halfliner 14.03.08, 10:59 O małych mózgach?! Czyżby historia PiS-u sięgała tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mis22 Nowy gatunek czy niedożywieni ludzie? 14.03.08, 11:34 Naukowcy mają również inne wyjaśnienie dla istnienia karłowatych ludzi - niedożywienie. Wiadomo, że gdy dzieciom brakuje odpowiedniej ilości i jakości pozywienia to gorzej rosną. Może na tej wyspie brakowało pożywienia i dlatego ludzie byli znacznie mniejsi. Japończycy są obecnie o około 10 cm wyżsi niż byli 100 lat temu. Przyczyną tego jest fakt, że teraz mają znacznie bardzie urozmaicone pożywienie i jedzą mięso. 100 lat temu jedli głównie ryż i byli w efekcie znacznie niżsi. Odpowiedz Link Zgłoś
belfer61 mis'ie22 - czytajże... 14.03.08, 14:42 Mis'ie22 - czytajże dokładniej! W atykule mowa jest i INNEJ budowie czaszek - na tyle innych, by nie mówić o niedożywieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: mis'ie22 - czytajże... 15.03.08, 19:50 To moze byli to niedozywieni Homo erectus? Nie koniecznie trzeba sie od razu doszukiwac nowego gatunku. Nie jestem tez przekonana, czy ten wzrost to malo. Wystarczy spojrzec na Malajow (szczegolnie "Negrito") czy Indian amerykanskich (w rodzinie mojej niedoszlej tesciowej 130 -140 to byla norma, nastepne pokolenie - troche bardziej "zmieszane" etnicznie i dozywione to byli juz olbrzymi ;) I wcale nie byli chorzy czy karlowaci, ot takie geny i roznorodnosc ludzi na Ziemi) Odpowiedz Link Zgłoś
belfer61 Panie Marcinie R. - pisz Pan... 14.03.08, 14:52 Panie Marcinie R. - pisz Pan, proszpan preszpan [Panie Jeremi - nie teraz] więcej tutaj!! Pana artykuły ,w porównaniu do braci dziennikarskiej tu piszącej, to ziemia a niebo! Więcej wytworów Pana by się zdało... Pamiętam opowieści o Tasmańczykach , odizolowanych na swej wyspie przez tysiąclecia. Nie skarłowaciali - ale ich degeneracja cywilizacyjna, zanik znajomości podstawowych ludzkich umiejętności - zadziwiający. Ich praojcowie na łodziach oceany pokonywali, pomost lądowy może i pieszo z Australii pokonali - a ci czółen budować zapomnieli... Niedobitków, odkrytych przez (chyba) Brytyjczyków nie uratowano cywilizacyjnie. Zdaje się , ze na nich wręcz polowano! Dobrze, że choćby mowy nie zapomnieli ci Tasmańczycy-aborygeni... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Nam może grozić podobna degenerfacja 14.03.08, 19:17 z powodu zakazu aborcji jest ona dostępna tylko bogatym. Rodzi się zatem coraz więcej dzieci z FAZ (wrodzony syndrom alkoholowy), bo pijani rodzice zwykle nie są zamożni. Potem te fazki będą miały dzieci z FAZ-em itd. itd. Potomkowie Rydzyka będą mieli pole do popisu! Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Degeneracja wyskrobkow 14.03.08, 23:03 Jednym z objawow degeneracji alkoholikow i wszelkiego lewactwa jest uporczywa ochota do skrobania macic swoich samiczek w celu ubicia znajdujacego sie tam plodu. Takze przebieganie jezdni przy czerwonym swietle, plywanie w brudnej Wisle i zabobonna wiara w socjalizm - to sa objawy niedostosowania lewaka do zycia i automatyczna reakcja ewolucji, usuwajacej mutanty z ekosystemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana99 Re: Degeneracja wyskrobkow 16.03.08, 13:44 Przede wszystkim tradycyjna rodzina to zguba naszego gatunku jeśli chodzi o dobór naturalny. Naturalny jest model taki jak u goryli i szympansów – jeden silny, dominujący samiec i stado samic. Obecnie jedyna nadzieja w samotnych matkach i lesbijkach – dokonają starannej selekcji kandydatów na ojców. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Degeneracja wyskrobkow 16.03.08, 17:54 tatiana99 napisała: > Przede wszystkim tradycyjna rodzina to zguba naszego gatunku jeśli chodzi o > dobór naturalny. Naturalny jest model taki jak u goryli i szympansów – je > den > silny, dominujący samiec i stado samic. Obecnie jedyna nadzieja w samotnych > matkach i lesbijkach – dokonają starannej selekcji kandydatów na ojców. Tylko wedlug jakich kryteriow i czy te kryteria beda korzystne dla spoleczenstwa, bo chyba o to chodzi? Wybor meza w tak zwanej tradycyjnej rodzinie opiera sie w duzym stopniu o cechy pozyteczne dla wszystkich, takie jak pracowitosc, solidnosc, itd. Od kochankow tego sie nie wymaga. Musza zapewnic przyjemnosc, a pozniej odchodza w sina dal, a wychowaniem dziecka czesto zajmuje sie pracowity i solidny maz. Nawet media promuja ostanio taki wlasnie model. Nie jestem pewien, czy to oznacza wlasciwa selekcje genow. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
pgakagi Mamy nowych hobbitów 16.03.08, 00:06 Sprawdźcie sobie co się działo na wyspach Palau jesienią 1944 r., to się dowiecie skąd te kości i do kogo należą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony-7 Ach to Japończycy z 1944r. 17.03.08, 07:13 Ewolucję między bajki włożyć. Niedługo elfy znajdą. Jak dobrze, że Bóg stworzył mnie dla siebie. Chwała Jezusowi, że umarł za moje grzechy na krzyżu. I zmartwychwstał dając mi żywą nadzieję na zmartwychwstanie i życie wieczne. Whow! Odpowiedz Link Zgłoś
ibarrekolander Re: Ach to Japończycy z 1944r. 17.03.08, 12:38 powiadam - zbawiony jesteś dzięki zbawcy, a ja - rozbawiony dzięki zbawionemu-7 ;) Odpowiedz Link Zgłoś