watashi79 oto prawdziwy obraz księdza -- natręctwo 11.06.08, 11:42 posuną się nawet do molestowania (bo tak to trzeba nazwać), potrafią zaszczuć człowieka, żeby tylko osiągnąć swój cel. straszeniem i nachalnością indoktrynują wszystkich od dziecka, nic im nie stanie na przeszkodzie. ksiądz powinien usłyszeć zarzuty o molestowanie psychiczne, a lekarka o ujawnienie tajemnicy lekarskiej. oczywiście tak byłoby, gdybyśmy nie żyli pod zaborami watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Lepiej niech urodzi - bo ją zaszczują jeśli usunie 11.06.08, 11:53 W końcu osiągną to, czego chcieli. Potem odtrąbią kolejny sukces, a dziewczyna zostanie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Lepiej niech urodzi - bo ją zaszczują jeśli u 11.06.08, 11:54 A czy czarna sotnia potrafi coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Lepiej niech urodzi - bo ją zaszczują jeśli u 11.06.08, 12:20 No, njapierw zaszczuja ja....potem kogos innego, potem mnie, potem Ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
xiom Agata ma już dość 11.06.08, 11:57 Zostawcie tę dziewczynkę w spokoju. Prawo jest prawem. Niech zdecyduje sama albo ze swoją mamą. Nic wam do tego. Ani obrońcom życia, ani obrońcom wolności. Wszyscy którzy piszą smsy pogłębiają tragedię Agaty. Nie wiecie tego? Nie rozumiecie tego? Nie liczy się dla was skrzywdzona 14-latka? Czy liczy się dla was tylko wasza ideologia? Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp prokurator powinien wystapic do sadu 11.06.08, 11:59 aby aresztowac matke za naklanianie corki do aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: prokurator powinien wystapic do sadu 11.06.08, 12:02 Sam się wsadź kleszy pachołku. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.szlifierz Re: "ofiarój" 11.06.08, 12:49 Nie tylko mohery. Wystarczy dokładniej czytać teksty publikowane na gazeta.pl. Pokolenie "jestę dyzlektykię i mam na to papiór" dotarło już i do Internetowego Departamentu Najczcigodniejszej Redakcji Najczcigodniejszych Autorytetów Moralnych. Nieznajomość ortografii i reguł języka polskiego bardziej razi u przedstawicieli europejskiego jaśnieoświecenia krzewiących postęp wszelaki, niż u babci ze ściany wschodniej z ukończonymi pięcioma klasami podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dziewczyna zadecydowała 11.06.08, 12:06 Ło Jezusicku, przed chwilą jeszcze byłam moherem, a teraz znów jestem lewakiem. Niech się PT Forumowicze zdecydują. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Dziewczyna zadecydowała 11.06.08, 12:31 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Ło Jezusicku, przed chwilą jeszcze byłam moherem, a teraz znów jestem lewakiem. > Niech się PT Forumowicze zdecydują. Mówię ogólnie droga egocentryczko... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mosqujito Agata ma już dość 11.06.08, 12:09 jednostka jest zerem, bzdurą, niczym!! liczy się tylko wtedy jeśli ktoś na niej chce zrealizować swoje zamiary, plany, projekty! czy dla tych ludzi, tego księdza lcizy się ta dziewczyna? albo czy dla nich liczyła się sama w sobie agata mróz!? w życiu!!!!! jednostka sie nie lcizy a jak jest jeszcze kobieta to ma w ogóle gorzej bo jest traktowana nie jk człowiek ale jak inkubator na płód żeby rosła ideologia wbrew człoweikowi! to jest potworność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_verne Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:17 Ostro powiedziane, ale prawdziwe. Przypomina mi się jak kiedyś w programie Durczoka (jak on się nazywał, ech?) jakieś typy z organizacji pro-life z obłędem w oczach dowodziły, że większą krzywdą dla zgwałconej jest aborcja niż gwałt. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
blotobulek Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:31 nic nowego. goryszewski rzekl – nie wazne czy polska biedna czy bogta wazne ze katolicka a ci mowia – nie wazne czy kobieta szczesliwa czy nei, wazne ze rodzi siedmioro dzieci. ale to co mnie osooiscie najgorzej przeraza toto ze u bnich gorszy grzech niż tragedia ludzka to mowic wczesniej zawczasu o seksie aby tkich dramatow nie było Odpowiedz Link Zgłoś
mosqujito Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:45 o godności krzyczą!!!! o godności! taką godność to niech sobie wsadzą!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pompoko Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:36 Ciekawe jakie tam motywacje właściwie sa. Czy przez ten celibat tam nie ma zrozumiania dla tych kwesti? Albo jest tylko tez kombinuja na zasadzie – będzie mniej informacji -> będzie mniej tej strasznej antykoncepcji –> będzie więcej dzieci -> Bóg będzie się cieszył. Jak podręczniki – to tylko z podejścia katolickiego, jao antykoncepcja – to tylko naturalna, co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
blotobulek Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:47 jeszcze nigdy nie mowi ze seks to cos normalnego. mam przykld moj znaojmy mocno sie angazuje w rone akcje katolickie, jest strsnie wierzaccy itp. gadalem z nim ostanio o ogolnopolskim programie zdrowia seksualnego, konkursie na ich plalakt, wystawie. co powiedzial? ze to wyrazna akcja lewacka zeby zaszkodzic narodowi i z gruntu wymirzona w kosciol. on tak mowil zupelnie absolutniej serio. skonczyłem gadke bo cos by mnie strzejlilo. z nimi czasem po prostu nie da si zupelnie dyskutowaźc, ss tak pewni siebie prawdziwości swoich racji Odpowiedz Link Zgłoś
adam_verne Re: Agata ma już dość 11.06.08, 14:16 Powtarzam jeszcze raz – paranoja. Ale tak to jest, ktoś w tym kraju chce zrobić coś dobrego to od razu okaże się, że to Żydzi, masoni i komuniści. A potem załamują ręce że dzieci nieślubne, że ludzie są niedopowiedzialni? A jacy mają być, skoro Kościół ich tylko piekłem straszy a akcji jak ta z plakatem jest haniebnie mało? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:53 mosqujito napisał: > jednostka jest zerem, bzdurą, niczym!! liczy się tylko wtedy jeśli ktoś na > niej chce zrealizować swoje zamiary, plany, projekty! czy dla tych ludzi, tego > księdza lcizy się ta dziewczyna? albo czy dla nich liczyła się sama w sobie > agata mróz!? w życiu!!!!! jednostka sie nie lcizy a jak jest jeszcze kobieta > to ma w ogóle gorzej bo jest traktowana nie jk człowiek ale jak inkubator na > płód żeby rosła ideologia wbrew człoweikowi! to jest potworność!!! Masz racje, ale trzeba jasno tlumaczyc, ze za ten stan rzeczy jest odpowiedzialna religia. To w ideologii religijnej wykreowano urojonego Pana, pozbawiajac godnosci czlowieka w imie tego owego Pana. O tym trzeba mowic, pisac, a nawet krzyczec, dla dobra i godnosci czlowieka, ktory nie jest urojeniem, a czescia wspanialej Rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Agata ma już dość 11.06.08, 12:10 Ponownie klechistan wpieprza się w nie swoje sprawy. Czarna sotnia i dewoty niech zajmą się wymadlaniem deszczu w kościołach. Dajcie tej dziewczynce spokój, zajmijcie się swoimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Agata ma już dość 11.06.08, 12:26 No wiesz....sprawa obrony zycia poczetego jest jak najbardziej sprawa kosciola. Wynika to z przykazania "nie zabijaj". I oczywiscie kosciol, katolicki czy jakikolwiek inny, ma prawo czy nawet obowiazek wypowiadac sie w tej kwesti i przekonywac do swojego zdania. Podobnie jest z misja ewangelizacyjna. Kosciol ma prawo i obowiazek przekonywac ludzi by byli chrzescijanami. Tylko, ze zwracam uwage na slowo "przekonywac". Zmuszanie, zarowno tej dziewczynki do urodzenia dziecka, jak ewangelizacja przemoca sa takimi samymi zbrodniami. Chrystus nikogo do niczego nie zmuszal. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 15:27 grogreg napisał: > No wiesz....sprawa obrony zycia poczetego jest jak najbardziej sprawa kosciola. > Wynika to z przykazania "nie zabijaj". > I oczywiscie kosciol, katolicki czy jakikolwiek inny, ma prawo czy nawet > obowiazek wypowiadac sie w tej kwesti i przekonywac do swojego zdania. > Podobnie jest z misja ewangelizacyjna. Kosciol ma prawo i obowiazek przekonywac > ludzi by byli chrzescijanami. > > Tylko, ze zwracam uwage na slowo "przekonywac". Zmuszanie, zarowno tej > dziewczynki do urodzenia dziecka, jak ewangelizacja przemoca sa takimi samymi > zbrodniami. > > Chrystus nikogo do niczego nie zmuszal. Zyles w epoce Jezusa ? Papier jest najbardziej cierpliwy i jest w stanie wszystko przyjac ! Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 15:32 Agatka ma dosyć - woli wodne żabki, i seksik z nieletnim z gimnazjalnej ławki, więc dalej lekarze - szczypcami czy zssawką w końcu taki zabieg jest czystą zabawką! Dziennikarz - nie lekarz - rączek nie pobrudzi, psychologia też zbytnio nigdy sie nie trudził, liczy sie pierwsza strona, i nakład w miliony, szacuneczek szefa, no i kult MAMONY. Swojski Odpowiedz Link Zgłoś
madlenplattek Ksieza wara od macicy! 11.06.08, 17:03 Ciebie szczypcami potraktowac, debilu. Tylko sie umiecie z butami wpie... w cudze zycie. Koscio niech sobie siedzi w Kosciele i zajmuje pie..mi, a nie decyduje o zyciu ludzi, ktorych problemy wynikaja z koscielnych zabobonow (mowa o propagandzie ze antykoncepcja inna niz naturalna to grzech). Ciesze sie ze w Polsce jest coraz wiecej ludzi, ktorzy widza te koscielna glupote... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Ksieza wara od macicy! 11.06.08, 17:16 rozgrzanymi prosze - lubie odrobine perwersji ;)) madlenplattek napisała: > Ciebie szczypcami potraktowac, debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
madlenplattek Re: Ksieza wara od macicy! 11.06.08, 17:21 Bardzo chetnie! Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Ksieza wara od macicy! 11.06.08, 17:28 sorki - zartowalem, tak naprawde - bardzo boje sie szczypcy ... madlenplattek napisała: > Bardzo chetnie! Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mdtzjd Ofiarój, czyli moherowa ortografia... 11.06.08, 12:21 Widzieliście SMS-a? Nie odróżniają u od ó, tak samo jak nie odróżniają dziecka od płodu... Odpowiedz Link Zgłoś
zyta77 Obłudna polsko katolicko faszystowska ciemna maso 11.06.08, 12:27 ludzie wyznajacy antychrysta rydzola przyprawiają mnie o wymioty!:( obłudna posko-katolicko -faszystowska ciemna maso!! won od brzucha i głowy tej dziewczyny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny niech Pro-Life obieca 2000zl miesiecznie/ 18lat 11.06.08, 12:34 PRO LIFE OBIECUJE I OBIECUJE...JESTEM KATOLIKIEM, ALE NIECH SIE PRO LIFE I EPISKOPAT I RYDZYK ZRZUCA NA "ALIMENTY/STYPENDIUM" PRZEZ 18 LAT MINIMUM 2000 ZL MIESIECZNIE, ZOBOWIAZANIE NOTARIALNE, Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Obłudna polsko katolicko faszystowska ciemna 11.06.08, 12:39 Odezwała się oświecona piewczyni tolerancji - skrobać, .. i się nie bać Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Re: Obłudna polsko katolicko faszystowska ciemna 11.06.08, 12:50 a może mała zmiana na: ludzie wyznajacy antychrysta faszystowska ciemna maso!! won od brzucha i głowy tej dziewczyny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Ratowanie człowieka 11.06.08, 12:32 Co jest złego w ratowaniu Człowieka za wszelką cenę? Próbowali. Nie można tego zabronić. Nie zmuszali, próbowali ocalić niechciane dziecko, na które czeka wiele rodzin niemogących mieć maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Ratowanie człowieka 11.06.08, 13:04 caragena napisała: > > Co jest złego w ratowaniu Człowieka za wszelką cenę? > > Próbowali. > > Nie można tego zabronić. > > Nie zmuszali, próbowali ocalić niechciane dziecko, na które czeka wiele rodzin > niemogących mieć maleństwa. Cwioku, raz na zawsze sobie zapamietaj, ze kobieta nie jest inkubatorem dla potrzeb innych. Ty bys chetnie z kobiety uczynil maszyne ? Nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Dla ciebie człowiekiem jest płód, a nie matka? 11.06.08, 13:21 Gratuluję miłosiernego myślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
xanatos7 Re: Ratowanie człowieka 11.06.08, 13:53 Więc żeby uratować jedną osobę która nie jest jeszcze w stanie myśleć i się poruszać jest ważniejsze niż ratowanie zdrowia psychicznego ( i być może fizycznego) 14 latki?? Śmieszne.. Następna osoba która powtarza wszystko co powiedzą księża/// Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Dzieci w Domach Dziecka jest więcej, niż rodzin... 11.06.08, 14:09 ... adopcyjnych, a nikt się nimi jakoś nie interesuje. To co, na niemowlaka się rzucimy i pazurami, a inne, starsze dziecko już be? Jak komuś tak zależy na dziecku, proszę - droga wolna. Tysiąąąące dzieci czekają. Brać, wybierać, parami i trójkami. Szkoda tylko, że przyłazi taki hipokryta i mówi: "O, my biedni, nie możemy mieć dzidziusia, dajcie nam uzupełnienie rodziny, będziemy je kochać niezależnie od wszystkiego." A zaraz potem, że owszem, ale musi mieć najwyżej 4 miesiące, być zdrowe, po szczepieniach, blondynek płci męskiej i najlepiej po wykształconych rodzicach. :> A że jedna mała dziewczynka nie chce być w ciąży, to niech nie będzie. Jej problem, jej rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
li13 Agata ma już dość 11.06.08, 12:32 kurcze tak sobie mysle, ze niezaleznie od pogladow kazdego z nas sytuacja jest dla dziewczyny nie do pozazdroszczenia. Czy jest sobie winna w jakims stopniu czy nie to akurat nie sprawa o ktorej chce napisac. Ale zastanawiam sie (tzn. wciaz nie moge nadziwic, mimo ze to widac jak na dloni w naszym kraju) jak to jest ze w panstowym szpitalu prosi sie przedstawiciela jakiegokolwiek kosciola czy zwiazku wyznaniowego o rozmowe z dziewczyna w tej sytuacji. Nie wynika to wprost z artykulu ale wnioskuje ze to nie bylo na prosbe dziewczyny ani jej rodzicow/opiekunow itd. Nie jestem katoliczka, ale nie mam nic przeciwko religii, wierze itd. Tylko tak sie zastanawiam, ze jakby dziewczyna chciala to by poprosila o rozmowe z ksiedzem. Nic w tym zlego gdyby sama chciala - ale narzucac komus rozmowe z duchownym, obcym czlowiekiem, ktory w dodatku nie bedzie ponosil zadnych konsekwencji tego ze moze ewentualnie przekona ja do zmiany zdania. To dlaczego nie poprosili przedstawiciela innej religii? Moze jakiegos muzlmanskiego duchownego? Tak samo absuradlna sytuacja by byla Mozna sie zgadzac lub nie, ale zadzwia mnie wciaz co to za obyczaje? I jakim prawem mozna naruszac prywatnosc wysylajac sms'y czy dzwoniac? O tym, ze ona potrzebuje spokoju juz nie wspomne. Wiem, wiem, sama sobie potrafie odpowiedziec na te pytania, ale chcialam sie podzielic swoimi przemysleniami. Dla dobra dzeiwczyny mama nadzieje ze ta sprawa zakonczy sie jakos najmniej bolesnie dla niej, cokolwiek postanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Rydzyk niech "adoptuje" 3000zl/miesiecznie 11.06.08, 12:36 zloza sie ludzie radiosluchacze, tak jak ludzie adoptuja lwy czy tygrysy w ogrodach zoologicznych, dajac kase na ich utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Agata ma już dość 11.06.08, 12:35 P. ministrze Ćwiąkalski< w tej sprawie prokurator ma już co robić z urzędu , a to; -ujawnienie tajemnicy lekarskiej przez ginekologa, -pomówienie rodziny Agaty przez lekarza , - terror psychiczny ze strony klechy, -ujawnienie danych osobowych Agaty osobom obcym, - nie respektowanie prawa przez szpitale itp.... na co Pan czeka? za co bierze Pan pensję????? Odpowiedz Link Zgłoś
caragena nakłanianie? 11.06.08, 12:38 Znam przypadek 16-latki zmuszanej wbrew jej woli do aborcji. Dziewczynie za namową matki lekarz podsuwał najpierw (I miesiąc ciąży) tabletki antykoncepcyjne, potem (3 mies. ciąży) matka straszyła wyrzuceniem z domu i pozbawieniem praw rodzicielskich nad tym dzieckiem, na koniec w 7-mym miesiącu ciąży dziewczynie podano silne leki przeciwbólowe - dostała silnego krwotoku - efekt był taki, że ledwo odratowano i ją i maleństwo. Są i takie sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Pro life niech zadeklaruje 3000zl miesiecznie 11.06.08, 12:41 Rydzyk moze utrzymac kilkaset takich dzieci, wtedy beda wiarygodni, Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: nakłanianie? 11.06.08, 14:12 caragena napisała: > Znam przypadek 16-latki zmuszanej wbrew jej woli do aborcji. > > Dziewczynie za namową matki lekarz podsuwał najpierw (I miesiąc ciąży) tabletki > antykoncepcyjne Ależ to jest bzdura. Co tu dadzą antykoncepty? Postinor może, są inne środki poronne, ale tabletki antykoncepcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny gwarancje 3000zl..przez 18 lat, wtedy im uwierze 11.06.08, 12:39 obiecanki cacanki, nich sypna groszem, Caritas, Rydzyk, maja rózne fundacje, niech pomoga jej w edukacji, oplaca nauke, dadza 3000zl miesiecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
marac Podziękuj pani ordynator za "pomoc" 11.06.08, 12:41 Podziękuj pani ordynator za "pomoc"... Skrzypczak Wanda Gabinet Ginekologiczno-Położniczy. Lublin, ul. Księżycowa 10, tel. 081 5338641 Uwaga: powyższe dane zostały upublicznione przez samą zainteresowaną w Panoramie Firm: www.pf.pl/serwis/Skrzypczak+Wanda+Gabinet+Ginekologiczno~Polozniczy-Skrzypczak-----------lublin-C7479836B160T2V1IP0_INF.html? nav=MGVLTN Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Podziękuj pani ordynator za "pomoc" 11.06.08, 12:48 Ciekawe ile u niej kosztuje aborcja...prywatnie? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Podziękuj pani ordynator za "pomoc" 11.06.08, 12:51 Zadzwon i zapytaj. Pamietaj tylko, zeby nie dzwonic za wczesnie wieczorem... Lekarze pracuja do pozna... Nie mozna pani dewocie przeszkadzac w pracy, prawda...? Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: nakłanianie? 11.06.08, 12:41 Co ty tak nienawidzisz katolików? Gryzą czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Re: Ratowanie człowieka 11.06.08, 12:42 Nie obrażaj kogoś kogo nie znasz. Że się z nim nie zgadzasz - trudno - nie musisz wyzywać od szmat. To Twoja wypowiedź ma cechy faszystowskie. Ale nie żeby mnie to ruszało. Nie każdy może mieć dziecko z in vitro. Nie jak np. nie ma komórek rozrodczych albo zaburzenia hormonalne, albo złą budowę narządów rodnych. To tyle w kwestii in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Ratowanie człowieka 11.06.08, 12:55 caragena napisała: . > > To Twoja wypowiedź ma cechy faszystowskie. > jesli moje wypowiedzi zalatuja ci faszyzmem(???sic )to jak okreslic to co robi krk i jego sługusy???? nie chca in vitro? to wio do dowolnego "domu dziecka" tam bachorów w full do adopcji. Zadna xianska menda nie ma prawa ingerencji w prywatne zycie kogokolwiek!!!Gdyby rzeczona sytuacja dotkneła kogos z moich znajomych -bliskich osób to "działacze" i ksiezulo wyladowali by na ojomie celem reanimacji. A sms-y zostałyby zgloszone do prokuratury jako nękanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: nakłanianie? 11.06.08, 12:43 Prawo do aborcji prawem każdego tak? No to zgłaszam wniosek by ketjow57 została wyabortowana mimo poźniego zapewne wieku? Dlaczego tak? A bo jestem wygodny a ta osoba mi przeszkadza i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: nakłanianie? 11.06.08, 12:47 ytzek.bloch napisał: > Prawo do aborcji prawem każdego tak? No to zgłaszam wniosek by > ketjow57 została wyabortowana mimo poźniego zapewne wieku? Dlaczego > tak? A bo jestem wygodny a ta osoba mi przeszkadza i w ogóle. wybacz ale jestem rodzaju meskiego, sekundo-wszak jestes katolem i nie mozesz nawoływac do zabijania blizniego swego-to nie po xiansku. Ja jako zapiekły wrog xianizmu i antyklerykał mam prawo nawoływac to wyeksmitowania was "6 feet under fear", tobie xianku religia zabrania vide popełniasz grzech klepiac w klawe takie teksty. Spadaj possac stułe i szybko sie wyspowiadaj . Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: nakłanianie? 11.06.08, 13:03 caragena napisała: > religia mówi "nie morduj" a to masz chyba wersje Biblia 2.0 zapgrejdowana :PPP z tego co pamietam jest "nie zabijaj" a nie "NIE MORDUJ" Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Re: nakłanianie? 11.06.08, 13:18 ketjow57 napisał: > caragena napisała: > > > religia mówi "nie morduj" > > a to masz chyba wersje Biblia 2.0 zapgrejdowana :PPP > z tego co pamietam jest "nie zabijaj" a nie "NIE MORDUJ" w oryginale jest "nie morduj" > Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: nakłanianie? 11.06.08, 13:30 caragena napisała: > w oryginale jest "nie morduj" > > znasz aramejski i hebrajski ..o to szacun :DDDD rotfllllll Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: nakłanianie? 11.06.08, 13:41 caragena napisała: > ketjow57 napisał: > > > caragena napisała: > > > > > religia mówi "nie morduj" > > > > a to masz chyba wersje Biblia 2.0 zapgrejdowana :PPP > > z tego co pamietam jest "nie zabijaj" a nie "NIE MORDUJ" > > > > w oryginale jest "nie morduj" > > jeszcze jedno :Pojęcie "nie morduj" krk wymyślił gdzieś około ostatniego 10-lecia, Hebrajskie i greckie słowo tłumaczone na "mordować " i "zabijać "(haragh-zabijanie -ricach mordowanie) odnoszą się do odebrania życia ,przy czym kontekst wskazuje czy dokonano tego umyślnie czy bezprawnie. O takie celowe i niezgodne z prawem pozbawienie kogoś życia chodzi w przykazaniu "Nie będziesz mordować". Wyjścia 20:13 Prawo Mojżeszowe odrózniało zabójstwo umyślne od przypadkowego. Przy ocenie czy chodzi o czyn nierozmyślny oceniano następujące czynniki: 1.Czy sprawca żywił wcześniej nienawiśc do ofiary Powt,Prawa 19:11,12 2. Czy na nią czyhał Liczb 35:20,21 3.czy użył przedmiotu którym można zadać śmiertelne rany Liczb 35:16-18 Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: nakłanianie? 11.06.08, 12:59 smierc czlowieka jest rownoznaczna ze smiercia jego mozgu tak wiec jego powstanie takze moze byc rownoznaczne z uksztaltowaniem mozgu i zdolnoscia do myslenia. Byly przypadki gdy ludzie zyli przez kilka kilkanascie lat z cialami swoich 'blizniakow' wewnatrz jamy brzusznej oczywiscie bez mozgu. Czy te twory takze uznalibyscie za ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
inqa83 Agata ma już dość 11.06.08, 12:46 Ksiądz Podstawka i banda z Prolife powinni stanąć przed sądem za nękanie dziewczyny. Powinno się ich zamknąć w zakładzie psychiatrycznym i zrobić lobotomię. Odpowiedz Link Zgłoś
caragena Re: Agata ma już dość- ja tez!!!!! 11.06.08, 12:47 ketjow57 napisał: > jakbym dorwał w swoje rece tych zrytych katoli,te xianskie smiecie, to by tylko > wióry leciały.... Przez 2000 lat niejeden próbował i ... ciągle żyją. Mimo pogromów, tępienia, eksterminacji. Mają wsparcie z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Agata ma już dość- ja tez!!!!! 11.06.08, 12:51 caragena napisała: > Przez 2000 lat niejeden próbował i ... ciągle żyją. > Mimo pogromów, tępienia, eksterminacji. > > Mają wsparcie z góry. cos za słabo sie starali z tym tepieniem robactwa katolskiego, BTW...z tego co pamietam i mnie uczono to raczej xianie byli eksterminatorami a nie strona eksterminowana.., no tak..ale uczyli mnie za komuny,studia tez za komuny robiłem...widac wkrecali nam komusze lgarstwa o inkwizycji,wyprawach krzyzowych,konkwiscie,polowaniach na innowierców,nocy św.Bartłomieja etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Agata ma już dość 11.06.08, 12:50 Hipokryzja kosciola katolickiego!In vitro to zbrodnia-metoda zgodna z polskim prawem,dla ludzi,ktorzy naprawde pragna dzieci!Kiedy skoncza sie w Polsce wplywy sekty wierzacej w to co jakies ludy pasterskie 2000 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Głupole z GW!!! 11.06.08, 12:50 Przestańcie namawiać młodą dziewczynę do morderstwa dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Głupole z GW!!! 11.06.08, 13:31 <Przypadek Agaty i ks.Jankowskiego pokazuje dobitnie, że Kościołem rządzą zwykłe reguły rynku – liczy się tu popyt i podaż, a w działalności należy się kierować wyłącznie zyskiem. Zarabiać można na wszystkim – lekcjach religii, pogrzebach, ślubach, Świątyni Opatrzności Bożej, Jasnej Górze, Komisji Majątkowej, gwałtach na nieletnich. Pomysłów dostarcza życie. Trzeba je tylko ubrać w odpowiednie, ideologiczne, niebiańskie szaty. Według wypowiadającego się dla PAP ks. Macieja Chibowskiego, szefa projektu kościelnej sieci komórkowej, katolicy mają gadać przez katolickie telefony, ponieważ tak wynika z nauk... Jana Pawła II. Papież miał bowiem zobowiązać Kościół do tego, aby „wykorzystać w dziele ewangelizacji najnowsze środki komunikacji społecznej”. Teraz tylko czekam na katolicki gaz, ropę naftową i świerszczyki.> Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Głupole z GW!!! 11.06.08, 15:56 anwad napisała: > Przestańcie namawiać młodą dziewczynę do morderstwa dziecka!!! A ktoś ją namawia na coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Głupole z GW!!! 11.06.08, 15:57 Agatka ma dosyć - woli wodne żabki, i seksik z nieletnim z gimnazjalnej ławki, więc dalej lekarze - szczypcami czy zssawką w końcu taki zabieg jest czystą zabawką! Dziennikarz - nie lekarz - rączek nie pobrudzi, psychologia też zbytnio nigdy sie nie trudził, liczy sie pierwsza strona, i nakład w miliony, szacuneczek szefa, no i kult MAMONY. Swojski Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Agata ma już dość 11.06.08, 12:50 A może ta smutna historia zaszczekanej przez dewotów dziewczyny powinna ożywić martwy temat dotyczący edukacji seksualnej? Przecież to brak podstawowej wiedzy o antykoncepcji mógł być przyczyną tego nieszczęścia. Może małoletnia nie zdawała sobie sprawy, że tak młodo może zajść? Przecież antykoncepcja zredukuje liczbę aborcji, nie lepiej walczyć z przyczynami? Czy jesteśmy odpowiednio zdeterminowani aby dać odpór klechom i religijnym ultras i wprowadzić wreszcie po 18 latach edukację seksualną do szkół (najlepiej w miejsce religii)? Odpowiedz Link Zgłoś
guru211 Agata ma już dość 11.06.08, 12:53 To ciemnogrod i bandytyzm. Nie znajduje slow zeby wyrazic moja zlosc. Rozbito rodzine, przechodza gehenne po gwalcie, nie wystarczy jednego nieszczescia? a jeszcze dobija sie tych niewinnych ludzi. Ona ma prawo do aborcji jesli tego chce, a ksieza won!! Pedofile i prozniacy, maja kochanki, nieslubne dzieci, tym nikt sie nie zajmie, cicho sza. A wszystko to za sprawa naszego wielkiego Polaka, niech mu ziemia lekka bedzie, tylko czy sobie na to zasluzyl? Odpowiedz Link Zgłoś
xanatos7 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:50 Guru211 chwała ci za tę słowa, bo masz świętą rację:) cieszę się że Ty też uważasz że w Polsce powinno być prawo a nie "święte słowo" księdza .. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Agata ma już dość 11.06.08, 12:53 O tym, czy dziewczynka 14 letnia ma urodzić czy nie winni przedewszy skim decydować rodzice. I sama zainteresowana ! Takie jest prawo ! Rzecz incydentalna, ale to nie zbrodnia, to co się stało. Chłopak po winien dostać w skórę i tyle. Ale też nie jest godny potępienia. Też potrzebuje pomocy psychologa a może i nawet kuratora. Ale to nie jest występek, czy przestępstwo. Kiedy faryzeusze w czarnych sukienkach prz estaną dręczyć naród ? Kiedy schizofreniczne stowarzyszenia pseudo ch rześcijańskie utracą nie należne im prawa ingerencji w życie społecze ństwa. Kiedy skończy się to katolickie bezprawie ? Jezus by oszalał gdyby żył ! Czy to był gwałt, czy nie i jak tę rzecz rozpatrywać względem prawa to mamy wystarczająco dużo jurystów, do tego nie potrz ebne są dewotki. A prawda jest też taka; nie pamięta wół jak cielę ciem był. Odpowiedz Link Zgłoś