mieczyslawww jak wytepic głupote i chciwość???? 26.04.08, 14:09 Poco wy debile polityczni oszczędzacie poto by robic cap ca rap .Ksierza to temat naprawde dziwny (gra słów ) argumęty ,kontrargumęty .Wiara w boga wiara w polske (partiotyzm)na dzień dzisiejszy to (miraż).Jak mozna się kochac mając 800zł .Czy wy jestescie takimi debilami czy palicie glupa że nic się nie dzieje .Dlamnie ten pan to legalny mafiozo koscielny .Szacunek dalej jest pan zawinił a chlopa powiesili??.To co sie dzieje w polsce to żenada .Obywatele holandii nazywają naszych polityków polska mafia czy to jest normalne pytam sie was wstyd mi za nasz kraj.Obecnie pracuje w srud samych holendrów.Mówie mu że polske prywatyzuja to oni mało maja kasy ,bez komętarza. Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Re: jak wytepic głupote i chciwość???? 26.04.08, 14:18 mieci,a jab byloby skonczyc podstawowke? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 14:17 Już lepiej być nazywanym "Flaszką" niż "Bolkiem",przestanie pić to przestaną go nazywać natomiast z Bolkiem to jak z kobietą która w młodych latach zasłużyła na miano k...y i żeby nie wiem co zostanie tą k...ą do końca życia,chyba że zmieni miejsce zamieszkania.Bolkowi nawet to by nie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter EJ! Ale co wy tak się czepiacie alkoholizmu? 26.04.08, 14:20 Przecierz każdy w demokratycznym kraju może być równie dobrze alkoholikiem? nie? To po ch.. wam te dyskusje.. Inna sprawa, że te ciecie się wspierają na wzajem... a to alkoholik a to esbek i nic! Przyleciałem do Warszawy do żony i widzę dwie flagi! Flaga nr.1 biało-żółta, flaga nr. 2 biało-czerwona... I zadaję pytanie, kiedy tych sukinczarno-synów ktoś pogoni... Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: EJ! Ale co wy tak się czepiacie alkoholizmu? 26.04.08, 18:43 rakieter napisał: > Przecierz każdy w demokratycznym kraju może być równie dobrze alkoholikiem? nie > ? > To po ch.. wam te dyskusje.. > Inna sprawa, że te ciecie się wspierają na wzajem... a to alkoholik a to esbek > i > nic! Przyleciałem do Warszawy do żony i widzę dwie flagi! > Flaga nr.1 biało-żółta, flaga nr. 2 biało-czerwona... > I zadaję pytanie, kiedy tych sukinczarno-synów ktoś pogoni... > Kiedy? Rakieter,a powiedz mi jak ten pedofil z gdańska co lubi obwieszać sie medalami teraz porabia?czy jeszcze gwałci ministrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Re: EJ! Ale co wy tak się czepiacie alkoholizmu? 26.04.08, 20:13 Ja tam mnie to wali wsio... wam życzę dobrej zabawy z żydami. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Toż to propaganda homoseksu- i alkoholizmu, hehe! 26.04.08, 14:21 Pan Głodź wypromuje teraz armię "wychowanków", hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Tusk przyznał kiedys że byl w zwiazku pedofil 26.04.08, 15:20 Tak sie nie mowi -to fe. Zwiazek rowrzystow, lub z j.obcych cyklistow. (Wszysto nawiazuje do jednej czesci roweru, ktory sie naciska czasmi noga.) Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 14:23 Slini sie Maniek Do Danuty Waniek Na wladze pazerni Bardziej od Jaskierni Slawoj Leszek Glodz Powstrzymuje chuć Dosyc ma sutanny Wolalby na panny Obersturmbannführer Miller Dlugo czekal na swa chwile Polknal w biurze kwasa I z Labuda hasa Tromf Tromf Misia bela Misia Kasia konfacela Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 14:24 no cóż Kościół to w obecnych czasach, używając jego języka: "Cywilizacja śmierci duchowej". Co z tego, że są jeszcze wierni skoro ksiądz/biskup jest łyżką dziegciu? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 14:29 Zona premiera Pieknie sie ubiera W parlamencie chodza sluchy Ze Suchockiej buchla ciuchy Niesiolowski Jerzy W Boga juz nie wierzy A Lopuszanski Przespal Aniol Panski Przy poreczy Peatz kleczy Sumienie go dreczy Eus Deus Kosmateus I morele baks Tromf Tromf Misia bela Misia Kasia konfacela Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 14:42 Tramwaj pełen pawianów ciągną pasiaste wieprze na przystanku stado tapirów z trudem wdycha powietrze Buum! Wielka kraksa na zakręcie To hipopotam cierpiąc na wzdęcie Uszkodził szyny gromkim pierdnięciem Gromadka krukowi wracała z zakupów, Rozsypał się im cały karton żuków, Mrówkojad wpadł na jeżozwierza, Koala zaprawiacz oczom nie dowierzał Czarny goryl, małpy kawał Z nóg siê zwalił, pewnie zawał Skunks nasmrodził tak straszliwie, że spadł z drzewa śpiąc leniwiec Draki narobiły kozy Ktoś im buchnął korę z brzozy A mój kotek Mamrotek spokojnie siknął w wióry I pognał do delikatesów podglądać gołe kury Odpowiedz Link Zgłoś
bahamas-vacation Re: Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 27.04.08, 10:28 Fajne wierszyki piszesz macarthur,ja jestem nie tutejszy, nie znam tych osob....czy nie uwazasz,ze katolicki kosciol jest wielka mafia religijna ? troche mniejsza od islamskiej... Jest bardzo dobrze zorganizowany/przez dwa tysiace lat/, biskupi,arcybiskupi to hierarhia administracyjna kontrulujaca prooboszczy i wikarych...kazdy kaplan to czlowiek i grzeszy jak inni.... Zastanawiam sie poco ta pompa przy instalacji arcypiskpa gdanskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Zenujaca sekciarska impreza 26.04.08, 14:42 Podniesiona do rangi uroczystosci panstwowej. Zle jest z Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Walesa na starosc juz calkiem zglupial,chociaz 26.04.08, 14:55 on za to nie moze ,takim sie juz urodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 marcin1122331..ty ubecki,prostaku,chamie! 26.04.08, 15:07 masz to po tatusiu,bydlaku? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marcin1122331 26.04.08, 15:12 marcin1122331 napisal: > Walesa na starosc juz calkiem zglupial Chyba nie zglupial. Po prostu zawsze zachowuje sie jak przykladny agent komuny, ktoremu Kieres dla zmylki nadal status pokrzywdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 marcin1122331 i wet3..ubecja atakuje Polaków.. 26.04.08, 15:14 pusciłem pawia.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pier(d)ot6 26.04.08, 15:39 pierot6 napisał: > marcin1122331 i wet3..ubecja atakuje Polakow > pusciłem pawia.. Czerwony baranie. Odwracasz kota ogonem! To Polacy atakuja ubecje, a ubecja, starym zwyczajem, wrzeszczy lapaj zlodzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: marcin1122331 26.04.08, 20:13 wet3 napisał: > marcin1122331 napisal: > Walesa na starosc juz calkiem zglupial > > Chyba nie zglupial. Po prostu zawsze zachowuje sie jak przykladny > agent komuny, ktoremu Kieres dla zmylki nadal status pokrzywdzonego. A wytłumacz, dlaczego wielcy bojownicy o wolność i demokrację, bracia K. mają tak kiepściutkie teczuszki ?! Koledzy ze Służby Bożej zdążyli im spalić zawartość, czy to raczej dzieło skautów od Antka ? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: marcin1122331 26.04.08, 21:15 wet3 napisał: > > Chyba nie zglupial. Po prostu zawsze zachowuje sie jak przykladny > agent komuny, ktoremu Kieres dla zmylki nadal status pokrzywdzonego. Jesteś wyjątkowo parszywe scierwo, śmieciu. Myj dalej kible łajdaku, zdradziłeśś Polskę za kilka centów to won chamie z polskiego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Chcialbys myc kible u mnie w domu, 26.04.08, 21:45 z tego co przeczytałem to wychodzi, że on już myje te kible u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: akkj 26.04.08, 22:36 akkj napisał: > wet3 napisał: > > Chyba nie zglupial. Po prostu zawsze zachowuje sie jak przykladny > > agent komuny, ktoremu Kieres dla zmylki nadal status > pokrzywdzonego. >Jesteś wyjątkowo parszywe scierwo, śmieciu. Myj dalej kible > łajdaku, zdradziłeśś Polskę za kilka centów to won chamie z > polskiego forum. Oto typowa wypowiesz prezentujaca prawdziwy poziom "yntektualny" lewakow na tym forum!!! Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Piękne kazanie abp. Sławoja Głódzia... 26.04.08, 14:50 Jestem pod wrażeniem kazania SG, które właśnie przed chwilą skończył. Komu może sie nie podobać SG? Biznesmenom Stella czy cos tam?innym cwaniakom, płatnym pismakom, pseudokatolikom i ateistom? KOMU? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 slavik222..Głódż- flaszka i rodzina RM... 26.04.08, 15:10 On sie podoba, złodziejom,pedofilom w sutannach..Prawdziwym Polakom NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli dobry człowiek-Gdańsk się ożywi 26.04.08, 14:50 dawna kolebka naszego patriotyzmu znów się podniesie po czasach wałęso-tuskowszczyzny w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gryzli 26.04.08, 15:05 gryzli napisał: dobry czlowiek - Gdansk sie ozywi > dawna kolebka naszego patriotyzmu znów się podniesie po czasach > wałęso-tuskowszczyzny w mieście. Korekta: dawna kolebka (bylo tych kolebek o wiele wiecej, chocby jak Lublin czy Szczecin i wiele innych, a Gdansk wybrano przypadkowo) po czasach niszczacego od wewnatrz KK Goclowskiego, w czasie zawsze niszczacego Narod oraz prawdziwa Solidarnosc agenta Walesy i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Wet3,To Wałęsa zrobił tego pijaczyne, Generałem ! 26.04.08, 15:12 pamietaj o tym,ubecka świnio.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pierot6 26.04.08, 15:27 pierot6 napisał: Wet3, To Walesa zrobil tego pijaczyne, Generalem > pamietaj o tym,ubecka świnio.. Ot, czerwony baran pier(d)ot dal znow glos!!! PS - Skad ty nadajesz? Wyglada na to, ze po polsku nie umiesz pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: gryzli 26.04.08, 15:23 wet3 napisał: >w czasie zawsze > niszczacego Narod oraz prawdziwa Solidarnosc agenta Walesy i Tuska. Jak rozpoznac: prawdziwosc "S"? Kto wrog, a kto przyjaciel? - zachodze w glowe, jkie kryterium? Czy w ogole jest to mozliwe? Chyba tylko w matmie mozemy stwierdzic: prawda , falsz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kamyk39 26.04.08, 15:33 kamyk39 napisał: > wet3 napisał: > > >w czasie zawsze > > niszczacego Narod oraz prawdziwa Solidarnosc agenta Walesy i Tuska. > Jak rozpoznac: prawdziwosc "S"? > > Kto wrog, a kto przyjaciel? - zachodze w glowe, jkie kryterium? > Czy w ogole jest to mozliwe? > Chyba tylko w matmie mozemy stwierdzic: prawda , falsz. A ty glupa rzniesz, czy tez nim jestes? Prawdziwa Solidarnosc to patrioci Walentynowicz, Gwiazda oraz ich zwolennicy odsunieci na boczny tor przez agenta Bolka i trockistow, ktorzy zawladneli Solidarnoscia i zbeszczescili jej idealy! Odpowiedz Link Zgłoś
cube.blog.onet.pl Re: kamyk39 28.04.08, 05:30 Kurde chłopie. Ile masz lat że w takie bajki wierzysz?? Sąsiedzi dookoła też są agentami? Jak się ustala kto jest agentem? Głosujecie, czy Rydzyk sam ustala kto był a kto nie był agentem?? Jak się pokłóci z Jarkiem, to zobaczycie, że któryś z braci zostanie zdemaskowany. I co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
cube.blog.onet.pl Re: kamyk39 28.04.08, 05:31 A Gwiazda to najtwardsza solidarność?? Odpowiedz Link Zgłoś
legal.legal na kolana baranki złocona czapa was oswieci 26.04.08, 15:08 albo oslepi po to by sięgać wam do kieszeni. Co za obciach Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: na kolana baranki złocona czapa was oswieci 26.04.08, 15:15 GW pisze:"Prezydencka kolumna aut zajechała w pośpiechu na miejsce uroczystości tuż po godz. 12." Wrecz odwrotnie, przyjechala pozniej niz planowano. Zeby tam zaraz pospiech. Czy w hibriu nie ma niuansow? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Czy Walesa chcial przkupic go robiac go generalem? 26.04.08, 15:18 A swoja droga mocna glowa jest potrzebna,po pijanstwie mozna wszystkim powiedziec co mowili.Moze i Walesa po pijaku cos wypaplal,myslac ze jest na spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 15:16 Boże chroń mnie przed katolikami! Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 15:17 te_rence napisał: > Boże chroń mnie przed katolikami! Nie musisz sie martwic. Bog swoich rozpozna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 15:40 No to będziemy mieć dwóch otoczonych modlitwą: Rydzyka i Głódzia. Dobry kokon, tylko co za imago z niego wyjdzie? Pożiwiom uwidim. Łatwo mówi się o miłosierdziu, gdy ma się do dyspozycji wyjątkowo dojną kasę, łatwo o ubóstwie, gdy niczego nigdy mi nie brakuje, łatwo o kierowanie duszami, gdy podstarzałe fanki chcą tylko podziwiać i dawać to co mają do dania. Czyli w ich wieku niestety tylko kasiurę. Ale na jedno mam nadzieję. Głódź poprzez swoje koneksje z Rydzykiem odzyska kasę na odbudowę stoczni gdańskiej. Stella Maris to mały pryszcz w porównaniu ze Stocznią. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 15:40 A Wałęsa po to tam jechał do tych "prawdziwych chrześcijan",żeby mu nóż pod żebra wsadziły mocherki..... tam jest miejsce dla Jacka Kurskiego - "prawdomównego katolika". Pan prezydent to co innego, on do tej marmelady pasuje jak ulał. Porąbany ten kraj, oj porąbany. Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 18:49 tadjan napisał: > A Wałęsa po to tam jechał do tych "prawdziwych chrześcijan",żeby mu > nóż pod żebra wsadziły mocherki..... tam jest miejsce dla Jacka > Kurskiego - "prawdomównego katolika". Pan prezydent to co innego, on > do tej marmelady pasuje jak ulał. Porąbany ten kraj, oj porąbany. Jacek Kurski jest teraz w bojowym nastroju,przeszczep napletka sie przyjął.Już nikt z PISU mu nie zarzuci że jest obrzezany.Szalom Jacku! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Otwartość wobec środowisk sowieckich czy świeck 26.04.08, 15:43 -kich ? : ) Cytat: "Ich zdaniem abp Gocłowski ze względu na otwartość wobec środowisk sowieckich i krytyczny stosunek do Radia Maryja jest przeciwieństwem abpa Głódzia." Tychik: Rozumiem że GWazetka się walneła,niemniej jednak bardzo wymownie : ) Przypomina tu się stare przysłowie że : "Głodnemu to zawsze chleb powszedni na myśli : ))) " Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj no tak, wałęse wygwizdali jacyś głupi katole 26.04.08, 15:54 wygwizdali go bo krytykował nowego kiecuna. a może tak najzwyczajniej ocenili jego dotychczasowy dorobek? szanse miał ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Czy jest jeszcze w Polsce miejsce gdzie Walesy nie 26.04.08, 15:56 wygwizdaja? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Czy jest jeszcze w Polsce miejsce gdzie Wales 26.04.08, 20:15 marcin1122331 napisał: > wygwizdaja? Wszędzie tam, gdzie brak nawiedzonych katobolszewików spod znaku toruńskiego imama. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gdkj 26.04.08, 16:06 gdkj napisał: > no tak, walese jacyc glupi katole > wygwizdali go bo krytykował nowego kiecuna. > a może tak najzwyczajniej ocenili jego dotychczasowy dorobek? > szanse miał ogromne. Wypowiadasz sie jak typowa czerwona lub eurolewacka gnida. Kultura wypowiedzi to cos czego nie jestes w stanie zrozumiec! Poza tym Walesa wygwizdywany jest zawsze przez conajmnie 90% ludzi niezaleznie od ich pogladow politycznych i zapatrywan religijnych. Ale czy taki beton jak ty jest to w stanie dojrzec i zrozumiec? PS - Pamietaj, ze ostatni raz Walesa zdobyl w wyborach 1% glosow! Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: gdkj 26.04.08, 16:29 nie jestem eurolewakiem ale nie każdy prawicowiec śmiga do kościoła. jestem chamem dla przekrętasów dybających na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gdkj 26.04.08, 22:38 gdkj napisał: > nie jestem eurolewakiem ale nie każdy prawicowiec śmiga do kościoła. jestem > chamem dla przekrętasów dybających na kasę. Sadzac po twoich wpisach smialo mozna napisac, ze jestes pospolita czerwona swinia! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: wet3 vel tchórz 26.04.08, 18:23 wet3 vel tchórz napisał: > ...Wypowiadasz sie jak typowa czerwona lub eurolewacka gnida. Kultura > wypowiedzi to cos czego nie jestes w stanie zrozumiec!... wet vel tchórz i kultura wypowiedzi! Uśmiałem się. Wystarczy przeczytać choćby to pierwsze powyższe zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marek99az1 26.04.08, 22:42 marek99az1 napisał: > wet3 vel tchorz > wet3 vel tchórz napisał: > > > ...Wypowiadasz sie jak typowa czerwona lub eurolewacka gnida. > Kultura > > wypowiedzi to cos czego nie jestes w stanie zrozumiec!... > > wet vel tchórz i kultura wypowiedzi! Uśmiałem się. Wystarczy > przeczytać choćby to pierwsze powyższe zdanie. Jestes dokladnie na tym samym poziomie co "gdkj" i akj" - poza ciskaniem miesem oraz inwektywami nie potrafisz nis napisac! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 wet3 vel tchórz pokaż mięso 26.04.08, 23:43 wet3 napisał: > Jestes dokladnie na tym samym poziomie co "gdkj" i akj" - poza > ciskaniem miesem oraz inwektywami nie potrafisz nis napisac! Dlaczego nazywam cibie tchórzem, chyba się domyślasz, a właściwie chyba sobie przypominasz. Przykładowo: "Gnida" jest swego rodzaju mięsem, a na pewno obraźliwym epitetem. Pokaż "mięso" w moich tekstach. Bo w twoich od "mięsa" się roi. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz990 Kto zabil Papieza JPII 26.04.08, 16:13 Gorbaczow podpisał "wyrok śmierci" na Jana Pawła II fot. AFP Światło dzienne ujrzały nowe sensacyjne dokumenty dotyczące zamachu na papieża Jana Pawła II. W swojej książce i na łamach "Wprost" ujawnia je John O. Kohler, amerykański dziennikarz. - Wykorzystać wszelkie dostępne możliwości, by zapobiec nowemu kierunkowi w polityce, zapoczątkowanemu przez polskiego papieża, a w razie konieczności – sięgnąć po środki wykraczające poza dezinformację i dyskredytację. Takie polecenie w listopadzie 1979 r. wydali członkowie sekretariatu KC KPZR swoim podwładnym z KGB. – Byłem oszołomiony, kiedy znalazłem ten rozkaz. Środki "wykraczające poza dezinformacje i dyskredytację" oznaczały po prostu zgodę na zabicie papieża – mówi "Wprost" John O. Koehler, autor wydanej właśnie książki „Chodzi o papieża. Szpiedzy w Watykanie", który dotarł do moskiewskiego dokumentu. Pod nieformalnym wyrokiem na Jana Pawła II podpisali się: szef partyjnej propagandy Michaił Susłow, członkowie prezydium KC KPZR Andriej Kirylenko, Konstantin Czernienko, sekretarze KC Konstantin Rusakow, Władimir Ponomariew, Iwan Kapitonow, Michaił Zimianin, Władimir Dołgich i Michaił Gorbaczow. Jeżeli na tej stronie widzisz błąd, napisz do nas wyślij link strona do druku Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kto zabil Papieza JPII 26.04.08, 16:37 Na polecenie abp Dziwisza odłączono papieża od respiratora oraz zaprzestano podawania leków. Podane fakty przez włoską prasę nie zrobiły żadnego warażenia na pełnych wiary czytelnikach "Gazety Wyborczej" i tyg. Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec komunistom się nie udało 26.04.08, 16:43 ale za to współczesna hierarchia kościoła katolickiego skutecznie zabija idee JP2 - takie jak ekumenizm, czy tolerancja. najlepszym dowodem jest dzisiejszy ingres . Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Brawo! Im wiecej pijakow i debili w kierownictwie 26.04.08, 16:30 kk, tym wieksze nadzieje na zawalenie sie tej zlodziejskiej instytucji i uwolnienie skarbu panstwa/podatnika od Nygusow. Na marginesie, nawazelinowany J*M wyglada jeszcze smieszniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 cenzura w Wirtualnej Polsce 26.04.08, 16:31 jak kiedyś na Mysiej w Warszawie. Puszczają tylko epitety, walenie w PiS, można też słać epitety na ludzi niepodobającym się Platformie jak Głódź, Rydzyk, Miller, Kwaśniewski, i jeszcze wielu naznaczonych na infamię przez TVN, PO, Der Dziennik, Fakt(Bild), RFN FM i tym podobne, przez grzeczność wymienię GW na końcu. Komentarze przemyślane i cięte bez ubliżania ale trafne nie przechodzą. Tu przyznam w Wyborczej mniejsza cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec idź na strone dziennika 26.04.08, 16:36 tam dla odmiany cenzurują niechętnych PISowi Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 16:45 Abp Głódź wrócił do Polski w 1991 r. po 10-letniej robocie w Watykanie. Z nadania Karola Wojtyły został biskupem polowym Wojska Polskiego. Był nim ponad 13 lat. Biskup polowy rezyduje nie w żadnym polu, lecz w centrum Warszawy i z racji zawodowych (święta państwowe, wojenne i inne) ma stałe kontakty z rządzącymi. Głódź zna wszystkich polityków. Wszyscy politycy znają Głódzia. Lech Wałęsa zrobił go generałem, Aleksander Kwaśniewski dał z nim w goleń w Charkowie. Gdy Głódź przyleciał przed Bożym Narodzeniem z lewicową władzą do Iraku, porównał Kwaśniewskiego do przybywającego do Betlejem pasterza. W styczniu 2001 r. biskup generał otrzymał legitymację z numerem trzecim klubu koniarskiego Gudzowatych (numer jeden wziął Kwaśniewski, numer dwa – Leszek Miller, którego już wtedy nazywano premierem), co świadczyło o dużych wpływach biskupa generała na lewicy. Jeszcze po upadku Millera (razem ze śmigłowcem) Głódź gościł na kolacji wigilijnej zorganizowanej przez premiera i szefa SLD w jednym. Ministrowi obrony Jerzemu Szmajdzińskiemu załatwił sprowadzenie z Moskwy do Warszawy rosyjskiego szefa resortu obrony Siergieja Iwanowa. Mówiono o wielkich wpływach Głódzia w Ministerstwie Obrony i WSI. Przed opuszczeniem wojska typowano Głódzia na metropolitę wrocławskiego, metropolitę białostockiego, szefa archidiecezji warmińskiej. Trafił na szefa utworzonej w 1992 r. diecezji warszawsko-praskiej. Bo ona jest najbliższa – poza warszawską – tronu. Praga miała być dla Głódzia przyczółkiem do zdobycia Warszawy, dlatego abp Głódź popierał abp Wielgusa, widząc w nim narzedzie do zdobycia prymasowskiej władzy! Zwycięstwo abp Nycza przyczyniło się do zesłania Głódzia do Gdańska. Staci zdrowie na użeraniu się z ks. Jankowskim i L. Wałęsą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 17:03 wszystko prawda, ale Głódź jest jak kurek na dachu- obraca się tam z kąd wieje wiatr, nie będzie się użerał z Jankowskim - bo Jankowski go kocha, Wałęsa w kościele się nie liczy więc jego protest też nie jest specjalnie zuważany, Aktualnie w kościele wygrywa nurt konserwatywny Głodź go wyczuł i się znakomicie w niego wpisał kolegując się z Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 17:11 pakulec napisał: > wszystko prawda, ale > Głódź jest jak kurek na dachu- obraca się tam z kąd wieje wiatr, nie > będzie się użerał z Jankowskim - bo Jankowski go kocha, Wałęsa w > kościele się nie liczy więc jego protest też nie jest specjalnie > zuważany, > Aktualnie w kościele wygrywa nurt konserwatywny Głodź go wyczuł i > się znakomicie w niego wpisał kolegując się z Rydzykiem. Szkoda,że Wałeśa jest thórzem ( mówi a ale nie stać go na b) Bo gdyby Wałeśa ujawnił to co wie na temat biskupa mopnoplowego było by wesoło. Ten nałogowy alkoholik w pijanym widzie ostro walczył z Wałęsą, który go opacznie na to stanowisko ( biskupa monopolowego WP wywyindował za co ten cyniczny klecha go ( Wałęsę dość skutecznie zwalczał ) Wolał chlać z innym pijakiem Kwaśniewskim Wtajemniczeni twierdzą, że biskup nmonopolowy miał twrdszy lłeb niż Kwaśniewski ) Amen Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 17:19 tak, Wałęsa poparł Głodzia na stanowisko biskupa polowego, ale nie wiem czy nie zrobił dobrze - bo Jankowski miał wielka ochotę na to stanowisko. Jankowski jako biskup polowy dał by nam dużo wiecej radości Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 17:24 Wałęsa wykonał tylko tz. prośbę papieża Jana Pawła II! Naiwnie sądził, ze biskup który swoje młode lata spędził w Watykanie będzie mu posłuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Fakty z życia abp Głódzia.. 26.04.08, 17:31 możliwe, na poczatku lat 90-tych wszystko w Polsce się dopiero kształtowało, Plusem Wałęsy jest to że nie poparł Jankowskiego. Zresztą patrząc na to że Głódź ma znajmych w każdej opcji politycznej może nie będzie takim złym biskupem w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 16:39 czarny pasożyt,moczymorda,przyszedł walczyć o kase, z Chrystusem ma tyle do czynienia ze zna imie,flaszka głódz to największy pijak i wyrwigrosz Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Protest przeciwko abp. Sławojowi Głódziowi 26.04.08, 17:22 dinko11 napisał: > czarny pasożyt,moczymorda,przyszedł walczyć o kase, z Chrystusem ma tyle do czy > nienia ze zna imie,flaszka głódz to największy pijak i wyrwigrosz Zastanawiam się czy tylko jeden kartofel pojawił się w Gdańsku czy obydwa kartofle ??? A Tusk zhańbił się swoją obecnością na tej szwanc paradzie ?? Może ktoś wie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Glosy ateistow........... 26.04.08, 16:42 na forum Wyborczej.Moze skomentujecie przemiany na Kubie?To was nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek TW presentation! Kochajcie Glodzia i Rydzyka. Do 26.04.08, 16:44 przodu i z tylu! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec przyganiał kocioł garnkowi 26.04.08, 16:45 ty też nie powinieneś zabierać głosu na temat sytuacjiw Polsce a wychwala csobie Sarkozego. ale pewno nie zdążyłes się do tej pory nauczyć francuskiego więc się tu wyżywasz Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ..Glosy ateistow........... 26.04.08, 16:50 Bardzo chętnie porozmawiam nt. Kuby. Czy jednak abp Głódź zachowa się jak prawdziwy uczeń Chrystusa i będzie postępował zgodnie z jego naukami? Odpowiedz Link Zgłoś