1zorro 26.05.08, 07:24 to polska wies....Zaraz pojawi sie rowniez na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cancro Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 07:29 "Muzeum Kazimierza Puławskiego, który w Warce spędził dzieciństwo." Oj panie Karpieszuk! Na szkołę to pan chyba kamieniami rzucałeś? Najsłynniejszy mieszkaniec Warki nazywał się PUŁASKI! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lustro? 26.05.08, 08:08 Znałem jednego Niemca, nie był Żydem, nie maił pejsów, normalnie ubierał się. Też miał taką szczurzą mordę. I też dostawał wpie.. jak tylko sam zapuścił się w jakieś bardziej dzikie, odludne rejony. Znam też Polaka, normalnie wygląda, ale ciągle się boi. Ciągle zaczepiają go jakieś menele, jakby podświadomie ich prowokował. A ten Asa ma i wygląd i wewnętrzną bojaźń (przynajmniej tak się czuł - szedł i bał się). Biedny chłopak. Gdyby nie był Żydem, to wołaliby za nim jankes, laluś, warszawiak, pedał. Gdyby trafił na antysemitów, to nie uszedłby z życiem. No, ale zrobili z tego neoholokaust i nic się nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
brzozowska.marta Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 08:25 czyli to,ze ktos nie wyglada jak Superman albo Cary Grant jest juz wystarczajacym powodem,zeby dostac lanie? i nie jest to juz kwestia durnego antysemityzmu i glupoty dzieciaków z gimnazjów. Skad tyle nienawisci? jak dotrzec do tych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 09:22 brzozowska.marta napisała: > czyli to,ze ktos nie wyglada jak Superman albo Cary Grant jest juz > wystarczajacym powodem,zeby dostac lanie? Na wsi tak. > Skad tyle nienawisci? Z zadrości. > jak dotrzec do tych ludzi? Musiałby do nich przemówić jakiś Michał Wiśniewski, albo taki co piłkę kopie. Normalnie stroną moralną życia zajmuje się kościół, ale ten się zbłaźnił w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 11:16 Pozniej dziwia sie ,ze nienawidza klamczuchow . Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 11:55 z ciebie to taki katolik jak ze mnie muzulmanin.... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 14:31 A dlaczego nie? Skoro muzułmanie mają te swoje święte wojny i zabójstwa honorowe, jak też Krzyżacy byli przykładnymi chrześcijanami, to czemu on nie może? A co do Żyda: "Według niego ofiarą podobnej napaści mógł paść każdy: - Tu nie chodzi o to, że ktoś jest Żydem, chodzi o wszelką inność." >i nie jest to juz kwestia durnego antysemityzmu i glupoty dzieciaków z gimnazjów. >Skad tyle nienawisci? jak dotrzec do tych ludzi? Bardzo prosto: kara więzienia będzie skuteczna:) Myślę, że w tej sprawie nawet poprawna politycznie Wyborcza przyzna, że wysoka kara się należy, być może większa nawet niż ja zwolennik normalnych (wysokich) kar oczekuję. Kolejno: -namierzyć gnoi z filmikami z Żydem w komórkach -zabrać na komisariat i zażądać wydania tych co mu podesłali ten film -jak gnój nie współpracuje to porządnie spałować, nie ma obawy, żadna gazeta ze strachu o tym nie wspomni -tak dojść do źródła i zgarnąć wszystkich uczestników -następnie pouczyć ich w "suce" pałami -zamknąć w poprawczaku do czasu rozprawy -od czasu do czasu dla śmiechu spałować (w tym dziewczynę która chciała dla śmiechu kopnąć Żyda) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 16:03 "Na krakowskim Rynku odbywał się (…) doroczny kiermasz bożonarodzeniowy (..). Nagle słyszę nad sobą nagłośnione przez megafony potężne wycia "Ty Żydzie, gonić Żydka" - pisze dziennikarz i publicysta Eli Barbur na swoim blogu w serwisie salon24.pl W swoim najnowszym wpisie podsumowuje on spędzony w Krakowie tydzień. "(…) Na ozdobionej gałązkami choinkowymi i gwiazdami betlejemskimi estradzie odbywał się barwny pokaz jasełkowy: rozbawieni przebierańcy (zespół z Zielonek) targali za przyprawioną brodę i pejsy »Żyda w chałacie« - widoczek kojarzący się nieziemsko" – pisze Barbur. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 21:49 Kurde, scena jak wioski Borata :) Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 16:44 > Bardzo prosto: kara więzienia będzie skuteczna:) Myślę, że w tej sprawie nawet > poprawna politycznie Wyborcza przyzna, że wysoka kara się należy, być może więk > sza nawet niż ja zwolennik normalnych (wysokich) kar oczekuję. A za co ich chcesz karac skoro nic sie nie stalo? I po co wydawac tyle kasy na szukanie ich skoro przestepstwo bylo prawie zadne? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 18:51 prawie?? i to jest przykład polskiej,katolickiej moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 19:55 > prawie?? > i to jest przykład polskiej,katolickiej moralności A cos mu sie stało? Moze ci kolesie przesadzili troche w zabawie, ale bez przesady nie zabili go. A rumor jest jakby go zatlukli. zal Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 21:52 Pewnie ten młody żyd przesadza i skonczylo sie faktycznie na kilku popchnieciach i wyzwiskach, ale i tak nie powinno sie nikogo w ten sposob traktowac. Gdyby ktos opluł ksiedza, popchnal go na ziemie i zwyzywal, to juz nie bylaby drobnostka, a trzeba stosowac rowna miare. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps wyborcza znowu straszy antysemityzmem 27.05.08, 09:45 ale chyba kazdy rozsadny zrozumie, ze to nie norma, a wybryk jednej konkretnej grupki chuliganow, na ktorych (nie)przyjemnosc natknac sie (bedzie) mial zapewne takze niejeden Polak :/ wydaje mi sie (bo nie moge powiedziec, iz wiem), ze w porownaniu z Europa Zachodnia (Niemcy, Francja, a moze i inne kraje - te, gdzie zyje duzo muzulmanow) Polska to nadal jest europejski paradis Iudeorum. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 27.05.08, 11:01 Rumor jest nie tyle o to co zrobili ,ale o to DLACZEGO ?. Dlaczego młodzi polscy katolicy ,wzmocnieni religią w szkole ,rekolekcjami obowiazkowymi ,nie mogą przejść spokojnie obok mlodego Żyda ? Dlaczego nie mogą sie do niego uśmiechnąć ,tylko poniżają? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 29.05.08, 05:27 A dlaczego mlodzi zydzi nie moga przejsc spokojnie obok arabow tylko ich tluka? www.haaretz.com/hasen/spages/987638.html DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Re: Niech podziekuje Grossowi i jego klamstwom ! 26.05.08, 22:24 manhu napisał: > Kolejno: > [...] > -następnie pouczyć ich w "suce" pałami > -zamknąć w poprawczaku do czasu rozprawy > -od czasu do czasu dla śmiechu spałować (w tym dziewczynę która chciała dla śmi > echu kopnąć Żyda) itd. Słuszna propozycja, ale tak się nie stanie. Zamiast tego zorganizują im "warsztaty" hehe... Już widzę, jak warsztaty zreformują młodych bandziorów. Odpowiedz Link Zgłoś
yganka Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 14:16 tylko dlaczego to co piszesz musi być brutalną prawdą? jak ja kompletnie nie rozumiem takich zachowań... zazdrość - to łatwiejsze niż praca nad sobą, aby mieć to co inni. kur...ca mnie strzela jak widzę takie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Wszedzie tak jest 26.05.08, 21:18 Wszedzie tak jest, tylko skala zjawiska rozna... W duzym miejscie wystarczy przejsc sie na dowolne blokowisko o zmroku i wygladac jak "frajer". Bardzo duze ryzyko, ze zostanie sie "skrojonym" z kasy albo pobitym. Poprzez "frajerski wyglad" rozumiem np. ubranie i fryzyrę nie pasującą trendow w danej chwili panujacych. To proste, wchodzac w tlum ludzi ubranych w bluzy z kapturem i szerokie spodnie, musisz liczyc sie z tym, ze twój "sweterek" zwroci uwage. Pozniej jest juz tylko sprawdzenie z kim ma sie do czynienia, za pomoca paru zdan i jasne staje sie czy jestes potencjalna ofiara czy nie. Moim zdaniem problemem sa wlasnie te anonimowe duze skupiska ludzi w rodzaju blokowisk albo biednych dzielnic, to relikt minionych czasow, ale na razie nic sie z tym jeszcze nie da zrobic. Wychowalem sie w takim miejscu, na wielu osiedlach bywalem i wszedzie bylo tak samo - wygladaj jak reszta. Nie jestes stad? Pilnuj sie! Chyba ze znasz kogos kto sie tu liczy. Dasz sie raz zgnoic, bedziesz gnojony dalej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 27.05.08, 09:49 brzozowska.marta napisała: > Skad tyle nienawisci? jak dotrzec do tych ludzi? Nie wiem. Ale jak widac, nie brak jej nawet na tym forum - patrz na pierwszy post pod artykulem, autorstwa niejakiego 1zorro. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Katolik to też człowiek! 26.05.08, 09:18 zuzur napisał: > Znałem jednego Niemca, nie był Żydem, nie maił pejsów, normalnie > ubierał się. Też miał taką szczurzą mordę. I też dostawał wpie.. Trzeba to wprost powiedzieć - Żyd z pejsami, jeszcze kiwający się z księgą w ręku wygląda komicznie. Tak samo wygląda masa katolików biegających po ulicach wysypanych płatkami. Ale ani jedno, ani drugie jednak nie jest powodem, żeby ich bić. Ja tam gardzę katolikami, ale nie biję ich, nie ciągnę za włosy! Są dla mnie ludźmi ograniczonymi, ale to też ludzie. Ludzie w Polsce wciąż mylą pojęcia: tolerancja nie oznacza akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 14:14 Trzeba to wprost powiedzieć - Żyd z pejsami, jeszcze kiwający się z księgą w ręku wygląda komicznie. --------------------- A najlepsze jest to pudeleczko po zapalkach na czole. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 16:15 @fyrlok: Ignorancie, to jest tefilim czyli skórzane pudełeczko z 3 fragmentami Tory. Jak nie wiesz to się nie wyśmiewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 21:28 A po je kładziecie na czole? W ten sposob wiedza nie wejdzie sama do głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 20:32 Nie. Najsmiesniejsze jest jak dorosly katolik pada na kolana przed takim sobie akrobata wiszacym na takim sobie krzyzyku. Co jest swiete dla jednych moze byc smiesze dla drugich. I NA ODWROT. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 21:29 Jak dla mnie oddawanie czci komus kogo sie uwaza za autorytet jest mniej smieszne niz ten woreczek z fragmentami na czole i kiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 22:54 Alez to tez forma oddawania czci, w tym wypadku slowom Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Katolik to też człowiek! 27.05.08, 07:58 elucidator napisał: > Alez to tez forma oddawania czci, w tym wypadku slowom Boga. A mnie to bawi, mimo że jestem z rodziny protestancko-żydowskiej. U nas po prostu nikt nie wiesza sobie Tory na głowie, nie biega po płatkach różanych czy też nie odstawia podobnych cyrków. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 14:42 jest niewystarczająca tolerancja dla odmienności wybieranych stylów życia - przecież w Polsce jest też agresywny antykatolicyzm skierowany na odpowiedników tego ortodoksyjnego Żyda czyli na nawiedzonych wyznawców spod znaku Radia, wyszydzanie, a że nie latasz i nie lejesz radiomaryjnych to lepiej dla ciebie po szybko by ci spuścili taki wp... po prostu jest w Polsce za dużo katolików żebyś mógł podskoczyc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Reasumując 26.05.08, 14:44 uczac nietolerancji dla Rydzyka uczymy nietolerancji dla Cadyka, bo to lekcja nietolerancji dla odmienności światopoglądowej Odpowiedz Link Zgłoś
loppe i warto by 26.05.08, 16:09 sprawdzić - czy ci 15-6 latkowie ktrzy lai po twarzy to internauci:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Reasumując 26.05.08, 16:24 jeśli będziemy uczyć młodzież pogardy dla nakrycia głowy moherowego to ona od ręki to rozszerzy na inne nie pasujące jej gustom nakrycia jak jarmułka a niestety... uczono u nas pogardy dla moherowych beretów z najwyższych świeckich ambon :( Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Reasumując 26.05.08, 21:39 O to chodzi... Dlaczego Polakom tak trudno zrozumiec, ze tolerancja działa w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 18:54 znasz przypadek napaści na moherka radiomaryjnego?jak dotąd agresję widziałem tylko u rydzykowych i innych przedstawicieli koscioła- ujadanie piesków,kwas solny i beton,wyszli z nory ...i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 21:46 Nie chodzi o jednostkowe przypadki, ktore zwracaja uwage opinii publicznej, tylko ogolny klimet. Nie ma co sie licytowac kto mniej tolerancyjny i bardziej agresywny. Przypadkow pobicia byc moze i jest nie wiele, ale kto normalny bedzie atakowal babcie albo dziadka. Nie masz tez pewnosci, czy sprawca jakiegos napadu rabunkowego na staruszka nie myslal "dobrze robie, to jakis zapluty moher". Ogolna tendencja jest taka, ze ateisci i katolicy w Polsce sa do siebie wrogo nastawieni od dawna, to poolitycy umocnili te podziały. W dodatku tendencje zmieniaja sie "falowo", raz "byly neonazista" jest brany na wysokie stanowisko w TVP, innym razem leje sie wszechpolakow od razu po wyjsciu z pociagu za wznoszenie antysocjalistycznych okrzyków. Kraj skrajnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Katolik to też człowiek! 26.05.08, 21:37 Przypadki pobicia ksiedza katolickiego wcale nie sa jakims ewenementem, sam znam 2 i do tego jeszcze jedno morderstwo dla pieniedzy (to byla glosna sprawa). Media nie katolickie jakos nie specjalnie sie przejmuja takimi sprawami, byc moze ludzie kosciola i kler sami sobie zapracowali na to, ze przez reszte obywateli nie sa zbyt lubiani... Chcialbym dodac, ze w Polsce katolikow obraza sie caly czas od wielu lat. Ile jest u nas pism antyklerykalnych, zespolow grajacych antyklerykalna muze, publikacji o zabarwieniu lub w klimacie anty koscielnym. Jak zwykle wypowiadaja sie laicy o Rydzyku i jego fanach? Pewnie z polowa postow w tym temacie na forum jest anty w stosunku do kosciola. Zawsze to lepsze niz zgoda wymuszona lufą karabinu albo mieczem, przynajmniej wiadomo kto jest kto i jakie ma priorytety w zyciu. Dopuki slowa nie zamienia sie w czyny jest wzglednie ok, problem w tym, ze slowa zachecaja do czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 15:47 Udajesz, ze nie wiesz o co chodzi... Przeciez te dzieciaki chcialy popisawac sie pobiciem ZYDA, a nie kogo innego. Zydzi przyjezdzaja tam regularnie, wiec wiadomo, ze to ONI sa celem atakow... Zwykle scierwo moralne z ciebie... KATOLIKU... Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 16:46 > Udajesz, ze nie wiesz o co chodzi... Przeciez te dzieciaki chcialy > popisawac sie pobiciem ZYDA, a nie kogo innego. Zydzi przyjezdzaja > tam regularnie, wiec wiadomo, ze to ONI sa celem atakow.. widac niezla opinie zostawili po sobie skoro jest tam taka wrogosc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 27.05.08, 11:20 > widac niezla opinie zostawili po sobie skoro jest tam taka wrogosc. Rozumiem że traktowanie kazdego Polaka w Niemczech jako złodzieja uważasz za równie usprawiedliwone? Czy jednak uważasz za krzywdzące jak ktoś za tobą w sklepie chodzi krok w krok i patrzy na ręce? A może Polaków w Niemczech powinni prewencyjnie aresztować? Czy jednak jesteś wyznawcą Kalego? Bić Polaków źle bić Żyda dobrze za winy domniemane czy prawdziwe współbraci? A może... całkiem zwyczajnie zabrakło Ci wyobraźni że i nas mogą tak w Świecie traktowac? Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Czy facet nie może krytycznie spojrzeć w lust 26.05.08, 22:39 zuzur napisał: > Znałem jednego Niemca, nie był Żydem, nie maił pejsów, normalnie > ubierał się. Też miał taką szczurzą mordę. I też dostawał wpie.. > jak tylko sam zapuścił się w jakieś bardziej dzikie, odludne rejony. > Znam też Polaka, normalnie wygląda, ale ciągle się boi. Ciągle > zaczepiają go jakieś menele, jakby podświadomie ich prowokował. A > ten Asa ma i wygląd i wewnętrzną bojaźń (przynajmniej tak się czuł - > szedł i bał się). Biedny chłopak. Gdyby nie był Żydem, to wołaliby > za nim jankes, laluś, warszawiak, pedał. Gdyby trafił na > antysemitów, to nie uszedłby z życiem. No, ale zrobili z tego > neoholokaust i nic się nie poradzi. lepiej bym tego nie ujął. Ciekawe czy przeżyłby wycieczkę po czarnej dzielnicy w którymś z amerykańskich miast Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur ciekawe czy to byli ministranci katoliccy ? 26.05.08, 07:50 oto polska młodzież wzorce napewno czerpią od rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 A zakłamanie skina z jakiej jest rodziny? 26.05.08, 13:17 Chyba z rodziny Radia Maryja. Bo to domeną katoprawicy jest widzenie arbitralnie ustalające sobie rzeczywistość tak, żeby zawsze tylko potwierdzała kościelne pewniki. Odpowiedz Link Zgłoś
the-skin-pl : A twoje zakłamanie skąd? 26.05.08, 14:04 ja jestem słowianskim poganinem Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Słowianie byli ludem pokojowym. 26.05.08, 14:41 A ty jesteś neofaszystą. Żałosnym imitatorem ideologii, która chciała Słowian obrócić w niewolników. Nie jesteś też poganinem. Pogaństwo jest z zasady tolerancyjne. Całe twoje (nie)myślenie jest przesiąknięte katolstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Słowianie byli ludem pokojowym. 27.05.08, 09:55 doprawdy? faszyzm != nazizm Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: ciekawe czy to byli ministranci katoliccy ? 27.05.08, 06:34 macarthur napisał: > oto polska młodzież wzorce napewno czerpią od rodziców------------- --------------------------Mozliwe jest rowniez ze slysza od rodzicow jak ci "panowie z pejsami" PLUJA i przeklinaja na chrzescianskich uczestnikow procesji w Jerozolimie lub pala ksiazki Nowego Testamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 08:12 No to pięknie k.... pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
antyfaszysta_roku Szanowni redaktorzy 26.05.08, 08:43 powinniscie z oczywistych względów wydawac GW również w Izraelu, albo choc do krajowego wydania pod tytułem gazety również tytuł w języku jidysz oczywiscie nieco mniejszą czcionką... cymes Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Żaden polski Żyd nie zna jidysz 26.05.08, 09:12 antyfaszysta_roku napisał: > powinniscie z oczywistych względów wydawac GW również w Izraelu, > albo choc do krajowego wydania pod tytułem gazety również tytuł w > języku jidysz oczywiscie nieco mniejszą czcionką... cymes Po co? W Polsce mieszka ogrom Żydów, ale poza wyjątkami-maniakami żaden nie mówi już w jidysz. A w Izraelu mówi się po hebrajsku. Odpowiedz Link Zgłoś
foxos1 Re: Żaden polski Żyd nie zna jidysz 04.06.08, 14:56 no właśnie dokaładnie to samo napisałam antyfaszyście. Jidysz to język którym posługiwali sie Żydzi mieszkający np. w Polsce - to był język połączenie słowiańszczyzny i niemieckiego. A teraz mówią w Izraelu już tylko po hebrajsku (tylko starzy Żydzi umieją jeszcze mówić po polsku i jidysz) Odpowiedz Link Zgłoś
foxos1 Re: Szanowni redaktorzy 04.06.08, 14:53 Chyba nie chodziło ci o język jidysz ale o hebrajski. W Izraelu posługuje się już tylko językiem hebrajskim, tylko weterani II wojny znają język jidysz. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdordavidov [...] 26.05.08, 08:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karramba666 A jednak żydłactwu temat przeszkadza 26.05.08, 18:15 Proponuję zmianę tematu. gwiazdordavidov 26.05.08, 09:17 Odpowiedz Tutaj jest odnośnik do tekstu w którym opisano rozwydrzenie żydostwa w Polsce. Dlaczego o takich incydentach "Gó.. Prawda" nie napisze? Nawet dla "Gó.. Prawda" to gó.. ma dwa końce. przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2916&Itemid=58 Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: Artykul a Przekroju 26.05.08, 10:07 iesamote, wrecz niedouwierzenia. Jednego nie rozumiem, ze polskie wladze toleruja ta sytuacje. Juz sobie wyobrazam grupe polskiej mlodziezy w Israelu, ktora demoluje hotele, zniewaza stuardesy, ubliza mieszkancom. Bylby krzyk na calym swiecie, a glownie w Nowym Yorku. Artykul wyraznie pokazuje jak Polacy nie szanuja sie sami w ich wlasnym kraju. Wsryd dla wladz Kazimierza krakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Artykul a Przekroju 26.05.08, 14:10 Tyle, ze my bydla nie robimy w Izraelu (bo tam nie jezdzimy) tylko u siebie. Mlodziez (jej czesc) na calym swiecie dzis zachowuje sie tak samo...Spojrz na jakakolwiek szkolna wycieczke. Zawsze by sie cos dla -negatywnie nastwionej -prasy znalazlo. z twojego zycia tez. Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Artykul a Przekroju 26.05.08, 16:49 > Tyle, ze my bydla nie robimy w Izraelu (bo tam nie jezdzimy) tylko u > siebie. Mlodziez (jej czesc) na calym swiecie dzis zachowuje sie tak > samo...Spojrz na jakakolwiek szkolna wycieczke. Zawsze by sie cos > dla -negatywnie nastwionej -prasy znalazlo. z twojego zycia Mylisz sie . Mlodziez polska sie dobrze zachowuje zagranica i w Polsce. Czasami sa wybryki ale nie takie jak te wycieczek izraelskich Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Proponuję zmiane tematu. 26.05.08, 10:14 rozwydrzenie zydostwa? To chyba o "kibolach polskich" na stadionach powinienes najpierw cos dodac.... Odpowiedz Link Zgłoś
misio-kicio Re: Proponuję zmiane tematu. 26.05.08, 12:22 To nie wladze Kazimierza ale wladze Zakichanej Polski powinny przestac wydawac wizy. A celnicy powinni im konfiskowac kajdanki i inne metalowe przedmioty. Dobrze myslisz, zorro. Napuscic kiboli na te wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: Proponuję zmiane tematu. 26.05.08, 12:11 O tym też gazeta wyborcza pisala. Odpowiedz Link Zgłoś
karramba666 A jednak żydłactwu temat przeszkadza 26.05.08, 18:12 Proponuję zmianę tematu. gwiazdordavidov 26.05.08, 09:17 Odpowiedz Tutaj jest odnośnik do tekstu w którym opisano rozwydrzenie żydostwa w Polsce. Dlaczego o takich incydentach "Gó.. Prawda" nie napisze? Nawet dla "Gó.. Prawda" to gó.. ma dwa końce. przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2916&Itemid=58 Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Do ataków Grossa i Mochnika 26.05.08, 08:52 Żydzi jeździli i nic im się nie działo, dopiero po napastliwych oskarżeniach niechęc w miasteczkach wzrosła, i samospełniajaca sie przepowiednia wymodlona przez Michnika spełniła się, ale pamiętajmy kolejność, najpierw obraźliwe art. I oskarżanie Polaków, co skończyło sie niechęcią że tak powiem zwrotną Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Tego naucza Rydzyk,Nowak,Bender,Bubel i inni... 26.05.08, 08:54 sekta RM, sektą nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Nie kolego tego nauczył Michnik 26.05.08, 08:57 Jak człowieka ciagle oskarżaja i wmawiaja to w końcu zaczyna sie wkurzać, spytaj się każdego psychologa, "samospełniajace się proroctwo" tak to się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Gdyby spotkali Chrystusa naswojej drodze,też..... 26.05.08, 09:10 by Go zbluzgali i pobili, przeciez ŻYD !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Re: Gdyby spotkali Chrystusa naswojej drodze,też 26.05.08, 09:14 wajdzik_presentation1 napisał: > by Go zbluzgali i pobili, przeciez ŻYD !!!! Zapewne, tak zostali wychowani i nauczeni! Ich rodzice,babcie to zapewne zwolennicy sekty Rydzyka... taka gmina... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Gdyby spotkali Chrystusa naswojej drodze,też 26.05.08, 17:47 Jednak tego barbarzyńskiego aktu dokonali ludzie b. młodzi, zapewne internauci...zapewne mający mało gorliwy a może nawet pogardliwy stosunek do KAŻDEj religii. I tu dopiero zaczynałaby się głębsza, jakże smutna dla polskich liberałów, dla Gazety, analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
foxos1 Re: Gdyby spotkali Chrystusa naswojej drodze,też 04.06.08, 15:06 Śmiem twierdzić ze te głupie szczyle nawet nie zdają sobie sprawy z tego że Jezus był Żydem. Stare chrześcijanki mają na to gotową odpowiedź: "Ale to przecież Żydzi zabili Jezusa!" Ale skoro one w Boga wierzą to powinny zrozumieć ze to był "boski plan" i dzieki temu są zbawione. Ale to już są sprawy Biblii. Jak już ktoś wcześniej powiedział, Polacy są NIETOLERANCYJNI dla KAŻDEJ religii innej niż chrześcijaństwo...;/ I to jest problem. Zacofanie na wioskach i głupia propaganda kleru, który w większości zapatrzony jest w radio i uważa że antysemityzm to nic złego. Taka jest prawda. To KOŚCIÓŁ nastawia nas niechętnie a nawet wrogo do religii szczególnie Żydowskiej. A potem oni mówią że w Warce nie ma problemu antysemityzmu czy wręcz rasizmu... Zauważmy że chłopak nic nie robił, tylko szedł ulicą! I to na cmentarz! CMENTARZ! żeby sie pomodlić! To jest karygodne co te bachory zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Re: Do ataków Grossa i Mochnika 26.05.08, 15:52 To te dzieci niby takie wyedukowane, matole? Odpowiedz Link Zgłoś
ayax7 Tak jak pisal Jan Gross 26.05.08, 09:09 Strach byl, jest i bedzie zawsze w Polsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Tak jak pisal Jan Gross 26.05.08, 09:14 ayax7 napisała: > Strach byl, jest i bedzie zawsze w Polsce !!! ...wschodniej. Na zachodzie Polski takich klimatów nie ma, przynajmniej w takiej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 prawda o Rydzyku... 26.05.08, 09:16 pl.youtube.com/watch?v=mOu_iNKd9UQ&feature=related YouTube - rydzyk - cała prawda Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 to wszystko zmyslona propaganda jak Jedwabne 26.05.08, 09:17 nie do uwierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Co jest zmyślonego w Jedwabnem? 26.05.08, 09:23 123i321 napisał: > nie do uwierzenia. Co jest zmyślonego w Jedwabnem? Wypisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 Re: Co jest zmyślonego w Jedwabnem? 26.05.08, 09:34 wszystko. Poniewaz zydzi nie pozwolili na uczciwe zbadanie sprawy jedwabnego, twierdze ze wszystko tam bylo zmyslone dla geszeftu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Co jest zmyślonego w Jedwabnem? 26.05.08, 10:28 Auschwitz tez jest zmyslony? Po wojnie, Kielce tez? Odpowiedz Link Zgłoś
yehudii Ale żyd Kwaśniewski żydków za Jedwabne przeprosił 26.05.08, 14:34 I teraz dzięki aktywnej postawie Brooklyn Holocaust Industry na zaspokojenie żydowskich rozszczeń lwia część z prywatyzacji popłynie do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 09:40 Myślę, że trzeba spokojnie poczekać na komunikat policji. Poprzednio też Wyborcza trąbiła o brutalnej napaści na rabina Schudricha. Koniec końców okazało się, że jakiś pijak krzyknął Polska dla Polaków, popchnął go i uciekł. Swoją drogą w takiej dziurze podchodzić do miejscowej "bandyterki" i pytać się o drogę w obcym języku - gość się nie popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 14:05 Swoją drogą w takiej dziurze podchodzić do miejscowej "bandyterki" i pytać się > o > drogę w obcym języku - gość się nie popisał. Czyli sam potwierdzasz, ze polska to dzicz, gdzie bez broni poruszac sie nie mozna? I gdzie do Europy sie pcha? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 14:48 chuligani są w każdym kraju, nie każdy kraj ma tak skutecznie ich zadufanie stopującego ministra jak miała Polska za rządów PiSu kiedy chuligaństwo tak nie czuło się że rules na polskich chodnikach jak to jest teraz - atak na turyste to 1 z 50 karygodnych incydentów opisanych w ciągu ost. miesięcy w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 katolicki kraj 26.05.08, 09:55 a co on nie wiedział, że przyjeżdża do KATOLICKIEGO kraju? ksiądz wyraźnie mówi: "żyd sam sobie winien, skoro odmieniec". policja także nie widzi problemu... p.s. w cywilizowanym kraju nie cytuje się chamstwa, lecz opisuje, że doszło do wyzwisk o takim czy innym charakterze. dzięki temu, że wyborcza z taką lubością cytuje wypowiedzi antysemickie, homofobiczne itepe, sprawia tylko radość niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 po co cytować?! 26.05.08, 10:03 A w ogóle cały ten artykuł jest jedynie pretekstem, żeby rozpropagować cytowaną rymowankę. Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora ot prawdziwa polsza 26.05.08, 10:04 i prawdziwe polaki, katoliki, celebrujący wszystkie święta i głosujący na polskie partie PiS (38%) i PSL (27%- ostatnie wybory) zasiedziałe z dziada pradziada na tyj ziemi. Szkoda że mazowsze i podlasie nie jest częścią białorusi;) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro I to nie chodzi tylko o Zydow..... 26.05.08, 10:12 wystarczy popatrzec jak sie zachowuja polscy kibice na stadionach gdy czarnoskory pilkarz gra.... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: I to nie chodzi tylko o Zydow..... 26.05.08, 21:59 To sie tyczy kazdej "innosci". Takie standardy wzmacniaja ludzie pokroju Kaczynskich. Widzial ich ktos kiedykolwiek w jakims kolorowym stroju albo koszuli? Od poczatku pokazuja sie w tych samych szarych garniturkach. Najbardziej zwariowana i rewolucyjna rzecz jakiej dokonał jeden z Kaczynskich to zgolenie wąsów! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: ot prawdziwa polsza 26.05.08, 16:36 młodzież kochany jest znana z niechętnych postaw wobec kleru kat., więc przemyśl a nie klep bezrefleksyjnie gotowych formułek :( Odpowiedz Link Zgłoś
mielis No i w ostatnim zdaniu Asa straszy ! 26.05.08, 10:17 "Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze tu wrócę..." Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: zydzi szykuja sie teraz do holokaustu Polakow 26.05.08, 10:22 ty juz jestes jego ofiara...Mozg ci juz amputowali. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Byli tacy, co uważali, że - Niemców. 26.05.08, 13:21 I postanowili uratować swój naród przed zagładą grożącą mu ze strony czyhających nań Żydów... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 10:44 uwazam, ze asa yitzchak baitch powinien zalozyc sprawe wojtowi gminy warka za niedopelnienie obowiazkow sluzbowych (negligence claim) w sprawie zapewnienia bezpieczenstwa osobistego turystom przebywajacym na terenie tejze gminy... oraz za poniesione straty moralne i zdrowotne (compensation claim), no i oczywiscie, jak to jest w amerykanskim zwyczaju, punitive damages... to by ich nauczylo, wszystkich w warce i innych antysemickich gminach w polsce i okolicach... Odpowiedz Link Zgłoś
qhasz Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 13:40 Weź się lepiej puknij w te swoje punitive damages. W prawie polskim, jak i zresztą amerykańskim również, nie można dochodzić odszkodowania od organów administracyjnych za to że się było ofiarą przestępstwa. Podstawą odszkodowania jest zawsze naruszenie prawa, a gdzie tu wójt gminy naruszył jakieś normy prawne ? Organy administracji nie mają obowiązku całkowitej eliminacji przestępczości pod sankcją wypłaty odszkodowań ich ofiarom. Twoje rozumowanie prowadziłoby do wniosku, że można by było pozywać policję za każdym razem jak się w knajpie dostanie po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 13:54 qhasz, nie mozna dochodzic praw przeciw organom administracyjnym w polsce i u bushmenow??? co za dwa zacofane kraje... u mnie jak tylko ktos "w knajpie dostanie po mordzie" od razu knajpy zamykaja do wyjasnienia sprawy a poszkodowany jest uprawniony do odszkodowania finansowego na mocy ustawy "pub and night club violence compensation act". nie wiedza tego w warce???? Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 16:55 > qhasz, nie mozna dochodzic praw przeciw organom administracyjnym w > polsce i u bushmenow??? co za dwa zacofane kraje... u mnie jak tylko > ktos "w knajpie dostanie po mordzie" od razu knajpy zamykaja do > wyjasnienia sprawy a poszkodowany jest uprawniony do odszkodowania > finansowego na mocy ustawy "pub and night club violence compensation > act". nie wiedza tego w warce??? czyli niezly faszyzm. no i dobry sposob na konkurencje, wyslac mu do lokalu pare zbirow niech obija komus ryj i konkurenta nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Nastraszyłem tylko Żyda 27.05.08, 00:31 duck, zaden faszyzm... zapada decyzja o zamknieciu, wlasciciel sie odwoluje i dziala, az do wyjasnienia sprawy... w kazdym pubie dzialaja bramkarze (bouncers) i ludzie ochrony na terenie pubu/nightclubu, wiec do incydentow dochodzi raczej rzadko... wojt warki ma zaplacic albo siedziec... juz zydowskie firmy prawnicze znad hudson river o to zadbaja... Odpowiedz Link Zgłoś
qhasz Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 17:10 Od kogo jest uprawniony do odszkodowania ? Od administracji lokalnej czy może jednak od właściciela pubu ? Wczytaj dokładnie się w ten "act" i napisz jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Nastraszyłem tylko Żyda 27.05.08, 00:28 qhasz, od obu... zarowno administracja lokalna jak i wlasciciel pubu maja odpowiednie ubezpieczenie (public liability insurance), wiec w ostatecznym rozrachunku wyplaca firma ubezpieczeniowa.... wojt warki powienien wyplacic albo poniesc konsekwencje karne z wiezieniem wlacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
lebonheur Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 15:11 cos tu nie tak,panowie Polacy. Prawo ? A co pan powie o prawach czlowieka ? Mam na mysli KARTE. Za takie przekrety dyskryminacyjne odpowiada sie W EUROPIE przed sadem ; no tak, ale Polsce jeszcze do Europy bardzo daleko...skoro "nie mozna pozywac (?) policji"...Wstyd,wstyd i hanba.I jeszcze jedno:skoro "bic Zyda" w Polsce jest niemal akceptowane i usprawiedliwiane, to dlaczego bicie Polaka w Anglii mialoby byc tak naganne ??? Hallo ? Bij Polaka,nie ma pejsow,nie ma morale,nie ma "pudelka po zapalkach na czole" ; pije,kradnie,klnie,morduje : bij Polaka tylko za to,ze jest Polakiem...Adekwatnie do "bij Zyda" ...Placz,Polsko,nad swymi dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Nastraszyłem tylko Żyda 27.05.08, 10:05 lebonheur napisała: >.I jeszcze jedno:skoro "bic Zyda" w > Polsce jest niemal akceptowane i usprawiedliwiane, to dlaczego bicie > Polaka w Anglii mialoby byc tak naganne ??? Niemal powszechne akceptacje i usprawiedliwenie stwierdzasz na podstawie tego artykulu? W wiekszosci krajow na swiecie nie lubi sie obcych, ot co. Do wyjatkow nalezy chyba m.in. Kanada. Ale to nie znaczy, ze w wiekszosci krajow na swiecie bije sie obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
a_rafal_na_to ech.. debile, zamiast zarabiać na turystach... 26.05.08, 10:44 zamiast zarabiać na Zydach, którzy by do Warki przyjeżdżali, to ich strasza i biją. No ale cóż, pewnie nigdy tego nie zrozumieja, no bo niby kto im by to miał wytłumaczyć? Rodzice? pewnie po cichu sie ciesza ze ich dziecko pobiło Zyda. Zero mózgu, zero tolerancji, ale pewnie wszyscy co niedziele są w kosciele... Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx przechodziłem wieczorem przy bramie... 26.05.08, 11:01 ...a pewnym "gościom" moja twarz sie nie podobała...na pewno szukali zydów, ale pewnie "z braku laku"... Jak się szerzy ten antysemityzm. Normalnie aż boję się łączyć wyrazy: anty i semita. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 11:03 Tu nie chodzi o antysemityzm! Dzieci po prostu śmiały się z inności. Ze śmiesznych pejsów, kapelutka i rysów twarzy. Jakby tam pojawił się jaskiniowiec to też by za nim szły, robiły zdjęcia, krzyczały i łapały go za wacka. Odpowiedz Link Zgłoś
yganka Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 14:24 no i co z tym zrobić w takim razie żęby się nie śmiali? śmiech to zdrowie, ale może nie kosztem inneg/gościa/obcokrajowca i jeszcze nie tylko śmiech, ale i przemoc go spotkała, straszne. dzieci od rodziców katolików sie uczą tych zachowań, od innych dorosłych wokół, nikt im tego nie wytłumaczył, ale solidne warsztaty antydyskryminacyjne im by się przydały to by zrozumiały raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Antypolonizm w Polsce ... 26.05.08, 11:07 "Poza tym młodym Izraelczykom trzeba serwować kawę. Bo chociaż Kazimierz to dziś dziesiątki kawiarni, nastolatki z Izraela do nich nie zaglądają. Mają to jasno powiedziane: zero kontaktów z otoczeniem, zero rozmów z przechodniami, zero uśmiechów i gestów. Tak jest już od kilkunastu lat – z Polakami grupy izraelskie kontaktują się wyłącznie tam, gdzie muszą. Najpierw w samolotach. – Samolot po wylądowaniu w Polsce młodzieży izraelskiej wygląda jak pole bitwy – przyznaje pracownik LOT proszący o anonimowość. – Najgorszy jest jednak stosunek tych dzieciaków do polskiej obsługi. Niedawno jedna ze stewardes dostała od młodego Izraelczyka w twarz. Tylko dlatego, że zbyt długo czekał na coca-colę." "(...) Na własnej skórze przekonała się o tym Katarzyna Łazuga, studentka z Poznania. Na jednym z polskich lotnisk uczestniczyła w zajęciach kursu pilotażu turystycznego. – Do pomieszczenia, w którym przebywaliśmy, weszli młodzi ludzie z Izraela – wspomina. – W chwilę później nasza grupa w pośpiechu musiała przerwać zajęcia i opuścić salę. Izraelscy ochroniarze kazali nam się wynieść, natychmiast i bez gadania. Bo... za bardzo gapiliśmy się na ich podopiecznych. Owszem, patrzyliśmy się na nich. Zwracali na siebie uwagę, byli wyjątkowo ładni. Polaków młodzi Izraelczycy widują jeszcze tam, gdzie nocują – w polskich hotelach. O ile polskie hotele chcą ich jeszcze przyjmować. Spora część krakowskich zdecydowanie już nie chce. – Raz na zawsze zrezygnowaliśmy z przyjmowania młodzieży izraelskiej – przyznaje Agnieszka Tomczyk, asystentka szefa sieci hoteli System w Krakowie. – Nie stać nas już było na wyrównywanie strat po jej wizytach. Te straty to zdemolowane pokoje, połamane krzesła i stoły, ludzkie odchody w umywalkach lub koszach na śmieci albo jak w Astorii, innym krakowskim hotelu, wypalony dywan. Astoria także wycofuje się z grup izraelskich. Między innymi dlatego, że ochroniarze żydowskiej młodzieży wypraszali z hotelu gości, którzy po prostu im się nie podobali." przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2916&Itemid=58&limit=1&limitstart=3 Dlaczego o takich rzeczach wybiórcza nie napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Re: Antypolonizm w Polsce ... 26.05.08, 11:12 Albo to: "Profesor Moshe Zimmermann, szef Instytutu Historii Niemiec na Uniwersytecie Hebrajskim w Jerozolimie, uważa jednak, że problem nie dotyczy wyłącznie zachowania ochroniarzy. Jego zdaniem Izraelczycy zasadniczo uważają, że Polacy nie są dla nich równymi partnerami. I nie chodzi o to, że nie potrafią ich dzieciom zapewnić bezpieczeństwa. – Nie są równymi partnerami do jakiejkolwiek dyskusji. Dotyczy to także wspólnej i dzisiejszej historii oraz polityki. Efekt jest taki, że młodzież izraelska widzi w Polakach ludzi drugiej kategorii, postrzega ich jako potencjalnych wrogów – wyjaśnia bez ogródek. O tym, że profesor ma sporo racji, świadczyć może instrukcja postępowania z tubylcami rozdawana jeszcze kilka lat temu młodym Izraelczykom udającym się do Polski. Znalazł się w niej zapis: „Wszędzie będziemy otoczeni przez Polaków. Będziemy nienawidzić ich z powodu udziału w zbrodniach”. (...) według Ilony Dworak-Cousin brak kontaktu z Polakami sprawia, że izraelska młodzież coraz częściej zaczyna mylić ofiary z oprawcami. – Zaczynają myśleć, że to Polacy stworzyli obozy koncentracyjne dla Żydów, że to Polacy byli i wciąż są największymi antysemitami na świecie – dodaje Żydówka." przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2916&Itemid=58&limit=1&limitstart=1 Temat nie tak ciekawy jak zajście w warce? Odpowiedz Link Zgłoś
ich_sehe_tote_menschen Czepiasz się... 26.05.08, 14:54 Jak można porównywać słuszne przywołanie do porządku głupiej ksenofobki, antysemickiej stewardessy-Polki przez dzielnego izraelitę walnięciem jej w twarz za bezczelne nie-przyniesienie coli w terminie ze zbrodnią przeciwko ludzkości jaka miała miejsce w Warce!? Jak można mieć pretensje do tego że wycieczki ochrania brygada (anty) terrorystyczna. Szkoda że jej nie było w warce, zabili by 15 Polaków albo porwali do izraela i tam zrobili uczciwy proces za zbrodnie przeciwko ludzkości. A u nas sprawcy nawet na 10 lat nie pójdą do więzienie. Gdzie sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Czepiasz się... 27.05.08, 10:09 ich_sehe_tote_menschen napisał: > Jak można porównywać słuszne przywołanie do porządku głupiej ksenofobki, > antysemickiej stewardessy-Polki przez dzielnego izraelitę walnięciem jej w twar > z > za bezczelne nie-przyniesienie coli w terminie ze zbrodnią przeciwko ludzkości > jaka miała miejsce w Warce!? No wlasnie, jak? Hanba, zdrada! Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Antypolonizm w Polsce ... 26.05.08, 15:43 ten artykuł był w wybiórczej. oczywiście jako przedruk (ze źródłem) z przekroju, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
sq5vjg was nikt nie lubi cały świat macie przeciwko sobie 26.05.08, 11:23 nawet dla USA jesteście nie wygodnym partnerem.Jak strzelacie i zabijacie palestyńskie dzieci to jest jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: was nikt nie lubi cały świat macie przeciwko 26.05.08, 11:56 co ty pier......sz? Odpowiedz Link Zgłoś
itylkoprawda [...] 26.05.08, 18:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 26.05.08, 11:29 Są w Polsce miasteczka/osiedla, gdzie każdy obcy może dostać w papę. Tutaj widocznie jakaś dzieciarnia, która nie ma nic do roboty upatrzyła sobie tego Żyda. Gdyby szedł murzyn to i by murzyna dorwali. Dajcie spokój już z tym wciskaniem ludziom do głów, że w Polsce jest wszechobecny antysemityzm. Rozumiem, że GW jest pro żydowską gazetą (czego przecież nie kryje), ale są pewne granice. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 26.05.08, 11:57 nie ma granic na glupote. Juz Bogowie kiedys sie poddali.... Odpowiedz Link Zgłoś
one.jaleo Re: Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 26.05.08, 12:15 ale właśnie w tym rzecz, że te spaskudzone bachory z braku opieki, wzorców pozytywnych zachowań są w stanie znieważyć i podnieść rękę na gościa. Nawet w wiejskim staropolskim obyczaju (oby czaju) jakos sie to nie miesci. Paskudna sprawa :( jak można własnego dziecka, ukochanej istoty nie nauczyć miłości i pokoju? jak można nie uczyć pomagania i tolerancji? na zdrowy rozum jesteśmy tu przez mgnienie chwili a tyle dobra się marnuje :( dzieciaki mogłyby tyle skorzystac, gdyby posłuchały historii chasydzkich, które są piękne i pouczające. Odpowiedz Link Zgłoś
yganka Re: Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 26.05.08, 14:27 a może by tak zauważyć że to nie jest NORMALNE zachowanie, że ludzie mają się bać bo są inni? (każdy jest w jakiś sposób inny) i co - każdy ma potencjalnie dostać wp...dol??? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 26.05.08, 16:22 @turysta86: Czyli w Polsce jest rasizm, gdyż każdy obcy dostanie wpie.. Dostał w Olsztynie lekarz leczący tam i mieszkający od 30 lat, dostał Żyd w Warce. Nie licząc chamskiego zachowania wobec Wietnamczyków, Ukraińców, Białorusinów. Ot taka Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Re: Dajcie już spokój z tym antysemityzmem! 27.05.08, 10:09 Z duza doza prawdopodobienstwa mozna stwierdzic, ze dostanie tez np. rastafarianin albo metalowiec - innymi slowy kazdy, kto wyroznia sie. Nie jest to sprawa wylacznie rasizmu. Co do tego, ze kazdy obcy dostanie wp..., no to dobrze wiedziec - tylko czemu nie widze stad posiniaczonych turystow na Rynku.. ;P Ot taka obserwacja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest "Antysemityzm w Polsce za rządów Donalda Tuska.... 26.05.08, 11:43 przybrał monstrualne rozmiary" napisze kiedyś złośliwy historyk... Odpowiedz Link Zgłoś
ich_sehe_tote_menschen Re: "Antysemityzm w Polsce za rządów Donalda Tusk 26.05.08, 23:14 ... i co? będzie miał rację? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoniebieski zrydzykowienie - inaczej: szyt zbydlęcenia 26.05.08, 12:20 w wykonaniu prawdziwych, bogobojnych katolików czczących w ten sposób swoje święto tzw bożego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 bezmierne 27.05.08, 13:12 bardzoniebieski napisał: > w wykonaniu prawdziwych, bogobojnych katolików czczących w ten > sposób swoje święto tzw bożego ciała. Bardzoniebieski, wlasnie popisales sie bezgranicznym chamstwem. To niechcacy, czy taki jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
metanoja Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 12:26 To samo mogło się zdarzyć w Kielcach, Łodzi czy Piątku. Stosunek gó..arzy do Żydów wszędzie w Polsce jest taki sam. Powoli się to zmienia na lepsze, powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 15:59 To wychowanie w domu i na ulicy, tu i teraz, zrobilo z tej gawiedzi rasistowskie bydlo... Nie zamiataj smieci pod dywan. To Kosciol, rodzice, ksiadz Rydzyk, wujek z NSZ i sasiad szmalcownik, wspolnie i patriotycznie przerabiaja kolejne pokolenie na kreatury... Przyczyny zbrodni w Jedwabnem i w Kielcach nigdy w Polsce nie ustaly... Odpowiedz Link Zgłoś
goldblumm Re: Nastraszyłem tylko Żyda 26.05.08, 18:16 Polityczna poprawnośc zaćmiewa Ci rozum. Odpowiedz Link Zgłoś