damianbsc 05.04.08, 18:26 wszystko wicieka - matury, ustawy kto jeszcze wierzy w uczciwosc w PL ten frajer Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psi Ptasiarnia 2. 05.04.08, 18:35 Tak odpuscic. To tylko baby tak maja - bez j.j Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Łeee, myślałem, że wyciekło przed nagraniem 05.04.08, 22:20 Łeee, myślałem, że wyciekło przed nagraniem programu. I dzięki temu uczestniczka wygrała i teraz będą jej odbierać nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
defetysta13 TVN jak PZPN 05.04.08, 23:16 dzisiejszy odcinek "milionerów" był raczej moim ostatnim... tak żenującego traktowania widzów to ja nie widziałem od czasów meczów orange ekstraklasy... poziom pytań sugerujący każdemu Kowalskiemu - ja też mogę wygrać 250, 500tys, milion! a pierwsze pytanie to już jawnie przygotowane pod konkretnego zawodnika (w tym przypadku zawodniczkę)! żenada... tvn jak pzpn :( Odpowiedz Link Zgłoś
k_kossakowski Re: yyy 06.04.08, 02:28 pewne było że na koniec tekstu dowiemy się, że pytanie wyszło przed emisją, a nie nagraiem. <a href='www.nasznocnik.pl/' title='Nasz Nocnik'>Nasz Nocnik</a> Odpowiedz Link Zgłoś
stefek2 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 18:33 Na jakiej podstawie redaktorzyna ma prawo sądzić iż pytanie wyciekło ?? Z tego artykułu NIC nie wynika..nawet nie napisał czy wygrała milion :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta słaba ściema 05.04.08, 18:37 pisane podczas trwania programu, gdy pytanie juz bylo ... słabo panie redaktorze. śmierdzi ściemą na kilometr. Nie ma jakiś zabójstw, morderstw czy innych zbrodni do opisania to się tamaty wymyśla. --------------- Wole coś zjeść i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: słaba ściema 05.04.08, 19:00 www.plotek.pl/plotek/1,78649,5076944,Milionerzy_-_Paulina_Kowalczyk_wygra_milion_!.html żadna ściema Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 Re: 18:34 faktycznie zrezygnowała 05.04.08, 18:43 ludzie! a nie przyszło wam do głowy że tego typu programy nie są na żywo tylko nagrane z dużym wyprzedzeniem,przeciez to nie jest na żywo!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dlaczego nie dociekło - to dopiero jest afera 06.04.08, 18:11 czy M zwabił R Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: 18:34 faktycznie zrezygnowała 05.04.08, 18:44 Przeciez to proste. Program jest nagrywany wczesniej, ktos z publicznosci podzielil sie informacjami z mediami i tyle. Chyba redaktor nie mysli, ze Paulina siedzi teraz w studio w Warszawie, albo co lepsza znala prawdopodobne pytanie i sie wycofala. Po co tu robic sensacje? Odpowiedz Link Zgłoś
anonym_anonym i tu sie mylisz ona jest teraz w studio tvn 05.04.08, 18:48 widizałem jak wchodziła przed godziną , to SKANDAL! Wszystko było ustawione! Odpowiedz Link Zgłoś
emoticonka Re: i tu sie mylisz ona jest teraz w studio tvn 06.04.08, 13:45 o lol Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 18:42 No to już po updacie, z którego wynika, że nie tyle pytanie wyciekło, co wynik całego programu, który był nagrany wcześniej. Czyli gra odbyła się uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 18:47 Co do tego, czy odbyło się uczciwie, mam duuuże wątpliwości. Tak banalnych pytań (i to od początku do końca!) jeszcze w "Milionerach" nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 18:49 Może to Ty jesteś już po prostu taka mądra? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 18:53 A Twoim zdaniem miała trudne pytania? Ja nie mówię o pojedynczych pytaniach - mówię o każdym jednym, z tą różnicą, że jedne były banalne, a inne zwyczajnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 19:23 Ciekawa sprawa. Rozumiem, że Serie A oglądasz regularnie co tydzień, na zmianę z meczami Ligi Mistrzów, i pytanie o pseudonim brazylijskiego piłkarza byłoby dla Ciebie pestką? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 19:34 Trafiłeś akurat na miłośniczkę futbolu, więc Cię zdziwię - tak, znałam odpowiedź na to pytanie, choć za Kaką nie przepadam. Zresztą w tym wypadku sprawę załatwił za nią chłopak. Czy jeszcze jakieś pytanie było według Ciebie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 19:44 Mamo_fasolki, ja tylko wtrącę, że swoje pytanie zadałem jak najbardziej życzliwie i bez cienia złośliwości. "Milionerów" nie oglądałem, gdyż nie mam telewizora. pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 19:44 No no, pachnie to jakimś oszustwem - przecież Kaki nie da się nie lubić, nikt nie kopie tak jak on! Nie powiedziałem, że było dużo trudnych pytań; zbyt wielu nie pamiętam, na pewno nie umiałbym odpowiedzieć na tego Batmana, na pewno banalne miała pytanie z gramatyki pod koniec. A futbolowej wiedzy gratuluje - sam oglądam mecz za meczem, włoską piłkę i Kakę uwielbiam, a bym sobie nie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 19:51 Co do Batmana - też się wahałam, ale jedyne odpowiedzi które wchodziły w grę wg mnie to Batman i Superman, a Superman to Clark Kent więc drogą dedukcji pozostał mi Batman:) P.S. Co do Kaki - być może nie przepadam za nim właśnie dlatego, ze jest taki... idealny;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada nie jestem milosnikiem pilki noznej ale kaka 06.04.08, 04:42 wiedzialem od razu skad ? bo pozostali zawodnicy byli wymienieni z imienia tylko kaka to nick/pseudonim lub jak tam nazywasz przydomek nie sadzisz ze imie tez byloby w pelnej nazwie (imiona+ nazwisko) danego zawodnika ?? to sie nazywa inteligencja - podstawowa inteligencja ale ciesze sie ze nie majac tego radzisz sobie wiara w magie itp... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada a co do jej chlopaka to szukal ewidentnie 06.04.08, 04:44 w internecie... jakby wiedzial toby sie nie dopytywal 2 razy o pisownie ;)) wklepal szybko i zdazyl podpowiedziec... moze nie super uczciwe ale dopuszczalne i madre z jego strony Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: a co do jej chlopaka to szukal ewidentnie 06.04.08, 13:29 swiete suowa, dokuadnie to samo stwierdziuem - wklepuje do wyszukiwarki i tylko upewnia sie co do pisowni.. ;] a panna pytania miaua ewidentnie dla gimnazjalistow - jesli nawet sama nie byua podstawiona, to program byu wyraznie robiony pod spadajace slupki ogladalnosci i zwiekszenie udzialu wsrod ciemnego luda.. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: nie jestem milosnikiem pilki noznej ale kaka 06.04.08, 10:26 Jak koniecznie chcesz być złośliwy, a rozum masz troszkę za krótki, koleżko, to najpierw sprawdź trzy razy to, co chesz napisać - inaczej dość zabawnie się ośmieszasz. Juninho Pernambucano to nie jest ani imię, ani nazwisko, tylko właśnie pseudonim, podobnie zresztą Ronaldinho. Może zgłoś się do "Milionerów", może tam ludzie z tak doskonałą "podstawową inteligencją" sobie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 09:27 zgadzam sie poziom pytan, na ktore odpowiadala ta dziewczyna byl na poziomie jakiegos turnieju dla gimnazjalistow. ogladalismy ten program w wiekszej grupie i z 3 osob dwie doszly tam gdzie ona, w tym jedna nie zuzywajac zadnego kola (wiadomo, ze publicznosc i stres niby ale bez przesady). TO BYL WALEK Odpowiedz Link Zgłoś
raport.pitery Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 06.04.08, 13:25 Akurat TVN to nie jest stacja dla inteligentów przecież. Jest adresowana do wierzących w cuda-Donaldy gospodyń domowych, gimnazjalistów, wielbicieli Mandaryny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 18:50 Ja przestalem wierzyć w "prawdziwość" Milionerów. Obiektywnie można stwierdzić, że takie pytanie moglo równi dobrze pojawić się jako pytanie za 1000zł. Mitologii dobrze nie znam, ale nawet ja potrafilem się domyślić, ze starożytni szpad raczej nie używają i do kobiety bardziej pasuje łuk. Wiem, że mi to łatwo pisac na forum a grając o taką kasę nie wiadomo jak bym się zachowal, ale pomimo to uważam, że dziewczyna spieprzyla sprawe najgorzej jak się dało. Co za imbecyl najpierw bierze publiczność, a potem 50:50??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada co za imbecyl bierze odwrotnie!!!! 06.04.08, 04:46 chlopcze drogi - twoje iq to gdzies ok 70 nie chce mi sie tlumaczyc ci dlaczego wlasnie dobrze zrobila bo i tak nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada a co do spieprzenia sprawy 06.04.08, 04:51 gdyby pytanie bylo za 1tys 2tys zastanawialbym sie jakies 20sek tyle ile przyszloby mi przypomnienie sobie czym walczyli donkichod,m podbipieta czy zorro. wszysto to bronie daleko niestarozytne wiec zostalby tylko Legolas ktorego nie pamietalem kto zacz i czym walczyl ale i imie niewsolczesne i bron pewnie tez (bo nie bede klamal - dopiero jak pisalem ten komentarz przypomnialem sobie Wladce pierscieni ;) ) ja na pytanie odpowiedzialbym ale z zupelnie innych przyczyn (ryzykowalbym bo dla mnie liczylaby sie tylko wygrana a nie pieniadze - 0,5mln odebralbym jako porazke, ale moja syt finansowa jest nieporownywalna z wiekszoscia ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: a co do spieprzenia sprawy 06.04.08, 12:52 ja_zdrada napisał: > bo dla mnie liczylaby sie tylko wygrana a nie > pieniadze - 0,5mln odebralbym jako porazke, ale moja syt finansowa > jest nieporownywalna z wiekszoscia ludzi) Typowe tlumaczenie się zakompleksionego gimnazjalisty LOL!! Jesteś żałosny :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
propagandhi Re: co za imbecyl bierze odwrotnie!!!! 06.04.08, 10:35 ja mam iq 80 wiec moze ja zrozumiem. wytlumacz dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: co za imbecyl bierze odwrotnie!!!! 06.04.08, 12:50 Twoja odpowiedź ma poziom merytoryczny na jaki stać by było czajnik bezprzewodowy i Twoje IQ pewnie gdzieś jest mniej więcej na tym samym poziomie więc dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego celu. Jeżeli uważasz że dobrze zrobila - to przykro mi, ale w mojej ocenie pozostanie imbecylem. To, ze wzięła najpierw publiczność zaowocowało tym, ze że co piąty uczestnik widowni zaznaczył odpowiedź jakoby kobieta (bo jakbyś imbecylu nie wiedział - Artemida była kobietą) walczyła 2,5 metrowym mieczem dwuręcznym (takiego używal Longinus Podbipięta). Gdyby wzięła najpierw 50:50, a potem publiczność - trudno mi uwierzyć, żeby ludzie byli na tyle idiotyczni żeby zaznaczyć odpowiedź A- Zorro. No chyba, że ty i twoja stara, ale wy nie miescicie się w kategorii ludzi tylko "sprzęty agd" więc nie ma tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaku.live "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 18:49 Zastanawiam sie czy miała układ z producentami, pytanie było proste jak szczwany plan, ciekawi mnie ile dostała za kazdy łyk herbaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 przekręt był jak nic 05.04.08, 18:58 dziwczyna musiała być przez tvn wstawiona, bo miała od poczatku dziecinnie proste pytania, a te za 500 000 i 1 000 000 na poziomie tych , które padają za 100 zł i 500 zł, zrezygnowała mimo,że publiczność na Legolasa dawała 48% ,a na Zorro 8% i mimo tego,ze wiedziała,że Artemida to bogini łowów po takim ewidentnym przekręcie mało kto uwierzy w "Milionerów" jednak stara dobra Wielka Gra nie ma i nie będzie miała nigdy godnych następców Odpowiedz Link Zgłoś
mario.szcz Re: przekręt był jak nic 05.04.08, 19:13 Taka mała manipulacja do podkręcenia oglądalności. Dziwne były pytania tej panny. Nie wymagały żadnej wiedzy z dziedziny np. sztuki. A ostatnie pytanie..hm. Dziewczyna wcześniej posługiwała się logiką Taaa.. Artemida ze szpadą :) Tu się kręciła popijając z kubeczka posyłała uśmieszki. Dlaczego wcześniej nie przejawiała tyle infantylizmu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ana49 Re: przekręt był jak nic 06.04.08, 17:23 W STU procentach POPIERAM!!! Miałam identyczne odczucie.Oglądam "Milionerów" raczej regularnie i jeszcze nie widziałam, żeby ktoś miał tak proste pytania od pierwszego aż do ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: przekręt był jak nic 07.04.08, 08:03 A myślałam, że tylko ja wietrzę spisek... Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 19:22 Po pierwsze: jeszcze w marcu w internecie widziałem wypowiedzi, w których cytowano pytanie (brzmiało: która z bogiń uzywała tej samej broni, której używała Artemida. Wśród odpowiedzi prawidłową była DIANA - bogini myśliwych). Jednocześnie była podana informacja, że uczestniczka zrezygnowała z odpowiedzi i wzięła 500000 zł. Przeciek jest więc oczywisty. Po drugie: Jeżeli panienka wiedziała, że w czasach Artemidy nie istniały szpady (broń Zorro), to odpowiedź była oczywista. Do tego kojarzyła przecież Artemidę z polowaniem. W tej sytuacji - albo cały ten teleturniej to jedno wielkie oszustwo, albo też panienka jest bezdennie głupia i nie zasłużyła na żadną wygraną. Po trzecie: Strategia - najpierw publiczność, potem pół na pół była najlepszą z możliwych, ponieważ nic nie sugerowała publiczności. Kto wiedział i chciał uczciwie podpowiedzieć zaznaczył dobrą odpowiedź, głosy pozostałych rozbiły się na trzy odpowiedzi. W tej sytuacji skłaniałbym się do opinii, że prawidłowa odpowiedź nie miała prawa paść. Odpowiedz Link Zgłoś
mamrotanie nie milion był tu najważniejszy 05.04.08, 19:53 Spójrzcie na to z innej strony, nie wyzywajcie uczestniczki, bo to źle świadczy tylko o Waszej inteligencji. Wzięliście pod uwagę, że 1. zdobycie miliona mogłoby obniżyć oglądalność programu, a tak zabawa ciągle trwa, Wy wciąż się tym ekscytujecie i fortuna zatacza koło;) 2. Paulina jest tak inteligentną dziewczyną, że mogłaby pokazać nam figę z makiem i teraz śmiać się z tego całego cyrku i "potencjalnych milionerów", którzy teraz w internecie udają takich przenikliwych. Najlepsze jest to, że prawdę zna tylko Paulina i to jest najcenniejsze. Pozdrawiam Paulinę, ale także wszystkich zawistnych. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: nie milion był tu najważniejszy 05.04.08, 20:01 Zastanawiam się, dlaczego Paulina nie zaczęła od 50-50. Wtedy publiczność miałaby tylko dwie opcje. Oprócz tego Artemida - bogini łowów - grecka Diana - nie mogła używać szpady. Pytanie nie było trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrapka7 [...] 05.04.08, 20:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos A jak może nie wyciec przy licznej publiczności? 05.04.08, 20:36 Przecież nagranie jest dużo wcześniej. Lipna tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster "pytanie za milion'" 05.04.08, 20:54 o co biega... w doniesieniu gw? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 21:08 Nie dość, że nagranie jest kila miesięcy wcześniej to jeszcze w regulaminie jest zapis że kase dostajesz dopiero po wyemitowaniu odcinka. Jeśli odcinek z twoim udziałem okaże się nie ciekawy to nie dostajesz kasy. Tak jest w innych grach - więc w tej jest na 100% tak samo. W dodatku na castingu spotykają się ludzie, którzy tylko tym się zajmują - czyli graniem w teleturniejach. Niektórzy to chodzące encyklopedie, w milionerach kwestia szybkości żeby wystartować. W ogóle żeby zagrać w teleturnieju bardzo popularnym przechodzi się przez kilka castingów (coś ala Idol). Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 21:10 Sprostowanie: odcinek nieciekawy = nie jest wyswietlony na ekranie tv. Odpowiedz Link Zgłoś
maternalka "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 21:16 Jedyne, co mi się nasuwa po obejrzeniu tego przedstawienia, to, że tvn nas wszystkich wystawił do wiatru popisowo! Reklamy trwały dwa razy dłużej, niż normalnie, czyli te, wydane dla średnio rozgarniętej panienki pieniądze już dawno wielokrotnie się zwróciły (oczywiście, zakładając, że całą tę kwotę dostanie, a nie jakąś wcześniej ustaloną część). No i plus te smsy od wszystkich, podkręconych łatwością pytań potencjalnych milionerów...chapeau bas! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 21:22 maternalka napisała: > Jedyne, co mi się nasuwa po obejrzeniu tego przedstawienia, to, że > tvn nas wszystkich wystawił do wiatru popisowo! Reklamy trwały dwa > razy dłużej, niż normalnie, czyli te, wydane dla średnio > rozgarniętej panienki pieniądze już dawno wielokrotnie się zwróciły > (oczywiście, zakładając, że całą tę kwotę dostanie, a nie jakąś > wcześniej ustaloną część). No i plus te smsy od wszystkich, > podkręconych łatwością pytań potencjalnych milionerów...chapeau bas! tja, wygrany w tej sciemie jest tvn,ale na krótką metę , bo ludzie takich przewałów oglądać nie będą chcieli i tak czy owak oglądalność,a tym samym wpływy z reklam spadną im Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada nie wiesz jaka byla ta panienka - pytania tego nie 06.04.08, 05:01 mogly pokaza bo byly banalne/bardzo proste nie sadze zeby byla podstawiona raczej tvn uznalo ze komus trzeba dac w tym odcinku w koncu i tyle a ze akurat ona usiadla ... na pewno debilem nie byla odpowiedziala na pytania, dobrze uzyla kol ratunkowych (w odpowiedniej kolejnosci) co nawet tutaj na forum madrzacym sie w wiekszosci jest za trudne do zrozumienia) a ze przy ostatnim pytaniu nerwy ja zjadly... studentka, raczej z niezamoznej rodziny 500tys droga nie chodzi, bala sie ze podchwytliwe, ze pokusi los i ukarze ja za zbytnie chciwosc ... kto wie co myslala. nie jej wina mila farta i tyle, ale nie wyzywajcie ze glupia bo nie pokazala sie ze zlej strony ps. nie znam jej zupelnie wiec bronie obiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
sluchacz3ki Źle użyła kół 07.04.08, 15:36 > na pewno debilem nie byla > odpowiedziala na pytania, dobrze uzyla kol ratunkowych (w > odpowiedniej kolejnosci) co nawet tutaj na forum madrzacym sie w > wiekszosci jest za trudne do zrozumienia) Co ty mówisz?! Właśnie użycie kół zawaliła (dwóch ostatnich). Najpierw się eliminuje 50%, i potem publiczność, bo ta miałaby tylko 2 do wyboru. Jednak już sama eliminacja miecza i włóczni powinna jej dać pewność jak odpowiedzieć poprawnie, bo szpada, to był ten żart, który jest w większości pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
jastu "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 21:16 Cześć, przesadzacie z teorią spiskową. Nie było żadnego układu, Paulinka faktycznie nie rozróżniła szpady od łuku. Normalnie potrzebowałaby 3 sekundy na prawidłową odpowiedź, ale tu znalazła się w zupełnie innym wymiarze, pod niesłychanym ciśnieniem. A koledzy z TVN zafundowali jej niezłą jazdę - 12 łatwych pytań pod rząd (ja miałem problem tylko z Batmanem, na resztę potrzebowałem sekund - a nie jestem specjalnie bystry). Po prostu ktoś musiał w końcu zagrać o wszystko, i tyle. Mam nadzieję, że Paula jest mocna psychicznie, bo zdrowo nią zamanipulowano. Trzymaj się, mała. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman manipulowało SKW czy ABW a może WSI 06.04.08, 18:15 piekło istnieje naprawdę, cały czas będzie bolało i nie będzie można uniknąć przenikliwego wzroku ministra Macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś
ribentrup "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 21:24 TVN najbardziej obiektywna telewizja "Świata i okolic : Odpowiedz Link Zgłoś
m3lmak Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 21:34 Tego, ze byla podstawiona nie mozemy byc pewni, choc wszystko na to wskazuje. Pytania byly banalne - z tym sie zgadzam absolutnie( nawet nie bylo koniecznosci podstawiania kogokolwiek , mysle, ze nawet nietrzezwy element spod `budki z piwem` tego kraju, by sobie poradzil ), jak rowniez ze strategia wykorzystania kol. Ale jedno w tym wszystkim smierdzi..... mianowicie pierwsze pytanie - jakim sposobem komputer `wiedzial`, ze to kobieta bedzie zawodniczka ? To dopiero wskazuje na szopke zaprezentowana w tym teleturnieju. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak.d Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 22:05 Co to było z tą wiedzą komputera przy pytaniu> Nie widziałam tego... Odpowiedz Link Zgłoś
m3lmak Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 22:11 Pytanie zaczynalo sie jakos tak - Zycze Ci droga zawodniczko... to chyba bylo jedyne jak dotad pytanie, ktore widzialem w tym teleturnieju skierowane personalnie odkad rozpoczeli emisje w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
peter95 "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 21:44 Nasza zdolna studentka, której bardzo mocno kibicowałem i życzyłem głównej wygranej, zrobiła największą głupotę jaką można w tej sytuacji zrobić. Jak można było wziąć najpierw publiczność, a dopiero potem 50:50. Myślałem, że wreszcie trafił się uczestnik, który naprawdę logiczie myśli, trochę zawiodłem się :( Odpowiedz Link Zgłoś
ja_zdrada peter95- tylko temu ze jestes jeszcze 13 letnim 06.04.08, 05:05 chlopczykiem nie zjade cie od cymbalow ;)) za 5-6 lat dorosniesz i miejmy nadzieje ze jak przeczytasz swoj komentarz to sam bedziesz sie wstydzil... nie oceniaj innych na razie... i jeszcze dlugi dlugi nie dla twoje wiadomosci chlopczyku- uzyla kol ratunkowych w IDEALNEJ kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lukider Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 01.05.09, 10:56 No i bardzo dobrze zrobiła. Odpowiedzi, które były błędne rozbiłyby sie tylko na 2 możliwości - a wiec dziewczyna miałaby mniej wiarygodne wyniki, jeśli rozbiła najpierw na 4 możliwości to ci, którzy dobrze podali odpowiedz mają "swój" pewien procent na którąś odpowiedź, reszta która nie wie głosuje losowo na 4 odpowiedzi a nie 2 wiec rozbija błędy na 3 możliwości + ta jedna dobra, słupek prawidłowy jest wiec większy i bardziej pewny, poza tym jeśli x% publiki glosuje na odpowiedz z góry wskazującą na bledną to te x% pomaga dziewczynie bo wie że jest ona niepoprawna i przy 50/50 + ta właśnie odpowiedź odpada mamy x% osób które przy odwrotnej sytuacji nie musza glosować na te o których pojęcia nie mają. Jeśli na 100 glosujących, 20% zna odpowiedz, to 80 nie zna jej i głosuje losowo na 4, a wiec do każdej odpowiedzi dodajemy (dla ułatwienia równo) 20 osobo, więc dla prawidłowej odpowiedzi mamy 40 w pozostałych po 20, w dodatku jeśli jedna odrzucimy bo wiem na pewno ze była błędna (Don Kichot) to po wybraniu pół na pół mamy wyniki 40 - 20 a wiec więcej niż połowa wskazuje na prawidłową odpowiedz . w sytuacji najpierw pół na pół później publika, mamy 20 osób na poprawną i 80 glosuje losowo na 2 tylko odpowiedzi a wiec mamy 80/2 = 40, wiec dla jednej odpowiedzi 60% dla drugiej 40%. W pierwszym przypadku 100% więcej osób zagłosowało na prawidłową w drugim tylko 50 %, a więc pierwsza jest bardziej wiarygodnym wynikiem. Przy mniejszej liczbie osób wiedzących są mniejsze różnice na niekorzyść drugiego opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
ribentrup "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 21:50 Jakie uczelnie tacy studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
stefek2 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 21:54 ribentrup...sądząc po Twoich postach i nicku(hehehe) lepiej zmilcz..niczego nowego nie wnosisz do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita I czegóż oczekiwać - GWniana stacja, GWniany 05.04.08, 22:24 program, GWniana informacja. Na pohybel kreatorom rzeczywistości z GWnianych gazet i GWnianych stacji. u. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Co w tym kraju nie wycieklo? 05.04.08, 22:27 Pytanie do ministra sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
blq to byla ustawiona gra 05.04.08, 22:30 Pazzuro za bardzo namieszał na polsacie przyznajcie sie gnidy. ustawiliscie te gre. byla mloda dziewczyna i proste pytania. zwiekszy ogladalnosc? zapewne zwiekszy pogarde dla z..ego TVN? owszem. \ gnoje. Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 22:45 Sprawa jest raczej oczywista: dziewczyna wymiękła psychicznie, choć, jak wynikało z jej prób rozumowania, znała odpowiedź na 90%. Ale w tym momencie nie myslała już logicznie, tylko liczyła w myślach swoje wygrane pieniądze. A najbardziej wygrał TVN - oszczędził 500 tys. a program zyskał popularność, czego dowodem jest ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
defetysta13 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 23:11 ten wątek jest dowodem na to, że TVN teraz dostanie po tyłku, bo wiele osób ( w tym ja) jest zniesmaczonych żenującą pogardą dla widzów od pierwszego pytania z "droga zawodniczko(!)", przez kolejnych 10 na poziomie idiotele (jedynie z Kaką trudniejsze), a ta cała szopka w finale i tym jak dziewczyna się śmiała, bo znała odpowiedź, a tu umowa, że musi zrezygnować... TVN jak PZPN :( jonnek napisał: > A najbardziej wygrał TVN - oszczędził 500 tys. a program zyskał popularność, > czego dowodem jest ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do 05.04.08, 23:14 jonnek napisał: > A najbardziej wygrał TVN - oszczędził 500 tys. a program zyskał popularność, czego dowodem jest ten wątek. ......................... źle rozumujesz, wątek nie świadczy o wzroście popularności ,ale o przekręcie , zbyt ewidentnym dla wszystkich oglądalnośc po tym spadnie, bo publika nie lubi byc tak rolowana Odpowiedz Link Zgłoś
punter Bez komisji śledczej - nie rozbieriosz 05.04.08, 23:16 1/ Dlaczego "komputer" wiedział, że gra zawodniczka, a nie zawodnik ? 2/ Brak jakiejkolwiek gradacji trudności pytań. Za 20.000 pytanie o "mostek" łączący żebra to jakaś kpina, biorąc pod uwagę inne warianty odpowiedzi "molo" i "pomost" LOL 3/ ŻADNE z pytań - i to już ewenement - nie wymagało odwołania się do wiedzy innej niż "ogólna". Nie dostała stricte pytań z malarstwa, biologii, historii itp. A jeszcze parę odcinków wstecz TVN przy relatywnie niskich kwotach pytał o upierzenie jakiegoś gatunku papugi i szczegóły z obrazu jakiegoś malarza (ile kotów jest na obrazie ...) 4/ Dlaczego dziewczyna, która do 500.000 nie zastanawia się praktycznie nad odpowiedziami nagle "wymięka" mimo, że wybiera tylko z dwóch odpowiedzi, przy czym głosy publiczności rozkładają się 48%-8% i wie, że Artemida ma coś wspólnego z polowaniem (ciekawe jak Zorro polowałby ze szpadą :))) Czy to zwykły strach przed stratą 460.000 czy też musiała dotrzymać umowy z TVN - my ci damy wygrać pół bańki, a ty przy relatywnie prostym pytaniu za milion poudajesz przez pół godziny słodką idiotkę. Suma summarum - "Milionerzy" to bujda na resorach, która z teleturniejem wiedzy ma tyle wspólnego co Reksio z hard porno. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Bez komisji śledczej - nie rozbieriosz 05.04.08, 23:25 punter napisał: > 1/ Dlaczego "komputer" wiedział, że gra zawodniczka, a nie zawodnik ? > 2/ Brak jakiejkolwiek gradacji trudności pytań. Za 20.000 pytanie o > "mostek" łączący żebra to jakaś kpina, biorąc pod uwagę inne warianty odpowiedz > i > "molo" i "pomost" LOL > 3/ ŻADNE z pytań - i to już ewenement - nie wymagało odwołania się do wiedzy > innej niż "ogólna". Nie dostała stricte pytań z malarstwa, biologii, historii > itp. A jeszcze parę odcinków wstecz TVN przy relatywnie niskich kwotach pytał o > upierzenie jakiegoś gatunku papugi i szczegóły z obrazu jakiegoś malarza (ile > kotów jest na obrazie ...) > 4/ Dlaczego dziewczyna, która do 500.000 nie zastanawia się praktycznie nad > odpowiedziami nagle "wymięka" mimo, że wybiera tylko z dwóch odpowiedzi, przy > czym głosy publiczności rozkładają się 48%-8% i wie, że Artemida ma coś > wspólnego z polowaniem (ciekawe jak Zorro polowałby ze szpadą :))) > Czy to zwykły strach przed stratą 460.000 czy też musiała dotrzymać umowy z TVN > - my ci damy wygrać pół bańki, a ty przy relatywnie prostym pytaniu za milion > poudajesz przez pół godziny słodką idiotkę. > > Suma summarum - "Milionerzy" to bujda na resorach, która z teleturniejem wiedzy > ma tyle wspólnego co Reksio z hard porno. ........................ może i nawet tej pół bańki nie dostała, a tylko działkę z niej ,a reszta do kasy tvn wróci , no i tvn miał większe wpływy z reklam ,bo przerw więcej niz z wykle było Odpowiedz Link Zgłoś
dead_dude "Milionerzy": Pytanie za milion przeciekło do m.. 05.04.08, 23:11 Zarzucacie jej brak logiki, a sami piszecie takie bzdury... Gdyby zawodniczka była podstawiona, to pytania nie musiały by być takie banalne. Pytania byłyby normalne, a ona po prostu poznałaby je wcześniej, przez co nie byłoby żadnych wątpliwości co do "prawdziwości" gry. Myślę, że same pytania były łatwe nieprzypadkowo, po prostu tvn chciał sobie zwiększyć oglądalność (co się udało), a Paulina nie była podstawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Istota kantu w Milionerach polega na tym, że pyta- 05.04.08, 23:14 nia nie są bardzo trudne. To zachęca bardzo wiele osób do brania udziału w eliminacjach. Za ten udział jednak trzeba drogo płacić (za wysoko opłacane telefoniczne rozmowy kwalifikacyjne). Taki rodzaj kantu na audiotele. A potem i tak na wizję trafia bardzo mało osób a więc niewielu ma szanse coś wygrać, nawet przy stosunkowo prostych (najcześciej) pytaniach. I biznes się kręci kosztem frajerów. A co do pytania za milion to wyciekło juz po zadaniu go podczas nagrywania programu. To nie ma znaczenia. I było proste. Wiadomo, że Artemida to grecka bogini łowów z łukiem w ręku a nie szpadą Zorra. W starożytnej Grecji szpad nie było. Bronią białą były wtedy miecze z brązu. Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 włócznia... 06.04.08, 09:08 podstawowa wykonana z brązu broń biała to włócznia.(bogini z włócznią Atena)Miecz(domena Aresa) rzadziej. Zartuję. Niestety mam wrażenie że w w swoim poscie masz 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
przyczajony_mason_ukryty_zyd Re: włócznia... 07.04.08, 00:26 drein_19 napisał: > podstawowa wykonana z brązu broń biała to włócznia.(bogini z > włócznią Atena)Miecz(domena Aresa) rzadziej. Zartuję. Niestety mam > wrażenie że w w swoim poscie masz 100% racji. widziałes Zorro z włócznia??? a moze z dobrym kb-aka47 (to moj zart z gry blood wars) ,serio...gra ewidentnie ustawiona i kpina z 'publisi" Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Między Zorro a Artemidą i milionem złotych 07.04.08, 01:10 " Wiadomo, że Artemida to grecka bogini łowów z łukiem w ręku a nie szpadą Zorra. W starożytnej Grecji szpad nie było. Bronią białą były wtedy miecze z brązu". - Mylisz się i to bardzo. Żelazem posługiwali się juz indoeuropejscy Dorowie (przodkowie Greków, mówiąc w uproszczeniu), którzy przybyli do na Peloponez ok. 1000 r. pne. Atremida (gr. Artemis) to bogini siejąca strzałami - tak ja w poezji greckiej zresztą określano, np. u Hezjoda. Była też opikunką łowów. Paulinę zgubiła chciwość. Chciała mieć pół miliona i przestała myśleć. Emocje zwyciężyły rozum. Drogą prostej eliminacji mogła dojść do poprawnej, bardzo łatwej, odpowiedzi. Czy w starożytnej Grecji używano szpad? Nie. Zatem - mamy gotową odpowiedź. Co prawda Paulina nie bardzo wiedziała czym Zorro walczył, szpadą czy szpikilcem? Ale tu też drogą eliminacji mogła dojść do wniosku, że szpikulcem (rożnem) to "walczy" kucharz. Zatem Zorro szpadą, szabla obojetnie. Więc nie szpada/szabla tylko łuk, nie Zorro tylko Legolas. Quod erat demonstrandum. A dodatkowe pól miliona wyszarpane od TVN mogłaby przeznaczyc na biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk powołać sejmową komisje śledczą d/s "wycieku" 05.04.08, 23:16 ...z szamba. Czym Wy sie ludzie pasjonujecie. Badziewska TEFAłENKA podpuszcza i robi sobie z Was jaja, a wy sie podniecacie. Odpowiedz Link Zgłoś