lux-ex-silesia 14.03.08, 07:08 Jako katolik wstyd mi za to, że ks. Rydzykowi pozwala się dalej siać zło. Bez decyzji Stolicy Apostolskiej zmiany nie są tu możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 07:11 Nikt nie twierdził, że zgon PiSu przebiegac bedzie w ciszy. Dobrze, że idzie na dno. Mam nadzieje, że Rydzyk skończy niebawem podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 07:54 Panie Kurski, Jak chce Pan uprawiać agitki polityczne to niech się Pan zapisze do SLD i zacznie wydawać broszurki reklamowe. Od dziennikarza wymaga się bardziej obiektywnego spojrzenia. Można mieć własne zdanie ale z dystansem. A Pański tekst jest jakby żywcem przeniesiony z broszurki reklamowej SLD... Pozdrawiam, Palestrina2005 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Palestrina myli III z IVRP vel PRL 14.03.08, 08:02 Komuna się skończyła. Neokomuna IVRP też. Każdy może mieć swoje poglądy polityczne, "nawet" albo "zwłaszacza" dziennikarz. Czy to będzie Kurski czy Ziemkiewicz. Nie będzie już żaden partaparatczyk występować z hasłami "uczniowie do szkół", "pisarze do piór" czy "dziennikarze do ...". Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 W BBC wyśmieliby Kurskiego 14.03.08, 08:12 Ani Michnik ani Kurski nie mieli by szns bycia redaktorami naczelnymi w prestiżowych pismach w krajach o większych tradycjach demokratycznych niż Polska. Dlaczego? Proste. Dziennikarz może uprawiac publicystykę, moze mieć własne poglady. Ale musi starać się być w miarę obiektywny, widzieć racje obu stron. I patrzeć na wszystko z właściwym sobie, dziennikarskim dystansem. Kurski czy Michnik uprawiają nie dziennikarstwo lecz politykę. Pomyłiły im się role i zrobili z Gazety Wyborczej broszurkę reklamową lewicy... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo nie tobie to oceniać politruku 14.03.08, 08:58 to zabawne, że chodzący kubeł z pomyjami pisowskiej propagitki wyciera sobie gębę "obiektywizmem" i "niezależnością" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jesteś przeciw wolności słowa? 14.03.08, 09:11 Mamy wolność słowa i jak najbardziej mam prawo krytykoważ "autorytety"... szczególnie jeśli pisza takie polityczne agitki zmieniając Gazetę w broszurkę reklamową jakiegoś ugrupowania politycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Jesteś przeciw wolności słowa? 14.03.08, 09:26 Rozumiem ze rownie bardzo przeszkadza Ci stronniczosc Radia Maryja i Naszego Dziennika? Poza tym skoro wolnosc slowa to wolnosc slowa: wolno Tobie wyrazac poglady, to dlaczego nie wolno dziennikarzowi? Mnie stronniczosc Gazety nie przeszkadza, tak jak nie przeszkadza mi stronniczosc Radyja, ba! uwazam to za cos naturalnego i, o ile sie orientuje, obecnego we wszystkich krajach z jako tako rozwinietym rynkiem mediow. Obiektywizmu i podawania "czystej" (o ile to w ogole mozliwe) informacji bez opatrywania jej komentarzami wymagalbym tylko od mediow publicznych. Kurscy i Michnikowie (Michnicy?) moga sobie pisac co tylko zechca, podobnie jak jacys Ziemkiewicze i inni Michalkiewicze. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Referendum? Z jakiej racji? 14.03.08, 09:57 Po to wybieramy naszych reprezentantów, żeby zapie..li za nas. Jak coś źle porządzą, to drugi raz ich nie wybierzemy. Proste jak drut. Platon: najgorzej jak rządzi tobą kurdupel. A my mieliśmy dwóch :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 W sprawie konstytucji było referendum... 14.03.08, 10:00 w sprawie wejścia do UE także było referendum... Traktatu się już nie da odkręcić jak się go zaakceptuje. A jest on dla Polski tak samo przełomowy jak konstytucja i wejście do UE. Dlatego w tak waznych sprawach powinno być referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jestes glupi, czy tak sformatowany przez rydza? 14.03.08, 10:51 przeciez pisdziaki niedawno przyjeły ustawę, ze ratyfikacja odbedzie sie na drodze Sejmowej sami tak chcieli co sie nagle zmienilo? czy UE zaczeła aneksowac małe panstwa, jak hitler Czechosłowację? o ile wiem, nic takiego nie mialo miejsca po prostu torunski złodziej tupnął nogą i jareczek (wielki strateg - przez małe w) zesrał sie w gacie, ze mu odejdą ostatnie mohery i to jest cała.. i JEDYNA przyczyna obecnego zamieszania kaczynski dla poparcie gotów zaszkodzić Polsce i olać 70% poparcia dla UE to jest zwykłe polityczne bydle i nic wiecej Polak-ateista ps. jak mozna tego nie widziec? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: jestes glupi, czy tak sformatowany przez rydz 14.03.08, 12:33 Daj mu spokoj...-niech sobie chlopak wierzy w referenda,wole spolecznonarodowa i.t.p.Jak "cwaniaczki" klasna w dlonie,popedzimy jak te owce do urn... Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus 2005 to twój rok urodzenia? 14.03.08, 11:38 Hej Palestrina, zachowujesz się jak trzylatek, data 2005 nawet by się zgadzała. Może najpierw dorośnij a potem pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czyli uważasz mnie za geniusza 14.03.08, 12:20 skoro w wieku 3 lat potrafię czytac, pisać i prowadzić własnego bloga... Dziękuję za uznanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Chlopie... 14.03.08, 12:36 Dziabnij sobie setke,gleboko odetchnij i powiedz;-"czas sie budzic!" Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Czyli uważasz mnie za geniusza 14.03.08, 13:38 masz własnego bloga ale i mojego bluzga. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Referendum? Z jakiej racji? 14.03.08, 12:37 A no z takiej, że parlamentarzyści - "dzięki" obstrukcyjnemu działaniu jednej z partii - nie mogą się rozsądnie dogadać, a sprawa jest ogromnie ważna. xyz2000 napisała: > Po to wybieramy naszych reprezentantów, żeby zapie..li za nas. > Jak coś źle porządzą, to drugi raz ich nie wybierzemy. Proste jak > drut Czy ktoś Ci każe brać udział w referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
eckrawczyk Re: Jesteś przeciw wolności słowa? 14.03.08, 10:56 Ciekawe w takim razie ktorego? to bedzie w koncu gazeta PO czy SLD? A moze jednak bedzie sie Gazeta opowiadala nie za zadna partia a konkretna idea, ktora uwazaja za sluszna. A ta idea jest integracja. Dla mnie to nie jest dziwne. Natomiast bardziej polityczna gazeta jest zdecydowanie np. Nasz Dziennik. I jesli chodzi o gazety w krajach z wieksza kultura demokratyczna niz nasza to tez nie jest tak jak ktos tu pisal. Tez nie sa szczytem obiektywizmu. Przykladem np. NY Times i jego stosunek do ekipy Busha. Niestety trudno jest gazetom zachowac 100% obiektywnosci w obecnych czasach, a w Polsce chyba szczegolnie. Niestety nasze spoleczenstwo musi miec wyraznie przedstawione opcje, bo same ma problem z dokonaniem wyboru i wartosciowaniem (vide poprzedni rzad). Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Jesteś przeciw wolności słowa? 14.03.08, 11:16 Niestety, większość mediów na całym świecie ma swe mniej lub bardziej maskowane sympatie polityczne, GW nie jest tu wyjątkiem. Wzmocnienie części publicystycznej pism prowadzi właśnie do czegoś takiego. W efekcie GW prowadzi swoją walkę polityczną przeciw PiS, z kolei Rzeczpospolita da się za PiS pokroić. Pomijając natomiast polityczne zaangażowanie autora, jego ocena sytuacji wydaje mi się trafna. PiS dostał od społeczeństwa żółtą kartkę, ale nie chce przyjąć tego do wiadomości. Powtórzenie głośno i wyraźnie, że nie chcemy (w większości) stylu i linii polityki wedle wizji Kaczyńskich mogło by pomóc. Małego prezesa nie otrzeźwi, ale może w jego partii kilka osób się zastanowi. A referendum, zakładając zmobilizowanie społeczeństwa, pomogłoby zatrzymać PiS starający się utrzymać pozycje polityczne kosztem polityki kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Jesteś przeciw wolności słowa? 14.03.08, 13:32 Krety-nko-nie! Odpowiada ci, jak ktoś tu trafnie powiedział, rola kubła pełnego PiS-dziackich pomyj? Wolna wola. Ale nie zamartwiaj się kształtem i treścią Gazety. Szczególne prawa do kształtowania jej treści i formy mają redaktorzy. A czytelnicy kupując Gazetę lub nie dają tym kształtom i treściom wyraz aprobaty lub dez-. Pomartw się może trochę o Nasz(tfu) Dziennik, szczególnie o Wprost a także o Radyjo z Ryjem I Trwam bo im czytelnicy, widzowie i słuchacze na potegę wymierają. Za pięć/dziesięć lat będzie po herbatce. Ostaną się samotne twoje pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: W BBC wyśmieliby Kurskiego 14.03.08, 09:36 wazelina, nie pier..l o rzeczach, o ktorych nie masz pojecia. widziales ty kiedy chociaz z bliska takie "prestizowe pismo", nie mowiac o czytaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac I znów ci się pomyliło. 14.03.08, 09:43 BBC jest medium publicznym/państwowym. Jeżeli taki sam tekst Kurskiego pojawił by się w PR czy TVP również zgodziłbym się że jest nie na miejscu. Jednak wynika to NIE z statusu Kurskiego jako dziennikarza, a własności BBC czy PR/TVP jako medium. W prywatnej gazecie/telewizji/radiu utrzymywanej/ym z pieniędzy sponsorów/słuchaczy (czytelników, widzów)/reklamodawców dziennikarz może sobie pisać co chce i nikt od niego obiektywności NIE wymaga. Czy kiedyś widziałeś w jakimś medium katolickim by obiektywnie przedstawiali racje "drugiej strony" czyli satanistów? A może żądasz by KAI publikował również racje islamistów? Jakoś takie głupoty do głowy ci nie przychodzą, a wobec GW powtarzasz takie poglądy bez najmniejszej refleksji. Jasne że dobrze jest żeby dziennikarz był w miarę obiektywny. Przyjemniej się kogoś takiego czyta ale... Czy TY jesteś obiektywny w swoim osądzie że Michnik czy Kurski nie dochowują obiektywności? Śmiem wątpić. No i na koniec. Lewica to PiS. Jeżeli z kimś Kurski i Michnik walczą to właśnie z lewicą. Jeżeli kogoś reklamują to liberałów walczących z lewicową wizją państwa którą PiS uosabia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Przecież ja nie żądam prawnego zakazu pisania... 14.03.08, 09:55 ... dla Michnika i Kurskiego. Oczywiście w mediach prywatnych Kurski i Michnik "mają prawo" pisac co chcą. Ale oprócz "prawa" formalnego jest także coś takiego jak "etyka dziennikarska". Inna jest ona dla poradników, inna dla pism temetycznych (np. pisma katolickie). One na czym innym polegają. Tak samo inna etyka dotyczy brukowców takich jak "Fakt" a jeszcze inna szmatławców takich jak "NIE" Urbana. jestem za tym aby wszystkie te czasopisma istnioały na rynku i pisały sobie co chcą. Mamy wolnosć słowa. Ale "Gazeta Wyborcza" uważa się za coś innego - za opiniotwórczą gazetę. Za Gazetę "poważna". TO nie jest w założeniu "Fakt" czy "Nie". A więc z punktu widzenia prawa pisanie Michnika czy Kurskiego jest OK. Ale z punktu widzenia etyki dziennikarskiej skoro Michnik założył "opiniotwórczą" gazetę to powinien starać się trzymać pewne standardy dziennikarskie które są przewidziane dla takich gazet. A jeśli nie chce trzymać tych standardów to niech przepozycjonuje Gazetę na coś w stylu "Nie" i nie udaje że robi "opiniotwórczą" gazetę. Pytanie w którym segmencie prasy Michnik chce być: - jeśli w segmencie "opiniotwórczych gazet" to powinien trzymać najwyższe standardy obiktywnego dziennikarstwa. W tej chwili tego nie robi. pamiętaj, że ja piszę z punktu widzenia etyki dziennikarskiej a nie tego co komu wolno a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kazałeś pisać ulotki SLD/LiD 14.03.08, 10:11 Więc się tu nie wykręcaj. "Próbowałeś" wpływać na to co wydaje prywatna gazeta. Teraz jedźmy dalej w nauce demokracji i kapitalizmu. Zacznijmy od nazwy "opiniotwórcza". Jak sama nazwa wskazuje opiniotwórczy to taki który ma ambicję TWORZYĆ opinię. By coś móc tworzyć to po pierwsze trzeba to MIEĆ. Gazeta Wyborcza ma opinie i je przedstawia. Nie jest w przeciwieństwie do Dziennika gazetą nie zdolną do tworzenia opinii bo nie posiadającą własnej opinii na wydarzenia. Tzn. bardziej uważam że Dziennik kłamie, oczywiście też ma swoje opinie i je przedstawie i jest opiniotwórczy, nie jest tak jak sugerujesz "obiektywny". Obiektywne mają być tylko agencje newsowe - ich zadaniem jest przedstawienie samego wydarzenia bez jego oceny. Jedźmy dalej. Ocena tego co jest albo nie jest gazetą o wysokim standardzie, co jest a nie jest gazetą opiniotwórczą, co jest albo nie jest obiektywne w kapitaliźmie zależy nie od oceny jednego Palestriny ale od tysięcy klientów/czytelników codziennie gazetę kupujących. Jak na razie Gazeta Wyborcza jest oceniana bardzo dobrze. No napewno lepiej niż taki Tygodnik Solidarność wydawany przez kręgi zbliżone do Prawa i Sprawiedliwości. PS. "NIE" czy "Fakt" oczywioście też są gazetami opiniotwórczymi. "Brawo" tak samo. Tyle że dotyczy to róznych obszarów zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie "kazałem" a radziłem Panu Kurskiemu 14.03.08, 10:20 Z takim talentem do propagandy Panowie Michnik i Kurski lepiej spełniliby się w redagowaniu ulotek reklamowych SLD, ew. w działalności PR tej partii niż w wydawaniu opiniotówrczego dziennika. Po prostu każdy powinien robić to w czym jest najlepszy. Skoro Panowie Michnik i Kurski sa lepsi w propagandzie niż w dziennikarstwie oznacza to, że po prostu marnują swoje talenty pracując w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kazałeś, a na opiniotwórczości się nie znasz. EOT 14.03.08, 10:54 Jak palnąłeś głupotę to teraz zaczynasz wmawiać że nie powiedziałeś tego co powiedziałeś. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Nie "kazałem" a radziłem Panu Kurskiemu 14.03.08, 23:13 palestrina2005 napisał: > Z takim talentem do propagandy Panowie Michnik i Kurski lepiej > spełniliby się w redagowaniu ulotek reklamowych SLD, ew. w > działalności PR tej partii niż w wydawaniu opiniotówrczego dziennika. > Nie umywają się do kabotyna Rydzyka czy radiomaryjnego Goebelsa Nowaka. To całe ich g..ne "imperium" to zbiór dziwacznych indywiduów. Sądząc po twoich wypocinach, jesteś ich studentem. Obrażasz nas tutaj swoją obecnością. I ty - syn Rydzyka-śmiesz nam mówić co to etyka? Ten klecha łamie prawo!To prawo to konkordat. Przeczytaj sobie w encyklopedii, co to jest. > Po prostu każdy powinien robić to w czym jest najlepszy. Skoro > Panowie Michnik i Kurski sa lepsi w propagandzie niż w > dziennikarstwie oznacza to, że po prostu marnują swoje talenty > pracując w gazecie. > A ty synku musisz sie długo jeszcze uczyć. A Rydzyk ciebie nauczy anyetyki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy palantina sieroto, dziewczyny cię dalej nie chcą? 15.03.08, 19:19 boś głup! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no ale powiedz, gdzie Kurski kłamie? 14.03.08, 10:44 1. kaczynscy trąbili o wielkim sukcesie po negocjacjach? trąbili... 2. rydzyk kazal jarkaczowi dymić teraz? kazał... 3. kaczynski boi stracić się ostanią wierną sobie grupę moherów? boi... 4. w dupie ma zdanie przeważąjącej liczby Polaków? ma... 5. dla paru % poparcia zaszkodzi Polsce bez mrugnięcia? zaszkodzi... koleś, udowodnij mi, ze te fakty nie mialy miejsca bo na razie to tylko pier_dolić potrafisz na radyjomaryjną nutę czepiasz sie Kurskiego, a on po prostu napisał zwykłą prawdę wy katobolszewicy jestescie tylko do uspienia, was nie mozna leczyc a dyskutować z wami też sie nie da Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 09:33 Coś ci się popiepszyło.Pan Kurski jest u siebie.To ty jesteś nieproszonym gościem.Jak ci sie nie podoba tutaj, to sobie idż w jasną cholerę.Kim jesteś, że dajesz nieustannie wykłady o obiektywnym dziennikarstwie? Piśdzielcem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 09:37 wazelina robi w "marketingu". znaczy ulotki po klatkach rozrzuca. to z nich nauczyl sie wszystkiego o dziennikarstwie i rzetelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 09:58 Widac Twój poziom. Nie umiesz merytorycznie argumentować i posuwasz się do tak żałosnych tekstów. Nie jestem dziennikarzem więc mnie nie obowiazują standardy etyki dziennikarskiej. Michnik i Kurski sa podobno w "poważnej" gazecie więc jak najbardziej z etycznego punktu widzenia mamy prawo wymagać od nich trzymania się etyki dziennikarskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo no tak, ciebie nie obowiązują standardy etyki... 14.03.08, 10:08 palestrina2005 napisał: > Nie jestem dziennikarzem więc mnie nie obowiazują standardy etyki > dziennikarskiej. No tak, ty przecież uważasz, że ciebie nie obowiązują standardy etyki, nie tylko dziennikarskiej. Ale skoro już przyznajesz sobie taką swobodę, to dlaczego się oburzasz, jeżeli ktoś odpłaca ci pięknym za nadobne? Łżesz jak bura suka i bez ustanku używasz argumentacji ad personam, ale kiedy ci to wytknąć, to czujesz się urażony??? Jesteś żałosnym kabotynem udzielającym się w złej, przegranej sprawie, a wszystko co tu wypisujesz podszyte jest fałszem i zwykłą zawiścią. Do pięt nie dorastasz ludziom których usiłujesz recenzować, dlatego dla ciebie recenzja może być tylko jedna - spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: no tak, ciebie nie obowiązują standardy etyki 14.03.08, 10:23 Gdzie pod tekstem Kurskiego użyłem argumentacji "ad personam"? Podaj przykład albo przeproś !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: no tak, ciebie nie obowiązują standardy etyki 14.03.08, 11:36 "Widać twój poziom" żałosny dupku... fuj, nie mam już ochoty się z tobą zadawać. Na dzisiaj dosyć sprzątania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: no tak, ciebie nie obowiązują standardy etyki 14.03.08, 12:23 No sorry - jeśli ktoś mnie obraża wcześniej to napisałem mu że to świadczy tylko o jego "poziomie" - po prostu ostro zareagowałem na brak kultury rozmówcy... Cóż, Twoja wypowiedź także pokazuje, że "wysokim poziomem" nie grzeszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: no tak, ciebie nie obowiązują standardy etyki 14.03.08, 13:25 W kontekście bredni, którymi tutaj nieustannie spamujesz, ocena, jakobyś wiedzę o rzetelnym dziennikarstwie czerpał z roznoszenia ulotek była niemal komplementem. Obawiam się, że prawda jest dużo gorsza - ty nie jesteś aż taki ograniczony, na jakiego wyglądasz, ty po prostu cynicznie kłamiesz i obrażasz, bo masz w tym jakiś interes. Faktem jest, że po raz kolejny zrobiłeś z siebie błazna, wyjeżdżając z absurdalnymi pretensjami pod adresem GW. Nic z tego, co w tym temacie napisałeś, nie było merytoryczne, a służyło jedynie wyładowaniu twojej złości, spowodowanej trafnością spostrzeżeń autora artykułu. Jesteś typem, który na słowa bolesnej prawdy odpowiada agresją i niesmacznymi przytykami - już ci to powyżej wytknięto czarno na białym, więc na twoim miejscu dałbym sobie na wstrzymanie i spróbował trochę pomyśleć... No tak, ale ja nie jestem w PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Palestrina o jakiej kulturze ty mówisz? 15.03.08, 19:21 popatrz na swoje buty buraku! Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 10:31 > Nie jestem dziennikarzem więc mnie nie obowiazują standardy etyki > dziennikarskiej. Nie jestem naukowcem, więc nie muszę uznawać naukowo dowiedzionych zasad, nie jestem prawnikiem, więc nie muszę przestrzegać prawa. Czy tak? A może metodą innego filozofa IV RP : Nie można zgwałcić prostytutki. Do czego w życiu prowadzi takie rozumowanie: Ziejące nienawiścią wykłady w kościele wg tłumaczenia, które wczoraj przeczytałem były prowadzone w sali, gdzie nie było Sakramentu, więc nie ma problemu! Żałosna logika. Nie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 10:42 Piszesz bez sensu. Tak się akurat zdarza, że czasem publikuję jakies teksty w prasie. I wtedy jak najbardziej standardów etyki dotrzymuję. Jednak pisząc na forum już mnie one nie obowiązują. Jakby Kurski pisał na forum też obowiązywałyby go inne standardy niż gdy pisze oficjalny tekst w mediach. Widzisz różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nieproszonym gościem? Nikt mnie stąd nie wypraszał 14.03.08, 09:45 Nie przypominam sobie aby Michnik czy Kurski pisali, że mnie stąd "wypraszają". Precież na mnie zarabiają. Każde moje kliknięcie to dla nich zysk z reklam. Każda osoba odwiedzająca czy komentująca mojego bloga to dodatkowy zysk z reklam dla Agory, tak samo jak każda osoba którą wciągne do dyskusji na forum... Generalnie dzięki mnie Agora ma dodatkowe zyski, czemu miałaby mnie wypraszać????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo taki młot jak ty nigdy nie zrozumie różnicy... 14.03.08, 10:00 ...pomiędzy byciem niezaproszonym, a byciem wyproszonym :))) posługujesz się językiem z subtelnością australopiteka, nic zatem dziwnego, że nie odróżniasz tych dwóch rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 10:02 nutka57 napisała: > Coś ci się popiepszyło.Pan Kurski jest u siebie.To ty jesteś > nieproszonym gościem. Mozna sie nie zgadzac z palestrina2005.Od tego sa m.in.fora internetowe,zeby dyskutowac.Ale prosze sobie darowac tego typu zachowanie.Moze wg Ciebie forum GW powinno wygladac tak, ze w kazdym poscie powinno sie mowic, jak to "czarna mafia" manipuluje polska polityka,jakim to Polska jest ciemnogrodem, jak to jest nam dobrze za rzadow premiera Tuska,ze Unia to cos najlepszego,co moglo sie Polsce przydarzyc itd. Najlepiej,zeby nie bylo zadneo glosu sprzeciwu i zadnego odmiennego zdania,niemal zgodnie z zasada "Ein Reich,Ein Volk..." A gdy ktos ma inny poglad,to nalezy taka osobe zmieszac z blotem,a najlepiej okreslic mianem PiSdzielca lub antysemity. Brawo! To podnosi kulture dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj J. Kurski myli się całkowicie 14.03.08, 09:49 1. Tusk słusznie nie podpisał Karty Praw Podstawowych, bo w takim przypadku było wiadomo, że nie będzie ratyfikacji traktatu lizbońskiego. 2. Kaczyński teraz sam przyznaje, że jego brat źle wynegocjował prawa Polski w tym traktacie. Ten traktat jest dla Polski niekorzystny i nie powinien być podpisywany. 3. UE nie musi być scentralizowanym państwem, a ponieważ obecnie nieźle funkcjonuje, to bez traktaty lizbońskiego będzie dobrze funkcjonowała. Traktat lizboński nie jest potrzebny obywatelom UE, jest on potrzebny unijnej biurokracji do mnożenia jej uprawnień i stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: J. Kurski myli się całkowicie 14.03.08, 10:04 Zgadzam się. traktat wcale nie jest potrzebny. UE wcale nie musi być scentralizowana. Obecny stopień integracji w zupełności wystarczy. Unia powinna skoncentrować sie raczej na znoszeniu barier i przepisuów blokujących możliwość swobodnego działania firm a nie na ciągle nowych przepisach centralizacji i ręcznym sterowaniu gospodarką... Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 gazaj, nareszcie cos AD REM! 14.03.08, 11:07 gazaj napisała: > 1. Tusk słusznie nie podpisał Karty Praw Podstawowych, bo w takim > przypadku było wiadomo, że nie będzie ratyfikacji traktatu > lizbońskiego. > 2. Kaczyński teraz sam przyznaje, że jego brat źle wynegocjował > prawa Polski w tym traktacie. Ten traktat jest dla Polski > niekorzystny i nie powinien być podpisywany. > 3. UE nie musi być scentralizowanym państwem, a ponieważ obecnie > nieźle funkcjonuje, to bez traktaty lizbońskiego będzie dobrze > funkcjonowała. Traktat lizboński nie jest potrzebny obywatelom UE, Nareszcie coś AD REM! Artykuł 46a ustanawia Unię Europejską, co oznacza utworzenie nowego podmiotu prawa międzynarodowego, mającego prymat nad prawem krajowym. A to oznacza utratę suwerenności. Co więcej-nie będzie w Traktacie Lizbońskim prawa veta,które dane państwo w obronie swoich interesów mogło być stosowane. Teraz wchodzi zasada większości w przytłaczającej ilości spraw. Nie trzeba chyba tłumaczyć,że np. w kwestii gazociągu z Rosji Polska i Niemcy mają rozbieżne interesy, w kwestii uznania niepodległości Kosowa Hiszpania i Niemcy również mają odrębne zdanie.Przykładów można mnożyć. Słowem-bez wystrzelenia choćby jednego naboju większość w europarlamencie będzie mogła narzucać wybranym krajom niekorzystne dla nich postanowienia. Podobnie jest z Kartą Praw Podstawowych,która narzuca państwom członkowskim UE wprowadzenie socjalistycznych,czyli drogich i obciążających gospodarkę, rozwiązań etatystycznych i politykę wobec tzw.mniejszości. Wielka Brytania sprzeciwia się otwarcie wprowadzenie Karty PP u siebie,gdyż doskonale zdaje sobie sprawę,że osłabiłaby ona konkurencyjność gospodarki.Podobnie jak UK nie zgodziło się na przystąpienie do wspólnej polityki rolnej.Anglicy potrafią dbać o swoje interesy.Nikt w Wlk Brytanii nie mówił o "wstydzie", gdy europosłowie brytyjscy protestowali w europarlamencie przeciwko Karcie,podczas gdy sprzeciw polskich europosłów został przez czołowe media (RMF,Radiozet,TVN itd.) określony jako "wstyd i kompromitacja",ale to temat na osobną dyskusję. Zgodzić się trzeba z gazaj,że Traktat Lizboński potrzebny jest tylko urzędnikom UE.Sama Unia działa całkiem nieźle, oczywiście jeśli biurokracja nie przeszkadza i nie wprowadza kolejnych ograniczeń i uregulowań,które skutecznie spowalniają rozwój np.słynne limity CO2,które znakomicie osłabiają nasz przemysł budowlany. Handel limitami CO2 to dochodowy biznes.Urzędnik chętnie nadstawi kieszeń,aby przedsiębiorca mógł "wynegocjować"dodatkowy przydział. Unia powinna pozostać Europą Ojczyzn i respektować zasadę samostanowienia państw zamiast tworzyć jedno wielkie superpaństwo. Kolejna sprawa - sama zawartość merytoryczna Traktatu Lizbońskiego to 99% niesławnej i upadłej eurokonstytycji,co nawet podkreślają twórcy tych dokumentów.Cytuję za Eurobserver.com: Valery Giscard d`Estaing ogłosił rezultaty prac na posiedzeniu Parlamentu Europejskiego 17 lipca 2007 roku. Oświadczył on, że treść nowego traktatu jest identyczna z treścią odrzuconej konstytucji, lecz forma zmieniła się z czytelnej konstytucji na dwa komplety niezrozumiałych poprawek do traktatów.Według Euobserver.com z 16 lipca 2007 r., Amato (były premier i obecny minister spraw wewnętrznych Włoch)powiedział,że konstytucja została celowo sporządzona w sposób nieczytelny dla obywateli, właśnie w celu uniknięcia referendów. Ponadto - dokumentu,który zawiera 300 stron,praktycznie nikt nie będzie czytać.I o to też twórcom Traktatu chodzi.Przyznać należy,że nie kierowali się szlachetnymi intencjami. Przykład:konstytucja Stanów Zjednoczonych to zaledwie 7 artykułów+poprawki.Całość zajmuje 16 stron A4. Inny przykład nam bliższy:pakt NATO to 14 artykułów (4 strony A4). Wróćmy teraz do kraju.Artykuły o rzekomym wielkim wpływie O.Rydzyka na PiS, o "czarnej mafii" paraliżującej integrację europejską itp.są przesadzone.Nie o to w tym całym zamieszaniu chodzi.Ratyfikacja Traktatu jest -niestety- niezagrożona w Polsce przy obecnym składzie parlamentu. J.Kaczyński wykorzystuje tylko sytuację,żeby coś wytargowac od PO- PSL w zamian za poparcie Traktatu. Robi tylko medialny show,żeby nie zrazić do siebie elektoratu Radia Maryja. Niewielka grupa poslow PiS w tym celu zagłosuje przeciwko ratyfikacji. Nie będzie to wystarczająca liczba,by przyjeciu Traktatu zagrozić, ale za to będą mogli dzięki temu w mediach wypowiadać się,że głosowali przeciwko. Polecenie J.Kaczyńskiego jest jasne: glosować po cichu na TAK, ale w TV mowić,ze na NIE. W końcu-demokracja to jeden wielki show. bez względu na wszystko-miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: Tobie sie wszystko myli pale-cos-tam 14.03.08, 12:08 Kurski pracuje w prywatnej gazecie i wyglasza swoj wlasny poglad. Ma do tego prawo - i chociaz wszelkie pisomatoly chcialyby te prawo ograniczyc , to jednak zyjemy w wolnym kraju. dalej , ponizej , twierdzisz , ze Kurskiego wysmialiby w BBC. byc moze - ale Kurski nie pracuje w publicznej TV tylko w prywatnej gazecie. natomiast w BBC nie bylo by nigdy mozliwosci zatrudnienia pisowskich przydupasow w rodzaju Urbanskiego , autorow misji specjalnej itd. podobnie jak publiczna telewizja brytyjska nigdy nie defraudowalaby publicznych pieniedzy na odprawy dla kolesiow Wildsteina czy p. Raczynskiej - pisowskich wyludzaczy pieniedzy podatnikow. Nie masz zadnych argumentow facet, pieprzysz 3 po 3 , mylisz pojecia jak kazdy pisomatol rozumujacy kategoriami kaczego matrixu. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 12:26 Dziennikarz w prywatnej, jakby nie bylo, gazecie, ma prawo byc tak obiektywny, tudziez subiektywny jak jemu i redakcji tejze gazety odpowiada. Na tym polega wolnosc slowa, a wymog by ci co z tej wolnosci slowa chca korzystac najpierw musieli uzyskac certfikat obiektywnosci palestriny2005 jest jedynie odbiciem zupelnego braku zrozumienia na czym polega wolnosc slowa, tudziez bolszewickiej mentalnosci tejze palestriny2005. Palestrino2005, jezeli uwazasz, ze Gazeta nie jest obiektywna, mozesz skorzystac ze swoich praw i 1) tejze gazety w ogole nie czytac i poszukac zrodel bardziej obiektywnych albo 2) zalozyc wlasna gazete i na jej lamach uprawiac swoj wlasny obiektywizm. Tak czy owak, korzystaj ze swojego prawa do wolnosci slowa i udzielaj sie, albo w swojej wlasnej gaziecie, albo na forum gazety wyborczej, robisz po prostu swietna robote. Dzieki Tobie i Twojej tworczosci, mysle, ze PiS juz nigdy do wladzy nie dojdzie. Choc nie zgadzam sie fundamentalnie z Toba w zadnej kwestii uwazam ze odwalasz kawal dobrej roboty. Tak trzymaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kurski łamie standardy dziennikarskiej etyki 14.03.08, 12:57 Ja nie krytykuje Kurskiego z punktu widzenia co mu wolno a czego nie. Krytykuję go z punktu widzenia etyki dziennikarskiej. Nie zrozumiałeś. Oczywiście Gazeta jest prywatna i może pisac co chce. Ale równoczesnie łamie wszystkie standardy w zakresie etyki dziennikarskiej. I za to należy ją krytykować i ośmieszać. Bo łamiąc standardy dziennikarstwa Kurski sporwadza Gazetę do roli folderu reklamowego lewicy. Niech więc Gazeta sobie pisze co chce ale miejmy świadomość że Wybiórcza niewiele się różni od broszurek reklamowych LiD... I pieszę aby Wam to uświadomić... Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Kurski łamie standardy dziennikarskiej etyki 14.03.08, 13:08 Jak napisalem powyzej, nie zgadzam sie w zadnej kwesti z Toba. Uwazam, ze Twoje proby osmieszania gazety osmieszaja bardziej Ciebie niz gazete, ale wlasnie dlatego uwazam, ze powinienes na tym forum udzielac sie wiecej. Robisz po prostu swietna robote... Odpowiedz Link Zgłoś
abel19 Re: J. Kurski myli rolę dziennikarza z politykiem 14.03.08, 13:49 Jezeli naprawde tak myslisz to Twoj rozumek jest ciasny..... Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik9 Re: Niech naród zdecyduje 14.03.08, 10:17 Ludzie pomóżmy PIS-owi jak najszybciej zniknąć z powierzchni polskiej polityki . Nie wiem jak, ale to konieczne ,bo ich stan umysłowy pogarsza sie z dnia na dzień i nie wiadomo co jeszce wymyślą.Kaczyński,Gosiewski,Kurski,Karski itp to zagrożenie dla mojego kraju !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Niech naród zdecyduje 14.03.08, 07:17 Walić w ryj piśdzielców -równo i z każdej strony. Ciemnotę wypalić raz i na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A może tak kulturalniej? 14.03.08, 07:31 Ustępowanie w czymkolwiek osobom które notorycznie łamią dane słowo jest samobójstwem z tym się zgadzam. PiS zdradzi każdego i zawsze, zresztą widać to już po całkowitym nierozumieniu przez jego zwolenników faktu że i słowa danego komuchom złamać nie można. Jednak to nie upoważnia do tak chamskich wypowiedzi względem nich. Nie należy zniżać się do ich poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
brunho Re: A może tak kulturalniej? 14.03.08, 07:52 robienie referendum (do czego prze tak radyjo) skoro praktycznie znany jest jego wynik tzn - podpisanie traktatu? klecha ma nadzieje że nie bedzie wymaganej frekwencji, lub testuje jak wysoko panowie jednojajowi podskoczą na jego komende skacz żeby nie dopuścić do powstania LPRbis. jak dla mnie to pis już sie rozpadł - rydzyk często zmieniał konia teraz pewnie wystawi do gonitwy swojego a jarek a za 2 lata leszek spadną w ciemność otchłani i politycznego nie bytu.. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 07:56 Brat prezydenta ma tego świadomość. W "Naszym Dzienniku" przyznaje, że "gdybyśmy się zdecydowali na referendum, to już byśmy nie mieli nic do powiedzenia, na pewno przeszłaby Karta Praw Podstawowych". Ponoc w Polsce to Narod jest suwerenem...Biorac pod uwage, ze Kurdupel dobrze wie jakie ma ten SUWEREN zdanie nt. Traktatu i Karty(patrz wypowiedz wyzej) swiadome dzialanie przeciwko woli Narodu mozna chyba uznac za ZDRADE JEGO INTERESOW!!! I toto jeszcze sie za jedynych patriotow podaje...tfu!!! Dobry pisdzielec to tylko martwy pisdzielec Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Niech naród zdecyduje 14.03.08, 08:50 Oczywiście, że Kaczyńscy zdradzają Twoje, czy moje interesy, ale przecież nie narodu polskiego, bo taki jako całość wbrew manipulacyjnym stwierdzeniom nacjonalistów żadnych interesów nie ma. Kaczyńscy dobrze o tym wiedzą (przynajmniej intuicyjnie) i postępują wg tej zasady. Prawdopodobnie zresztą wg ich klasyfikacji ja i wielu, wielu innych (w tym pewnie Ty i jakieś 2/3 polskich obywateli) do tego narodu bądź nie należymy, bądź cierpimy na aberracje psychiczne (bo nie chcemy ich słuchać) i nie muszą się naszym zdaniem przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 J. Kurski a co Pan powie o "demokracji" we Francji 14.03.08, 08:01 Francuzi i Holendrzy odrzucili eurokonstytucję w referendum. I co robią ich rzady - ratyfikują odrzucona eurokonstytucję (bo traktat jest niczym innym jak eurokonstytucją) nie pytając obywatel o zdanie. To jest własnie "demokracja" w unijnym wydaniu. My "demokraci" lepiej wiemy co dobre dla ciemnego luda. Dobrze zróbmy referendu, ale niech będzie do wyboru: - Traktat z kartą praw podstawowych - Traktat bez karty praw podstawowych. Zobaczymy jak zagłosują Polacy. Na miejscu Kaczyńskiego zgodziłbym się na referendum. W Polsce Traktat przejdzie ale jak my zrobimy referendum to umocnimy pozycję prawicy w UE. W W/ Brytanii też zażądają referendum, we Francji może też, w Holandii też. I Traktat upadnie... Dzięki naszemu referendum które ośmieli inne kraje... Odpowiedz Link Zgłoś
brunho Re: J. Kurski a co Pan powie o "demokracji" we Fr 14.03.08, 09:38 według twojej logiki to podpisanie traktatu z Maastricht było podpisaniem euro konstytucji - czyli wstępując do uni przyłączyliśmy sie do jakiegoś tworu którego jesteśmy "województem"- według logiki niziołka to po co ta farsa, szumne wypowiedzi i robienie burzy w szklance wody? co panowie jednojajowi nie wiedzieli jak było do tej pory? a g...o - dobrze wiedzieli a teraz odwracają alika ogonem że to jest be rydz musi mieć powód żeby spuścić pis w klozecie i sam z nim nie spłynąć więc gra traktatem a słońce żoliborza łapie przynęte wiedząc że jak tego nie zrobi to już po nim... tylko że i tak już jest po nim - bedzie LPR bis to niemal pewne bo kaczorek ma słabe karty a zróbmy referendum, przy okazji o zmianie konstytucji.. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: J. Kurski a co Pan powie o "demokracji" we Fr 14.03.08, 11:17 no dobrze, i twoim zdaniem UE bez traktatu stanie sie lepsza? Ludzie, przeciez w Lizbonie chodzilo u usprawnienie funkcjonowania instytucji a nie o legalizacje malzenstw homoseksualnych, restytucje mienia itp. I PiS doskonale o tym wie ale mysli oczy starym radiomaryjnym babom, zeby podlizac sie Rydzykowi. Zreszta sama idea, ze UE jest lewicowa, jest absurdem. Tak liberalnej Komisji nie bylo nigdy - popatrz jak smiale ekonomicznie projekty zglasza Komisja i co sie potem z nimi dzieje. Otoz socjalistyczne kraje w Radzie UE blokuja albo rozmydlaja te projekty. Innymi slowy - prawica jak najbardziej skorzysta z silnej UE. Oczywiscie, mam na mysli prawice europejska a nie narodowo- katolicki motloch, w Polsce nie wiadomo czeu zwany 'prawica'. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Niech naród zdecyduje 14.03.08, 08:08 To Kaczyński nie chce cynicznie pozyskać popularności w spoleczeństwie? Akt ratyfikacji - święto oczekiwane przez euroENTUZJASTYCZNE polskie SPOłeczeństwo - utopiono na Wiejskiej w politycznym błocie. To, co wczoraj dla Kaczyńskiego było zwycięstwem, dziś jest zagrożeniem - tylko dlatego, by jego lecąca w sondażach na łeb na szyję partia nie straciła poparcia skrajnej narodowo-katolickiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Panie Premierze, dość ustępstw. 14.03.08, 08:20 Katoprawicę należy złapać w końcu za pysk i założyć kaganiec. Odsunąć tą szkodliwą dla Kraju grupę od decydowania o losach całego Narodu. Dla Nich zawsze aktualne i najważniejsze jest hasło, -"Nie ważne jaka Polska, byle katolicka" a to nie daje Polsce żadnych szans na cywilizacyjny rozwój i normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Panie Premierze, dość ustępstw. 14.03.08, 08:39 A fuj! A po co zakładać kaganiec? Niech szczekają! z każdym słowem kurduple pogrążają się jeszcze bardziej. A referendum z kartą wygramy, ale musimy się zmobilizować jak przy wyborach. Każdy ma iść, taki jest jego obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 08:16 Jakoś nie pisałeś o cyniźmie jak PO w 2005 roku obiecała nie brać dotacji z budżetu, a potem je po cichu zabrała!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl burak z pana, panie redaktor 14.03.08, 08:23 ta pointa utozsamiajaca moje miasto z ciemnogrodem - zenujaca. wroc - to juz moje byle miasto. wyjechalem za granice, miedzy innymi po to, zeby miec spokoj od oszolomow, ktorzy mowia gdzie stalo ZOMO i ze Torun to bastion moherow. jedni i drudzy jestescie tak samo oblakani. zycze powrotu do zdrowia, albo chociaz dlugotrwalej remisji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogr38 jeżeli nie odrózniasz 14.03.08, 08:41 białego od czarnego sam jestes burak! Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl jeżeli nie odrózniam 14.03.08, 08:49 bialego od czarnego, to znaczy, ze mnie ani biale ani czarne nie obchodzi. i nie podoba mi sie przypisywanie mnie a priori do czarnego, bo mam/mialem przyjemnosc mieszkac w tym a nie innym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: jeżeli nie odrózniasz 14.03.08, 08:55 ale on ma rację jest pełno oszołomów po obu stronach, prawej i lewej, konserwatywnej i liberalnej, a liberałom jakoś mniej oszołomstwo - fanatyzm pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Czy Watykan zatrzyma integrację Unii? 14.03.08, 08:32 Rydzyk nie jest suwerenny. jest przedstawicielem Kościola Katolickiego. Jesli Lizbona padnie będzie to wina papieża, który manipuluje polską polityką Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Zakon nie podlega papieżowi!!! 14.03.08, 09:45 Generał zakonu na słowa papieża że chce z nim porozmawiać, może powiedzieć że z pułkownikami nie rozmawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Papież nie może rozwiązać zakonu? 14.03.08, 10:30 ani obrzucić go jakąś klątwą czy innymi czarami? nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogr38 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 08:37 nie ma słów aby opisac hipokryzje PiSu,prezydent Wałęsa ma racje mówiąc o obecnym premierze:"kto ma miękkie serce musi miec twarda d...", Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Niech naród zdecyduje 14.03.08, 09:47 bogr38 napisał: > nie ma słów aby opisac hipokryzje PiSu,prezydent Wałęsa ma racje > mówiąc o obecnym premierze:"kto ma miękkie serce musi miec twarda > d...", To prawda. Rydzyk wściekł się, że nie dostanie kasy z Unii (bo kiedy chciał ją dostać, to Unia była ok). Teraz szaleju się objadł. Jak nie Żydzi, to Unia. Do roboty pogonić klechę jednego, niech sam zarobi na siebie, a nie żeruje na emerytach i frustratach. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Paradox 14.03.08, 08:38 "ich siłą napędową ma być młodzież formowana w Wyższej Szkole Medialnej i Społecznej. "W polityce potrzeba ludzi świadomych, że to jest przede wszystkich służba innym ludziom. W WSKSiM kształcimy tych, którzy chcą w przyszłości być politykami" - takie słowa ukazały się niedawno na łamach "Naszego Dziennika"." pisze dziennik.pl No to powracamy do czasow Hitlerjugend. Paradoxon w tym, ze Hitlerjugend jest tworzona w instytucji finansowanej przez znienawidziona przez Führera Unie Europejska... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Paradox 14.03.08, 23:27 macrow napisał: > "ich siłą napędową ma być młodzież formowana w Wyższej Szkole > Medialnej i Społecznej. "W polityce potrzeba ludzi świadomych, że > to jest przede wszystkich służba innym ludziom. W WSKSiM kształcimy > tych, którzy chcą w przyszłości być politykami" - takie słowa > ukazały się niedawno na łamach "Naszego Dziennika"." > > pisze dziennik.pl > > No to powracamy do czasow Hitlerjugend. > > Paradoxon w tym, ze Hitlerjugend jest tworzona w instytucji > finansowanej przez znienawidziona przez Führera Unie Europejska... > > MAMY TUTAJ TAKIEGO - PALESTRINA CZY JAKOS TAM. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Niech naród zdecyduje 14.03.08, 09:44 JE Prezydent RP 15 czerwca 2007 r. o referendum traktatowym lub jego braku: "nawet gdyby prezydent i premier RP dali swoją zgodę, parlament jej nie da i będziemy mieli sytuację podobną do wyniku referendum we Francji i Holandii." "Traktat – premier, ponieważ prezydent ratyfikuje go za zgodą parlamentu – to nie będzie miało większego znaczenia, ponieważ ten tekst będzie odrzucony przez parlament. Byłoby więc odrzucenie ratyfikacji." Tak JE Prezydent RP mówił, gdy rządził PiS. Słowem się nie zająknął, że traktat powinien być poddany pod referendum, że decydować powinien naród bo to zbyt ważne sprawy. Nikt z polityków PiS nie oburzył się, że JE Prezydent RP nie zechciał scedować obowiązku podjęcia decyzji na naród. W kwestii tak ważnej jak obronność (wystarczy przeczytać wypowiedzi JE Prezydenta RP jak istotna jest sprawa obronności i jak istotna jest w tym wszystkim tarcza antyrakietowa), pani Elżbieta Jakubiak na pytanie o referendum w sprawie tarczy odpowiedziała krótko "Nie sądzę". Tak więc moi mili, nie chrzańcie o głosie narodu. Nie chcieliście go gdy byliście u władzy. Teraz jesteście w opozycji i chcecie by naród decydował. Robicie wszystko by destabilizować prace Sejmu. Marną partią rządzącą byliście, marną jesteście opozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe w trybie natychmiastowym ! 14.03.08, 09:52 powinno sie pisowców powsadzać do pierdla, za działanie na szkodę Polski i Polaków.co za mendy ja nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 10:07 zydowskiego.Tez redaktorek z GW zapewne bedzie za?Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 10:14 a znasz definicje pederasty? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 10:23 Pederasta-poprawne w jezyku polskim okreslenie osoby homoseksualnej plci meskiej.W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 11:10 blad - poczytaj encyklopedie. a jesli w swoim bledzie odnosisz sie do chorobowosci HIV wsrod mezczyzn homoseksualnych, to poczytaj dane epidemiologiczne dot. polski. tutaj jeszcze wiecej przypadkow przypisuje sie homoseksualistom. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 11:42 Niby na czym ma ten blad polegac.Pederasta to homoseksualista-z czym sie nie zgadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 11:51 homoseksualista, ktory uprawia sex z nieletnimi chlopcami. mezczyzna, ktory uprawia sex z mezczyznami jest po prostu homo- lub biseksualnym mezczyzna. heteroseksualni ludzie tez nie wszyscy sa pedofilami. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 12:00 Przestan sie osmieszac.Pederasta i pedofil to nie to samo.Pederasta to okreslenie homoseksualisty.Z pedofilia nie ma nic wspolnego. Przypomne ci wyrok sadu w Gdansku, ktory oddalil pozew homoaktywisty, bo ten czul sie obrazony terminem pederasta.Sad jednoznacznie powolujac sie na slowniki jezyka polskiego stwierdzil, ze slowo pederasta obrazliwe nie jest.Gdyby pederasta bylo rownoznaczne z pedofilem, to okreslenie kogos takim terminem byloby karalnym pomowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 12:43 gr. "paiderastia" okresla stosunek seksualny "Eromenos" (wielbieni)chlopcow w wieku 11-15 lat z "Erastai" (wielbiacy)mezczyzn w wieku doroslym. to, ze w sadzie pracuja niedoksztalcone chamy, nie jest apologia dla glupoty powszechnej. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o restytucji mienia 14.03.08, 18:52 Polecam lekture slownika PWN Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Przy okazji referendum o legalizacji kradzieży 14.03.08, 10:21 Proponuje referendum czy ukradzione należy oddawać. Myślę że będzie równie sensowne co referendum o tym czy należy zwracać ukradzione przez komunistyczne państwo majątki obywatelom RP bez względu na wyznanie czy narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o legalizacji kradzież 14.03.08, 10:35 A dlaczego maja zwracac ci co nic nie ukradli?I dlaczego maja dostac ci co nic nie stracili??Bo byle majatki i posiadlosci na terenie Polski organizacji zydowskich w USA mi znane nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przy okazji referendum o legalizacji kradzież 14.03.08, 10:51 Zwracać ma Państwo Polskie IIIRP która jest prawnym następcą PRL co się wyraża w utrzymaniu wszelkich międzynarodowych umów prawnych zawartych przez tęże. IIIRP również nie neguje wszelkich czynności prawnych dokonanych za PRL takich jak wyroki sądowe, nadawanie uprawnień, odbieranie mienia itp. W tym kontekście to IIIRP ma obowiązek zwrócić to co ukradł PRL. To od strony prawnej. Od strony faktycznej: Oczywiście zwracać musi nie tylko złodziej ale i ten co od złodzieja ukradzione mienie odkupił czy też za darmo otrzymał. Jeżeli mieszkasz w ukradzionej jakiemukolwiek obywatelowi RP kamienicy to ta kamienicya powinna mu być zwrócona. Jeżeli w międzyczasie RP sprzedało ci mieszkanie w tej kamienicy winna ci zwrócić z należytymi odsetkami pieniądze. A tak prosto z mostu to na kradziezy komunistycznej nie tylko komuniści się upaśli ale i "zwykli szarzy obywatele" też. Więc i wszyscy będą zwracać. Co do zwracania komukolwiek kto nie był obywatelem RP, albo nie jest jego spadkobiercą to oczywiście zgoda. I nie widzę by ktokolwiek chciał im coś "zwracać". Podnosząc tą kwestię masz zamiar NIKOMU NIC nie oddawać. Więc dokładnie tak jak napisałem chcesz referendum legalizującego kradzież. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Przy okazji referendum o legalizacji kradzież 14.03.08, 11:01 Dlaczego wszyscy maja zwracac, skoro nie wszyscy na tym skorzystali? Niech oddaja ci, ktorzy sie wzbogacili.Dlaczego ja mam ze swoich podatkow placic za nich? Co do zwracania komukolwiek kto nie był obywatelem RP, albo nie > jest jego spadkobiercą to oczywiście zgoda. I nie widzę by > ktokolwiek chciał im coś "zwracać" No chby zartujesz.oczywiscie, ze odszkodowania maja byc w znacznej mierze dla organizacji zydowskich jak Jewish Claims Conference. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przy okazji referendum o legalizacji kradzież 14.03.08, 14:08 > Dlaczego wszyscy maja zwracac, skoro nie wszyscy na tym skorzystali? > Niech oddaja ci, ktorzy sie wzbogacili.Dlaczego ja mam ze swoich > podatkow placic za nich? Chyba nie zrozumiałeś. Komuchy kradły w imieniu nas wszystkich i wszyscy na tej kradzieży skorzystaliśmy Ty TEŻ. Darmowe wczasy, darmowe leczenie, darmowa nauka itd. nie brały się znikąd część z pracy niewolniczej, część z zadłużania a część własnie z okradzenia sporej grupy obywateli. Wszystkie kamienice w których MZBM dawał za grosze mieszkać ludziom były czyjeś, grunty na których spółdzielnie budowały domy też miały właścicieli, fabryki które produkowały przedmioty którymi się posługiwałeś też zostały ukradzione. Itd. itp. Ty i Twoi przodkowie uczestniczyliście świadomie czy nie, za zgodą czy nie w tej kradzieży więc i dziś musicie (musimy ja tez uczestniczyłem i ja też będę) zwracać co zostało skradzione. > Co do zwracania komukolwiek kto nie był obywatelem RP, albo nie > > jest jego spadkobiercą to oczywiście zgoda. I nie widzę by > > ktokolwiek chciał im coś "zwracać" > No chby zartujesz.oczywiscie, ze odszkodowania maja byc w znacznej > mierze dla organizacji zydowskich jak Jewish Claims Conference. No i dalej w ten deseń byle tylko nie zwrócić nic nikomu. Fajnie żyć na kradzionym? Rozumiem że to cię najbardziej boli? Że ukradłeś, a teraz będzie trzeba oddawać? A może jednak nie o to ci chodzi? To przyznaj że mienie należy zwrócić prawowitym właścicielom i ich spadkobiercom, a o tych osobnikach to pogadamy osobno? Jak nie potrafisz to rozumiem że jesteś złodziejem a antysemityzm jest tylko przykrywką by zachować skradzioną własność. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekot pragniesy pokoj? Szykuj się do wojny! 14.03.08, 10:56 pl.youtube.com/watch?v=LXO3pdv5TcU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 10:59 Madrze pan pisze,wszystko to ma sens.Jedno nie ma sensu w Polsce,Prezedent i jego brat Jaroslaw Kiepski.Wybralismy Kiepskich,teraz nie potrafimy sie z tym uporac.Przez wiele lat wszystkie rzady chcac utrzymac sie u wladzy,zaprzedaly sie kosciolowi, nie zwalczajac zagrozenia w postaci Rydzyka.Teraz zbieramy plony glupoty politykow.Nie widze innej rady,jak walczyc z tym zaklamanym klanem Kaczynskich i Cymansko oraz Rydzyko podobnym indywiduom. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert ten kraj jest bardzo slaby 14.03.08, 11:07 jesli jeden marny ojczulo moze trzymac za jaja cala scene polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
wgrzegorz2 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 11:08 dopuki polska wladac beda ksenofobi,homofobi i nacjonalisci, siejacy nienawisc i wzajemna pogarde, nie ma najmniejszych szans na to, azeby stworzyc kraj pasujacy do wspolczesnej europy. tlusta polska lape po pieniadze z eu latwo sie wyciaga, gorzej natomiast cos od siebie dac. polska reprezentuje archaiczne poglady, jest zaklamana pelna hipokryzji i niemoralna.i w eu jak przyslowiowa krowa - "duzo ryczy ale malo mleka daje." Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Niech naród zdecyduje 14.03.08, 11:09 To prawda, pozostaje jedynie referendum. Jednak przy równoczesnym zmobilizowaniu ludzi do głosowania, by cała sprawa nie przepadła z powodu niedostatku głosów. Dalsze ustępowanie PiS doprowadzi jedynie do eskalacji ich działań mających na celu zapewnienie sobie jak największego udziału w władzy. Trzeba jednak pamiętać, że nie da się zwoływać referendum za każdym razem, gdy PiS postanowi udowodnić, że potrafi postawić się wszystkim i wszystkiemu, łącznie z przyzwoitością i zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgier-1 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 11:53 I to jak najszybciej. Dosyć mamy tych pisowskich baranów. Niech sami zobaczą czego chcą Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Obaj Kurscy lubia jatrzyc..... 14.03.08, 13:34 To tyle na ten temat. Oczywiscie gorszy jest ten PiS,nieprawdaz (p)owce-:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Obaj Kurscy lubia jatrzyc..... 14.03.08, 14:14 PiSowska metoda numer 2. Wszyscy jesteśmy świnie. Dla przypomnienia metoda 1:To nie my jesteśmy świnie. Nikt czegoś takiego nie powiedział, nie miał na myśli i wogóle to pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Obaj Kurscy lubia jatrzyc..... 14.03.08, 17:40 tylko tyle wymyslilas? Cienko. Za krotkie macie te przerwy obiadowe. A moze lancuch za krotki? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 14:45 Do niedawna byłam zdecydowaną przeciwniczką referendum, w obawie o frekwencję; uważałam, że to tylko niepotrzebne marnowanie pieniędzy, wynik nie będzie wiążący, a sprawa ratyfikacji i tak będzie musiała wrócić do Parlamentu. Po ostatnich działaniach PiSu, ze szczególnym uwzględnieniem aktywności jego prezesa, zaczynam dostrzegać, że atmosfera coraz bardziej przypomina atmosferę sprzed ostatnich wyborów (2007)... Przestaję się bać o frekwencję, licząc na mobilizację rozsądnych - w tym - ludzi młodych. A jeśli uda się wprowadzić głosowanie przez internet (bo, niby, dlaczego nie; że się p.Kaczyńskiemu nie podoba?), to będzie dodatkowy sposób na zwiększenie frekwencji. Pytania powinny być trzy: 1. Czy jesteś za ratyfikacją Traktatu... z Kartą Praw Podstawowych? 2. Czy jesteś za ratyfikacją Traktatu... z Protokółem Brytyjskim, tj. bez Karty Praw Podstawowych? 3. Czy jesteś przeciwko ratyfikacji Traktatu...? Dodatkowym plusem będzie to, że pan PiS-prezydent nie będzie miał szansy bruździć (żadne tam weta czy Trybunały Konstytucyjne!): co Naród (=najwyższy suweren) przyjął w referendum, automatycznie staje się prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Niech naród zdecyduje 14.03.08, 16:00 Ładnie powiedziane. Gazeta też pomału pozbywa się koncyliacyjnego tonu wobec czarnej sotni i bardzo dobrze, bo ten ton trafiał zawsze w próżnię. Jedno referendum to jednak zbyt mało. Może by tak ratyfikację Karty Praw połączyć ze złagodzeniem ustawy antyaborcyjnej, legalizacją związków partnerskich i odrzuceniem bandyckich projektów Szejnfelda odnośnie do kodeksu pracy? Po co robić pół kroku do przodu, kiedy można cały? Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Niech naród zdecyduje 14.03.08, 16:08 A czego można oczekiwać od PiS-i i od Kaczora? Wiadomo,że mściwość, intrygi, zacietrzewienie to metody walki tej zakłamanej formacji Kaczor cierpi na "deżawu", rozdwojenie jaźni czy jak to nazwać. Panu Jarosławowi Kurskiemu nie gratuluję brata, Jacka. I rozumiem, bo w mojej rodzinie sytuacja jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś