jola_z_dywit_2006a 03.04.08, 07:06 Spytajcie dzieci zgwalcone przez ksiezy prze 26 lat jego pontyfikatu. Przy okazji przyponicie pismo wewnetrzne sygnowane przez obecnego B16 nakazujace bronic ksiezy pedofilow przed odpowiedzialnoscia. Amen Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelwinnicki A co ma dialog do pojednania. 03.04.08, 07:33 A co ma dialog do pojednania. Nawet autor artykułu nie wie i nie umie połączyć w sęsowną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Co ma piernik... 03.04.08, 07:52 Takie zestawienia ( a kto właściwie robił te badania? chyba nie GW??) własciwie na nic nie wskazują. Co ma szacunek do osoby z 100% stosowaniem się do jego nauk? Ja szanuje Dalajlame (niedawno czytałam jego biografie),choc nie wyznaję buddyzmu ... Odpowiedz Link Zgłoś
top-and-more Re: Co ma piernik... 03.04.08, 10:13 To po prostu bałwochwalstwo. Czci się papieża, a nie Boga. Ja już nie jestem cześcią tzw. katolicyzmu. Przystąpiłem do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Spotkałem się z miłością, życzliwością i zrozumieniem. Kontakt z Bogiem opiera się tu na zaufaniu i miłości. Czci się Boga, a nie świętych czy papieży. Każdy wymaga od siebie i nie szuka, za co by tu potępić bliźniego. Wiara oparta jest na Biblii, nie na ludzkich wymysłach. Moi pastorzy są: 1. normalni 2. angażują się całym sercem i całym mózgiem 3. nie ściągają kazań z internetu, tylko je piszą 4. żyją z rodzinami uczciwie i nieluksusowo, nie rozpychają się samotnie w mercedesach Ja wiem, że to brzmi jak tekst reklamowy. Sam jestem zaskoczony, jak tu jest dobrze. Ale co będę gadał. Trzeba przyjść i zobaczyć, bo na gębę to trudno uwierzyć. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Co za obludny artykol 03.04.08, 07:52 Dlaczegi pisze sie tylko o pogladach na nieistotne sprawy typu aborcja, geje czy kaplanstwo kobiet ? A czy Polacy w ogole zdaja sobie sprawe, ze zlodziejstwo, pijanstwo, i oszukiwanie to takze grzechy ? Ale widze, ze to macie w dupie, dla Polakow ten dobry katolik, kto placi na kosciol i nienawidzi Zydow i gejow. Odpowiedz Link Zgłoś
top-and-more Re: Co za obludny artykol 03.04.08, 10:16 Nic dodać nic ująć. Ja na szczęście już się nie muszę wstydzić za katolików. Już nie jestem cześcią tzw. katolicyzmu. Przystąpiłem do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Spotkałem się z miłością, życzliwością i zrozumieniem. Kontakt z Bogiem opiera się tu na zaufaniu i miłości. Czci się Boga, a nie świętych czy papieży. Każdy wymaga od siebie i nie szuka, za co by tu potępić bliźniego. Wiara oparta jest na Biblii, nie na ludzkich wymysłach. Moi pastorzy są: 1. normalni 2. angażują się całym sercem i całym mózgiem 3. nie ściągają kazań z internetu, tylko je piszą 4. żyją z rodzinami uczciwie i nieluksusowo, nie rozpychają się samotnie w mercedesach Ja wiem, że to brzmi jak tekst reklamowy. Sam jestem zaskoczony, jak tu jest dobrze. Ale co będę gadał. Trzeba przyjść i zobaczyć, bo na gębę to trudno uwierzyć. Dlatego zapraszam. Dlatego chodzę po tym forum i dopisuję się do wszystkich wpisów, żeby jak najwięcej osób zaprosić do miejsca, w którym chwali się Boga i kocha bliźniego - a nie zionie nienawiścią i czci papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
top-and-more Re: A co ma dialog do pojednania. 03.04.08, 10:12 Czy Jan Paweł coś zmienił w moim życiu? Jezus zmienił! Już nie jestem cześcią tzw. katolicyzmu. Przystąpiłem do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Spotkałem się z miłością, życzliwością i zrozumieniem. Kontakt z Bogiem opiera się tu na zaufaniu i miłości. Czci się Boga, a nie świętych czy papieży. Każdy wymaga od siebie i nie szuka, za co by tu potępić bliźniego. Wiara oparta jest na Biblii, nie na ludzkich wymysłach. Moi pastorzy są: 1. normalni 2. angażują się całym sercem i całym mózgiem 3. nie ściągają kazań z internetu, tylko je piszą 4. żyją z rodzinami uczciwie i nieluksusowo, nie rozpychają się samotnie w mercedesach Ja wiem, że to brzmi jak tekst reklamowy. Sam jestem zaskoczony, jak tu jest dobrze. Ale co będę gadał. Trzeba przyjść i zobaczyć, bo na gębę to trudno uwierzyć. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 W czym Jan Paweł II zmienił moje życie? 03.04.08, 07:49 W niczym nie zmienił. Żyje tak jak żyłem, inni też tak samo żyją i nie widze żadnych zmian koło siebie jak i również na świecie. Człowiek umiera a koło zycia toczy się dalej. Nie często rodzą się ludzie którzy potrafią poruszyć świat. Papież Jan Paweł do takich nie należał. To tylko my chcemy takiego go widzieć bo był Polakiem i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: W czym Jan Paweł II zmienił moje życie? 03.04.08, 07:54 ja.ja222 napisał: > W niczym nie zmienił. Żyje tak jak żyłem, inni też tak samo żyją i > nie widze żadnych zmian koło siebie jak i również na świecie. > Człowiek umiera a koło zycia toczy się dalej. Nie często rodzą się > ludzie którzy potrafią poruszyć świat. Papież Jan Paweł do takich > nie należał. To tylko my chcemy takiego go widzieć bo był Polakiem i > nic poza tym. Tiaa..był wazny tylko dla Polaków... Dlatego gdziekolwiek jeździsz po swiecie Polaków zna się prawie wyłacznie dzieki Wałesie i Janowi Pawłowi II... Odpowiedz Link Zgłoś
losadamos661 Re: W czym Jan Paweł II zmienił moje życie? 03.04.08, 09:51 Facet który za życia stawia sobie pomniki, pozwala nazywać ulice swoim imieniem, może wzbudzać tylko obrzydzenie. Przecież on żył w czasach gdy Hitler i Stalin sobie stawiali, wiedział że tylko ostatnie ścierwa tak postętują i mimo to, nigdy jakoś nie zablokował tego procederu, przecież wystarczyło jedno słowo, ale tego nie zrobił. A tłumaczenie, że to ludzie mu stawiali, tak samo było ze Stalinem i Hitlerem, toż to ludzie z uwielbienia im je stawiali a oni nie chcieli, jak on, biednemu ludowi odmówić, nie chcieli ludu urazić. JP2 obrzydził mi kościół, księży i boga. Pozostał w pamięci jako megaloman, hipokryta, obrońca pedofili, zakłamany księżulo, typowy przykład radiomaryjnej durnoty, który z Polski uczynił radiomaryjne zadupie Europy!! Odpowiedz Link Zgłoś
top-and-more Re: W czym Jan Paweł II zmienił moje życie? 03.04.08, 10:10 Jezus zmienił, nie Jan Paweł. Już nie jestem cześcią tzw. katolicyzmu. Przystąpiłem do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Spotkałem się z miłością, życzliwością i zrozumieniem. Kontakt z Bogiem opiera się tu na zaufaniu i miłości. Czci się Boga, a nie świętych czy papieży. Każdy wymaga od siebie i nie szuka, za co by tu potępić bliźniego. Wiara oparta jest na Biblii, nie na ludzkich wymysłach. Moi pastorzy są: 1. normalni 2. angażują się całym sercem i całym mózgiem 3. nie ściągają kazań z internetu, tylko je piszą 4. żyją z rodzinami uczciwie i nieluksusowo, nie rozpychają się samotnie w mercedesach Ja wiem, że to brzmi jak tekst reklamowy. Sam jestem zaskoczony, jak tu jest dobrze. Ale co będę gadał. Trzeba przyjść i zobaczyć, bo na gębę to trudno uwierzyć. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
top-and-more Re: W czym Jan Paweł II zmienił moje życie? 03.04.08, 10:11 Już nie muszę się wstydzić za ten kościół. Już nie jestem cześcią tzw. katolicyzmu. Przystąpiłem do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Spotkałem się z miłością, życzliwością i zrozumieniem. Kontakt z Bogiem opiera się tu na zaufaniu i miłości. Czci się Boga, a nie świętych czy papieży. Każdy wymaga od siebie i nie szuka, za co by tu potępić bliźniego. Wiara oparta jest na Biblii, nie na ludzkich wymysłach. Moi pastorzy są: 1. normalni 2. angażują się całym sercem i całym mózgiem 3. nie ściągają kazań z internetu, tylko je piszą 4. żyją z rodzinami uczciwie i nieluksusowo, nie rozpychają się samotnie w mercedesach Ja wiem, że to brzmi jak tekst reklamowy. Sam jestem zaskoczony, jak tu jest dobrze. Ale co będę gadał. Trzeba przyjść i zobaczyć, bo na gębę to trudno uwierzyć. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś