem Stanu Rady Ministrów, czlonkiem Biura Politycznego PPR, czlonkiem Tymczasowego Rzadu Jednosci Narodu i Sekretarzem Poalej Syjonu. Polak, który wykradl stenogram referatu Bermana, zostal skazany na kare smierci zmieniona w drodze laski na kare dozywotniego wiezienia. [Zob. opis w ksiazce "Judeopolonia".] Odpowiedz Link Zgłoś
no-way Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:11 A na przykład Geremek antysemickiej nagonki nie pamięta. Był w PZPR na UW - miał się nieźle. Michnik i Kuroń robili zadymę na UW - studia specjalnie im się nie podobały. Dejmek wystawił Dziadów. Holoubek grał dobrze i tak jak chciał. Komitet PZPR UW relegował kilku studentów. Diaspora żydowska chciała wyjechać - pozwolono im. Nikogo nie wyrzucano. Około 40 % dostojników państwowych było pochodzenia żydowskiego. Wielu było w KC PZPR, w Biurze Politycznym, w Sztabie Generalnym LWP, w Gen. Prokuraturze, w sądach etc, etc. Nikogo nie wyrzucano do Izraela. 1zorro napisał: > no wlasnie! Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o > pieniadze.....Wedlug zasady chrzescijanskiej: kocham blizniego mego > ale wara od majatku mojego. DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:15 no-way, racja! Michnik i Kuron potem siedzieli w Hiltonie, panienki, szampana i kawior SB dowozilo im regularnie. Kazdy wyjezdzajacy z Polski Zyd jezeli laskawie dal sie uprosic dostawal na droge bialego Mercedesa z czerwona skora i 100.000 baksow na zagospodarowanie na wzgorzach Golan. Tak bylo! Jak babcie kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
daniel-3 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:39 No-way ma rację. Nikogo z Polski nie wyrzucano. Gomółka zapewniał, że kto uważa, że jego ojczyzną nie jest Polska a Izrael - cyt. "umożliwi się im opuszczenie kraju". Wyjechało z Warszawy - najwięcej bo kilkaset osób. Czy powtarzać to trzeba stale, że kto chciał to mógł wyjechać? Dla niektórych widać, że trzeba. O tempora o mores! Wypędzeni żydzi i poszkodowani niemcy. Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:44 daniel-3 napisał: > No-way ma rację. Nikogo z Polski nie wyrzucano. Gomółka zapewniał, Znasz tamte realia tak samo jak pisownię nazwiska Gomułki. Pewnie z Moczarem i Porębą idzie ci lepiej... > że kto uważa, że jego ojczyzną nie jest Polska a Izrael - > cyt. "umożliwi się im opuszczenie kraju". > Wyjechało z Warszawy - najwięcej bo kilkaset osób. Czy powtarzać to > trzeba stale, że kto chciał to mógł wyjechać? Dla niektórych widać, > że trzeba. O tempora o mores! Wypędzeni żydzi i poszkodowani > niemcy. Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok daniel-3, a skąd tą wiedzę czerpiesz? 29.02.08, 14:39 z dawnych wydan Trybuny Ludu? Zołnierza Wolnosci? Czy może Nowych Dróg? Wyrzucano na zbity ryj, dokładnie tak samo, jak robili to Niemcy w 1933, tyle, że na mniejszą skale. Z Polską wyrzucono 12.000 ludzi! To są oficjalne dane. A proces trwał dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 18:56 danielu, a ile ty masz lat, ze tak medrkujesz? Byles wtedy juz dorosly? A moze ciebie jeszcze "w planie" nawet nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 13:40 no-way napisała: > Dejmek wystawił Dziadów. > Holoubek grał dobrze i tak jak chciał. Komitet PZPR UW relegował > kilku studentów. Diaspora żydowska chciała wyjechać - pozwolono im. > Nikogo nie wyrzucano. podobne dziadostwo panuje w knesecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolekcjoner_ciekawostek a w zażydzonych sądach polacy przegrywają z żydami 29.02.08, 13:23 musieli kogoś nieźle zgnoić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=73664912 Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 to sa POLSCY Zydzi, oddac im godnosc.......... 29.02.08, 14:43 jutro ma byc manifestacja w Irlandii w zwiazku z zamordowaniem 2 Polakow, wszyscy Polacy czuja sie zaszczuci i przesladowani, mowia ze to nagonka na nich i rasizm, to ci co tak dzis krzycza przeciwko tej niesprawiedliwosci niech sobie wyobraza jak sie czuli Zydzi w 1968 r? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamuminkow Re: to sa POLSCY Zydzi, oddac im godnosc......... 29.02.08, 15:17 W tym nie ma żadnej analogii do żydów bo w czajnik możesz dostać tak samo u nas na byle jakim blokowisku albo dyskotece a Ci w Irlandii pojechali tam masowo z własnej nieprzymuszonej woli i nie dziw się, że miejscowi mają już ich dosyć. Dołóż do tego przypadek gó..arza z Polski który zestarzeje się w angielskim pierdlu bo pobił i zgwałcił starą angielkę - przykład w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: to sa POLSCY Zydzi, oddac im godnosc......... 29.02.08, 18:59 rany! Presentation, oczy przecieram ze zdumienia i nie wierze??! Po raz pierwszy cie popieram! Nie pomylilo tobie sie cos??! Aaaaa, rozumiem, takie instrukcje z Belwederu przyszly.... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: to sa POLSCY Zydzi, oddac im godnosc......... 29.02.08, 19:07 Przeciez to preZentation Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 15:07 Jeśli ubieganie sę o polskie obywatelstwo uwłacza czyjejkolwiek godności, to spadać na drzewo - dotyczy także narodu wybranego Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 15:16 GW chce nam koniecznie i to na sile wmowic nam, ze w marcu 1968 roku byla antysemicka nagonka. To nie byla nagonka. To byla twarda walka miedzy pulawianami i chamami o wladze nie majaca nic wspolnego z antysemityzmem. Walke rozpoczeli pulawianie i przegrali. Nie mogac pogodzic sie z porazka, dobrowolnie opuuscili kraj i zaczeli namietnie obszczekiwac Polske i Polakow o antysemityzm. To obszczekiwanie trwa nieustannie do dzis. Michnik nieustannie pelni swoja role komandosa. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 W 1968 roku eleita wladezy zyla w Polsce kompletni 29.02.08, 15:47 e zazydzona. Wielu odetchnelo z ulga ze choc maly procent ich wyjechalo dobrowolnie i nikt ich nie wyrzucal. Tam jak przedmowca mowi pulawianie stracili duzo wladzy i mysleli ze w Izraelu itd bedzie im lepiej. Izrael bral chetnie wojskowych bo mial malo. Mihnik wtedy dziamgal i teraz tez. Co to ma wspolnego z antysemityzmem ?. Inna sprawa ze zmany na uczelniech w sensie organizacyjnym nie byly korzystne. Nie zydzi byli usunieci tylko bezpartyjni fachowcy jako ze wiekszosc zydow byla w partii. W sumie nie ma czego obchodzic i mihnik mogby znalezc inny temat zastepczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: W 1968 roku eleita wladezy zyla w Polsce komp 29.02.08, 19:02 a ty z "jakiej opcji" z Polski wyjechalas? Jako zu-Spätaussiedler czy jako byly komuch , ktory mial okazje dac dyla? Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 a ty mendo bylas tam?????????? 29.02.08, 19:48 jak nikt ich nie wypedzal, bylas tam widzialas?? jak nie to matki sie zapytaj to ci opowie, lachmyto Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: a ty mendo bylas tam?????????? 29.02.08, 21:20 prezentation, jestem w szoku! Nie pomylilo ci sie cos?! Czy to na pewno ty???! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Zorro, przyłączam sie do szoku 29.02.08, 21:28 co sie dzieje???? Nawet prezentasjon dołącza sie???? "No prędzej bym smierci sie spodziewała", jak swego czasu mówił poeta, ustami pieśniarki. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Zorro, przyłączam sie do szoku 29.02.08, 21:35 juz wiadomo skad ta zmiana! To nie "presentation" tylko PODROBA preZentation! I to wszystko wyjasnia! A ja juz myslalem, ze facet zmadrzal..... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niestety, co jedno małe "z" jest w stanie zrobic z 01.03.08, 11:10 człowieka.... Z jednym "s" prawie jak "ss", a z jednym "z", po prostu zupełnie normalny....... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: niestety, co jedno małe "z" jest w stanie zro 01.03.08, 13:03 oj, gdyby to w rzeczywistosci bylo takie proste.....Kaczynski i Kaszynski.... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wbrew wszystkiemu, to bardzo proste 01.03.08, 14:44 wyobraz sobie, że znajdziesz zołnierza z Waffen SS o znajomym ci nazwisku Kaczynski...., pisanym, co prawda niemiecką manierą, Kaczinsky, ale zawszeć to te dwa "ss". A na dodatek EKI. Poszperaj w necie..... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: wbrew wszystkiemu, to bardzo proste 01.03.08, 19:57 dla prościuchów wszystko jest bardzo proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: W 1968 roku eleita wladezy zyla w Polsce komp 01.03.08, 00:50 Bzdury i mity. 1) Wojsko izraelskie z wojskowych emigrantow pomarcowych zadnej korzysci nie mialo, bo wojsko izraelskie funkcjonuje zupelnie inaczej niz owczesne polskie a emigranci tez i jezyka nie znali. 2) Nie znam zadnych danych potwierdzajacyh mikt ze wiekszsocs Zydow byla w partii. Przytlaczajay odsetek czlonkow PZPR ro byli jednak rodowici Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne wet3"tirowo" wracaj na szose,granica odblokowana 29.02.08, 19:57 nie wypowiadaj sie na tematy ci obce, komusza mendo Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i ty dziaduniu w tym oczywiscie uczestniczyłes, co 29.02.08, 21:24 bezczelnie kłamiesz, jak zwykle, jak z tym podłym tekstem - że "dlaczego Bartoszewski jeszze żyje, skoro twoj tatuncio zginął w Stutthofie". Skoro jestes taki stary, to powinienes pamietac, jak tych ludzi wyrzucano z Polski. To powinienes pamietac tą wredną kampanie nienawisci i opluwania ludzi, którzy nie czuli sie nawet Zydami. To powiniens pamietac o tych pociagach, odchodzących do Wiednia i na Zachód. Powinienes pamiętac przynajmniej niektórych z tych 12.000 tysiecy wyrzuconych z kraju! Ale ty, będąc dawną czerwoną szują, wolisz wmawiac ludziom ciemnotę, jak kiedys wmawiali to twoi pobratyncy z Trybuny Ludu, Zolnierza Wolnosci i tych innych gadzinówek czerwonego!!! Gdzie ty tyle odwagi znajdujesz, aby tak łżeć w żywe oczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: i ty dziaduniu w tym oczywiscie uczestniczyłe 01.03.08, 20:03 1410_tenrok napisał: > nie czuli sie nawet Zydami. a co to za religia "handlowe wyznanie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 16:02 Jestem katolikiem z krwi i kości (70-cio latek) i mam na kwestie wygnania Żydów z Polski w 1968 nastepujacy pogląd: uważam, że Polakom żydowskiego pochodzenia, których w owym roku poproszono o "dobrowolne" opuszczenie Polski, wręczając im "paszport" w jedną stronę, należą się jak najbardziej przywrócenie(?) obywatelstwa oraz conajmniej zwrot utraconego dobytku. A uważam tak nie tylko dlatego, iż wiadomo wszem wobec i każdemu z osobna, że Jezus Chrystus, jego matka Najświętsza Maria Panna zawsze dziewica oraz jej towarzysz Józef oraz wszyscy apostołowie byli Żdami i im właśnie są w naszym kraju bałwochwalczo oddawane cześć i uwiebienie. Nie powinno być zatem żadnego z tym problemu, ponieważ ponad 90% obywateli naszego kraju chlubi się byciem katolikami- chrześcijanami. Oddajmu więc Bogu co boskie, a Polakom żydowskiego polskiego pochodzneia to, co jest ich. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 19:04 Panie Mieszko, czy glos Pana rozsadku do tych niektorych kretynow na tym forum przemowi? Obawiam sie, ze moze byc ciezko.... Odpowiedz Link Zgłoś
molnamoherze Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 19:48 Mieszko Ty chyba zryty moher masz, Ty jak żyd nawijasz. Ty Radia Maryja bezmyślnie słuchasz pewnie na okrągło i nie wiesz ,że mówisz o żydowskich odszczepieńcach których żydzi wyklęli a jednego nawet krzyżem załatwili. Co do cholery mamy żydom jeszcze oddać? Już im przez Polaków naiwność Polskę oddaliśmy i panoszą się w mediach , wymiarze sprawiedliwości , polityce w rządzie i gdzie się tylko da. A może bo to nie będzie za "Bóg zapłać" z Twojej emerytury zabrać połowę by wybulić te 65 mld dolców o które upomina się Przedsiębiorstwo Holocaust z Brooklynu. A może tak jak tego żydzi chcą zaproponujesz by zrobić im tu znowu "ziemię obiecaną" ""Nadszedł czas, głoszą syjoniści, do walki z Polską. Musimy usunąć "gojów" z ich ziemi, jak niegdyś Josue usunął Chananejczyków z ich rodzinnego Chanaan. Ziemia Lechów należy się nam. Tutaj założymy nowy Syjon, tutaj okażemy nową potęgę i zmusimy gojów i akumów, że złotej gwieździe Dawida kłaniać się będą. [...[ Rozpoczęła się walka tu, gdzie jesteśmy najsilniejsi i gdzie mamy najlepsze widoki wygrania. Ziemia polska to nasz nowy Syjon !" (s. 32) Dlaczego występuję przeciwko Żydom? - Milla Wydawnictwo, Warszawa 2001, s. 35 [reprint wydania z 1923 r.] Poczytaj "zawsze dziewico" choćby jakąś kościelną gazetę lub to co niektórzy napisali wcześniej choćby na tym forum bo zamiast myśleć o spokojnej śmierci prawisz na starość moherowe pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przed 40. rocznicą antysemickiej nagonki 29.02.08, 21:22 monamoherze, powiem jedno: stul ten zapijaczony pysk , weszpolaku! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re:Naganiacze byli z kremla 29.02.08, 19:05 a cos madrzejszego? Potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re:Naganiacze byli z kremla 29.02.08, 20:26 Dokladnie to co napisane. Poczytaj prof.Chodakiewicza i sie doinformuj szerzej a nie tylko z ulotek partyjnego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re:Naganiacze byli z kremla 29.02.08, 21:23 puknij sie! Najlepiej mlotkiem. Moze pomoze.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: trzeba to powtórzyć! 29.02.08, 19:34 Pamietam ten czas bardzo dokladnie. Wowczas oprocz garstki bonzow partyjnych po prostu wygnano tysiace uczciwych Polakow zydowskiego pochodzenia, nie majacych nic wspolnego ani z partia, ani z aparatem bezpieki. Ci ludzei do dzis maja poczucie zalu i krzywdy,ze wygnano ich z ich ojczyzny. Ktos tu na forum napisal,z e ubieganie sie o polskie obywatelstwo nie powinno nikomu uiwlaczac. Dlaczego Ci Polacy (bo sa takimi samymi Polakami) mieliby ubiegac sie? Im to obywatelstwo zabrano, zmuszono zaszczuciem do zrzeczenia sie. Zrzeczenie sie pod przymusem nei jest legalne. Wystarczy oglosic,ze toobywatelstwo nadal jest w mocy. tak byloby uczciwie i honorowo. A gadanei o tym, z e chcemy zaprosic z powrotem Wolinska nie wytrzymuje logiki. Ona tu przeciez sama dobrowolnie nie pzryjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: trzeba to powtórzyć! 29.02.08, 19:56 wesz niepolakow ci sie zachciewa na stare lata??a moze masz wscieklizne macicy?? a moze mozg sie zlasowal? jak ci tak teskno do nazistow to podaj adres, zareaguje na ich sposob, przyjade po ciebie, jest naprzeciwko mego domu krematorium, ogrzeje cie jak ci zimno, osobiscie cie do niego wepchne, idioto Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re: trzeba to powtórzyć! Nieoplacalne obecnie 29.02.08, 20:31 To sie teraz nie oplaca. Wtedy koles z mediow wysylal w ten sposob problematycznego synka do Izraela potem do Wiednia a nagle pojawil sie we wlasciwym czasie w warsiawce. A sam tatunio i kochanka wyladowali w Szwecji. I bardzo sie cieszyli bo jak z paszportem bylo kto zyl ten wie. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 w 40. rocz. wypedzenia z Polski zydow przez zydow 29.02.08, 20:31 do lepszego zycia w Izraelu i na zachodzie. Teraz chca powrotu do kraju "antysemitow" dla kolejnych geszeftow. en.wikipedia.org/wiki/Aliyah Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: w 40. rocz. wypedzenia z Polski zydow przez z 29.02.08, 21:19 ha,ha. tak, oni zawsze byli gora a Ty biedny zuczku musiales zostac w tej cholernej Polsce i myc kible. Rany ludzie, jak straszny musi byc Wasz kompleks nizszosci, ze nawet z czyjegos pogromu zrobicie wlasna kleske! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: w 40. rocz. wypedzenia z Polski zydow przez z 29.02.08, 21:26 feurig, napij sie ....najlepiej denaturatu. Ponoc pomaga na glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek410 Re: w 40. rocz. wypedzenia z Polski zydow przez z 02.03.08, 07:53 "lepsze zycie w Izraelu"... Nasz polski matol nawet nie wie co to byly kibuce i na czym polegalo zycie uchodzcow z Polski do Izraela... Odpowiedz Link Zgłoś