bodziu 22.03.08, 16:03 ...rodzice, moze sie gdzies schowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dgrzechu 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 16:13 Jak 2,5-letnie dziecko moze wychodzic SAMO na dwor pobawic sie z psem? Odpowiedz Link Zgłoś
toffi78 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 16:19 To samo przyszło mi do głowy. Sorry, to skrajna nieodpowiedzialności. Powinno się ich obciążyć kosztami akcji, niezależnie od jej wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
quba71 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 19:54 Widzisz, z dziećmi to tak jest, że możesz je mieć na oku 23h59min i 59s na dobę, a wystarczy jedna sekunda, żeby coś się stało. Będziesz miał dzieci to zrozumiesz, że żaden rodzic na pewno nigdy nie narazi swojego dziecka na niebezpieczeństwo, ale pewnych rzeczy nie da się po prostu przewidzieć, lub można po prostu po ludzku się pomylić. Oby chłopczyk się znalazł cały i zdorwy... Odpowiedz Link Zgłoś
toffi78 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 20:09 quba71 napisał: Mam własne dzieci w podobnym wieku jak zaginiony chłopak, dlatego wiem o czym mówię. Ja też mam nadzieję, że wróci szczęśliwe do domu. > Widzisz, z dziećmi to tak jest, że możesz je mieć na oku 23h59min i > 59s na dobę, a wystarczy jedna sekunda, żeby coś się stało. > Będziesz miał dzieci to zrozumiesz, że żaden rodzic na pewno nigdy > nie narazi swojego dziecka na niebezpieczeństwo, ale pewnych rzeczy > nie da się po prostu przewidzieć, lub można po prostu po ludzku się > pomylić. > Oby chłopczyk się znalazł cały i zdorwy... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Z dziecmi to tak jest.... 22.03.08, 20:10 A czy Ty aby jestes rodzicem bo cos mi sie wydaje,ze tez chyba nie wiesz jak to z dziecmi jest.W tym przypadku dziecko bylo ubrane dokladnie na wyjscie wiec to byl blad rodzicow,ze puscili go samego.Dwulatek nie jest az tak biegly zeby "na momencik" spuszczony z oka szybko zalozyl kurtke,czapke i buty.Pewnie matka byla czyms zajeta,a dzieciak mial sie bawic kolo domu i teraz efekty.Zaden zdrowo myslacy rodzic nie postapil by w ten sposob.Pewne rzeczy my dorosli musimy przewidywac albo nie w przeciwnym razie nie nadajemy sie na rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 21:40 quba71 napisał: > Widzisz, z dziećmi to tak jest, że możesz je mieć na oku 23h59min i > 59s na dobę, a wystarczy jedna sekunda, żeby coś się stało. Wiesz Kuba ,jeśli 71 to twój rok urodzenia, to powinieneś być już dojrzałym facetem. Niestety, rozumujesz jak 6-klasista. Jeżeli wypuściłbyś ubrane, maleńkie dziecko samo na dwór bez żadnej opieki, to broń nas Panie Boże przed takimi rodzicami. Osobiście wychowuję kilkoro dzieci, takich właśnie, skrajnie nieodpowiedzialnych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
ani.a Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 16:42 wspolczuje rodzicom. Chlopiec na pewno szybko odnajdzie sie caly i zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety rodzice to nieodpowiedzialne swiry 22.03.08, 18:50 Kto wypuszcza takie male dziecko samo na podworze i to w dodatku w poblizu lasow i oczyszczalni ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern dwuipółetni! Gazeto.pl przestań się kompromitować 22.03.08, 17:05 dobrze, ze takie tematy są nagłaśniane Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 bezmyślni i nieodpowiedzialni "rodzice" 22.03.08, 20:42 szkoda dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejsza 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 17:06 Rzeczywiście to małe dziecko. Jednak spokojnie może się bawić samo przed własnym domem, we własnym ogródku. Pozostaje mieć nadzieję, że się chłopiec się znajdzie. Cały i zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 21:45 Mylisz się. Nie może. Po stokroć nie może. Takie małe dziecko jest zupełnie nieprzewidywalne, może się czegoś nagle wystraszyć, czymś nagle zainteresować. NIGDY nie wolno spuszczać go z oka. Zresztą zobacz na efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
fadziu 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 17:08 Która to już tego typu akcja w ciągu ostatnich miesięcy? Jakim trzeba być rodzicem żeby dwu i pół letnie dziecko wypuścić samo na podwórko? "Wyszedł około południa na podwórko pobawić się z psem"? O dalszych planach nie mówił? Może zamierzał jeszcze odwiedzić kolegów? Oby skończyło się to tylko na wielkim strachu. Po raz kolejny stwierdzam że do rodzicielstwa trzeba wprowadzić egzamin jak na prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny A gdzie informacja o pijanych "rodzicach"? 22.03.08, 22:24 Już aresztowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Wszyscy Polacy dostali w Gazecie wolne? 22.03.08, 17:10 Dwuipółletni - to jest prawidłowa forma. Zatrudnicie w końcu kogoś z maturą, do redagowania tekstów przeznaczonych dla Polaków? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
adrenalina7 Re: Wszyscy Polacy dostali w Gazecie wolne? 22.03.08, 21:04 A na pewno nie dwuipółroczny? Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 może jakś grzywna nauczy 22.03.08, 17:25 bo z tego co widze to zdaza się dość często, że biedni rodzice szukają zaginionych pociech. mam nadzieje, że go znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-n1 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 17:44 /../ gdyby człowiek wiedział, że upadnie to by wcześniej usiadł!!! Rodzice popełnili błąd i są już tego świadomi. A czy ktoś z piszących na forum i krytykujących jest naprawdę bez SKAZY? A może to piszą Ci którzy niewiele wiedzą o wychowaniu dzieci i dodatkowych absorbujących obowiązkach związanych z byciem oprócz matką także gospodynią kucharką praczką itp? Więc po co te krytyki, czy nie lepiej życzyć szczęsliwego końca tej historii i w duchu zamiast ganić biednych i wystraszonych rodziców pomodlić się za nich i za ich dziecko i jego szczęśliwy powrót do domu?! Trzymam kciuki za wszystkich "prawdziwych" rodziców i za ich troski dni powszednich których nigdy nie brakuje, żeby ponad wszystko stawiali bezpieczeństwo i dobro swoich Dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 17:54 aga-n1 napisała: > /../A może > to piszą Ci którzy niewiele wiedzą o wychowaniu dzieci i dodatkowych > absorbujących obowiązkach związanych z byciem oprócz matką także > gospodynią kucharką praczką itp? coś bredzisz. przemyśl sprawe. jak można tak małe dziecko pozostawić bez opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 18:11 To bardzo smutne. Oby mu nic nie było. Zawsze mam łzy w oczach jak czytam o takich wydarzeniach. A rodzice teraz umierają ze strachu i pewnie oddali by wszystko żeby cofnąć czas. Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
the-dubliner [...] 22.03.08, 18:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the-dubliner z 22.03.08, 20:25 co za CH mnie skasowal i za co?? napisalrm jedynie,ze powinni im odebrac prawo do opieki nad dziecmi, przeciez puszczac takiego maluszka to brak wyobrazni. ze ziemia takich nosi!!!!!!!!! Boze, widzisz to i nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasia666 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 18:24 moim zdanie takie dziecko nie jest za małe do samodzielnej zabawy, zwlaszcza jesli to jest podworko jego rodzicow. Skad szanowni krytykanci wiedza jak to podworko wygladalo?? Moze bylo dobrze przemyslane pod kątem zabaw Krystiana... Moim zdaniem nie mozna byc nadmiernie troskliwym - to tez chore i nie uczy dzieci odpowiedzialnosci. Oczywiscie- nie wydaje mi sie zeby dobrze bylo zupelnie nie patrzec na dziecko, ale.. niezaleznie od wszystkiego powinnismy sie przede wszystkim zastanowic co czuja teraz Ci biedni rodzice.. sama mam 1,8-letniego chlopca i nie wiem co bym zrobila gdybym byla w podobnej sytuacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 18:58 > sama mam 1,8-letniego chlopca i nie wiem co bym zrobila gdybym byla > w podobnej sytuacji.. to na wszelki wypadek nie zostawiaj go na kilkanaście minut w innym pokoju czy kuchni samego pomimo, że zapewne masz mieszkanie przygotowane w taki czy inny sposób do zabaw dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
toffi78 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 20:07 No to trafiłaś kulą w płot kochana. Jestem mamą dwójki dzieciaków 25 i 6msc. NIGDY w życiu nie zostawiłabym mojego starszego dziecka samego na podwórku. Nigdy. Mała miała wypadki i stłuczki których niemożnabyło przewidzieć. Bywa. Ale to jest przegięcie. Kto miał chłopaka pilnować? Pies? To jest ich wina. Modle się o szczęśliwy powrót malucha do domu i o rozsądek dla jego rodzicow. Hough. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa3 Re: kiedyś ,kiedyś Wikary powiedziałby że na macę 22.03.08, 18:39 NIGDY W ŻYCIU nie zostawiłabym swojego dzieciaka wieku 2,5 roku samego. Piszę to jako matka dwojga dzieci. Nawet gdyby podwórko było duże i okratowane. Po pierwsze, ktoś mógłby je porwać, dziecko mogłoby upaść na głowę i zemdleć, mogłoby psu odbić i sporo tego "mogło". Współczuję rodzicom i modlę się o chłopca ale po postu ręce i gacie opadają jak czytam o takiej głupocie rodziców. Oby maluch był cały i zdrowy i żeby skończyło się tylko na nauczce. Jezus, Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
vzetv moj syn..... 22.03.08, 18:39 mial 2 lata i 3 miesiace...bawil sie z moimi siostrzencami /6,10/ w malym przydomowym ogrodku....ktos otworzyl furtke....malec wyszedl...przeszedl przez ulice....przy pomocy zyczliwych pasazerow wsiadl do autobusu....przejechal kilka przystankow.... pasazerowie zorientowali sie, ze jedzie bez opiekuna...ktos sobie skojarzyl na ktorym przystanku dziecko wsiadlo..."wsadzono" go do autobusu "powrotnego"...to tak "na skroty"... Nie zostawilam dziecka bez opieki... wspolczuje rodzicom, wiem co przezywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
vzetv Re: opieka byl szecio czy dziesieciolatek ? 22.03.08, 19:03 dzieci bawily sie razem na podworku przydomowym nie na ulicy, nie w piaskownicy przed blokiem i nie w parku. Bylam w domu..."zerkalam" na nie.... wystarczyla chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety Re: opieka byl szecio czy dziesieciolatek ? 22.03.08, 19:27 Dzieciak to jest zawsze "chwila" - wrzatek na glowie, wypadniecie z okna, wpadniecie pod samochod .. Twoje tlumaczenie jest bez sensu. Mam nadzieje,ze zdajesz sobie w koncu z tego sprawe i dziekujesz opatrznosci,ze mimo twojej nieodpowiedzialnosci nic sie dziecku nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
vzetv Re: opieka byl szecio czy dziesieciolatek ? 22.03.08, 19:48 ja sie nie tlumacze... Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem [...] 22.03.08, 18:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cherokee77 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 18:56 " Spece" wszystkowiedzacy od wychowywania dzieci, zamknijcie sie i przestancie dokopywac tym biednym ludziom przynajmniej przed Swietami, raczej zuzyjcie energie na prosbe do Boga zeby sie malenstwo szczesliwie znalazlo. wspolczuje rodzicom i zycze zeby synek szybciutko sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne To jest nie do pomyslenia, co za rodzice 22.03.08, 19:00 jak mozna zostawic samego, 2,5 letniego dzieciaka???to jest nieprawdopodobne. W ogrodzie z 2 metrowa siatka nie spuszczalem dzieci z oka 5 minut, zwlaszcza w ostatnie 5-6 lat, w dobie pedofilstwa, niestety jestesmy zakladnikami zboczencow a nasze dzieci nie maja dziecinstwa i swobody w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety niech sie rodzice pomartwia. Dobrze im to zrobi. 22.03.08, 19:33 Biedny dzieciak glupich rodzicow,miejmy nadzieje,wyjdzie bez szwanku z tej przygody. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To jest nie do pomyslenia, co za rodzice 23.03.08, 02:02 pies_na_prawizne napisał: > niestety jestesmy zakladnikami zboczencow Nie. To ty jesteś ofiarą mediów, które na każdym pedofilu zbijają kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 tak tu wyczytałem: 22.03.08, 19:14 (...) Art. 210. § 1. Kto wbrew obowiązkowi troszczenia się o małoletniego poniżej lat 15 albo o osobę nieporadną ze względu na jej stan psychiczny lub fizyczny osobę tę porzuca, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. (...) nie jestem zwolennikiem karania wszystkich za wszystko na siłę i na wyścigi, ale w takich przypadkach to jak napisałem, choć grzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: tak tu wyczytałem: 22.03.08, 20:34 A ja nie jestem zwolennikiem kompromitowania się przez bezmyśłne wklejanie przepisów, które nijak mają się do zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 A może by tak... 22.03.08, 19:30 ... zamiast przekrzykiwać się, kto z nas jest bardziej odpowiedzialnym i idealnym rodzicem (btw: "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem") skupić się na życzeniach i trzymaniu kciuków, żeby skończyło się tylko na strachu, a Krystian cały i zdrowy wrócił do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek_smakowy Re: A może by tak... 22.03.08, 19:41 Ci nie spuszczający swoich dzieci z oczu nawet na 5 minut wychowają ofermy ! Odpowiedz Link Zgłoś
syfek17 Re: A może by tak... 22.03.08, 19:56 pie..,nie maja co robic, lepiej zeby rozliczyli sie z podatku,zamioast wymyslac cuda,pewnie maja duzo czaqsu w pracy bo nie chce im sie pracowac,z powodu zbyt duzej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: A może by tak... 22.03.08, 20:32 Moxe lepjej pomodlmy sie/trzymajmy kciuki/ pojdzmy go szukac (ci co blizej mieszkaja) Jest w wieku mojego dziecka...wracaj Krystianku Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: A może by tak... 22.03.08, 21:53 kubek_smakowy napisał: > Ci nie spuszczający swoich dzieci z oczu nawet na 5 minut wychowają > ofermy ! A ci spuszczający 2,5 letnie dzieci z oczu na 5 minut i dłużej mogą znaleźć je martwe w rzece, albo zwęglone w mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
igj78 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 21:23 Niestety - nocne poszukiwania to żadne poszukiwania :( Ostatnio moja jednostka poszukiwała w nocy zaginionej kobiety - nie odnaleziono jej. W ciągu dnia ciało kobiety zostało znalezione w miejscu, które w nocy sprawdzali strażcy - po prostu nie zauważyli jej :( Rodzinie chłopca życzę wytrwania w cierpieniu oczekiwania - i wierzę, że wszystko dobrze się skończy! Komendant OSP Odpowiedz Link Zgłoś
mindflayer Wpadł do szamba albo studni 22.03.08, 21:26 2.5 letnie dziecko nie odejdzie dalej niż na kilkaset metrów, nie ma siły. Jak go nie ma u sąsiadów, to trzeba sprawdzać studnie, szamba, wykopy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: Wpadł do szamba albo studni 22.03.08, 22:09 oby nic mu sie nie stalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Wpadł do szamba albo studni 22.03.08, 22:42 Mojej corce brak 3 m-cy do 3 lat, nie zostawiam jej samej, w sklepie w sekundzie potrafi odejsc, wiem ze trzeba miec oczy dookola glowy ale rozumiem tez ze matki przygotowuja swieta i chetnie pozbywaja sie dziecka by moc cos zrobic. Sama mama szczescie ze mloda sypia w poludnie. Niestety czasem brak wyobrazni, ludziom wydaje sie ze podworko ogrodzone wiec nie powinno sie nic stac. ... Tymczsem w w texcie jest jest ze trop konczy sie nad rzeka. Oby dziecku nic sie nie stalo, chociaz z kazda chwila jest mniej szans, jest przeciez zimno.... Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety jezeli go ktos nie uprowadzil to juz po nim 22.03.08, 22:56 Okolica jest zbyt niebezpieczna dla takiego malca. Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 22.03.08, 22:55 Współczuję rodzicom. Nie ma czlowieka który choć raz nie zaniedbałby czegoś, nie wszystko da się przewidzieć. Moi rodzice od bardzo malego pozwalali mi sie bawic na przydomowym ogrodku; nie wierze tym osobom ktore pisza ze nie spuszczaja swoich dzieciakow z oka na chocby kilka minut - to po prostu niemozliwe by upilnowac dzieciaka przez 24 godziny na dobe. Tym ludziom nalezy wspolczuc a nie kopac lezacego... ot, milosierni Polacy - katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 22:59 Dzieciak mogl sie bawic w domu pod okiem rodzicow jezeli nie mieli czasu siedziec z nim na podworku. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 23:06 > nie wierze tym osobom ktore pisza ze nie spuszczaja swoich dzieciakow z oka na chocby kilka minut - to po prostu niemozliwe< Owszem mozliwe,ale wymaga to interesowania sie dzieckiem,a nie pozwalania na bycie "nawet 5 min" poza zasiegiem naszych oczu.Mam dwoje dzieci - syna w wieku 15 lat i corke 8 lat.Musze przyznac,ze bardziej boje sie o syna bo corke mam na oku prawie caly czas z przerwa miedzy 8.30-14 kiedy jest w szkole.Moze latwiej jest kiedy jest sie niepracujaca mama tak jak ja,ale zdrowo myslacy rodzic musi przewidziec kazda sytuacje.W dobie pedofilii,porwan itp nie jest latwo ani byc rodzicem ani dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 23:27 Przesadzasz.Zrobisz z nich niedorajdy zyciowe spod maminej spodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 22.03.08, 23:57 Nie wydaje mi sie,ze intensywniejsze dogladanie dziecka zrobi z nich zyciowe niedorajdy.Ponadto jak widac te bardziej niedogladane z kolei "znikaja" w niewiadomych okolicznosciach.Ja przynajmniej spokojnie spie wiedzac,ze moje dzieci sa bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 23.03.08, 00:12 Ale o czym wy wogle piszecie?Jaka niedorajda?Jaka krzywda?2,5 latek to nie jest dziecko 5 czy 6 letnie z którego faktycznie można zrobić nieudacznika stosując tzw.ciepły wychów,to jest małe dziecko,nie mające za grosz wyobraźni,orientacji ani nawet pamięci dłuższej niż błysk ciupagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety pies wrocil mokry bez dzieciaka 23.03.08, 00:51 Podejrzewam,ze maly poszedl z nim w moczary. Pies sie wydostal ... Nadzieja zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajovana 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za.. 23.03.08, 00:40 Znajdź się,Krystianku............ Gdzieś czytałam,że w Polsce co roku ginie ok 300 dzieci...nie wiem ile się znajduje? Ale ludzi trzeba ostrzegać,uświadamiać im to! Mojej koleżanki dziecko,a mieszkamy w dużym mieście,o mało nie zostało porwane przez psychicznie chorą kobietę.Wózek z dzidziusiem stał sobie koło spokojnie naprawiającego auto Tatusia...Tatuś w porę spostrzegł i dogonił kobietę,która...na cały głos krzyczała,że to jej dziecko!!! Od tej pory upominam mamy zostawiające dzieci pod sklepem i NIE obserwujące wózka.Kiedyś DWIE dziewczyny zaparkowały dziecko i obydwie sobie poszły.Kiedy je upomniałam,patrzyły na mnie jak na wariatkę.LUDZI WCIĄŻ TRZEBA OSTRZEGAĆ O ZAGROŻENIACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna czytam was i rzygać się chce 23.03.08, 01:00 tylu doskonałych i świętych sie tu zebrało. skoro już to ustaliliście, to może pomódlcie się chociaż za tego chłopca, aby sie odnalazł cały o zdrów, zanim ukamienujecie jego rodziców modlitwa tylu świętych z pewnością pomoże k....wa co za ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: czytam was i rzygać się chce 23.03.08, 02:08 sralimuchibedziewiosna napisał: > tylu doskonałych i świętych sie tu zebrało. > > skoro już to ustaliliście, to może pomódlcie się chociaż za tego chłopca, aby > sie odnalazł cały o zdrów, zanim ukamienujecie jego rodziców > > modlitwa tylu świętych z pewnością pomoże > > k....wa co za ludzie 100 procent racji. Odpowiedz Link Zgłoś
zabers Re: czytam was i rzygać się chce 23.03.08, 07:44 Zgadzam się. Przecież to dziecko zaginęło, nie rodzice. Myślcie, żeby wszystko skończyło się szczęśliwie, zamiast piętnować teraz opiekunów. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: czytam was i rzygać się chce 23.03.08, 08:48 Zycze rodzicom by jak najszybciej znalezli synka calego i zdrowego. Tez jestem matka i codziennie mam swiadomosc, ze moge czegos nie dopilnowac, nawet jesli w oponii wszystkich znajomych jestem matka nadopiekuncza, wrecz upierdliwa. Dlatego uwazam, ze ci z was, ktorzy sa gotowi juz dzisiaj osadzac tych rodzicow sa bardzo okrutni. Odpowiedz Link Zgłoś
pearlkatia 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i za... 23.03.08, 01:49 okropnie i przeraźliwie współczuje rodzicom!!! troszke poczytałam na forum i ogólnie większość zła jest na rodziców. Mam 3,5 spidermana w domu , jest cudowny i fantastyczny, płacze kiedy myślę o Mamie Kristana. Oczywiście macie rację: DZIECI TRZEBA PILNOWAĆ I NIE SPUSZCZAĆ WZROKU Z NICH NAWET NA MINUTĘ!!! ale ....... z innej strony: Jeśli jest potrzebna pomoc w poszukiwaniach to prosze o sygnał i ja juz tam jadę. Mam ogromną nadzieję, że Kristan się znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
saturnv.as508 Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 23.03.08, 09:32 Niestety chlopczyk utopil sie.... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
anapos Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 23.03.08, 10:16 Cóż powiedzieć ?....... Nic nie mogę powiedzieć............ Nikogo nie osądzam, bo sama nie chcę być osądzana. Potworne, współczuję rodzicom, którzy całe życie będą nosić ten krzyż.(*) Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Pan Bozia chcial, zeby to dziecko z(a)ginelo 23.03.08, 08:43 Pan Bozia chcial, zeby to dziecko z(a)ginelo. Odpowiedz Link Zgłoś
the-dubliner Re: Dlaczego chciał? 23.03.08, 10:21 :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
fadziu Re: Pan Bozia chcial, zeby to dziecko z(a)ginelo 23.03.08, 11:02 Tak, zapewne pilnie potrzebował towarzystwa małego dziecka na Święta. Zastanów się następnym razem zanim coś powiesz publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Re: Pan Bozia chcial, zeby to dziecko z(a)ginelo 23.03.08, 12:15 Pan bozia wszystko wie i o wszystkim decyduje. taki mowi pismo swiete. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Moze chcial zeby 23.03.08, 10:51 Otworzyc rodzicom oczy bo za malo sie interesowali synem.Coz,tragedia wielka ale mam nadzieje,ze czegos to tych i innych rodzicow nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Moze chcial zeby 23.03.08, 12:31 > Coz,tragedia wielka ale mam nadzieje,ze czegos to tych i > innych rodzicow nauczy. Wątpię. Co którzy zostawiali nadal będą zostawiać w poczucie: "nam na pewno to sie nie wydarzy" lub "moje dziecko jest rozsądne". Odpowiedz Link Zgłoś
issana Re: 2 i pół letni chłopiec wyszedł na podwórko i 23.03.08, 11:42 Pies wrocił cały mokry.... wydaje mi sie ze on tego chłopca probował ratowac! Bardzo przykro ze ten dzieciak nie zyje, bardzo, zal mi rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś